EDUCATIE
Valorile profesorilor din Romania
Foto: Pixabay
Secțiune susținută de MedLife

​STUDIU Valorile profesorilor din România: Cât de toleranți sunt, în ce instituții au încredere și de ce văd sistemul de învățământ românesc ca fiind superior celui occidental

de R.F. HotNews.ro
Miercuri, 17 Oct 2018 Actualitate | Educatie
Atitudinile si valorile pe care le au profesorii față de societate, sistemul politic, profesie au un rol important în educarea elevilor pentru democrație, rolul lor nu este doar de a transmite informații legate de o materie. In acest context, studiul Educație pentru democrație în școlile din România, realizat de Gabriel Bădescu, Claudiu Ivan, Daniela Angi, Oana Negru-Subțirică, de la Universitatea Babeş-Bolyai și-a propus să descopere care sunt atitudinile, valorile profesorilor, nivelurile de implicare civică, toleranță socială și încredere interpersonală, cum văd sistemul educațional din România, într-o perspectivă comparată în timp și față de alte țări.
Suntem pe ultimele locuri la majoritatea indicatorilor urmariti de Monitorul educatiei si formarii
Foto: sxc.hu
Secțiune susținută de MedLife

Monitorul educației, ediția 2018: România ocupă ultimele locuri la majoritatea indicatorilor

de Dan Popa HotNews.ro
Miercuri, 17 Oct 2018 Actualitate | Educatie
România ocupă ultimele locuri la majoritatea indicatorilor urmăriți în Monitorul educației și formării, ediția 2018, publicată de Comisia Europeană. Rămâne una dintre puținele țări care nu au atins încă niciuna dintre principalele țintele pentru 2020, iar alocările din PIB pentru educație, cu toate că sunt în creștere, continuă să fie cu mult sub media UE. România a făcut progrese notabile în ce privește rata ocupării forței de muncă în rândul tinerilor cu studii. Însă, echitatea în educație, decalajul dintre mediul rural și urban și incluziunea romilor continuă să reprezinte provocări-cheie, care au consecințe la nivelul creșterii incluzive și a inegalităților în societate.
CEDO
Foto: echr.coe.int
Secțiune susținută de MedLife

MTI: CEDO a condamnat Ungaria din cauza monopolului de stat asupra manualelor şcolare

de I.B. HotNews.ro
Miercuri, 17 Oct 2018 Actualitate | Educatie
Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) de la Strasbourg a condamnat Ungaria din cauza monopolului de stat asupra pieţei manualelor şcolare şi a hotărât că autorităţile ungare au violat drepturile a mai multor firme care asigură distribuirea manualelor şcolare, potrivit Rador care citează MTI.
Elevi romani medaliati la Olimpiada de Astronomie
Foto: Facebook/ Liceul Teoretic International de Informatica Bucuresti
Secțiune susținută de MedLife

Elevii români au obţinut cinci medalii la Olimpiada Internaţională de Astronomie

de V.M. HotNews.ro
Marţi, 16 Oct 2018 Actualitate | Educatie
Elevii români au obţinut cinci medalii la Olimpiada Internaţională de Astronomie, care s-a desfăşurat în perioada 6 - 14 octombrie în Colombo (Sri Lanka) şi care a reunit 80 de concurenţi din 18 ţări.
Romania are o situatie ingrijoratoare in ceea ce priveste rata de parasire timpurie a sistemului de educatie
Foto: sxc.hu
Secțiune susținută de MedLife

ANALIZĂ În ultimii 8 ani, populația școlară a scăzut cu peste 700.000 de copii. Implicațiile în economie, dar și unde ne situăm în UE din punct de vedere al abandonului  școlar

de Dan Popa HotNews.ro
Marţi, 16 Oct 2018 Actualitate | Educatie
În ultimii 8 ani, populaţia şcolară din România a scăzut continuu, de la 4,2 mil. persoane în anul 2010, la 3,5 mil. în prezent. Cauza principală este direct legată de sporul natural negativ din ultimele două decenii, dar şi de migraţia internaţională. Dacă ne uităm la datele din anul şcolar 2010/2011, în termeni relativi, cea mai mare scădere a populaţiei şcolare (cu 39,0%) s-a înregistrat în învăţământul superior.  De asemenea, învăţământul preşcolar a înregistrat un număr de copii cu  22,6% mai mic faţă de 2010, iar elevii din învăţământul preuniversitar sunt cu circa 6% mai puțini. Câteva explicații.
Eleva batuta la Cluj
Foto: Captura YouTube
Secțiune susținută de MedLife

Cazul elevei bătute in Liceul Special pentru Deficienți de Auz Cluj-Napoca: Ministerul Educației Naționale a luat măsuri disciplinare

de A.R. HotNews.ro
Marţi, 16 Oct 2018 Actualitate | Educatie
Ministerul Educației Naționale a transmis oficial CEDCD măsurile disciplinare luate la nivelul Liceului Tehnologic Special pentru Deficienți de Auz Cluj-Napoca. Reamintim că in iunie 2018 au apărut pe internet imagini filmate in care o elevă a fost bătută de către o îngrijitoare, fiind lovită repetat cu pumnul în faţă.
Poezie de Toparceanu, adaptata in manualul de clasa a II-a
Foto: Facebook
Secțiune susținută de MedLife

”Balada unui greier mic”, într-o variantă modificată în manualul de clasa a II-a

de G.S. HotNews.ro
Luni, 15 Oct 2018 Actualitate | Educatie
Poezia „Balada unui greier mic”, de George Topârceanu, din manualul de clasa a doua, a fost modificată, atrage atenția o învățătoare de la un colegiu din Petroșani, care a scris pe Facebook că nu le poate cere elevilor să memoreze varianta „masacrată”, potrivit Mediafax.
Educatie
Foto: Pixabay
Secțiune susținută de MedLife

Studiu Banca Mondială: România riscă să condamne generațiile viitoare la sărăcie pentru că nu investește în sănătate și educație

de A.R. HotNews.ro
Vineri, 12 Oct 2018 Actualitate | Educatie
România s-a clasat pe locul 67 - în urma unor țări cu venituri mult mai mici pe cap de locuitor, cum ar fi Ucraina (50), Albania (56) și Georgia (61) - în noul Index al Capitalului Uman (HCI), lansat de Grupul Băncii Mondiale.
Dreptul la educatie al copiilor cu dizabilitati
Foto: Pixabay
Secțiune susținută de MedLife

Cum este încălcat dreptul la educație al copiilor cu dizabilități și care sunt soluțiile legale

de R.F. HotNews.ro
Vineri, 12 Oct 2018 Actualitate | Educatie
Deși în ultimii ani, legislația internă acordă în mod explicit dreptul copiilor cu dizabilități să învețe în școlile de masă, în realitate școlile din România încalcă prevederile legale și acești copii nu sunt bineveniți. Sunt respinși la înscrierea în școli sau sunt eliminati din sistem cu sprijinul profesorilor și al părinților cu copii tipici.
Universitatea din Craiova
Foto: Facebook/ Universitatea din Craiova
Secțiune susținută de MedLife

Universitatea din Craiova spune că nu a semnat şi nu intenţionează să semneze niciun memorandum cu Academia Diplomatică a MAE rus

de V.M. HotNews.ro
Joi, 11 Oct 2018 Actualitate | Educatie
Universitatea din Craiova nu a semnat şi nu intenţionează să semneze niciun memorandum cu Academia Diplomatică a Ministerului rus de Externe, informează un mesaj publicat pe pagina oficială a instituţiei de învăţământ superior, conform Agerpres. Respectivul mesaj vine în replică la informaţiile pe această temă transmise de purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de Externe.
Grozavesti
Foto: unibuc.ro
Secțiune susținută de MedLife

Raport CPS-UB: Ce cred studenții despre starea căminelor Universității din București

de Anda Zahiu HotNews.ro
Joi, 11 Oct 2018 Actualitate | Educatie
Un raport întocmit de Consiliul pentru Probleme Studențești UB în colaborare cu Universitatea din București arată că studenții sunt departe de a fi satisfăcuți de condițiile de cazare oferite de mediul universitar din capitală. În primăvara acestui an, CPS a lansat un chestionar prin care studenții au putut să evalueze condițiile din căminele în care locuiesc.
Profesori de gimnaziu pensionari
Foto: edupedu.ro
Secțiune susținută de MedLife

Edupedu: S-a dublat numărul profesorilor pensionari care predau în gimnaziu și liceu

de G.S. HotNews.ro
Joi, 11 Oct 2018 Actualitate | Educatie
Numărul profesorilor din sistemul de învățământ a scăzut cu aproape 70.000 în ultimii 22 de ani. Dacă în 1995, datele INS arată că aveam 306 mii de profesori, în 2017 mai erau doar 236.208, scrie edupedu.ro.
Elevi la clasa
Foto: Agerpres
Secțiune susținută de MedLife

Viorica Dăncilă: Peste 360.000 de preșcolari și elevi vor primi în acest an rechizite și ghiozdane

de CP HotNews.ro
Miercuri, 10 Oct 2018 Actualitate | Educatie
Peste 360.000 de preşcolari şi elevi din învăţământul primar şi gimnazial vor beneficia, în acest an şcolar, de pachete de rechizite şi ghiozdane, fiind un sprijin pentru copiii din familiile cu venituri reduse, a anunţat, miercuri, premierul Viorica Dăncilă.
Viorica Dancila
Foto: Agerpres
Secțiune susținută de MedLife

Numărul de posturi din învățământ nu va mai fi redus, ci majorat/ Viorica Dăncilă: Vorbim de un număr suplimentar de 1.336 de posturi în 11 județe și în București

de CP HotNews.ro
Miercuri, 10 Oct 2018 Actualitate | Educatie
Ordinul privind numărul maxim de posturi finanțate din bugetul de stat pentru unitățile de învățământ preuniversitar de stat în anul școlar 2018-2019 va fi modificat, a declarat miercuri premierul Viorica Dăncilă la începutul ședinței de Guvern. Astfel, numărul de posturi nu va mai fi redus, așa cum era prevăzut inițial, ci va crește. "Vor fi suplimentate posturi în 11 județe și în Municipiul București. Vorbim de un număr total de 1.336 de posturi", a spus Dăncilă.
Rovana Plumb
Foto: Agerpres
Secțiune susținută de MedLife

Edupedu: Reducerea celor 4.000 de posturi din învățământ a fost anulată / Rovana Plumb: S-a corectat ordinul 

de G.S. HotNews.ro
Miercuri, 10 Oct 2018 Actualitate | Educatie
Reducerea celor 4.000 de posturi în învățământ a fost anulată. Rovana Plumb, ministrul interimar al Educației, a declarat pentru Edupedu.ro că “s-a corectat” ordinul care fusese semnat de Valentin Popa.
Targ educatie
Foto: Hotnews
Secțiune susținută de MedLife

RIUF 2018 Oferta „all inclusive” a unei universități din Arabia Saudită pentru studenții români. „Căutăm oameni foarte ambițioși, care să fie deschiși să trăiască într-un alt mediu”

de Redactia HotNews.ro
Duminică, 7 Oct 2018 Actualitate | Educatie
P​este 120 de universități din toată lumea caută studenți din România în cadrul RIUF - Romanian International University Fair, târgul universităților străine care se desfãșoarã între 6 și 7 octombrie la Sala Palatului din Capitală.
Targ educational
Foto: Hotnews
Secțiune susținută de MedLife

50 de universități din Marea Britanie au venit la București după studenți români. „Să sperăm că vom convinge Guvernul să mențină același sistem și după Brexit”

de Redactia HotNews.ro
Sâmbătă, 6 Oct 2018 Actualitate | Educatie
Peste 50 de universități din Marea Britanie sunt în acest weekend la București, la RIUF- Romanian International University Fair- pentru a-i recruta pe viitorii studenți români. Întrebați ce se va întâmpla cu studenții din țările europene după Brexit, reprezentanții universităților britanice nu au un răspuns clar.
Mesajul cu greseli al ISJ Alba
Foto: Captura Facebook
Secțiune susținută de MedLife

Mesaj cu greșeli gramaticale, scris pe Facebook de Inspectoratul Școlar Alba, de Ziua Educației

de V.M. HotNews.ro
Vineri, 5 Oct 2018 Actualitate | Educatie
Un mesaj cu mai multe greșeli gramaticale și de redactare a fost scris, vineri, pe pagina de Facebook a Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Alba, cu ocazia Zilei Internaționale a Educației, autorul acestuia notând, între altele, "pentru a sărbătorii" sau "în zii de sărbătoare", relatează Mediafax.
Proteste FSLI 2
Foto: Hotnews

FSLI: „Educaţia nu doar că nu mai reprezintă o prioritate naţională, ci este “atacată” prin seria măsurilor distructive”

de C.D. HotNews.ro
Vineri, 5 Oct 2018 Actualitate | Educatie
Reprezentanții FSLI trag un semnal de alarmă, cu ocazia Zilei Educației, și subliniază că școala românească a rămas doar un simbol și că investițiile scăzute, salariile mici, deficitul de personal reprezintă o dovadă că, în an Centenar, țara noastră are restanțe în fața sistemului de învățământ.
La scoala
Foto: Agerpres

De Ziua Mondială a Educației, elevii din capitală stau acasă. Unitățile de învățământ se transformă în secții de votare

de Anda Zahiu HotNews.ro
Vineri, 5 Oct 2018 Actualitate | Educatie
De Ziua Mondială a Educaţiei, în data de 5 octombrie, elevii din Capitală nu vor învăţa, anunţă ISMB, precizând că pe 8 octombrie, unităţile de învăţământ în care vor fi secţiile de votare pentru Referendum vor decide și dacă vor fi modificate sau nu cursurile, pentru a amenaja sălile, informează Mediafax.

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version