EDUCATIE
Primarul Daniel Florea și-a pus caricatura pe orarele elevilor din sectorul 5 și le transmite un mesaj motivațional: ”De urmezi acest orar / Să te uiți în calendar / C-ai șanse s-ajungi primar” Primarul Sectorului 5, Daniel Florea, a distribuit școlilor din sectorul său calendare pe care apare caricatura sa și o poezie motivațională prin care îi îndeamnă pe copii să urmeze calendarul, iar astfel au șanse să devină primar. PLUS Sector 5 îl compară pe Florea cu Ceaușescu, care ”ne obliga să avem câte un portret cu el în fiecare clasă”, și a anunțat că va sesiza ”organele abilitate”, pentru că este ”ilegal să îndoctrinezi politic copiii”.
Video. Protest cu latrine în fața Ministerului Educației/ Circulația a fost blocată pentru două ore În prima zi de școală, un protest inedit în fața Ministerului Educației, organizat de Miliția Spirituală, a blocat circulația în zonă pentru două ore. Stând pe latrine care reprezentau toaletele din curtea școlilor și legați de gât cu funii de spânzurătoare, câțiva protestatari au blocat circulația de pe strada General Berthelot unde își are sediul Ministerul Educației. Protestatarii au declarat că își doresc ca școala să le ofere condiții optime tuturor copiilor care luni au început anul școlar 2019-2020.
Agent de mediu cancerigen, depăşit în unele clădiri ale Universităţii ”Babeş-Bolyai” din Cluj Universitatea ”Babeş-Bolyai” (UBB) Cluj-Napoca este prima instituţie de învăţământ superior din România care şi-a monitorizat nivelul de radon, agent de mediu cancerigen. În unele clădiri s-au înregistrat depăşiri.
Profesorii şi elevii de la un colegiu din Craiova protestează în faţa primăriei Profesorii, dar şi reprezentanţii Consiliului eElevilor de la Colegiul „Ştefan Odobleja” protestează luni, pentru a doua oară, în faţa Primăriei Craiova. Ei cer ca reprezentanţii administraţiei locale să îi primească la discuţii şi să găsească soluţii pentru lipsa spaţiilor de învăţământ.
Tudor Chirilă, apel către clasa politică: ”Depolitizați educația și începeți să construiți împreună un nou sistem care să pună cu adevărat în centrul său elevul” La începutul anului școlar, actorul Tudor Chirilă a inițiat un apel către clasa politică, pe care o îndeamnă ”să se unească pentru educație”. ”Nu văd niciun un motiv de bucurie că mii de elevi se înrolează într-un sistem învechit și neperformant în care copilul este pus pe ultimul loc după diverse interese care mai de care mai absurde. Sistemul în sine e absurd. Din păcate, lucrurile nu se pot schimba decât din două direcții: mentalitatea și voința politică”,își justifică actorul inițierea unei petiții pentru școală prin care face apel la clasa politică.
Ministerul Educației se răzgândește în privința burselor elevilor: Primăriile stabilesc cuantumul minim Ministerul Educației se răzgândește în privința cuantumului minim pentru bursele elevilor. Printr-o hotărâre propusă în ședința de Guvern, de luni, oficialii din Educație arată că sumele pentru bursele elevilor rămân la latitudinea primăriilor, cu toate că, în iunie 2019, Ministerul Educației propunea ca bursele de performanță, de merit, de studiu și de ajutor social pentru elevii din învățământul preuniversitar să înceapă de la 100 de lei din anul școlar 2019-2020. Asta din cauza faptului că erau diferențe prea mari între bursele oferite elevilor de către autoritățile locale, unele burse fiind de 8 lei, iar altele de 1.000 de lei.
Liceul, perioada preferată din școală de jumătate dintre români. Cei mai iubiți profesori, cei de română Jumătate (50%) dintre românii din mediul urban care au absolvit cel puțin liceul declară că aceasta este perioada care le-a plăcut cel mai mult din școală, arată un nou studiu iSense Solutions. Datele au fost culese în septembrie 2019 și sunt reprezentative la nivel urban. Facultatea a fost desemnată perioada preferată din școală de către 38% dintre românii care au absolvit cel puțin aceasta formă de învățământ, pe când 15% dintre cei care au absolvit cel putin gimnaziul au nominalizat ciclul gimnazial ca fiind cea mai frumoasă perioadă din școală.
FOTOREPORTAJ Cum a fost în prima zi de școală pentru elevii de la "Ferdinand I" din Capitală, unde a mers Klaus Iohannis În prima zi a anului școlar 2019-2020, curtea școlii Ferdinand I din Capitală s-a aglomerat de la prima oră a dimineții. Elevii și părinții sunt legitimați de angajați ai SPP, la intrarea în curtea școlii, pentru că invitatul special este președintele Klaus Iohannis. ”Ne-au cerut datele de mai demult ca să putem intra în curtea școlii. După 9.30 nu mai intră nimeni prin poarta din față”, ne spune una dintre mamele care și-a însoțit copilul la școală. Părinții se grăbesc să prindă un loc la umbră. Sunt câteva sute de persoane în curtea școlii, copii, părinți, bunici, profesori și SPP-iști.
Românii cheltuiesc cel puțin 1.740 de lei cu ocazia începutului de an școlar pentru copiii lor ​ Cheltuielile medii cu ocazia începutului de an școlar variază de la 1740 de lei pentru învățământul primar, până la 2650 de lei pentru elevii de liceu, arată datele unui studiu transmis luni HotNews.ro de către MKOR Consulting. Bugetul alocat manualelor școlare este între 570 de lei (învățământ primar) și 980 de lei (învățământ liceal).
​SONDAJ Care e cea mai mare problemă în învățământul românesc? A început școala, continuă semnalele legate de diversele probleme ale învățământului românesc. După o vară în care s-a tot discutat despre titularizări, siguranța elevilor, examene, careurile s-au aglomerat luni cu mii de copii, părinți, profesori, reprezentanți ai primăriilor și bisericilor. Grupurile de Whatsapp se încing iar, curg discuțiile despre rechizite și atenții. Iar Președintele Iohannis a vorbit din nou, azi, despre eșecul politicilor publice din educație. Pentru tine, care e cea mai gravă problemă a învățământului românesc?Participă la sondajul HotNews.ro
Daniel Breaz despre admiterea la liceu cu cel puțin media 5: Niciunui elev nu i se îngrădeşte accesul la educaţie Ministrul interimar al Educaţiei, Valer-Daniel Breaz, a răspuns luni criticilor privind ordinul potrivit căruia elevii care au luat media sub 5 la Evaluarea Naţională vor merge în şcoli profesionale, el afirmând că niciunui elev nu i se îngrădeşte accesul la educaţie.
VIDEO Iohannis, ​la deschiderea noului an școlar: Unii politicieni se tem de școală. Aici sunt formați cei care le taxează erorile de logică și de exprimare / Aici se resimte eșecul politicilor publice din educație ​Președintele Klaus ​Iohannis le-a spus elevilor de la Școala Gimnazială "Ferdinand I” din București, unde participă la deschiderea noului an școlar, că școala nu ar trebui să însemne niciodată o simplă clădire. "Ați văzut, dragi copii, unii politicieni se tem de școală. Aici sunt formați cei care le taxează erorile de logică și, mai nou, destul de des, de exprimare. Tot aici se resimte eșecul politicilor publice din educație, dar și lipsa de creativitate a acestora", le-a spus Iohannis copiilor.
Sute de microbuze școlare cu ITP expirat sau fără RCA Peste 500 de microbuze școlare nu aveau RCA sau le expirase valabilitatea ITP, au constatat polițiștii rutieri care au verificat 4.236 de autovehicule destinate transportului de elevi, informează IGPR.
Elevii spun că ”vor ține doliu” în prima zi de școală Consiliul Național al Elevilor, structura de reprezentare a elevilor la nivel național, îndeamnă toți elevii din România să protesteze cu ocazia începerii cursurilor din anul școlar 2019-2020. Elevii spun că în data de 9 septembrie, în timpul desfășurării festivității de deschidere a anului școlar în fiecare școală, vor ține „Doliu pentru educație” prin aprinderea unei lumânări.
Totul despre anul școlar 2019-2020: anul cu cel mai mic număr de elevi din`90 încoace / Structura, calendarul examenelor naționale și problemele nerezolvate Anul școlar 2019-2020 care începe luni marchează un record negativ postdecembrist în evoluția efectivelor de elevi din învățământul preuniversitar, fiind pentru prima dată când numărul acestora scade sub trei milioane. Astfel, doar 2,8 milioane de elevi încep de luni cursurile anului școlar 2019-2020, iar la catedră sunt 215.289 de profesori. Ministerul Educației îi așteaptă în 17.464 de școli, dintre care 6.293 au personalitate juridică, iar 11.171 sunt structuri arondate acestora.
Într-o școală din Gorj s-au investit 500.000 de lei, dar acolo vor învăța doar 12 elevi O școală din comuna Săcelu, județul Gorj, în care s-au investit 500.000 de lei, după ce anul trecut a luat foc, va funcționa cu o singură clasă, în regim simultan, formată din 12 elevi, în ciclul primar. Cu un număr mic de școlari se confruntă și celelalte două unități de învățământ din localitate, transmite Mediafax.
Interimarul de la Educație afirmă că mai sunt doar 300 de școli cu toalete în curte. Care era situația în luna aprilie Interimarul de la Educaţie, Daniel Breaz, a declarat sâmbătă, că numărul școlilor care au toaleta în curte a coborât la 300, în condițiile în care Ministerul afirma, la mijlocul lunii aprilie, că această problemă este consemnată în 1.180 de unități.
Rezultate finale BAC 2019, sesiunea de toamnă. Rata finală de promovare este de 33,4%, după contestații Rata finală de promovare înregistrată în sesiunea august-septembrie a examenului naţional de Bacalaureat 2019, după soluţionarea contestaţiilor, este de 33,4%. În procente este mai mare cu 3,7%, comparativ cu sesiunea de toamnă a anului trecut (29,7%). În raport cu rata de promovare generată de primele rezultate (30,8%) se constată o majorare de 2,6%.
La școală ca pe șantier. Ore mai scurte pentru că lucrările de renovare nu au fost terminate peste vară. Elevii din două licee din București se vor înghesui în aceeași clădire Zgomot de picamer, praf și dezordine, asta va fi întâmpinarea pe care o vor face unele dintre școlile din Capitală elevilor care vor veni luni, 9 septembrie, la deschiderea oficială a cursurilor pentru anul școlar 2019-2020. Acesta este și cazul Școlii Nr. 150, situată în zona Eroilor din Sectorul 5, unde lucrările nu au fost terminate, iar școala va începe printre aceste lucrări.
Elevii unei școli dintr-un sat din Caraș-Severin vor învăța în locuința învățătorului Elevii unei școli din Caraș-Severin vor învăța în locuința învățătorului din sat, scrie Mediafax. 27 de școli din județ nu au autorizație sanitară înainte de începerea cursurilor, șapte dintre acestea pentru că încă au WC-ul în curte.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunal
  • 2692 zileHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by
mobile version