ADMINISTRATIE LOCALA
Primăria Sectorului 4 a atribuit contractul pentru proiectarea și execuția noii stații de metrou de pe Șoseaua Berceni firmei SOMET Contractul pentru proiectarea și execuția noii stații de metrou de pe Șoseaua Berceni, în valoare de circa 157 milioane lei, a fost atribuit firmei SOMET. Licitația a fost organizată de Primăria Sectorului 4, iar documentul a fost semnat pe 15 aprilie. Lucrările au termen de finalizare 27 de luni de la data semnării contractului, iar Primăria Sectorului a dat ordinul de începere a lucrărilor.
Primăria condusă de Gabriel Mutu, obligată să anuleze licitația de 1 miliard de lei pentru concesionarea salubrizării în Sectorul 6 din cauza unor abateri legale grave Primăria Sectorului 6, condusă de Gabrel Mutu, a fost obligată în această lună de Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) să anuleze licitația de aproape un miliard de lei (fără TVA) pentru delegarea prin concesiune a serviciului de salubrizare (inclusiv componenta de deszapezire) pe o perioadă de 8 ani. Motivul: un număr foarte mare de erori și omisiuni în documentația de atribuire, practic 80% din documentație ar fi trebuit corectată.
Consiliul General decide joi dacă aprobă construirea unor blocuri de 14 etaje, pe malul Lacului Tei, pentru familia lui Cristi Borcea Consiliul General decide joi dacă aprobă construirea unor blocuri de 14 etaje, pe malul Lacului Tei, lângă Romsilva, pe un teren de peste 26.400 mp, proiect inițiat de familia lui Cristi Borcea. Primăria Capitalei a dat toate avizele necesare, aprobarea Consiliului General fiind ultimul pas înainte de eliberarea autorizației de construire. Potrivit documentelor obținute de HotNews.ro, inițiatorii Planului Urbanistic Zonal sunt Elena Borcea, mama lui Cristi Borcea, fostul acționar al clubului de fotbal Dinamo, și Călin Violeta, sora lui Cristian Borcea.
INTERVIU Peisagistul Nicolas Triboi, despre amenajarea spațiilor verzi din București: Să pui panseluțe și gazon așa abuziv, să îți iei bani, este un gest primitiv În București, amenajarea spațiilor verzi înseamnă să pui jardiniere scumpe, panseluțe și alte flori care trebuie schimbate la câteva săptămâni, gărdulețe, rulouri de gazon, sisteme de irigații. Sunt lucrări scumpe și nesustenabile. Sunt și o afacere profitabilă pentru câteva firme abonate la bani publici. Cam 700 milioane de lei plătesc în medie primăriile pentru asta. Peisagistul Nicolas Triboi, cu o bogată experiență în Franța și România, explică, într-un interviu pentru HotNews.ro, ce înseamnă un spațiu verde contemporan, cum sunt implicați locuitorii în amenajarea acestora, care sunt tendințele în Europa, de ce panseluțele nu mai sunt la modă și cum modestia și dezvoltarea durabilă iau locul opulenței. Bonus, o explicație pentru toaletările barbare din oraș.
​ANALIZĂ Cele 23 de companii municipale înființate de Gabriela Firea au în 2020 un buget estimat de peste 2,8 miliarde lei / Peste 644 milioane vor merge pe salarii, circa 20 milioane lei la directori și CA-uri Cele 23 de companii municipale înființate de Gabriela Firea au în 2020 venituri estimate la peste 2,819 miliarde lei și cheltuieli de 2,789 miliarde lei, potrivit proiectelor de buget ce vor fi discutate la următoarea ședință a Consiliului General, pe 30 aprilie. Până la finalul anului, firmele estimează că vor avea circa 10.278 de angajați, iar cheltuielile cu aceștia se ridică la circa 644 milioane lei. Doar salariile consiliilor de administrație și ale directorilor se ridică la circa 20 milioane lei. În proiectele de buget apar și datele privid profitul și pierderile pe 2019. Astfel, din cele 23 de companii, 13 au ieșit pe profit, iar restul pe pierdere. Profitul a totalizat 113 milioane lei, iar pierderile circa 52 milioane lei, dar nu la toate se precizează dacă este pierdere/profit net.
Primăria Sectorului 2 a dat prin achiziție directă contracte de încă 1 milion de lei pentru locuri de joacă, unei singure firme/ În ultima lună, societatea a încheiat cu instituția, în total, contracte de 4 milioane lei Primăria Sectorului 2, prin Administrația Domeniului Public, a atribuit pe 16 aprilie firmei Belmar Prod 15 contracte, în valoare totală de circa 1 milion lei, prin cumpărare directă. Obiectul contractelor este furnizarea de locuri de joacă și echipamente de joacă - leagăne, căsuțe etc. Pe 27 martie, instituția a mai atribuit firmei Belmar Prod 50 de contracte, în valoare totală de circa 3 milioane lei, pentru produse asemănătoare. Deși era logic ca, dacă instituția avea nevoie de atât de multe obiecte de acest gen, să facă licitație și să încheie un acord-cadru sau un contract mare, aceasta este o practică des folosită de administrațiile locale pentru a evita licitațiile și sparg contractul mare în zeci de contracte mici care se înscriu în plafoanele pentru achiziții directe.
Firea îi ia apărarea medicului Streinu-Cercel: Într-o vreme în care toți specialiștii trebuie fie ascultați și susținuți, îi ducem în malaxorul politic/ În fond, cu ce a greșit? Primarul general, Gabriela Firea, îi ia apărarea medicului Adrian Streinu-Cercel, după ce acesta a fost demis din funcția de membru și președinte al Comisiei pentru managementul clinic și epidemiologic al COVID-19. Firea este de părere că este o decizie politică, iar Streinu-Cercel nu a greșit cu nimic, documentul despre carantinarea tuturor persoanelor de peste 65 de ani la hotel fiind o ”minciună confecționată”.
Primăria Oradea a plătit pentru o mască chirurgicală simplă, cumpărată direct din China, 1,75 lei / Prin cumpărare directă, de la furnizorii din țară, alte instituții au plătit între 3 și 6,4 lei Primăria Oradea a plătit pentru o mască chirurgicală simplă, cumpărată direct din China, 1,75 lei, iar pentru o mască FFP3 - 14 lei. În comparație, alte instituții și spitale din România au plătit pentru o mască simplă între 3 și 6,4 lei, pentru una FFP2 până la 60 lei, iar pentru una FFP3 până la 45 lei, potrivit unei analize făcute de HotNews.ro. Primăria Oradea a importat din China echipamente de protecție pentru spitalele din județ de aproape 4 milioane de dolari, cu tot cu transport.
Firea: Sub nicio formă nu aș fi de acord cu reînceperea cursurilor după 15 mai /Va fi o nenorocire / Vor fi mii de îmbolnăviri Primarul general, Gabriela Firea, nu este de acord cu deschiderea școlilor și grădinițelor după 15 mai. Aceasta a scris pe pagina de Facebook că elevii nu vor putea purta mască, iar virusul este printre noi, din ce în ce mai agresiv. Chiar dacă elevii și copiii mici vor face forme ușoare, vor transmite coronavirusul cadrelor didactice, părinților, bunicilor și va fi o nenorocire, mii de îmbolnăviri, este de părere Gabriela Firea.
FOTOGALERIE Cum arată prima stradă inteligentă din România Prima stradă ”smart” din România se construiește la Cluj-Napoca, iar lucrările sunt pe ultima sută de metri, termenul de finalizare fiind 15 mai, a anunțat primarul Emil Boc pe pagina de Facebook. Strada va avea mobilier urban modern, ce permite încărcarea telefoanelor mobile sau tabletelor prin porturi USB, două stații de încărcare rapidă pentru mașini electrice, iluminat inteligent, iar mijloacele de transport nemotorizate au prioritate.
Compania Municipală Dezvoltare Durabilă înființată de Gabriela Firea s-a apucat să facă PUZ-uri pentru rechinii imobiliari: blocuri de 8 etaje în zona protejată 11 Iunie, peste clădirea Clubului Fabrica Compania Municipală Dezvoltare Durabilă înființată la propunerea primarului general Gabriela Firea s-a apucat să facă Planuri Urbanistice Zonale pentru privați, prin care cere derogări de la regulamentul de urbanism. Este vorba despre un PUZ prin care se dorește construirea unor blocuri de 8 etaje, pe strada 11 Iunie, în incinta fostei fabrici de ciorapi și tricotaje Apollo, unde se află clubul Fabrica, o clădire superbă de cărămidă, construită înainte de anul 1900. Strada 11 Iunie este zonă protejată, regimul de înălțime maxim permis fiind de 16 metri, iar blocurile de 8 etaje vor avea 34 de metri.
​FOTOGALERIE Pandemia a transformat Centrul istoric al Bucureștiului într-un oraș fantomă Centrul Istoric, înainte de pandemie cel mai aglomerat și plin de viață loc din București, arată acum ca un oraș fantomă. Străzile pustii sunt revendicate de porumbei și pisici, liniștea fiind rar tulburată pe pașii unui trecător grăbit sau a curierilor pe bicicletă. Totuși, acum locul are o frumusețe aparte, în absența teraselor, a oamenilor și a mașinilor, arhitectura clădirilor se vede mai bine ca niciodată și în sfârșit este curățenie.
Exclusiv De la începutul lunii martie s-au cumpărat prin achiziție directă echipamente de protecție în valoare de aproape 130 milioane lei / Cu cât au vândut măștile firmele care au avut cele mai mari contracte De la începutul lunii martie s-au achiziționat echipamente medicale de protecție și consumabile medicale, în principal măști de protecție, viziere, combinezoane și botoși, în valoare de aproape 130 milioane lei, toate prin achiziție directă. HotNews.ro a căutat în sistemul electronic de achiziții publice cele mai mari contracte încheiate prin această procedură, pentru a afla cu cât s-au vândut măștile simple, cu 3 pliuri, și măștile FFP2, necesare personalului medical din prima linie.
Primăria Sectorului 1 vrea să concesioneze Piața Amzei pe 30 de ani pentru o redevență de minim 17.000 euro pe lună/ Valoarea concesiunii estimată la 73 milioane lei Primăria Sectorului 1, prin Administrația Piețelor, vrea să concesioneze Piața Amzei pe o perioadă de 30 de ani, pentru o redevență de minim 17.000 euro pe lună, potrivit unui anunț publicat înainte de Paști în sistemul electronic de achiziții publice. Valoarea concesiunii este estimată la 73 milioane lei din care 59 milioane lei clădirea și 14 milioane investițiile necesare. Deși este o clădire nouă, care a costat circa 12 milioane de euro și a fost inaugurată în 2012, piața este nefuncțională, spune primarul Daniel Tudorache.
STB trimite în șomaj tehnic 2.000 de angajați / Bădulescu: Nu sunt șoferi și vatmani, ci personal de suport Societatea de Transport București va trimite în șomaj tehnic circa 2.000 de angajați din cei 11.000, a declarat pentru HotNews.ro viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu. Acesta spune că măsura a fost luată deoarece numărul celor care folosesc transportul public a scăzut drastic din cauza instaurării stării de urgență. Angajații trimiși în șomaj tehnic nu sunt șoferi sau vatmani, ci personal TESA, a explicat Bădulescu.
​VIDEO Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, surprins când se plimba cu bicicleta în Parcul Titan: „Cineva trebuie să și muncească” Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a fost surprins când se plimba cu bicicleta în Parcul Titan, în ziua de Paști, deși parcul este închis, iar cetățenii pot ieși din casă doar cu un motiv bine întemeiat. Imaginile au stârnit mai multe critici. Contactat de HotNews.ro, primarul a declarat că a ieșit la muncă, să inspecteze lucrările din parc, dar și din alte zone din sector, și și-a luat și iubita cu el.
​​VIDEO- FOTOGALERIE Primăria Capitalei a redeschis șantierele la marile lucrări de infrastructură/ În ce stadiu se află fiecare și ce probleme sunt din cauza crizei financiare Primăria Capitalei a redeschis șantierele la marile lucrări de infrastructură din București pe 1 aprilie, după o pauză de două săptămâni, luată pentru a limita răspândirea noului coronavirus. Pasajul Ciurel, Pasajul Nicolae Grigorescu și lărgirea străzii Fabrica de Glucoză la două benzi au termen de finalizare lunile iunie-iulie, a declarat pentru HotNews.ro Marius Coaje, consilierul personal pe probleme de infrastructură al primarului Gabriela Firea. Pasajul de la Doamna Ghica are termen de finalizare finalul acestui an. Din cauza problemelor financiare, consolidarea podului Grant a fost sistată, iar exproprierile necesare lărgiri străzii Prelungirea Ghencea nu au fost făcute. Primarul Gabriela Firea cere Guvernului mai multe măsuri pentru redresarea financiară.
De unde apar câinii maidanezi pe străzile și în parcurile din București / Ce măsuri trebuie luate ca să nu ajungem ca în 2014 În 2019, Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA) a strâns de pe străzile Bucureștiului 2.128 de maidanezi. Acestora se adaugă alți 500 de câini la care stăpânii au renunțat, din diverse motive, și i-au predat instituției. În urma unui calcul simplu, rezultă că în fiecare zi au fost capturați 6 maidanezi. La finalul săptămânii trecute, o haită de circa 15 câini a fost filmată în Parcul Plumbuita, deși parcul era închis, iar în urmă cu câteva zile în zonă nu erau animale. De unde apar atâția câini pe domeniul public?
Oradea aduce echipament de protecție pentru medici direct din China, fără intermediari / Ce metodă inedită de testare are orașul unde niciun doctor nu a fost infectat cu COVID Primăria Oradea, prin Spitalul Județean, a importat direct din China, fără intermediar, echipamente medicale de protecție de 3,2 milioane de dolari, a declarat pentru HotNews.ro primarul orașului, Ilie Bolojan. Ultimul din cele 7 transporturi va ajunge în oraș sâmbătă. Decizia a fost luată în contextul în care pe piața internă aceste produse nu se mai găseau, nu puteau fi livrate la timp sau erau prea scumpe. Pe total, orașul este un exemplu de bună practică pentru felul în care a gestionat criza generată de noul coronavirus. Într-un timp foarte scurt, autoritatea locală a reușit golească un spital de 460 de paturi și să-l transforme în centru COVID, niciun medic nu a fost infectat cu noul coronavirus atât datorită echipamentelor de protecție, dar și pentru faptul că în spitalul care tratează afecțiunile obișnuite, la intrare, fiecare pacient este testat.
Inspectorul pădurii a fost repus în funcțiune/ Cetățenii pot verifica online dacă tăierile dintr-o zonă forestieră au aviz Ministerul Mediului a început să repună în funcțiune portalul www.inspectorulpadurii.ro, iar cetățenii pot verifica din nou dacă tăierile de arbori dintr-o pădure se fac legal sau nu. Instituția lucrează în paralel la o nouă platformă, mai avansată, iar cetățenii vor putea verifica în timp real transporturile de lemne și tăierile.

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by