Aproximativ treizeci de persoane au fost internate, două dintre ele în stare gravă, în urma ciocnirii unui tren de navetiști din Buenos Aires cu un tren de mentenanță, au precizat serviciile de urgență, relatează AFP.

Doua trenuri s-au ciocnit in ArgentinaFoto: STR / AFP / Profimedia

Cele două persoane rănite grav, care au suferit traumatisme craniene, au fost transferate cu elicopterul, a declarat presei de la fața locului șeful serviciilor de urgență (SAME), Alberto Crescenti. „Nu există morți”, a subliniat alături de el primarul orașului Buenos Aires, Jorge Macri.

Compania Trenes Argentinos a declarat într-un comunicat că un tren de călători cu șapte vagoane s-a ciocnit cu trenul de mentenanță pe un pod de cale ferată, la scurt timp după ora locală 10:30 (13:30 p.m. GMT). În urma impactului, „locomotiva și primul vagon de pasageri au deraiat”.

Potrivit serviciilor de urgență, 90 de pasageri au fost evaluați și li s-a oferit primul ajutor la fața locului, iar treizeci dintre aceștia au fost transferați la spitalele orașului cu răni de diferite grade de severitate. La locul accidentului au fost trimise câteva zeci de ambulanțe.

Ministrul Transporturilor, Franco Mogetta, a raportat, la rândul său, că 60 de persoane au fost rănite în total, dintre care aproximativ treizeci care au fost rănite ușor și nu au necesitat spitalizare.

Serviciile de urgență și pompierii au efectuat evacuarea tuturor pasagerilor în aproximativ patruzeci de minute, a subliniat primarul din Buenos Aires.

Mulți dintre ei, nevătămați pentru că se aflau în vagoanele mai îndepărtate de impact, au reușit să coboare singuri, a declarat la fața locului pentru AFP Facundo Gomez, șef de poliție din Buenos Aires.

„Când am ajuns acolo, oamenii erau șocați, dar nu erau țipete, nimic”, a adăugat el.