ADMINISTRATIE LOCALA
Sibiu: Drumarii au deszăpezit o bandă până la Bâlea Lac, însă Transfăgărăşanul rămâne închis circulaţiei Drumarii sibieni au reuşit să deszăpezească o bandă până la Bâlea Lac, însă Transfăgărăşanul rămâne închis circulaţiei până la finalul lunii, între Piscu Negru (judeţul Argeş) şi Bâlea Cascadă (judeţul Sibiu), potrivit Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Braşov, citează Agerpres.
Primăria Voluntari va cheltui circa 100.000 de euro pentru organizarea pelerinajului la "Cinstitul Brâu al Maicii Domnului": „Mândri să fim voluntăreni” Primăria Voluntari va cheltui circa 100.000 de euro pentru organizarea pelerinajului la "Cinstitul Brâu al Maicii Domnului", eveniment ce va avea loc la Catedrala din Voluntari în perioada 7 - 11 iunie, potrivit informațiilor publicate în sistemul electronic de achiziții publice. Achizițiile au fost făcute prin Direcția Educație Cultural-Sportivă și Comunitară Voluntari, iar procedura a fost cumpărare directă.
Anda Ioana Negoiță, administratorul paginii PSD Bucuresti, a fost numită în consiliul de administrație al unei companii a Primăriei Sector 3 Anda Ioana Negoiță, administratorul paginilor PSD Bucuresti, PSD Sector 3 și TSD Sector 3, potrivit informațiilor publicate de aceasta pe pagina de Facebook, este în consiliul de administrație al companiei Primăriei Sector 3, Internet și Tehnologie S3 SRL, proaspăt înființată de primarul Robert Negoiță. Reamintim că la această companie este administrator Cristina Arghir, sora fostei soții a primarului Robert Negoiță.
Primarul Gabriela Firea anunţă construirea a 3 săli de sport multifuncţionale de mari dimensiuni în Bucureşti Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, miercuri seara, construirea a trei săli de sport multifuncţionale de mari dimensiuni în Bucureşti care vor purta numele foştilor sportivi români Nadia Comăneci, Ilie Năstase şi Ion Ţiriac, potrivit Agerpres. Firea nu a menţionat unde vor fi amplasate cele trei săli din Bucureşti şi nici dacă printre acestea se află şi sala polivalentă pe care autorităţile locale încearcă să o construiască de peste 4 ani.
Primăria Capitalei, condusă de Gabriela Firea, a autorizat mitingul PSD din Piața Victoriei. Nu se specifică numărul de participanți Primăria Capitalei, condusă de Gabriela Firea, a autorizat mitingul PSD din Piața Victoriei, ce va avea loc pe 9 iunie, între orele 20.00-22.00. Municipalitatea a autorizat și Marsul LGBT și Marșul Normalității care vor avea loc în aceeași zi. Dacă la ultimele două evenimente, Primăria a precizat numărul de persoane, în privința evenimentului PSD, această informație lipsește, deși trebuie precizată la autorizare.
Doi consilieri USR Sector 1 cer în justiție anularea hotărârii prin care s-au alocat peste 260.000 de euro pentru amplasarea statuii "La fluturi" în Parcul Kiseleff / Monumentul costă 5,4 milioane lei plus TVA Doi consilieri USR Sector 1, Ilinca Macarie și Cristian Bulfon, au cerut în instanță anularea Hotărârii Consiliului Local Sector 1 prin care s-au alocat, în 2017, 263.000 euro pentru amplasarea statuii "La fluturi" în parcul Kiseleff și amenajarea spațiului din jurul său. Separat, pentru statuie, ADP Sector 1 plătește sculptorului Ioan Nemțoi 5.456.000 lei plus TVA.
Tribunalul București a anulat hotărârile prin care s-a majorat taxa de salubrizare în Sectorul 4. Sentința poate fi atacată cu recurs Tribunalul București a admis cererea de chemare în judecată a consilierilor PNL Sector 4 și a dispus anularea majorării taxei de salubrizare stabilită prin Hotărârile Consiliului Local Sector 4 nr. 347/2018 și 2/2018, a declarat Răzvan Sava, consilier PNL Sector 4, pentru HotNews.ro.  Încasarea taxei este suspendată până la rămânerea definitivă a hotărârii, potrivit sursei citate.
Ministrul Culturii, George Ivașcu, a semnat contractul pentru realizarea Monumentului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia, un proiect de circa 10 milioane lei Ministrul Culturii, George Ivașcu, a semnat miercuri contractul pentru realizarea Monumentului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia, al sculptorului Mihai Buculei. Monumentul va avea o înălțime de 22 de metri, o greutate de 1.350 de tone și va costa 10.209.700 lei, TVA inclus.
Primarul Gabriela Firea a semnat contractul pentru achiziția celor 400 de autobuze cu Otokar. Primele 100 de unități, livrate până la finalul anului Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a semnat marți contractul pentru achiziția celor 400 de autobuze Euro 6 cu asocierea Otokar Europe SAS – Otokar Otomotiv Ve Savunma Sanayi A.S, câștigătoarea licitației. Valoarea contractului este de 458.100.826 lei fără TVA. Primele autobuze vor fi livrate începând cu luna octombrie, până la finalul anului urmând să ajungă la București 100 de unitați. Până la finalul anului 2019 vor fi livrate toate cele 400 autobuze, a declarat primarul Gabriela Firea.
Bilanțul opoziției din București la doi ani de mandat: Roxana Wring (USR), Cătălin Deaconescu (PNL) și Nicușor Dan (independent) - invitați în studioul HotNews Ce a făcut opoziția din București - PNL și USR - în cei doi ani de mandat de la alegerile locale? Ce proiecte au propus pentru bucureșteni? Cum s-au opus proiectelor controversate propuse de Gabriela Firea? Ce a făcut Nicușor Dan în calitate de deputat? Care este strategia pentru alegerile locale din 2020? Cine va candida din partea celor două partide? Mai candidează Nicușor Dan la Primăria Capitalei? Roxana Wring (USR), Cătălin Deaconescu (PNL) și Nicușor Dan (deputat independent) sunt invitați miercuri, începând cu ora 12.00, în studioul HotNews.ro pentru a răspunde acestor întrebări. Cititorii pot pune întrebări folosind formularul de la finalul articolului.
Gabriela Firea: Primăria Capitalei va recupera parcurile Verdi și Nicolae Iorga Primăria Capitalei va răscumpăra parcurile Verdi și Nicolae Iorga, proiectele urmând să fie supuse la vot la următoarea ședință a Consiliului General, a anunțat marți primarul general, Gabriela Firea. Parcul Verdi se află în cartierul Floreasca și a fost retrocedat, iar parcul Nicolae Iorga se află pe Calea Victoriei și aparține Ambasadei Italiei care a scos terenul la licitație.
RATB a lansat licitația pentru achiziționarea sistemului de informare a călătorilor despre traseele mijloacelor de transport și timpii de așteptat în stație Regia Autonomă de Transport București (RATB) a lansat licitația pentru achiziția unui sistem de informare a călătorilor despre traseele RATB și timpii estimați de așteptare în stație a vehiculului, potrivit site-ului de achiziții publice. Valoarea achiziției este estimată la 4.462.621 lei, iar data limită pentru depunerea ofertelor este 3 iulie 2018.
Proiect imobiliar controversat: Un bloc cu 5 etaje ar putea apărea pe Aleea Modrogan, lângă o clădire monument istoric Un bloc cu 5 etaje și o înălțime de 30 metri ar putea apărea pe Aleea Modrogan 1, lângă o clădire monument istoric - vila Filipescu-Brâncoveanu - și în zona protejată Filipescu, în locul fostelor sere ale imobilului. Proiectul a fost discutat la ultima ședință a Comisiei Tehnice de Urbanism de pe lângă Primăria Capitalei, iar Roxana Wring, consilier general, spune că membrii Comisiei și-au dat acordul pentru emiterea avizului de oportunitate, primul pas pentru aprobarea Planului Urbanistic Zonal care ar permite edificarea construcției. Planul urbanistic Zonal este realizat de unul dintre membrii Comisiei de Urbanism, Dan Șerban.
​​BILANȚ Doi ani cu Gabriela Firea la Primăria Capitalei: marile proiecte pentru București - ce a promis și cât a realizat Au trecut doi ani de când Gabriela Firea a fost aleasă în funcția de primar general al Capitalei și în ciuda promisiunilor mărețe din campania electorală, până acum rezultatele se lasă așteptate. În cei doi ani, edilul a reușit să finalizeze câteva proiecte mari, începute în vremea lui Sorin Oprescu: Pasajul de la Piața Sudului, Spitalul Gomoiu, reabilitarea bulevardului Liviu Rebreanu, lucrările de consolidare la Arcul de Triumf, Observatorul Astronomic și la sediul primăriei de vizavi de Cișmigiu, însă în ceea ce privește traficul rutier și poluarea, cele mai mari probleme ale Capitalei, lucrurile nu numai că nu s-au rezolvat, dar s-au înrăutățit.
Primarul Timișoarei anunță măsuri după ce mașina unui jurnalist a fost incendiată Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a anunțat, sâmbătă, că a solicitat Poliției Locale să-și folosească “toate capacitățile” pentru găsirea celui care a incendiat mașina unui jurnalist din oraș. Mai multe camere de supraveghere video vor fi montate în oraș, transmite Mediafax.
FOTO VIDEO Defrișări pe terenul retrocedat din Parcul Tineretului, pentru ridicarea unui ansamblu de blocuri. Fundația Eco-Civica acuză presiuni din partea Primăriei  Direcția de Mediu a emis aviz de defrișare pentru cei peste 60 de arbori aflați pe terenul retrocedat din Parcul Tineretului unde urmează să fie construit un ansamblu de blocuri de până la 14 etaje de către societatea Citadela. Fundația Eco-Civica acuză presiuni din partea noii conduceri a Direcției de Mediu și a Primarului General al Capitalei ”asupra personalului de avizare care de luni de zile refuza emiterea Avizului pentru că se încălcă legislația de mediu”. ”Persoane din conducerea Primăriei Municipiului București, pur și simplu, au devenit extrem de agresive și au amenințat cu demiterea celor care nu semnează Avizul de defrișare”, arată ONG-ul, care solicită revocarea avizului și încetarea presiunilor. De asemenea, Fundația anunță că va sesiza Parchetul pentru abuz în serviciu și amenințări.
Primăria Capitalei: Reabilitarea principalelor colectoare de canalizare din București a ajuns la 20% Proiectul de reabilitare a colectoarelor principale de canalizare din București (A0 și B0), între Podul Ciurel și Podul Mihai Bravu, a ajuns la la 20%, anunță Primăria Capitalei. Lucrările au început în martie 2017 și se vor finaliza până la finalul anului 2018, valoarea investiției fiind de circa 64 milioane lei. Lucrarea va reduce nivelul de infiltraţii în reţeaua de canalizare și va mări capacitatea de transport, ceea ce va reduce inundațiile în zona Unirii-Tineretului, atunci când sunt ploi abundente.
Controversata creație a artistului Clemens Behr, expusă în centrul Iașiului, a fost mutată Creaţia artistului german Clemens Behr, amplasată în centrul Iaşiului, a fost ridicată, marţi, de echipe de muncitori din subordinea Primăriei, după ce a stârnit critici vehemente din partea cetățenilor. Mihai Chirica, primarul Iașiului, a declarat pentru HotNews.ro că aceasta va fi depozitată temporar, apoi predată către Uniunea Artiștilor Plastici și Facultatea de Arte Plastice. Edilul a declarat că Primăria nu a plătit niciun leu pentru lucrare, iar artistul va decide ce face cu lucrarea mai departe.
FOTO Primăria Capitalei: Lucrările la Patinoarul Flamaropol au ajuns la 25%. Lucrarea va fi gata în vara anului 2019 Lucrările la Patinoarul Flamaropol au ajuns la 25% și vor fi gata în vara anului 2019, anunță Primăria Capitalei într-un comunicat de presă. Acestea au demarat la începutul lunii martie 2017, după câțiva ani de blocaj. Noul patinoar va avea o capacitate de 3100 de locuri și se va adresa atât sportivilor de performanță, cât și amatorilor. Valoarea lucrărilor se ridică la aproximativ 100 milioane lei fără TVA, contractul de proiectare și execuție fiind atribuit asocierii Astaldi-UTI.
Decizia Tribunalului București, după ce patru hectare din spațiul verde au fost retrocedate în 2015: În parcul Plumbuita nu se construiește! Tribunalul București a decis ca bucata de 4 hectare retrocedată în Parcul Plumbuita să rămână spațiu verde, anunță fundația Eco Civica, parte în proces, într-un comunicat de presă. Cei 3 proprietari care au primit parcul au chemat în instanță Consiliul General pentru a-l obliga la anularea Planului Urbanistic General pe acel teren, în sensul de a anula încadrarea la categoria spațiu verde, iar terenul să devină construibil, dar instanța le-a respins cererea. Decizia poate fi atacată cu recurs.

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă