EDUCATIE
Vaccinuri Foto Reuters
Foto: Reuters

Numărul elevilor care stau acasă din cauza suspendării cursurilor, dublu de la o zi la alta/ Lista celor 161 de școli închise integral și parțial

de A.O. HotNews.ro
Ministerul Educației anunță că numărul elevilor care stau acasă din cauza suspendării cursurilor în școlile lor din cauza gripei s-a dublat de la o zi la alta. Miercuri stau acasă 5.495 de elevi, în comparație cu o zi înainte când peste​ 2.100 de elevi au stat acasă din cauza cazurilor de gripă din școlile lor. Miercuri, 158 de școli au fost închise parțial și 3 școli integral.
Sorin Cimpeanu
Foto: Agerpres

Primul spital universitar veterinar de urgență din România, la Universitatea de Ştiinţe Agronomice din Bucureşti

de A.O. HotNews.ro
Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti (USAMVB) va inaugura, vineri, primul Spital Universitar Veterinar de Urgenţă din România - "Prof.dr. Alin Bîrţoiu", în cadrul Facultăţii de Medicină Veterinară. Spitalul va fi dotat cu aparatură modernă și va avea capacitatea de spitalizare a cazurilor 24/24, diferenţiat în funcţie de specie şi gravitatea patologiei.
catalog
Foto: Hotnews

Angajaţii din învăţământ vor avea zile libere de Paşti şi de Rusalii, în funcție de cultul religios de care aparţin

de A.O. HotNews.ro
Angajaţii din învăţâmânt vor beneficia de zile libere pentru a sărbători Vinerea Mare, prima şi a doua zi de Paşti, precum şi prima şi a doua zi de Rusalii, în funcţie de data la care sunt celebrate acestea de cultul religios legal, creştin de care aparţin, conform unei propuneri legislative adoptate, miercuri, în unanimitate (92 de voturi "pentru"), de Senat, în calitate de cameră decizională.
magazin
Foto: Hotnews

Patru cantine școlare din București, închise de ANPC/ Ouă expirate și alimente ținute la temperaturile neadecvate, printre neregulile găsite

de A.O. HotNews.ro
Ouă expirate, sandvișuri neetichetate în totalitate, alimente cu continut ridicat de zaharuri (ciocolată, prăjituri cu cremă, napolitane, acadele) sunt câteva din produsele pe care inspectorii de la Protecția Consumatorilor le-au găsit la magazinele din apropierea școlilor sau în școlile din București în perioada 19 – 21 februarie 2020. Patru cantine școlare au fost închise în urma neregulilor privind depozitarea mâncării, arată raportul de la Protecția Consumatorilor.
Vaccin
Foto: Agerpres

Coronavirus: Zece sfaturi pentru elevi și profesori - Ministerul Educației

de A.O. HotNews.ro
Ministerul Educației și Cercetării lansează o campanie de informare pentru elevi și profesori pentru a se feri de infecția provocată de Covid-19 (coronavirus). Sfaturile sunt valabile pentru toți cetățenii români. Spălatul pe mâini de mai multe ori și curățarea suprafețelor cu dezinfectanți sunt esențiale.
Monica Anisie și Victor Costache
Foto: Hotnews

Ministerul Educației revine asupra măsurilor speciale: plecările în străinătate sau în ţară pot avea loc cu acordul părinţilor/ Sunt interzise numai în zonele de carantină

de A.O. HotNews.ro
După ce luni seara Ministerul Educației a transmis măsuri speciale pentru școli în contextul epidemiei de coronavirus, prin care cere anularea deplasărilor în străinătate și limitarea sau suspendarea conferințelor și excursiilor, după cum a scris HotNews, ministerul revine la o zi distanță asupra măsurilor și spune că organizarea activităţilor sau a excursiilor în străinătate sau în ţară rămâne la decizia școlilor, cu acordul părinţilor sau al tutorilor legali. Într-o videoconferință cu inspectorii școlari generali, ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, le-a spus acestora că recomandarea privind limitarea/anularea pentru deplasările în străinătate se referă în mod special pentru zonele de carantină.
Nicolae Istudor, rectorul ASE
Foto: Hotnews

Nicolae Istudor, singurul candidat pentru funcția de rector al ASE, reales cu aproape 90% din voturi

de A.O. HotNews.ro
Marţi, 25 Feb 2020 Actualitate | Educatie
Prof. univ. dr. Nicolae Istudor, 52 de ani, singurul candidat pentru funcția de rector al ASE, a fost reales marți cu aproape 90% din voturile celor prezenți la vot pentru un nou mandat în perioada 2020-2024.
Elevi la scoala
Foto: Agerpres

15 septembrie ar putea fi prima zi de școală în anul școlar 2020-2021

de A.O. HotNews.ro
Marţi, 25 Feb 2020 Actualitate | Educatie
Senatorii din comisia de învățământ au votat proiectul potrivit căruia anul școlar să aibă dată fixă, inițiat de senatorul Liviu Pop. Numai că a fost introdus un amendament potrivit căruia elevii să vină la școală pe 15 septembrie. De asemenea, a mai fost introdus un amendament de către Liviu Pop care arată ca școala să înceapă în a doua săptămână a lunii septembrie, în ziua de luni. Proiectul a fost trimis în plenul Senatului, care este cameră decizională în acest caz.
Elevi in clasa
Foto: Agerpres

Cum se distribuie elevii din București la clasa pregătitoare 2020-2021: în ordine alfabetică și cu o repartizare echilibrată de fete și băieți

de A.O. HotNews.ro
Marţi, 25 Feb 2020 Actualitate | Educatie
Elevii de la clasele pregătitoare din București vor fi distribuiți în clase în ordine alfabetică în anul școlar 2020-2021 și cu o repartizare echilibrată de fete și băieți, potrivit procedurii afișate pe site-ul ismb.ro. Procedura arată că toți elevii înscriși într-o școală vor fi ordonați alfabetic, realizându-se două liste organizate pe criteriul de gen.
Medicamente
Foto: Pixabay.com

Peste 3.200 de elevi stau acasă din cauza cazurilor de gripă din școlile lor

de Redactia HotNews.ro
Marţi, 25 Feb 2020 Actualitate | Educatie
​Numărul de copii care stau acasă din cauză că în școlile lor sunt multe cazuri de gripă a ajuns marți la 3.208 de elevi. Elevii stau acasă din cauza suspendării cursurilor din școlile lor. Regulile date de Direcția de Sănătate Publică arată că în cazul apariţiei de minimum trei cazuri de gripă confirmate într-o clasă/grupă de copii cursurile vor fi suspendate la acele clase. În cazul absenţei timp de trei zile consecutiv a peste 20% dintre elevii unei unităţi de învăţământ din cauza gripei confirmate, cursurile unităţii de învăţământ se vor suspenda.
Bacalaureat 2019
Foto: ise.ro

Bacalaureat 2020: sesiunea specială pentru olimpici va începe pe 11 mai 2020

de A.O. HotNews.ro
Marţi, 25 Feb 2020 Actualitate | Educatie
Bacalaureat 2020. Sesiunea specială a examenului de bacalaureat pentru absolvenţii de liceu participanţi la loturile olimpice şi la competiţiile sportive şi artistice internaţionale va începe în zilele de 11 şi 12 mai 2020, cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, potrivit unui ordin al ministrului Educaţiei şi Cercetării publicat în Monitorul Oficial.
SRI
Foto: Facebook

Studenții SRI, ținuți la secret/ Registrul Matricol Unic îi exceptează de la înregistrare

de A.O HotNews.ro
Marţi, 25 Feb 2020 Actualitate | Educatie
Studenții care se pregătesc pentru SRI nu vor mai fi înregistrați în Registrul Matricol Unic al Universităților din România, potrivit ordinului ministrului Educației publicat în Monitorul Oficial. În mod normal, toți studenții înregistrați la programele de licență, master și studii postuniversitare de la universitățile de stat și particulare trebuie înregistrați în acest registru matricol unic.
Coronavirus
Foto: Pixnio.com

Măsuri speciale pentru școli, în contextul epidemiei cu coronavirus: Deplasările în străinătate, anulate/ ”Școala Altfel” se va desfășura în incinta școlii

de A.O. HotNews.ro
Luni, 24 Feb 2020 Actualitate | Educatie
Săptămâna ”Școala Altfel” se va desfășura în incinta școlii, iar profesorii și elevii își vor suspenda plecările în străinătate, arată Ministerul Educaţiei într-o adresă trimisă către inspectoratele şcolare. Măsurile sunt luate în contextul creşterii numărului cazurilor de îmbolnăvire prin infecţii respiratorii acute şi gripă în unităţile de învăţământ, precum şi atenţionărilor Ministerului Sănătăţii şi ale Ministerului Afacerilor Externe referitoare la riscul infectării cu "diverse virusuri".
Universitatea din Arad
Foto: Facebook

Trei universități din România își suspendă cursurile, din cauza coronavirusului / Ministerul Educației cere anularea deplasărilor în străinătate și limitarea sau suspendarea conferințelor și excursiilor

de N.O. HotNews.ro
Luni, 24 Feb 2020 Actualitate | Educatie
Trei universități din România au decis să suspende cursurile, în timp ce o altă universitate transmite că persoanele revenite în țară în ultimele 14 zile din zone cu risc de infecție cu coronavirus să rămână acasă pentru autoizolare până la 14 zile, anunță Ministerul Educației. Astfel, Vest „Vasile Goldiș” din Arad va suspenda cursurile până pe 8 martie, așa cum a anunțat de dimineață, Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara va suspenda cursurile în în limba engleză și franceză timp de 14 zile, iar Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu va suspenda cursurile până pe 2 martie.
Scoala din Bucuresti
Foto: Hotnews

Înscrierea la clasa pregătitoare 2020-2021 în București: unele școli nu au afișat numărul de clase / ISMB: repartizarea în clase se face în ordine alfabetică

de A. Ofițeru HotNews.ro
Luni, 24 Feb 2020 Actualitate | Educatie
Ziua de 24 februarie ar fi trebuit să fie cea în care toate informațiile despre înscrierea la clasa pregătitoare ar fi trebuit puse la avizierele școlilor sau pe site-urile școlilor. Unele dintre școli nu au afișat însă nimic, nici câte clase pregătitoare au, nici câți elevi pot școlariza și nici criteriile de departajare. Reporterii Hotnews au mers la câteva dintre școlile cu pretenții din Centrul Capitalei, iar dintre patru școli vizitate numai una afișase informațiile.
Vaccin
Foto: Agerpres

Ministerul Educației: Peste​ 2.100 de elevi stau acasă din cauza cazurilor de gripă din școlile lor/ Lista școlilor închise parțial

de A.O. HotNews.ro
Luni, 24 Feb 2020 Actualitate | Educatie
Ministerul Educației anunță că luni 2.167 de elevi stau acasă din cauza suspendării cursurilor din școlile lor. Sunt două școli închise integral, una din județul Ilfov și alta din județul Teleorman.
Scoala
Foto: pixabay.com

Sindicatele din Iași se panichează și cer suspendarea simulărilor din martie, de teama coronavirusului

de N.O. HotNews.ro
Luni, 24 Feb 2020 Actualitate | Educatie
Uniunea Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar Iaşi cere suspendarea simulărilor din martie, din cauza coronavirusului. Sindicaliștii vor și suspendarea ședințelor cu părinții, a excursiilor, dar și dotarea școlilor cu săpun și hârtie igienică, relatează Mediafax.
Universitatea din Arad
Foto: Facebook

Prima instituție de învățământ din România care cere suspendarea cursurilor 14 zile, ca "măsură preventivă" pentru coronavirus/ Ce spune Ministerul Educației UPDATE

de Redactia HotNews.ro
Luni, 24 Feb 2020 Actualitate | Educatie
Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Arad, convocat duminică seara de către prefectul Gheorghe Stoian, a hotărât o serie de măsuri preventive, având în vedere cazurile de îmbolnăviri cu COVID 19 din Italia, printre acestea fiind şi solicitarea Universităţii de Vest "Vasile Goldiş" (UVVG) către Ministerul Educaţiei pentru aprobarea suspendării cursurilor pentru o perioadă de 14 zile.
Autocar cu elevi sosit din Veneto la Alba Iulia
Foto: Alba 24

Cei peste 50 de elevi de liceu şi profesori din Alba Iulia reîntorşi din Veneto, monitorizaţi "telefonic" dacă au simptome și dacă stau izolați acasă. DSP: Nu avem suficient personal, dar mergem pe încredere

de I.H. HotNews.ro
Luni, 24 Feb 2020 Actualitate | Educatie
Cei peste 50 de elevi și profesori de la un liceu din Alba Iulia care s-au reîntors, duminică noapte, din regiunea Veneto, focarul italian de coronavirus, au fost consultaţi de cadre medicale la sosirea în Alba, după care fiecare a plecat spre casă, unde trebuie să stea în carantină 14 zile. Reprezentanții Direcției de Sănătăte Publică spun că grupul va fi monitorizat prin telefon, pentru că nu există suficient personal care să meargă acasă la fiecare și să vadă dacă au simptome și dacă stau izolați la domiciliu: "Mergem pe încredere şi pe maturitatea părinţilor".
Elevi in prima zi de scoala
Foto: Hotnews

Înscrierea în clasa pregătitoare 2020- 2021/ Fiecare școală trebuie să afișeze cum se face distribuirea elevilor în clase

de A.O. HotNews.ro
Luni, 24 Feb 2020 Actualitate | Educatie
Toate școlile din România trebuie să afișeze astăzi câte clase pregătitoare vor avea în anul școlar 2020-2021 și care este algoritmul de distribuire a elevilor în clase. De asemenea, școlile trebuie să afișeze care sunt criteriile specifice de departajare în cazul în care sunt mai multe cereri de înscriere decât locuri oferite. Tot luni, 24 februarie, școlile trebuie să afișeze și programul de evaluare a dezvoltării psihosomatice a copiilor solicitată de părinți.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by