EDUCATIE
Apelul studentilor
Foto: ANOSR

Studenții condamnă intervenția brutală de la proteste: Este inacceptabil ca forțele de ordine să se îndrepte cu o asemenea violență împotriva propriilor cetățeni

de R.P. HotNews.ro
Sâmbătă, 11 Aug 2018 Actualitate | Educatie
Studenții le cer autorităților să ancheteze cu prioritate și rapiditate evenimentele petrecute la protestele din Piața Victoriei. “Este inacceptabil ca forțele de ordine să se îndrepte cu o asemenea violență împotriva propriilor cetățeni. Este inacceptabil ca acestea să își dea concursul pentru a crea un sentiment de spaimă și frică generalizată”, spune Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România.
Remus Pricopie
Foto: Agerpres

Remus Pricopie, rectorul SNSPA: Este regretabil ce s-a întâmplat aseară - peste 400 de răniți. Cei vinovați trebuie să răspundă în fața legii

de R.P. HotNews.ro
Sâmbătă, 11 Aug 2018 Actualitate | Educatie
​"SNSPA condamnă cu fermitate violențele de stradă, indiferent din partea cui vin, și provocările mai mult sau mai puțin coordonate, menite să creeze un climat de ură și distrugere", anunță instituția. Rectorul Școlii, Remus Pricopie, afirmă că "cei vinovați trebuie să răspundă în fața legii", după ce peste 400 de persoane au fost rănite, în timpul protestelor de aseară, când jandarmeria a intervenit în forță pentru evacuarea pieței.
Sorin Cimpeanu
Foto: Agerpres

Sorin Cîmpeanu, președintele Consiliului Rectorilor: Nu sunt de acord cu proiectul ordonanței pe cercetare

de Raluca Pantazi HotNews.ro
Vineri, 10 Aug 2018 Actualitate | Educatie
Ordonanța privind cercetarea deconectează România de la mediul internațional al cercetării, a declarat pentru HotNews.ro președintele Consiliului Rectorilor, Sorin Cîmpeanu. Acesta a precizat că forul rectorilor nu a fost consultat de Ministerul Cercetării, înainte ca proiectul să fie lansat în dezbatere, și "categoric, așa cum este proiectul, în faza aceasta, eu nu sunt de acord cu el". Oficialul a criticat și rectificarea bugetară, prin care Guvernul Dăncilă a tăiat 122 milioane lei de la Cercetare. “Subfinanțarea cercetarii e cel mai mare pericol și cel mai mare rău”, a declarat Cîmpeanu.
Remus Pricopie
Foto: Agerpres

Remus Pricopie, rectorul SNSPA: Ordonanța pe cercetare a existat și în mandatul meu. Nu am susținut-o deoarece este greșită pe fond

de R.P. HotNews.ro
Vineri, 10 Aug 2018 Actualitate | Educatie
Fostul ministru al Educației Remus Pricopie anunță că proiectul de ordonanță de guvern pe cercetare, prin care guvernul Dăncilă vrea să centralizeze politic finanțarea domeniului, a existat și în mandatul său. “Nu am susținut-o deoarece este greșită pe fond, ca principiu de gândire a unui sistem național de cercetare, în opoziție cu ceea ce se întâmplă azi în Europa și în lume”, spune rectorul SNSPA.
Studenti
Foto: Agerpres

Studenții îi cer ministrului Burnete să retragă proiectul de ordonanță privind cercetarea: Este o încercare de politizare a mediului academic și de cercetare

de Raluca Pantazi HotNews.ro
Joi, 9 Aug 2018 Actualitate | Educatie
Alianța Organizațiilor Studențești critică dur proiectul de ordonanță pe cercetare și îi cere ministrului Nicolae Burnete să retragă documentul. ANOSR “condamnă ferm orice tentativă de politizare a mediului academic și de cercetare din țara noastră”, iar proiectul lansat în dezbatere de Guvernul Dăncilă “reprezintă încă o tentativă de politizare a acestui domeniu”, avertizează studenții.
Nicolae Burnete, ministrul Cercetarii, si Klaus Iohannis
Foto: Agerpres

Ministerul Cercetării îl acuză pe Iohannis de gravă dezinformare: Să încercăm să facem lumină în instituția prezidențială, sau cum ar spune latinul ”Fiat lux!”

de Raluca Pantazi HotNews.ro
Miercuri, 8 Aug 2018 Actualitate | Educatie
Ministerul Cercetării răspunde ironic criticilor lansate de președintele Klaus Iohannis pe marginea proiectului de Ordonanță privind cercetarea. Într-un comunicat intitulat "Defence line atac", Ministerul Cercetării spune următoarele: “Vizavi de comunicatul" Președinției, "executivul Ministerului Cercetării și Inovării (MCI) a luat act cu surprindere de ”avertismentul” public, lansat de către președintele României, Klaus Iohannis. Să încercăm să facem lumină în instituția prezidențială, sau cum ar spune latinul ”Fiat lux!”.” Amintim că președintele Klaus Iohannis a atacat dur Guvernul pentru intenția de a elimina din traseul de alocare a banilor în cercetare acele organisme care acordă în jur de 20% din sumele din cercetare numai pe bază de concursuri de proiecte. Executivul propune ca institutele de cercetare să fie cele care decid ce proiecte - realizate tot de institute - trebuie să fie finanțate.
Olimpiada internationala de geografie 2018
Foto: igeo2018.ulaval.ca

Lotul olimpic al României a obținut locul I pe națiuni la Olimpiada Internaţională de Geografie 2018

de R.P. HotNews.ro
Marţi, 7 Aug 2018 Actualitate | Educatie
Elevii din lotul olimpic al României au obținut trei medalii de aur și o medalie de argint la Olimpiada Internaţională de Geografie 2018. Distincțiile au plasat România pe primul loc în clasamentul pe națiuni. Olimpiada Internaţională de Geografie s-a desfășurat în Canada și a adus în concurs 160 de elevi din 43 de ţări.
  • Vezi în articol cine sunt elevii din lotul olimpic internațional la Geografie
Scoala Ortodoxa Antim Ivireanul Timisoara
Foto: www.scoalaortodoxa.ro

Bâlbe la Ministerul Educației: înființează Liceu Teologic Ortodox la Timișoara, care primește doar elevi de primară și gimnaziu, de la o școală privată a bisericii

de Raluca Pantazi HotNews.ro
Marţi, 7 Aug 2018 Actualitate | Educatie
Bâlbe la Ministerul Educației, pe seama unei școli teologice. Instituția anunță într-un comunicat de presă că înființează un Liceu Teologic Ortodox în Timișoara, la care liceenii “vor avea posibilitatea de a studia” în toamnă Teologie ortodoxă, Filologie, Științe sociale și Științe ale naturii. Inspectoratul Școlar Timiș contrazice Ministerul și susține că liceul se va deschide pentru liceeni abia în 2019, când va fi "mai mult ca sigur" o singură clasă: Teologie ortodoxă. Din septembrie anul acesta, inspectoratul spune că Liceul Teologic va primi copii numai în învățământul primar și gimnazial, care vor migra de la o școală privată a Bisericii.
Elevi la scoala
Foto: Agerpres

Consiliul Concurenței investighează posibila trucare a unor licitații pentru programele școlare Cornul şi Laptele

de R.P. HotNews.ro
Luni, 6 Aug 2018 Actualitate | Educatie
Consiliul Concurenţei anunță că a început o investigație privind posibila trucare a unor licitații publice organizate de Consiliul Județean Botoșani, pentru programele școlare din județ. Instituția analizează cum au fost atribuite contractele de furnizare de produse lactate în cadrul Programului Cornul şi Laptele și contractele de furnizare de mere din cadrul Programului de încurajare a consumului de fructe proaspete în şcoli și grădinițe, în perioada 2013-2018.
Ecaterina Andronescu
Foto: Agerpres

Ecaterina Andronescu: Guvernul ar trebui să țină cont de clasamentele internaționale atunci când realizează finanţarea universităţilor

de N.O. HotNews.ro
Vineri, 3 Aug 2018 Actualitate | Educatie
Preşedintele Senatului Universităţii Politehnica din Bucureşti, Ecaterina Andronescu, a declarat, vineri, că Guvernul ar trebui să ţină cont de clasamentele internaţionale în care se regăsesc instituţiile de învăţământ superior din România atunci când realizează finanţarea acestora şi când împarte granturile pentru cercetare, relatează Agerpres.
Olimpiada Internationala de Fizica
Foto: captura site Olimpiada Internationala Fizica

Liceenii români au obținut cinci medalii la Olimpiada Internaţională de Fizică 

de N.O. HotNews.ro
Luni, 30 Iul 2018 Actualitate | Educatie
Lotul olimpic de fizică al României a obținut o medalie de aur, două medalii de argint și două medalii de bronz la Olimpiada Internaţională de Fizică, care s-a desfășurat la Lisabona, în perioada 21-29 iulie.
Examen de definitivat
Foto: Agerpres

​​Definitivat 2018 - rezultate finale: Peste 5.800 de candidaţi (79,59%) au obţinut dreptul de practică

de V.M. HotNews.ro
Vineri, 27 Iul 2018 Actualitate | Educatie
Peste 5.800 de candidaţi (79,59%) au obţinut definitivarea şi dreptul de practică în învăţământul preuniversitar în sesiunea 2018, anunţă Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN), vineri, într-un comunicat.
Titularizare
Foto: Agerpres

Titularizare 2018 - rezultate finale: Rata de promovare la examenul de titularizare a crescut după contestații

de Redactia HotNews.ro
Marţi, 24 Iul 2018 Actualitate | Educatie
Procentul de promovare la examenul de titularizare, după soluţionarea contestaţiilor, este de 49,71%, cu 2,32% mai mult faţă de rezultatele iniţiale. Numărul mediilor de 10 a crescut la 124, iniţial fiind înregistrate 121 de note maxime, anunţă Ministerul Educaţiei Naţionale.
Doina Precup
Foto: Facebook

Școală de vară pentru cercetarea în inteligență artificială, la Cluj. Doina Precup, directorul DeepMind Montreal: În școală, importante sunt ideile interesante din matematică, rezolvarea de probleme stil puzzle, pentru că astea dezvoltă gândirea

de Raluca Pantazi HotNews.ro
Vineri, 20 Iul 2018 Actualitate | Educatie
Cercetători români de la universități din străinătate, specializați în inteligență artificială, desfășoară la Cluj-Napoca prima ediție a unei școli de vară dedicată acestui domeniu. Printre organizatori este și Doina Precup, profesor la Universitatea McGill din Canada și director al DeepMind Montreal, divizia de inteligență artificială a Google. “Școala românească este foarte tare în matematică”, a declarat pentru HotNews.ro Doina Precup, făcând referire la absolvenții de universitate în acest domeniu. În ce privește matematica de liceu, directorul DeepMind Montreal spune că “important este să se pună accent pe ideile interesante din matematică, deci pe logică, pe rezolvarea de probleme stil puzzle, pentru că astea dezvoltă gândirea”.
Marilen Pirtea
Foto: Agerpres

Rectorul Universității de Vest din Timișoara, în chestiunea plagiatului lui Bodog: Comisia de etică va trebui să ne lămurească ce înseamnă similitudine

de Raluca Pantazi HotNews.ro
Vineri, 20 Iul 2018 Actualitate | Educatie
Universitatea de Vest din Timișoara va hotărî săptămâna viitoare dacă va cere Ministerului Educației să-i retragă titlul de doctor lui Florian Bodog, fost ministru al Sănătății în cabinetul Tudose. Marilen Pirtea, rectorul UVT, a declarat pentru HotNews.ro că a făcut “o adresă scrisă spre Comisia de etică, pentru ca până marți să ne lamurească ce înseamnă similitudine în varianta comisiei”. ​Comisia de etică a Universității de Vest din Timișoara a decis acum 3 zile că “există un grad de similitudine de 36% în teza de doctorat" elaborată de Florian Bodog.
Olimpiada
Foto: Agerpres

Ministerul Educației vrea să schimbe regulile olimpiadelor. Profesorii de la loturile naționale avertizează că vor fi demotivați copiii din județe și că olimpiadele vor fi aduse la nivelul concursurilor pe meserii

de Raluca Pantazi HotNews.ro
Vineri, 20 Iul 2018 Actualitate | Educatie
Limitarea numărului de copii care pot să intre în olimpiadele naționale, indiferent de specificul olimpiadei, va face ca interesul copiilor să scadă și mai tare decât în prezent, avertizează profesorii cordonatori de olimpici. Ministerul Educației vrea să schimbe regulile de olimpiadă și a pus în dezbatere o Metodologie de organizare a competițiilor școlare. Daniela Bogdan, profesor de Chimie, avertizează că noile reguli aduc olimpiadele la nivelul concursurilor de meserii. Radu Gologan, coordonatorul lotului de Matematică, spune că propunerile Ministerului nu doar că îndepărtează elevii de olimpiade, dar pot aduce ca evaluatori profesori care nu se pricep la probleme de internațională.
Cosmin Nedelcu la ora de matematica
Foto: Digitaliada.ro

Când relația profesor-elev se suprapune peste relația părinte-copil

de Digitaliada.ro Digitaliada.ro
Vineri, 20 Iul 2018 Actualitate | Educatie
Sunt situații în care relația profesor–elev se suprapune peste relația părinte–copil. O astfel de situație este la Școala Gimnazială Mircea-Vodă, Brăila, unde profesoara de T.I.C. și fizică, Aura Nedelcu, este și mama elevului Cosmin Nedelcu. I-am pus față în față pentru a afla cum i-a influențat, pe fiecare în parte, existența unui laborator digital în școală.
Florian Bodog
Foto: Agerpres

Universitatea de Vest din Timișoara: 36% gradul de similitudine în doctoratul lui Florian Bodog, fost ministru al Sănătății. Experții propun sancționarea plagiatului

de R.P. HotNews.ro
Joi, 19 Iul 2018 Actualitate | Educatie
​Comisia de Etică a Universității de Vest din Timișoara a decis că “există un grad de similitudine de 36% în teza de doctorat" elaborată de Florian Bodog, fost ministru al Sănătății în guvernul Tudose. Comisia a apelat la trei experți care propun ca în cazul Bodog să fie luate "măsurile pe care le prevăd Codul și Regulamentul de Etică al UVT și practica anterioară a Comisiei cu privire la sancționarea plagiatului”, se arată în decizia publicată pe site-ul Universității. Contactat de HotNews.ro, rectorul UVT, Marilen Pirtea, a declarat că mâine va decide, în cadrul unei ședințe cu conducerea universității și președintele Comisiei de Etică, dacă va propune către CNATDCU retragerea sau menținerea titlului de doctor în ce-l privește pe Florian Bodog.
Fragment din Subiectele la Matematica de la definitivat
Foto: edu.ro

Subiecte Definitivat 2018 Subiectele și baremele de la examenul de definitivat au fost publicate

de R.P. HotNews.ro
Miercuri, 18 Iul 2018 Actualitate | Educatie
Subiectele de la definitivat, precum și baremul de corectare au fost publicate de Ministerul Educației. Aproape 9.000 de profesori s-au înscris la examenul de definitivare în învățământ, care s-a desfășurat astăzi. Profesorii au avut de rezolvat varianta de subiecte numărul 2, iar examenul a durat 4 ore. Definitivatul este examenul care le dă candidaților promovați dreptul de practică în învățământ și de la care pot avansa în carieră, prin gradul didactic II si gradul didactic I.
  • Descarcă din articol subiectele de la definitivat 2018 și baremul de evaluare
Universitatea Babes-Bolyai
Foto: ubbcluj.ro

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca contestă metodologia de clasificare și ierarhizare a universităților propusă de Ministerul Educației

de R.P. HotNews.ro
Miercuri, 18 Iul 2018 Actualitate | Educatie
Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca anunță că contestă metodologia de clasificare și ierarhizare a universităților propusă de Ministerul Educației. "Ministrul actual al educației ține cu orice preț să finalizeze clasificarea universităților (incluzând ierarhizarea domeniilor de studii). Dânsul și-a exprimat deja public viziunea și așteptările de la un astfel de demers în momentul în care a afirmat că Universitatea din București nu merită gradul de încredere ridicat și că Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca nu este nicidecum competitivă, așa cum se crede. În acest proces și-a luat ca partener principal ARACIS și a găsit un gup de „experți internaționali” care să-i implementeze viziunile politice. Din păcate, metodologia propusă este una complet greșită", spune UBB, într-un comunicat remis HotNews.ro.

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri