EDUCATIE
VIDEO Mesajul unui student la Drept către colegi, pe scena Universitații din Iași: Fiți iubiți cum a fost Kovesi săptămâna aceasta și nu intrați în infamie ca Toader Liderul studenților din anul III la Facultatea de Drept a Universității din Iași le-a urat ieri colegilor care au terminat facultatea, la ceremonia de absolvire, să intre în istorie “ca luptători împotriva corupției”. “Să fiți iubiți și aclamați cum a fost iubită și aclamată doamna Kovesi săptămâna aceasta și să nu intrați în infamie, cum a intrat, din păcate, domnul Toader!”, le-a spus Silvian-Emanuel Man colegilor săi, de pe scena facultății. Amintim că Tudorel Toader este rectorul Universității Al.I. Cuza din Iași, suspendat pe perioada mandatului de ministru al Justiției.
Proiect - Profesorii debutanți, preferați de Ministerul Educației în locul pensionarilor pe catedrele vacante. Sindicatele: Vom avea și mai multe persoane cu definitivatul picat în fața elevilor Ministerul Educației vrea profesori debutanți la materiile unde școala nu găsește cadre calificate. Dacă trec pe poziție secundară pensionarii, dar nu măresc plata acordată debutanților, atunci asta nu este politică de atragere a tinerilor la catedră, ci doar calcul contabil, spune sindicalistul Marius Nistor. El avertizează că primii afectați sunt elevii, pentru că vor apărea tot mai multe situații în care o persoană care a picat definitivatul de 4-5 ori la rând va fi preferat la clasă. Un al proiect pus în dezbatere de Minister majorează numărul de ore pe care trebuie să le facă directorii și inspectorii școlari. Creșterea obligației de a preda impusă directorilor de grădinițe va genera blocaje, spune sindicalistul.
Titlul de doctor al fostului ministru Liviu Pop este blocat Jurnalista de investigații Emilia Șercan scrie pe PressOne că a reușit să blocheze titlul de doctor al lui Liviu Pop, fost ministru al Educației. Dată fiind existența unor posibile suspiciuni de similitudine sau plagiat în teza de doctorat a doctorandului Pop Liviu Marian, suspendăm ședința de astăzi până în momentul în care domnul doctorand împreună cu domnul conducător de doctorat vor decide reparcurgerea pașilor obligatorii pentru susținerea tezei de doctorat!", anunță profesorul universitar Adrian Iacob, rectorul Academiei de Poliție.
Subiecte Titularizare 2018 Subiectele de la examenul de titularizare și baremele au fost publicate pe edu.ro Subiectele de la titularizare 2018 și baremele de corectare au fost publicate de Ministerul Educației. Vezi în articol ce subiecte au avut de rezolvat profesorii care au susținut examenul, pentru a fi angajați pe o perioadă nedeterminată într-o școală. Examenul de titularizare a început la ora 10:00, iar profesorii au avut la dispoziție 4 ore pentru a rezolva subiectele. Pentru a obține titularizarea, candidații trebuie să obțină minimum nota 7 la examen. Descarcă din articol subiectele de la titularizare 2018 și baremele de corectare
Subiectele de la Olimpiada Internațională de Matematică din Cluj: Triunghiul anti-Pascal și celelalte probleme pentru mințile sclipitoare ale olimpicilor Subiectele de la Olimpiada Internațională de Matematică 2018, de la Cluj-Napoca, au fost publicate pe site-ul oficial al competiției. În fiecare dintre cele două zile de concurs propriu-zis, olimpicii au avut de rezolvat 3 probleme, timp de 4 ore și jumătate. Vezi în articol care sunt subiectele pe care cei 615 olimpici internaționali la Matematică le-au avut de rezolvat anul acesta. Amintim că cea de-a 59-a olimpiadă internațională de Matematică se desfășoară zilele acestea în România, la Cluj-Napoca.
Profesorii au susținut examenul de titularizare, pentru obținerea unui post pe o perioadă nedeterminată Profesorii care vor să se angajeze într-o școală, pe o perioadă nedeterminată, susțin astăzi examenul de titularizare. Proba scrisă a început la ora 10:00, iar candidații au la dispoziție 4 ore pentru a rezolva subiectele de titularizare. Marian Banu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Municipiului București, a declarat pentru HotNews.ro că în Capitală sunt 2.427 de candidați, pe mai bine de 5.000 de norme/posturi. Oficialul a adăugat că aceste posturi sunt “unele cu 18 ore, altele de 2 ore. Sunt posturi integrale sau fracțiuni, pentru că suntem obligați să scoatem la concurs și o oră dacă o avem liberă”.
Titularizare 2018 Site-ul titularizare.edu.ro este funcțional UPDATE Site-ul titularizare.edu.ro este funcțional. Reprezentanții Ministerului Educației au declarat pentru HotNews.ro că singura problemă a fost legată de link-ul care direcționa către această platformă: concret, Ministerul a anunțat în mod greșit că pagina dedicată concursului național este titularizare.edu.ro/2018/, în timp ce linkul platformei este http://titularizare.edu.ro. Peste 30.000 de profesori s-au înscris la examenul de titularizare, care se desfășoară astăzi, începând cu ora 10:00. Titularizarea reprezintă angajarea unui profesor, pe o perioadă nedeterminată, într-o școală. Pe platformă, Ministerul a publicat toate informațiile cu privire la proba de astăzi, regulile de examen, candidații înscriși, legislația și tot pe titularizare.edu.ro sunt așteptate rezultatele examenului.
Hafez al-Assad, fiul dictatorului sirian, despre Olimpiada Internațională de Matematică de la Cluj: Concursul a fost mai greu pentru mine, decât cel de anul trecut Hafez al-Assad, fiul dictatorului sirian Bashar al-Assad, a declarat că subiectele de la Olimpiada Internaţională de Matematică de la Cluj i se par mai grele decât cele de la precedenta ediţie, transmite Agerpres. "Concursul a fost dificil, ca de obicei. Acest an a fost puţin mai dificil pentru mine, a trebuit să trec printr-un bacalaureat, am fost puţin preocupat, dar cel mai important lucru este să te concentrezi pe rezolvarea problemelor, atât cât poţi", a declarat, marți, Hafez al-Assad, citat de Agerpres.
​Titularizare 2018 Profesorii dau miercuri examenul de titularizare. Care sunt specializările cu cele mai multe posturi vacante ​Profesorii care vor să se angajeze pe o perioadă nedeterminată într-o școală susțin miercuri, 11 iulie, examenul scris de titularizare. Examenul de titularizare sesiunea 2018 începe la ora 10:00, iar profesorii au la dispoziție 4 ore pentru a rezolva subiectele. Peste 30.000 de candidați s-au înscris la această probă, număr în creștere comparativ cu anul trecut. Cele mai multe posturi vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată sunt cele de educatori și învățători.Vezi în articol cum se desfășoară examenul și care sunt rezultatele de la titularizare în ultimii 10 ani, pe tranșe de note
Competențele digitale completează educația elevului modern Competențele digitale, atât de necesare pe piața muncii, sunt cultivate încă de la vârste foarte fragede într-o școală din Vrancea.
​​BAC 2018 Un absolvent din Constanţa şi-a majorat media la Limba română cu 7 puncte după contestaţia depusă la bacalaureat Un elev al Colegiului Naţional de Arte "Regina Maria" din Constanţa a devenit absolvent de succes după soluţionarea contestaţiilor, deşi iniţial picase examenul de bacalaureat după ce obţinuse nota 2,50 la proba scrisă a examenului de Limba şi literatura română, relatează Agerpres.
Admitere în liceu 2018 Care sunt liceele pe care s-au bătut cei mai mulți elevi de clasa a VIII-a: Top 50 de specializări pe țară Colegiul Naţional "Sfântul Sava" din București este liceul cu cele mai mari medii de admitere, anul acesta. Rezultatele repartizării computerizate a elevilor la liceu 2018, publicate astăzi de Ministerul Educației, arată că media ultimului admis la Sava, la specializarea Matematică-Informatică bilingv engleză, este 9.91. Asta deși Colegiul Sava din București nu intră în topul liceelor cu absolvenți cu media 10 la BAC, fiind net surclasat la acest capitol de Colegiul Naţional "Gheorghe Lazăr”. Pe locul 2 în topul liceelor, după media de admitere, este Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân din Constanţa, iar pe locul 3 este Colegiul Național "Frații Buzești" Craiova.
Au fost afișate rezultatele repartizării computerizate la liceu 2018. Vezi HARTA și listele complete cu liceele la care au fost repartizați elevii, pe fiecare județ Au fost afișate rezultatele repartizării computerizate la licee a absolvenților de clasa a VIII-a. Ministerul Educației a publicat pe admitere.edu.ro listele cu toți elevii înscriși la liceu, pe fiecare județ în parte, precum și lista locurilor care au rămas libere. Admiterea la liceu se face fără examen, pe baza mediei obținute de elev la Evaluarea Națională (contează 80% în admitere) și a mediei generale de absolvire a claselor V-VIII (20%). Intră în articol pentru a vedea listele cu elevii admiși la liceu
Admitere în liceu 2018 Rezultatele repartizării computerizate la liceu vor fi publicate la ora 16:00 pe edu.ro Rezultatele repartizării computerizate la liceu vor fi publicate pe admitere.edu.ro la ora 16:00, a anunțat Ministerul Educației, pe pagina sa de Facebook. Potrivit calendarului de admitere la liceu 2018, absolvenții clasei a VIII-a sunt repartizați astăzi la liceu, în funcție de opțiunile pe care le-au scris în fișele de înscriere. Rezultatele repartizării computerizate vor fi afișate și la licee. Admiterea la liceu se face fără examen, pe baza mediei obținute de elev la Evaluarea Națională (contează 80% în admitere) și a mediei generale de absolvire a claselor V-VIII (20%).UPDATE Au fost afișate rezultatele repartizării computerizate la liceu 2018. Vezi HARTA și listele complete cu liceele la care au fost repartizați elevii, pe fiecare județ
Rezultate finale BAC 2018 Rata de promovare a bacalaureatului este de 69,7%, cu 2 puncte procentuale mai mare decât înainte de contestații Rezultatele finale de la Bacalaureat au adus o rată de promovare de 69,7%, cu două puncte procentuale mai mare decât cea anunțată înainte de contestații. Față de rezultatele de anul trecut, rata de promovare a Bacalaureatului 2018 este mai mică cu 3,2 puncte procentuale.Vezi în articol cum a evoluat rata de promovare a Bacalaureatului, în ultimii 15 ani
Rezultate finale BAC 2018 Topul liceelor cu cei mai mulți absolvenți de 10: Colegiul Naţional "Gheorghe Lazăr” din București este pe primul loc, urmat de Colegiul Național Iaşi și Colegiul Naţional "B. P. Hasdeu” din Buzău Notele finale de la examenul de Bacalaureat au adus 132 de elevi cu media 10 la examene. 28 de elevi au obținut media maximă, după soluționarea contestațiilor. Cei mai mulți absolvenți de liceu cu 10 pe linie la examenele Bacalaureatului vin din București: 22.Topul liceelor cu absolvenți de 10 este deschis de Colegiul Naţional "Gheorghe Lazăr” din București, cu 9 elevi cu medie maximă. Urmează Colegiul Național Iaşi și Colegiul Naţional "B. P. Hasdeu” din Buzău - cu câte 5 elevi cu media 10.  Vezi în articol cine sunt elevii cu media 10 la BAC 2018 și care este topul liceelor din Capitală
[P] Guvernul britanic confirmă acordarea împrumutului guvernamental pentru studenții europeni, iar românii se grăbesc să aplice la studii în Anglia România pierde în fiecare an minți sclipitoare care preferă să își continue studiile în străinătate. Conform statisticilor realizate de Grupul EDUCATIVA, 37.377 de români sunt înscriși la un program de licență sau de masterat în afara țării, cu 58% mai mulți studenți față de acum zece ani.
Au fost afișate rezultatele finale la BAC 2018, pe bacalaureat.edu.ro. Vezi HARTA și listele notele finale la bacalaureat, după contestații Au fost afișate rezultatele finale de la Bacalaureat, după soluționarea contestațiilor. Ministerul Educației a publicat pe bacalaureat.edu.ro listele cu notele finale obținute de absolvenții de liceu la BAC. După soluționarea contestațiilor, 132 de elevi au luat media 10 la BAC, față de 104 de medii maxime înregistrate la primele rezultate. Înainte de contestații, rata de promovare a bacalaureatului era de 67,7%, cu 5,2 puncte procentuale mai mică decât anul trecut. Aproape 45.000 de absolvenți de liceu au contestat notele pe care le-au primit la examene, dintr-un total de 361.919 de lucrări.Intră în articol pentru a vedea notele obținute de fiecare elev la BAC 2018
Rezultate finale BAC 2018 Se afișează rezultatele finale de la bacalaureat, după contestații Rezultatele finale de la Bacalaureat, cu notele obținute de elevi după rezolvarea contestaţiilor, vor fi afișate astăzi pe edu.ro și la avizierele liceelor. Aproape 45.000 de absolvenți de liceu au contestat notele pe care le-au primit la examene, dintr-un total de 361.919 de lucrări.Vezi în articol rata de promovare la BAC în ultimii 15 ani
Admitere în liceu 2018 Repartizarea computerizată la liceu va avea loc luni. Rezultatele vor fi publicate pe edu.ro Repartizarea computerizată la liceu a absolvenților de clasa a VIII-a va avea loc luni, 9 iulie. Rezultatele repartizării vor fi afișate pe site-ul oficial al Ministerului Educației, edu.ro, și la licee. La școlile gimnaziale va fi publicată lista cu locurile neocupate la liceele din județ. După ce află rezultatele, tinerii trebuie să își depună la liceul la care au fost admiși dosarul de înscriere, în perioada 10 - 13 iulie. Admiterea la liceu se face fără examen, pe baza mediei obținute de elev la Evaluarea Națională (contează 80% în admitere) și a mediei generale de absolvire a claselor V-VIII (20%).

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version