Regele este prea ocupat pentru a-l vedea pe prințul Harry în timpul vizitei sale în Marea Britanie, a declarat purtătorul de cuvânt al ducelui, citat de Sky News.

Prințul Harry și MeghanFoto: ANGELA WEISS / AFP / Profimedia

Ducele de Sussex a sosit în Marea Britanie pentru evenimentele care marchează cea de-a zecea aniversare a Jocurilor Invictus - inclusiv o ceremonie la Catedrala St Paul.

Este pentru prima dată când familia regală se află în țară de la vizita sa grabnică pentru a-l vedea pe rege în februarie, după diagnosticul de cancer al monarhului.

Presa a speculat că cei doi se vor întâlni din nou în ultima sa călătorie, dar un purtător de cuvânt al Ducelui de Sussex a declarat că Regele este prea ocupat pentru a-și vedea fiul.

„Ca răspuns la numeroasele întrebări și la speculațiile continue cu privire la faptul dacă ducele se va întâlni sau nu cu tatăl său în timpul vizitei în Marea Britanie în această săptămână, din păcate, acest lucru nu va fi posibil din cauza programului plin al Majestății Sale", a declarat purtătorul de cuvânt.

„Ducele, desigur, este înțelegător cu agenda de angajamente a tatălui său și cu diverse alte priorități și speră să îl vadă în curând”, a mai adăugat acesta.

Regele a revenit săptămâna trecută la îndatoririle publice pentru prima dată de la diagnosticarea sa cu o formă nespecificată de cancer.