EDUCATIE
Bacalaureat 2020
Foto: Profimedia Images

Bacalaureat 2020: Cum vor fi evaluate competențele la probele lingvistice și digitale / Metodologia anunțată de Ministerul Educației

de Redactia HotNews.ro
Comisiile de Bacalaureat de echivalare şi recunoaştere a competenţelor lingvistice şi digitale din licee vor calcula, în perioada 11 - 17 iunie, mediile candidaţilor şi vor asigura echivalarea/recunoaşterea nivelurilor de competenţă la probele de profil, potrivit metodologiei aprobate prin ordin al ministrului Educaţiei, Monica Anisie.
Gradinita
Foto: Agerpres

Ce spune ministrul Educației despre posibilitatea redeschiderii creșelor, grădinițelor și afterschool-urilor după 15 iunie

de I.H. HotNews.ro
Creșele, grădinițele și afterschool-urile rămân cu siguranță închise până la jumătatea lunii iunie, iar după acel moment decizia depinde de modul în care va evolua situația cazurilor de COVID-19, după noua etapă de relaxare a unor măsuri, afirmă ministrul Educației, Monica Anisie.
Microbuz scolar
Foto: Agerpres (editat)

Transport local gratuit pentru elevi tot anul, naveta, decontată în perioada anului școlar / Și studenții vor avea gratuitate la metrou și la călătoriile cu trenul

de D.D. HotNews.ro
Joi, 28 Mai 2020 Actualitate | Educatie
Transportul local va fi gratuit pentru elevi pe tot parcursul anului calendaristic, iar pentru cei care fac naveta pe tot parcursul anului şcolar, potrivit unui proiect de hotărâre propus de ministrul Educației, care a fost adoptat de Guvern în ședința de joi.
Evaluare Nationala 2020
Foto: Hotnews

Evaluare Națională 2020. Iohannis anunță o a doua sesiune începând cu 29 iunie pentru elevii cu probleme medicale sau în carantină

de D.D. HotNews.ro
Joi, 28 Mai 2020 Actualitate | Educatie
Președintele Klaus Iohannis a anunțat organizarea unei a doua sesiuni de Evaluare Națională, începând cu 29 iunie, pentru elevii care nu pot participa la examenele programate din 15 iunie. Este vorba de elevi care sunt bolnavi, au temperatură la prezentarea la școală sau sunt în izolare sau carantină.
Educatie sexuala in scoli
Foto: Front

Tinerii cer ca educația sexuală să nu fie o disciplină condiționată de acordul parental: România ocupă primul loc în UE la numărul de mame adolescente

de N.O. HotNews.ro
Joi, 28 Mai 2020 Actualitate | Educatie
Elevii și studenții își exprimă dezamăgirea față de parlamentarii care susțin blocarea educației sexuale în școli prin introducerea unui acord parental. Tinerii subliniază că așa cum la toate celelalte discipline de studiu nu este necesar un acord parental, ”nu ar trebui să condiționăm accesul tinerilor la educație sexuală de un acord parental acordat subiectiv”.
Lecție online pentru clasa a II-a, Figuri geometrice
Foto: Intuitext
O inițiativă a Intuitext - webPR

Lecție online pentru clasa a II-a, Figuri geometrice: Pătrat, dreptunghi, triunghi, cerc, semicerc

de Smile Media
Joi, 28 Mai 2020 Actualitate | Educatie
Credem că învățarea este cu atât mai plăcută pentru copii cu cât includem jocul în procesul de educație. Jocul are o putere fabuloasă asupra copiilor. Când ne gândim la joc, prima idee este cea de petrecere în mod armonios a timpului liber… de fapt, e mult mai mult: orice joc are o componentă educativă. Ceea ce face această învățare foarte plăcută este componenta distractivă a jocului, starea bună a copiilor încurajând interesul și răbdarea pentru o perioadă de timp mai lungă.
Monica Anisie
Foto: edu.ro

Ce se întâmplă cu elevii care în ziua Evaluării Naționale sau Bacalaureatului au temperatura peste 37,3? Soluția ministrului Educației

de Clarice Dinu HotNews.ro
Joi, 28 Mai 2020 Actualitate | Educatie
Elevii care în ziua Evaluării Naționale sau Bacalaureatului 2020 au o temperatură de peste 37,3 ar putea susține examenul fie într-o sală izolată, fie mai târziu. Propunerea este făcută de ministrul Educației, Monica Anisie.
Scoala
Foto: PxHere

Mai puțini elevi într-o clasă. Anisie: Nu văd posibil să ne mai întoarcem în toamnă în sălile pline cu 30 și ceva de elevi

de D.D. HotNews.ro
Miercuri, 27 Mai 2020 Actualitate | Educatie
Numărul de elevi dintr-o clasă s-ar putea reduce în actualul context epidemiologic.n„La acest moment nu văd posibil să ne mai întoarcem în toamnă în sălile de clasă pline cu 30 și ceva de elevi. Este clar că trebuie să luăm măsuri să reducem numărul de copii din clasă”, a declarat miercuri, ministrul Educației, Monica Anisie.
Fara cursuri
Foto: frwl/ Wikimedia Commons

Cum se încheie mediile în semestrul II? Noi precizări ale Ministerului Educației

de D.D. HotNews.ro
Miercuri, 27 Mai 2020 Actualitate | Educatie
Ministerul Educației explică într-o postare pe Facebook cum se vor încheia mediile în acest an școlar, precizând că în situațiile în care elevul nu are nicio notă în semestrul al doilea și nici nu i se poate valorifica activitatea online, media va fi cea de pe semestrul I. În cazul în care în semestrul I este corijent, atunci cadrul didactic decide împreună cu elevul sau părintele data la care elevul poate susține o lucrare scrisă/un proiect prin care să fie notat, iar nota la această evaluare devine media anuală.
Fara cursuri
Foto: frwl/ Wikimedia Commons

Evaluare Națională și Bacalaureat 2020 - Mai puțin de jumătate din elevii clasei a VIII-a și o treime din cei de clasa a XII-a au anunțat că participă la pregătirea de la școală

de Redactia HotNews.ro
Miercuri, 27 Mai 2020 Actualitate | Educatie
Un număr de 7.156 de elevi din clasa a VIII-a şi 5.666 - din clasele a XII-a și şi a XIII-a seral/FR din Capitală şi-au anunţat participarea la pregătirea care va avea loc în unităţile de învăţământ în perioada 2 - 12 iunie, potrivit datelor anunțate miercuri de Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti. Mai puțin de jumătate din elevii clasei a VIII-a și o treime din cei de clasa a XII-a și a XIII-a.
Daniel Funeriu
Foto: Arhiva personala

Daniel Funeriu: Coaliția loazelor a început ofensiva abjectă pentru anularea bacalaureatului / Apărați-vă onoarea diplomei de bacalaureat!

de Mona Hera HotNews.ro
Marţi, 26 Mai 2020 Actualitate | Educatie
Dacă s-ar anula bacalaureatul, "600.000-700.000 de picați la bac din 2011 încoace vor primi acea diplomă și vor repopula fabricile de diplome -dughene, nu universități- cu un interes financiar de aproximativ 400 de milioane de euro anual", afirmă fostul ministru al Educației Daniel Funeriu. El le transmite tinerilor care urmează să susțină bacalaureatul să își apere diploma de bacalaureat și să nu se lase "învinși de coaliția loazelor" și "conduși de proști și mafioți".
Lecție online: Trapezul
Foto: Intuitext
O inițiativă a Intuitext - webPR

Lecție online pentru Evaluarea Națională clasa a VIII-a: Trapezul

de Smile Media
Luni, 25 Mai 2020 Actualitate | Educatie
Continuăm pregătirea pentru Evaluarea Națională, de la sfârșitul clasei a VIII-a, primul examen important din viața elevilor. Prin proiectul Hotnews.ro și ExamenulTau.ro, dorim să vă prezentăm lecții online ușor de urmărit, cu explicații clare, atât pentru Limba și literatura română, cât și pentru Matematică, în vederea facilitării pregătirii acestui examen.
Admitere la Medicina
Foto: Hotnews

Studenții de la Medicină cer actualizarea bibliografiei pentru Rezidențiat: Există discrepanțe în conținut

de Redactia HotNews.ro
Sâmbătă, 23 Mai 2020 Actualitate | Educatie
Federația Asociațiilor Studenților în Medicină din România (FASMR) cere reevaluarea și actualizarea bibliografiei Examenului de Rezidențiat, unul dintre motive fiind că există discrepanțe la nivelul conținutului informațional între capitole sau chiar în interiorul aceluiași capitol. "Nu încurajăm plecarea tinerilor medici din România, însă pentru a diminua emigrarea acestora este necesară pregătirea în conformitate cu standardele mondiale ale educației medicale, adaptată la nevoile sistemului medical românesc", spun ei.
Universitatea Bucuresti
Foto: Facebook

Admitere 2020. Peste 19.000 de locuri la cele 19 facultăți ale Universității București / Examen doar la Drept / Condițiile de admitere la fiecare facultate

de Redactia HotNews.ro
Sâmbătă, 23 Mai 2020 Actualitate | Educatie
Peste 19.000 de locuri sunt la cele 19 facultăți ale Universității București pentru studii de licență și master la admiterea 2020. În acest an, din cauza pandemiei de coronavirus, Facultatea de Drept este singura la care se organizează examen. La celelalte facultăți admiterea se face în baza mediei/ a notelor de la bacalaureat sau a unui eseu motivațional.
Fara cursuri
Foto: frwl/ Wikimedia Commons

Ce fac elevii dacă în dimineața Evaluării Naționale și a Bacalaureatului au temperatura mai mare de 37,3 grade și nu pot intra în examen? Ce spune Avocatul Poporului

de Redactia HotNews.ro
Sâmbătă, 23 Mai 2020 Actualitate | Educatie
Una dintre controversele privind termoscanarea este legată de elevii care vor susține în iunie Evaluarea Națională și Bacalaureatul și care nu vor putea intra în sala de examen dacă temperatura lor corporală depășește 37,3 grade. "Elevii aceia, dacă vor fi excluși, dacă nu vor fi primiți în sala de examen, strict pentru că au avut în dimineața aceea 37,4 grade, o fi normal?", a declarat Avocatul Poporului, Renate Weber, la Digi 24.
Bacalaureat 2020
Foto: Profimedia Images

De ce lucruri se tem elevii din clasa a XII-a pentru Bac-ul în 2020: „Dacă am temperatură în ziua examenului ce fac?”

de Sabina Bujoreanu HotNews.ro
Vineri, 22 Mai 2020 Actualitate | Educatie
Examenul de bac din acest an va fi organizat în condiții speciale, din cauza pandemiei de coronavirus. Ce părere au elevii din clasa a XII-a despre modul în care se va desfășura poate cel mai important examen din viața lor? Am încercat să aflu discutând cu câțiva dintre aceștia.
Monica Anisie
Foto: Facebook

Monica Anisie vrea acord cu ministerul Educației din China pentru recunoașterea diplomelor

de C.P. HotNews.ro
Joi, 21 Mai 2020 Actualitate | Educatie
Guvernul are pe ordinea de zi a ședinței de joi un memorandum privind aprobarea unui acord între Ministerul Educației și Cercetării din România și Ministerul Educației din Republica Populară Chineză privind recunoașterea reciprocă a diplomelor și certificatelor din învățământul superior. Memorandumul este inițiat de Monica Anisie, ministrul Educației.
Aflarea termenului necunoscut
Foto: Intuitext
O inițiativă a Intuitext - webPR​

Lecție online pentru clasa a II-a: Aflarea termenului necunoscut

de Smile Media
Miercuri, 20 Mai 2020 Actualitate | Educatie
Fiecare lecție contează și fiecare noțiune nou predată e bine să fie înțeleasă la timpul ei. În caz contrar, recuperarea materiei poate fi un proces anevoios pentru copii, pentru cadrele didactice, și pentru părinți. În acest context, proiectul Hotnews.ro și ScoalaIntuitext.ro vă oferă pentru clasele I-IV resurse educaționale în care cei mici vor regăsi situații de viață explicate pe înțelesul lor.

Robert Nicolae Serban, primarul din Eforie
Foto: Facebook/ Primaria Orasului Eforie

​Primăria din Eforie, obligată în instanță să furnizeze informații elevilor

de V.M. HotNews.ro
Miercuri, 20 Mai 2020 Actualitate | Educatie
Asociația Elevilor din Constanța anunță că a câștigat procesul intentat Primăriei Eforie pentru lipsă de transparență. Elevii ceruseră informații pentru un studiu despre modul în care autoritățile își respectă obligațiile față de elevi.
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by