Primarul Brașovului, Allen Coliban (USR), spune că liderii PNL i-au propus să intre în partid și să preia cu totul filiala locală din Brașov, însă i-a refuzat. Declarațiile primarului vin după ce secretarul general al PNL, Lucian Bode, a declarat, pentru bizbrasov.ro, că Allen Coliban a încercat „să se cuibărească” în PNL în ultimele luni.

Allen Coliban, primarul BrașovuluiFoto: Inquam Photos / Alex Nicodim

Allen Coliban spune că s-a întâlnit de trei ori cu liderii PNL Lucian Bode și Nicolae Ciucă și întotdeauna le-a spus că va candida pentru un nou mandat de primar al Brașovului din partea USR.

„Domnule Ciucă, m-ați sunat și m-ați invitat la o întâlnire. Mi-ați pus pe tavă filiala voastră locală. Vă citez aproximativ. «Să îi dai pe toți afară, să aduci pe cine vrei și să candidezi pentru un nou mandat din partea peneleului». Mai ușor cu dezinformarea”, a scris Coliban pe Facebook.

Allen Coliban, către liderii PNL: „Ați încercat să mă convingeți să vă iau cu totul filiala locală”

Primarul din Brașov neagă că ar fi vrut vreodată să intre în PNL.

„Vorbește Bode despre mine, prin presă. Eu știu despre Bode, ca orice brașovean, doar că a încercat să fure Cetățuia de pe Dealul Straja. Și mai știu, ca orice român, matrapazlâcurile lui expuse de cei de la Recorder. Zice, că «am încercat să mă cuibăresc, pe final de mandat în partidele de la guvernare». Nu, Bode. Ați încercat să mă convingeți să vă iau cu totul filiala locală și să vă lăudați apoi că aveți primar la Brașov”, conform lui Coliban.

El a detaliat și ce a discutat cu liderii PNL în cele trei întâlniri pe care le-au avut.

  • „La prima întâlnire, am transmis că eu voi candida din partea propriului meu partid. V-am făcut o singură «ofertă». Să-mi susțineți candidatura, o candidatură normală, corectă, de dreapta, bazată pe un program de dezvoltare a Brașovului. V-am spus de prima dată - mingea este la PNL, dacă se leapădă de PSD sau nu.
  • Atunci ați spus că da, că veți rezolva tot sabotajul din plan local, coordonat de Scripcaru și de viceprimar, și că vom găsi căi de colaborare. Că nu s-a petrecut nimic din ce ați promis atunci, o știm cu toții.
  • Ne-am mai întâlnit. De încă 2 ori. Tot pentru că ați insistat, că aveați nevoie să luați o decizie și că prima opțiune eram eu, potrivit sondajelor dumneavoastră. Ați încercat iar să mă tot convingeți să vă preiau filiala locală, chiar dacă, din prima secundă v-am spus că nu e cazul să insistați. Că eu nu sunt așa cum i-ați văzut mulți alții din politică”, a mai scris Allen Coliban pe Facebook.

Și președintele PNL, Nicolae Ciucă, a recunoscut că a avut trei întâlniri cu Allen Coliban, iar rezultatul a fost că „noi îl avem candidat pe George Scripcaru”, scrie bizbrasov.ro.

George Scripcaru, care este susținut și de PSD pentru primăria Brașov, a pierdut alegerile locale din 2020 în favoarea lui Allen Coliban. Până atunci, a fost primar al Brașovului timp de 16 ani.

În trecut, Scripcaru a fost trimis în judecată pentru corupție, însă a fost achitat de instanță.