salariu
Foto: Pro TV

Ce spune Ludovic Orban despre cumulul pensiei cu salariul de la stat: Dacă vor să lucreze în privat, nu avem o problemă

de MH HotNews.ro
Premierul Ludovic Orban spune că nu este normal ca persoane care s-au pensionat și încasează pensie să beneficieze și de un venit din sectorul public. "Este vorba de foarte mulți care s-au pensionat la 40 și ceva de ani din Poliție sau din alte structuri și care, după ce s-au pensionat și au dobândit niște pensii, multe dintre ele peste media pensiilor, mai cumulează și venituri în sectorul public", a afirmat Orban, întrebat dacă este de acord cu interzicerea cumulului pensiei cu salariul de la stat.
Gabriela Firea
Foto: Stirile ProTV

Atac virulent al Gabrielei Firea la adresa lui Orban: "Țevile nu se repară nici cu whisky, nici cu alcool, nici cu cântatul la mandolină"

de Redactia HotNews.ro
Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, îi răspunde premierului Ludovic Orban cu un atac virulent, susținând că nu s-a schimbat deloc față de perioada în care era viceprimar, iar biroul lui "era ca un bar de negri, numai cu băutură, numai cu țigări, numai cu persoane pestilențiale". "Țevile nu se repară nici cu whisky, nici cu alcool, nici cu cântatul la mandolină", a susținut Firea.
Ludovic Orban
Foto: Agerpres

Orban: Ministerul Dezvoltării a depopulat Teleormanul. Toate structurile cu scheme umflate vor fi reorganizate/ Ce spune despre înghețarea indemnizațiilor pentru cei cu funcții de demnitate publică

de MH HotNews.ro
Una dintre măsurile pe care Guvernul le va lua este înghețarea indemnizațiilor celor care ocupă funcții de demnitate publică, pentru ca acestea să nu mai crească atunci când este majorat salariul minim, spune premierul Lodovic Orban, care ia în calcul o ordonanță de urgență "trenuleț" cu măsurile bugetare. El a vorbit și despre preconizatele concedieri din ministere, unele dintre ele fiind "suprapopulate": "Să ne aducem aminte că circula o glumă prin Parlament - Ministerul Dezvoltării a depopulat Teleormanul".
Cristina Neagu
Foto: Cristina Neagu / Instagram

CM Handbal (f): România vs Rusia 18-27 / Repriza a doua de coșmar - Tricolorele, fără șanse la semifinale

de Diana Ene HotNews.ro
Naționala de handbal feminin a României a făcut o prima repriză excelentă în fața Rusiei, campioana olimpică, iar tabela arăta la pauză 10-10. Au urmat însă 30 de minute de coșmar pentru elevele lui Tomas Ryde. Apărarea a fost la pământ, rusoaicele au înscris pe bandă rulantă, iar în atac nu a funcționat aproape nimic. S-a încheiat 27-18 pentru Rusia, care își continuă seria victoriilor, în timp ce România știe sigur că nu mai are nicio șansă la semifinale.


Octavian Udistre
Foto: Hotnews

VIDEO INTERVIU Misterele metroului bucureștean: La Gara de Nord, există o altă gară subterană, umplută cu pământ/ De ce stația de la Romană e atât e îngustă/ Motivul pentru care Ceaușescu nu a vrut metrou în Drumul Taberei

de Daniela Mihai HotNews.ro
Metroul rămâne alternativa rapidă de a ajunge dintr-un loc în altul al Bucureștiului. Câteva dintre misterele sale au fost dezvăluite de Octavian Udriste – singurul feroviar în viață, din cei cinci ingineri aleși de Nicolae Ceaușescu să ducă la bun sfârșit această construcție sută la sută românească. Într-un interviu pentru HotNews, Octavian Udiștre a povestit de ce există, sub Gara de Nord, o altă gară subterană, umplută cu pământ și care este motivul pentru care stația de la Romană e așa de îngustă. El s-a referit și la motivul pentru care dictatorul nu a vrut să construiască metroul în Drumul Taberei și a explicat de unde provin urmele vizibile și astăzi pe anumiți pereți de la stația Piața Unirii.
Andrada Ilisan
Foto: Arhiva personala

Această spaimă numită anxietate

de Andrada Ilisan Contributors.ro
Nu e om viu să nu fi simțit groaza că trebuie să iasă în lume. Și acolo afară, să țină piept temutei lumi. Groaza creaturii că trebuie să își facă debutul în necunoscut, să își zidească căsuța, firea, sinele, autonomia, să perseverseze în mijlocul haosului ori prea vast, ori prea oprimant e atotprezentă. Cum Dumnezeu să nu ți se taie picioarele? În necunoscut te așteaptă propria singurătate. În necunoscut te așteaptă noi neputințe. Mai bine aici, cu vechile și familiarele neputințe. Aici unde exist cu chiu și vai, dar chiul și vaiul au granițele lor bine bătătorite. Afară e mult mai greu.
Marian Chiriac, autorul articolului
Foto: Arhiva personala
​Articol susținut de One United Properties

Ghidul alergătorului. Cât de prietenoase cu sportul sunt parcurile din București

de Marian Chiriac HotNews.ro
Nu sunt nici prea multe, nici foarte prietenoase, sigure sau spectaculoase, însă parcurile din Capitală oferă totuși suficiente trasee pe care se înghesuie tot mai mulți alergători.
Elena Copaciu
Foto: Arhiva personala
Medicii schimbării

Dr. Elena Copaciu: Nimic nu este simplu în materie de durere, de la definiție, la experiența personală, subiectivă a durerii și până la tratament. Pacientul trebuie crezut!

de A.R. HotNews.ro
Vineri, 6 Dec 2019 Medicii schimbarii
''Te doare? Iei un calmant și gata! Ce atâta filosofie!?'' De fapt, despre durere se învață în universități, sunt legi care reglementează terapia durerii, clinici multidisciplinare de durere, discuții politice despre drepturile pacientului cu durere. Totuși, mulți dintre noi credem în continuare că la fotbal și la medicină, dar mai ales la terapia durerii se pricepe toată lumea, în timp ce în țară mor zilnic oameni cu dureri severe, fără să primească un minim de medicație, spune dr. Elena Copaciu.
Sărbători Fericite și de accidente ferite!
Foto: VIASAT SYSTEMS
Articol susținut de VIASAT SYSTEMS

Când traficul de iarnă te conduce la soluții pentru tot anul: Sărbători Fericite și de accidente ferite!

de Smile Media
Joi, 5 Dec 2019 Economie | Auto
Conform ultimelor rapoarte internaționale privind traficul din perioada vacanțelor de iarnă, ziua de Crăciun are cel mai redus trafic din an. Pare oarecum firesc, ținând cont că majoritatea oamenilor sărbătoresc acasă, în familie, iar cei care aleg să plece undeva în afara orașului, fac acest traseu cu câteva zile înainte. Tocmai de aceea nu se poate spune același lucru despre zilele anterioare acestei sărbători: studiile relevă că 23 decembrie e ziua cea mai aglomerată și cu cele mai multe incidente în trafic (circa 20% mai multe accidente decât în orice altă zi din vacanța de iarnă!).
Una dintre echipele Fortech implicate în campania de strângere de fonduri
Foto: Fortech

[P] De 6 decembrie Fortech îi dăruiește Clujului 7 defibrilatoare automate

de Smile Media
La 16 ani de la înființare, Fortech îi dăruiește comunității clujene 7 defibrilatoare automate, care urmează să fie achiziționate și amplasate în locurile publice. Inițiativa face parte dintr-un parteneriat încheiat cu SMURD Cluj. 20% din suma necesară achiziționării defibrilatoarelor a fost donată de angajații și colaboratorii Fortech, într-o campanie internă de strângere de fonduri.
Elena Geageac, Corina Simion
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - Fiscalitate

Competiția pentru atragerea de investiții în industria auto - ține România pasul?

Industria auto, unul dintre pilonii economiei românești și unul dintre cei mai mari angajatori din economia locală, „frânează” în fața noilor provocări. Pe de o parte, resimte valul de pesimism dinspre Germania, cea mai mare putere economică europeană bazată pe producția auto, iar pe de altă parte are nevoie de investiții pentru a se adapta la cerințele impuse de noile tehnologii. În aceste condiții, se pune întrebarea firească dacă România ar trebui sau ar putea să facă mai mult pentru această industrie.
Tren pe singura linie de pasageri din Mexic
Foto: Ferrocarril Chihuahua Pacífico
Articol susținut de grupul Grampet

Controversa trenului Maya - Proiectul de peste 7 miliarde dolari care vrea sa schimbe o țară uriașă rămasă fără căi ferate

de Vlad Barza HotNews.ro
Sâmbătă, 7 Dec 2019 Economie | Industrie Feroviara
Mexicul are 130 de milioane de locuitori, însă trenurile circulă pe o singură linie de cale ferată de lungimea traseului București - Oradea. Țara este în prezent divizată de planul de suflet al președintelui care ar vrea o linie de aproape 1.500 km care ar trece prin junglă și prin câteva sit-uri istorice mayașe importante și care ar putea costa chiar dublu față de cele 7,4 miliarde dolari estimate. În articol puteți citi de ce Trenul Maya este atât de contestat, dar și de ce atât de mulți îl vor, deși pare greu de crezut că uriașa linie din Yucatan chiar va fi construită.
Klaus Iohannis la parada militara de 1 Decembrie
Foto: Presidency.ro

Iohannis: Orice demers de revizuire a Constituției trebuie realizat cu maximă responsabilitate

de DG HotNews.ro
Orice demers de revizuire a Constituției trebuie realizat cu maximă responsabilitate, obiectivul fiind acela de a avea o Lege Fundamentală modernizată, care să permită construcția unui edificiu statal puternic și eficient, a transmis, duminică, președintele Klaus Iohannis. El mai spune că actualul cadru constituțional ”solid” a răspuns ”aspirațiilor” românilor.
incontestabil-evolutia-si-stiinta-creatiei
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectura

Apariția și evoluția omului pe înțelesul tuturor

de A.V. HotNews.ro
Bill Nye arata, intre altele, cum au aparut oamenii si daca specia noastra isi continua evolutia, care sunt promisiunile si pericolele organismelor modificate genetic, precum si cat de probabil este ca si pe alte planete sa se fi produs un proces evolutiv similar cu cel de pe Pamant.

echipa Red Patrol
Foto: HotNews

REPORTAJ VIDEO. Ceaușescu și turismul: 3 inițiative care arată comunismul așa cum nu-l găsești în manualele de istorie

de Gabriel Bejan HotNews.ro
Joi, 5 Dec 2019 Life | Calatorii
Hotnews a vizitat trei mici afaceri din București și Brașov care le arată străinilor, dar și românilor, cum trăiau românii pe timpul lui Ceaușescu.
Ce-ar face Freud în locul tău? - de Sarah Tomley
Foto: Editura Trei

Ce-ar face Freud în locul tău? - de Sarah Tomley

de D.S. HotNews.ro
Luni, 2 Dec 2019 Actualitate | Cultură
Aparut la editura Trei, volumul Ce-ar face Freud în locul tău? - de Sarah Tomley ne arata cum ar rezolva cei mai mari psihoterapeuti problemele cu care ne confruntam zi de zi. Pe jumătate introducere în psihologie, pe jumătate ghid de viață, această carte oferă informații clarificatoare și pătrunzătoare despre motivele pentru care ești așa cum ești și pentru care faci lucrurile pe care le faci, alături de sfaturi de la psihologi și psihanaliști, precum Melanie Klein, Donald Winnicott, Fritz Perls și mulți alții.
Dumitru Dobrev
Foto: Perspektiva

Dezvoltatorul bate cu pumnul în masă, arhitectul și urbanistul zic „să trăiți, șefu!”, urbanismul din primărie e ca o plasă de paianjen – interviu cu Dumitru Dobrev, coautor “Dreptul urbanismului”

de Eugen Istodor HotNews.ro
Sâmbătă, 7 Dec 2019 Actualitate | PERSPEKTIVA
„Construcții haotice, fără respect pentru istoria comunității și pentru viața privată a persoanelor, s-au aglomerat în zone protejate, lipite de monumente istorice sau la mici distanțe, de câțiva metri, de alte construcții deja existente. Libera inițiativă a fost adeseori confundată cu dreptul fiecăruia de a construi unde vrea și cum vrea” - este ideea centrală, punctul de plecare al interviului de față cu Dumitru Dobrev, coautor al cărții "Dreptul urbanismului".
banana, vanduta ca opera de arta (twitter)
Foto: Hotnews

VIDEO Celebra banană ”artistică”, vândută cu 120.000 de dolari, a fost devorată de un artist: ”Este delicioasă”

de DG HotNews.ro
Banana vândută pentru 120.000 de dolari pe post de operă de artă ”semnată” de Maurizio Cattelan a fost... mâncată de un alt artist, relatează BBC News.
Eugen Tomac
Foto: Facebook

Tomac anunță că PMP va avea candidat propriu pentru Primăria Capitalei, mai bun decât cel al USR-PLUS

de DG HotNews.ro
Eugen Tomac a anunțat că PMP va avea propriul candidat la alegerile pentru Primăria Capitalei. El susține că partidul are cel puțin trei candidați mai buni decât cei anunțați de USR și PLUS, în timp ce liberalii nu și-au anunțat poziția, deși au obținut cel mai mare număr de voturi la ultimul test electoral (alegerile prezidențiale).

Mediastandard.ro: Siria și Rusia încearcă să scape de repercusiunile folosirii armelor chimice prin propagandă și manipulare

de Mediastandard.ro Mediastandard.ro
Vineri, 6 Dec 2019 Actualitate | Esențial
Într-o zi de primăvară, Yulia ajungea în Marea Britanie pentru a-și vizita tatăl. Călătorea din Rusia, acolo unde s-a născut și a crescut. Cei doi au sfârșit la spital în aceeași zi, în comă. O lună mai târziu, la aproximativ cinci mii de km depărtare, peste 40 de persoane își pierdeau viața într-un atac aerian ordonat de propriul Guvern. Acum, în 2019, cele două state implicate în ”incidente” încearcă să scape de răspundere.
Volodimir Zelenski
Foto: president.gov.ua

Ucraina a ajuns la un acord cu FMI pentru un nou împrumut de 5,5 miliarde de dolari. Independența justiției și lupta anticorupție, printre condiții

de DG HotNews.ro
Ucraina a ajuns la un acord de principiu cu Fondul Monetar Internațional (FMI) în ceea ce privește condițiile unui nou împrumut de 5,5 miliarde de dolari pentru ajutorarea economiei ucrainene, relatează Bloomberg, potrivit Mediafax.
Rezidentiat
Foto: AGERPRES

Examenul de rezidențiat: Aproape 9.000 de tineri s-au înscris la concursul care are loc astăzi în șase centre universitare

de Redactia HotNews.ro
Concursul de intrare în rezidențiat în domeniile Medicină, Medicină dentară și Farmacie are loc duminică, iar 8.876 de absolvenți ai facultăților de Medicină și Farmacie candidează pentru cele 4.710 locuri scoase la concurs. Examenul se va desfășura în 6 centre universitare - București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara - sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări și va avea o durată de 4 ore.
dezmostenitii-o-poveste-despre-bani
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectura

Dezmostenitii. O Poveste despre bani

de A.V. HotNews.ro
S-au scris multe carti despre fuga de Romania, dar mai putine despre intoarcerea la ea. Tocmai de aceea, romanul Dezmostenitii, al lui Dani Rockhoff, este un document pretios despre cum percepe si cum se adapteaza un repatriat la noua-vechea lui tara.
Cristina Neagu si Ambros Martin
Foto: ehf-euro.com

Ambros Martin: "Sunt fericit că România este în grupele principale" / Ce a spus despre victoria Rusiei

de Diana Ene HotNews.ro
Ambros Martin, antrenorul Rusiei, a declarat după meciul cu România, de la CM din Japonia, că este fericit că naționala condusă acum de Tomas Ryde se află în grupele principale, precizând că le dorește "tot norocul și tot ce au nevoie pentru a realiza ceea ce și-au propus". Spaniolul a făcut o analiză a meciului dintre Rusia și România, scor 27-18.
Susţinători ai manifestanţilor de la Hong Kong, la un meci din NBA
Foto: Twitter

VIDEO Mii de protestatari îmbrăcați în negru au ieșit, din nou, pe străzile din Hong Kong

de Redactia HotNews.ro
Mii de protestatari îmbrăcați în negru din toate categoriile de vârstâ s-au adunat duminică în Hong Kong pentru un nou miting pentru susținere al democrației în centrul financiar care a fost tulburat de proteste în ultimele șase luni.
Cristina Neagu
Foto: Cristina Neagu / Instagram

Digisport- Benny Adegbuyi: "Am intrat pe Instagram-ul Cristinei Neagu și mi-era rușine, frate!"

de Redactia HotNews.ro
Cristina Neagu a avut o nouă evoluție de excepție la Campionatul Mondial din Japonia, în meciul România - Ungaria 28-27. Sportiva noastră a reușit 10 goluri și a adus victoria naționalei în ultimele secunde, când a transformat o lovitură de la 7 metri.
exod
Foto: Hotnews

Știrile ProTV: Cauzele exodului forței de muncă. România are nevoie de 1 milion de medici, IT-iști și constructori

de Redactia HotNews.ro
După Revoluție, oamenii au fost asul din mânecă de care ne-am bătut însă joc. Din 8 milioane de lucrători, mulți profesioniști, am trimis peste 3 milioane în străinătate.
digi24
Foto: Hotnews

Digi24: Ce se întâmplă în Suedia? Atacurile au devenit o obișnuință: aproape unul la fiecare 3 zile

de Redactia HotNews.ro
Suedia e cunoscută în Europa pentru legislația liberală, sistemul social și inovație. Are și reguli foarte stricte în privința armelor de foc. Și atunci cum e posibil așa ceva?
Luis Suarez, gol magic cu calcaiul
Foto: Twitter - Goal

VIDEO Luis Suarez, gol magic pe Camp Nou - Execuție incredibilă cu călcâiul

de Diana Ene HotNews.ro
Barcelona a câștigat în fața celor de la Mallorca un meci în care s-au marcat șapte goluri, trei dintre ele fiind înscrise de Messi. Remarcatul serii a fost însă Luis Suarez, care a reușit un gol pur și simplu fabulos. Aflat cu spatele la poartă, uruguayanul l-a învins pe Reina cu o execuție incredibilă cu călcâiul.
Tomas Ryde, selectionerul Romaniei
Foto: frh.ro

Ryde, după înfrângerea cu Rusia: "Mi s-a părut că s-a schimbat nivelul arbitrajului în a doua repriză"

de Diana Ene HotNews.ro
Antrenorul naționalei de handbal feminin a României, Tomas Ryde, a declarat la finalul partidei cu Rusia, pierdută cu scorul de 18-27, că nivelul arbitrajului ”s-a schimbat” în repriza a doua și că ”nu e ok deloc” când un joc se schimbă ”așa”.
Mihai Buzea
Foto: Arhiva personala

Așa-zisele elite*

de Mihai Buzea Contributors.ro
Elita este categoria socială cu acces la resurse (definiția îmi aparține, sunt mîndru de ea). Ne văicărim că n-am avut elite, că n-am avut un Havel („Am fost o generație lipsită de maeștri”, scrie undeva H.R.Patapievici), dar ne văicărim degeaba, pentru că România a avut elite, în sensul de mai sus. Hrana era o resursă, educația era o resursă, îngrijirea medicală era o resursă, sportul era o resursă, informația era iarăși o resursă – poate cea mai prețioasă dintre toate, cea care a contat pe termen lung. Imensa majoritate a oamenilor din țară nu avea acces la aceste resurse, iar lupta pentru a le obține implica un incredibil consum de timp și de energie; ceea ce înseamnă că cei care le aveau la-ndemână alcătuiau elita. Ca să mă fac înțeles, recurg la tehnica mea preferată, adică la exemplificare.
baza marinei
Foto: Twitter

Atacatorul saudit de la baza Blue Angels din Florida le-a ”servit” oaspeților la cină imagini cu masacre

de DG HotNews.ro
Atacatorul saudit de la baza Blue Angels a marinei americane din Pensacola le-ar fi pus invitaților la cină înregistrări video cu masacare, la începutul săptămânii, relatează presa americană citând surse apropiate anchetei, relatează BBC News.
Florin Cîțu, ministrul Finanțelor
Foto: Guvernul Romaniei

Ministrul Finanțelor anunță măsuri luate în calcul de guvern: Înghețarea salariilor demnitarilor, interzicerea cumulului pensie/salariu. Ce spune despre concedieri

de DG HotNews.ro
Sâmbătă, 7 Dec 2019 Actualitate | Esențial
Guvernul Orban are un plan pentru reducerea cheltuielilor pe anul viitor astfel încât să se încadreze în deficitul de aproximativ 3,5%. Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a declarat că înghețarea salariilor demnitarilor, interzicerea cumulului pensiei cu salariul la stat și chiar concedieri în sectorul bugetar sunt printre măsurile luate în calcul.
orhideea-si-papadia-de-ce-exista-copii-cu-probleme-de-dezvoltare-si-cum-pot-toti-copiii-sa-creasca-frumos
Foto: Hotnews
Ghid practic

D​e ce exista copii cu probleme de dezvoltare si cum pot toti copiii sa creasca frumos

de A.V. HotNews.ro
Anumite variante ale genelor cresc predispozitia unei persoane la depresie, anxietate, tulburare hiperkinetica cu deficit de atentie si comportamente antisociale, sociopate sau violente. Insa in loc sa considere aceasta gena „de risc” ca fiind o slabiciune, Boyce schimba modul in care ne raportam la fragilitatea umana, dovedind ca, desi aceste gene „rele” pot crea probleme, in situatia si mediul adecvate, pot sa duca la aparitia unor copii care nu doar ca se descurca mai bine decat inainte, dar care isi depasesc cu mult colegii.

Politie
Foto: Facebook

De frica poliției, un șofer băut a sărit în Dâmbovița

de DG HotNews.ro
Un șofer băut a sărit în Dâmbovița, duminică dimineața, de teama Poliției. El a fost scos din apă și testat cu etilotestul, rezultatul fiind pozitiv.


Oana Manea
Foto: Facebook/ CSM Bucuresti

Oana Manea, fostă handbalistă: "Selecția nu a fost cea care trebuia să fie"

de Diana Ene HotNews.ro
Fosta handbalistă, Oana Manea, a declarat duminică, în urma eșecului României în fața Rusiei, scor 18-27, că, dacă în repriza a doua tricolorele ar fi jucat la fel ca în prima jumătate, naționala ar fi putut învinge.
Coperta
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectura

Ambiții politice, spionaj industrial, amatorism și competență în economia romaneasca. O istorie fascinantă a industrializării comuniste

de A.V. HotNews.ro
Istoricul Petre Opris face o treaba extraordinara in aceasta carte: scoate la lumina istoria economiei romanesti din vremea comunismului, publica documente de arhiva (din Romania si din Statele Unite) extrem de interesante si arata cum se luau deciziile in organizatiile de partid si de stat. Veti gasi aici texte despre industria aeronautica, despre datoriile externe ale Romaniei sau despre industria de aparare, foarte relevante pentru vremea respectiva.

Ludovic Orban
Foto: Agerpres

Orban spune că este utilă reexaminarea sistemului constituțional, pentru a evita derapaje de la democrație și statul de drept

de DG HotNews.ro
Ludovic Orban consideră că este utilă reexaminarea sistemului constituțional și legislativ, când va exista momentul politic oportun. Ceea ce toți am trăit în ultimii câțiva ani ne-a demonstrat că valorile constituționale au nevoie să fie permanent vegheate, pentru ca derapaje de la democrație și de la principiile statului de drept să nu mai fie posibile, spune premierul.
Anthony Joshua, campion mondial la categoria grea
Foto: wbaboxing.com

VIDEO Anthony Joshua a redevenit campion mondial IBF, WBA, WBO și IBO la categoria grea

de Diana Ene HotNews.ro
Anthony Joshua și-a luat revanșa, sâmbătă, în fața lui Andy Ruiz, câștigând prin decizie unanimă și recucerind titlurile IBF, WBA, WBO și IBO la categoria grea.
incendiu in India (twitter)
Foto: Hotnews

VIDEO Tragedie în India: Peste 40 de morți, într-un incendiu dintr-o fabrică. Zeci de muncitori dormeau în clădire- UPDATE

de DG HotNews.ro
43 de oameni au murit în urma unui incendiu puternic izbucnit în primele ore ale zilei de duminică într-o fabrică din Capitala Indiei, Delhi, potrivit autorităților citate de BBC News.
Lionel Messi si Balonul de Aur, pe Camp Nou
Foto: Twitter - Barcelona

VIDEO Barcelona - Mallorca 5-2 / Hat-trick pentru Messi, în seara în care și-a prezentat Balonul de Aur pe Camp Nou

de Diana Ene HotNews.ro
În seara în care a prezentat fanilor al șaselea Balon de Aur din carieră, Lionel Messi a avut o evoluție sclipitoare pe Camp Nou, împotriva celor de la Mallorca. Argentinianul a punctat de trei ori pentru Barcelona, care s-a impus cu 5-2.
Test cu rachete in Coreea de Nord 4
Foto: KCNA

Coreea de Nord a desfășurat un "test foarte important" la o bază de lansare a rachetelor

de Redactia HotNews.ro
Coreea de Nord a anunțat duminică că a efectuat un "test foarte important" la baza sa de lansare a sateliților Sohae, înconjurat de mister, dar semnificativ pentru eșecul negocierilor în domeniul nuclear dintre Phenian și Washington, comentează AFP, preluată de Agerpres.

Emmanuel Macron si Vladimir Putin
Foto: Agerpres/EPA

Serviciul de informații al armatei ruse s-a aflat în spatele atacului cibernetic din campania lui Macron, în alegerile din 2017

de DG HotNews.ro
Sâmbătă, 7 Dec 2019 Actualitate | Esențial
Hackeri având legături cu serviciul de informații al armatei ruse (GRU) au fost implicați în piratarea unor e-mailuri ale echipei de campanie a lui Emmanuel Macron în timpul prezidențialelor din Franța din 2017, afirmă sâmbătă cotidianul Le Monde, potrivit Agerpres.
Gabriela Firea
Foto: PMB

Orban, despre mandatul Gabrielei Firea: Rezultatele pe proiectele de investiții importante sunt aproape egale cu zero / Cine seamănă vânt, culege furtună

de Redactia HotNews.ro
Premierul Ludovic Orban spune că la Primăria Capitalei, pe perioada mandatului Gabrielei Firea, rezultatele pe proiectele de investiții importante "sunt aproape egale cu zero".
Predare limba engleza
Foto: Reprezentanta Comisiei Europene in Romania

Topul vorbitorilor non-nativi de limba engleză/ Unde se plasează România

de Redactia HotNews.ro
Peste un miliard de oameni vorbesc engleza ca prima sau a doua limbă și pentru sute de milioane aceasta este a treia sau a patra limbă vorbită, conform unui nou raport realizat de EF Education First, citat de CNN. Dintre aceștia, olandezii sunt cei mai fluenți vorbitori non-nativi de limba engleză de pe glob.
Violente ale jandarmilor
Foto: Stirile ProTV

Ministrul de Interne: Convorbirile radio ale Jandarmeriei de la protestul din 10 august au fost desecretizate. Luni vor fi trimise Parchetului 248 de ore de înregistrări/ Cine a greșit va plăti

de Mona Hera HotNews.ro
Sâmbătă, 7 Dec 2019 Actualitate | Esențial
Jandarmeria București a desecretizat convorbirile radio de la protestul din 10 august 2018, iar luni vor fi trimise Parchetului 248 de ore de înregistrări, a declarat sâmbătă pentru HotNews.ro ministrul de Interne Marcel Vela. "Cine a greșit va plăti. Vor fi și sancțiuni administrative", a afirmat Vela.
salariu
Foto: Pro TV

Pensia nu va mai putea fi cumulată cu salariul la stat. Ministrul Muncii: Se lucrează la un astfel de proiect, în scurt timp voi prezenta în Guvern o propunere coerentă - UPDATE

de Redactia HotNews.ro
Sâmbătă, 7 Dec 2019 Actualitate | Esențial
Ministerul Muncii lucrează la un proiect de lege prin care să fie interzis cumulul pensiei cu salariul la stat, ministrul Violeta Alexandru declarând că în foarte scurt timp va prezenta în guvern o "propunere coerentă în acest sens".
Nicusor Dan
Foto: Facebook

Nicușor Dan, desemnat candidat pentru Primăria Capitalei de către USR București: USR a demonstrat astăzi că este cel mai democratic partid din România - UPDATE

de Redactia HotNews.ro
Sâmbătă, 7 Dec 2019 Actualitate | Politic
Deputatul independent Nicușor Dan a fost desemnat candidatul USR București pentru Primăria Capitalei, a declarat președintele interimar al organizației, Dumitru Dobrev.
Ciolos
Foto: Facebook

VIDEO Cioloș, după ce Nicușor Dan a fost desemnat candidatul USR la Primăria Capitalei: Înțelegerea noastră a fost să avem câte un candidat din partid, nu un candidat independent. Vom discuta luni - UPDATE

de Redactia HotNews.ro
Sâmbătă, 7 Dec 2019 Actualitate | Esențial
Liderul PLUS, Dacian Cioloș, spune că va discuta luni cu reprezentanții USR despre candidatul pentru Primăria Capitalei, în condițiile în care cele două partide hotărâseră să aibă câte un candidat care să provină din partid, și nu un candidat din afara partidului, așa cum este Nicușor Dan. Cioloș a mai spus că ar trebui să existe un proces de selecție, astfel încât să fie desemnat candidatul care are cea mai mare susținere și s-a declarat convins că Vlad Voiculescu, candidatul PLUS, ar putea câștiga o astfel de selecție.
Cadoul de Craciun, film
Foto: Hotnews

​VIDEO Scurt-metrajul ”Cadoul de Crăciun”, în regia lui Bogdan Mureșanu, a câștigat premiul Academiei Europene de Film

de DG HotNews.ro
Regizorul român Bogdan Mureșanu a câștigat sâmbătă premiul Academiei Europene de Film (EFA) pentru scurt-metrajul ”Cadoul de Crăciun/ The Christmas Gift”.
Franta steag
Foto: Uefa.com

Un primar francez le-a interzis oamenilor să moară în zilele de sărbătoare sau în weekend

de DG HotNews.ro
Sâmbătă, 7 Dec 2019 Actualitate | Esențial
Un primar francez a interzis locuitorilor să moară în weekend și în timpul sărbătorilor legale potrivit unei hotărâri publicate vineri. "Este interzis locuitorilor să moară la domiciliu pe teritoriul comunei sâmbăta, duminica și în zilele de sărbătoare publică pe o perioadă nedefinită”, arată decizia semnată de edil.
PRO Romania
Foto: Facebook

Partidul lui Victor Ponta rămâne fără organizația din Brăila, după ce Mihai Tudose a dat tonul: Ne luăm rămas bun de la politica pumnului în gură dusă de Dragnea 2

de Redactia HotNews.ro
Sâmbătă, 7 Dec 2019 Actualitate | Esențial
Organizația Pro România Brăila a demisionat în bloc din partid, sâmbătă, în urma unei ședințe lărgite în care șefii și membrii din organizația județeană și cea municipală au decis să își ia "rămas-bun de la politica pumnului în gură, dusă în ultima perioadă de Victor Ponta (Dragnea 2)", anunță deputatul Emilia Meiroșu.
Donald Trump
Foto: YouTube

Gest fără precedent: Trump mulțumește Iranului pentru negocierile ”foarte corecte” care au dus la eliberarea studentului american

de DG HotNews.ro
Președintele american Donald Trump a mulțumit sâmbătă Iranului pentru negocierile ”foarte corecte” care au dus la eliberarea unui student american deținut pentru spionaj. Trump a spus că asta arată că SUA și Iranul pot încheia un acord, potrivit Reuters.
Marea Britanie
Foto: sxc.hu

Un miliardar rus, ucis în plină stradă, în Marea Britanie, în timp ce își plimba câinele

de DG HotNews.ro
Sâmbătă, 7 Dec 2019 Actualitate | Esențial
Un miliardar rus în vârstă de 49 de ani a fost ucis într-un accident rutier, în timp ce își plimba câinele, în Marea Britanie, au confirmat autoritățile, transmite CNN, citat de Mediafax.
Cristina Neagu, in meciul cu Muntenegru
Foto: JHA / Sportsevent

VIDEO Cristina Neagu: "Nu cred că am ce să demonstrez la acest Mondial. Am evoluat și peste așteptările mele"

de Diana Ene HotNews.ro
Sâmbătă, 7 Dec 2019 Sport | Teamball
Căpitanul naționalei de handbal feminin a României, Cristina Neagu, a vorbit, sâmbătă, într-un interviu pentru FR Handbal despre parcursul echipei la Campionatul Mondial din Japonia, despre victoria decisivă cu Ungaria, care a dus tricolorele în grupele principale, dar și despre ce simte înaintea meciurilor cu Rusia, Suedia și Japonia.
Manchester City vs Manchester United
Foto: Twitter - Manchester City

VIDEO Manchester City - Manchester United 1-2 / Trupa lui Guardiola se îndepărtează de primul loc

de Diana Ene HotNews.ro
Manchester City a fost învinsă pe teren propriu de Manchester United, scor 2-1, în etapa a 16-a din Premier League. În urma acestei înfrângeri, echipa pregătită de Pep Guardiola s-a distanțat la 14 puncte de liderul Liverpool.
Ionel Arsene
Foto: Facebook/ Ionel Arsene

Ionel Arsene, acuzat de ministrul Transporturilor că a dat unor apropiați contracte de 81 de milioane de euro, face public numărul de telefon al acestuia: Dacă vreți să îi urați de sănătate

de Redactia HotNews.ro
Sâmbătă, 7 Dec 2019 Actualitate | Esențial
"Baronul" PSD de Neamț Ionel Arsene îi face public numărul de telefon al ministrului Transporturilor, Lucian Bode, pentru cei care "vor să îi ureze sănătate", după ce ministrul l-a acuzat că ar fi atribuit unor apropiați contracte fără licitație în valoare de 81 de milioane de euro. "Așa vor ei să conducă țara, cu dosare penale și cătușe!", a scris Arsene pe Facebook.
Neymar, Icardi si Mbappe au adus victoria pentru PSG
Foto: Twitter - PSG

VIDEO PSG profită de superioritatea numerică și o învinge pe Montpellier, revenind de la 0-1

de Diana Ene HotNews.ro
PSG a ajuns la 13 victorii în actualul sezon din Ligue 1, după ce a învins-o în deplasare pe Montpellier, scor 3-1, în etapa a 17-a. Parizienii au revenit de la 0-1, profitând de superioritatea numerică.
Dacian Ciolos
Foto: Facebook

Dacian Cioloș, reales președinte al PLUS: Îmi doresc ca data viitoare să nu mai vorbim despre un partid de lider, asta este cea mai mare vulnerabilitate a noastră

de Redactia HotNews.ro
Sâmbătă, 7 Dec 2019 Actualitate | Esențial
Fostul premier Dacian Cioloș a fost reales, sâmbătă, președinte al PLUS. El a fost singurul candidat și a fost validat la șefia partidului în cadrul Convenției Naționale a partidului. Cioloș a spus că își dorește ca data viitoare să nu se mai vorbească "de un partid de lider", pentru că acest lucru este "cea mai mare vulnerabilitate" a PLUS, susținând că este ultima dată când candidează la conducerea partidului "singur".
Greta Thunberg, la Madrid (sursa foto- twitter)
Foto: Hotnews

VIDEO Greta Thunberg primește un Nobel alternativ. Hăituită și aclamată la Madrid, ea spune: „Am obținut multe, dar din nou nimic”

de Dani Rockhoff HotNews.ro
Sâmbătă, 7 Dec 2019 Actualitate | Esențial
Greta Thunberg a coborât din tren la Madrid, într-o aglomerație de nedescris, hăituită de presă, fani și contestatari. Ea a participat vineri la mitingul împotriva schimbărilor climatice, despre care organizatorii spun că a atras o jumătate de milion de oameni.
Sevil Shhaideh
Foto: Agerpres

Ludovic Orban a concediat-o pe Sevil Shhaideh

de Redactia HotNews.ro
Sâmbătă, 7 Dec 2019 Actualitate | Esențial
Ludovic Orban a eliberat-o pe Sevil Shhaideh din funcția de consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului, potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial, transmite Mediafax.
Dan Barna
Foto: Facebook

Barna îl taxează pe Orban: Totuși, domnule prim-ministru, ar fi fost de preferat să treceți pe lista asumărilor de guvern și alegerea primarilor în două tururi

de MH HotNews.ro
Sâmbătă, 7 Dec 2019 Actualitate | Esențial
Liderul USR, Dan Barna, îl taxează pe premierul Ludovic Orban că nu a inclus proiectul privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin pe lista celor pentru care Guvernul își va asuma răspunderea în Parlament. Barna spune că mai este jumătate de an până la locale și încă nu s-au luat măsuri pentru îndreptarea actualei legi care transformă comunitățile locale în moșii ale unor grupuri de interese fără legitimitate.
Son, gol superb contra lui Burnley
Foto: Twitter - Tottenham Hotspur

VIDEO Golul zilei: Son a înscris după o cursă nebună pornită din preajma propriului careu

de Diana Ene HotNews.ro
Heung-Min Son a reușit cel mai frumos meci al zilei de sâmbătă, în meciul jucat de Tottenham pe teren propriu împotriva celor de la Burnley. Sud-coreeanul a plecat cu mingea din preajma propriului careu, a driblat toți adversarii care i-au ieșit în cale și s-a mai oprit doar după ce l-a învins pe portarul Pope.
Raluca Turcan
Foto: Facebook

Raluca Turcan: PSD a practicat tehnica terenului pârjolit / În toate ministerele vor fi reduceri de personal

de Redactia HotNews.ro
Sâmbătă, 7 Dec 2019 Actualitate | Esențial
Vicepremierul Raluca Turcan spune că "PSD a practicat tehnica terenului pârjolit" - toate ministerele au fost lăsate cu datorii de miliarde de lei, iar Fondul de rezervă a fost lăsat gol. De asemenea, Turcan a declarat, la Digi 24, că vor avea loc reduceri de personal la toate ministerele și instituțiile publice și că fiecare ministru va veni cu schema lui de reorganizare.
Târgul de Crăciun din Strasbourg
Foto: TravelZoom.ro

FOTO. Cum arată Târgul de Crăciun din Strasbourg, la un an după atentatul din 2018

de Gabriel Bejan HotNews.ro
Sâmbătă, 7 Dec 2019 Life | Calatorii
La un an după atentatul terorist din 2018, soldat cu cinci morți și zece răniți, Târgul de Crăciun din Strasbourg s-a umplut din nou cu turiști, decorațiuni luminoase, magazine și restaurante, miros de scorțișoară și vin fiert. Măsurile de securitate sunt însă mai drastice acum ca niciodată.
Stele
Foto: pixabay.com

Laureați ai Premiului Nobel pentru Fizică: Rezolvați criza schimbării climatice și salvați Pământul. Ideea că vom coloniza alte sisteme solare este nerealistă și iresponsabilă

de DG HotNews.ro
Sâmbătă, 7 Dec 2019 Actualitate | Esențial
Rezolvați criza schimbării climatice și salvați pământul, pentru că ideea că rasa umană se va refugia colonizând alte sisteme solare este nerealistă și improbabilă, este apelul lansat sâmbătă de laureații Premiului Nobel pentru fizică și chimie.
Matthew Glaetzer
Foto: Facebook

Matthew Glaetzer, diagnosticat cu cancer în urmă cu o lună, a câștigat o medalie la CM de ciclism pe pistă

de Diana Ene HotNews.ro
La o lună după ce a fost diagnosticat cu cancer la tiroidă, australianul Matthew Glaetzer a obținut medalia de bronz la keirin, sâmbătă, la etapa de Cupă Mondială de ciclism pe pistă de la Cambridge (Noua Zeelandă), relatează L’Equipe.
John Major (sursa foto- facebook)
Foto: Hotnews

Alegeri în Marea Britanie Fostul premier conservator John Major îndeamnă oamenii să voteze împotriva partidului său pentru a bloca Brexit-ul

de DG HotNews.ro
Sâmbătă, 7 Dec 2019 Actualitate | Esențial
Fostul premier conservator John Major i-a îndemnat pe britanici să voteze împotriva politicienilor care susțin Brexit-ul și, implicit, împotriva partidului pe care l-a condus cândva și a actualului premier Boris Johnson. Britanicii sunt așteptați la urne joi, 12 decembrie, în cadrul alegerilor anticipate care ar putea oferi sau nu conservatorilor majoritatea parlamentară necesară tranșării problemei divorțului de UE.
Simona Halep, alaturi de Artemon Apostu-Efremov si Darren Cahill
Foto: Facebook/ Simona Halep

Simona Halep a anunțat cooptarea lui Artemon Apostu-Efremov în echipa sa

de Diana Ene HotNews.ro
Simona Halep a anunțat, sâmbătă, pe pagina sa de Facebook, cooptarea în echipa sa a lui Artemon Apostu-Efremov. Fotografia postată de jucătoarea de tenis din Constanța este însoțită de mesajul: ”Bine ai venit în casa de nebuni, Arti. Suntem fericiți să te avem în echipă”.
mistreti
Foto: Digi24

Invazie de porci mistreți în curtea Inspectoratului de Poliție Suceava, în toiul nopții

de Redactia HotNews.ro
Sâmbătă, 7 Dec 2019 Actualitate | Esențial
Jandarmii au intervenit sâmbătă pentru a izgoni o turmă de mistreți din curtea Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.
Captura video (BBC News)
Foto: Hotnews

VIDEO Momentul emoționant în care un bebeluș surd aude pentru prima oară vocea mamei

de DG HotNews.ro
Un tată a ținut să împărtășească momentul în care fiica sa de doar 4 luni, Georgina, aude pentru prima dată vocea mamei sale, cu ajutorul aparatului auditiv, scrie BBC News.
112
Foto: AGERPRES

Avocat mort după ce a intrat cu mașina într-un TIR. Colegii săi spun că era obosit după audieri care au durat aproape 20 de ore la DIICOT

de Redactia HotNews.ro
Sâmbătă, 7 Dec 2019 Actualitate | Esențial
Un cunoscut avocat din Târgoviște, fost decan al Baroului Dâmbovița, a murit după ce a intrat cu mașina într-un TIR. Colegii săi spun că bărbatul era obosit după audieri de aproape 20 de ore la DIICOT și că, cel mai probabil, a adormit la volan și a intrat cu mașina într-un camion.
Liviu Dragnea
Foto: captura Realitatea.net

Instanța supremă judecă marți cererea lui Liviu Dragnea de anulare a pedepsei care l-a băgat după gratii pentru 3 ani și jumătate

de N.O. HotNews.ro
Sâmbătă, 7 Dec 2019 Actualitate | Esențial
Instanța supremă judecă marți recursul în casație și contestația în anulare depuse de fostul lider PSD Liviu Dragnea, pentru a scăpa de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la Direcția de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului Teleorman în care a primit o condamnare de 3 ani și jumătate.
deratizare
Foto: Facebook

Zeci de dosare penale și sute de kilograme de produse de deratizare confiscate/ 345 de firme verificate după tragedia de la Timișoara în care au murit 3 oameni

de Redactia HotNews.ro
Sâmbătă, 7 Dec 2019 Actualitate | Esențial
Peste 850 de kilograme și 1.300 de litri de substanțe folosite pentru dezinfecție și deratizare au fost confiscate de polițiști, care au deschis zeci de dosare penale. Controalele au vizat 345 de firme și au fost declanșate în urma tragediei de la Timișoare, unde doi copii și mama unuia dintre ei au murit după ce în blocul în care locuiau a fost făcută dezinsecție și deratizare cu o substanță neurotoxică.
Iarna calda
Foto: Flickr/ Benson Kua

Vremea se încălzește ușor în acest weekend. Temperaturile maxime ajung la 13 grade

de Redactia HotNews.ro
Vremea se încălzește ușor în acest weekend, când vor fi înregistrate temperaturi mai ridicate decât normalul perioadei, cele maxime fiind cuprinse între 4 și 13 grade, potrivit meteorologilor.
Musk
Foto: Hotnews

Elon Musk a câștigat procesul cu exploratorul britanic, pe care l-a descris drept pedofil

de N.O. HotNews.ro
Sâmbătă, 7 Dec 2019 Magazin
Șeful Tesla, Elon Musk, nu l-a defăimat pe Vernon Unsworth, un explorator britanic care a participat la salvarea unui grup de băieți captivi într-un complex de peșteri din Thailanda, prin faptul că l-a descris drept pedofil, a decis vineri un juriu din Statele Unite, transmite BBC, potrivit Mediafax.
Predoiu la audieri
Foto: Hotnews

Comitetul de miniștri al Consiliului Europei, „profund preocupat” după abrogarea recursului compensatoriu. Predoiu, așteptat în martie cu un plan de acțiune

de D.D. HotNews.ro
Vineri, 6 Dec 2019 Actualitate | Esențial
​Comitetul de miniștri al Consiliului Europei (CoE) își exprimă "profunda preocupare" față de faptul că la 4 decembrie a.c. Parlamentul României a decis "din scurt" să adopte proiectul privind abrogarea recursului compensatoriu, fără a oferi în același timp o altă modalitate de compensare care să îndeplinească cerințele Convenției Europene a Drepturilor Omului, informează vineri într-un comunicat forul de la Strasbourg, citat de Agerpres. Potrivit sursei citate, ministrul român al Justiției, Cătălin Predoiu, este așteptat în martie să prezinte un plan de acțiune
NBA, logo
Foto: nba.com

NBA: LA Lakers și Milwaukee Bucks, la a 20-a victorie în actualul sezon (Rezultatele zilei)

de Diana Ene HotNews.ro
Los Angeles Lakers și Milwaukee Bucks, cele mai în formă echipe în actuala ediție din NBA, au bifat sâmbătă victoria cu numărul 20 a sezonului. Lakers a trecut de Portland Trail Blazers, scor 136-113, în timp ce liderul din Est a învins-o pe Los Angeles Clippers, scor 119-91.
Fizica
Foto: Facebook

​Science News: Un student rezolvă un mister al fizicii vechi de decenii

de A.Th.C. HotNews.ro
​O întrebare i-a frământat pe fizicieni timp de peste jumătate de secol: de ce par blocate bulele de gaz din interiorul unui tub vertical îngust? Răspunsul găsit de un student poate contribui la explicarea comportamentului gazelor naturale captive în interiorul rocilor poroase.
Business report
Foto: Colaj foto

Business report: Prețurile la electricitate și gaze se vor liberaliza complet mai devreme; Topul Angajatorilor 2019. Care sunt companiile la care să aplici în 2020; Orașele cu cele mai scumpe cafele. Pe ce loc este Bucurestiul

de Gabriela Florea HotNews.ro
Declinul industriei Germaniei, prima economie a Europei, se adâncește. Cea mai mare scădere anuală din ultima decadă. Declinul industriei Germaniei s-a adâncit...

Designerul Irina Schrotter, 800 de angajați: „Lumea nu prea înțelege ce înseamnă să ai grijile plății salariilor în fiecare lună, ale taxelor către stat”...
Echipa nationala de handbal feminin a Romaniei
Foto: Facebook/ Cristina Neagu

CM Handbal (f): Cum se califică România la turneele preolimpice din luna martie

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Naționala României este între cele mai bune 12 națiuni ale lumii și la Mondialul din 2019, după o victorie mare în fața Ungariei, cu 28-27. Astfel, tricolorele au două opțiuni de calificare la turneele preolimpice. O clasare în top 7 la Kumamoto ar fi cea mai bună opțiune.
Mesaj al suporterilor maghiari
Foto: Ághassi Attila / Index

FOTO Mesaj al fanilor maghiari interzis de organizatori la meciul cu România: "Valea Uzului, pâmânt maghiar. Totul înapoi"

de Red. Sport HotNews.ro
Vineri, 6 Dec 2019 Sport | Teamball
România și Ungaria poartă o rivalitate aparte în aproape toate sporturile, iar meciul de vineri de la CM de Handbal feminin a fost o dovadă în acest sens (victorie dramatică, 28-27, pentru tricolore). Unii dintre fanii maghiari prezenți la meciul cu Neagu și compania au afișat în tribune un mesaj care a fost înlăturat de către organizatori: "Valea Uzului, pâmânt maghiar. Totul înapoi".
Mihai Maci
Foto: Arhiva personala

Dezastrul școlii românești

de Mihai Maci Contributors.ro
O spun cu sinceritate: declarațiile doamnei Ministru a Educației din ultima vreme – mai ales cele de după aflarea rezultatelor la testările PISA – mi se par întristătoare. Decembriele ne obligă, lucrurile grăite de dânsa seamănă cu faimosele “stați la locurili voastre”; situația e sub control, Ministerul (și – mai ales – Ministrul) e pe poziții, dacă nu vă mai putem da încă o sută de lei, mai tăiem ceva hârtii și, în cincinalul ce vine, trecem pe “creativitate și inovație”. Acestea nu sunt doar “vorbe,vorbe, vorbe”, ci vorbe cinice, menite a ne arăta – încă odată – că Ministerul e cel cu “performanțele”, iar elevii și profesorii lor cei ce-și vor târî mai departe neajunsurile și problemele.
Hoverboard
Foto: Pexels

VIDEO ​Un dentist din Statele Unite a extras dintele unei paciente în timp ce se afla pe un hoverboard

de Gabriela Florea HotNews.ro
Un dentist din statul american Alaska a fost dat în judecată după ce s-a aflat că bărbatul a operat un pacient în timp ce stătea pe un scuter de tip hoverboard. Conform investigatorilor, Seth Lookhart, a trimis clipul familiei și prietenilor, lăudându-se că duce „îngrijirea pacienților la un nou standard”, potrivit CNN.
Romania vs Ungaria, meci cu un final dramatic
Foto: captura digisport
CM Handbal feminin

VIDEO A fost sau n-a fost 7 metri pentru România la faza decisivă contra Ungariei?

de Red. Sport HotNews.ro
Vineri, 6 Dec 2019 Sport | Teamball
România a revenit senzațional contra Ungariei, reușind să treacă peste avantajul de șapte goluri pe care-l aveau adversarele la un moment dat în prima repriză. Cristina Neagu a marcat la ultima fază dintr-un 7 metri despre care Tomas Ryde (selecționerul României) a spus ca nu prea a fost. La rândul său, Kim Rasmussen (antrenorul Ungariei) a spus despre arbitraj că a fost "o rușine".Alte titluri din Actualitate:

Produsele bio, o oportunitate de export
Iranul dezvoltă "rachete balistice cu capacitate nucleară", acuză Germania, Marea Britanie și Franța
Răspunsul unui deputat PNL la întrebarea cum s-a descurcat Orban cu 3.000 de lei pe lună: „Este vegetarian de vreo 20 de ani”


ECONOMIE

Carburanți
Foto: Flickr

Eliminarea supraacizei la carburanți și eliminarea supraimpozitării contractelor part-time- vot pozitiv în Comisia pentru buget din Camera Deputaților

de CP HotNews.ro
Deputații din Comisia pentru buget, finațe și bănci au votat în unanimitate marți pentru eliminarea supraacizei la carburanți și pentru eliminarea supraimpozitării contractelor part-time. Dacă și plenul Parlamentului vor valida acest vot propunerile vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2020. Eliminarea supraacizei a ajuns să fie discutată în comisie după o decizie de luni a PSD. Proiectul de lege aparținând PNL fusese adoptat tacit de Senat. Un vot similar a fost dat și pentru eliminarea supraimpozitării contractelor part-time.


0-100.hotnews.roSPORTLIFE

Bancul zilei: Invazia extratereștrilor la sat

de A.S. HotNews.ro
Într-un sat din România se zvonea că va fi o invazie a extratereștrilor.

Vine Georgel cu vestea la toți cetățenii, spunându-le:

- Vedeți că ne-ar putea invada extratereștrii! Sunt oameni mici...


REVISTA PRESEI

Vedete
Foto: Colaj foto

Caru' cu vedete: Cum arată mama Mihaelei Rădulescu. Doamna e foarte cochetă și poartă geantă Chanel; Cristi Borcea, un romantic incurabil. Milionarul a dus-o pe Valentina Pelinel în „orașul iubirii” de ziua ei

de Gabriela Florea HotNews.ro
Criticată pentru că are păr alb la 46 de ani, iubita lui Keanu Reeves dă replica. Motivul pentru care nu se vopsește. Potrivit relatărilor apropiaților...

Adrian Nartea din „Vlad” plătește prețul scump al celebrității. Nici în parc nu poate să mai stea liniștit cu fiica sa. „Sunt personajul principal, îți dai seama că...
Faze tari
Foto: Colaj foto

Faze tari: Maimuțele din Japonia și-au creat propriul “spa” pentru a scăpa de gerul iernii; Un fermier și-a vopsit câinele în tigru ca să sperie maimuțele invadatoare

de Gabriela Florea HotNews.ro
Ca să crească producția de lapte, autoritățile ruse au echipat vacile cu căști de realitate virtuală. Pentru a reduce anxietatea vacilor și a crește producția de lapte...

Un țipar furnizează energie electrică pentru decorațiile de Crăciun de lângă acvariul lui. Un țipar numit Miguel Wattson a devenit un punct de atracție la Acvariul din...
Utile
Foto: Colaj foto

Utile: Vâscul de Crăciun. Ce simbolizează sărutul sub vâsc; 5 sfaturi să vă protejați dinții pe perioada Sărbătorilor

de Gabriela Florea HotNews.ro
Insomnia: cauze și metode de prevenire. În general, insomnia apare pe termen scurt și este cauzată de un anumit eveniment stresant sau de o traumă la care ai fost supusă...

Poate preveni cancerul, bolile de inimă și alte afecțiuni cronice. Este considerat aliment minune. Poate preveni multe boli grave. Vestiții acizi grași omega 3 care sunt...

Intalniri on-line

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Invazia extratereștrilor la sat
Într-un sat din România se zvonea că va fi o invazie a extratereștrilor. Vine Georgel cu vestea la toți cetățenii, spunându-le: - Vedeți că ne-ar putea invada extratereștrii! Sunt oameni mici...
Bancul zilei: Americanul și rusul se laudă
Americanul: – La noi… când trece Trump, toată lumea aruncă în el cu fructe, ouă, îl scuipă, îl înjură, etc etc…
Bancul zilei: Pescărița nervoasă
O pescăriță nervoasă, către pestișorul de aur:- Ti-am spus să faci din bărbatul meu un armăsar!
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by