ADMINISTRATIE LOCALA
Cristian Bușoi a câștigat în prima instanță procesul de calomnie intentat de Gabriela Firea pentru declarațiile privind regulamentul de taximetrie Instanța i-a dat câștig de cauză europarlamentarului PNL Cristian Bușoi, în procesul de calomnie intentat acestuia de către primarul Capitalei, Gabriela Firea, și a respins cererea de chemare în judecată. Gabriela Firea a pornit acțiunea în instanță după ce Cristian Bușoi a declarat că ”propunerea administrației PSD-Firea pentru sistemul de transport taxi din București este ambramburită, îmbâcsită de exemple de proastă practică, de care bucureștenii s-au săturat pănă peste cap”. Decizia poate fi atacată cu recurs.
Fostul propagandist al Telejurnalului comunist, Cornelius Roșiianu,  a fost numit în Consiliul de Administraţie al Companiei Municipale Pază şi Securitate Bucureşti, proaspăt înființată de Gabriela Firea Cornelius Roşiianu, fost prezentator de ştiri din perioada TVR-ului comunist, a fost numit  în Consiliul de Administraţie al Companiei Municipale Pază şi Securitate Bucureşti, potrivit g4media.ro. Decizia  a fost publicată în Monitorul Oficial la începutul acestei luni, acesta luând  locul lui Bălan Liviu Adrian.
Ofertele financiare de la licitația pentru cele 400 de autobuze în București: Prețul dat de Mercedes, mai mare decât cel dat de Otokar cu aproape 31 milioane lei. Karsan - cel mai mic preț Karsan Otomotiv Sanayii Ve Tikaret a oferit la licitația organizată de Primăria Capitalei pentru achiziția a 400 de autobuze prețul de 450.271.970 lei, Asocierea Otokar Europe SAS - Otomotiv Ve Savunma Sanayi A.S - 458.100.826 lei, iar Mercedes România - 489.914.122 lei, potrivit datelor publicate în SEAP.
De ce a respins CNSC contestațiile făcute de Mercedes și Karsan la licitația organizată de Primăria Capitalei pentru achiziția celor 400 de autobuze Primăria Capitalei a primit joi comunicarea oficială a Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor, și a făcut publice motivele pentru care CNSC a respins obiecțiile celor două companii care au contestat licitația pentru achiziționarea a 400 de autobuze Euro 6, respectiv Karsan Otomovit Sanayii Ve Ticaret As și Mercedes - Benz România Srl. Astfel, cel puțin deocamdată, câștigătorul licitației a rămas firma Otokar, valoarea achiziției fiind de 458.100.826 lei fără TVA, circa 100 milioane euro, respectiv o medie de 250.000 euro + TVA per autobuz. Cele două firme nemulțumite pot merge mai departe în instanță.
Trafic restricționat sâmbătă și duminică în Capitală, pentru Semimaratonul Internaţional Bucureşti Brigada Rutieră informează joi, într-un comunicat, că la sfârșitul acestei săptămâni (12-13 mai), în Capitală vor fi instituite restricții de circulație cu ocazia desfășurării unor competiții sportive.
​​IMAGINEA ZILEI Gabriela Firea a postat pe pagina de Facebook un colaj foto făcut de internauți, în care apare pe cadrul unei biciclete alături de președintele Klaus Iohannis Primarul general, Gabriela Firea, a distribuit o fotografie preluată de la internauți, în care apare pe cadrul unei biciclete alături de președintele Klaus Iohannis. Imaginea este un foto-colaj găsit pe Facebook, reacție la declarațiile de miercuri, după recepția de la Cotroceni. În textul postării apare un emoticon care râde până la lacrimi și un OK. Totodată postarea este însoțită de hashtag-urile: #CodulBunelorManiere , #Gentilețe, #FaraIncrancenare, #ViataPoliticaBateFilmul, #VaUrma.
Primăria Capitalei: Au fost respinse contestațiile depuse de Mercedes și Karsan la licitația pentru achiziția celor 400 de autobuze / Firea: Vom semna cât de curând contractul cu Otokar Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a respins contestațiile depuse de companiile Mercedes și Karsan, în legătură cu licitația organizată de Primăria Municipiului București pentru achiziționarea celor 400 de autobuze noi, anunță municipalitatea într-un comunicat de presă. Reamintim că după încheierea licitației internaționale, asocierea Otokar Europe SAS – Otokar Otomotiv Ve Savunma Sanayi A.S. a fost declarată câștigătoare. Primarul general, Gabriela Firea, a anunțat că va semna cât de curând contractul cu firma declarată câștigătoare.
Gabriela Firea, după recepția de la Cotroceni: Există varianta ca eu să fi fost intenționat izolată, să nu dau mâna cu președintele Iohannis Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, miercuri, că reprezentanții Administrației Prezidențiale i-au cerut să plece din zona în care se aflau miniștrii și au trimis-o într-o zonă în care a rămas izolată, astfel încât președintele să nu dea mâna cu ea în cadrul recepţiei de la Cotroceni, cu ocazia Zilei Europei.
Primăriile din București au cheltuit 1,3 miliarde lei pentru servicii de pază între 2010 și 2016, deși aveau la dispoziție Poliția locală / Ce nereguli a descoperit Curtea de Conturi Primaria Capitalei și cele șase primării de sector din București au plătit în perioada 2010-2016 pentru servicii de pază circa 1,3 miliarde de lei, arată un audit al Curții de Conturi. Dacă în 2010 cele 7 instituții plăteau pentru aceste servicii 135 milioane lei, în 2016 s-a ajuns la 196 milioane lei. Cei mai mulți bani i-a plătit în cei 6 ani Primăria Capitalei - circa 363 milioane lei, urmată de Sectorul 1 - circa 250 milioane lei și Sectorul 2 - 240 milioane lei, ajungându-se ca plata pentru aceste servicii să ocupe până la 28% din bugetul de plăți.
FOTO NO COMMENT În Centrul Istoric al Bucureștiului, zonă pietonală, au apărut limitatoare de viteză pentru mașini Mai multe limitatoare de viteză pentru mașini au fost montate în Centrul istoric al Bucureștiului, pe străzile Stavropoleos și Poștei, deși zona este pietonală iar accesul mașinilor nu ar trebui permis decât în condiții stricte.
​​VIDEO Bilanț Mihai Chirica, primarul orașului Iași, la 2 ani de mandat: Nu avem bani pentru a cumpăra terenurile retrocedate în Parcul Elena Doamna. Abonamentul pentru transportul public va scădea de la 116 lei pe toate liniile la 80 lei Abonamentul pentru transportul public va scădea de la 116 pe toate liniile la 80 lei pentru a fi mai atractiv, a declarat primarul Iașiului Mihai Chirica. În plus, pentru încurajarea transportului public, linia de tramvai a orașului va fi extinsă până la limita cu Tomeștiul, cu 1,5 km, proiectul urmând să fie realizat pe fonduri europene. Pentru a crea benzi unice pentru transportul public, autobuzele vor circula pe linia de tramvai, având stații comune, a mai spus edilul.
Cum blochează Primăria Capitalei eventuale proteste in fața propriului sediu, la PSD și ALDE Primăria Capitalei a avizat notificările a trei organizaţii ce şi-au anunţat intenţia de a protesta zilnic, de-a lungul întregului an, în faţa PMB şi a sediilor PSD şi ALDE, scrie activista Irina Zamfirescu de la ActiveWatch, pe blogul său. Astfel, niciun alt protest nu va mai fi permis în fața celor trei sedii, deoarece legea nu permite desfășurarea a două manifestații în același timp. Organizațiile care au cerut permisiunea să protesteze zilnic nu au protestat până acum, mai scrie Irina Zamfirescu.
CFR a publicat luni expertiza tehnică privind starea podului Constanța. Se recomandă execuția unor lucrări de reparații si consolidare, în regim de urgență CFR a făcut publică luni expertiza tehnică privind starea podului Constanța, aflat în stare avansată de degradare. Documentul, realizat de PRO-PROIECT SRL IAŞI, constată starea proastă în care se află podul și recomandă ”execuția unor lucrări de reparații si consolidare, în regim de urgență, in special la nivelul elevației pilei si a grinzilor marginale din suprastructura”.
Cinematografele ”Patria”, ”Excelsior”, ”Cotroceni”, ”Giulești”  au fost preluate de Primăria Sector 1 pentru a fi reabilitate Cinematografele ”Patria”, ”Excelsior”, ”Cotroceni”, ”Giulești” și terenul aferent Cinematografului ”Grădina Parc” au trecut din administrarea Regiei Autonome a Distribuţiei şi Exploatării Filmelor "România Film" București (RADEF)  în administrarea Primăriei Sectorului 1.  Acestea sunt închise și se află în stare avansată de degradare. Instituția va începe reabilitarea lor pentru a fi redate publicului.
UPDATE USR București a inițiat o petiție prin care cere Primăriei Capitalei și Primăriei Sector 1 să renunțe la drumul care taie în două Pădurea Băneasa USR București a inițiat o petiție initulată ”Salvați Pădurea Băneasa!” prin care cere Primăriei Capitalei și Primăriei Sector 1 să renunțe la planul de a construi un drum public către cartierul Greenfield, drum care practic taie pădurea în două. Inițiatorii petiției spun că o dată cu drumul public vor veni și noile dezvoltări rezidențiale, cartiere întregi care vor pune la pământ și puținul rămas din foștii Codri ai Vlăsiei.UPDATE O asociație de proprietari din cartierul Greenfield cere USR și EcoCivica să nu îi amestece „în lupta lor politică”
VIDEO Doi ani de la alegerile locale din 2016 - Ce s-a schimbat și ce NU s-a schimbat în România: Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, invitat în studioul HotNews.ro Cât a realizat primarul Daniel Băluță din ce a promis în campania electorală din 2016? Câte blocuri au fost reabilitate termic în Sectorul 4? Câte creșe și locuri de parcare au fost construite? De ce insistă edilul să construiască o parcare de 750 locuri pe spațiul verde de lângă Palatul Copiilor deși instanța a suspendat hotărârile care stau la baza proiectului? De ce a majorat Primăria Sector 4 taxa de salubrizare? Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță,  a fost invitat marți în studioul HotNews.ro pentru a răspunde la întrebări. Realizator: Catiușa Ivanov.
Tribunalul București a suspendat și acordul de mediu pentru parcarea de 750 locuri pe care Primăria Sector 4 o construiește în Parcul Tineretului Tribunalul București a suspendat și acordul de mediu pentru parcarea de 750 locuri pe care primarul Sectorului 4, Daniel Bălută, o construiește pe un spațiu verde aferent Parcului Tineretului, lângă Palatul Copiilor, pe care Primăria Capitalei l-a dat primăriei de sector pentru amenajarea unui parc. Procesul a fost intentat de Asociațiile Salvați Bucureștiul și Ecocivica, care militează pentru protejarea spațiilor verzi. Primăria a început deja lucrările, iar Asociația Ecocivica acuză că au fost tăiați aproape toți arborii de pe spațiul verde.
Bucureștenii care locuiesc sau desfășoară activități comerciale în Centrul Istoric au obligația de a colecta selectiv deșeurile Bucureștenii care locuiesc sau desfășoară activități comerciale în Centrul Istoric au obligația de a colecta selectiv deșeurile, potrivit Regulamentului privind salubrizarea, igienizarea şi înfrumusețarea Centrului Istoric, adoptat vineri de Consiliul General. Acesta mai prevede că intervalul de colectare al deşeurilor este între orele 4.00-10.00, iar domeniul public afectat de amenajarea teraselor va fi eliberat până la ora 04.00, astfel încât, în intervalul orar 04.00 - 10.00, să se efectueze operatiile de măturat manual şi spălat de către operatorul  de salubrizare.
​​FOTO Cercul Militar, una dintre cele mai emblematice clădiri din centrul Capitalei, va avea fațada acoperită cu un mesh cel puțin până în 2021 când ar urma să se termine lucrările de reabilitare Cercul Militar Național de pe Calea Victoriei din București, monument istoric și una dintre clădirile emblematice din centrul Capitalei, va rămâne acoperit cu un mesh cel puțin până în august 2021, atunci când lucrările de reabilitare începute în urmă cu un an ar urma să se finalizeze. Lucrările contractate pe aproape 2 milioane de euro au acumulat însă întărzieri, iar MApN recunoaște că graficul lucrărilor ține și de posibilitățile de finanțare pentru acest proiect. În acest interval în care Cercul Militar va fi acoperit cu un mesh deloc estetic, în București vor avea loc mai multe evenimente care vor aduce turiști, printre care și campionatul european de fotbal EURO 2020.
Asociațiile de proprietari care intră în programul de reabilitare termică gestionat de Primăria Capitalei vor plăti o taxă lunară pentru partea care le revine Asociațiile de proprietari care intră în programul de reabilitare termică gestionat de Primăria Capitalei vor plăti o taxă lunară pentru partea care le revine, potrivit unui regulament adoptat vineri de Consiliul General al Municipiului București. Astfel suma care trebuie plătită de Asociație este eșalonată pe 10 ani, din care primii 5 ani de grație. Formula de calcul a taxei este următoarea: T lunara [lei] =V totala [lei] x 1,66%, cu regularizare la ultima plată:

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunal



Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version