Spitalul Judetean Suceava
Foto: Facebook

Noua conducere a Spitalului Județean Suceava a demisionat

de I.H. HotNews.ro
Miercuri, 1 Apr 2020 Actualitate | Coronavirus
​Noua conducere a Spitalului Județean Suceava - mangerul Florin Filip și directorul medical Doina Ganea Motan - a demisionat miercuri seară, scrie Monitorul de Suceava. 200 de cadre medicale din Suceava au fost confirmate cu coronavirus, iar peste 30 de pacienți internați la acest spital au murit din cauza COVID.
Test pentru coronavirus - COVID-19
Foto: Profimedia Images /Hector RETAMAL/AFP

Coronavirus în România: Alte șase persoane au murit din cauza Covid-19 /Bilanțul deceselor a ajuns la 92 - UPDATE

de N.O. HotNews.ro
Miercuri, 1 Apr 2020 Actualitate | Coronavirus
Bilanțul deceselor în România din cauza coronavirusului a ajuns miercuri la 92, după ce autoritățile au anunțat alte șase decese. Este vorba de trei bărbați și trei femei, cu vârste de peste 60 de ani. Este vorba de trei persoane din București și câte una din Bistrița Năsăud, Botoșani și Covasna. De subliniat este că bărbatul din Bistrița Năsăud a fost externat în 30 martie înaintea primirii rezultatului pentru COVID-19, care a venit pe 31, în ziua în care pacientul a murit.

Ludovic Orban
Foto: Hotnews

AUDIO Guvernul ia în calcul măsuri mai dure pentru medicii care demisionează. Orban: E ușor să spui să nu mai practice medicina, dar România și așa duce lipsă de cadre medicale

de N.O. HotNews.ro
Miercuri, 1 Apr 2020 Actualitate | Coronavirus
Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, la Europa FM, că Guvernul ia în calcul să interzică dreptul de liberă practică și prelungirea perioadei de preaviz pentru medicii care demisionează în aceste zile, în care România este afectată de coronavirus, iar zeci de doctori demisionează.
Spital din Romania
Foto: AGERPRES

357 de cadre medicale din România, infectate cu coronavirus. 200 dintre ele sunt din Suceava

de Alina Neagu HotNews.ro
Miercuri, 1 Apr 2020 Actualitate | Coronavirus
357 de cadre medicale din România sunt infectate cu coronavirus, potrivit datelor anunțate miercuri seară de Grupul de Comunicare Strategică. Peste jumătate dintre ele - 200 - sunt cadre medicale din Suceava.
Coronavirus pe suprafete
Foto: Observatorul Roman de Sanatate

Cât timp rezistă coronavirusul pe suprafețe? COVID 19 se transmite prin alimente?

de Alina Neagu HotNews.ro
Miercuri, 1 Apr 2020 Actualitate | Coronavirus
Coronavirusul rezistă 2-3 zile pe plastic și inox, 24 de ore pe carton și 4 ore pe cupru, arată Ministerul Sănătății și Observatorul Român de Sănătate, care desfășoară o campanie de informare în contextul pandemiei. Spre deosebire de alte epidemii (precum norovirusul sau hepatita A), transmiterea prin alimente nu este suspectată în cazul coronavirusului.
Coronavirus
Foto: Digi24
​LIVETEXT

Coronavirus în lume: Statele Unite au depășit pragul de 200.000 de cazuri de coronavirus / La nivel global, bilanțul infecțiilor a ajuns la peste 900.000 / Ne confruntăm cu cea mai mare criză de la Al Doilea Război Mondial

de Redactia HotNews.ro
Miercuri, 1 Apr 2020 Actualitate | Coronavirus
În condițiile în care omenirea se confruntă cu cea mai gravă criză de la Al Doilea Război Mondial încoace, iar SUA se pregătesc de două săptămâni ”foarte dureroase”cu un bilanț negru, după cum a avertizat marți seara Donald Trump, numărul total al cazurilor de îmbolnăviri cu coronavirus a depășit 900.000 pe glob, potrivit centralizării Johns Hopkins pe platforma Arcgis.

------------------------
00.43: Canada va cheltui 71 de miliarde de dolari pe asistență cu plata salariilor
23.53: Brazilia a confirmat primul caz de coronavirus în rândul populației indigene
22.44: Israel: Intervenție în forță a poliției în comunitățile ultra-ortodoxe
21.50: Statele Unite au depășit 200.000 de cazuri de coronavirus
21.20: Pandemia de coronavirus a ucis încă 509 persoane în spitalele din Franța în ultimele 24 de ore
18.45: Numărul cazurilor de coronavirus din Canada a depășit pe 1 aprilie 9.000. Bilanțul deceselor a ajuns la 105
18.30: Turneul de la Wimbledon a fost anulat din cauza coronavirusului
Violeta Alexandru
Foto: Facebook

Ministrul Muncii: Vom sprijini persoanele vulnerabile, fără venituri, „inclusiv cu hrana și cele necesare pentru viața de zi cu zi”

de S.J. HotNews.ro
Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, a afirmat, miercuri, că se lucrează la o măsură de intervenție la nivel național pentru persoanele vulnerabile care au rămas fără venituri și care se confruntă cu situații sociale la limită, inclusiv pentru românii care au lucrat în afara țării, relatează Agerpres.
Laurențiu Ciocârlan, Equiliant Capital
Foto: Hotnews

Ce afaceri au șanse de a fi finanțate pe timp de criză? La ce se uită un fond de investiții când își plasează banii într-un business? Vezi ce spune Laurențiu Ciocârlan, managerul fondului de investiții Equiliant Capital, invitat online #deladistanță joi, 2 aprilie de la ora 12.00

de Dan Popa HotNews.ro
Miercuri, 1 Apr 2020 Economie | Finanțe & Bănci
Laurențiu Ciocârlan, managing partner al fondului de investiții Equiliant Capital va participa joi, 2 aprilie de la ora 12.00, la o întâlnire online realizată la distanță și va răspunde întrebărilor cititorilor despre efectele crizei coronavirus în domeniul investițiilor, despre ce măsuri pot fi luate pentru a-ți proteja investițiile și mai ales cum investești în perioade de criză.
  • Adresați întrebări legate de tema întâlnirii on-line folosind formularul de comentarii de la sfârșitul articolului.
  • Vor fi acceptate doar comentariile și întrebările care respectă tema întâlnirii și care conțin un limbaj decent
Bursa
Foto: Pexels

Bursele au intrat din nou în declin miercuri, pe fondul temerilor legate de pandemia COVID-19

de S.J. HotNews.ro
Con​fruntate cu numeroasele incertitudini legate de evoluția pandemiei COVID-19, piețele financiare mondiale au intrat în declin miercuri, înlăturând optimismul care părea să caracterizeze bursele la începutul săptămânii
Voluntar Crucea Roșie Brașov
Foto: Arhiva personala
​INTERVIU

Cum este viața într-un centru de carantină instituționalizată: „Dacă unul era infectat nenorocea un etaj întreg!”

de Sabina Bujoreanu HotNews.ro
Miercuri, 1 Apr 2020 Actualitate | Coronavirus
Un voluntar de la Crucea Roșie din Brașov ne-a povestit cum este viața românilor care, după ce s-au întors din străinătate, sunt acum nevoiți să stea cel puțin 14 zile într-un centru de carantină instituționalizată.
Mihai Petre, Director, Comert International, Asistenta Fiscala și Juridica
Foto: EY Romania
Articol susținut de EY România

Cum putem limita expunerea personalului implicat în operațiuni vamale în contextul crizei COVID-19?

de Mihai Petre EY Romania
Ținerea sub control a lanțului de aprovizionare și respectarea obligațiilor fiscale în timpul acestei perioade de absenteism este o sarcină dificilă pentru companiile care produc, distribuie sau depozitează bunuri de la furnizori din toată lumea. Pentru a limita interacțiunea cu autoritățile vamale, lucru benefic atât pentru agenții economici, cât și pentru autoritățile vamale, există câteva soluții care pot fi implementate.
Tigari de contrabanda capturate
Foto: Politia de Frontiera

Contrabanda de țigări în vremea epidemiei de coronavirus

de Gabriel Bejan Smile Media
Marți, 31 Mar 2020 Contrabanda
Deși au scăzut în 2019 pâna la sub 14% din totalul pieței, afacerile cu țigări de contrabandă în România rămân peste media din UE. Și continuă cu succes și în vremea pandemiei de coronavirus. Vineri 20 Martie. La patru zile după decretarea stării de urgență pe teritoriul României, piața Obor din București este plină de oameni.
Liviu Arsene - Senior eThreat Analyst
Foto: BitDefender
O inițiativă a Băncii Comerciale Române

INTERVIU Cum te protejezi de hackeri când lucrezi pe calculator de acasă. Sfaturi de la Liviu Arsene, Bitdefender, în dialog #deladistanță

de Răzvan Băltărețu Smile Media
Miercuri, 1 Apr 2020 Un sfat pe zi
Internetul e, în aceste zile, lovit din toate părțile. Pe de o parte, stau online mai mulți oameni ca niciodată. Unii o fac în scop profesional, alții ca să uite de izolare. Pe fondul acestei cereri imense a crescut și numărul de pericole. Am vorbit cu un specialist ca să văd ce măsuri de siguranță îți poți lua ca să nu regreți mai târziu.
Dragoș Bogdan, Mihai Stănescu
Foto: STOICA & Asociatii
Dosare Juridice - Fiscalitate

Șapte mituri legate de amânarea plății ratelor la credite

de Dragoș Bogdan, Mihai Stănescu STOICA & Asociatii
În data de 30 martie 2020 a fost publicată în Monitorul Oficial OUG nr. 37/2020, privind acordarea unor facilități pentru creditele acordate de instituții de credit și instituții financiare nebancare anumitor categorii de debitori. În ciuda acestui fapt, anterior publicării actului normativ, în spațiul public au apărut numeroase luări de poziție față de presupusul conținut al reglementării, opiniile exprimate fiind mai mult sau puțin partizane în funcție de „tabăra” din rândul căreia provin autorii, cea a debitorilor sau cea a creditorilor.
Plante de tutun - KBP
Foto: BAT
Smile Media​

BAT dezvoltă un potențial vaccin pentru COVID-19 și a început faza de testare pre-clinică

de Smile Media
Pandemia cauzată de coronavirus a lovit rapid și puternic întreaga lume, iar efectele negative se văd deja pe toate planurile, atât economic, cât și social. Salvarea poate veni, pe lângă măsurile individuale de igienă și autoizolare, de la un vaccin. În acest context, subsidiara de biotehnologie a BAT, Kentucky Bioprocessing (KBP) dezvoltă un posibil vaccin pentru COVID-19, aflat în prezent în faza de testare pre-clinică.
Maria Dede
Foto: Hotnews
​#izolatidarimpreuna

Efectele coronavirusului asupra plămânilor. Dr. Maria Dede: Răspunsul este diferit în funcție de imunitatea fiecăruia, nu este determinat de leacuri magice

de R.F. HotNews.ro
Marți, 31 Mar 2020 Izolați, dar împreună
​IZOLATI, DAR IMPREUNA Numărul de cazuri continuă să crească, spitalele sunt sub presiune pentru că bolnavii cu forme severe au nevoie de îngrijiri de urgență. Dr. Maria Dede, medic specialist pneumologie, explică cum apare pneumonia, ce se întâmplă în plămâni când suntem infectați și cum sunt ajutați oamenii să respire, în cazurile grave. În contextul actual, oamenii găsesc și informații greșite sau interpretabile ceea ce îi pune în dificultate, ori se panichează fără motive reale, ori tratează cu superficialitate anumite aspecte importante.
Teodor Baconschi și Milo. În bucătărie
Foto: arhiva personala

Sănătate de la Teodor Baconschi: “Nu suntem nici buricul, nici proștii pământului. Suntem un neam european rezistent și norocos, care se mobilizează in extremis" Jurnal ANTI-covid 19. Ziua 18

de Eugen Istodor HotNews.ro
Miercuri, 1 Apr 2020 Actualitate | PERSPEKTIVA
E tot mai greu. Doctori care-și dau demisia. Spitale ca Municipalul București atins de COVID. Incertitudinea este tot mai greu de dus. Căut locuri sigure. Astăzi intru virtual în casa lui Teodor Baconschi. Ministru de externe, diplomat. Acum acasă. Uite-l pe Milo, teckelul sârmos, uite-l pe Teodor împărtășind o pipă și având bucuria gândului la Isus Cristos. Uite-o pe Marina, soția sa, om de radio și "gospodină". “Parcă am fi niște hipioți cărunți, în duba VW, pe un drum din Nepal”.
Viziere
Foto: Hotnews
​Apelul medicilor din linia îintai

Donează pentru secțiile indispensabile din spitale. Este esențial să rămână necontaminate

de HotNews.ro
Duminică, 29 Mar 2020 Actualitate | Esențial
Cel mai negru scenariu ar fi ca virusul să pătrundă în spitale. Medici inimoși încearcă, prin propriile puteri, să ridice standardul cât mai sus. E nevoie de contribuții rapide, pentru a fi comandate imediat echipamentele care mai sunt în stocuri.
Andrei Buga, Anca Ștefania Manolache
Foto: STOICA & Asociatii
Dosare Juridice - COVID-19

Toți angajatorii și salariații afectați, direct sau indirect, de efectele pandemiei de SARS-CoV-2 pot să beneficieze de sprijin din partea statului

de Andrei Buga, Anca Ștefania Manolache STOICA & Asociatii
În Monitorul Oficial nr. 260 din data de 30 martie 2020 a fost publicată Ordonanța de Urgență nr. 32/2020 pentru modificarea și completarea Ordonanței de Urgență nr. 30/2020. În ceea ce privește șomajul tehnic, prin OUG 32/2020, pe de o parte a fost simplificată procedura și s-au redus termenele de plată a indemnizației, iar pe de altă parte au fost clarificate anumite aspecte care țin de situația salariaților cu mai multe contracte individuale de muncă. Subliniem faptul că prevederile acestei Ordonanțe sunt aplicabile doar pentru perioada în care România se află în stare de urgență.
Turism în România
Foto: Travlocals

[P] ​Travlocals.com: O gură de oxigen pentru turismul românesc, bazat pe experiențe locale

de Smile Media
Travlocals.com este una dintre cele mai moderne platforme de booking din România și probabil, cea mai exclusivistă dintre acestea. Fondatorul, Radu Fusea, consideră că a găsit formula prin care turismul românesc poate fi resuscitat și, de ce nu, așezat la loc de cinste în Europa, așa cum ar merita o țară cu potențialul și versatilitatea României.
Coronavirus
Foto: Digi24

Mediastandard.ro: De ce cred românii mai mult în conspirații decât în explicațiile științifice despre coronavirus

de Mediastandard.ro
Miercuri, 1 Apr 2020 Actualitate | Esențial
Încă de când China a admis în fața întregii lumi că se confruntă cu apariția unui nou coronavirus, teoriile conspiraționiste au curs pe internet și, pe măsură ce virusul s-a răspândit în Europa, la fel au făcut-o și speculațiile. Iar unele – oricât de exagerate ar suna -, au devenit populare.
Subiectele zilei
Foto: Colaj foto

Subiectele zilei: Problemele pe care le întâmpină românii după ce ies din izolare sau carantină; Pacientă găsită de rude la pompe funebre. Familia a aflat după 3 zile că a fost externată decedată, deși s-a vorbit la spital zilnic

de S.J. HotNews.ro
Republica: Ludovic Orban: „Este penurie! Regret că nu putem asigura echipamente în spitale ● Libertatea: Șeful Secției de Chirurgie din Spitalul Deva și-a scos nevasta din carantină pe barba lui ● Digi24: Pacientă găsită de rude la pompe funebre. Familia a aflat după 3 zile că a fost externată decedată, deși s-a vorbit la spital zilnic ● Adevărul VIDEO Ce pățește polițistul agresiv cu șoferul care i-a cerut să nu-i atingă documentele. ● Actual de Cluj: 700 de teste pe zi împotriva coronavirusului de joi la Cluj ● Gazeta de Sud: Sistem nou pentru depistarea infecției cu coronavirus, la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Craiova
Business report
Foto: Colaj foto

Business report: ​Dacia s-a prăbușit în Franța, scădere uriașă a vânzărilor. Piața auto franceză a căzut cu peste 70% sub impactul pandemiei; „Războiul cash-ului”: companiile și statul - statul și companiile - companiile și companiile

de S.J. HotNews.ro
Wall-Street.ro: Erste: România și toate țările din regiune intră în recesiune. Scenariul negativ devine realitate ● Ziarul Financiar: BNR a intervenit să apere leul: Rezervele valutare au scăzut în martie cu 1,7 mld. euro, la 34,1 mld. euro ● Adevărul: Sănătatea unui român „valorează“ doar 494 euro pe an ● Economica.net: Dezastru în agricultură: În toată țara este secetă cumplită. Legumele și fructele ar putea fi compromise ● Auto-Bild.ro: Cel mai important eveniment auto al anului nu-și va mai deschide porțile anul acesta
mai-putin-stres-mai-multe-rezultate-cum-sa-meditezi-ca-sa-obtii-rezultate-extraordinare
Foto: Hotnews
Ghid practic

Stai, meditezi si castigi bani. Mai putin stres, mai multe rezultate

de A.V. HotNews.ro
In viata noastra cotidiana stresanta, suprasolicitanta, am ajuns sa credem ca pentru a realiza mai mult trebuie sa muncim si mai mult. In realitate, cel mai mare avantaj pe care ni-l putem oferi este o pauza mentala – cateva minute de odihna pentru corpul si creierul nostru.
Elon Musk vorbeste despre Solar Roof
Foto: Tesla Motors

Elon Musk anunță că Tesla va livra în întreaga lume ventilatoare medicale omologate de FDA

de A. Th. C. HotNews.ro
Miercuri, 1 Apr 2020 Actualitate | Coronavirus
Elon Musk a anunțat că el și companiile sale au acces la la noi ventilatoare aprobate de Food and Drug Administration (FDA), pe care le poate trimite gratuit în întreaga lume prin rețeaua de distribuție a companiei Tesla. Anunțul vine în întâmpinarea cererilor de la unitățile medicale din SUA și de pretutindeni confruntate cu pandemia virală.
Rușinea la copii, de Betsy de Thierry
Foto: Editura Trei
Strategii de parenting

Rusinea la copii. De unde le vine rusinea si cum ii putem ajuta sa tina capul sus

de A.V. HotNews.ro
Psihologii si specialistii in neurostiinte ne spun ca sentimentul de rusine scade increderea in sine, produce convingeri negative despre propria persoana, reduce creativitatea si creste raspunsul la stres – consecinte pe care niciun parinte iubitor nu le doreste atunci cand incearca sa corecteze comportamentul copilului sau.
fabrica din Cisnadie, productie masti
Foto: Facebook

Franța și SUA se luptă pentru măștile chirurgicale produse de China: Pe pistele aeroporturilor, americanii plătesc cash de trei sau patru ori mai mult

de R.M. HotNews.ro
Miercuri, 1 Apr 2020 Actualitate | Coronavirus
Măștile comandate în China de Franța sunt cumpărate de americani pe pista aeroporturilor chineze, înainte de plecarea avioanelor de aprovizionare, a acuzat miercuri Jean Rottner, președintele regiunii Grand Est, foarte afectată de epidemia de coronavirus, scrie AFP.
Politia si Armata pe strada in Bucuresti
Foto: Profimedia Images /Xinhua/Avalon.red

37 de întrebări și răspunsuri despre restricțiile impuse prin ordonanțele militare

de I.H. HotNews.ro
Miercuri, 1 Apr 2020 Actualitate | Coronavirus
Ordonanțele militare emise de autorități în ultimele săptămâni, de când România se află în stare de urgență din cauza coronavirusului, au ridicat zeci de întrebări legate de ce ne este sau nu permis să facem în această perioadă. Guvernul a selectat 37 de întrebări, la care răspunde.
Zona din Suceava aflata in carantina totala - Harta deceselor de coronavirus - 1 aprilie
Foto: geo-spatial.org

INTERACTIV Coronavirus în România: Harta deceselor pe județe. Suceava, marele punct negru / Harta carantinei generale din nordul țării / Statistici

de Victor Cozmei HotNews.ro
Numărul cazurilor confirmate de coronavirus din România se schimbă de la o zi la alta, iar în nordul țării, la Suceava, municipiul reședință de județ și alte opt comune sunt în carantină totală: peste 150.000 de oameni afectați, acolo s-au înregistrat 31 de decese și circa 700 de cazuri pozitive. Vezi în articol o monitorizare independentă cu mai multe date statistice, grafice și chiar și o hartă pentru a vizualiza ce amploare are pandemia de coronavirus în țară.
Medicamente
Foto: Pixabay

Farmaciile din România, sfătuite să nu vândă mai mult de o cutie-două de Paracetamol fiecărei persoane: Toată lumea a dat năvală

de Alina Neagu HotNews.ro
Farmaciille din România nu ar trebui să mai vândă mai mult de una-două cutii de Paracetamol unei persoane, recomandă Colegiul Farmaciștilor. Cum Paracetamolul este folosit la tratarea formelor ușoare de coronavirus, vânzarea medicamentului în farmacii a explodat în această perioadă, unele persoane cumpărând cantități mari. "Nu trebuie să depozităm acasă medicamente pe care nu știm dacă le vom folosi sau nu. Mai bine să fie acolo, într-un spațiu public la care să aibă acces cei care într-adevăr vor avea nevoie", a explicat Dumitru Lupuleasa, președintele Colegiului Farmaciștilor, pentru HotNews.ro.
Control la frontiera
Foto: Profimedia Images

Despescu: Aproape 300 000 de persoane au intrat în luna martie în România, peste 250 000 sunt cetățeni români

de S.J. HotNews.ro
Miercuri, 1 Apr 2020 Actualitate | Coronavirus
Aproape 300.000 de persoane, dintre care peste 250.000 de cetățeni români, au intrat în luna martie în România prin punctele de trecere a frontierei din vestul țării, a declarat, miercuri seară, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI) Bogdan Despescu.
Tedros Adhanom Ghebreyesus
Foto: Profimedia Images

Coronavirus: "escaladare rapidă", numărul morților s-a dublat într-o săptămână (OMS)

de R.M. HotNews.ro
Miercuri, 1 Apr 2020 Actualitate | Coronavirus
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a avertizat miercuri că pandemia de coronavirus se propagă "cvasi-exponențial" iar numărul de decese s-a dublat într-o săptămână, scrie AFP.
Alimente
Foto: Profimedia Images via Digi24

Digi24: Ce să mâncăm în caz de Apocalipsă. Care sunt cele mai indicate și rezistente mâncăruri și băuturi

de Digi24 Digi24.ro
În caz de Apocalipsă, indiferent că vorbim despre una biblică, nucleară, meteo, ori provocată de un robot împăiat în pielea lui Arnold Schwarzenegger, sau de un virus corporatist care ne va transforma în zombi, eventualii supraviețuitori se vor confrunta, printre multe alte probleme, cu cea a asigurării hranei. Ce alimente și băuturi sunt cele mai indicate într-o astfel de situație, care se conservă cel mai bine și cât de mult pot rezista ele în timp? Sunt câteva întrebări ale căror răspunsuri pot fi găsite într-o amplă analiză BBC dedicată acestei teme.
Belarus
Foto: Getty Images / Digisport.ro

DigiSport: Revoltă în statul unde președintele numește COVID-19 ”o psihoză” și nu există distanțare socială: ”Aveți curajul să faceți asta!”

de DigiSport.ro Digisport.ro
Strategia țărilor europene în lupta cu pandemia de COVID-19 este aproape unanimă. În timp ce unele state au implementat carantina totală, altele au mers pe izolare parțială, interzicând toate adunările publice care implică mai mult de trei oameni.
Victor Picu-ANOFM
Foto: StartupCafe.ro

​VIDEO. Șomajul tehnic plătit de stat, cu șeful ANOFM: Cum se va aplica, procedurile de accesare, nouă platformă online. „Ideal ar fi să trimiteți cu semnătură digitală, dar puteți să o faceți și cu semnătură olografă”

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
La StartupCafe.ro am vorbit cu omul-cheie al accesării șomajului tehnic plătit de stat, pentru firmele românești, în această perioadă. Președintele Agenței Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), Victor Picu, a explicat, într-un interviu video, pe Zoom, modul cum va fi socotit șomajul tehnic plătit de stat, în funcție de perioada de accesare, demersurile online pe care trebuie să le facă firmele și alte aspecte. O platformă online va fi deschisă de stat, ca mijloc suplimentar pentru încărcarea cererii, declarației pe proprie răspundere și a listei cu angajații trimiși în șomaj tehnic, de către firmele care vor să acceseze subvenția de la stat.
Test pentru coronavirus - COVID-19
Foto: Profimedia Images /Hector RETAMAL/AFP
LIVETEXT

Coronavirus în România: Bilanțul îmbolnăvirilor - 2.460, cu 215 noi cazuri în ultimele 24 de ore / Numărul cadrelor medicale infectate cu COVID-19 crește

de I.H. HotNews.ro
Alte noi 215 noi cazuri de coronavirus au fost înregistrate în România în ultimele 24 de ore, bilanțul ajungând la 2.460, potrivit datelor publicate de Grupul de Comunicare Strategică miercuri la ora 13.00. De la debutul epidemiei, 252 de persoane confirmate cu COVID-19 s-au vindecat. Numărul cadrelor medicale care se îmbolnăvesc de Covid-19 crește. În același timp, continuă să apară situații în care medicii demisionează sau intră în concediu.
----------------
21.05: Alte șase persoane au murit din cauza Covid-19 /Bilanțul deceselor a ajuns la 92
2
1.00: 357 cadre medicale din România, infectate cu coronavirus. 200 dintre ele sunt din Suceava
20.20: 24 de cadre medicale din Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) au fost confirmate cu noul coronavirus
17.40: Trei medici specialiști au plecat de la Spitalul Județean din Brăila în plină epidemie de COVID-19
15.40 Spitalul din Făgăraș refuză preluarea pacienților cu coronavirus din alte spitale: „Nu înțelegem de ce acest virus trebuie importat de la Brașov”


ZOOM
Foto: Hotnews

Aplicația Zoom, folosită și de școlile din România, supusă unor verificări în SUA

de CZ HotNews.ro
Aplicația de videoconferință Zoom, utilizată și în România de către elevi și profesori pentru a ține cursurile online, pe perioada închiderii școlilor, a intrat în atenția procurorilor americani, preocupați confidențialitatea datelor.
Testare temperatura pentru Covid-19
Foto: Profimedia Images

Coronavirus în lume: Statele Unite au depășit pragul de 200.000 de cazuri de COVID-19

de N.O. HotNews.ro
Miercuri, 1 Apr 2020 Actualitate | Coronavirus
Statele Unite au depășit miercuri bragul de 200.000 de cazuri de coronavirus, potrivit bilanțului realizat de Universitatea Johns Hopkins, relatează AFP.
Carantina
Foto: AGERPRES

"Un conglomerat de nereguli". Cum s-a transformat Suceava în Lombardia României

de Alina Neagu HotNews.ro
Miercuri, 1 Apr 2020 Actualitate | Coronavirus
Primul oraș din România în carantină totală, cu 31 de decese provocate de coronavirus (multe dintre victime confirmate cu virusul chiar și la zile întregi după deces) și 638 de îmbolnăviri. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, se teme că 1.000 de purtători ai coronavirusului umblă în acest moment prin Suceava, fără ca nimeni să știe exact cine sunt și cui transmit mai departe virusul. Suceava s-a transformat, în doar 9 zile de la primul deces înregistrat acolo, în Lombardia României. Totul în urma unui "conglomerat de nereguli", așa cum a admis ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, într-un interviu acordat HotNews.ro.
Coronavirus Franta
Foto: Profimedia Images

Coronavirus în Franța: 509 noi decese în ultimele 24 de ore, a fost depășit pragul de 4.000 de morți UPDATE

de R.M. HotNews.ro
Pandemia de coronavirus a ucis încă 509 persoane în spitalele din Franța în ultimele 24 de ore, depășindu-se pragul de 4.000 de morți, scrie AFP.
Strangere de fonduri Rotary
Foto: Rotary

„Salvează-i pe salvatori!”: Campanie de strângere de fonduri pentru cumpărarea de echipamente pentru doctori, asistenți și infirmieri

de R.M. HotNews.ro
Cluburile Rotary din București au inițiat o campanie de strângere de fonduri care ca scop să-i păstreze „sănătoși pe medici, pe asistenții medicali, pe infirmieri, pe laboranți și pe cei care lucrează pe ambulanțe”. Până în prezent, în cadrul campaniei „Salvează-i pe salvatori!” s-au strâns și donat echipamente de peste 60.000 euro către mai multe spitale.
Evreu ultra-ortodox
Foto: Flickr

Israel: Intervenție în forță a poliției în comunitățile ultra-ortodoxe care nu respectă măsurile de izolare

de S.J. HotNews.ro
Miercuri, 1 Apr 2020 Actualitate | Coronavirus
Poliția israeliană a intervenit în forță în cartierele evreilor ultra-ortodocși de pe teritoriul țării, descoperite ca fiind focare de răspândire a coronavirusului, pe măsură ce rezidenții continuă să ignore ordinele de autoizolare și interzicerea adunărilor publice.
Ionel Danca
Foto: Guvern

Ionel Dancă: Unele activități din sectorul public ar putea fi reduse sau suspendate

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Miercuri, 1 Apr 2020 Actualitate | Coronavirus
Activități ale unor instituții publice, care nu mai sunt solicitate, ar putea fi reduse sau suspendate pe perioada situației de urgență, a declarat pentru HotNews.ro Ionel Dancă, cancelarul prim-ministrului. El a dat exemplul zona relațiilor cu publicul la anumite instituții, unde activitatea ar putea fi redusă.
cum-sa-devii-capitalist-cand-nu-ai-niciun-capital
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectura

Cum sa devii capitalist cand nu ai niciun capital

de A.V. HotNews.ro
Ca sa te imbogatesti nu trebuie sa fii educat la scoli de elita, sa ai bani, sa fii creativ sau sa ai o idee. Nu trebuie decat sa vrei sa incalci niste reguli. E timpul sa uiti de sfaturile bunicului si sa devii un investitor modern, care vaneaza oportunitati, un antreprenor care obtine venituri din surse suplimentare.

Aglomeratie Nadlac (foto arhiva)
Foto: Politia de Frontiera

​O femeie de 71 de ani care venea din Marea Britanie a făcut infarct și a murit la Vama Nădlac

de R.M. HotNews.ro
Miercuri, 1 Apr 2020 Actualitate | Esențial
O femeie de 71 de ani care venea cu un microbuz din Marea Britanie a făcut infarct și a murit la punctul de trecere a frontierei Nădlac, a anunțat miercuri Grupul de Comunicare Strategică.
Klaus Iohannis
Foto: Presidency.ro

Klaus Iohannis a retras decorația conferită Spitalului Județean de Urgență din Suceava

de R.M. HotNews.ro
Miercuri, 1 Apr 2020 Actualitate | Esențial
Președintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretul privind retragerea decorației conferite Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, unde s-au infectat cu coronavirus sute de cadre medicale și pacienți, iar cel puțin 30 de persoane internate acolo și confirmate cu coronavirus au murit.
Florin Citu
Foto: Agerpres

Ministrul Finanțelor admite în premieră: Da, e adevărat, economia s-ar putea să intre în teritoriu negativ/ Măsurile fiscale luate de noi echivalează cu 3% din PIB/ Săptămâna viitoare vom publica proiecția privind deficitul

de Dan Popa HotNews.ro
”Cât privește creșterea economică (din acest an-n.red) nu sunt atât de pesimist. Pentru că văd și cum răspunde și sectorul privat. O parte dintre ei se reorientează, chiar dacă nu reușesc toți să facă asta. Discut foarte mult cu antreprenori și chiar și cu cei din sectorul de Horeca, ei fiind printre cei mai afectați. Da, e adevărat, economia s-ar putea să fie pe negativ în acest an. Dar nu cred că scenariile pe care le-am văzut în presă sunt reale”, spune ministrul Finanțelor într-un interviu #deladistanta acordat HotNews.ro și StartupCafe.ro.
Claudia Pirvoiu
Foto: Hotnews
​Opinie

Coronavirusul digitalizează România. Va reuși să elimine și faxul de la DSP-uri?

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Marți, 31 Mar 2020 Actualitate | Opinii
Există o parte bună a acestei crize medicale. E adevărat că-i minusculă raportat la ce prăpăd lasă în urmă COVID-19, atât în sănătate, cât și în economie. Partea bună este că, de nevoie și forțată de împrejurări, România a început să se digitalizeze. Autoritățile au descoperit, brusc, că documentele către autorități pot fi trimise online, că semnăturile pot fi electronice și că lucrurile pot fi rezolvate și fără a face drumuri la ghișee. Au descoperit chiar și faptul ca pot fi trimise rețete medicale online, ceea ce părea SF, până acum, în România. Alte instituții esențiale, inclusiv DSP-urile, încă lucrează, în mod rușinos, cu faxul.
Spitalul Judetean Arad
Foto: scjarad.ro

Sanitas Arad: 24 de cadre medicale de la SCJU au fost confirmate pozitiv la noul coronavirus

de N.O. HotNews.ro
24 de cadre medicale din Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) au fost confirmate cu noul coronavirus, din 250 testate, a declarat imercuri, pentru Agerpres, președintele Sanitas Arad, Otinel Șandru.
La laptop
Foto: PhotoExpress

Studiu despre școala de acasă: 54,7% dintre profesori declară că au reușit să ia legătura cu toți elevii

de Andreea Ofițeru HotNews.ro
Un studiu realizat pe un eșanțion de 301 educatori, profesori din învățământul primar, gimnazial și liceal arată că 95,3% dintre aceștia au răspuns că au desfășurat până acum ore la distanță. Un procent de 48% dintre profesori au declarat că au folosit soluții video pentru a susține lecțiile la distanță. Zoom este cea mai folosită aplicație - de către 25,3% dintre dascăli, urmată de WhatApp (14,6) și YouTube (10,1%).
Langa mine - ce magazine, farmacii sau cabinete am in apropiere de locuinta mea
Foto: Hotnews

INTERACTIV „Lângă mine”: Ce magazine, farmacii, bănci, bancomate sau cabinete medicale și veterinare am în apropiere de locuința mea?

de Victor Cozmei HotNews.ro
Cât timp România este în stare de urgență pe fondul pandemiei de coronavirus, iar ordonanțele militare adoptate de autorități au limitat drastic mobilitatea persoanelor, oamenii pot ieși din casă în general doar pentru cele de strictă necesitate, precum cumpărăturile, medicamentele sau vizitele la cabinete medicale sau veterinare. O aplicație utilă realizată de Esri pune la dispoziția utilizatorilor o unealtă simplă prin care se pot localiza, pe o rază stabilită de utilizator - în jurul locuinței de exemplu, mai multe puncte de interes.
Coronavirus Italia
Foto: Profimedia Images

Coronavirus Italia: Alte 727 persoane au decedat / Bilanțul total al deceselor depășește 13.000

de N.O. HotNews.ro
Numărul persoanelor care au murit în Italia a ajuns, miercuri, la 13.155, după ce au fost raportate alte 727 de decese în ultimele 24 de ore, relatează Reuters.
Printul Charles
Foto: Captura video

Coronavirus în lume. Prințul Charles, în primul său mesaj după vindecarea de Covid-19: Este o perioadă fără precedent / Este o experiență ciudată, când prezența familiei nu mai este posibilă

de N.O. HotNews.ro
Miercuri, 1 Apr 2020 Actualitate | Coronavirus
Prințul Charles al Marii Britanii, care s-a însănătoșit după ce a fost testat pozitiv cu coronavirus, a lăudat, în primul său mesaj după ce a ieșit din autoizolare, devotamentul cadrelor medicale și spus că este o perioadă ciudată și stresantă pentru națiune, relatează Reuters.
Aglomeratie Nadlac (foto arhiva)
Foto: Politia de Frontiera

Marcel Vela: Trecerea pietonală a frontierei din Ungaria în România a devenit un fenomen

de I.H. HotNews.ro
Trecerea pietonală a frontierei din Ungaria în România a devenit un fenomen, spune ministrul de Interne, Marcel Vela, care a anunțat că vor fi controale la Vama Nădlac.
Nelu Tataru
Foto: AGERPRES

Tătaru, despre demisiile medicilor: Avem un personal medical cu un moral relativ scăzut / Întrebat cum s-au infectat cu coronavirus cadrele medicale: Poate că la un moment dat a fost lipsa protecției

de I.H. HotNews.ro
Miercuri, 1 Apr 2020 Actualitate | Coronavirus
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, miercuri, după o vizită la Spitalul Județean Arad, unde mai mulți medici au demisionat, că a găsit "un personal medical cu un moral relativ scăzut”. El s-a declarat însă impresionat de o tânără din Italia care trata pacienți în cortul de triaj de la poarta spitalului.
Roger Federer
Foto: Australian Open / Twitter

Un singur cuvânt - Reacția lui Roger Federer după anularea turneului de la Wimbledon

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Miercuri, 1 Apr 2020 Sport | Tenis
Roger Federer s-a declarat "devastat" de vestea privind anularea turneului de la Wimbledon din cauza pandemiei de coronavirus. Elvețianul, operat la genunchiul piciorului drept în luna februarie, spera să revină pe teren la Grand Slam-ul londonez.
Wimbledon, logo-ul turneului
Foto: wimbledon.com

OFICIAL Turneul de la Wimbledon a fost anulat din cauza coronavirusului

de A.I. HotNews.ro
Organizatorii turneului de la Wimbledon au anunțat, miercuri, ceea ce se tot zvonea de altfel: Grand Slam-ul de la All England Club nu va avea loc în 2020 din cauza pandemiei de coronavirus.
Test pentru coronavirus - COVID-19
Foto: Profimedia Images /Hector RETAMAL/AFP

Coronavirus: Noi materiale-martor pentru testarea corectă concepute de oamenii de știință / Comisia Europeană: Va fi posibilă verificarea a până la 60 milioane de teste în statele UE

de I.H. HotNews.ro
Miercuri, 1 Apr 2020 Actualitate | Coronavirus
Oamenii de știință din cadrul Comisiei Europene au conceput noi materiale-martor pe care laboratoarele le pot utiliza pentru a verifica funcționarea corectă a testelor pentru coronavirus și pentru a evita rezultatele fals-negative. Potrivit Comisiei Europene, eșantioanele pregătite în prezent fac posibilă verificarea a până la 60 milioane de teste în statele UE.
Alfa Romeo Giulia GTA
Foto: Alfa Romeo

Italia: Vânzările de mașini noi în martie au fost de șase ori mai mici decât acum un an, într-una dintre cele mai grele perioade din istoria recentă a țării

de Vlad Barza HotNews.ro
Vânzările de mașini noi în Italia au scăzut cu 86% în martie, lună în care activitatea economică a încetat aproape total în țara europeană unde coronavirusul a făcut cele mai multe ravagii, scrie Automotive News. Cea mai pesimistă prognoză indică o scădere de aproape 50% a pieței auto pentru întreg anul. Epidemia de COVID-19 a făcut peste 12.000 de morți în Italia și bilanțul este mai ”negru” cu fiecare zi.
Spital Municipal Făgăraș
Foto: Hotnews

Spitalul din Făgăraș refuză preluarea pacienților cu coronavirus din alte spitale: „Nu înțelegem de ce acest virus trebuie importat de la Brașov”

de D.D. HotNews.ro
Miercuri, 1 Apr 2020 Actualitate | Coronavirus
Spitalul Municipal Făgăraș refuză preluarea pacienților cu COVID-19 din județul Brașov, conducerea unității spitalicești susținând că în acest fel "va fi introdus virusul într-o comunitate în care acesta nu există".
Batrani in carantina, Comana, Giurgiu
Foto: Matei Budeș

VIDEO. Distanțarea socială la țară. Cum respectă carantina totală oamenii din câteva sate din Giurgiu și Teleorman

Marți, 31 Mar 2020 Actualitate | Coronavirus
Am fost duminică în câteva sate din județele Giurgiu și Teleorman să vedem cum respectă carantina totală, impusă din cauza pandemiei de coronavirus, oamenii de la țară.
Coronavirus
Foto: Pixabay

Coronavirus în România: Zeci de bătrâni dați afară dintr-un cămin din Râmnicu-Vâlcea, refuzați de familii / Primărie: Vor rămâne în continuare în azil, dacă familiile își asumă prin declarație pe propria răspundere un eventual deces

de N.O. HotNews.ro
Miercuri, 1 Apr 2020 Actualitate | Coronavirus
Bătrânii din căminul din Râmnicu-Vâlcea au fost dați afară de autorități, pentru a nu risca să se îmbolnăvească de coronavirus, însă familiile a zeci de oameni în vârstă refuză să îi ia acasă și sunt dispuse să își asume prin declarație pe propria răspundere un eventual deces al vârstnicului, relatează Mediafax.
Klaus Iohannis
Foto: Administrația Prezidențială

VIDEO Klaus Iohannis: Legea se aplică, se impune, nu se discută. Cine nu se conformează va fi amendat

de R.M. HotNews.ro
Miercuri, 1 Apr 2020 Actualitate | Esențial
Președintele Klaus Iohannis a afirmat miercuri că legislația privind combaterea pandemiei de coronavirus trebuie respectată de toată lumea și a avertizat că „cine nu se conformează va fi amendat”. „Legea se aplică, se impune, nu se discută”, a subliniat el.
Florin Citu
Foto: Hotnews

VIDEO Florin Cîțu, ministrul Finanțelor: În acest moment NU e nevoie să încheiem un acord cu FMI/ Vom vedea ce decizie vor lua agențiile de rating

de Dan Popa HotNews.ro
”În acest moment nu e nevoie să încheiem un acord cu FMI, spune ministrul Finanțelor într-un interviu #deladistanță acordat HotNews.ro și Startupcafe.ro. ”Trebuie să finanțăm deficitul bugetar și în acest context ne uităm la toate instituțiile internaționale care au facilități pentru perioade de criză, dar fără condiții” , mai spune ministrul Finanțelor. Întrebat dacă se așteaptă la o înrăutățire a ratingului suveran din partea principalelor 3 agenții de specialitate- Moodys, Standard & Poors și Fitch- ministrul Finanțelor a spus că nu știe ce decizie vor lua, dar speră ca cele 3 agenții de rating să facă diferența între niște costuri one-off (care se întâmplă o singură dată) și structura economiei.
Coronavirus
Foto: Pixabay

Un suspect de coronavirus internat într-un spital din Cluj a fugit pe geam

de N.O. HotNews.ro
Miercuri, 1 Apr 2020 Actualitate | Coronavirus
Un suspect de coronavirus internat în spital a fugit din Spitalul de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” Cluj-Napoca, rupând plasa de la geamul salonului. Bărbatul e căutat cu camerele de supraveghere, relatează Mediafax.
Demolare Maria Rosetti 4
Foto: Facebook

O casă construită în urmă cu peste 100 de ani, pe strada Maria Rosetti nr.4, este demolată parțial / Nicușor Dan: Speculatorii imobiliari își continuă netulburați acțiunile

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
O casă construită în urmă cu peste 100 de ani, pe strada Maria Rosetti nr.4 este demolată parțial pentru a face loc unul bloc cu 5 etaje, scrie Nicușor Dan pe pagina de Facebook. Din casa veche vor rămâne doi pereți. În acest imobil a locuit Ștefan Nenițescu, unul din cei mai importanți critici și istorici de artă români.
Ursula von der Leyen
Foto: Comisia Europeana

VIDEO Comisia Europeană propune o schemă privind programul redus de muncă pe perioada pandemiei coronavirusului

de DG HotNews.ro
Miercuri, 1 Apr 2020 Actualitate | Coronavirus
Comisia Europeană va propune o schemă privind programul redus de muncă, după model german, pentru a-i ajuta pe oameni să-și păstreze slujbele pe perioada pandemiei, în condițiile în care economiile celor 27 de state membre sunt puternic afectate, transmite Reuters.
Spital
Foto: Flickr/ Mike LaCon

Strigăte de disperare din Spitalul Suceava - Pacienți internați cu COVID-19 sau în stare gravă: „Nu este dus la dializă, nu i se ia glicemia” / „Nu are apă, nu are mâncare, stă neschimbată de două zile”

de Victor Cozmei HotNews.ro
Miercuri, 1 Apr 2020 Actualitate | Coronavirus
Suceava este un focar de infecție cu noul coronavirus, un sfert de cazuri din România provenind de acolo, iar municipiul reședință și opt comune din zonă au fost închise complet. Între timp, de la Spitalul Judetean, acolo unde 181 de cadre medicale au fost confirmate pozitiv, apar public mărturii care mai de care mai cutremurătoare: pacienți internați, cu COVID-19 sau alte boli, netestați, cărora nu se dă atenție, n-au parte de tratamente vitale sau nu primesc de mâncare.
Florin Cîțu
Foto: Guvernul Romaniei
​Intalnire online

VIDEO Florin Cîțu, ministrul Finanțelor: Cum va funcționa amânarea la plata ratelor bancare - normele vor fi aprobate joi în ședință de Guvern. Cât de pregătit e Statul să lupte cu această criză

de Redactia HotNews.ro
Marți, 31 Mar 2020 Economie | Finanțe & Bănci
"Normele Ordonanței legate de amânarea plății ratelor vor fi aprobate mâine în ședință de Guvern. Va fi o procedură foarte simplă pentru că vorbim de persoane care au fost afectate direct sau indirect de această situație", a declarat Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, într-un interviu HotNews #deladistanță. Ce măsuri mai pregătește Guvernul pentru firme.
Spitalul Judetean Arad
Foto: Facebook

14 medici de la Spitalul Județean Arad au demisionat sau au cerut pensionarea, alți 83 de angajați și-au luat concediu. Manager: Este o panică generală / Nu avem niciun infecționist

de I.H. HotNews.ro
Miercuri, 1 Apr 2020 Actualitate | Coronavirus
Paisprezece medici de la Spitalul Județean de Urgență din Arad au demisionat sau au făcut cereri de pensionare în ultimele zile, invocând că își pun familiile în pericol, iar alte peste 80 de cadre medicale au intrat în concediu, potrivit managerului unității medicale, Carmen Lucuța. Ea spune că la acest moment spitalul nu are niciun doctor infecționist, pentru că cei 6 medici din secție "nu se pot prezenta din motive de sănătate", iar situația este critică și la Secția ATI.
Semnatura electronica
Foto: Comisia Europeana

UPDATE Digitalizarea statului în contextul COVID-19: Guvernul a amânat ordonanța prin care STS ar putea furniza gratuit semnătură electronică pentru instituțiile publice

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Miercuri, 1 Apr 2020 Actualitate | Coronavirus
Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) ar putea deveni furnizor de servicii de certificare calificată destinate exclusiv personalului autorizat din cadrul instituțiilor și autorităților publice, potrivit unui proiect de Ordonanță de urgență care s-a aflat luni pe masa Guvernului, dar care a fost amânat pentru dezbateri suplimentare. "Propunerea era simplă. STS ar deveni furnizor de servicii de semnătură electronică calificată în mod gratuit pentru instituțiile publice, fără a avea monopol fiind unul dintre furnizorii de servicii de semnătură electronică.", a explicat pentru HotNews.ro Sabin Sărmaș, președintele Autorității pentru Digitalizarea României (ADR).
  • UPDATE (14:50) Proiectul stârnește deja controverse: unii susțin că desemnarea STS ca furnizor de semnătura calificata ar fi o problemă de concurența neloială, în timp ce alții spun că mai sunt țări în UE unde autoritățile emit certificate calificate pentru semnătura electronică.
Ministerul Educatiei
Foto: edu.ro

Ministerul Educației dezminte informația că în 6 aprilie se reiau cursurile școlare/ ”Vom formula denunț penal pentru distribuirea în spațiul public a unor înscrisuri false”

de Andreea Ofițeru HotNews.ro
Ministerul Educației dezminte informația că în 6 aprilie se reiau cursurile școlare, apărută sub antetul și semnătura ministrului Monica Anisie. ”ATENȚIE! Aceasta este o glumă proastă care circula în online”, avertizează reprezentanții Ministerului Educației.
Camera Deputatilor
Foto: Facebook

PNL propune impozitarea progresivă a pensiilor speciale de la 10 la 95%. Care sunt amendamentele

de DG HotNews.ro
Miercuri, 1 Apr 2020 Actualitate | Politic
Liderii deputaților și senatorilor PNL, Florin Roman și Daniel Fenechiu, au depus, miercuri, amendamente la proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 29/2020 privind unele măsuri economice și fiscal-bugetare prin care propun impozitarea progresivă a pensiilor speciale de la 10% până la 95%.
Centrul Sucevei - aproape pustiu in prima zi de carantina
Foto: Captura Facebook

VIDEO Suceava - un oraș aproape pustiu: Imagini din dronă cu străzile din Suceava, după instalarea carantinei

de Victor Cozmei HotNews.ro
Străzile din Suceava sunt aproape pustii, puțină lume ieșind cu mașina sau ca pieton în prima zi de la declararea carantinei generale pentru Municipiul reședință de județ și alte opt comune din zonă. Circa 155.000 de oameni din oraș și zonele limitrofe practic nu mai pot ieși din zonă. Imaginile surprinse cu drona din prima zi de carantină generală sunt grăitoare.
Carantina coronavirus
Foto: Agerpres

Scandal provocat de un inspector băut de la DSP într-un centru de carantină din Foșcani

de Redactia HotNews.ro
Miercuri, 1 Apr 2020 Actualitate | Coronavirus
Un angajat al Direcției de Sănătate Publică Vrancea are dosar penal după ce, băut fiind, a mers în "control" într-un centru de carantină din Focșani.
Cercetatori ELI-NP
Foto: Facebook

Cercetătorii Laserului de la Măgurele lucrează la un sistem pilot prin care să fie detectată timpuriu îmbolnăvirea cu coronavirus

de Andreea Ofițeru HotNews.ro
Cercetătorii de la Laserul de la Măgurele caută soluții pentru diagnosticarea cât mai timpurie a îmbolnăvirii cu COVID-19. Ei lucrează la sistem pilot de radiografie de fază a efectelor COVID asupra plămânului dar și de diagnosticare ”posibil mai timpurie decât cu metodele clasice de investigare cum sunt tomografia computerizată și/sau radiografia cu raze X”, după cum arată coordonatorul de proiect Dan Stutman, profesor la Universitatea Johns Hopkins din Baltimore.
UNICEF
Foto: UNICEF

Reprezentant UNICEF: Cu cât copiii stau mai departe de școală, cu atât sunt mai puține șanse să se întoarcă vreodată/ Vezi și ce măsuri propune un expert american pentru evitarea închiderii anului școlar

de Andreea Ofițeru HotNews.ro
Peste 80% dintre elevii din întreaga lume sunt afectați de închiderea școlilor arată un studiu al UNICEF. Directorul global pentru educație al organizației, Robert Jenkins, a declarat că această perioadă în care elevii stau acasă îi poate afecta. „Știm din experiența cu închiderea școlilor ca răspuns la Ebola, cu cât copiii stau mai departe de școală, cu atât sunt mai puține șanse să se întoarcă vreodată”, a spus Robert Jenkins, citat de VOA News. Pe de altă parte, Jon Pederson, decanul Colegiului de Educație al Universității din Carolina de Sud, arată că în această perioadă educatorii trebuie să găsească modalități pentru a-i ajuta pe elevii care stau acasă să-și dorească să învețe.
Politia
Foto: Facebook

Coronavirus: Amenzi mai mari, începând de joi, pentru românii care nu respectă restricțiile impuse prin ordonanțele militare

de I.H. HotNews.ro
Românii care nu respectă restricțiile impuse prin ordonanțele militare, ca urmare a stării de urgență din cauza coronavirusului, vor plăti amenzi mai mari începând de joi. Sancțiunile vor ajunge până la 20.000 de lei.
Tedros Adhanom Ghebreyesus
Foto: Profimedia Images

Coronavirus în lume: Există un risc de criză alimentară mondială legată de COVID-19, avertizează ONU, OMS și Organizația Mondială a Comerțului

de N.O. HotNews.ro
Există un risc de ”penurie alimentară” pe piața mondială din cauza tulburărilor legate de Covid-19 în comerțul internațional și în lanțurile de aprovizionare cu alimente, au avertizat liderii agențiilor ONU și Organizația Mondială a Comerțului, relatează AFP.
Catalin Raiu
Foto: Hotnews

E de preferat corporatismul din Ungaria oligarhiei din România?

de Cătălin Raiu HotNews.ro
„Starea de urgență trebuie să fie limitată la un scop precis și la un anumit interval de timp”, a declarat Ingibjörg Sólrún Gísladóttir, directorul Biroului pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului din cadrul OSCE cu câteva ore înainte de votul de luni, 30 martie, din Parlamentul Ungariei referitor la Coronavirus Protection Act.
Directorul ODIHR/OSCE a atras atenția că toate cele 57 de state membre OSCE trebuie să mențină exigențele democratice și ale domniei legii chiar și pe durata stării de urgență. Acest lucru înseamnă ca intervențiile legislative ale guvernelor trebuie să fie supuse controlului parlamentar.
Coronavirus in SUA
Foto: Profimedia Images

Coronavirus în lume Oficialii SUA avertizează asupra unui bilanț sumbru: Între 100.000 și 240.000 de americani ar putea muri

de DG HotNews.ro
Miercuri, 1 Apr 2020 Actualitate | Coronavirus
Președintele american Donald Trump i-a avertizat marți seara pe americani să se pregătească pentru că urmează două săptămâni ”foarte, foarte dureroase” în condițiile în care Casa Albă a prezentat o prognoză potrivit căreia între 100.000 și 240.000 de cetățeni ar putea să moară din cauza pandemiei, chiar dacă actualele restricții privind distanțarea socială sunt menținute, scrie Guardian. În absența măsurilor de prevenție și distanțare socială, prognozele prezentate de experții Casei Albe indicau un scenariu tragic în care între 1,5 și 2,2 milioane de americani ar fi murit.
Cum organizăm haosul cu aplicațiile de management al flotei auto
Foto: Viasat Group
Articol susținut de VIASAT SYSTEMS

Chiar și haosul poate fi organizat cu aplicațiile de management al flotei auto

de Smile Media
Luni, 30 Mar 2020 Managementul flotei auto
Recomandări, obligații, stare de urgență, izolare, carantină... Cuvinte care până acum o lună păreau în cel mai rău caz neobișnuite, capătă sensuri sumbre de câteva zile încoace. Fiecare dintre noi trebuie să-și ajusteze așteptările, să privească lumea prin lentile cu care nu eram obișnuiți și să fie pregătit să reacționeze rapid după cum o impun noile condiții. Situația este similară și în domeniul transporturilor: constatăm un blocaj major pe fondul crizei mondiale, se vorbește de coridoare de transport, de păstrarea șoferilor în carantină la trecerea granițelor, de securitatea mărfurilor...Alte titluri din Actualitate:

Povestea primei carantine din istoria Europei și uimitorul oraș care a cunoscut din plin și prosperitatea, dar și dezastrul
Dimineața de miercuri a adus temperaturi extrem de mici pentru aprilie: -18 grade la munte și -12 la Toplița
Ce se întâmplă cu angajatele gravide, în timpul pandemiei de coronavirus
Primăria Sectorului 3 va cheltui 15 milioane de lei pentru amenajarea unui patinoar pe acoperișul unei clădiri din complexul acvatic amenajat în Parcul Pantelimon
Primul studiu de amploare privind coronavirusul, bazat pe 70.000 de cazuri. Care este rata reală a mortalității și la ce riscuri sunt expuși cei de vârstă mijlocie


ECONOMIE

Dan Pitic, Grup Perpetuum
Foto: Hotnews
Intâlnire online

Ai afaceri în comerț, amenajări sau imobiliare care sunt afectate de criza Covid-19? Vezi ce recomandări face Dan Pitic, fondatorul grupului Perpetuum, invitat online #deladistanță, miercuri, 1 aprilie, ora 12

de Dan Popa HotNews.ro
Marți, 31 Mar 2020 Economie | Finanțe & Bănci
Dan Pitic, fondatorul Grupului clujean Perpetuum, care cuprinde 11 divizii specializate în comerț, produse din plastic, imobiliare, va participa miercuri, 1 aprilie de la ora 12.00, la o întâlnire online realizată la distanță și va răspunde întrebărilor cititorilor despre efectele crizei coronavirus asupra firmelor pe care le conduce și măsurile luate pentru a trece mai ușor prin criză.
  • Puteți adresa întrebări legate de tema întâlnirii on-line folosind formularul de comentarii de la sfârșitul articolului.
  • Vor fi acceptate doar comentariile și întrebările care respectă tema întâlnirii și care conțin un limbaj decent


0-100.hotnews.ro

La o reprezentanta auto
Foto: Endeavour Automotive

An dezastruos pentru vânzările de mașini noi - Cele mai pesimiste prognoze indică și scăderi de peste 20 de milioane unități la nivel mondial

de Vlad Barza HotNews.ro
Luni, 30 Mar 2020 Economie | Auto
În contextul în care peste trei miliarde de oameni sunt sub restricții de circulație și zeci de milioane nu mai au loc de muncă din cauză că multe business-uri sunt închise, nu este de mirare că va fi un an dezastruos pentru vânzarea de mașini noi. Estimările sunt că în unele piețe vânzările vor scădea cu 50%, în lume vor scădea cu 15-25 milioane de mașini, iar în Europa, cu peste trei milioane unități, scrie Automotive News.


SPORT

Mircea Lucescu
Foto: fc-zenit.ru

Mircea Lucescu și izolarea: "După coronavirus, vom merge toți la psihiatrie"

de A.I. HotNews.ro
Ajuns la 74 de ani și fără un angajament în acest moment, Mircea Lucescu a discutat cu jurnaliștii de la tuttomercatoweb despre cum își petrece timpul în izolare, dar și despre viitorul fotbalului.


Bancul zilei

Bancul zilei: Când pacientul 0 își revine din comă

de I.B. HotNews.ro
Marți, 31 Mar 2020 Life | Fun
Pacientul zero își revine după câteva săptămâni de comă. În timp ce este consultat de medic, întreabă:
- Domnule doctor, ce am avut?
- Ehe...
Orban și Cîțu
Foto: Facebook

VIDEO ​Florin Cîțu, întrebat dacă s-ar putea tăia salariile bugetarilor: O părere personală, costul crizei trebuie suportat de toată lumea / Nu știu ce decizie va lua Guvernul, posibil ca opinia mea să fie ignorată

de Clarice Dinu HotNews.ro
Miercuri, 1 Apr 2020 Actualitate | Politic
Camera Deputatilor
Foto: Facebook

PSD, PNL, USR, UDMR și PMP - împreună în caruselul populismului. Cum și ce plusează partidele politice pe tema impozitării pensiilor speciale

de Luminita Pirvu HotNews.ro
Miercuri, 1 Apr 2020 Actualitate | Politic
În plină criză epidemiologica și financiară, PSD, PNL, USR, UDMR și PMP au anunțat că vor și susțin impozitarea progresivă a pensiilor speciale. Cele cinci partide parlamentare au anunțat că au depus proiecte de lege în acest sens. Demersul acestora apare în contextul în care, în ianuarie, într-un concurs de imagine, Parlamentul a adoptat un proiect de lege controversat care elimina pensiile speciale pentru mai multe categorii profesionale. La vremea respectivă toate partidele politice, cu excepția USR au refuzat să introducă în dezbatere și implicit în lege, impozitarea progresivă.


ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Când pacientul 0 își revine din comă
Pacientul zero își revine după câteva săptămâni de comă. În timp ce este consultat de medic, întreabă: - Domnule doctor, ce am avut? - Ehe...
Bancul zilei: Reclama, sufletul comerțului
O fierărie a decis că este cazul să își mărească vânzările, așa ca s-au gândit la un mesaj general, dar foarte percutant:Vrei să ai casă la munte? Vrei cea mai tare masină de....
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by