ADMINISTRATIE LOCALA
​Patru din firmele proaspat infiintate de Primaria Sector 3 au in 2018 un buget de circa 300 milioane lei, 500 de angajati si cheltuieli salariale de 30 milioane lei Patru din firmele proaspat infiintate de Primaria Sector 3 au in 2018 un buget de circa 300 milioane lei, 500 de angajati si cheltuieli salariale de 30 milioane lei, potrivit bugetelor adoptate luni de Consiliul local Sector 3. Nu este insa clar din notele de fundamentare ce contracte au respectivele societati cu Primaria si ce anume vor face pentru a realiza veniturile estimate in proiectul de buget, dar potrivit declartiilor facute in sedinta de Consiliu local acestea se bazeaza in mod sigur pe contracte cu Primaria Sector 3.
Primaria Sector 3 va face licitatie pentru atribuirea parcarilor de resedinta, acolo unde cererea este mai mare decat oferta Primaria Sector 3 va face licitatie pentru atribuirea parcarilor de resedinta, acolo unde cererea este mai mare decat oferta, potrivit noului regulament de atribuire a parcarilor de resedinta, adoptat luni de Consiliul local. Primarul Robert Negoita a explicat pentru HotNews.ro ca licitatia se va face doar pentru parcarile de resedinta nou construite si pentru cele care se elibereaza, doar in cazul in care cererea este mai mare decat oferta. In rest, se vor atribui pe baza de solicitare, ca si pana acum.
Primarul Gabriela Firea vrea sa aloce din bugetul pe anul 2018 al Primariei Capitalei 62,6 milioane lei pentru statui: 17,6 milioane lei pentru monument fantana-cascada “La Fantana Dor” si 11,6 milioane lei pentru monument “Unirea Romanilor de la 1918” Primarul general, Gabriela Firea, vrea sa aloce din bugetul pe anul 2018 al Primariei Capitalei 62,6 milioane lei Administratiei Monumentelor si Patrimoniului Turistic pentru statui. Fata de statuile anuntate anul trecut, dedicate generalului Henri Mathias Berthelot, domnitorului Stefan cel Mare si teologilor reformatori Martin Luther si Jean Calvin, primarul Gabriela Firea sa mai mai multe staui noi, dedicate centenarului Marii Uniri: monument fantana-cascada “La Fantana Dor” - 17.600.000 lei si monument “Unirea Romanilor de la 1918” – 11.600.000 lei. Despre acestea, nu stim nici cum arata, nici cine le va face. O noutate este si refacerea Monumentului Infanteriei, propusa de PNL, care va costa 6 milioane lei.
Gabriela Firea vrea sa aloce  din bugetul Primariei Capitalei pe 2018 suma de 45 milioane lei pentru biserici. 15 milioane merg la Catedrala Mantuirii Neamului Primarul general Gabriela Firea vrea sa aloce pentru biserici 45.463.000 lei (circa 10 milioane de euro)  din bugetul pe anul 2018. Mai exact, acesti bani vor merge catre 156 de biserici din Bucuresti (doar o parte monumente istorice), dintre care 15 milioane lei pentru Catedrala Mantuirii Neamului. Proiectul trebuie votat de Consiliul General, insa acolo PSD si Gabriela Firea au majoritate.
PROIECT BUGET 2018 PRIMARIA CAPITALEI Pentru ce proiecte de infrastructura vrea sa dea Gabriela Firea bani: Pasajul de la Ciurel - 17,8 milioane euro, Pasaj Nicolae Grigorescu - 4,3 milioane euro, largire Fabrica de Glucoza- 4,7 milioane euro Primaria Capitalei vrea sa aloce in 2018 pentru marile proiecte de infrastructura circa 231 milioane de euro. Dintre proiectele aflate deja in executie primesc bani: Pasajul de la Ciurel - 17,8 milioane euro, Pasaj Nicolae Grigorescu - 4,3 milioane euro, parcarea park&ride de la capul Soselei Pantelimon - 15 milioane euro, pasajul pietonal de la Piata Eroii Revolutiei- 1,7 milioane euro. Anul acesta se pare ca va incepe si mult asteptata lucrare de largire a strazii Fabrica de Glucoza pentru care s-a propus alocarea a 4,7 milioane de euro. In rest, sunt prevazuti bani pentru studiile de fezabilitate a proiectelor care vor incepe in anii urmatori: Supralargire Soseaua Bucuresti - Magurele, penetratie Supralargire Soseaua Bucuresti - Magurele, Pasaj rutier Soseaua Colentina - Doamna Ghica, reabilitare bd. Basarabia, largire Calea Calarasilor.
Primaria Capitalei are in 2018 un buget local estimat la 1,24 miliarde euro: 231 milioane euro sunt propusi pentru investitiile in infrastructura, 189 milioane euro pentru subventiile RADET SI RATB, 76 milioane euro pentru cultura Primaria Capitalei a pus sambata dimineata in dezbatere publica bugetul pe anul 2018. Astfel, institutia are un buget local estimat de 5,7 miliarde lei (1,24 miliarde euro). Din aceasta suma, 231 milioane euro sunt propusi pentru investitiile in infrastructura, 100 milioane de euro pentru investitiile in sanatate, 32 milioane de euro pentru achizitia de autobuze, troleibuze si tramvaie, in masura in care se vor finaliza procedurile de achizitie, 103 milioane euro pentru subventia RATB, 86 milioane de euro subventia RADET, potrivit unei sinteze facute de Primaria Capitalei. Pentru teatre, muzee si alte institutii de cultura -  bugetul propus pentru acest an este de  peste 76 milioane euro.
Primaria Capitalei explica pentru prima data ce vor face cele 22 de companii municipale, la cateva luni dupa ce au fost infiintate Primaria Capitalei explica pentru prima oara ce vor face cele 22 de companii municipale infiintate de institutie in urma cu cateva luni. Astfel, in linii mari, acestea vor presta majoritatea serviciilor pentru care pana acum municipalitatea avea contracte cu operatori privati, dar si o parte din activitatile prestate de regiile si institutiile din subordinea Primariei. Astfel, vor desfiinta actualele Regii si Administratii: Administratia Strazilor, Administratia Lacuri-Parcuri, Administratia Fondului Imobiliar. In ceea ce priveste personalul care ramane pe dinafara, acesta ar urma sa fie preluat de companiile municipale.
PMB: Dezbatere privind proiectul de hotarare referitor la serviciul public de transport local in regim de taxi Primaria Municipiului Bucuresti organizeaza vineri o dezbatere pe marginea proiectului de hotarare privind aprobarea Regulamentului-cadru, a caietului de sarcini si a contractului de atribuire in gestiune delegata pentru organizarea si executarea serviciului public de transport local in regim de taxi si abrogarea HCGMB nr. 178/2008, potrivit Agerpres.
O parte din gardurile care delimiteaza linia tramvaiului 21 au ruginit la nici doua luni dupa ce au fost montate O parte din gardurile care delimiteaza linia tramvaiului 21 de restul carosabilului au ruginit la nici doua luni dupa ce au fost montate. Primaria Capitalei prin RATB a cumparat gardurile de la firma Tehnomontaj Construct si a platit pentru ele 412.000 lei, fara TVA, potrivit unui raspuns trimis de municipalitate la solicitarea HotNews.ro, iar receptia lucrarilor a avut loc pe 27 decembrie. Reprezentantii Primariei spun ca lucrarea se afla in garantie 5 ani de la data receptiei lucrarilor, iar gardurile ruginite vor fi inlocuite de executant.
Petitia initiata de primarul Gabriela Firea pentru construirea unui spital metropolitan in Pipera a strans peste 5500 de semnaturi. Printre semnatari se numara directorii teatrelor finantate de primarie, Viorica Dancila si Liviu Dragnea Petitia initiata de primarul Gabriela Firea pentru construirea unui spital metropolitan in Pipera a strans peste 5500 de semnaturi. Potrivit unui comunicat, printre semnatari se numara directorii teatrelor finantate de primarie, Viorica Dancila, Lia Olguta Vasilescu si Ecaterina Andronescu.
Primaria Bucuresti anunta reabilitarea Hotelului Concordia, cladirea in care s-a pecetluit Unirea Principatelor / Hotelul este in prezent proprietate privata Primaria Municipiului Bucuresti a anuntat miercuri ca "a luat toate masurile astfel incat cladirea fostului Hotel Concordia, monument istoric din Centrul Vechi al Capitalei, aflata in proprietate privata, sa poata fi renovata cat mai rapid", scrie Agerpres.
Sibiu: Pentru prima data, municipiul va avea un buget participativ Pentru prima data, Sibiul va avea un buget participativ, ceea ce va insemna in acest an ca 154.000 de lei vor finanta proiecte ale cetatenilor, de interes local, la propunerea filialei USR si a presedintelui acestui partid, Dan Barna, deputat de Sibiu, scrie Agerpres.
Pepiniera de cadre a PSD da un nou sef pentru o firma noua a Primariei Bucuresti: Simona Butacu, director general la Compania Municipala Agrement Simona Valentina Butacu, secretar executiv PSD Sector 6 si presedinta tineretului PSD Bucuresti, a fost numita director general al Companiei Municipale Agrement Bucuresti, companie municipala proaspat infiintata de primarul Gabriela Firea. Aceasta a fost director general din 2014 si la o alta companie a municipalitatii, Service Ciclop SA, care insa in 2016 a avut o pierdere de 926.777 de lei. Simona Butacu mai figureaza pe lista consilierilor locali Sector 6, dar este si membru in consiliul de administratie al Companiei municipale Publicitate si Afisaj Bucuresti.
Gabriela Firea: Anul trecut, in Bucuresti, s-au asfaltat 85 de artere, pe o distanta de 109 km Anul trecut, Primaria Bucuresti prin Administratia Strazilor a asfaltat 85 de strazi si bulevarde (lucrari anuale de intretinere, astupare gropi), avand o lungime de 109 km. In ceea ce priveste strazile de pamant ramase in administrarea municipalitatii, anul acesta primarul general promite ca va asfalta 26 de strazi si intrari din cartierului Henri Coanda si alte 15 artere: 15 Drum Aries, Strada Avionului, Drum Cavnic, Drum Costesti, Drum Cristesti, Drumul Nisipoasa, Strada Carutei, Strada Cascioarelor, Strada Floare de Varf, Intrarea Galbenelelor, Strada Rachetei, Drum Bragadiru, Drum Craitelor, Drum Sanpaul, Drum la Chiajna.
​Ornitologii au descoperit o noua specie de pasare pe teritoriul Romaniei: cufundarul cu cioc alb O echipa de ornitologi de la Societatea Ornitologica Romana a descoperit, la inceputul acestui an, pentru prima oara in Romania, o specie de pasare din regiunile arctice - cufundarul cu cioc alb. Aceasta cuibareste in zona arctica a Rusiei, Alaska si Canada. Observatia fost facuta in apropiere de localitatea Ulmi din judetul Olt, nu departe de Slatina, de onitologul Jozsef Szabo.
Problema tantarilor in Bucuresti: Programul Primariei lasa nerezolvata problema pe domeniul privat, dar infiinteaza o noua institutie Consiliul General al Municipiului Bucuresti, la propunerea primarului Gabriela Firea, a aprobat recent programul unitar de igienizare care cuprinde locurile unde municipalitatea va aplica tratamente pentru combaterea sobolanilor si tantarilor. Daca in cazul sobolanilor, primaria va aplica tratamente pe domeniul public si de doua ori si pe domeniul privat, problema tantarilor ramane nerezolvata. Asta deoarece Primaria Capitalei va aplica tratamente doar pe spatiile pe care le administreaza (parcuri, cimitire, malurile lacurilor, piete, institutii din subordine), iar domeniul privat, care acopera cea mai mare parte din oras, ramane descoperit.
Cum a ajuns Mohammad Murad sa foloseasca patrimoniul fostului tineret comunist: doua blocuri aparute pe terenul unei fundatii conduse de fostul sau partener de afaceri Doua blocuri care gazduiesc apartamente si un hotel (Hotel Phoenicia Apartments Unirii), dar si un salon de nunti de lux au aparut pe terenul Titan Club din spatele bulevardului Unirii, un fost club pentru tineret. Dupa 1989, fostele cluburi pentru tineret ale UTC (Uniunea Tineretului Comunist) au fost date Fundatiei pentru Tineret a Municipiului Bucuresti. In 2005, fundatia s-a asociat cu firma Triumf Construct, controlata de omul de afaceri Mohammad Murad, si astfel au aparut cele doua blocuri. In fosta cladire a clubului, in baza unui contract de inchiriere a aparut un salon de evenimente de lux - Le Chateau. Modul in care Fundatia foloseste patrimoniul este pus sub semnul intrebarii de fostul sau presedinte, de fostul deputat Andreea Paul si de reprezentantul unei alte fundatii pentru tineret, care sustin ca inchirierea cladirilor catre diferite entitati economice nu reprezinta scopul urmarit de legiuitor pentru transferul acestor bunuri catre aceste fundatii.
Consiliul General Bucuresti se intruneste luni, la solicitarea PNL si USR, intr-o sedinta extraordinara pe tema situatiei economice a companiilor municipale Consiliul General al Municipiului Bucuresti ar urma sa se intruneasca intr-o sedinta extraordinara luni, la solicitarea PNL si USR, pentru a discuta despre situatia economica a celor 22 de companii municipale si a RADET si Elcen. Nu este insa sigur ca va exista cvorumul necesar, in conditiile in care prezenta reprezentantilor PSD si ALDE este incerta, scrie News.ro.
Primaria Capitalei: Peste 500 de utilaje de deszapezire sunt pregatite sa actioneze in Bucuresti Peste 500 de utilaje de deszapezire sunt pregatite sa actioneze in toate sectoarele Capitalei, in noaptea de duminica spre luni, cele mai multe, 138, fiind in Sectorul 4, a anuntat Primaria Capitalei, intr-un comunicat.
Consilierii PNL vor ataca in instanta hotararea Consiliului General al Municipiului Bucuresti de modificare a transportului in regim de taxi Consilierii generali ai PNL informeaza ca vor ataca in instanta hotararea Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) de modificare a regulamentului referitor la transportul in regim de taxi, scrie Agerpres.Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri