Santierul naval Daewoo Mangalia Heavy Industries
Foto: Agerpres

Guvernul a aprobat un proiect de OUG care va permite olandezilor de la Damen să conducă Șantierul Naval Mangalia, chiar dacă aceștia sunt acționari minoritari

de CP HotNews.ro
Marţi, 17 Iul 2018 Economie | Companii
Guvernul a aprobat în ședința de miercuri un proiect de Ordonanță de Urgență care prevede exceptarea de la aplicarea legislației privind guvernanța corporativă a companiilor la care statul redevine acționar majoritar după ce a fost minoritar. Practic, potrivit actului normativ, într-o astfel de situație, statul, în calitate de acționar majoritar, poate încredința conducerea societății acționarului minoritar, dacă acestea deține capacitatea financiară și tehnică. Un astfel de caz este cel de la șantierul naval DMHI Mangalia, unde statul redevine acționar majoritar cu o participație de 51%, după ce olandezii de la Damen Shypyards Group cedează 2% din acțiuni.
Trump i-a intors spatele reginei Elizabeta a II-a
Foto: Captura video

WSJ: Doctrina ”Trump Mai Întâi”

de Ionut Baias HotNews.ro
Donald Trump a părăsit acum o săptămână țara cu destinația Europa și cu o reputație întărită de o nominalizare solidă pentru Curtea Supremă. S-a reîntors luni cu reputația știrbită, după o săptămână tumultuoasă în care s-a complăcut în ceea ce am putea numi Doctrina „Trump Mai Întâi”. Dl Trump a mărșăluit prin Europa mai mult cu semeție decât cu strategie. Diplomația sa este una personală, ancorată în instinct și impuls, scrie Wall Street Journal, citat de Rador.
Ministerul Finantelor
Foto: Facebook/ Ministerul Finantelor Publice

​EXCLUSIV Finanțele iau în calcul ca amnistia fiscală să se aplice celor cu datorii la 31 decembrie 2017 (surse)

de Florin Barbuta HotNews.ro
Marţi, 17 Iul 2018 Economie | Finanţe & Bănci
Amnistia fiscală s-ar putea aplica atât persoanelor fizice, cât și juridice, cu datorii la data de 31 decembrie 2017, aceasta fiind una dintre ideile luate în calcul de Ministerul Finanțelor Publice (MFP), au declarat, pentru HotNews.ro, surse din instituție.
Examen de definitivat
Foto: Agerpres

​Definitivat 2018 Aproape 9.000 de profesori susțin miercuri examenul de definitivat

de R.P. HotNews.ro
Examenul de definitivat - în urma căruia profesorii depășesc stadiul de debutant și primesc dreptul de practică în învăţământ - se desfășoară miercuri, începând cu ora 10:00. Aproape 9.000 de candidați s-au înscris la examen. Cei mai mulți s-au înscris la învăţământul preşcolar, la învăţământul primar și la educaţie fizică. Profesorii au la dispoziție 4 ore pentru a rezolva subiectele de la definitivat.
  • Descarcă din articol Modele de subiecte pentru examenul de Definitivat
Donald Trump si Vladimir Putin la Helsinki
Foto: YouTube

Trump bate în retragere, după criticile republicanilor: Am totală încredere și sprijin pentru serviciile secrete americane / Am spus că nu am văzut niciun motiv pentru care nu ar fi fost Rusia cea care s-a amestecat în alegeri

de N.O. HotNews.ro
Marţi, 17 Iul 2018 Actualitate | Internaţional
Președintele SUA, Donald Trump, a spus, marți, într-o conferință de presă, că, la Helsinki, a vrut să spună că nu a văzut niciun motiv pentru care nu ar fi fost Rusia cea care s-a amestecat în alegerile din SUA, dar că acțiunile Rusiei nu au avut impact asupra rezultatelor alegerilor din 2015. De asemenea, acesta a subliniat că acceptă concluziile Serviciilor secrete privind implicarea Rusiei în alegeri. Nu în ultimul rând, liderul Americii spune că administrația sa va lucra ”agresiv” pentru a respinge orice efort de ingerință la alegerile din 2018, relatează Reuters.
Klaus Iohannis
Foto: Presidency.ro

Iohannis a promulgat legea care abilitează Guvernul să emită ordonanțe în vacanța parlamentară

de N.O. HotNews.ro
Marţi, 17 Iul 2018 Actualitate | Esenţial
Președintele Klaus Iohannis a promulgat, marți, Legea privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanțe, informează Administrația Prezidențială, citată de Mediafax. În perioada vacanței parlamentare Executivul poate emite ordonanțe în domenii care nu fac obiectul legilor organice, conform actului normativ.
BNR va coordona un program care va simula atacuri informatice la adresa bancilor
Foto: sxc.hu

BNR va participa la un program prin care un grup de hackeri ”etici” va ataca sistemele informatice ale băncilor comerciale

de Dan Popa HotNews.ro
Marţi, 17 Iul 2018 Economie | Finanţe & Bănci
E drept, titlul pare desprins dintr-un film de acțiune, dar în realitate este vorba de un program lansat de Banca Centrală Europeană, la care au aderat cele mai multe bănci naționale, unele fiind în faze mai avansate. E vorba de punerea la punct al unui mecanism de protecție a datelor din sistemele IT ale băncilor, acestea fiind ”încercate” de hackeri. ”În acest moment angajați din zona de IT din BNR participă la discuțiile din grupurile de lucru coordonate de ECB, urmând ca apoi să constituim două echipe- una de atacatori și alta care să se opună acestor atacuri, fără a exista un calendar clar al viitoarelor acțiuni”, au explicat pentru HotNews.ro surse apropiate operațiunii TIBER-EU, cum se numește oficial.
Maryam Mirzakhani
Foto: Stanford University
Articol webPR

Povestea lui Maryam Mirzakhani, prima femeie laureată cu medalia Fields, „Nobelul” pentru matematică

de webPR.ro
A 59-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Matematică (OIM) a avut loc în această perioadă la Cluj-Napoca. 615 de concurenți de pe 5 continente au ajuns în Cluj, la cea mai importantă competiție din acest domeniu, ce s-a desfășurat între 3 și 14 iulie. Peste 300 de voluntari au fost implicați în acest proiect, iar printre partenerii care susțin OIM 2018 se numără Iulius Mall Cluj, UNIQA Asigurări și casa de avocatură Țuca Zbârcea & Asociații.
EUandME
Foto: Comisia Europeana

[P] Mai puțin de jumătate dintre români își cunosc drepturile de cetățeni europeni

de Smile Media
Luni, 16 Iul 2018 Economie | EuROfonduri
Programele Uniunii Europene sunt o resursă pentru tinerii români, care sunt acum informați cu privire la drepturile și beneficiile pe care le pot obține, printr-o inițiativă amplă a instituției. Campania #EUandME se adresează cu precădere tinerilor și se derulează în cele 28 de state membre, pe o perioadă de 18 luni.
Castellammare di Stabia, 1780
Foto: Fincantieri

[P] O scurtă istorie a unuia dintre cei mai mari constructori de nave din lume. Fincantieri, candidat calificat în licitaţia pentru construcţia de corvete în România

de Smile Media
Fincantieri oferă tradiţie, experienţă şi inovaţie şi pune la dispoziţia României expertiza de care dispune construind nave la Vard Brăila şi Vard Tulcea. Grupul şi-a luat angajamentul pentru un parteneriat pe termen lung cu România şi este candidat calificat în licitaţia pentru corvete cu o ofertă solidă pentru Forţele Navale Române.
Marius Manole
Foto: HotNews.ro

Actorii ies în stradă: Oana Pellea, Marius Manole și Florin Călinescu strâng semnături în campania ”Fără Penali”

de Redactia HotNews.ro
Marţi, 17 Iul 2018 Actualitate | Esenţial
Mai mulți actori, printre care Oana Pellea, Marius Manole, Maria Obretin, Florin Călinescu, Nicoleta Lefter, vor fi prezenți în fiecare zi, în perioada 18-25 iulie, în Piața Universității pentru a strânge semnături în sprijinul inițiativei cetățenești #FaraPenali.
IRO Iasi
Foto: Hotnews

VIDEO Centru de cercetare avansată a cancerului, deschis cu 11 milioane de euro la Iași

de Adi Iacob HotNews.ro
Luni, 16 Iul 2018 Economie | Bani europeni
În România sunt diagnosticate anual aproximativ 80.000 de cazuri noi de cancer și aproape 50.000 de decese sunt provocate de această boală. Bolnavii de cancer din zona de Nord-Est a României beneficiază de un nou centru de cercetare a cancerului, cu ajutorul căruia medicii specialiști pot prezice mai ușor și exact riscul de apariţie a unor afecţiuni.
blestemul-svetlanei-povestea-fiicei-lui-stalin
Foto: Hotnews

Blestemul Svetlanei. Povestea fiicei lui Stalin

de A.V. HotNews.ro
Personalitate plină de contraste, de lumini și umbre, fiica lui Stalin este, pe rând, fetița care-și admiră tatăl, ferită de lumea reală între zidurile Kremlinului, tânăra răzvrătită, trăind iubiri complicate și încercând să scape de stigmatul familiei sale, femeia matură care-și asumă schimbarea numelui, fuga din URSS și abandonarea propriilor copii, denunțarea ororilor comunismului și supraviețuirea în occident.
Colectarea selectiva a deseurilor in Capitala
Foto: Hotnews

UPDATE Guvernul a aprobat un proiect de OUG privind gestionarea deșeurilor: Pentru fiecare ambalaj reutilizabil va fi plătită o garanție de 0,5 lei

de CP HotNews.ro
Marţi, 17 Iul 2018 Actualitate | Mediu
Guvernul va aproba, în şedinţa de marţi, o ordonanţă de urgenţă privind gestionarea deşeurilor provenite din ambalaje, a anunțat premierul Viorica Dăncilă. Potrivit acesteia, una dintre măsuri este plata începând din 2019 a unei garanții pentru ambalajele reutilizabile. Potrivit premierului, vor fi introduși "indicatori de performanţă atât pentru societăţile de salubrizare, pentru staţiile de sortare, precum şi pentru încurajarea colectării separate a deşeurilor la sursă şi detalierea modului de aplicare a tarifului diferenţiat la populaţie". UPDATE Actul normativ a fost aprobat. Garanția pentru fiecare ambalaj reutilizabil va fi de 0,5 lei de la 31 martie 2019.
Petre Lazaroiu
Foto: Curtea Constitutionala

Judecătorul cu mandatul depășit rămâne la Curtea Constituțională. Valer Dorneanu, pentru HotNews: „Mandatul domnului Lăzăroiu este valid și expiră în 2019. Legea nu se aplică retroactiv”

de Luminita Pîrvu HotNews.ro
Marţi, 17 Iul 2018 Actualitate | Esenţial
Judecătorul constituțional Petre Lăzăroiu rămâne în funcție până în 2019, când îi expiră mandatul în curs, de 9 ani, chiar dacă acesta depășește limita constituțională, confirmată chiar de CCR, prin cumularea cu restul de mandat ocupat până în 2010. Președintele Curții Constituționale, Valer Dorneanu, a declarat, pentru HotNews, că legea modificată după decizia CCR care a statuat că mandatul nu poate depăși 9 ani nu se aplică retroactiv, în consecință Lăzăroiu rămâne la Curte până în 2019.
Roxana Wring
Foto: Arhiva personala

OPINIE DE POLITICIAN Cele șapte bombe cu ceas pe care stă Capitala

de Roxana Wring Contributors.ro
Marţi, 17 Iul 2018 Actualitate | Opinii
Intr-un text aparut pe Contributors.ro, Roxana Wring, consilier general al Municipiului Bucureşti, din partea USR, inventariază, ca răspuns la bilanțul oferit de primarul Capitalei marile probleme ale Bucureștiului și nerealizarile fundamentale ale primarului: ”Bucureștiul a avut în ultimii doi ani bugete record, cu mult peste ce a avut în alți ani. Bugetul pe 2018 este de 5,7 miliarde de lei, în condițiile în care în 2008 era de doar 4,8 miliarde de lei, din care un sfert din împrumuturi. Banii așadar nu au fost problema. Bucureștiul are în continuare 7 mari probleme pe care actualul Primar al Capitalei nu vrea, nu știe sau nu poate să le rezolve”.
Elefant ucis de braconieri
Foto: Captura YouTube

Cine sunt oamenii care-i ”vânează” pe braconierii de elefanți

de Crăița Ciobotaru HotNews.ro
Cererea pentru fildeș din Africa și Asia continuă să alimenteze braconajul. Un studiu din 2014 a arătat că populația de elefanți din Africa Centrală a scăzut cu 64% într-o singură decadă. În ciuda acestei cereri, există oameni care lucrează pentru a le pune piedici braconierilor. Unul dintre acești oameni este Dave Morgan, un cercetător la Centrul Lester E Fisher dedicat studiului și Conservării Primatelor din cadrul Parcului Zoo Lincoln, care studiază elefanții din Africa Centrală de mulți ani, potrivit bbcearth.com.
Malala Yousafzai
Foto: Agerpres/AP

Proiectul inedital câștigătoarei premiului Nobel Malala Yousafzai pentru fetele din Brazilia

de Crăița Ciobotaru HotNews.ro
40 de studenți care învață cum să scrie cod într-o clasă de la etajul 3 a Universității Pontificale Catolice din centrul orașului Rio de Janeiro au primit o sarcină neobișnuită vineri: Câștigătoare premiului Nobel Malala Yousafzai s-a oprit pe la ei să îi întrebe dacă doresc să o ajute să se asigure că fetele din toată lumea au acces la educație de calitate. Malala i-a provocat pe studenți să creeze instrumentele necesare pentru a ajuta Fondul Malala să ajungă la fetele tinere din întreaga Brazilie, potrivit cnn.com.
Viorica Dancila si Klaus Iohannis
Foto: Colaj foto: Agerpres / Presidency.ro

Întâlnirea de miercuri dintre premierul Viorica Dăncilă și președintele României va avea loc la ora 10.30

de N.O. HotNews.ro
Președintele Klaus Iohannis și premierul Viorica Dăncilă se vor întâlni miercuri la Palatul Cotroceni la ora 10.30, după ce au existat mai multe informații referitoare la intenția Guvernului de a adopta o ordonanța de urgență privind grațierea și amnistia.
Spalatorie auto
Foto: Stirile ProTV
Citeste pe Stirile ProTV

​VIDEO Românii sclavi în spălătoriile auto din UK plătesc cu viața pentru salariul minim. Cazul lui Laurențiu

de Stirile ProTV HotNews.ro
Spălătoriile auto din Marea Britanie tind să fie extrem de competitive când vine vorba de prețurile practicate, dar sunt, de asemenea, asociate cu sclavia modernă.
Sondaj OUG amnistie si gratiere
Foto: Hotnews

SONDAJ Vă așteptați să fie dată OUG pentru amnistie și grațiere săptămâna aceasta?

de Red. Stiri HotNews.ro
Liderii coaliției de guvernământ au dezmințit că ar exista un proiect de OUG privind amnistia și grațierea, care să fie adoptat săptămâna aceasta. Dar o serie de mișcări - devansarea ședintei de guvern pentru marți, anunțul că va mai fi una joi, decizia președintelui Iohannis de a o chema pe Viorica Dăncilă la discuții, răspunsurile ambigue ale ministrului Justiției - au pus paie pe focul temerilor că această OUG ar putea fi dată totuși, zilele acestea.
  • Tu la ce te aștepți? Participă la sondajul HotNews.ro
Donald Trump si Vladimir Putin, la Helsinki
Foto: Captura Facebook

Trump spune că întâlnirea cu Putin a fost și mai bună decât summitul NATO

de Redactia HotNews.ro
Marţi, 17 Iul 2018 Actualitate | Esenţial
Președintele american Donald Trump susține că întâlnirea cu Vladimir Putin, care a avut loc luni, la Helsinki, a fost și mai bună decât summitul NATO de săptămâna trecută, el acuzând presa de relatări distorsionate.
Carburanti
Foto: Michelin

Proiect de OUG: De la 1 ianuarie 2019, benzina trebuie să conțintă minim 8% biocarburant

de CP HotNews.ro
Luni, 16 Iul 2018 Economie | Energie
Furnizorii de carburanţi vor introduce pe piaţă de la 1 ianuarie 2018 numai benzină cu un conţinut de biocarburanţi de minimum 8% în volum față de 4,5% cât este acum, se arată într-un proiect de Ordonanță de Urgență publicat pe site-ul Ministerului Energiei. Este o obligație impusă prin directive europene, iar neaplicarea ei ar putea duce la sesizarea României la Curtea de Justiție a Uniunii Europene și obligarea la plata unor amenzi și/sau penalități, se precizează în proiectul de act normativ. În cazul motorinei, conținutul de biocarburanți trebuie să fie de minim 6,5% în volum.
cum-am-trecut-prin-comunism-primul-sfert-de-veac-cu-fotografii-din-arhiva-autorului
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectură

Cum am trecut prin comunism. Primul sfert de veac. Cu fotografii din arhiva autorului și autograful lui Lucian Boia

de A.V. HotNews.ro
Voiam să am o carieră universitară, care depindea în bună măsură de atitudinea mea politică. In realitate, totul avea să fie infinit mai complicat. Ca să mă împlinesc, trebuia să cadă mai întâi comunismul, și asta nu ținea deloc de mine, ci de jocurile imprevizibile ale istoriei. (Lucian Boia)
leonardo-da-vinci
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectură

Leonardo da Vinci: El a fost cel mai creativ geniu din istorie. Ce secrete ne poate învăța?

de A.V. HotNews.ro
Creativitatea sa, asemănătoare cu cea a altor mari inovatori, provenea din poziționarea la intersecția științelor umaniste cu tehnologia. Leonardo a jupuit carnea de pe fețele cadavrelor, a desenat muschii care mișcă buzele și apoi a pictat cel mai memorabil zâmbet din istorie în Mona Lisa. A explorat matematica opticii, a demonstrat felul în care razele de lumină lovesc corneea și a creat iluzii prin schimbarea perspectivelor în Cina cea de Taină.
predare online proiecte BNA2018
Foto: Hotnews
Bienala Națională de Arhitectură

WebPR: Concurs proiecte de arhitectură Se prelungeste pana la 23 iulie a.c. termenul de inscriere in concurs!  Plus: Video interviuri cu personalitati din lumea arhitectilor

de SmileMedia HotNews.ro
Marţi, 26 Iun 2018 Actualitate | Cultură
Se prelungeste pana la 23 iulie a.c. termenul de inscriere in concurs! Printr-o hotărâre recentă a UAR, perioada de înscriere a proiectelor pentru Bienala Națională de Arhitectură se prelungește până la 23 iulie a.c., față de 10 iulie, dată anterior comunicată. Această decizie este menită să dea posibilitatea finalistilor din Universitatile de Arhitectura, promotia 2018 , sa isi poata inscrie lucrarile de diploma in concurs, precum si arhitecților interesați să participe la acest eveniment important, chiar dacă, din varii motive, au nevoie de mai mult timp pentru a îndeplini toate formalitățile de participare.
Hans Klemm Anca Jurma si David Varner
Foto: Ambasada SUA la Bucuresti/ Facebook

Întâlnire Hans Klemm-Anca Jurma. Ambasadorul american a asigurat-o pe șefa interimară a DNA de continuarea sprijinului Ambasadei SUA

de N.O. HotNews.ro
Ambasadorul Hans Klemm și atașatul FBI David Varner, recent sosit la post, s-au întâlnit marți cu procurorul șef interimar al DNA, Anca Jurma, la sediul instituției și au asigurat-o de continuarea sprijinului Ambasadei, arată o postare pe Facebook a Amabasadei Americii la București.

Rezultate Titularizare 2018 S-au afișat rezultatele de la titularizare. Vezi harta cu notele obținute de profesori la examenul de titularizare

de R.P., V.C. HotNews.ro


Rezultatele de la titularizare 2018 s-au afișat pe titularizare.edu.ro și la sediile inspectoratelor școlare. Profesorii care obțin note peste 7 au șanse să se angajeze într-o școală pe perioadă nedeterminată. Candidații nemulțumiți de notele de la titularizare pot să depună contestații atât astăzi, cât și mâine, până în ora 15:00. Amintim că peste 31.000 de profesori s-au înscris la examenul de titularizare, de săptămâna trecută.
  • Vezi în articol listele complete de note de la titularizare 2018
Andrei Botescu
Foto: Hotnews

Bike sharing și hoții de biciclete. Prins cu bicla-n biserică, un preot cântă maneaua antifurt: “Lua-m-ar dracu să mă ia / Helou, helou, helou, / Cât am ajuns de rău” – interviu cu Andrei Botescu, fondator Atelierele Pegas

de Eugen Istodor HotNews.ro
Luni, 16 Iul 2018 Actualitate | PERSPEKTIVA
“Hoții ar trebuie să înțeleagă că nu merită riscul. E o bicicletă ieftină cu o singură viteză, nu are mare valoare comercială. În schimb, există o echipă și o comunitate de oameni hotărâți să utilizeze tehnologia pentru a sancționa orice furt la adresa sistemului.” - declară Andrei Botescu, după câteva luni de la lansarea programului bike sharing Pegas. După câteva luni de alergătură zi și noapte pentru fiecare bicicletă, prin București, împreună cu Poliția. Un interviu despre GPS, cinste și dezonoare, acompaniat de maneaua anti-furt.
\iubita-mea-mercedes
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectură

Iubita mea Mercedes. O carte despre cum e să fii străin în țara altora și cum devii străin de țara ta

de A.V. HotNews.ro
Ideea carții mi-a venit pe când spălam mașina la o benzinarie din Germania. Așteptând să intru pe linia de spălare, mi-am amintit vorbele cuiva, care spunea, râzând: „Mulți bărbați, în Germania, își iubesc mai mult Mercedesul, sau BMW-ul, decât propria soție". Din  întâmplările mele și ale altor personaje, am încercat să arăt cum e să fii strain în țara altora și cum devii, treptat, străin de țara ta. Iubita mea Mercedes este o carte-document a emigrației românești după Revoluție și „o lecție despre libertate".
URGENT Anunt umanitar pentru Murariu George Madalin

George Madalin Murariu are 24 de ani si este student merituos la Facultatea de Medicina Veterinara din Bucuresti. La sfarsitul lunii martie 2018, in timpul ultimului viscol din acest an, a suferit un accident de masina soldat cu politraumatism cranian. A fost adus inconstient la Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti unde a fost in coma pentru cateva saptamani.

Din fericire, doctorii au reusit sa-l readuca la viata, pacientul a iesit din coma si urmeaza drumul anevoios si costisitor al recuperarii. Posibilitatile materiale ale familiei sunt foarte limitate si este necesar sprijin financiar.

Va rugam sa ne ajutati cu donatii in contul RO55 BTRL RONC RT03 8370 3701 deschis la Banca Transilvania, pe numele mamei sale, Murariu Rodica.ei-ma-considera-facator-de-minuni-viata-lui-arsenie-boca
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectură

Viața lui Arsenie Boca

de A.V. HotNews.ro
Cine este acest om care dă sens și speranță atâtor vieți deznădăjduite? Este cultul lui o vastă operațiune de marketing religios și-atât? Are viața lui datele recognoscibile ale vieților de sfinți ai creștinătății? Cum se face ca un om preocupat de profunde căutari intelectuale și care s-a declarat în repetate rânduri împotriva «minunismului» a ajuns să fie asociat atât de insistent cu miracolul?
Mihaela Buzarnescu si publicul doritor de autografe (7)
Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

​FOTO Mihaela Buzărnescu, urcarea continuă din clasamentul WTA, calificarea în turul doi de la București și "lupta" pentru un autograf

de Adrian Ilincescu HotNews.ro
Marţi, 17 Iul 2018 Sport | Tenis
Mihaela Buzărnescu nu mai este o surpriză, este deja o certitudine. Cu victorii în acest an la nume importante din circuit (Elina Svitolina, Jelena Ostapenko, Kiki Bertens, Camila Giorgi, Alize Cornet etc), Miki a făcut foarte bine trecerea de la iarbă (ultimul turneul la care a participat a fost Wimbledon-ul) la zgura de la BRD Bucharest Open. Numărul 25 în lume a practicat un joc solid, fără speranțe pentru incomoda Danka Kovinic. "A fost greu, deși de pe margine poate a părut altfel", a mărturisit sportiva la puțin timp după victorie. Rezultatele foarte bune din ultima perioadă nu au rămas fără "urmări", Miki fiind asaltată de mulți fani pentru autografe și fotografii.


Bacauanii protesteaza in lipsa apei potabile
Foto: Facebook

Circa 200 de persoane protestează în faţa Primăriei Bacău pentru că oraşul nu are apă de patru zile

de N.O. HotNews.ro
Marţi, 17 Iul 2018 Actualitate | Esenţial
Peste 200 de locuitori ai municipiului Bacău protestează, marţi seară, în faţa sediului primăriei, nemulţumiţi că oraşul este de patru zile fără apă potabilă şi nici nu există perspective certe să fie reluată furnizarea acesteia până la sfârşitul săptămânii în curs, relatează Agerpres.
Nelu Barbu
Foto: gov.ro

Nelu Barbu confirmă că joi va fi o nouă ședință de Guvern, a doua din această săptămână: Sunt acte normative care nu suportă amânare

de CP HotNews.ro
Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, a confirmat public informația potrivit căreia joi va fi a doua ședință de Guvern din această săptămână. Nelu Barbu susține că prima ședință, cea de marți, a avut loc din cauza unui proiect de ordonanță de urgență privind deșeurile din ambalaje, act normativ care nu suporta amânare. Conform explicațiilor lui Nelu Barbu, mai sunt câteva ordonanțe de urgență care nu suportă amânare, dar acestea vor fi aprobate în ședința de joi.
Elicopter EC135 al SMURD
Foto: SMURD

Ministerul de Interne va cumpăra 22 de elicoptere pentru gestionarea situațiilor de urgență. Cu ce elicopter va intra Airbus la licitație și ce alți competitori pot apărea

de Victor Cozmei HotNews.ro
Ministerul de Interne va suplimenta dotarea Inspectoratului General de Aviaţie cu 22 de elicoptere şi cu cel puţin un simulator de zbor, a anunțat marți prim ministrul Viorica Dăncilă, menționând că va fi adoptată o Ordonață de Urgență în acest sens. Conform planurilor autorităților, achiziția va viza elicoptere uşoare pentru intervenţii de salvare în mediul montan echipate medical, elicoptere de căutare-salvare şi un simulator destinat pregătirii personalului navigant. UPDATE: La finalul ședinței de Guvern de marți, purtătorul de cuvânt al executivului a detaliat că licitația va avea în vedere achiziția a 10 elicoptere ușoare și 12 elicoptere medii-grele.
protestatar tarat spre duba de catre jandarmi
Foto: Captura Twitter

VIDEO Îmbrânceli între jandarmi și protestatari, marți dimineață, în Piața Victoriei. O persoană a fost amendată, după ce a încercat să afișeze un banner

de N.O. HotNews.ro
O persoană a fost ridicată de jandarmi marți dimineață, iar o femeie a căzut în Piața Victoriei, după ce a fost îmbrâncită de forțele de ordine, în timp ce mai mulți protestatari încercau să atârne un banner cu mesajul " Trezeşte-te şi ieşi în stradă! Dictatura a fost instaurată întotdeauna prin lege" în fața Guvernului.
Viorica Dancila
Foto: Guvernul Romaniei

VIDEO Noi gafe ale Vioricăi Dăncilă: Dorim să ne anexăm pe prevenție

de CP HotNews.ro
Premierul Viorica Dăncilă s-a remarcat la începutul ședinței de guvern de marți cu o nouă serie de gafe: a pronunțat greșit, de mai multe ori, numele unei companii, a făcut cel puțin un dezacord și a folosit în mod eronat un cuvânt.
Adrian Benta, consultant fiscal
Foto: Hotnews

Marți a fost publicată o lege ce extinde serviciile din sfera cotei de TVA de 9%. Legea intră în vigoare din 2019

de DP HotNews.ro
Începând de anul viitor,  se extinde categoria serviciilor supuse cotei de TVA în procent de 9%, cotă reglementată de art. 291 alin. (2) din Codul fiscal. Astfel, cota de TVA de 9% va fi aplicată și livrării apei pentru irigații în agricultură dar și serviciilor de alimentare cu apă și canalizare. În prezent, pentru serviciile ce constau în livrarea apei pentru irigații în agricultură, era prezentă și sintagma ”apă potabilă”, ce va fi eliminată prin reformularea literei g) de la art. 291 alin. (2) din Codul fiscal.
fondatorii Proportunity
Foto: Facebook

Un startup care-i ajută pe englezi să-şi ia ”prima casă”, lansat la Londra de doi români

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Proportunity este un startup cu sediul la Londra, creat de doi tineri antreprenori români. Platforma îi ajută pe utilizatori să-şi găsească locuinţa dorită, face estimări în ceeea ce priveşte evoluţia preţurilor şi oferă împrumuturi pentru avansul unui credit ipotecar, scrie Techcrunch.
persoane dizabilitati
Foto: Hotnews

Guvernul vrea să renunțe la centrele pentru persoane cu dizabilități pentru a le înlocui cu "locuințe protejate"

de CP HotNews.ro
Guvernul discută în şedinţa de marţi un proiect de Ordonanță de Urgență privind unele măsuri pentru persoanele cu dizabilităţi, a anunțat premierul Viorica Dăncilă. Aceasta a spus că proiectul de act normativ prevede renunțarea, până la sfârșitul anului, la "centrele cu aspect de cazarmă militară în care erau găzduite sute de persoane cu dizabilităţi". "Le vom înlocui cu locuinţe protejate, centre pentru viaţă independentă, centre pentru abilitare şi reabilitare, centre de îngrijire şi asistenţă, centre respiro, centre de criză. Finanţarea acestor tipuri de centre va fi asigurată în proporţie de până la 90% de la bugetul de stat", a spus Dăncilă. UPDATE Actul normativ a fost aprobat.
Munca de acasa
Foto: Pixabay

Studiu: 6 din 10 angajaţi români lucrează de acasă cel puțin o data pe săptămână

de RA HotNews.ro
Aproximativ 6 din 10 români lucrează de acasă (remote) cel puțin o dată pe săptămână, iar peste 80% din companii sunt de părere că un spațiu flexibil ar avea un impact direct în creșterea afacerii, maximizarea profitului și menținerea competitivității, arată un studiu citat de Mediafax.
Julian Alaphilippe, castigatorul etapei a zecea din Turul Frantei
Foto: letour.fr

Turul Franței: Julian Alaphilippe (Quick-Step) a câștigat etapa a zecea - Greg Van Avermaet se menține tricou galben

de Diana Ene HotNews.ro
Francezul Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors) a câștigat din evadare etapa a zecea a Turului Franței, desfășurată între Annecy și Le Grand-Bornand, pe o distanță de 158,5 km. Belgianul Greg Van Avermaet (BMC) rămâne în continuare purtătorul tricoului galben.
Judecatorii de la Curtea Constitutionala
Foto: AGERPRES

CCR a admis sesizarea PMP și PNL la legea care permitea ca mandatul aleșilor să nu înceteze în cazul unei fuziuni a partidului din partea căruia au candidat

de I.R. HotNews.ro
Curtea Constituțională a României a admis, marți, sesizarea formulată de 80 de parlamentari ai Partidului Mișcarea Populară, PNL și deputați neafiliați privind proiectul care modifica Statutul aleșilor locali astfel încât mandatul consilierilor, primarilor şi preşedinţilor consiliilor judeţene să nu înceteze de drept în cazul în care partidul pe listele căruia au candidat fuzionează cu alt partid, potrivit Mediafax.
Android
Foto: Google

Comisia Europeană va anunța miercuri o amendă de câteva miliarde de euro la adresa Google, pentru sistemul de operare Android - surse

de Vlad Barza HotNews.ro
Marţi, 17 Iul 2018 Economie | IT
Bruxelles-ul va anunța miercuri că amendează cu o sumă enormă Google, pentru abuz de poziție dominantă în utilizarea sistemului de operare Android, spun surse citate de AFP. Anunțul va veni într-un moment deja dificil pentru relațiile SUA-UE. Sistemul Android este instalat pe 80% dintre smartphone-urile din piață.
Bucuresti - Un oras plin de probleme
Foto: Hotnews
​Actualizat

APLICAȚIE INTERACTIVĂ Peste 4.200 de probleme raportate în București de cititorii HotNews.ro într-o lună. Cum au răspuns Primăriile din Capitală la sesizări

În decurs de o lună cititorii au raportat peste 3.800 de probleme în Capitală și împrejurimi în aplicația interactivă lansată de HotNews.ro. Gropi, gunoaie, trotuare sparte, mașini parcate neregulamentar, lipsa benzilor și marcajelor, rable abandonate - toate și-au găsit loc pe harta Capitalei. HotNews.ro a oferit Primăriilor de Sector și Primăriei Generale acces la informațiile adunate și le-a pus la dispoziție o modalitate la fel de simplă de a „răspunde” pe hartă acolo unde au constatat și rezolvat problemele cetățenilor. Vezi în articol cum au răspuns administrațiile din București. PLUS: De azi, HotNews.ro a introdus în aplicația interactivă și posibilitatea ca cititorii să semnaleze pe hartă situațiile unde problemele au fost remediate între timp. / UPDATE, 18.05.2018 - Peste 4.200 de probleme au fost raportate pe hartă.
Rezultate titularizare 2018 la nivel national
Foto: edu.ro

Titularizare 2018 Rezultatele la nivel național: 47,40% dintre profesori au luat note peste 7, înainte de contestații

de R.P. HotNews.ro
Rezultatele examenului național de titularizare în învățământ arată că 47,40% dintre profesori au luat note peste 7, înainte de depunerea contestațiilor. Rezultatele de anul acesta sunt cu 1,67 puncte procentuale mai mari decât anul trecut, au anunțat reprezentanții Ministerului Educației. Amintim că titularizarea este concursul național în urma căruia profesorii se pot angaja pe o perioada nedeterminată într-o școală. Pentru titularizare, profesorii trebuie să obțină note peste 7 la acest examen.
  • Vezi în articol cum au fluctuat, în ultimii 10 ani, rezultatele la titularizare
ADN
Foto: Pixabay

VIDEO Tehnica experimentală de editare genetică CRISPR-Cas9 provoacă mutații neașteptate, susțin cercetătorii

de N.O. HotNews.ro
Tehnica experimentală CRISPR-Cas9, utilizată pentru modificarea genelor defectuoase și în care medicina își punea multe speranțe, este mai puțin precisă decât s-a vehiculat la început și cauzează mutații neașteptate, potrivit unui studiu publicat luni, relatează AFP.
Sorana Cirstea
Foto: BRD Bucharest Open/ facebook

BRD Bucharest Open: Sorana Cîrstea, a treia jucătoare română calificată în turul al doilea

de Diana Ene HotNews.ro
Marţi, 17 Iul 2018 Sport | Tenis
Sorana Cîrstea (57 WTA), cap de serie numărul 5, este a treia jucătoare din România care a obținut calificarea în turul al doilea de la BRD Bucharest Open, după o victorie lejeră cu Cagla Buyukakcay (Turcia, 195 WTA), venită din calificări, scor 6-3, 6-3.Alte titluri din Actualitate:

Vasile Blaga spune că ședința de miercuri cu foștii democrat-liberali de la sediul PNL este "o întâlnire între prieteni și colegi" - "Nu este o ședință pentru cineva, nici împotriva cuiva"
Decizie controversată a justiției italiene: Circumstanțele agravante nu sunt aplicabile unui viol, dacă alcoolul a fost consumat voluntar de către victimă
Reprezentanții Moscovei și Kievului au discutat în Germania despre viitorul livrărilor de gaze naturale
Curtea Constituțională a respins sesizarea PNL și USR asupra modificării Legii 317/2004 privind CSM
Schimbări în conducerea grupului Telekom Romania: Noi directori executivi pentru segmentul financiar și rezidențial
Iohannis a chemat-o pe Dăncilă la Cotroceni. Întâlnirea va avea loc mâine
APIA a atribuit fără licitație către Siveco un contract de peste 5,1 milioane de lei pentru mentenanța sistemului IT  destinat plății subvențiilor către fermieri
O nouă ședință de guvern ar putea fi convocată joi
Uniunea Europeană și Japonia au semnat un ”acord istoric” de liber-schimb
Eșec răsunător pentru cel mai scump film din istoria cinematografului chinez / Pelicula a fost retrasă din săli după trei zile
UPDATE Ședință de guvern la ora 14.00. Tăriceanu și Dragnea neagă că se va discuta OUG privind amnistia și grațierea
În Marea Arabiei, o îngrijorătoare zonă moartă continuă să se extindă
Darius Vâlcov susține că va urma o ”dezvoltare extrem de accelerată”: Pensiile se vor dubla, se vor construi 3 autostrăzi, gazele se vor ieftini cu 20%, vom avea canal Dunăre-București și o stațiune de schi în Făgăraș
România vrea să cumpere lansatoare mobile de coastă cu rachete antinavă: Care sunt variantele de rachete care ar intra în cursă și de ce contractul de „doar” 137 mil. euro ar putea avea o miză mult mai mare
ECONOMIE

Darius Valcov
Foto: gov.ro

Vâlcov, la Antena 3: Amnistia fiscală este prevăzută în programul de guvernare. Astea se fac și nu se discută

de I.B. HotNews.ro
Luni, 16 Iul 2018 Revista Presei | Radio TV
Consilierul de stat al premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov, a anunțat, luni seară, la Antena 3, că măsura amnistiei fiscale este prevăzută în programul de guvernare și include ștergerea datoriilor unor companii, precizând însă că "astfel de lucruri se fac, nu se discută", potrivit Mediafax. Fostul ministru de Finanțe a precizat că statul român se află în situația în care există datorii ale afaceriștilor și ale persoanelor fizice de 98 de miliarde de lei.
top companii
Foto: Pexels

Top 100: Cele mai mari companii la nivel global ajung la o valoare de 20.000 miliarde dolari. Clasamentul este condus de IT

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Valoarea totală de piață a celor mai mari 100 de companii globale a crescut cu 15% comparativ cu anul trecut și a ajuns la 20.000 de miliarde de dolari. Top 10 al celor mai valoroase companii include 8 companii din SUA și două din China, potrivit studiului PwC Global Top 100. Sectorul IT domină clasamentul.
Rata saraciei pe regiuni
Foto: INS

Vaslui, Teleorman și Mehedinți sunt cele mai sărace județe. Dacă nu s-ar da ajutoare sociale și pensii, jumătate din țară ar fi în sărăcie

de Florin Barbuta HotNews.ro
Datele oficiale atât europene cât și naționale dovedesc, în fiecare an, că nu se fac pași mari în direcția estompării sărăciei. Ultimele cifre disponibile sunt din 2017, dar fac referire la anul 2016, iar acestea demonstrează că, dacă statul nu ar plăti asistații sociali și pensionarii, jumătate din populație ar fi în risc de sărăcie și excluziune socială. Sunt unele județe care se află într-o situație critică.
sediul Piraeus Bank
Foto: Hotnews

J.C. Flowers & Co și BERD anunță preluarea Piraeus Bank România

de DP HotNews.ro
BERD a achiziționat o participație de 19%, Fondul de Investiții J.C. Flowers & Co. 76,1% din acțiunile Piraeus Bank, iar conducerea băncii va deține 4,9%, au confirmat marți reprezentații BERD. Preluarea fusese anunțată încă de la finele anului trecut, fără ca alte detalii să fie publicate oficial. Banca mamă, Piraeus Bank Group, una dintre cele patru bănci sistemice din Grecia, renunță la investițiile străine și vinde activele internaționale, ca parte a unei transformări cuprinzătoare a sectorului financiar grecesc, așa cum a fost convenită cu Comisia Europeană. În România, Piraeus Bank este una dintre băncile importante de retail, oferind servicii financiare pentru mai mult de 300.000 de clienți, printr-o rețea de 100 de sucursale și agenții, cu peste 1.200 de angajați.


0-100.hotnews.ro

Dacia Duster
Foto: Dacia

Record de vânzări pentru grupul Renault și marca Dacia în primul semestru al anului

de Redactia HotNews.ro
Luni, 16 Iul 2018 Economie | Auto
Grupul auto francez Renault, proprietarul Dacia, a anunţat luni că în primul semestru a vândut un număr record de 2,067 milioane vehicule la nivel mondial, în creştere cu 9,8% în ritm anual, graţie revenirii pieţelor din Rusia şi America Latină, precum şi unei cereri solide în Europa, informează Reuters, citată de Agerpres.


SPORT

Irina Begu
Foto: BRD Bucharest Open/ facebook

BRD Bucharest Open: Irina Begu, deţinătoarea trofeului, eliminată în primul tur de Ons Jabeur

de Diana Ene HotNews.ro
Irina-Camelia Begu, locul 42 WTA şi cap de serie numărul 3, a fost eliminată în turul I al BRD Bucharest Open, competiţie la care este deţinătoarea trofeului. Ea a fost învinsă, cu 6-2, 6-1, de Ons Jabeur din Tunisia, locul 123 WTA.
Irina Bara
Foto: BRD Bucharest Open/ facebook

BRD Bucharest Open: Irina Bara, în runda a doua a competiției bucureștene

de Diana Ene HotNews.ro
Irina Bara (151 WTA), venită din calificări, a învins-o în două seturi pe Viktoriya Tomova (Bulgaria, 128 WTA), scor 6-4, 7-5, obținând calificarea în runda a doua de la BRD Bucharest Open.
Mihaela Buzarnescu
Foto: BRD Bucharest Open/ facebook

BRD Bucharest Open: Mihaela Buzărnescu s-a calificat în turul al doilea

de Diana Ene HotNews.ro
Cap de serie numărul doi, Mihaela Buzărnescu (25 WTA) a obținut calificarea în runda a doua a turneului BRD Bucharest Open, după o victorie în două seturi în fața jucătoarei Danka Kovinic (Muntenegru, 134 WTA), scor 6-2, 6-4.


Bancul zilei

Bancul zilei: Spus de Darius Vâlcov... despre Vâlcov, Dragnea și doi morți într-un cimitir

de Ionut Baias HotNews.ro
Doi morţi într-un cimitir, dimineaţa la ora 06.00, se aude un zgomot. Primul, uimit:
- ”Ce se întâmplă, ce se întâmplă?”
- ”Stai, mă, liniştit, e Vâlcov, îşi ascunde tablourile...


REVISTA PRESEI

vedete
Foto: Hotnews

Caru' cu vedete: El e bossul Guvernului… Marius Dunca a apărut la mare cu ceas de 15 mii €, trabuc și sacou fin de miliardar!; Prima ceartă între Bianca Drăgușanu și Tristan Tate. Situația nu este deloc roz între ei; Paris Jackson a recunoscut că este bisexuală

de Cristina Filip HotNews.ro
Scandal în muzica populară. «Soţul Nicoletei Voica îi face de trei ani avansuri nevestei mele!» Solista de muzică populară Nicoleta Voica (62 de ani) n-are noroc în amor şi pace. După trei divorţuri în stil italian, iată că artista, care s-a...

Doinița Oancea, cea mai voluptuoasă burlăciță din Mamaia, a zăpăcit masculii cu trupul ei! Doinița Oancea a petrecut câteva zile la Mamaia, de una singură, pentru a se bucura de...
faze tari
Foto: Hotnews

Faze tari: ​Bătutul în ţeavă nu mai este la modă. Vecinii gălăgioşi sunt certaţi acum pe Facebook; Cea mai rablă dintre rable. Șoferul o conducea cu cheia franceză, așezat pe o găleată; Poliţistele au dat cu banul pentru a decide dacă reţin sau nu o şoferiţă

de Cristina Filip HotNews.ro
Un poliţist fals a tras o maşină pe dreapta. Cine a coborât din autoturism. Un bărbat din Arizona care pretindea că e poliţist a tras pe dreapta pe cine nu trebuie...

Ciudățenie a naturii în România! Autorităţile au fost informate de urgență. O plantă...
utile
Foto: Hotnews

​Utile: Momentul ideal pentru a concepe un copil; Efectele dăunătoare pe care le are aerul condiționat asupra ta; Acestea sunt substanţele din cosmetice care pot fi periculoase

de Cristina Filip HotNews.ro
Ceaiul de foi de dafin şi scorţişoară este ideal pentru slăbit. Ceaiul de scorţişoară și foi de dafin îmbunătățește funcția sistemului digestiv, previne...

Ceapa, aliatul tău în lupta pentru păstrarea sănătății. Considerată un adevărat antibiotic natural datorită proprieților sale de a lupta cu stafilococii, ceapa are un...


Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Intalniri on-line

Top 5 articole cele mai ...


De la zestre la videochat
Când pregatirea pentru maritiș dura ani de zile
Cum isi reprimă oamenii prejudecățile
Tolerant și totuși cu prejudecati
Sexismul nu este doar nedrept, ci imbolnaveste femeile
Ce efecte are sexismul asupra sănătății oamenilor?
citeste mai multe articole din SmartWoman
Life
Bancul zilei: Spus de Darius Vâlcov... despre Vâlcov, Dragnea și doi morți într-un cimitir
Doi morţi într-un cimitir, dimineaţa la ora 06.00, se aude un zgomot. Primul, uimit: - ”Ce se întâmplă, ce se întâmplă?” - ”Stai, mă, liniştit, e Vâlcov, îşi ascunde tablourile...
Bancul zilei: Diferenţele între birou şi puşcărie
La puşcărie ai timp să meditezi la viaţa ta. La birou nu ai timp de chestii atât de profunde...
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version