ADMINISTRATIE LOCALA
Hotărârea de înființare a celor două companii care vor prelua activitatea RADET ar putea fi nulă de drept: un consilier PSD a votat înființarea deși fiica sa era numită în consiliul de administrație/ Gabriela Firea: Vom relua votul pe proiect Hotărârea de înființare a celor două companii care vor prelua activitatea RADET, Termoenergetica și Compania Energetica Servicii, ar putea fi nulă de drept deoarece un consilier PSD, Mircea Ardeleanu, a votat înființarea acestora la pachet cu numirea fiicei sale, Ardeleanu Georgiana, în Consiliul de Administrație al uneia dintre firme. Contact de HotNews.ro, Mircea Ardeleanu a recunoscut că este vorba despre fiica sa.
Primăria Capitalei vrea să exproprieze Hanul Solacolu și Hotel Concordia, două clădiri monument istoric lăsate de proprietari în paragină, și să le restaureze Primăria Capitalei vrea să exproprieze Hanului Solacolu și clădirea fostului Hotel Concordia, a declarat pentru HotNews.ro, Speranța Cliseru, consilierul primarului Gabriela Firea. După ce vor intra în proprietatea orașului, acestea vor fi restaurate. Ambele sunt clădiri de patrimoniu, și sunt lăsate de proprietari de ani de zile în paragină, fiind la un pas de colaps.
Decizie a Tribunalului București: Primăria Capitalei a demolat ilegal casa în care a locuit Mihai Eminescu, pe strada Buzești Tribunalul București a anulat autorizația de demolare dată de Primăria Capitalei pentru imobilul de pe strada Buzești nr.5, se arată într-un comunicat al Asociației Salvați Bucureștiul, cea care a dat în judecată municipalitatea. Instituția, condusă la vremea respectivă de Sorin Oprescu, a demolat casa pentru lărgirea străzii Buzești. Hotărârea Tribunalului București nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs la Curtea de Apel București.
Taximetriștii amână protestul programat joi Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) a decis, în urma întâlnirii cu ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, amânarea protestelor programate joi în Piaţa Victoriei, a declarat pentru Agerpres, Vasile Ştefănescu, preşedintele COTAR. ”Aşteptăm publicarea proiectului Legii taximetriei pe site-ul Ministerului Dezvoltării, aşa cum ni s-a promis", a precizat Ştefănescu.
CNAIR a desemnat câștigătorul licitației pentru construcția Pasajului Oltenița Compania Itinera SPA a fost desemnată miercuri câștigătoarea licitației pentru contractul privind proiectarea și execuția nodului rutier pe Centura București –DN4 (Oltenița), km 29+500 – km 33+190, cu o valoare de169.508.442,60 lei, fără TVA (echivalentul a 35,5 mil. euro), potrivit Mediafax.
Aurelian Bădulescu rămâne viceprimar. „Am depus plângere penală împotriva lui Gabriel Mutu pentru șantaj și amenințare” Aurelian Bădulescu va rămâne în funcția de viceprimar al Capitalei, au decis consilierii generali, în urma votului secret de miercuri. Viceprimarul a anunțat că a depus plângere penală împotriva lui Gabriel Mutu pentru șantaj și amenințare.
Glume pe seama lui Fuego și ceartă pe titlul Irinei Loghin la Primăria Capitalei Primăria Capitalei îi conferă titlul de cetățean de onoare al Capitalei cântăreței de muzică populară Irina Loghin, au decis marți consilierii generali. Înainte de vot, un consilier l-a propus, în glumă, și pe Fuego pentru această distincție, relatează Mediafax.
Premieră: Primăria Capitalei începe să îi exproprieze pe proprietarii care nu sunt de acord cu consolidarea/reabilitarea clădirilor de patrimoniu în care au apartament Primăria Capitalei începe să îi exproprieze pe proprietarii care nu sunt de acord cu consolidarea și reabilitarea clădirii de patrimoniu în care au apartament. Pentru început este vorba despre două apartamente dintr-un imobil de pe strada Franceză nr. 9, unul de 23 și altul de 35 mp pentru care municipalitatea va plăti 116.000 lei (25.000 euro) și 177.000 lei (38.000 euro). Clădirea este monument istoric și urmează să fie consolidată și reabilitată.
Consiliul General a aprobat înființarea a două noi societăți municipale care vor prelua activitatea RADET. PNL a susținut proiectul Consiliul General al Municipiului București a aprobat marți înființarea unei noi companii municipale care să preia sistemul de încălzire centralizată din București - RADET. Este vorba despre Compania Municipală Termoenergetica București, care va avea acționari Municipiul București (99,999%), Comuna Chiaja și Orașul Popești, iar scopul său este producerea, transportul și distribuția energiei termice, serviciul public fiind delegat către aceasta. CGMB a aprobat și înființarea Companiei Municipale Energetica Servicii București, care va presta serviciile conexe, respectiv întreținerea rețelelor de termoficare, acesta urmând să gestioneze și fonduri europene. Compania va avea aceiași acționari.
Gabriela Firea: Decizia de anulare a hotărârilor de înființare a companiilor municipale nu este definitivă. Voi discuta cu liderii de grup comasarea unor companii Decizia de anulare a hotărârilor de înființare a companiilor municipale nu este definitivă, a declarat primarul general, Gabriela Firea. Aceasta a declarat că va discuta cu liderii de grup din Consiliul General inclusiv comasarea unor companii municipale.
Gabriela Firea despre presupusele angajări fictive la Compania Municipală Tehnologia Informației: Am trimis Corpul de Control, nu s-au găsit nereguli Primarul General, Gabriela Firea, a declarat că în legătură cu informațiile apărute în presă cu privire la anumite angajări fictive la Compania Municipală Tehnologia Informației, a trimis Corpul de Control și nu a găsit neregulile semnalate. Este o răzbunare a unui fost angajat, a declarat primarul Gabriela Firea.
Gabriela Firea: Este mai mult decât posibil ca la următoarea ședință judecătorul sindic să declare falimentul RADET. Soluția este înființarea a două companii municipale La următoarea ședință, respectiv miercuri, judecătorul sindic ar putea declara falimentul RADET, a declarat marți, în cadrul ședinței de Consiliu General, primarul Gabriela Firea. Aceasta a cerut consilierilor generali să aprobe înființarea a două noi companii municipale care să preia activitatea RADET, prin divizarea Companiei Municipale Energetica, anulată în instanță. Gabriela Firea a declarat că aceasta este singura soluție pentru salvarea sistemului de termoficare. Gabriela Firea a declarat că nu este vinovată pentru situația RADET ”Nu mă transform noaptea într-o creatură și sparg țevile RADET”, a declarat aceasta.
USR București solicită Gabrielei Firea să retragă proiectul care vizează înființarea a două companii municipale pentru preluarea activității RADET USR București solicită retragerea de pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General de marți proiectul care vizează înființarea a două companii municipale care să preia activitatea RADET, dar și alte servicii conexe, în perspectiva falimentului RADET. Gabriela Firea încearcă să-și acopere ilegalitățile cu alte ilegalități, iar acest proiect este un șantaj la adresa bucureștenilor și riscă să îngroape definitiv termoficarea în București, susțin reprezentanții USR București.
Atacul asupra spațiilor verzi din cartierul Floreasca continuă: Consiliul Local Sector 2 a aprobat construirea unui bloc cu parter și două etaje pe spațiul verde dintre 3 blocuri Consiliul Local Sector 2 a aprobat construirea unui bloc cu parter și două etaje pe strada Rahmaninov 2E, pe spațiul verde dintre trei blocuri, practic grădina interioară a acestora. Cetățenii din zonă s-au opus proiectului deoarece noua clădire le ia lumina și distruge spațiul verde, dar consilierii PSD-UNPR nu au ținut cont de părerea lor. Acum aceștia își vor căuta dreptatea în instanță.
UPDATE Primăria Capitalei va expropria un teren deținut de o firmă controlată de Puiu Popoviciu pentru a amenaja un spațiu verde la Piața Sudului / Costul total – 7,1 milioane lei Primăria Capitalei va expropria terenul care înconjoară complexul Big Berceni, circa 4.450 mp, pentru a amenaja spațiu verde, potrivit unui proiect adoptat joi de Consiliul General. Prețul propus este de 7,1 milioane lei și include și circa 1.000 mp de construcții. Complexul Big Berceni și terenul aferent este deținut de societatea Băneasa Investment, controlată de omul de afaceri Puiu Popoviciu. Acum pe acest teren se află mai multe tarabe.
Disensiuni între consilierii PNL: Cătălin Deaconescu anunță că nu va susține propunerea Gabrielei Firea de înființare a altor două companii municipale Încearcă disperați să își ”acopere” răspunderea Cătălin Deaconescu, consilier general PNL, a anunțat că nu va susține înființarea celor două companii municipale care vor prelua activitatea RADET și a serviciilor conexe. Declarația vine după ce mai multe voci din PNL au anunțat că vor susține înființarea celor două companii. Cătălin Deaconescu a explicat că prin acest vot, cei care au condus Compania Municipală Energetica București, din care vor lua naștere cele două noi firme, încearcă disperați să își ”acopere” răspunderea, inclusiv cea penală sau patrimonială, prin votul Consiliului. În plus, acesta susține că întâi trebuie desființată Compania Municipală Energetica și respectată decizia instanței. Proiectele de hotărâre privind înființarea celor două companii vor fi supuse la vot în ședința Consiliului General de pe 26 februarie.
Primăria municipiului București a cumpărat 70 de apartamente pentru medici Primăria municipiului București a cumpărat 70 de apartamente de la dezvoltatorul imobiliar Impact Developer & Contractor, pentru personalul medical din institutiile aflate în subordinea Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, relatează Mediafax.
Planul de reorganizare a RADET a fost aprobat în Adunarea Creditorilor Planul de reorganizare a RADET, precum și addendum-ul prin care acesta este actualizat cu soluția transferului activității RADET către Compania Municipală Energetica S.A. în locul fuziunii cu ELCEN au fost aprobate în cadrul Adunării Generale a creditorilor RADET, anunță Primăria Capitalei, potrivit Mediafax.
Primarul Gabriela Firea vrea să înființeze o nouă companie municipală care va prelua activitatea RADET. PNL și USR anunță că vor vota proiectul Primarul general Gabriela Firea vrea să înființeze o nouă companie municipală care să preia sistemul de încălzire centralizată din București - RADET. Este vorba despre Compania Municipală Termoenergetica București, care va avea acționari Municipiul București (99,999%), Comuna Chiaja și Orașul Popești, iar scopul său este producerea, transportul și distribuția energiei termice, potrivit unui proiect de hotărâre de Consiliu General.
Atacul asupra spațiilor verzi din cartierul Floreasca continuă: Un bloc cu parter și două etaje ar putea apărea pe spațiul verde dintre 3 blocuri Un bloc cu parter și două etaje ar putea apărea pe strada Rahmaninov 2E, pe spațiul verde dintre trei blocuri, practic grădina interioară a acestora, potrivit unui Plan Urbanistic de Detaliu care va fi supus aprobării în ședința Consiliului Local Sector 2 de joi. Cetățenii din zonă cer consilierilor locali să nu aprobe proiectul deoarece noua clădire le ia lumina și distruge spațiul verde.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version