Regele Charles al Marii Britanii a glumit joi că i s-a permis „să iasă din cușcă”, în timp ce a vizitat un colegiu de pregătire militară, la doar câteva zile de când și-a reluat îndatoririle publice după ce a fost diagnosticat cu cancer, informează Reuters.

Regele Charles al III-lea se întâlnește cu soldații britanici în timpul unei vizite la Școala Regală de Inginerie Militară din Minley, Regatul Unit, pe data de 9 mai 2024.Foto: i-Images / Eyevine / Profimedia

„Îmi cer scuze că v-am luat prin surprindere, dar când a apărut această oportunitate și mi s-a permis să ies din cușca mea, am vrut să vin să văd”, le-a spus el soldaților în timp ce se întâlnea cu personalul militar și familiile soldaților la 3 Royal School Of Military Engineering, din sudul Angliei.

Monarhul în vârstă de 75 de ani se simte „foarte încurajat” că se poate întoarce la îndatoririle publice şi că poate să fie faţă în faţă cu publicul, a anunțat Palatul Buckingham atunci când suveranul şi-a reluat angajamentele, la sfârşitul lunii trecute.

Nepotul acestuia, Peter Phillips, a declarat într-un interviu televizat că Charles s-a simțit frustrat de ritmul recuperării sale.

Vizita a fost al doilea angajament al regelui în două zile, după ce miercuri a găzduit prima sa petrecere anuală în grădină (garden-party) la Palatul Buckingham. Cu toate acestea, angajamentele publice l-au împiedicat să-l vadă pe fiul său mai mic, Prințul Harry, care a făcut o rară deplasare în Marea Britanie, săptămâna aceasta, din California.

Un purtător de cuvânt al lui Harry a precizat că o întâlnire între Charles și fiul său „nu va fi posibilă din cauza programului încărcat al Majestății sale”.

Harry a fost, la rândul său, ocupat joi, vizitând la Londra copii ai militarilor răniţi, discutând şi jucându-se cu ei şi petrecând timp cu părinţii lor, a anunțat organizaţia de caritate care a găzduit evenimentul.

„Eşti lacom, Alfie?”

Tot joi, regina Camilla a hrănit cu morcovi cai şi măgari în cadrul unei recepţii cu specific ecvestru pe care soţia suveranului britanic a găzduit-o la Palatul Buckingham în beneficiul unei organizaţii de caritate.

Regina Camilla s-a întâlnit cu măgăruşul Alfie şi cu LaLa, un ponei Shetland, alături de susţinători faimoşi ai organizaţiei de caritate Brooke, care şi-a celebrat cea de-a 90-a aniversare.

Soţia regelui Charles al III-lea deţine din anul 2006 funcţia de preşedinte al acestei organizaţii britanice de anvergură internaţională, care militează pentru protejarea şi îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale cailor, măgarilor şi a catârilor. Înfiinţată în 1934, iniţial cu scopul de salvare a cailor abandonaţi după Primul Război Mondial, organizaţia Brooke a ajutat de-a lungul anilor peste 1,4 milioane de animale de tracţiune şi deţine în prezent filiale în 15 ţări de pe trei continente.

Joi, ea a făcut cunoştinţă cu măgăruşul Alfie şi cu poneiul LaLa în curtea Palatului Buckingham, unde a rupt un morcov în două bucăţi, potrivit DPA și Agerpres.

„Eşti lacom, Alfie?”, a întrebat ea în timp ce hrănea măgăruşul.

Apoi, regina Camilla a mângâiat-o pe LaLa pe nas şi pe spate şi i-a oferit mai mulţi morcovi, înainte de a hrăni şi câţiva cai.

Regina a participat apoi la o recepţie organizată în Bow Room, unde s-a întâlnit cu mai mulţi invitaţi celebri, inclusiv cu jurnalistul de televiziune Alastair Stewart şi fosta prezentatoare de ştiri Angela Rippon, cu personalul organizaţiei de caritate Brooke şi cu Ann Searight, nepoata fondatorului acestei asociaţii.

După ce i s-a arătat un scurt videoclip, regina Camilla a tăiat un tort aniversar dedicat organizaţiei Brooke şi a primit un cadou înrămat.