ADMINISTRATIE LOCALA
Clienții STB pot achiziționa din această săptămână biletele și abonamentele prin intermediul aplicației BPay, direct de pe mobil Persoanele care folosesc mijloacele de transport ale Societății de Transport București pot achiziționa începând cu această săptămână biletele și abonamentele prin intermediul aplicației BPay, simplu, direct de pe telefonul mobil. Plata se face cu cardul, datele acestuia fiind salvate după prima utilizare. Persoanele care achiziționează biletele astfel nu mai au nevoie de cardul STB ci prezintă codul QR de pe aplicație.
Primăria Galați construiește prima creșă de stat la 30 de ani de la Revoluție Primăria Galați construiește prima creșă de stat la 30 de ani de la Revoluție. În oraș sunt doar două creșe de stat, iar cererea depășește cu mult capacitatea acestor unități. Noua creșă va fi construită într-un imobil vechi și nefolosit din zona centrală a orașului, investiția fiind estimată la 2,8 milioane lei, bani ce ar urma să vină din fonduri europene, potrivit Mediafax.
Primăria Capitalei va acorda și în 2020 sprijinul financiar de 2.000 de lei pentru femeile însărcinate Primăria Capitalei va acorda sprijinul financiar de 2.000 de lei pentru femeile însărcinate și în 2020, în ciuda restricțiilor bugetare, a anunțat primarul Gabriela Firea pe pagina de Facebook. Municipalitatea a cheltuit în ultimii 2 ani circa 10 milioane de euro pentru acordarea acestui ajutor.
FOTO Cum arată autobuzele hibrid pe care le-a cumpărat Primăria Capitalei. Firea: „Prototipul va fi livrat de 1 martie” „Imagini în premieră cu autobuzele hybrid care vor circula în București! Interior și exterior”, scrie primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, pe Facebook, unde a publicat și două fotografii cu un autobuz hibrid Mercedes-Benz Citaro Hybrid, parte din contractul de 50 de milioane de euro. „Prototipul va reprezenta mărțișorul pentru București, acesta fiind livrat pe data de 1 martie. Din luna mai, Primăria Municipiului București va recepționa câte 20 de bucăți pe lună, până în luna noiembrie inclusiv, totalizând un numar de 130 de bucăți”, a scris Firea.
​Primăria Sfântu Gheorghe vrea să interzică comercializarea şi folosirea petardelor pe raza municipiului Primăria Sfântu Gheorghe a supus dezbaterii publice un proiect de hotărâre ce vizează interzicerea comercializării şi utilizării petardelor pe raza municipiului, potrivit Agerpres.
FOTO Proiectul imobiliar care vizează construirea unui bloc cu 5 etaje pe Calea Victoriei, lângă Casa cu cariatide și vis-a-vis de Muzeul George Enescu, se discută miercuri la Consiliul General Proiectul imobiliar care vizează construirea unui bloc cu 5 etaje pe Calea Victoriei nr. 200, lângă celebra Casă cu cariatide, monument istoric, și lângă biserica Sfintei Cruci, va fi discutat la ședința Consiliului General de miercuri. Propunerea a stârnit numeroase controverse, societatea civilă dar și arhitecți renumiți fiind de părere că dacă va fi aprobat, blocul va distruge caracterul zonei.​
Instituțiile care organizează concerte și evenimente culturale pentru Primăria Capitalei - un buget estimat de 136 milioane lei în 2020. Ce bani se dau pentru spitale și străzi Cele trei instituții care organizează evenimente culturale pentru Primăria Capitalei - ARCUB, CREART și PROEDUS - au în 2020 un buget estimat la 136 milioane lei. Clubul pentru Seniori are încă 25 milioane lei, la fel și Clubul pentru Tineret - cele două organizează excursii/tabere și evenimente culturale pentru seniori și tineri, dar dau și câteva ajutoare. Administrația Spitalelor are în 2020 un buget estimat de 421 milioane lei, Administrația Străzilor - circa 200 milioane lei, iar Direcția de Asistență Socială - 550 milioane lei.
Primăria Capitalei are în 2020 un buget estimat de 2,1 miliarde euro. Ce proiecte de infrastructură primesc bani și ce sume merg la biserici și statui Primăria Capitalei are un buget general estimat la circa 10 miliarde lei (echivalentul a 2,1 miliarde de euro) în anul 2020, potrivit proiectului afișat în dezbatere publică pe site-ul municipalității. Din acești bani, subvențiile pentru RADET și RATB sunt estimate la 1,64 miliarde lei, cheltuielile de personal 1,94 miliarde lei, din care 1,1 miliarde lei pentru companiile municipale și alte instituții finanțate din venituri proprii, cheltuielile curente - 7,2 miliarde. Cheltuielile pentru investiții sunt estimate la circa 2 miliarde lei.
Firea: Lărgirea la patru benzi a Șoselei Fabrica de Glucoză, gata în această primăvară, ”în funcție de condițiile meteorologice” Lărgirea la 4 benzi a Șoselei Fabrica de Glucoză din zona Pipera avansează și va fi terminată în această primăvară, spune primarul general Gabriela Firea, cu precizarea că termenul depinde și de ”condițiile meteorologice”.
Mica Unire, sărbătorită în două locuri diferite în Focșani, pentru că autoritățile locale nu s-au înțeles Autoritățile locale din Focșani sărbătoresc Ziua Unirii în două locuri diferite, deoarece Prefectura, Consiliul Județean și Primăria nu s-au înțeles asupra modului de organizare a ceremoniilor, transmite Mediafax.
​​FOTO Hotel Concordia, clădirea în care s-a pecetluit Unirea Principatelor în urmă cu 161 de ani, în continuare în paragină Hotelul Concordia, clădirea în care s-a pecetluit Unirea Principatelor în urmă cu 161 de ani, este în continuare în stare avansată de degradare. Imobilul este proprietate privată, iar Primăria Capitalei a inițiat în 2019 procedura de expropriere, fiindcă proprietarul nu a îngrijit monumentul istoric atâția ani, însă acesta a notificat instituția că a depus actele pentru obținerea autorizației de construire și va începe lucrările. Astfel, municipalitatea a oprit cel puțin deocamdată demersurile de expropriere, potrivit informațiilor comunicate HotNews.ro. Rămâne de văzut ce se va întâmpla deoarece de 3 ani atât primăria cât și proprietarul promit că vor restaura clădirea, dar nu s-a întâmplat nimic.
Proiectul de reamenajare a Parcului Grădina Icoanei, monument istoric, contestat de societatea civilă și de peisagiști Proiectul de reamenajare a Parcului Grădina Icoanei, monument istoric, stârnește îngrijorare. Mai mulți cetățeni și reprezentanți ai societății civile cer Primăriei Sectorului 2 să organizeze dezbatere publică și să prezinte proiectul de reamenajare, deoarece se tem că monumentul istoric va fi distrus. ”Pavarea parcului, amplasarea de fântâni, plantarea de arbori exotici distrug o grădină istorică din centrul Bucureștiului”, este unul dintre punctele de vedere.
Primăria Capitalei a autorizat construirea unui bloc de 9 etaje pe strada Vasile Lascăr, printre case vechi de peste 100 de ani. Beneficiar: Ginerele unui fost coleg de partid cu Onțanu Primăria Capitalei, condusă de Gabriela Firea, a autorizat construirea unui bloc de 9 etaje pe strada Vasile Lascăr din centrul Capitalei, printre case de peste 100 de ani vechime. Strada este zonă protejată, cu mai multe clădiri monument istoric, iar cea mai înaltă clădire din jur are maxim 4 etaje. Potrivit panoului de șantier, beneficiarul construcției este Ciuclea Georgescu Dumitru, ginerele patronului de la Supercom, Ilie Ciuclea, fost senator PSD, apoi vicepreședinte UNPR.
EXCLUSIV Cum ne omoară poluarea din București - concluziile raportului Institutului de Sănătate Publică Studiul făcut de Institutul Național de Sănătate Publică, realizat pentru perioada 2010-2017, arată că în București este o asociere certă între creșterea poluării cu PM10 și PM2,5 (praf) și numărul tot mai mare de boli grave care afectează bucureștenii: infarct acut de miocard, infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, accident vascular cerebral, bronhopneumopatie obstructivă cronică (BPOC). Documentul obținut de HotNews.ro arată că, dacă poluarea ar fi scăzut la nivelul asumat în 2010, bucureștenii ar avea o speranță de viaţă mai lungă cu 4 ani.
Gabriela Firea: În București sunt zilnic până la două milioane de mașini / Institutul de Sănătate Publică recomandă închiderea circulației pe anumite bulevarde dacă sunt prea poluate Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a prezentat marți recomandările făcute autorităților locale de Institutul Național de Sănătate Publică, în studiul privind evaluarea expunerii populației la poluarea aerului cu praf. Printre măsurile recomandate se numără chiar închiderea circulației pe anumite artere atunci când se depășesc valorile maxime pentru poluarea cu praf, amenajarea de benzi unice pentru mijloacele de transport public, benzi pentru biciclete, taxă de acces în centru, o șosea de centură viabilă, extinderea rețelei de metrou. Firea a declarat că 300.000 - 400.000 de masini tranzitează zilnic capitala, iar acestora se adaugă cele 1,5-1,6 milioane de mașini din oraș.
Ministrul Mediului: În București există o asociere între poluare și infarct sau celelalte boli cardiovasculare Ministrul Mediului, Costel Alexe, a declarat luni, după o întâlnire cu primarii din București, Iași și Brașov, că un raport al administrației locale din Capitală arată o asociere între zonele poluate și incidența cazurilor de infarct sau alte boli cardiovasculare. Alexe mai acuză Garda de Mediu de faptul că a fost „prea relaxată”.
Zeci de angajați STB au protestat față de decizia Primăriei Capitalei de a reloca Autobaza Pipera pentru edificarea Spitalului Metropolitan Zeci de angajați ai Societății de Transport București (STB) au protestat luni, între orele 11.30-14.30, în fața autobazei Pipera, nemulțumiți că aceasta va fi relocată etapizat pentru construirea Spitalului Metropolitan. Șoferii spun că se dorește mutarea într-o autobază de pe Șoseaua Giurgiului care a fost dezafectată, iar condițiile de acolo sunt derizorii: nu există toalete, apă potabilă și nici structurile necesare pentru verificarea tehnică a autobuzelor.
Ministrul Mediului va solicita Institutului de Sănătate Publică un raport pentru a vedea cum afectează poluarea din București sănătatea oamenilor Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, a declarat, luni, că va solicita Institutului de Sănătate Publică un raport pentru a vedea în ce măsură calitatea aerului din Bucureşti afectează starea de sănătate a populaţiei. Rapoarte asemănătoare vor fi cerute și primăriilor din Iași și Brașov.
Reacție nervoasă a lui Firea după acuzațiile ministrului Finanțelor: „Va fi cutremur politic” Gabriela Firea afirmă că acuzațiile ministrului de Finanțe la adresa sa sunt niste „aberații”, susținând că se „autodenunță” că a folosit „bugetul capitalei pentru oameni”. Replica primarului vine după ce Florin Cîțu a acuzat-o că a cheltuit în scop electoral bugetul Primăriei. „Nu mai petreceți, mâncati, beți și stați prin curent și praf, în birourile ministeriale!”, îl atacă din start primarul pe ministru. Cîțu o acuză pe Firea că a folosit bugetul Primăriei în scop electoral: Nu există nicio diferență între Dragnea, Vâlcov, Teodorovici și Firea
Primăria Sectorului 2 va reamenaja Parcul Grădina Icoanei, monument istoric. Lucrările sunt estimate la 2,7 milioane lei Primăria Sectorului 2, prin Administrația Domeniului Public Sector 2, va reamenaja Parcul Grădina Icoanei, monument istoric. Contractul de execuție a lucrărilor a fost atribuit firmei GARDEN CENTER GRUP, la finalul anului trecut, valoarea lucrărilor fiind de circa 2,7 milioane lei fără TVA. Lucrările vizează pavarea aleilor de nisip cu dale, reamenajarea locurilor de joacă și a spațiilor pentru câini, reamenajarea spațiilor verzi cu rulouri de gazon, plantarea mai multor arbori și montarea de mobilier urban.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by