ADMINISTRATIE LOCALA
Primăria Capitalei va achiziționa pe fonduri europene 100 de autobuze electrice. Valoarea estimată a proiectului este de 260 milioane lei Primăria Capitalei va achiziționa pe fonduri europene autobuze electrice pentru traseele 300, 330, 335, 173, 311, 336, 381, 601, 137, 138, 312,313, 368 și 385. Este vorba de 4 proiecte finanțate prin Programul Operațional Regional, care prevăd achiziționarea a 100 de autobuze electrice, cu o valoare estimată la 260 milioane lei.
Programul Primăriei Capitalei - "O şansă pentru cuplurile infertile" - va continua și în perioada 2019-2020 Programul Primăriei Capitalei - "O şansă pentru cuplurile infertile" - va continua și în perioada ianuarie 2019-decembrie 2020, potrivit unui proiect adoptat miercuri de Consiliul General al Municipiului București. Acesta prevede acordarea unui sprijin financiar sub formă de vouchere, în valoare de 13.800 lei pentru 2.000 de cupluri infertile din Municipiul Bucureşti. Bugetul alocat proiectului este de 27,7 milioane lei.
Primăria Capitalei va achiziționa 3 clădiri pentru relocarea Maternității Giulești și a altor două spitale Primăria Capitalei va achiziționa trei clădiri pentru relocarea Maternității Giulești, a Spitalului de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială "Prof. Dr. Dan Theodorescu", precum și pentru o parte dintre secțiile Spitalului Cantacuzino, potrivit unui proiect adoptat miercuri de Consiliul General al Municipiului București la propunerea primarului Gabriela Firea. Decizia vine după ce 31 de bebeluși născuți la maternitatea Giulești au fost infectați cu stafilococ auriu.
Consiliul General al Municipiului București a aprobat programul «Nicio unitate de învăţământ cu program în trei schimburi” Consiliul General al Municipiului București a aprobat miercuri derularea programului «Nicio unitate de învăţământ cu program în trei schimburi”, în baza căruia o comisie din cadrul Primăriei Capitalei va căuta soluțiile locative necesare pentru școlile interesate. În prezent, peste 13.000 de elevi studiază în acest mod, în 11 şcoli din Bucureşti.
Firea anunță că transportul de suprafață va fi gratuit în București, din 2019. Pentru început, pentru elevi și însoţitorii pensionarilor Elevii din învăţământul preuniversitar obligatoriu acreditat/autorizat care frecventează cursurile unei instituţii de învăţământ din Bucureşti și însoţitorii pensionarilor vor beneficia de gratuitate la utilizarea mijloacelor de transport ale Societăţii de Transport Bucureşti, potrivit unui proiect adoptat miercuri de Consiliul General al Municipiului București. În prezent, elevii beneficiază de abonamente reduse cu 50%. Primarul general, Gabriela Firea, a declarat că de anul viitor va introduce gratuitatea pentru toți cetățenii din București, pentru folosirea mijloacelor de transport ale STB.
UPDATE Viceprimarul Aurelian Bădulescu a înjurat o consilieră de la USR care cerea explicații despre situația de la Maternitatea Giulești. Înjurătura ar fi fost consemnată în procesul verbal/ Reacția acestuia: Vă aștept un pic pe coridor, că vreți să o dați în smardoială Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a înjurat-o marți, în Comisia de sănătate a Consiliului General, pe Ana Maria Ciceală, consilier General USR, după ce aceasta a cerut explicații despre situația de la Maternitatea Giulești. Bădulescu ar fi consemnat înjurătura și în procesul verbal al ședinței, scrie senatorul USR, Mihai Goțiu, pe pagina de Facebook. Aceasta nu este prima abatere a viceprimarului Bădulescu, acesta având de foarte multe ori un limbaj neadecvat.
Primăria Braşov nu mai are bani pentru plata indemnizaţiilor persoanelor cu handicap Banii necesari pentru plata salariilor asistenţilor persoanelor cu handicap şi pentru indemnizaţiile persoanelor cu dizabilităţi din Braşov nu ajung pentru luna decembrie, primarul George Scripcaru făcând apel, marţi, la parlamentari, să transmită Ministerului Finanţelor să vireze sumele necesare, potrivit Mediafax.
Cheltuieli publice cu felicitările de Crăciun: Ce firme vor primi 90.000 de lei de la Primăria București și 35.100 de lei de la Metrorex Primăria București și Metrorex au semnat recent contracte în valoare cumulată de 125.100 de lei pentru achiziția de felicitări de Crăciun. Primăria București a semnat în 13 noiembrie cu firma Ravis Agency un contract de 90.000 de lei pentru furnizarea a 10.000 de felicitări de Crăciun, respingând alte două oferte depuse de DNS Birotica (89.900 lei) și Accent Media (96.700 lei). În urmă cu o zi și Metrorex a semnat un contract de 35.100 de lei cu firma Conantional Trading tot pentru furnizarea de felicitări de Crăciun.
Primăria Sectorului 3 a început să ocolească licitațiile publice delegând organizarea procedurilor către companii, care atribuie direct contractele Primăria Sectorului 3 a început să ocolească organizarea de licitații publice pentru contracte de zeci de milioane lei, cumpărând sau închiriind de la companiile municipale proaspăt înființate produsele sau serviciile de care are nevoie. Companiile însă nu organizează licitații în SEAP ci atribuie contracte direct. În plus, companiile achiziționează pentru propriile lucrări produse și servicii, majoritatea ocolind sistemul electronic de achiziții publice.
Primăria Câmpia Turzii vrea să achiziționeze un imn al orașului care să aibă fix 4 minute și 7 secunde Primăria Municipiului Câmpia Turzii a inițiat o procedură de achiziție directă pentru ”Imnul Municipiului în An Centenar”, la o sumă estimată de 23.000 de lei, scrie publicația locală Turda News, remarcând o cerință ciudată: imnul trebuie să aibă fix 4 minute și 7 secunde.
Alianța Vestului, o alternativă pentru românii care vor să migreze? Primele proiecte concrete: Drum expres de 110 km și linie electrificată între Oradea și Arad Alianța Vestului, un parteneriat lansat în weekend de primarii PNL din Timișoara, Cluj-Napoca, Arad și Oradea, a stârnit dezbateri, laude, dorințe de raliere, dar și polemici, unii mergând inclusiv până la acuzația de intenție de „rupere a României”. HotNews.ro a stat de vorbă cu trei dintre acești primari, pentru a afla care este scopul acestei Alianțe, care sunt pașii următori și ce proiecte concrete sunt avute în vedere.
Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, îi propune primarului Clujului, Emil Boc, un program comun de dezvoltare intitulat "Trans-Carpatica" Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a anunţat că i-a propus omologului său de la Cluj-Napoca, Emil Boc, să participe la elaborarea unui program comun de dezvoltare a zonelor de la est şi de la vest de Carpaţi, intitulat "Trans-Carpatica", scrie Agerpres.
Primăria Galați cumpără tramvaie, cu 5,6 mil. lei bucata, de la Astra Vagoane / Primar: Urmează achiziția a 50 de autobuze hibrid Primăria municipiului Galați anunță că oferta declarată câștigătoare a acordului-cadru având ca obiect ”Achiziție 18 tramvaie noi” este cea depusă de ofertantul Astra Vagoane Călători SA. Prețul total al ofertei este de 100.530.000 lei fără T.V.A. pentru 18 tramvaie noi, respectiv 5.585.000 de lei/bucată. Durata acordului-cadru este de 24 de luni.
Salvați Bucureștiul: Hotărârea Consiliului General prin care au fost expropriate și demolate zeci de imobile pentru lărgirea străzii Buzești a fost declarată nelegală de Curtea de Apel Curtea de Apel București a stabilit că Hotărârea 262/2006, prin care Consiliul General al Municipiului București a declarat proiectul Berzei Buzești ca fiind de utilitate publică, este ilegală, anunță Asociația Salvați Bucureștiul. Decizia a fost pronunțată în dosarul 52796/3/2011 și este definitivă, confirmând hotărârea dată în luna aprilie de Tribunalul București. Procesul a fost inițiat de Asociația Salvați Bucureștiul în 2011.
Primăria Capitalei vrea să înființeze o Clinică Metropolitană de Stomatologie / Beneficiari vor fi doar cei care au domiciliul în București Primăria Capitalei vrea să înfiinţeze o Clinică Metropolitană de Stomatologie în subordinea Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSM), se arată într-un proiect care va fi discutat la ședința de miercuri a CGMB, precizând că urmează să identifice şi să achiziţioneze un imobil destinat acestei clinici, relatează Mediafax. Beneficiarii acestui proiect trebuie să aibă domiciliul în Capitală.
Am călătorit șapte zile cu autobuzele Otokar prin București. Câteva impresii și ce probleme am văzut la autobuzele turcești Timp de șapte zile am călătorit prin oraș exclusiv cu noile autobuze turcești Otokar, în drumurile zilnice către sau dinspre birou. Proaspăt scoase pe traseu începând de Ziua Națională, 30 de astfel de autobuze, dintre care patru au fost articulate (cu burduf) - lungi de 18 metri, autobuzele Otokar au fost în centrul atenției publice, iar defectele și problemele apărute au fost subiectul criticilor și miștourilor pe internet. După șapte zile de navetă zilnică am adunat mai multe impresii și am constatat și câteva probleme - cam prea multe totuși pentru niște autobuze noi-nouțe...
Tribunalul București a suspendat Hotărârea Consiliului General prin care s-a aprobat desființarea celor patru administrații ale Primăriei Capitalei pentru delegarea serviciilor către companiile municipale Tribunalul București a suspendat Hotărârea Consiliului General prin care s-a aprobat desființarea celor 4 administrații ale Primăriei Capitalei: Administrația Lacuri Parcuri și Agrement, Administrația Străzilor, Administrația Fondului Imobiliar și Administrația Crematoriilor. Procesul a fost intentat de compania Vesta, iar decizia instanței poate fi atacată cu recurs.
Primarul Gabriela Firea vrea să dea încă 24,7 milioane lei către biserici, din care 10 milioane lei la Catedrala Mântuirii Neamului Primarul Gabriela Firea vrea să dea încă 24,7 milioane lei către biserici, din care 10 milioane lei la Catedrala Mântuirii Neamului, potrivit unui proiect de rectificare bugetară aflat pe site-ul Primăriei Capitalei. Astfel suma alocată către biserici de municipalitate ajunge în 2018 la 121 milioane lei, iar suma dată către Catedrala Mântuirii Neamului la 45 milioane lei.
Lifturile de la blocurile reabilitate termic din Sectorul 1 vor fi modernizate pe banii Primăriei Lifturile de la blocurile reabilitate termic din Sectorul 1 vor fi modernizate pe banii Primăriei, potrivit unui proiect adoptat miercuri de Consiliul Local Sector 1, la propunerea primarului Dan Tudorache.
Avarie la RADET: aproape 200 de blocuri din cartierul Aviației au rămas fără apă caldă și căldură Circa 200 de blocuri din cartierul Aviației au rămas miercuri fără apă caldă și căldură din cauza unei avarii la rețeaua principală a RADET. Avaria s-a produs la ora 9.30 dimineața, iar pe site-ul Regiei se arată că va fi reparată până la miezul nopții.

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version