EDUCATIE
România, pe primul loc în topul UE al corupției în școli România este pe primul loc în UE privind corupția în școli, arată rezultatele unui sondaj realizat de fundaţia Eurofound. Specialiştii spun că vina le aparţine atât elevilor, cât şi profesorilor, iar efectele mitei se văd la Evaluarea Naţională, unde elevii au note mai mici decât media semestrială.
Studenții cer creșterea subvenției pentru masă și cazare în tabere Studenții cer creșterea subvenției pentru masă și cazare în taberele studențești, Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) arătând într-un raport că au existat locații unde prețurile pentru mâncare au fost mult prea mari pentru a se încadra în suma de 40 de lei pe zi.
RAPORT Violenţele din şcolile din Capitală s-au dublat de la un an la altul / 700 de clădiri nu au autorizație ISU Numărul violenţelor din şcolile din Capitală a crescut de la 139 de cazuri în perioada 2016-2017 la 326 în anul şcolar 2017-2018, anunţă ISMB, precizând că au fost sancţionaţi peste 1.000 de elevi. ISMB mai arată că 700 de clădiri ale instituţiilor de învăţământ nu dispuneau de autorizaţie ISU.
Alexandria: Părinți nemulțumiți din cauza aglomerației, după ce două grădinițe s-au unit Părinții mai multor copii din Alexandria sunt nemulțumiți, după ce o grădiniță în care s-au îmbolnăvit cei mici a fost închisă, iar acum trebuie să îi ducă la altă unitate, spațiul fiind insuficient. În urma discuțiilor, copiii vor fi mutați, de la 1 noiembrie, într-un spațiu al Liceului Agricol, relatează Mediafax.
Ministerul Educației anunță eliminarea fișei de activitate lunară la profesori Ministrul Rovana Plumb a decis eliminarea fișei de activitate lunară a profesorilor, urmând ca activităţile să fie evidențiate în condica de prezenţă a unității de învăţământ, anunță Ministerul Educației.
Galați: Mii de elevi din 13 școli tremură de frig pentru că centralele termice nu sunt cuplate la gaz Mii de elevi și profesori din Galați tremură de frig deoarece centralele termice cu care sunt dotate școlile și internatele școlare nu pot fi folosite, unitățile de învățământ așteaptând autorizațiile pentru racordarea la rețeaua de gaze, transmite Mediafax.
Start în mega-licitația de peste 165 milioane de lei pentru platforma națională de internet wireless în 4.500 de școli: 50 de experți IT din Inspectorate și Ministerul Educației și 26 de experți STS vor coordona platforma "Proiectul va permite școlii românești să valorifice oportunitatea de a folosi asigurarea accesului protejat la rețele deschise de comunicații, cu precădere de pe terminale mobile inteligente, atât pentru a spori atractivitatea procesului educațional și motivația elevilor, cât și pentru diversificarea și eficientizarea metodelor de interacțiune între elevi, între elevi și profesori și, nu în ultimul rând, a interacțiunii cu părinții elevilor", se arată în caietul de sarcini al licitației demarate în această săptămână de Agenţia de Administrare a Reţelei Naţionale de Informatică pentru Educaţie şi Cercetare (ARNIEC).
Peste jumătate din şcolile din Vrancea nu au agenţi de pază şi sisteme de supraveghere video Mai mult de o jumătate dintre unităţile şcolare din judeţul Vrancea nu au agenţi de pază şi nici sisteme de supraveghere video, potrivit unui raport privind siguranţa în şcoli al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea prezentat, miercuri, în şedinţa Colegiului Prefectural Vrancea, transmite Agerpres.
Educația în Estonia. De la o țară ex-sovietică săracă la cele mai bune rezultate din Europa la testele PISA, deși salariile profesorilor sunt mici Rezultatele elevilor din Estonia sunt cele mai bune din Europa și printre cele mai bune din întreaga lume, conform testelor PISA. Dar care este rețeta pentru acest succes? Estonia s-a transformat dintr-o țară ex-sovietică săracă într-o economie europeană de vârf in care sărăcia nu îți stabilește destinul în educație. Mai mult de o treime dintre elevii estonieni din medii socioeconomice scăzute se numără printre cei mai performanți la testele PISA.
Timișoara: Șapte elevi de la internatul liceului de artă au primit nota 4 la purtare după ce au umilit un coleg cu un ”ritual de inițiere” Şapte elevi de la Liceul de Artă "Ion Vidu" din Timişoara vor fi sancţionaţi cu mustrare scrisă şi scăderea notei la purtare la 4, după ce şi-au umilit un coleg de internat din clasa a IX-a, sub pretextul că l-au trecut prin "botezul" celor cazaţi în internat.
Măriuca Talpeș: Educația e o construcție șubredă la bază, la nivelul preșcolar și primar. Pierdem foarte mulți copii pe drum. Avem un abandon până la clasa a 12-a de 25% ”Educația e o construcție șubredă la bază, la nivel preșcolar și primar. Marile probleme ale educației este că pierdem foarte mulți copii pe drum. Avem un abandon până la clasa a 12 de 25%”, a spus marți Măriuca Talpeș, fondator, alături de soțul său, Florin Talpeș, al companiei Softwin, cu ocazia prezentării unui raport privind piața muncii din România. Raportul a fost realizat de PwC, la solicitarea Coaliției pentru Dezvoltarea României și poate fi citit aici.
Opt universități de top din Europa, printre care și Universitatea București, au creat o Universitate Civică Europeană Opt universităţi de top din Europa au decis să creeze o Universitate Civică Europeană, Universitatea din Bucureşti urmând să fie membru al acestui consorţiu european. Această reţea va reuni în jur de 384.000 de studenţi şi 55.000 de cadre didactice, alături de alţi membri ai comunităţii academice, arată un comunicat al Universității București.
Analiză Învățământul profesional dual, pas cu pas: Care sunt avantajele, care e experiența firmelor românești implicate în proiect și ce soluții alternative are o companie care are nevoie de forță calificată de muncă Recrutarea forței de muncă a devenit deja o problemă aproape generalizată în România. Când este vorba de forță calificată de muncă, lucrurile devin și mai complicate. În Germania, mai mult de unul din doi absolvenți se îndreaptă spre învățământul dual, de unde ies cu o meserie învățată. Începând cu 2012, momentul în care legea a repermis introducerea acestei forme de învățământ, câteva firme din România au început să implementeze modelul dual de învățământ.
Un român, cercetător la Universitatea Stanford, premiat cu Early Career Life Scientist Award Românul Sergiu Pașca, cercetător și profesor asistent de Psihiatrie și Științe Comportamentale la Universitatea Stanford, a primit premiul Early Career Life Scientist Award din partea International Forum for Cell Biology, scrie ascb.org.
Profesorii și dictatura. INTERVIU cu unul dintre autorii studiului privind valorile profesorilor din România. „Proporția celor cu atașament scăzut față de democrație este mai mare în rândul celor tineri” Sunt profesorii din România mai toleranți decât restul populației? 87% dintre profesori spun că democrația este bună pentru România si 45% susțin dictatura. Cum ar trebui să privim aceste date? Gabriel Bădescu, unul dintre autorii studiului ''Educație pentru democrație în școlile din România'', explică pentru HotNews.ro care este profilul profesorului român, cum pot părinții să schimbe școala și ce măsuri poate lua Ministerul Educatiei.
Copiii sunt victime în 1 din 3 accidente cu pietoni. Motivul pentru care trecerile de pietoni din zona școlilor sunt un real pericol Aproape intr-o treime din accidentele cu pietoni sunt implicați copii, probabilitatea de deces în cazul în care impactul are loc la o viteză a vehiculului de 50 km/h fiind aproape 90%, se arată în Buletinul siguranței rutiere, publicat de Poliția Română.
Federaţia Asociaţiilor de Părinţi: Avem nevoie de educație sexuală în școli / Opționalul "Educație pentru Sănătate" trebuie revizuit Este nevoie de educaţie sexuală în şcoli, susţin reprezentanţii Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinți, precizând că lecţia opţională “Educaţie pentru Sănătate” trebuie revizuită. Ei mai susţin că acest curs este necesar în contextul în care sunt multe fete care nasc la o vârstă fragedă, transmite Mediafax.
​Infografic În România, femeile merg mai mult la facultate decât bărbații. Care este situația în UE ​La nivelul Uniunii Europene, proporţia femeilor cu un nivel superior de educaţie este mai mare decât proporţia bărbaţilor care au acest nivel de educaţie, România nefăcând excepție de la acest lucru. Potrivit ultimelor date ale Eurostat, în țara noastră 18,7% dintre femeile între 25 și 64 de ani au absolvit o instituție de învățământ superior, în vreme ce doar 16,4% dintre bărbații din aceeași categorie de vârstă au făcut-o.
DiscoverEU: încă 450 de călătorii gratuite prin Europa pentru tinerii din România. Condiții de înscriere Comisia Europeană va lansa o a doua rundă a programului DiscoverEU în această toamnă. Toți tinerii cu vârsta de 18 ani din UE au posibilitatea de a se înscrie în concursul pentru permisele de călătorie gratuite, în perioada 29 noiembrie - 11 decembrie 2018. Pentru România vor fi alocate peste 450 de tichete, persoanele selectate urmând să călătorească în întreaga Europă între 15 aprilie și 31 octombrie 2019.
VIDEO ​Protest la un liceu din Timișora: elevii sunt nemulțumiți că nu sunt lăsați să iasă când vor din unitatea de învățământ Elevi ai Liceului Pedagogic Carmen Sylva din Timișoara au protestat joi dimineața în curtea școlii și pe holurile unității de învățământ cerând dreptul de a părăsi incinta unității atunci când doresc, informează tion.ro.

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version