Dumitru Buzatu s-a prezentat la Tribunalul Vaslui, iar judecătorii au decis să-i prelungească cu încă 30 de zile mandatul de arestare la domiciliu care urma să expire pe 15 mai. Fostul președinte al Consiliului Județean Vaslui este trimis în judecată pentru luare de mită după ce a fost prins când primea o geantă cu 1,25 de milioane de lei.

Dumitru Buzatu, la intrarea în Tribunalul VasluiFoto: Simona Voicu / HotNews

„Instanța menține măsura arestului la domiciliu luată faţă de inculpatul Buzatu Dumitru. Măsura arestului la domiciliu va fi verificată în termen de 30 de zile”, a anunțat Tribunalul Vaslui la scurt timp după înfățișarea la care a fost prezent fost șef al CJ Vaslui.

Însoțit de fostul său consilier personal de la CJ Vaslui, Alexandru Barbu, Dumitru Buzatu a ajuns la sediul Tribunalului Vaslui în jurul orei 10.00, dar nu a dorit să comenteze pe seama acuzațiilor care i se aduc.

Întrebat de jurnaliști dacă ceea ce s-a întâmplat în cazul său ar fi putut reprezenta o eventuală încercare de scoatere a sa din politică, Buzatu a spus: „Facem acum eseuri, aici?. Lăsăm instanța să se pronunțe”.

Nici în privința denunțătorului său, omul de afaceri Emil Savin, despre care la judecarea excepțiilor a afirmat că a acționat asemenea unui „spion” și ca avut un rol „instigator”, Dumitru Buzatu nu a dorit să comenteze.

„Întrebați-l pe domnul avocat despre acest lucru”, a declarat Buzatu la ieșirea din sala de judecată.

Însă nici avocatul Cristian Winzer, cel care îl apără pe Dumitru Buzatu, nu a dat declarații, el spunând că „apărarea o fac în sala de judecată”.

Geanta cu 1,25 de milioane de lei

Arestat preventiv în luna septembrie, după ce a fost prins în flagrant de DNA luând o geantă cu 1,25 milioane de lei, de la omul de afaceri Emil Savin, Dumitru Buzatu a fost plasat în arest la domiciliu pe 15 aprilie.

Tribunalul Vaslui i-a impus atunci o serie de obligații, fiindu-i interzis să mai exercite funcția, să ia legătura cu martorii din dosar sau să participe la manifestări culturale sau la adunări publice în scop politic.

„Pe durata măsurii, inculpatul poate părăsi locuinţa pentru prezentarea în faţa organelor judiciare la chemarea acestora. În cazuri urgente, pentru motive întemeiate, inculpatul poate părăsi imobilul, fără permisiunea judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată, pe durata de timp strict necesară, informând imediat despre aceasta instituţia”, se arată în decizia instanţei.