Sucursala Astra Asigurari
Foto: AGERPRES

​Schimbări radicale în cazul falimentelor în asigurări: Cresc sumele pe care le pot primi păgubiții / Poliția, spitalele și service-urile auto trebuie să dea date pentru stabilirea corectă a prejudiciului

de Adrian Vasilache HotNews.ro
​Păgubiții care au de recuperat despăgubiri de la o firmă de asigurări intrată în faliment vor putea primi cel mult 500.000 de lei pe fiecare contract pe care îl au la o astfel de firmă în faliment, potrivit unui proiect de lege propus de Ministerul de Finanțe. Acum, suma maximă este de 450.000 de lei și se acordă de către Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) per creditor, și nu pe fiecare contract de asigurare. Mai mult, FGA va putea să ceară Poliției, spitalelor ori service-urilor auto date suplimentare pentru stabilirea exactă a despăgubirilor cuvenite.
Birocratie
Foto: Hotnews

Termenul de depunere a declarației de beneficiar real va fi amânat până la 1 octombrie - Proiect

de C.P. HotNews.ro
Ministerul Economiei a inițiat un proiect de OUG prin care se amână termenul de depunere a declarației de beneficiar real. Practic, este introdus un termen derogatoriu pentru anul 2021, prelungind termenul de 15 zile de la depunerea situațiilor financiare anuale, introdus prin Legea 101/2021, la un termen special stabilit la 1 octombrie 2021. Prevederile din Legea 101/2021 au stârnit revolta în mediul privat, având în vedere că au fost introduse brusc și fără norme tranzitorii, generând și mai multă birocrație decât până acum.
Plaja Grecia
Foto: pixabay.com

Grecia și-a redeschis turismul, de vineri, după trei luni de lockdown / Care sunt regulile pentru turiști

de Redactia HotNews.ro
Grecia a ridicat de vineri restricțiile de călătorie și a redeschis porțile turismului, după trei luni de lockdown, însă numărul cazurilor de COVID-19 rămâne ridicat, relatează EFE.
Declaratia unica 2021
Foto: anaf

Zece răspunsuri ale ANAF la întrebările contribuabililor pe tema Declarației unice 2021 pentru cei care realizează venituri din activități independente

de F.B. HotNews.ro
Fiscul a făcut încă o sesiune online pe Facebook în încercarea de a ajuta contribuabilii cu Declarația Unică, mai ales că termenul de 25 mai este foarte aproape. Astăzi, discuțiile au fost despre veniturile din activități independente. De precizat că persoanele fizice pot accesa Declarația unică precompletată în baza informațiilor deja cunoscute de autoritățile fiscale, conform unui comunicat al Ministerului Finanțelor.
Florin Citu
Foto: Guvernul Romaniei

Guvernul decide măsurile de relaxare a restricțiilor care intră în vigoare de sâmbătă, 15 mai

de Redactia HotNews.ro
Guvernul se reunește în ședință, vineri seară, pentru a emite Hotărârea care include măsurile de relaxare a unor restricții care vor intra în vigoare de sâmbătă, 15 mai. Printre acestea se numără ridicarea carantinei de noapte și eliminarea obligativității măștii în aer liber, cu unele excepții.
Teatrul National Bucuresti
Foto: TNB

Lista evenimentelor test în domeniul cultural / Unde și când se vor organiza spectacole pilot - Hotărâre CNSU

de C.P. HotNews.ro
Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență a aprobat vineri lista cu evenimentele test/pilot în domeniul cultural. Potrivit hotărârii, se aprobă organizarea și desfășurarea a 4 evenimente în domeniul cultural conform anexei, în limita a maximum 70% din capacitatea spațiului. Două dintre evenimente sunt organizate de Opera Națională București, iar celelalte două de Teatrul Național București și Opera Națională Română Cluj-Napoca. Vezi programul lor.
Cisiordania si Fasia Gaza
Foto: Wikimedia Commons

Conflict Israel-Palestina: 10 palestinieni uciși în ciocniri cu armata israeliană

de I.B. HotNews.ro
Zece palestinieni au fost uciși vineri în Cisiordania ocupată în mai multe ciocniri cu armata israeliană, după o zi de ample proteste furioase, potrivit unui nou raport al ministerului palestinian al sănătății, potrivit AFP.
Voyager 1 si 2
Foto: Captura Youtube.com

VIDEO Spațiul interstelar vibrează. Sonda Voyager 1 a înregistrat "zumzetul" misterios

de N.O. HotNews.ro
La 44 de ani după ce a fost lansată în spațiu, sonda Voyager 1, care a părăsit deja Sistemul Solar, își continuă observațiile științifice și a înregistrat în premieră un misterios "zumzet" de fundal al spațiului interstelar, scrie Live Science, potrivit Agerpres.


Supermedical a lansat UpMed
Foto: Supermedical
Articol susținut de Supermedical

Supermedical a lansat UpMed, prima aplicație dedicată domeniului medical din România

de Smile Media
O companie românească lansează prima aplicație de telefonie mobilă dedicată profesioniștilor din sănătate. Aplicația UpMed este dezvoltată de Supermedical, un furnizor prezent din anul 2007 pe piața medicală autohtonă. Aceeași companie propune o soluție completă de digitalizare pentru spitale ce include sisteme de management și comunicare de date sau aplicații de inteligență artificială.
Avantajele unei semnături electronice
Foto: Freepik.com
Articol susținut de certSIGN

Care este valoarea legală a unei semnături electronice + ghid de alegere a unei soluții de semnare la distanță

de Narcis Anton Smile Media
Joi, 13 Mai 2021 Actualitate | Esențial
Se tot vorbește despre digitalizare în România de mai mulți ani, dar pandemia a accelerat acest lucru. Unele companii au ales să adopte semnătura electronică drept catalizator al transformării digitale, altele continuă să consume multe resurse și timp pentru a asigura un flux al documentelor în condiții de pandemie, folosind metodele clasice: documentele semnate pe hârtie, plimbate prin curieri între semnatari. Factorii de decizie din companii au uneori reticențe în a adopta tehnologii noi, în a digitaliza anumite procese. Putem să le spunem că sunt mai conservatori.
Camelia Malahov, Anca Ghizdavu
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - Comerțul online

Comerțul online, vizat de o nouă directivă UE. Obligații de raportare suplimentare

de Camelia Malahov, Anca Ghizdavu Deloitte Romania
Comerțul online, aflat în expansiune accelerată de la declanșarea pandemiei de COVID-19, este și sub vizorul autorităților din întreaga lume, în încercarea de a determina dacă sectorul contribuie corespunzător din punct de vedere fiscal. În acest scop, la nivel european a fost adoptată o nouă directivă - DAC 7, care, printre altele, vizează platformele de comerț electronic, respectiv comercianții care vând prin intermediul acestora. Conform noii reglementări, operatorii acestor platforme vor fi obligați să raporteze informații referitoare la vânzările intermediate prin intermediul platformei către autoritățile fiscale. Directiva trebuie aplicată de toate statele membre ale Uniunii Europene (UE) începând cu 1 ianuarie 2023 și, deși pare că mai este mult timp până atunci, cei vizați trebuie să se pregătească de acum, pentru că demersurile de implementare nu sunt simple.
Gaza, cladiri distruse de atacurile Israelului
Foto: youtube.com

Conflictul Israel-Palestina: Poveștile triste și fricile tinerilor din Gaza

de I.B. HotNews.ro
În Gaza, raidurile israeliene se intensifică, la fel și frica locuitorilor. La 16 ani, Muhammad Najib este un adolescent ca alții, căruia îi place să joace jocuri video. Dar acest palestinian din Fâșia Gaza are impresia de câteva zile că el însuși trăiește într-un joc de război împotriva clădirilor doborâte de armata israeliană, potrivit AFP.
Monica Cojocaru, Simona Chirica
Foto: Schoenherr si Asociatii
Dosare Juridice - Energia regenerabilă

Cum văd investitorii, băncile și autoritățile al doilea val de investiții în energia regenerabilă. Concluziile evenimentului Schoenherr și Asociații SCA dedicat acestui sector

de Monica Cojocaru, Simona Chirica Schoenherr si Asociatii
Firma de avocatură Schoenherr și Asociații SCA a organizat, pe data de 13 mai 2021, un eveniment online dedicat tendințelor actuale din sectorul energiei regenerabile din România, în cadrul căruia a lansat publicația renew Romania – un ghid pentru investitorii și dezvoltatorii activi în această piață.
Scoala online
Foto: Profimedia Images / Annette Riedl / AFP
​Ce facem cu școala?

​INTERVIU Lecțiile psihiatrului și psihologului de copii, după un an de școală online: Lipsa de interacțiune duce la anxietate și depresie / Obiectivul numărul unu ar trebui să fie suport emoțional și psihic pentru copii

de Iulia Roșca HotNews.ro
Joi, 13 Mai 2021 Actualitate | Educatie
La câteva zile de la reînceperea școlii, pentru unii fizic, pentru alții tot de acasă, și mai puțin de două luni până la finalul anului școlar, un psihiatru și un psiholog specializat pe problemele copiilor trag câteva concluzii legate de efectele pe care izolarea provocată de școala online, dar și de întreg contextul pandemiei le-au avut asupra sănătății mintale a copiilor: a crescut foarte mult numărul de cazuri de anxietate și depresie, precum și cel al tulburărilor alimentare și al celor de autovătămare, vor exista tulburări de adaptare la revenirea la școala față în față și este nevoie de grupuri de suport în școli, atât pentru elevi, cât și pentru profesori.
salariu minim
Foto: Dreamstime.com

PSD vrea ca salariul minim să fie acordat doar pentru persoanele care nu au nicio calificare și pentru posturile care nu necesită vreo calificare

de N.O. HotNews.ro
PSD propune modificarea Codului Muncii în sensul acordării salariului minim doar pentru persoanele care nu au vreo calificare și să se acorde pe o perioadă determinată de până la 12-24 de luni.
Copii la o scoala din sat din Romania
Foto: World Vision Romania

​LISTA Localitățile unde toți elevii vor merge fizic la școală săptămâna viitoare; 10% dintre elevi vor mai face școala online / Fără mască de protecție în curtea școlii de luni

de I.R. HotNews.ro
Ministerul Educației a transmis ratele de infectare în toate localitățile din România, în baza căreia se stabilesc scenariile verde sau galben potrivit căror elevii vor merge la școală săptămâna viitoare - 17-22 mai. Potrivit acesteia, vineri 14 mai mai erau 654 de localități în scenariul galben, acolo unde elevii de gimnaziu și liceu care nu sunt în clase terminale rămân să facă școală online.
15 mai - Ziua pictorului Nicolae Grigorescu
Foto: Artmark
Articol susținut de A10 by Artmark

Grigorescu digitalizat

de HotNews.ro
Pe 15 mai se împlinesc 183 de ani de la nașterea pictorului național Nicolae Grigorescu, cel care a lăsat moștenire României duioasele țărăncuțe și peisajele cu orizont fără sfârșit, care reflectă perfect sufletul satului românesc.
sapte scurte lectii de fizica
Foto: Hotnews
Recomandare de lectură

Șapte scurte lecții de fizică

de A.V. HotNews.ro
Aceste lectii au fost scrise pentru cei care stiu putin sau nu stiu nimic despre stiinta moderna. Impreuna, ele ofera o privire de ansamblu concentrata asupra celor mai fascinante aspecte ale marii revolutii savarsite in fizica in secolul XX si ale intrebarilor si misterelor pe care aceasta revolutie le-a adus la lumina.
umilul pi O comedie a erorilor matematice
Foto: Hotnews
Recomandare de lectură

Ce se intâmplă când matematica e folosita greșit in lumea reală?

de A.V. HotNews.ro
Un pod se bațâie, deși nu s-a intenționat acest lucru. Miliarde de dolari se duc in mod misterios pe apa sâmbetei. O cladire se leagănă când intră in rezonanță cu o clasă de fitness care țopăie in ritmul hitului din 1990 al trupei Snap „I've Got the Power”. Cum e posibil așa ceva? Răspunsul este matematica. Sau, ca sa fim mai preciși, matematica, dar când e folosita greșit in lumea reală.
Vaccinare la Castelul Bran
Foto: Daniel MIHAILESCU / AFP / Profimedia

Mediastandard.ro: Centrul de vaccinare de la Castelul Bran, lăudat de presa internațională

de Mediastandard.ro
Centrul de vaccinare deschis în Castelul Bran, unde vor avea loc în fiecare weekend din luna mai maratoane de imunizare, este lăudat de presa internațională pentru că reușește să îmbine turismul cu actul medical. Folosind imaginea populară a contelui Dracula, campania a adoptat tot felul de simboluri comune – inclusiv prin sloganul „un alt tip de înțepătură”, aluzie între acul seringilor folosite și colții vampirilor.
Cosmina Bălășescu
Foto: Hotnews

Anunț umanitar: Ajutor pentru Cosmina Bălășescu, diagnosticată cu o formă agresivă de cancer

de HotNews.ro
Micile bucurii fac viața să merite trăită. Fericirea se află în lucrurile mici. Nu îți trebuie mult ca să fii fericit... Le-am auzit cu toții de-a lungul timpului, iar circumstanțele în care ne găsim la un moment dat ne confirmă că toate aceste vorbe sunt adevărate.
​Coronavirus Germania
Foto: FRANK RUMPENHORST / AFP / Profimedia

Germania reinclude în zonele de risc înalt Marea Britanie, țară unde se extinde varianta indiană a coronavirusului

de N.O. HotNews.ro
Germania a reinclus vineri Marea Britanie pe lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat, în urma informațiilor despre extinderea variantei indiene a coronavirusului în această țară, în timp ce premierul britanic Boris Johnson a atenționat că această variantă riscă să perturbe procesul de relaxare a restricțiilor, în pofida vaccinării masive a populației britanice, transmite Reuters, potrivit Agerpres.
Pandemia de coronavirus
Foto: Moritz Frankenberg / AFP / Profimedia

Al doilea an al pandemiei de coronavirus ar putea ucide mai mulți oameni decât primul, avertizează OMS

de N.O. HotNews.ro
Al doilea an de pandemie este pe cale să ucidă mai mulți oameni decât anul trecut, a avertizat OMS vineri, în timp ce mai multe state întrezăresc speranța pentru o viață cât mai apropiată de normalitate, iar altele, precum India, sunt în pragul unei epidemii devastatoare, relatează AFP.
Simona Halep si accidentarea de la Roma
Foto: Rob Prange / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ce a spus Simona Halep despre șansele de a participa la Roland Garros

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Simona Halep a revenit, vineri, în România, după ce a evoluat și s-a accidentat la turneul de la Roma. Ea spune că obiectivul ei este să se refacă până la JO de Tokyo (23 iulie - 8 august).
imparatese regine printese si povestile lor scandaloase
Foto: Hotnews
Recomandare de lectură

Impărătese, regine, prințese și poveștile lor scandaloase

de A.V. HotNews.ro
Nesocotind valori fundamentale precum virtutea, blandetea, ascultarea – specifice educatiei feminine traditionale –, ele au ajuns de-a lungul vremii sa conduca popoare, sa infranga mentalitati si sa-si influenteze contemporanii. Prin felul de a-si duce viata, au starnit polemici si scandaluri, au ingrozit in aceeasi masura in care au fascinat.
Lamborghini
Foto: pixabay.com

Un american care și-a cumpărat un Lamborghini cu ajutoarele pentru COVID-19, condamnat la închisoare

de N.O. HotNews.ro
David Hines, acuzat că a obținut fraudulos 3,9 milioane de dolari din ajutoarele federale acordate companiilor afectate de COVID-19 și care a folosit o parte din bani pentru a-și cumpăra o mașină Lamborghini, a fost condamnat la peste șase ani de închisoare, potrivit unui judecător din Miami citat de EFE, scrie Agerpres.
Bogdan Gheorghiu
Foto: Facebook

Gheorghiu: 15 mai - o primă bornă a revenirii către normalitate; am avansat propuneri pentru spectacole cu 1.000 de persoane

de I.B. HotNews.ro
Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, și-a exprimat, vineri, satisfacția că revenirea la normalitate a fost devansată cu o jumătate de lună, context în care instituția pe care o conduce a înaintat propuneri pentru spectacole în aer liber cu maxim 1.000 de persoane.
Deseuri eelctrice si electronice
Foto: Djama86, Dreamstime.com

Rabla pentru electrocasnice vine cu o mare problemă legată de deșeurile colectate, avertizează asociația EcoTic

de V. B. HotNews.ro
Lansarea din 14 mai a noului program Rabla pentru Electrocasnice 2021 aduce o serie de modificări importante, de la categoriile de echipamente incluse, etape de desfășurare precum și o noutate despre care nu au fost în prealabil consultați actorii din domeniu, mai exact ignorarea responsabilităților producătorilor care pun pe piață aceste echipamente, avertizează ECOTIC, organizația care gestionează deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) în numele a aproximativ 700 de producători și importatori afiliați. Noutatea ridică întrebări importante despre cine va finanța operațiunile de colectare, tratare și reciclare ale deșeurilor din această campanie.
noua copilarie
Foto: Hotnews
Ghid Practic

Cum sa ne crestem copiii in lumea digitala

de A.V. HotNews.ro
Jocurile video sunt noile povesti de adormit copiii, noile basme, noua mitologie, poate chiar si noua Scriptura. Sunt cea mai proaspata forma de comunicare scrisa si inregistrata.
Vaccinarea in Romania - 14 mai
Foto: CNCAV

Vaccinarea în România: Peste 110.000 de persoane vaccinate în ultima zi / Peste 3,8 milioane de persoane vaccinate

de Victor Cozmei HotNews.ro
Peste 110.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore anti-Covid în România, dintre care 89.406 au fost imunizate cu Pfizer, 7.723 cu Moderna, 5.912 cu Johnson&Johnson și 7.758 cu AstraZeneca a anunțat Comitetul Național pentru Coordonarea Vaccinării anti-COVID. În total, de la debutul campaniei de vaccinare, peste 3,8 milioane de persoane au fost inoculate cu unul dintre vaccinuri și au fost administrate aproape 6,5 milioane de doze de vaccin.
Israel a atacat tunelurile din Gaza
Foto: Profimedia Images via Digi24

Digi24: Israelul a atacat rețeaua de tuneluri subterane din Gaza: „Este o rețea pe care agenții Hamas o folosesc pentru a se deplasa”

de Digi24 Digi24
Israelul a lansat atacuri aeriene extinse și bombardamente de la sol, vineri, împotriva unei rețele de tuneluri subterane din Gaza, pe fondul atacurilor persistente cu rachete asupra orașelor israeliene. Bilanțul deceselor a ajuns la 127, dintre care 119 palestinieni și 8 israelieni. Printre morți sunt și femei și copii.
Ronaldo
Foto: Getty Images / Digisport.ro

DigiSport: Cristiano Ronaldo a ales unde va juca sezonul viitor! ”Salariul monstruos” și ”avantajele fiscale”, factorii decisivi

de DigiSport Digisport.ro
Viitorul lui Cristiano Ronaldo a fost pus sub semnul incertitudinii în ultimele luni, însă în cele din urmă portughezul a ajuns la o concluzie.
buddha-si-nonconformistul-arta-spirituala-secreta-a-reusitei-in-munca
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectura

Buddha si nonconformistul. Arta spirituală secretă a reușitei profesionale

de A.V. HotNews.ro
Ai observat vreodata ca exista oameni care au parte de tot norocul din lume la serviciu? Produc idei din mers si ii atrag ca un magnet pe oamenii de care au nevoie. Obtin avansarile si maririle de salariu dorite. Creeaza legaturi puternice cu echipele lor si cu toti cei din jur. Cand trec la treaba, castiga. Si par sa aiba un noroc remarcabil. Totul le merge din plin.
Ashleigh Barty
Foto: Filippo Monteforte / AFP / Profimedia Images

Lidera mondială a abandonat în sferturile de la Roma - Conducea cu 6-4, 2-1

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Ashleigh Barty părea să nu aibă probleme prea mari în fața americancei Cori Gauff, în sferturile turneului de la Roma, însă o accidentare la brațul drept a obligat-o pe lidera mondială să se retragă în momentul în care conducea cu 6-4, 2-1.
Sergehi Lavrov si Vladimir Putin
Foto: Wikimedia Commons

Rusia plasează SUA și Republica Cehă pe lista țărilor „neprietenoase”

de I.B. HotNews.ro
Rusia a anunțat vineri că a plasat Republica Cehă și Statele Unite pe lista țărilor „neprietenoase”, într-o perioadă de tensiuni persistente între Moscova și țările occidentale, potrivit AFP.
campania anilor 1916-1918
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectura

Istoria României fără fard: Campania anilor 1916–1918

de A.V HotNews.ro
Aceste marturii, lipsite de emfaza relatarilor de dupa 1 decembrie 1918 si de tentatia glorificarii, au ramas practic necunoscute publicului larg timp de o suta de ani. Cele trei volume de razboi, reunite sub titlul Campania anilor 1916–1918, nu au, de aceea, nimic in comun cu retorica eroizanta cu care ne-a obisnuit de un secol bibliografia Marelui Razboi.
Liga 1
Foto: lpf.ro

VIDEO Liga 1: Spectacol la Clinceni - Academica a întors scorul și s-a impus într-un meci cu șapte goluri

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Academica Clinceni a învins, vineri, pe teren propriu, cu scorul de 4-3, echipa FC Botoșani, în primul meci al etapei a VIII-a a play-off-ului Ligii I. Oaspeții au condus cu 2-0 și 3-1.
Club de noapte
Foto: Piqsels.com

Interzis la dans, dar deschis la sex: Franța redeschide cluburile de swingeri, dar menține închise cluburile de noapte

de N.O. HotNews.ro
Franța urmează să treacă la o nouă etapă de relaxare a restricțiilor impuse pe fondul pandemiei de Covid și va redeschide cluburile de swingeri, dar nu și cluburile de noapte, spre uimirea unora dintre parlamentarii francezi, relatează Euronews.
Camera stocare vaccin anticovid
Foto: Ministerul Apararii Nationale

Florin Cîțu vrea ca România să producă vaccinuri anti-Covid: Avem 11 companii pe care le-am pus pe listă pentru Comisia Europeană

de N.O. HotNews.ro
Prim-ministrul Florin Cîțu a afirmat că sectorul privat din România trebuie susținut pentru a face măcar o parte din producția de vaccin anti-COVID-19 și că a pus 11 companii pe o listă prezentată Comisiei Europene.
Abecedar de colorat
Foto: Hotnews
Recomandare prescolari

Abecedar de Colorat si Abecedar Poveste

de A.V. HotNews.ro
Abecedarul poveste reprezintă fericita întâlnire a textului izbutit cu imaginile atent elaborate și sugestive. Copiii vor adora cartea și datorită galeriei diverse de personaje simpatice și hazlii ce aduc o încărcătură proaspătă de culoare și dinamism.
Abecedarul de Colorat conține diversele activități distractive ce îi vor ajuta pe cei mici să se obișnuiască cu fiecare literă în parte, într-un format perfect adaptat copiilor ce îi va sprijini să-și dezvolte spiritul de atenție, creativitatea și inteligența.
Irina Begu
Foto: DAVID GRAY / AFP / Profimedia

Irina Begu s-a calificat în semifinalele probei de dublu de la Roma

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Perechea Irina Begu/Sara Errani (România/Italia) s-a calificat, vineri, în semifinalele probei de dublu din cadrul turneului de la Roma.
alegerea-accepta-cu-bucurie-posibilul
Foto: Hotnews

Alegerea. Ce esti dispus sa faci pentru a supravietui?

de A.V. HotNews.ro
La 16 ani, Edith Eger a fost trimisa la Auschwitz. La cateva ore dupa ce parintii ei au fost gazati, ofiterul nazist dr. Josef Mengele a fortat-o pe Edie sa danseze si a lasat-o in viata ca sa-l distreze. A petrecut decenii chinuita de vinovatia proprie, hotarata sa taca si sa se ascunda de trecut. Cartea exploreaza modul in care putem fi incarcerati in propria minte si ne arata cum sa ne eliberam.
o-istorie-a-bibliei-povestea-celei-mai-importante-carti-a-lumii
Foto: Hotnews
Recomandare de lectura

O istorie a Bibliei. Povestea celei mai importante carti a lumii

de A.V. HotNews.ro
Ce este Biblia? Cum a aparut? Cum a fost citita de evrei si de crestini? Cartea lui John Barton ne ofera raspunsurile, condensand munti de informatie intr-o lucrare foarte accesibila chiar si pentru cei care nu stiu nimic despre toate acestea.
Pelerinaj Sumuleu Ciuc, 2019
Foto: AGERPRES

Aproximativ 40.000 de oameni așteptați la cel mai mare pelerinaj al catolicilor din România / Va fi primul pelerinaj după ce Guvernul a ridicat interdicțiile

de Redactia HotNews.ro
Aproximativ 40.000 de persoane sunt așteptate, în 22 mai, la tradiționalul pelerinaj de Rusaliile catolice de la Șumuleu Ciuc - cel mai mare pelerinaj al catolicilor din România -, iar organizatorii au făcut publice, vineri, regulile de participare. Va fi cel mai mare pelerinaj organizat după ridicarea restricțiilor de către guvern.
Tedros Ghebreyesus
Foto: Manuel Elias / Xinhua News / Profimedia

OMS îndeamnă țările bogate să doneze vaccinuri anti-Covid în loc să-și vaccineze copiii

de S.J. HotNews.ro
Organizația Mondială a Sănătății a îndemnat vineri țările bogate să își reconsidere planurile de a vaccina copiii împotriva coronavirusului și să doneze în schimb doze ale vaccinurilor anti-Covid schemei COVAX pentru ajutorarea țărilor mai sărace, relatează Reuters.
cernobil
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectura

Cernobîl. Istoria unei catastrofe nucleare

de A.V. HotNews.ro
Serhii Plokhy ne aduce istoria definitiva a dezastrului de la Cernobil si a consecintelor acestuia, abordand cu indemanare toate unghiurile, inclusiv povestea stiintifica, costurile umanitare si economice ale operatiunilor de decontaminare, modul in care explozia l-a fortat pe Gorbaciov sa grabeasca lansarea reformelor perestroikai si revirimentul nationalismului ucrainean.
urs
Foto: www.schule-und-familie.de

Ministrul Mediului, despre situația urșilor: Fără soluții de la autorități, braconajul va fi răspunsul cetățenilor

de Redactia HotNews.ro
Dacă instituțiile statului nu reușesc să gestioneze problema urșilor, braconajul va fi răspunsul cetățenilor la această situație, susține ministrul Mediului, Tanczos Barna. El spune că atacurile urșilor au devenit un fenomen generalizat, iar situația "trebuie abordată cu promptitudine, acolo unde este nevoie de intervenție pentru a proteja viețile sau bunurile oamenilor, și prin alte soluții de relocare, acolo unde se poate, pentru a asigura un habitat normal pentru acele exemplare".
Karolina Pliskova
Foto: Rob Prange / Shutterstock Editorial / Profimedia

Karolina Pliskova, în semifinale la Roma după ce a salvat trei mingi de meci / Duel cu Petra Martic

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Karolina Pliskova, locul 9 în ierarhia tenisului feminin, și croata Petra Martic, numărul 25 mondial, vor fi adversare în semifinalele turneului WTA 1000 de la Roma, dotat cu premii totale de 1.577.613 euro, transmite AFP.
Tesla Model 3 configurator in romana
Foto: Tesla Motors

Tesla Motors are de acum site în limba română, dar și un mic punct de vânzare la București

de Vlad Barza HotNews.ro
Tesla Motors, celebra companie fondată de Elon Musk, are de acum site în limba română și un mic punct oficial de vânzare într-un mall din București. Model 3 costă de la 42.990 euro, iar Model S, de la 89.900 euro. Cea mai scumpă versiune de Model S este 150.000 de euro. Tesla a deschis stații de încărcare rapidă în Timișoara și București și își va extinde activitățile în țară.
Formula 1
Foto: Formula 1.com

Turcia mai pierde o competiție importantă - Marele Premiu de Formula 1 a fost anulat

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Marele Premiu de Formula 1 al Turciei, care a înlocuit MP al Canadei, a fost anulat, din cauza situației sanitare.
Autostrada Moldovei - A7
Foto: Hotnews

Florin Cîțu, despre autostrada A7 Pașcani - Suceava - Siret: „Avem traseul final, va fi autostradă nu drum expres”

de Victor Cozmei HotNews.ro
„Avem varianta finală pentru autostrada 7 Pașcani-Suceava – Siret”, a anunțat premierul Florin Cîțu vineri, la Suceava. Pentru proiectul în cauza, de fapt, abia ce a fost finalizată o primă etapă de analiză în urma căreia pentru secțiunea Suceava - Siret au rămas „în cursă” două variante de traseu. Cîțu spune că șoseaua de mare viteză va fi autostradă, și nu drum expres. „Vom avea indicatori economici care vor arăta că trebuie să fie autostradă”, asta deși o astfel de decizie trebuie făcută în cadrul contractului conform unui studiu de trafic, studiu ce nu a fost finalizat deocamdată.
Declaratia unica pfa chirii 2021
Foto: Hotnews

ANAF: Declarația Unică 2021 precompletată, să și-o depună contribuabilii mai repede

de CZ HotNews.ro
Persoanele fizice autorizate, liber-profesioniștii și alte persoane fizice care obțin venituri pe cont propriu pot acum să-și scoată Declarația Unică pe anul 2021 gata completată de ANAF, prin Spațiul Privat Virtual, pentru a o depune până pe 25 mai.
Tramvaiul 1
Foto: Facebook

Bucureștenii care circulă cu autobuzul, tramvaiul sau troleibuzul nu vor mai plăti tarif pe cursă. Modificările propuse de STB

de Redactia HotNews.ro
Societatea de Transport București (STB) va propune un tarif de 3 lei pe oră pe mijloacele de transport în comun și abonamente anuale de 500 de lei, a anunțat, vineri, directorul general al STB, Adrian Criț. El spune că vrea ca tariful de 1,3 lei pe cursă să fie eliminat.
Calatori aeroport
Foto: Getty Images / Digi 24

România ar putea extinde lista statelor din zona verde pentru ca cei care vin în țară să nu mai fie nevoiți să intre în carantină

de Redactia HotNews.ro
Guvernul va discuta posibilitatea extinderii numărului de state din "zona verde", prin creșterea ratei limită de incidență peste 1,5 cazuri la mia de locuitori, astfel încât persoanele care vin din aceste țări să nu mai stea în carantină 14 zile, în situația în care nu sunt vaccinate cu ambele doze.
Coronavirus Romania
Foto: Agerpres

Bilanț COVID-19 cu o zi înaintea relaxării: 835 de noi cazuri și 105 decese

de Redactia HotNews.ro
835 de cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost raportate în ultimele 24 de ore în România, bilanțul COVOD-19 ajungând la 1.070.605, din care pacienți vindecați 1.022.029. În acest interval au fost efectuate 22.705 teste RT-PCR și 11.911 de teste rapide antigenice. În ultima zi au fost raportate 105 decese.
Coronavirus in Rusia
Foto: Profimedia Images/Valery Sharifulin/TASS

Rusia se așteaptă la un nou val al pandemiei după creșterea numărului de noi infecții și eșecul campaniei de vaccinare

de S.J. HotNews.ro
Numărul noilor cazuri de COVID-19 a atins vineri la Moscova un maxim după luna ianuarie, pe fondul restricțiilor antiepidemice limitate și unei campanii de vaccinare dezamăgitoare, relatează AFP și Agerpres.
COVID-19
Foto: Pixabay

Zece cazuri de COVID-19 cu tulpina indiană care a provocat actuala situație din India, depistate în România până în 9 mai

de Redactia HotNews.ro
Zece cazuri de COVID-19 cu tulpina indiană a virusului (B.1.617.2), care a provocat situația dramatică din India, au fost depistate până în 9 mai în România, în rândul cetățenilor indieni de la două firme din Popești Leordeni și din Colonia Bod, județul Brașov, a anunțat vineri Institutul Național de Sănătate Publică. Inițial, INSP a transmis că îmbolnăvirile respective nu sunt cu tulpina dominantă a virusului, iar acum motivează că laboratorul care a realizat secvențierile nu încărcase încă rezultatele analizelor în platforma mondială GISAID.
Marcel Ciolacu
Foto: Hotnews

Marcel Ciolacu: Am avut o discuție telefonică cu premierul / Îi propunem să-i punem la dispoziție toți specialiștii PSD pentru a definitiva PNRR

de L.P. HotNews.ro
Președintele PSD, Marcel Ciolacu a declarat, vineri, că a fost sunat de către premierul Florin Cîțu și că salută decizia acestuia de a avea o discuție aplicată cu opoziția și de a prezenta PNRR în Parlamentul României. Ciolacu a mai spus că urmează să se întâlnească săptămâna viitoare cu primul-ministru.
Momentul in care Pieter Serry este lovit cu masina
Foto: Captura video sbs.com.au
Ciclism

VIDEO Turul Italiei: Directorul echipei BikeExchange a fost exclus după ce a lovit un rutier cu mașina

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Gene Bates, directorul echipei BikeExchange, a fost exclus din Turul ciclist al Italiei după ce a fost găsit responsabil pentru că l-a lovit pe belgianul Pieter Serry (Deceuninck Quick Step) în etapa de joi, fiind la volanul mașinii care a produs accidentul, transmite EFE.
Alexandru Toma Patrascu
Foto: Arhiva personala

De 225 de ani ne vaccinăm. Cu succes

de Alexandru Toma Patrascu Contributors.ro
Azi se împlinesc 225 de ani de la prima vaccinare. Pe 14 mai 1796, dr. Edward Jenner l-a vaccinat împotriva variolei pe James Phipps, un băiețel de 8 ani. Vaccinul folosit de Jenner era virusul variolei vacilor, înrudit cu cel al variolei umane, dar relativ inofensiv pentru noi. La acea vreme nu se știa nimic despre existența virusurilor; nici măcar rolul bacteriilor în provocarea bolilor nu era cunoscut.
Hidroelectrica
Foto: AGERPRES

Guvernul liberal Cîțu lasă Hidroelectrica fără bani de investiții

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Acționarii Hidroelectrica, adică Ministerul Energiei și Fondul Proprietatea, au hotărât în unanimitate să jumulească de bani compania. Este una dintre cele mai profitabile companii din România, astfel că banii ei sunt tentanți pentru acționari, chiar dacă o lasă fără resurse pentru investiții cu impact major în economie. Practic, în ultima ședință AGA s-a decis transformarea întregului profit în dividende. Și de parcă nu ar fi fost suficient, statul român a acceptat și propunerea Fondului Proprietatea de a lua 1 miliard de lei din rezervele companiei.
Horia Tecau
Foto: MATTHEW STOCKMAN / Getty images / Profimedia

Horia Tecău, eliminat în sferturile probei de dublu de la Roma

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Perechea Horia Tecău/Kevin Krawietz (România/Germania) a fost eliminată, vineri, în sferturile de finală ale turneului de la Roma.
Sectie COVID-19
Foto: Zsolt Szigetvary / PA Images / Profimedia
 documente
(14 Mai 2021) PDF, 899KB

​DOCUMENT Raportul privind morții de COVID-19: Diferență de peste 7.000 de decese între cele două platforme de raportare, până la 31 martie

de Alina Neagu HotNews.ro
Ministerul Sănătății a publicat, vineri, raportul integral privind raportarea deceselor COVID-19 în România. Documentul arată că în platforma Corona forms au fost raportate în 2020 un total de 16.120 de decese de COVID-19, iar în platforma alerte.ms.ro, 18.988. Până la 31 martie 2021 însă, diferențele de raportare se măresc consistent: 31.132 de decese raportate în alerte.ms.ro și 23.931 în Corona forms. Practic, o diferență de peste 7.000 de decese.
Exercitiu Militar cu targeri de lupta in Marea Neagra
Foto: Fortele Navale Romane

VIDEO Trageri de luptă în Marea Neagră: Fregata Mărășești a folosit armamentul din dotare în cadrul unui amplu exercițiu militar

de Victor Cozmei HotNews.ro
Fregata „Mărășești” a executat activități de trageri cu instalațiile de artilerie de la bord, secvențe ce fac parte din desfășurarea Exercițiului TOMIS 21, integrat în serie de exerciții DACIA 21 LIVEX, condusă de Comandamentul Forțelor Întrunite din Statul Major al Apărării, anunță Forțele Navale.
Cancer
Foto: Hotnews

Cancerul ovarian poate avea o rată de supraviețuire de până la 94%. Care sunt simptomele care ar trebui să le trimită pe femei la doctor?

de Alina Neagu HotNews.ro
Cancerul ovarian poate avea o rată de supraviețuire de până la 94% dacă este depistat în primul stadiu, dar de cele mai multe ori este depistat târziu, fapt ce reduce drastic șansele de supraviețuire. Spre deosebire de alte tipuri de cancere la femei, pentru care s-au dezvoltat programe de screening și diagnosticare precoce, așa cum sunt cancerul de sân și cel de col uterin, pentru cancerul ovarian nu se poate face o astfel de detectare timpurie și multe cazuri sunt diagnosticate târziu.
Dolari
Foto: Dreamstime.com

O femeie din California susține că a băgat la mașina de spălat lozul câștigător în valoare de 26 de milioane de dolari

de R.P. HotNews.ro
O femeie care susține că a cumpărat lozul câștigător în valoare de 26 de milioane de dolari emis de loteria din California spune că a uitat biletul în buzunarul pantalonilor și i-a băgat la mașina de spălat, relatează presa americană citată de BBC.
Mirel Radoi
Foto: Alex Nicodim/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Lista preliminară a stranierilor convocați de Mirel Rădoi - Pe cine ne bazăm la amicalele cu Georgia și Anglia

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Selecționerul Mirel Rădoi a anunțat lista de jucători care activează la echipe de club din străinătate spre care sunt trimise faxuri de convocare preliminară, informează frf.ro.
Angela Merkel
Foto: Michael Kappeler / AFP / Profimedia

Germania condamnă atacurile teroriste lansate de Hamas asupra Israelului. Ce avertisment a transmis guvernul

de R.P. HotNews.ro
Germania a apreciat vineri că tirurile de rachete lansate de militanții islamiști Hamas către Israel sunt ''atacuri teroriste'' și a avertizat că nu va tolera ''manifestațiile antisemite'' pe teritoriul său, informează AFP citată de Agerpres.
Rafael Nadal
Foto: atp/ twitter

Rafael Nadal, în semifinale la Roma - Victorie în două seturi cu Alexander Zverev

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Rafael Nadal a obținut calificarea în semifinalele turneului de la Roma, ibericul reușind să-l învingă pe Alexander Zverev în două seturi (6-3, 6-4).
Nikol Pasinian
Foto: Asatur Yesayants / Sputnik / Profimedia Images

Premierul armean Nikol Pașinian acuză Azerbaidjanul de încălcarea frontierei și că încearcă să cucerească noi teritorii

de S.J. HotNews.ro
Liderul armean Nikol Pașinian acuză armata azeră de încălcarea frontierei armene și de faptul că încearcă să cucerească noi teritorii, declarațiile sale provocând o nouă intensificare a tensiunilor între cele două țări, relatează AFP și Barrons, potrivit News.ro.
Dolari
Foto: Depositphotos

Un român are 200.000 de dolari pe mână și caută startup-uri IT să le finanțeze

de CZ HotNews.ro
Un român are la dispoziție 200.000 de dolari de la un mare fond de investiții internațional și acum caută startup-uri de tehnologie, să le acorde finanțări. Dan Oros a fost selectat în programul european de scouting al Accel, unul dintre cele mai puternice fonduri de investiții din lume, care a finanțat startup-uri care au ajuns între timp giganți mondiali: Facebook, UiPath, Spotify, Dropbox.
Tudorel Toader
Foto: Facebook

Consiliul de Etică din Ministerul Educației spune că nu s-a pronunțat asupra posibilelor abateri disciplinare ale lui Tudorel Toader, doar a aplicat cadrul legal

de I.R. HotNews.ro
Consiliul de Etică și Management Universitar (CEMU), organism consultativ al Ministerului Educației, explică într-un comunicat de presă că nu s-a pronunțat asupra problemelor prezentate în sesizarea ce vizează posibile abateri disciplinare ale lui Tudorel Toader, ci doar a cerut aplicarea cadrului legal, adică pronunțarea în acest caz a Comisiei de etică universitară a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.
Octavian Vucmanovici - listarea Vifrana pe bursa - 2021
Foto: Hotnews

Vinul BIO Bob cu bob, listat pe bursa de la București. Octavian Vucmanovici (Vifrana): E foarte complicat să vezi că plouă 3-4 săptămâni pe an și tu nu ai voie să dai cu niciun fel de substanță

de F.B. HotNews.ro
Vifrana, cunoscută pentru vinurile BIO Bob cu bob sau Patrician, s-a listat la Bursa de Valori București (BVB) pe piața AeRO. „E foarte complicat să vezi că plouă 3-4 săptămâni pe an și tu nu ai voie să dai cu niciun fel de substanță de contact și ți se distruge producția. De-asta și producțiile sunt mici. (…) Nu am investit foarte mulți bani în zona de promovare, de advertising, de târguri”, a declarat Octavian Vucmanovici, director general și președintele Consiliului de Administrație Vifrana.
Razvan Chereches
Foto: Captura video

Răzvan Cherecheș: Renunțarea la măști în aer liber ar fi trebuit să se facă doar pentru cei vaccinați

de Alina Neagu HotNews.ro
Renunțarea la purtarea măștii pentru persoanele vaccinate, decizie luată de Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din Statele Unite, este o măsură corectă, în timp ce hotărârea luată în România - renunțarea la măsti în exterior pentru toată lumea - este incorectă, afirmă Răzvan Cherecheș, profesor de Sănătate Publică la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj și fost consilier onorific în Ministerul Sănătății.
DanUngureanu (foto Zorislav Stoianovici)
Foto: Arhiva personala

Sfârșitul emigrației

de Dan Ungureanu Contributors.ro
Au emigrat din România spre Europa occidentală peste trei milioane de români, din 2000 încoace. O parte au emigrat spre Italia și Portugalia. Și Italia și Portugalia sunt țări de prosperitate recentă, și au fost țări sărace în perioada postbelică. Și Portugalia și Italia au avut, între 1945-1970, emigrații masive. Când românii emigrează spre Italia sau Portugalia, emigrează printre oameni care au avut rude emigrate în acei ani vitregi.
Elevii se intorc la scoala
Foto: Agerpres

București: Elevii de gimnaziu și liceu care nu sunt în clase terminale fac școală online și săptămâna viitoare

de I.R. HotNews.ro
Elevii din Capitală de gimnaziu și liceu care nu sunt în clase terminale stau acasă și fac școala online și în săptămâna 17-22 mai, întrucat incidența în București rămâne peste 1 la mie, potrivit ratei de infectare de vineri.
Simona Halep, bandajul si accidentarea suferita la Roma
Foto: Simona Halep / Facebook

Simona Halep și rezultatul RMN-ului: Ultimele detalii despre revenirea pe teren și gravitatea accidentării suferite la Roma

de Silviu Dumitru HotNews.ro
O accidentare venită din senin a forțat-o pe Simona Halep să se retragă, miercuri, în turul al doilea al turneului de la Roma. După două zile, sportiva noastră a postat un mesaj prin care își anunță fanii cu privire la gravitatea situației.
Rovinieta
Foto: Facebook/ Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere

Emiterea rovinietelor prin sistemele informatice va funcționa cu intermitențe sâmbătă

de Redactia HotNews.ro
Emiterea rovinietelor (prin SMS, prin portalul www.erovinieta.ro și prin aplicația etarife) și a peajelor (prin SMS, prin portalul www.erovinieta.ro, prin aplicația etarife și prin punctele de distribuție aparținând Rompetrol Downstream) nu va fi posibilă sau va funcționa cu intermitențe sâmbătă, în intervalul orar 10:00 - 16:00, anunță Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).
Leonid Popov (stg.) si Dumitru Prunariu
Foto: AGERPRES

Dumitru Prunariu - Se împlinesc 40 de ani de la singurul zbor al unui român în spațiu

de Vlad Barza HotNews.ro
Vineri se împlinesc 40 de ani de la singurul zbor efectuat de un român în spațiul cosmic. Dumitru Prunariu, născut la Brașov în 1952, este singurul român care a ajuns în spațiul cosmic, petrecând peste șapte zile la bordul stației spațiale Salyut 6. Cosmonautul român a realizat mai multe experimente științifice din domeniul astrofizicii, al studiului radiațiilor cosmice, al medicinei, biologiei și psihologiei, dar și al tehnologiilor spațiale. Prunariu a înconjurat Pământul de 125 de ori și a parcurs peste 5 milioane de km în acel zbor istoric.
Rata de incidenta - Coronavirus - COVID19 - 14 mai
Foto: GCS

GRAFIC Rata de infectare COVID19 scade la nivel național. Incidența din toate județele

de C.V. HotNews.ro
Capitala și toate județele au rămas vineri în zona verde, iar media națională a ratei de infectare cu coronavirus a coborât la 0,90, după ce joi era la 0,96, potrivit datelor oficiale furnizate vineri.
Marea Insula Tancook (Canada) sursa foto: facbook)
Foto: Hotnews

6 insule private mai ieftine decât un apartament din Europa

de Redactia HotNews.ro
Vile scăldate în soare, cabane retrase pe malul unui lac liniștit. În timp ce majoritatea statelor iau măsuri de relaxare și redeschidere a turismului, după 18 luni de interdicții de tot felul și de lucrat de-acasă, unii europeni s-ar putea gândi să investească în astfel de proprietăți numai bune de petrecut vacanța de vară. Visând cu ochii deschiși la o astfel de ipoteză, Euronews trece în revistă șase insule private care costă cam cât un apartament într-o țară europeană.
Tineri casatoriti
Foto: Guido Cavallini / ImageSource / Profimedia Images

Nunți, botezuri cu până la 70 de oameni, din 1 iunie / Fără limită de persoane dacă participanții sunt vaccinați anti-COVID

de I.H. HotNews.ro
Joi, 13 Mai 2021 Actualitate | Esențial
Din 1 iunie, va fi permisă organizarea de nunți, botezuri, mese festive cu un număr de până la 70 de persoane, în aer liber. Dacă participanții sunt vaccinați, este eliminată restricția privind numărul participanților, a anunțat joi președintele Klaus Iohannis.
Lovitura israeliana in Gaza
Foto: APAImages / Shutterstock Editorial / Profimedia

​Conflict Israel-Palestina A cincea zi de ostilități, cu peste o sută de morți. Oamenii puteau fi auziți țipând de frică. Armata israeliană, gata de invazie terestră VIDEO

de R.P. HotNews.ro
Armata israeliană și-a intensificat asaltul asupra Fășiei Gaza, în timp ce militanții palestinieni au continuat vineri noaptea atacul cu rachete în a cincea zi de ostilități care s-au soldat cu peste 100 de morți, relatează BBC. Escaladarea tensiunilor din ultimele zile reprezintă cel mai grav conflict militar de la războiul din 2014, liderii isrelieni afirmând însă că ciocnirile stradale violente dintre evrei și arabi din interiorul țării prezintă o amenințare mai mare decât operațiunile militare, relatează și The Guardian.
Florin Citu, la Suceava
Foto: Captura

VIDEO Premierul face aceeași gafă pentru care noua șefă a TVR a fost aspru criticată în presă: Municipii de județ

de C.P. HotNews.ro
Ramona Săseanu, nou numită în funcția de director general interimar al TVR, a intrat, zilele trecute, în colimatorul presei, fiind criticată în mai multe publicații și pe posturi TV, pentru că a spus, în urmă cu mulți ani, "municipii de județ" în loc de "municipii reședință de județ". Vineri, premierul Florin Cîțu a făcut exact aceeași gafă.
Viitorul nod rutier A0 cu A2
Foto: Captura YouTube

​VIDEO Autostrada de Centură a Capitalei (A0) - Primele lucrări la viitorul nod rutier cu Autostrada Soarelui A2

de Victor Cozmei HotNews.ro
Autostrada de Centură a Capitalei (A0) pe partea de Sud, o nouă șosea de mare viteză diferită de actuala centură, e în curs de execuție, iar recent au început și lucrările pe cei 17 km ai Lotului 1, între Berceni și A2. Din dronă se pot observa primele lucrări ale viitorului nod rutier dintre A0 și Autostrada Soarelui A2.Alte titluri din Actualitate:

UPDATE Rata de infectare în Capitală continuă să scadă / Luni nu vor merge la școală elevii de gimnaziu și liceu care nu sunt în clase terminale
Primele evenimente-pilot organizate în interior: Accesul este permis doar persoanelor vaccinate. Masca va fi obligatorie
Relaxarea măsurilor și calendarul concret, discutate de Comitetul interministerial pentru revenirea la normalitate de la 1 iunie și Comitetul Național pentru Situații de Urgență
Pretinsul creator al bitcoin cere în instanță recuperarea unor criptomonede în valoare de 4 miliarde de lire sterline
Un cercetător de la Cornell afirmă că NASA ar fi putut răspândi deja viață pe Marte
Peste 4.300 de români s-au infectat cu SARS-CoV2 după imunizarea cu două doze de vaccin - 0.2% din totalul persoanelor vaccinate. Aproape 23.000, testați pozitiv după prima doză


ECONOMIE

Claudiu Cazacu - specialist in investitii
Foto: Hotnews

5 lucruri de care să ții cont dacă vrei să te arunci în brațele criptomonedelor – Interviu cu Claudiu Cazacu (VIDEO)

de Florin Barbuta HotNews.ro
Persoanele care doresc să investească în criptomonede ar trebui să învețe analiză tehnică, pentru că altfel trezirea la realitate nu va fi plăcută, reiese dintr-un interviu realizat de HotNews.ro cu Claudiu Cazacu, specialist în investiții care cunoaște piața. "E foarte ușor când totul crește să te consideri Warren Buffet sau Elon Musk al criptomonedelor”, spune el. Cineva fără experiență trebuie să se gândească bine înainte să facă un astfel de pas. Poate pierde tot. Am discutat cu Claudiu Cazacu despre diferențele dintre criptomonedele bune și proaste, dacă e mai bun „mineritul de cripto” decât achiziția directă, bula din domeniu, și de ce piața oscilează la declarațiile lui Elon Musk.
Televizoare in magazin
Foto: Monticelllo, Dreamstime.com

Rabla pentru electrocasnice începe în 14 mai - Ce trebuie să știi despre program

de HotNews.ro
Joi, 13 Mai 2021 Economie | Consumator
Începând cu 14 mai 2021, ora 10:00, Administrația Fondului pentru Mediu anunță deschiderea perioadei de înscriere a persoanelor fizice în cadrul Programului Rabla pentru electrocasnice. În articol puteți citi despre cum se fac înscrierile, ce noutăți sunt și care sunt cele trei etape. Voucherele au valori între 200 și 500 lei, în funcție de tipul de produs, dar și de încadrarea într-o anumită clasă energetică.
Numarul inventatorilor români e in scadere
Foto: Pixabay

Inventatorii români se împuținează. Câte brevete se solicită anual și mai ales, câte din ele ajung să producă bani

de DP HotNews.ro
Anul trecut, puțin peste 800 de români au solicitat un brevet de invenție. În urmă cu 10 ani, numărul inventatorilor români era aproape dublu. În afara ”inventatorilor” persoane fizice, cereri de obținere a unui brevet de invenție mai depun universitățile, institutele de cercetare dar și companiile (în general cele străine). România a avut inventatori care au dus faima țării la nivel mondial: Coandă, Poenaru, Aslan și mulți alții. În ultimii 30 de ani invențiile făcute de români rar au trecut granițele țării. Mai mult, doar 4-5% din brevetele de invenții obținute sunt și aplicate din cauza lipsei banilor și a dezinteresului, spun specialiștii.
Fulfilment by eMAG
Foto: eMAG

Ungaria: eMAG, amendă de 560 de mii de euro și obligată la 11.2 milioane de euro despăgubiri

de I.B. HotNews.ro
O anchetă încheiată recent de Autoritatea Maghiară a Concurenței (GVH) a stabilit că practicile de reducere ale eMAG sunt neloiale față de consumatori de mult timp. Autoritatea a impus o amendă de 200 milioane HUF (560 de mii de euro) pentru încălcarea legislației și a ordonat operatorilor magazinului web să acorde despăgubiri de aproximativ 4 miliarde HUF (11,2 mil de euro), potrivit gvh.hu.


0-100.hotnews.ro

Duster 2.000.000
Foto: Dacia

Dacia anunță că a produs mașina Duster cu numărul două milioane

de Vlad Barza HotNews.ro
Joi, 13 Mai 2021 Economie | Auto
Pe 13 mai 2021, de pe linia de montaj a Uzinei Vehicule Dacia a ieșit automobilul Duster cu numărul 2.000.000, a anunțat producătorul auto. Prezentat în premieră mondială în martie 2010, la Salonul Auto de la Geneva, Duster a fost restilizat în 2013 și a doua generație a fost lansată în 2017. Spre final de an va fi lansat Duster facelift.


SPORTLIFE

Kevin Spacey
Foto: Wikimedia Commons

Procesul de agresiune sexuală împotriva lui Kevin Spacey va fi respins după ce acuzatorul a refuzat să își dezvăluie identitatea

de S.J. HotNews.ro
Procesul civil înaintat împotriva actorului american Kevin Spacey în care acesta este acuzat de agresarea sexuală a unui adolescent în anii 1980 va fi respins probabil de instanță după ce avocații acuzatorului au anunțat că acesta refuză să se identifice, relatează CNN.​

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Străzile din București....
Doi polițisti găsesc un cadavru pe strada Edgar Quinet din București... Scoate unul dintre ei actele să completeze raportul și scrie acolo:-Bărbat de 45 de ani, ucis cu multiple lovituri de cuțit...
Bancul zilei: Vânătoarea unui prinț... din poveste
Un prinț... din poveste se duce in padure sa vaneze ursi. Vede ursul brun, duce pusca la ochi, trage si... In acelasi timp, simte o bataie pe umar, se intoarce si vede un urs uriaș care ii spune:- Omule, ai doua optiuni...
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by