Carciumi si pontoane
Foto: Hotnews

​​EXCLUSIV Raport al corpului de control al primarului general din 2017: Majoritatea teraselor de pe pontoanele de pe malul lacului Herăstrău au fost amenajate fără autorizație de construire / Ce măsuri a luat municipalitatea

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Majoritatea teraselor de pe pontoanele de pe malul lacului Herăstrău au fost amenajate fără autorizație de construire, deci cu nerespectarea legii, deși parcul este monument istoric, arată un raport al corpului de control al fostului primar Gabriela Firea, realizat în 2017 și obținut de HotNews.ro. Parchetul a fost sesizat în majoritatea cazurilor și s-au dat dispoziții de demolare, însă rând pe rând acestea au fost băgate în legalitate prin noi autorizații de construire, au fost demolate și reconstruite tot fără autorizații sau nu s-a întâmplat nimic, arată un răspuns transmis de Primăria Capitalei la solicitarea HotNews.ro.
Ministerul Finantelor
Foto: Ministerul Finantelor Publice
​DOCUMENT

​Programul de convergență: stres cu pensiile, veniturile vor crește foarte lent, iar cheltuielile se vor reduce

de F.B. HotNews.ro
Miercuri, 5 Mai 2021 Economie | Finanțe & Bănci
Programul de convergență 2021-2024 nu vine cu multe noutăți, dar relevă că statul este stresat cu privire la pensii, mai exact la faptul că ar urma să crească din septembrie 2023, dar reamintește că se lucrează modificarea legii analizând propuneri. De asemenea, mai spune că nu se așteaptă la cine știe ce creșteri de venituri.
Business Report
Foto: Colaj foto

​Business report ​A fost găsită „mama” întregii familii a coronavirusului SARS-CoV-2. Cât costă să împuști un urs? Primar PSD folosea angajații și utilajele instituției în ferma familiei. Cei afectați de epidemii ar putea primi ajutoare de urgență

de DP HotNews.ro
A fost identificată „mama” întregii familii a coronavirusului SARS-CoV-2 ● Cât costă să împuști un urs? Tarifele pornesc de la 3.000-5.000 de euro ● Cum a folosit un primar PSD angajații și utilajele instituției la muncă în ferma familiei ● Sezonier român în Germania: "Muncă multă, drepturi puține" ● Achitări în cazul ASTRA Asigurări (prejudiciu de 200 milioane euro): „Fapta nu e prevăzută de lege” ● Aproape de adoptare: Cei afectați de epidemii vor putea primi ajutoare de urgență ● În cazul unor întârzieri sau anulări ale trenurilor, călătorii vor fi despăgubiți sau redirecționați gratuit ● Eșec: România a vaccinat doar 26% din populația peste 65 de ani ● Prețurile industriale își accelerează creșterea – urmează transmisia către prețurile de consum ● Reîncadrarea în criteriile de aderare la Euro a României, imposibilă în 2022 ● Propunerile Finanțelor pentru eliminarea duopolului pe piața RCA: prețuri de referință la reparații, casa de compensare a despăgubirilor, service-urile nu mai pot reprezenta păgubiții, creșterea de 10 ori a plafonului maxim al amenzilor ● Strategiile băncilor centrale: noile frontiere.
urs
Foto: www.schule-und-familie.de

Presa străină despre împușcarea lui Arthur: „Cu suficienți bani poți cumpăra chiar și cel mai mare urs brun din Europa”

de Dani Rockhoff HotNews.ro
Miercuri, 5 Mai 2021 Actualitate | Internațional
În timp ce premierul României se îndoiește că ursul brun împușcat de prințul de Liechtenstein ar fi fost cel mai mare din Europa, presa de limba germană vuiește în urma știrii. „Cu bani poți cumpăra orice - și cu suficienți bani poți cumpăra chiar și cel mai mare urs brun din Europa. Se numea Arthur și probabil că acum atârnă în salonul prințului Emanuel von und zu Liechtenstein” scrie Blick.ch din Elveția.
Tanczos Barna
Foto: Facebook/ Barna Tánczos

Ministrul Mediului vrea să știe „fără dubiu” dacă ursul Arthur este cel pentru care a dat derogare să fie împușcat: „Nu știu dacă a fost cel mai mare sau cel mai mic, dacă îl chema Arthur sau Ioniță”

de C.D. HotNews.ro
Miercuri, 5 Mai 2021 Actualitate | Esențial
Două anchete sunt în derulare după vânarea ursului Arthur, ministrul Mediului, Tanczos Barna, dorind reanalizarea procedurilor de acordare a derogărilor. Un ordin derogatoriu a fost aprobat după ce asociația de vânătoare din zona în care Arthur a fost ucis a depus o solicitare de extragere a unui exemplar de urs. Nu este singura însă, alte două au fost respinse.
Racheta Long March 5B care a lansat primul modul al statiei spatiale chineze
Foto: Ju Zhenhua / Xinhua News / Profimedia Images

VIDEO Reintrarea în atmosferă a unei rachete chineze urmărită îndeaproape de Pentagon

de DP HotNews.ro
Pentagonul a informat miercuri că urmărește racheta chineză care urmează să facă în acest weekend o intrare necontrolată în atmosferă, cu riscul de a se prăbuși într-o zonă populată, notează AFP și Agerpres. Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, "a fost informat și știe că, în orice moment, Comandamentul Spațial urmărește aceste resturi de rachetă", a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby. China a lansat joi primul dintre cele trei elemente ale stației sale spațiale, CSS, care a fost propulsat de o rachetă Long March 5B. Corpul rachetei care urmează să aterizeze în următoarele zile și nimeni nu știe unde.
scoala
Foto: Max Fischer/ pexels.com
​Ce facem cu școala?

S-au săturat de școala online copiii și profesorii? Dezbatere HotNews.ro LIVE cu elevi și profesori, joi, de la ora 14.00

de I.R. HotNews.ro
Miercuri a început școala după vacanța prelungită, dar aproape jumătate dintre elevi au rămas acasă, la cursuri la laptop sau la tabletă. S-au săturat de școala online elevii și profesorii? Care sunt cele mai mari dificultăți, cât de mult s-a pierdut și cum pot recupera copiii materia pierdută? Profesorii Cristina Tunegaru (limba română), Andrei Bârsan (matematică), Florentina Pavăl (matematică) și elevii Silviu Morcan (Constanța) și Bianca Băicoianu (Câmpina) participă la o dezbatere HotNews.ro LIVE joi, de la ora 14.00.
  • Cititorii HotNews.ro pot adresa întrebări invitaților folosind sistemul de comentarii de la finalul articolului. Comentariile sunt moderate, iar cele conținând injurii sau atacuri la persoană nu vor fi aprobate.
My Octopus Teacher, premiul Oscar pentru documentare
Foto: Arhiva personala
PIAȚA și cultura

My Octopus Teacher - Nimic fără Dumnezeu, depresie și tehnică

de Eugen Istodor HotNews.ro
Am ieșit din filmul de Oscar de pe Netflix cu mii de întrebări. Cum a putut? Caracatița e una, e mai multe? Cum a avut norocul? Dar mai ales am plecat din film lovit. E posibil ca o făptură mucoasă să te facă să vezi altfel viața? E posibil ca o ființă despre care nu știi ce gândește, să te facă o clipă să crezi că ești buricul lumii, pentru ea? My Octopus Teacher - Nimic fără întrebări, depresie, Dumnezeu și tehnică.
Angela Toncescu, presedintele CSA
Foto: AGERPRES

Toți inculpații din dosarul falimentării Astra Asigurări, achitați de Instanța supremă

de N.O. HotNews.ro
Miercuri, 5 Mai 2021 Actualitate | Esențial
Înalta Curte de Casație și Justiție a dispus miercuri achitarea tuturor inculpaților din dosarul falimentării companiei Astra Asigurări, admițând apelurile inculpaților din acest dosar. Astfel, au fost anulate condamnările date în iulie 2019 de instanța de fond - Curtea de Apel București, relatează Agerpres.
Calin Metes, membru board AAF
Foto: AAF
​Articol susținut de AAF

Ce au în comun o viață sănătoasă și independența financiară?

de Smile Media
Pentru mulți dintre noi, definiția unei vieți împlinite înseamnă libertatea de a face ce ne place, a alege și a urma stilul de viață care ni se potrivește. Independența financiară este parte a acestei călătorii și pentru mulți înseamnă momentul în care avem suficiente de surse de venit care ne acoperă nevoile curente, fără a fi nevoiți să muncim pentru a le genera aceste venituri, adică surse de venit pasiv . Întrebarea cheie este, cum putem atinge acest obiectiv, cum puteți dobândi aceste surse și în cât timp?
Anuntul lunii aprilie 2021
Foto: Anuntul Telefonic
​Articol susținut de Anunțul.ro

Anunțul.ro: Cel mai scump apartament din București e în Cluj

de Smile Media
Mercurialul vieții în Capitală, oferit lunar de Anunțul Telefonic. Prețurile medii ale garsonierelor și vilelor au crescut cu până la 10% față de anul trecut - iar cel mai scump apartament cu 2 camere din această lună nu se află la București, ci la Cluj. Locuri de muncă - 22.054 anunțuri, incomparabil cu situația existentă în aprilie anul trecut, când piața muncii se prăbușise (7.245 de anunțuri). 1.886 CV-uri au fost depuse pe site-ul www.anuntul.ro, iar cele mai căutate cuvinte au fost: șoferi, femei de serviciu și paznici.
Cardul de credit Orange Money
Foto: Orange
​Articol susținut de Orange Money

Un card de credit pe care-l comanzi direct de pe mobil. Așa cum îți faci și cumpărăturile!

de Smile Media
Peste 65% dintre cumpărăturile online din România se fac direct de pe mobil*. Dacă românii preferă mobilul, de ce n-ar fi la fel de simplu să-și comande un card de cumpărături direct de pe smartphone?
Crama Ajimu Budoushu Koubou, Japonia
Foto: visitjapanesewinery.com

Istorii Drink Insider: Vinul japonez - o poveste fascinantă. Viticultura japoneză - bazată exclusiv pe soiuri locale. Japonezii preferă vinurile din Franța și Chile. Consumul de Sake - în declin

de Razvan Avram Smile Media
Marți, 4 Mai 2021 Drink Insider
Istoria vinului japonez, care sunt soiurile de viță-de-vie cultivate în Japonia și ce preț au plătit japonezii pentru a se racorda culturii băuturilor occidentale. Natura nu a fost generoasă cu Japonia, cel puțin în ceea ce privește cultivarea viței-de-vie. O climă umedă, cu multe precipitații și un sol foarte acid sunt provocările cărora viticultura japoneză a trebuit să le facă față, din cele mai vechi timpuri.
Scotia vrea independenta
Foto: Wikimedia Commons

​Independența Scoției, miza centrală a alegerilor locale britanice

de DP HotNews.ro
Britanicii votează joi la alegeri locale cu valoare de test pentru Boris Johnson și unitatea Regatului Unit, separatiștii sperând la o victorie răsunătoare în Scoția pentru a deschide calea unui nou referendum de autodeterminare, comentează AFP, citat de Agerpres. Amânate cu un an din cauza pandemiei, aceste alegeri urmează să permită la 48 de milioane de alegători să reînnoiască circa 5.000 de mandate în 143 de adunări locale din Anglia, să aleagă un primar în capitala Londra și să desemneze noi parlamente regionale în Țara Galilor și Scoția.
Ioana Mihaila
Foto: TVR

Ministrul Sanătății: Nu cred că toți elevii vor putea reveni fizic la școală în două săptămâni / Ar trebui să scadă foarte mult incidența

de I.B. HotNews.ro
Miercuri, 5 Mai 2021 Revista Presei | Radio TV
Ministrul Sănătății Ioana Mihăilă a declarat miercuri seară la TVR 1 că nu crede că toți elevii ar putea reveni fizic la școală în două săptămâni, deoarece ar trebui ca incidența cazurilor să scadă foarte mult. Ministrul Educației a declarat marți, la HotNews.ro LIVE, că speră ca în două săptămâni toți elevii să poată reveni fizic la clase.
Otokar
Foto: Otokar

[P] Otokar, 35.000 de autobuze vândute în peste 55 de țări

de Smile Media
O fabrică de 552.000 metri pătrați, cu aproape 2300 de angajați și investiții în cercetare și dezvoltare de 280 de milioane de euro în ultimul deceniu. De aici pornesc, spre cinci continente, autobuze pentru transportul public și turistic, utilizate de milioane de călători. Iar din 2018, și către bucureșteni.
Insula din Grecia
Foto: pixabay.com

Ce țări s-au deschis și primesc turiști

de N.O. HotNews.ro
Grație campaniei de vaccinare împotriva coronavirusului, multe țări europene, dar și de pe alte continente primesc fără carantină turiștii care au fost vaccinați sau au fost testați negativ pentru Covid, iar în viitorul apropiat își vor deschide frontierele tot mai multe țări, scrie Sigma Live, citat de Rador.
”Laserul de la Măgurele”
Foto: ELI-NP.ro

Laserul de la Măgurele, un nou eșec major: Comisia Europeană nu ne acceptă nici statul de membru Observator / Cât ne va costa întreținerea proiectului?

de I.B. HotNews.ro
Comisia Europeană a luat o decizie mult așteptată pe 5 mai de a înființa Extreme Light Infrastructure (ELI) ca un consorțiu european pentru infrastructura de cercetare (ERIC) doar cu Republica Cehă și Ungaria, fără România însă. Decizia vine după ani de negocieri intense. ELI-ERIC nu a mai oferit posibilitatea părții române de a opta pentru statutul de Membru Gazdă ci doar de a adera ca Observator. România a pierdut chiar și acest statut. Conform unei estimări a Bancii Mondiale întreținerea facilității Laserului ar costa România 30 de milioane de euro pe an.

Citește și:
Coronavirusul Covid-19
Foto: HotNews.ro

Covid ar putea fi o afecțiune vasculară și nu una respiratorie - cercetători americani

de N.O. HotNews.ro
Descoperirea provine în urma unui studiu efectuat de Universitatea San Diego, California, scrie Euronews. Potrivit cercătătorilor, Covid-19 nu ar fi o afecțiune a aparatului respirator, ci a celui vascular. Ceea ce ar putea explica prezența trombilor în sânge - eventual și a celor care se formează după inocularea vaccinului, precum și alte simptome, precum „picioare de Covid”, care nu-și găsesc rostul în cadrul clinic al unei clasice afecțiunii respiratorii, potrivit Rador.
umilul pi O comedie a erorilor matematice
Foto: Hotnews
Recomandare de lectură

Ce se intâmplă când matematica e folosita greșit in lumea reală?

de A.V. HotNews.ro
Un pod se bațâie, deși nu s-a intenționat acest lucru. Miliarde de dolari se duc in mod misterios pe apa sâmbetei. O cladire se leagănă când intră in rezonanță cu o clasă de fitness care țopăie in ritmul hitului din 1990 al trupei Snap „I've Got the Power”. Cum e posibil așa ceva? Răspunsul este matematica. Sau, ca sa fim mai preciși, matematica, dar când e folosita greșit in lumea reală.
Horia Tomescu și consilierii USR
Foto: Facebook

Pas înainte pentru adoptarea bugetului Capitalei. Tomescu: O nouă versiune a bugetului va fi transmisă dimineață consilierilor / Nicușor Dan: A fost un dialog echilibrat - UPDATE

de N.O. HotNews.ro
Miercuri, 5 Mai 2021 Actualitate | Esențial
Viceprimarul USR-PLUS Horia Tomescu a anunțat că o nouă versiune a bugetului Capitalei va fi transmisă consilierilor generali dimineață, după o ”discuție productivă” liderii din București ai coaliției de guvernare cu primarul general Nicușor Dan. ”Este un pas înainte”, spune Tomescu, în contextul în care bugetul Primăriei Capitalei, propus de primarul general Nicușor Dan, nu a fost adoptat pe 28 aprilie deoarece consilierii USR-PLUS nu au votat pentru. La rândul său, primarul general Nicușor Dan afirmă că a fost "un dialog echilibrat", în care s-au căutat căi de a rezolva lucrurile în interesul bucureștenilor, menționând că Vlad Voiculescu a cerut, în numele USR PLUS, noi date tehnice cu privire la buget, urmând ca în cadrul organizației să se facă o nouă analiză.
Bill Gates
Foto: Captura video

Mediastandard.ro: Cum văd adepții QAnon divorțul lui Bill Gates: despre mușamalizare și aventura Melindei cu dr. Fauci

de Mediastandard.ro
După aproape trei decenii petrecute împreună, soții Gates au anunțat public că vor divorța. Presa a discutat inclusiv opțiunile pe care acestea le au în privința împărțirii averii, care ar fi de 134,1 miliarde de dolari. „După o îndelungă considerare și multă muncă pentru relația noastră, am luat decizia de a pune capăt căsniciei noastre. În ultimii 27 de ani am crescut trei copii incredibili și am construit o fundație ce funcționează în întreaga lume pentru a permite tuturor oamenilor să ducă o viață sănătoasă și productivă”, se arată în mesajul publicat pe rețelele de socializare.
Champions League
Foto: Uefa.com

Champions League: Chelsea Londra, în finală după o victorie categorică (2-0 vs Real Madrid)

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Miercuri, 5 Mai 2021 Sport | Fotbal
Thomas Tuchel a reușit să o transforme pe Chelsea într-o adevărată forță a fotbalului european. Cu o apărare solidă și multă fantezie în atac, londonezii s-au impus miercuri, scor 2-0 (3-1 la general), în fața celor de la Real Madrid și s-au calificat în finala Champions League.
campania anilor 1916-1918
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectura

Istoria României fără fard: Campania anilor 1916–1918

de A.V HotNews.ro
Aceste marturii, lipsite de emfaza relatarilor de dupa 1 decembrie 1918 si de tentatia glorificarii, au ramas practic necunoscute publicului larg timp de o suta de ani. Cele trei volume de razboi, reunite sub titlul Campania anilor 1916–1918, nu au, de aceea, nimic in comun cu retorica eroizanta cu care ne-a obisnuit de un secol bibliografia Marelui Razboi.
Razvan Chereches
Foto: Captura video

​VIDEO Răzvan Cherecheș: Nu este niciun motiv rațional pentru care să mai existe restricții pentru populația vaccinată. Toată discuția despre discriminare, o discuție falsă

de Alina Neagu HotNews.ro
Miercuri, 5 Mai 2021 Actualitate | Sanatate
Nu există "niciun motiv rațional pentru care să mai existe restricții pentru populația vaccinată", iar Guvernul și Parlamentul trebuie să se mobilizeze și să ajusteze legislația, "pentru că în acest moment avem un vid legislativ", afirmă Răzvan Cherecheș, profesor de Sănătate Publică și fost consilier onorific în Ministerul Sănătății, la Interviurile HotNews LIVE.
imparatese regine printese si povestile lor scandaloase
Foto: Hotnews
Recomandare de lectură

Impărătese, regine, prințese și poveștile lor scandaloase

de A.V. HotNews.ro
Nesocotind valori fundamentale precum virtutea, blandetea, ascultarea – specifice educatiei feminine traditionale –, ele au ajuns de-a lungul vremii sa conduca popoare, sa infranga mentalitati si sa-si influenteze contemporanii. Prin felul de a-si duce viata, au starnit polemici si scandaluri, au ingrozit in aceeasi masura in care au fascinat.
Emanuel Liechtenstein
Foto: Captura video

Prima reacție a prințului acuzat că a ucis cel mai mare urs din România / Cine este Emanuel von und zu Liechtenstein

de D.D. HotNews.ro
Miercuri, 5 Mai 2021 Actualitate | Esențial
​Acuzat că a ucis cel mai mare urs din România, Emanuel von und zu Liechtensteinspune că nu vrea să se implice în nicio discuție pe această temă, potrivit declarației acordate ziarului Blick.

​Anunț umanitar: O fetiță de 14 ani se luptă cu cancerul și are nevoie de sprijin financiar

de HotNews.ro
Marți, 4 Mai 2021 Actualitate | Esențial
Maria Ruxandra, o fată de 14 ani se luptă cu o boală cruntă, fiind diagnosticată de curând cu: rabdomiosarcom de tip alveolar pelvi-perineal. Vestea a fost devastatoare pentru Ruxandra și pentru părinți. Într-o perioadă relativ scurtă, au reușit să identifice o schemă de tratament (chimioterapie, operație și radioterapie) la spitalul Clermont-Ferrand din Franța.

Covid si ​​pierderea mirosului
Foto: Pixabay.com

O pierdere persistentă a mirosului este asociată cu prezența durabilă a virusului - STUDIU

de I.B. HotNews.ro
Miercuri, 5 Mai 2021 Actualitate | Coronavirus
Pierderea mirosului, un simptom comun al Covid-19, poate dura câteva luni la unii pacienți și această persistență este „atribuibilă” prezenței de lungă durată a virusului și a inflamației în mucoasa olfactivă, potrivit cercetătorilor de la Institutul Pastor, citați de AFP.
Birou open space
Foto: Wikimedia Commons

Obligația de a purta mască în birouri ar putea fi eliminată dacă este vaccinat tot personalul

de C.P. HotNews.ro
Miercuri, 5 Mai 2021 Economie | Companii
Premierul Florin Cîțu a anunțat că va fi analizată o propunere potrivit căreia angajații dintr-o companie să nu mai poarte mască dacă tot personalul este vaccinat. O astfel de măsură ar putea fi aplicată de la 1 iunie.
UPDATE: Ministrul Sănătății: Sunt de acord cu ceea ce a spus premierul Cîțu. Persoanele complet vaccinate ar putea să nu mai poarte mască de protecție la birou
cum-sa-l-tii-la-respect-pe-psihopatul-de-alaturi-invata-sa-te-protejezi-de-manipulatorii-nemilosi
Foto: Hotnews
​Ghid practic

Cum sa-l tii la respect pe psihopatul de alaturi. Invata sa te protejezi de manipulatori

de A.V. HotNews.ro
Cand ajungi sa te judeci cu ex-partenerul violent si manipulator pentru custodia copiilor, cand un coleg de serviciu vrea sa te faca sa crezi ca ti-ai pierdut mintile sau cand un politician sarmant devine deodata distructiv si abuziv, e semn ca ai de-a face cu un psihopat.
baterii reincarcate
Foto: Profimedia

Digi24: Cea mai mare mină de litiu din Europa pentru bateriile mașinilor electrice nu va mai fi deschisă. Portugalia renunță la proiect

de Digi24 Digi24
Mașinile electrice sunt puse în funcțiune de baterii reîncărcabile, care au ca material activ principal litiul, un mineral solid ce se găsește în depozite de rocă și argilă.
Edi Iordanescu
Foto: Facebook/ Fotbal Club CFR 1907

Digisport: Lovitură de teatru la CFR! Iordănescu i-a anunțat pe jucători că pleacă la vară de la echipă

de Redactia HotNews.ro
CFR Cluj a obținut în ultimele secunde cu FCSB, scor 1-1, punctul cu care să-și păstreze distanța de două puncte față de echipa bucureșteană și de cinci puncte de Universitatea Craiova.
buddha-si-nonconformistul-arta-spirituala-secreta-a-reusitei-in-munca
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectura

Buddha si nonconformistul. Arta spirituală secretă a reușitei profesionale

de A.V. HotNews.ro
Ai observat vreodata ca exista oameni care au parte de tot norocul din lume la serviciu? Produc idei din mers si ii atrag ca un magnet pe oamenii de care au nevoie. Obtin avansarile si maririle de salariu dorite. Creeaza legaturi puternice cu echipele lor si cu toti cei din jur. Cand trec la treaba, castiga. Si par sa aiba un noroc remarcabil. Totul le merge din plin.
vaccinarea in Romania
Foto: Comitetul de coordonare vaccinare Covid

UPDATE Ne vom putea vaccina doar cu buletinul, oriunde, fără programare, începând cu acest weekend / Care este procedura

de C.P. HotNews.ro
Miercuri, 5 Mai 2021 Actualitate | Coronavirus
Începând de sâmbătă, românii se vor putea vaccina anti-COVID oriunde în centrele Pfizer și Moderna, doar cu buletinul, fără niciun fel de programare, a anunțat, miercuri, premierul Florin Cîțu, la finalul ședinței de Guvern. Vaccinarea va fi posibilă în limita capacității centrelor și a dozelor disponibile, cu utilizarea bonurilor de ordine eliberate în centre, precizează Comitetul de coordonare a vaccinării, care anunță și programul.
Florin Citu
Foto: Facebook

Florin Cîțu crede că ursul Arthur, împușcat de un prinț austriac, nu era cel mai mare din România

de C.P. HotNews.ro
Miercuri, 5 Mai 2021 Actualitate | Esențial
Premierul Florin Cîțu susține că nu "toate informațiile din spațiul public sunt corecte" în ceea ce privește împușcarea ursului Arthur. Premierul afirmă că Arthur nu era cel mai mare urs brun din România, concluzie la care a ajuns după ce a discutat cu ministrul mediului.
marea spovedanie vol II
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectura

Cristian Sima: ​Marea spovedanie a brokerului fugar. Vol I si vol II. Fragmente: Despre Tăriceanu, Afacerea Citroën, falimentul Bancii Turco-Române si despre neam prostia noilor milionari

de A.V. HotNews.ro
Ignorasem faptul că Tăriceanu era ministrul economiei și că era pus pe îmbogățire pe banii statului. Tăriceanu a hotărât ca Romtelecom-ul să-și cumpere dubițe Citroën Berlingo și a comandat 500 de bucăți în leasing. Cum nu le-a ajuns tunul cu Romtelecom, s-au dus să facă același lucru cu Poșta Română...


Blue Origin
Foto: Hotnews

Primul zbor turistic în spațiu al companiei Blue Origin va fi pe 20 iulie

de N.O. HotNews.ro
Miercuri, 5 Mai 2021 Science - Spatiul
Blue Origin, compania aerospațială a miliardarului Jeff Bezos, a declarat miercuri că va trimite pentru prima dată oameni în spațiu pe 20 iulie pentru câteva minute, la bordul navei spațiale New Shepard, un moment de reper într-o competiție de a introduce călătoriile spațiale private, relatează Reuters.
Ioana Mihaila
Foto: gov.ro

Ioana Mihăilă: De săptămâna viitoare ar putea începe testarea Covid în farmacii / Ordinul ar urma să fie publicat săptămâna aceasta

de N.O. HotNews.ro
Miercuri, 5 Mai 2021 Actualitate | Coronavirus
Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, afirmă că ordinul privind testarea pentru COVID-19 în farmacii ar urma să fie publicat în această săptămână, iar apoi să fie livrate testele farmaciilor care și-au arătat disponibilitatea, relatează News.ro.
Iconostasul Catedralei Nationale
Foto: youtube.com

VIDEO Catedrala Mântuirii Neamului a intrat în Cartea Recordurilor cu cel mai mare iconostas ortodox

de I.B. HotNews.ro
Catedrala Mântuirii Neamului deține cel mai mare iconostas din lume, cu o lungime de 23,8 m și o înălțime de 17,1 m, confirmă Academia Recordurilor Mondiale (Academy of World Records), potrivit agenției de presă a Patriarhiei, Basilica.ro.
Abecedar de colorat
Foto: Hotnews
Recomandare prescolari

Abecedar de Colorat si Abecedar Poveste

de A.V. HotNews.ro
Abecedarul poveste reprezintă fericita întâlnire a textului izbutit cu imaginile atent elaborate și sugestive. Copiii vor adora cartea și datorită galeriei diverse de personaje simpatice și hazlii ce aduc o încărcătură proaspătă de culoare și dinamism.
Abecedarul de Colorat conține diversele activități distractive ce îi vor ajuta pe cei mici să se obișnuiască cu fiecare literă în parte, într-un format perfect adaptat copiilor ce îi va sprijini să-și dezvolte spiritul de atenție, creativitatea și inteligența.
Stefanos Tsitsipas
Foto: atp/ twitter

Madrid Masters: Nadal, Medvedev, Tsitsipas și Zverev merg mai departe / Schwartzman, Bautista și Sinner, eliminați (Rezultatele zilei)

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Favoriții Rafael Nadal (1), Daniil Medvedev (2), Stefanos Tsitsipas (4) și Alexander Zverev (5) s-au calificat, miercuri, în optimile turneului de categorie "Masters 1000" de la Madrid. Printre cele mai importante nume care au părăsit competiția se numără Diego Schwartzman (7), Roberto Bautista (9) și Jannik Sinner (14).
alegerea-accepta-cu-bucurie-posibilul
Foto: Hotnews

Alegerea. Ce esti dispus sa faci pentru a supravietui?

de A.V. HotNews.ro
La 16 ani, Edith Eger a fost trimisa la Auschwitz. La cateva ore dupa ce parintii ei au fost gazati, ofiterul nazist dr. Josef Mengele a fortat-o pe Edie sa danseze si a lasat-o in viata ca sa-l distreze. A petrecut decenii chinuita de vinovatia proprie, hotarata sa taca si sa se ascunda de trecut. Cartea exploreaza modul in care putem fi incarcerati in propria minte si ne arata cum sa ne eliberam.
o-istorie-a-bibliei-povestea-celei-mai-importante-carti-a-lumii
Foto: Hotnews
Recomandare de lectura

O istorie a Bibliei. Povestea celei mai importante carti a lumii

de A.V. HotNews.ro
Ce este Biblia? Cum a aparut? Cum a fost citita de evrei si de crestini? Cartea lui John Barton ne ofera raspunsurile, condensand munti de informatie intr-o lucrare foarte accesibila chiar si pentru cei care nu stiu nimic despre toate acestea.
Sorin Cîmpeanu
Foto: Captura video

Ministrul Cîmpeanu, despre posibilitatea ca profesorii care refuză vaccinarea să fie dați afară: Nu vreau să discut

de I.B. HotNews.ro
Miercuri, 5 Mai 2021 Revista Presei | Radio TV
Ministrul Educației a refuzat miercuri seară să se pronunțe dacă profesorii care refuză vaccinarea ar putea fi scoși din sistemul de educație. ”Nu vreau să vorbesc despre asta. Eu sper că toți profesorii se vor vaccina”, spune ministrul, deși recunoaște că vaccinarea profesorilor nu stă chiar foarte bine.
Diversitatea vieții
Foto: Wikipedia

Science News: Paleontologii cred că au descoperit tranziția crucială de acum un miliard de ani spre organisme multicelulare

de A.TH.C. HotNews.ro
Bicellum brasieri, organisme de apă dulce din regnul Protiste (nici animale, nici plante, nici fungi) care au trăit acum un miliard de ani, au două tipuri distincte de celule și pot fi cele mai vechi multicelulare descoperite vreodată.
cernobil
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectura

Cernobîl. Istoria unei catastrofe nucleare

de A.V. HotNews.ro
Serhii Plokhy ne aduce istoria definitiva a dezastrului de la Cernobil si a consecintelor acestuia, abordand cu indemanare toate unghiurile, inclusiv povestea stiintifica, costurile umanitare si economice ale operatiunilor de decontaminare, modul in care explozia l-a fortat pe Gorbaciov sa grabeasca lansarea reformelor perestroikai si revirimentul nationalismului ucrainean.
Elise Mertens
Foto: DPPI/Oscar Barroso/LiveMedia / Shutterstock Editorial / Profimedia
WTA Madrid

Jucătoarea care a eliminat-o pe Simona Halep, abandon în sferturi - Era condusă cu 6-1, 4-0 / Programul semifinalelor

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Miercuri, 5 Mai 2021 Sport | Tenis
Elise Mertens, jucătoarea care a eliminat-o în optimi pe Simona Halep, s-a retras în timpul setului secund disputat împotriva Arynei Sabalenka, miercuri, în sferturile competiției de la Madrid.
Adolescent vaccinat cu Pfizer
Foto: JACK GUEZ / AFP / Profimedia

Canada a aprobat vaccinul Pfizer-BioNTech pentru copii cu vârste între 12 și 15 ani / Este prima țară care ia această decizie

de N.O. HotNews.ro
Miercuri, 5 Mai 2021 Actualitate | Coronavirus
Ministerul canadian al Sănătății a anunțat miercuri că autorizează utilizarea vaccinului anti-Covid Pfizer-BioNTechi pentru adolescenții cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani, Canada devenind prima țară care îl aprobă pentru această categorie de vârstă, relatează AFP.
Sala judecata
Foto: Kitsdesign / Sciencephoto / Profimedia

Zece reforme necesare urgent în justiție. Asociații de magistrați: Niciuna dintre modificările dăunătoare aduse legilor justiției în perioada 2018-2019 nu a fost abrogată

de I.H. HotNews.ro
Asociația Forumul Judecătorilor din România și Asociația Inițiativa pentru Justiție solicită încă o dată reforme rapide în justiție, pentru alinierea legislației naționale cerințelor minimale ale Cosiliului Europei privind statul de drept. Cele două asociații atrag atenția asupra ultimului raport GRECO, preocupat în mod special de faptul că "recomandarea de a fi abandonată crearea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție nu a fost implementată, aspect care, împreună cu independența funcțională a procurorilor, răspunderea materială a judecătorilor și procurorilor, reprezintă în mod constant amenințări la adresa independenței sistemului judiciar în România”.
Dominic Raab
Foto: Justin Ng / Avalon Editorial / Profimedia Images

Londra acordă statutul deplin de ambasador reprezentantului UE

de I.B. HotNews.ro
Marea Britanie a fost de acord să acorde statutul de ambasador deplin reprezentantului UE la Londra, după luni de negare în urma tensiunii Brexit, au declarat miercuri cele două părți, potrivit AFP.
Euro
Foto: Public Domain Pictures

Achiziție de portofoliu IMM românesc: 2,1 milioane Euro pentru 5% din acțiunile ROCA Investments

de CZ HotNews.ro
Producătorul de prefabricate din beton Prebet Aiud a cumpărat cu 2,1 milioane euro 5% din acțiunile ROCA Investments, companie holding care oferă soluții de capital și parteneriat activ pentru consolidarea și scalarea IMM-urilor românești.
Coronavirus SUA
Foto: Frederic J. Brown / AFP / Profimedia Images

Bani, bere sau chiar marijuana pentru a se vaccina. Cum încearcă Statele Unite să îi ademenească pe oamenii care ezită în fața vaccinurilor anti-Covid

de N.O. HotNews.ro
Miercuri, 5 Mai 2021 Actualitate | Coronavirus
Bani, bilete la muzeu și chiar marijuana sunt în joc, în timp ce statele și companiile americane încearcă să ademenească oamenii care ezită se vaccineze împotriva coronavirusului, relatează Financial Times.
ursul Arthur
Foto: Agent Green

Agent Green: Cel mai mare urs din România, împușcat de către un prinț austriac într-o arie protejată din Covasna / Șeful Gărzii de Mediu anunță o anchetă

de Redactia HotNews.ro
Miercuri, 5 Mai 2021 Actualitate | Esențial
Cel mai mare urs brun din România - Arthur - a fost împușcat într-o arie naturală protejată din județul Covasna, de către prințul austriac Emanuel von und zu Liechtenstein, vânător de trofee, semnalează organizațiile Agent Green și VGT (Austria). Șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, spune că a fost declanșată o anchetă și că, probabil, instituția se va îndrepta către alte organe de cercetare. El afirmă că există suspiciuni de braconaj în acest caz.
Liga 1
Foto: lpf.ro

​​VIDEO Liga 1: CSU Craiova, încă un pas greșit în lupta pentru titlu (0-2 vs Sepsi Sfântu Gheorghe)

de Silviu Dumitru HotNews.ro
CSU Craiova a înregistrat a doua înfrângere consecutivă în play-off-ul Ligii 1. Echipa pregătită de Marinos Ouzounidis a pierdut miercuri, scor 2-0, meciul disputat pe terenul echipei Sepsi Sfântu Gheorghe.
Samsung Galaxy S8
Foto: Hotnews

Unul dintre cele mai reușite telefoane produse vreodată de Samsung nu mai primește update-uri de securitate

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 5 Mai 2021 Economie | IT
Unul dintre cele mai reușite telefoane produse de Samsung, Galaxy S8, nu va mai primi update-uri de securitate fiindcă au trecut patru ani de la lansare. S8 a fost lansat în aprilie 2017 și a fost un mare succes datorită bateriei, camerei și designului. Lansarea a venit într-un moment extrem de potrivit pentru Samsung care fusese afectată de criza bateriilor de la Galaxy Note 7.
Minuteman III
Foto: Captura video

Pentagonul anunță eșecul unui test cu rachete intercontinentale

de I.B. HotNews.ro
Miercuri, 5 Mai 2021 Actualitate | Internațional
Statele Unite au anunțat miercuri eșecul unui test de rachetă balistică intercontinentală Minuteman III (ICBM) la decolare, adăugând că racheta nu era înarmată și că se desfășoară o anchetă pentru a descoperi cauza defecțiunii, potrivit AFP.
Valeriu Gheorghita
Foto: AGERPRES

Cum explică Gheorghiță blocarea platformei care ține evidența persoanelor imunizate care a provocat cozi la centre de vaccinare: A fost un număr foarte mare de accesări

de N.O. HotNews.ro
Miercuri, 5 Mai 2021 Actualitate | Coronavirus
Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a explicat că blocarea Registrului Electronic Național de Vaccinare (RENV) de miercuri, care a dus la crearea unor cozi imense la mai multe centre de vaccinare, a fost provocată din cauza unui număr foarte mare de accesări.
Vaccinare
Foto: pixabay.com

Serbia, probabil prima țară din lume care își plătește cetățenii să se vaccineze

de N.O. HotNews.ro
Miercuri, 5 Mai 2021 Actualitate | Coronavirus
Serbia va plăti câte 25 de euro fiecăruia dintre cetățenii săi deja vaccinați anti-Covid, dar și celor care se vor vaccina până la sfârșitul lunii mai, a anunțat președintele Aleksandar Vucic, o inițiativă guvernamentală care pare să fie prima de acest gen din lume, relatează AFP.
Sare
Foto: Bruno / Pixabay

Cum ar putea afecta consumul excesiv de sare celulele sistemului imunitar (studiu)

de N.O. HotNews.ro
Consumul excesiv de sare poate reduce cantitatea de energie pe care o pot produce celulele sistemului imunitar, împiedicându-le să funcționeze normal, potrivit unui nou studiu, relatează Agerpres.
Complexul Central Vista Revamp din New Delhi
Foto: Central Vista Revamp

VIDEO Cum arată palatul construit pentru premierul Narendra Modi în timp ce pandemia face ravagii în India / Costurile totale se ridică la 1,7 miliarde de dolari

de S.J. HotNews.ro
Lidera opoziției din parlamentul indian Priyanka Gandhi l-a acuzat pe premierul Narendra Modi că nu a suspendat proiectul de construire a unei extravagante noi reședințe guvernamentale în pofida faptului că India se scufundă în haos, relatează The Daily Beast.
GRECO - Grupul Statelor Impotriva Coruptiei
Foto: Consiliul Europei

Florin Cîțu, despre raportul GRECO: Suntem pe drumul cel bun

de C.P. HotNews.ro
Premierul Florin Cîțu consieră că raportul Grupului Statelor împotriva Corupției (GRECO) arată că suntem pe "drumul cel bun". "Tot raportul spune un lucru foarte important: suntem pe drumul cel bun. Această coaliție este pe drumul cel bun și trebuie să continue reformele pe care le-am început. În primul rând, am oprit răul și am inversat efectele negative ale reformelor inițiate în perioada 2017 - 2019", a declarat, miercuri, Florin Cîțu, la finalul ședinței de Guvern.
fonduri
Foto: Pixabay

75 milioane euro pentru firme românești, prin noi instrumente financiare susținute de UE

de CZ HotNews.ro
Instrumentele financiare destinate firmelor și antreprenorilor, derulate în prezent prin programul JEREMIE al Comisiei Europene (CE) și Fondului European de Investiții (FEI), vor putea funcționa și după anul 2022, printr-o hotărâre de guvern adoptată miercuri.
Fonduri europene
Foto: pixabay.com

Tăiere de 1,1 miliarde de euro din fondurile pentru Educație prin Planul Național de Redresare și Reziliență - surse

de I.H. HotNews.ro
Miercuri, 5 Mai 2021 Actualitate | Esențial
O “tăiere” importantă - 1,1 miliarde de euro din 4,4 miliarde de euro - ar putea afecta capitolul Educație pentru proiectele prevăzute inițial să fie finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență, au declarat pentru HotNews.ro surse oficiale.
Razvan Chereches
Foto: Hotnews

​VIDEO Răzvan Cherecheș: În toamnă vom avea un val 4, mai mic decât valul 3 / Ritmul de vaccinare va scădea. Sper ca în primăvara viitoare să ajungem la 70% din populație vaccinată și să putem reveni la normal

de Alina Neagu HotNews.ro
Miercuri, 5 Mai 2021 Actualitate | Sanatate
Ritmul de vaccinare a început și va continua să scadă, "începem să ne apropiem de punctul în care se termină entuziaștii care vor să se vaccineze și deja intrăm către coada lungă a vaccinării, care merge pe o formulă inversă, în care oamenii au nevoie de informații suplimentare, au nevoie de modele", declară Răzvan Cherecheș, profesor de Sănătate Publică și fost consilier onorific în Ministerul Sănătății, la Interviurile HotNews LIVE. În aceste condiții, "sunt sceptic că vom ajunge la cei 5 milioane de vaccinați (anunțați de Guvern la 1 iunie - n.red.)", spune Răzvan Cherecheș.
Sectie COVID-19
Foto: Zsolt Szigetvary / PA Images / Profimedia

Coronavirus în România: 1.564 de cazuri în ultimele 24 de ore / Alte 142 de decese în ultima zi / Topul județelor după noua raportare

de DP HotNews.ro
Miercuri, 5 Mai 2021 Actualitate | Esențial
În urma testelor efectuate la nivel național, față de raportarea de marți, au fost înregistrate 1.564 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. De asemenea, în ultimele 24 de ore au fost raportate 142 de decese (73 bărbați și 69 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus. Numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.810. Dintre acestea, 1.121 sunt internate la ATI.
Nike x Sony
Foto: Captura YouTube — PlayStation

De ce lansează Nike o pereche de adidași cu Sony? Alte 5 colaborări neobișnuite între companii

de Adi Iacob HotNews.ro
Miercuri, 5 Mai 2021 Economie | Companii
Deși vin din industrii diferite, companiile Nike și Sony au colaborat din nou pentru a crea o pereche de adidași — PG 5 — cu ajutorul designerului PlayStation 5 — Yujin Morisawa. Lansarea vine la puțin peste doi ani de la ultima colaborare dintre cele două companii — PG 2.5 - care s-a inspirat din designul primei consolei PlayStation.
Sorin Cîmpeanu, la HotNews.ro
Foto: Hotnews
Ce facem cu școala?

Ministrul Educației, la HotNews LIVE: E posibil peste două săptămâni să propunem să revină toți elevii la școală / Unul din doi profesori este vaccinat

de Mona Hera HotNews.ro
Marți, 4 Mai 2021 Actualitate | Educatie
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, ar vrea ca după jumătatea lunii mai toți elevii să poată reveni fizic la școală, precizând că, după o analiză, speră să poată face această propunere oficial. „E posibil peste două săptămâni să realizăm o fotografie de moment și să înaintăm o astfel de propunere, care să-i vizeze pe cei din clasele V, VI, VII și a X-a și a XI-a. (...) Mi-aș dori ca la jumătatea lunii mai să realizăm această propunere de prezență fizică încă din mai”, a spus ministrul Educației la HotNews LIVE.

GRECO - Grupul Statelor Impotriva Coruptiei
Foto: Consiliul Europei

EXCLUSIV Raportul GRECO: România a implementat nesatisfăcător reformele în justiție / Doar 5 din 18 recomandări implementate

de Mona Hera HotNews.ro
Marți, 4 Mai 2021 Actualitate | Esențial
România a implementat satisfăcător doar 5 din cele 18 recomandări din raportul Grupului Statelor împotriva Corupției (GRECO). Organismul anticorupție al Consiliului Europei arată, în ultimul raport pentru România, obținut de HotNews.ro, că, per ansamblu, autoritățile par a fi hotărâte să inverseze sau să abandoneze multe dintre reformele judiciare controversate, dar nivelul de conformitate rămâne foarte scăzut.
Razvan Chereches
Foto: Hotnews
​Ce facem cu școala?

Răzvan Cherecheș, la HotNews LIVE: Faptul că din toamnă nu s-au deschis clasele I-IV a fost o eroare / Întreb Guvernul de ce nu se face testare în masă a elevilor și profesorilor

de Alina Neagu HotNews.ro
Testarea în masă, o dată pe săptămână, a elevilor și a profesorilor ar fi soluția optimă pentru a identifica rapid cazurile de COVID-19 și pentru a putea "să continuăm activitatea fără să fim nevoiți să închidem clase, școli și așa mai departe", profesor de Sănătate Publică la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj și fost consilier onorific în Ministerul Sănătății, la Interviurile HotNews LIVE. "Întreb Guvernul de ce nu se face testare în masă", este mesajul lui Răzvan Cherecheș. În ceea ce privește decizia României de a fi una dintre țările europene care au ținut cel mai mult școlile închise în primul an al pandemiei, Răzvan Cherecheș spune că aceasta nu a fost una corectă, ci "varianta cea mai simplă pentru politicieni".
Seychelles
Foto: pixabay.com

Cea mai vaccinată țară împotriva Covid din lume introduce noi restricții dure după creșterea numărului de infecții / Autoritățile au administrat vaccinul chinezesc al Sinopharm

de S.J. HotNews.ro
Miercuri, 5 Mai 2021 Actualitate | Coronavirus
Insulele Seychelles au raportat miercuri o creștere record a numărului de infecții cu coronavirus, în pofida faptului că țara insulară a vaccinat deja 85% din populație, preponderent cu vaccinul chinezesc dezvoltat de Sinopharm, relatează CNN.
Sezonul de zgura si rusul Daniil Medvedev
Foto: Captura Instagram

VIDEO Faza zilei: Cât de mult iubește Daniil Medvedev să joace pe zgură

de A.I. HotNews.ro
Miercuri, 5 Mai 2021 Sport | Tenis
Este deja unul dintre jucătorii importanți ai circuitului ATP, iar cele două finale de Grand Slam disputate (și nu doar ele) stau mărturie în acest sens. Daniil Medvedev tocmai s-a calificat în optimile Masters-ului de la Madrid, iar imaginile au surprins cât de mult iubește rusul să evolueze pe zgură.Alte titluri din Actualitate:

Cum explică autoritățile bugetul mai mic pentru Educație prin PNRR: Ajustarea bugetului total pentru Planul de Redresare presupune o reducere a alocărilor pentru toate domeniile
Maratonul vaccinării din București începe vineri la ora 17:00 la Sala Palatului și Biblioteca Națională: Vor fi și mici momente muzicale, de vioară și pian
Majoritatea centrelor AstraZeneca vor avea alocat vaccin Pfizer, foarte probabil de sâmbătă - autorități
Numărul persoanelor vaccinate anti-Covid în România se apropie de 3,5 milioane / 222 de persoane imunizate cu Johnson&Johnson în ultimele 24 de ore
Dorin Cocoș, trimis în judecată într-un nou dosar pentru spălare de bani. În joc erau 9 milioane de euro
Italia a anunțat că nu mai așteaptă certificatul de călătorie UE și își redeschide turismul de luna aceasta
35 de cetățeni indieni care lucrează la două firme din Ilfov, depistați cu COVID-19 / 7 dintre ei au o variantă a tulpinii indiene a virusului
GRAFIC Topul județelor după rata de infectare. 8 județe și București sunt în „zona galbenă” de COVID-19, restul pe verde
Melinda Gates afirmă în actele de divorț că mariajul ei este „rupt iremediabil”
O femeie din Mali a născut nouă bebeluși, spre surpriza medicilor
Cîmpeanu: Sunt universități care vor să impună ca doar studenții vaccinați să participe la laboratoare. Cei nevaccinați, să poarte combinezoane / Prioritate și la cazare pentru vaccinați


ECONOMIE

Investitii - economii
Foto: Pixabay

Cine bate inflația, Tezaur sau băncile? O comparație între randamentele titlurilor de stat și dobânzile oferite de bănci

de F.B. HotNews.ro
Și în luna mai, cei care au bani economisiți îi pot plasa în titluri Tezaur – de stat. Așadar, cei interesați trebuie să se gândească la inflație, adică creșterea prețurilor, pentru a vedea dacă merită blocarea banilor pentru o perioadă. Băncile oferă și ele produse de economisire, iar astăzi vom face o comparație cu depozitele pentru a vedea: Cine bate inflația, Tezaur sau băncile? Este schimbul valutar în euro mai avantajos?
Hidrogen- energia viitorului
Foto: Rechargenews.com
Analiză HotNews

Hidrogenul verde și lipsa de viziune a Guvernului / România nu a fost pregătită în niciun fel pentru sursa de energie a viitorului

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Marți, 4 Mai 2021 Economie | Energie
Hidrogenul verde este considerat combustibilul viitorului, motiv pentru care multe țări din întreaga lume au intrat într-o competiție contra cronometru pentru a se impune primele pe o nouă piață. Și în Europa, state precum Spania, Franța, Germania, Olanda, Danemarca sau Portugalia au demarat mari proiecte cu hidrogen verde, multe alte țări sunt în plină creare de strategii, iar altele chiar le-au finalizat. România este la stadiul de discuții despre "necesitatea elaborării unei strategii privind hidrogenul". "Avem chiar un compartiment care se va ocupa de dezvoltarea hidrogenului", spunea, recent, în cadrul unei dezbateri, Dan Drăgan, secretar de stat în Ministerul Energiei.
Investitii si eforturi de atragere a lor
Foto: Pixabay

Ce eforturi fac țările din jur sa atragă investitori străini și cum stă România și se uită de pe margine

de Florin Barbuta HotNews.ro
Ungurii ne iau fața când vine vorba despre atragerea investitorilor străini, deși avem ceva ce ei nu au: populația – forța de muncă. Ei și-au resetat anul trecut întreaga industrie auto, în timp ce Renault, la noi, a decis să facă noua Dacia electrică în China. Guvernul român ar trebui să se inspire de la ei folosind măcar parțial metodele lor. Dacă vrem salarii mai mari și un trai mai bun, atunci este important ca Guvernul să-și restructureze modul de gândire.


0-100.hotnews.ro

Noua Skoda Fabia
Foto: Skoda

​FOTO Cum arată noua generație Skoda Fabia

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 5 Mai 2021 Economie | Auto
Skoda a prezentat date și fotografii despre noua generație Fabia, una dintre cele mai vândute mașini de clasă mică din Europa. Noua Fabia este mai lungă și vine cu mai multe tehnologii de siguranță, iar prețurile vor porni de la aproximativ 14.000 de euro. Prima generație Fabia a fost lansată în 1999, iar mașina a ajuns acum la a patra generație. Anul trecut s-au vândut 97.000 de mașini Fabia în Europa. Cel mai bun an a fost 2004, cu 235.000 de mașini.
Masini
Foto: Hotnews

Piața mașinilor noi a scăzut cu 14%, cea second-hand a urcat cu 5%

de Vlad Barza HotNews.ro
Înmatriculările de mașini noi au crescut în aprilie cu 58%, după ce aprilie 2020 a fost una dintre cele mai slabe luni din ultimii cinci ani, din cauza carantinei. La mașini noi piața a fost cu 14% mai mică în primele patru luni, în timp ce la second-hand piața a crescut, fiind de cinci ori mai mare decât cea a mașinilor noi.


SPORT

Manchester United
Foto: Twitter - Carabao Cup

Manchester United va juca trei meciuri în cinci zile - Când va avea loc partida cu Liverpool

de Silviu Dumitru HotNews.ro
​Premier League a anunțat, miercuri, că meciul Manchester United – Liverpool, care ar fi trebuit să se dispute săptămâna trecută dar a fost amânat din cauza suporterilor echipei gazdă, a fost programat la 13 mai.
Liga 1
Foto: lpf.ro
Liga 1

VIDEO Gură mare de oxigen: Dinamo câștigă pe terenul lui Poli Iași

de A.I. HotNews.ro
Dinamo a învins, miercuri, în deplasare, scor 2-1, pe Poli Iași, acesta fiind al treilea succes consecutiv al "câinilor" în play-out-ul Ligii 1 la fotbal.
Dominic Thiem
Foto: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

VIDEO Caracterizarea pe care Dominic Thiem i-a făcut-o lui Rafael Nadal: Reacția a stârnit amuzamentul fanilor

de A.I. HotNews.ro
Rafael Nadal și Dominic Thiem se află în această perioadă la Madrid, acolo unde participă la Masters-ul găzduit de Caja Magica. Austriacul a oferit faza zilei cu reacția pe care a avut-o la adresa rivalului său spaniol.


LIFE

Bancul zilei: Badea Ion și racheta chinezilor

de I.B. HotNews.ro
Badea Ion catre Badea Gheorghe.
- No, mă, Gheo, uite ce scriu ăștia la ziar, că racheta lansată de China pe orbită luna trecută se prăbușește și ar putea ateriza într-o zonă locuită
- Mă, dară cât costă racheta asta a lor?! Trebe că-i...

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Badea Ion și racheta chinezilor
Badea Ion catre Badea Gheorghe. - No, mă, Gheo, uite ce scriu ăștia la ziar, că racheta lansată de China pe orbită luna trecută se prăbușește și ar putea ateriza într-o zonă locuită - Mă, dară cât costă racheta asta a lor?! Trebe că-i...
Bancul zilei: Polițistul și vânzătoarea
Un polițist intra intr-un magazin si o intreaba pe vanzatoare: – Aveti vopsea de oua? La care vanzatoarea se uita cu atentie la el, il masoara din cap pana-n picioare...
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by