EDUCATIE
România are 15 elevi la un cadru didactic. Totul despre anul școlar 2018-2019 în 10 puncte esențiale Populația școlară în anul școlar/universitar 2018-2019 a fost de 3.54 milioane persoane, în scădere cu peste 31.000 de elevi față de anul școlar/universitar precedent, arată datele transmise marți de Institutul Național de Statistică. Aproape jumătate din populația școlară era înscrisă în învățământulul primar și gimnazial (46,6%), iar circa o treime în învățământul liceal, antepreșcolar și preșcolar (17,8%, respectiv 15,4%).
Rezultatele la Evaluare Națională 2019 au fost publicate. Notele obținute de elevi la Evaluare Națională, județ cu județ Rezultate Evaluare Națională 2019. Notele elevilor care au susținut evaluarea națională 2019 au fost publicate. Elevii nemulțumiți de rezultatele la Evaluare Națională 2019 pot depune contestații astăzi între orele 14.00 și 20.00, la școala unde au susținut examenul. HotNews.ro transmite cele mai relevante informații despre rezultatele de la evaluarea națională 2019 disponibile pe site-ul evaluare.edu.ro. (Consultă în articol rezultatele din fiecare județ)Topul județelor unde s-au obținut cele mai multe medii de 10: București pe primul loc, Covasna pe ultimulPeste 73% dintre elevi au obținut medii peste 5, înainte de contestațiiRezultate Evaluare Națională 2019. Situația mediilor de peste 5 în fiecare județ/ Teleorman și Giugiu – codașe
Doar două universități din România au intrat în clasamentul QS Ranking 2020/ Prorector Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) și Universitatea din Bucureşti sunt singurele din România incluse în topul QS Ranking 2020, ambele în intervalul 801-1.000 din clasament. Cele două universități au fost clasate și anul trecut pe aceleași poziții.
Directoarea de la „Gheorghe Șincai”, care s-a ridicat în fața „micilor Dumnezei” din primării, a demisionat. Silvia Mușătoiu: Decizia mea e legată de tot ce se întâmplă Silvia Mușătoiu, directoarea Colegiului Național ”Gheorghe Șincai” din București, care s-a ridicat în fața „micilor Dumnezei” din primării a demisionat. Decizia ei vine la mai bine de un an de când a început scandalul cu Primăria Sectorului 4 cu care a refuzat să încheie contractul prin care orice cheltuială făcută de școală trebuia aprobată de primar.
Primele rezultate la Evaluare Națională 2019, publicate marți. Calendarul admiterii la liceu Primele rezultate la Evaluare Națională 2019 vor fi publicate marți, 25 iunie 2019, până la ora 12:00. Dacă elevii sunt nemulțumiți de notele primite, în aceeaşi zi, vor putea depune contestaţii, în intervalul orar 14:00 – 20:00. Rezultatele finale la Evaluare Națională 2019 vor fi publicate în data de 29 iunie.
Universitarii ieșeni decid modalitatea de alegere a rectorului: La Universitatea Tehnică, prin vot general / La ”Cuza” se va anunța abia la sfârșitul săptămânii Cadrele didactice de la Universitatea „Cuza“ şi de la Universitatea Tehnică au decis prin vot, cum cere noua legislaţie, modul de desemnare a rectorului: prin concurs sau prin vot general. La Politehnică s-a votat varianta a doua. La „Cuza“ s-a anunţat ieri că rezultatul va fi făcut public la sfârşitul săptămânii viitoare, relatează Ziarul de Iași.
VIDEO INTERVIU Mesaj pentru ministrul Educației, din partea unui fost olimpic international: Abandonati gandirea invechită și lasati-i pe elevi sa aibă un cuvânt de spus/ Cum e viața la Harvard, cu 50 de dolari pe lună ”Abandonati gândirea învechită pe care se bazează sistemul de învățământ și fiți mai deschisă la metodele noi de predare care se folosesc în vest ”- acesta este mesajul pe care Radu Andrei, student la Universitatea Harvard îl transmite ministrului Educației, Ecaterina Andronescu. Medaliat cu aur la Olimpiadele Internaționale de Fizică și Astronomie, Radu Andrei consideră că sistemul de învățământ din România este inert, iar o schimbare reală va avea loc odată cu schimbarea generațiilor, adică peste 30-40 de ani. Într-un interviu pentru HotNews, el a povestit cum este viața de student la una dintre cele mai prestigioase universitati din lume. ”Suntem aproximativ 20-30 de români care studiem în acest moment la Harvard, iar cheltuielile mele lunare nu depășesc 50 de dolari.”
Evaluare Națională 2019. Ce subiecte au primit absolvenții de gimnaziu de la minoritățile naționale Evaluare Națională 2019. ​Absolvenţii de clasa a VIII-a care aparțin minorităţilor naţionale au susținut vineri proba la Limba şi literatura maternă din cadrul evaluării naţionale, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale.
Avocatul Poporului s-a autosesizat în situaţia studentelor nevăzătoare de la Facultatea de Litere Avocatul Poporului s-a autosesizat din oficiu legat de un posibil caz de discriminare a trei studente nevăzătoare de la Facultatea de Litere, în sensul încălcării prevederilor constituţionale privind egalitatea în drepturi, dreptul la învăţătură şi protecţia persoanelor cu handicap.
Evaluare Națională 2019: Patru elevi au fost eliminați de la proba de matematică UPDATE Evaluare Națională 2019. Doi absolvenți de clasa a VIII-a, unul din Capitală și altul din Sibiu, au fost eliminați, joi, de la proba de Matematică a Evaluării Naţionale, pentru tentativă de fraudă, potrivit datelor strânse de HotNews de la inspectoratele școlare. Elevii au fost prinși cu telefoanele asupra lor.
Evaluare Națională 2019. Rezolvarea subiectelor la matematică, primite de elevi la Evaluarea Națională Evaluare Națională 2019 subiecte matematică. Subiectele la matematică, primite de elevii de clasa a VIII-a la Evaluare Națională 2019, au un grad de dificultate medie, consideră profesoara de matematică Roxana Goga, de la Colegiul Național ”Sf Sava” din Capitală. Roxana Goga a rezolvat pentru HotNews subiectele la matematică primite de absolvenții de clasa a VIII-a la Evaluare Națională 2019.Baremul la matematică la Evaluare Națională 2019, publicat de Ministerul Educației. Cum se notează subiectele
Barem matematică Evaluare Națională 2019. Cum se notează subiectele la matematică la Evaluare Națională 2019 Barem Matematică Evaluare Națională 2019. Ministerul Educației a publicat baremul de corectare pentru subiectele la matematică la Evaluare Națională 2019. Elevii de clasa a VIII au primit la primul dintre subiectele la matematică la Evaluare Națională 2019 mai multe exerciții constând în operații de scădere și împărțire, calcularea perimetrului unui pătrat a ariei totale a unui tetraedru. HotNews.ro va publica baremul pentru subiecte la matematică de la Evaluare Națională 2019, imediat ce acestea vor fi disponibile.
Evaluare națională 2019 Profesor de matematică: Subiectele au o dificultate medie Subiectele la matematică primite de elevii clasei a VIII-a care susțin Evaluarea națională au o dificultate medie și sunt mai ușor de rezolvat decât cele pe care le-au primit la simularea examenului, consideră ​profesoara de matematică Roxana Goga de la Colegiul "Sfântul Sava".
Evaluare națională 2019. Subiecte la matematică, date astăzi la Evaluarea națională 2019. UPDATE Evaluare Națională 2019 subiecte matematică. Elevii de clasa a VIII-a susțin, joi, a doua probă, cea de matematică, la Evaluare Națională 2019, modele de subiecte fiind publicate pe site-ul Ministerului Educației, subiecte.edu.ro. Proba de matematică din cadrul examenului de Evaluare Națională 2019 este considerată cea mai dificilă. Vineri, 21 iunie, este programată proba la Limba și literatura maternă, iar primele rezultate la Evaluare Națională 2019 vor fi publicate marți, 25 iunie, până la ora 12:00, în centrele de examen. Vezi în articol ce subiecte la matematică la Evaluare Națională 2019 au primit eleviiRezolvarea subiectelor la matematică, primite de elevi la Evaluare NaționalăBarem matematică Evaluare Națională 2019. Cum se notează subiectele la matematică la Evaluare Națională 2019
Evaluare Națională 2019. Câți elevi au lipsit de la proba scrisă de limba română de la Evaluarea Națională/ Ce se întâmplă cu elevii absenți Evaluare Națională 2019. Peste 8.400 de absolvenți de clasa a VIII-a au lipsit de la proba scrisă de limba română, care a avut loc marți, 18 iunie. Potrivit statisticilor Ministerului Educației, 146.553 de absolvenţi ai clasei a VIII-a au participat la prima probă scrisă din cadrul Evaluării Naţionale 2019, în condițiile în care la examen s-au înscris peste 154.956 de elevi. Rezultă de aici că 8.403 elevi nu s-au prezentat la examen.
Evaluare Națională 2019. Ce subiecte la matematică au primit elevii anul trecut și modele de subiecte pentru Evaluarea Națională 2019 Elevii de clasa a VIII-a susțin, joi, a doua probă, cea de matematică, la Evaluare Națională 2019, modele de subiecte fiind publicate pe site-ul Ministerului Educației, subiecte.edu.ro. La fel ca proba de limba română, proba de matematică la Evaluare Națională 2019, începe la ora 9:00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8:30. Timpul destinat rezolvării subiectelor la matematică la Evaluare Națională 2019 este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea acestora. Vezi în articol modele de subiecte la matematică la Evaluare Națională 2019 și ce subiecte au primit elevii anul trecut.
Ecaterina Andronescu îi ceartă, pe Facebook, pe elevii care-i cer subiectele la Evaluarea Națională. Sfatul ministrului înainte de proba de matematică

După ce luni s-a filmat în fața Colegiului ”Sfântul Sava” în zgomot de picamere pentru a le transmite succes elevilor care susțin examenele naționale, ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, s-a filmat din nou în minister pentru a-i dojeni pe elevii care îi transmit prin mesaje private să le dea subiectele. Într-un video postat la miezul nopții pe pagina de Facebook a Ministerului Educației, Andronescu le spune elevilor că subiectele la limba română au fost ușoare și îi sfătuiește să se mai uite peste ceea ce au rezolvat la matematică. În final, ministrul Educației le cere să nu-i mai transmită mesaje prin care îi cer subiectele, mesaje care sunt pline de greșeli de ortografie.
​SONDAJ E ok să învețe copiii, pentru școală, chiar și în vacanțe? Vacanța de vară a început pentru majoritatea elevilor, cu excepția celor care trebuie să treacă prin Evaluarea Națională sau Bacalaureat. Ministrul Ecaterina Andronescu a ținut să marcheze momentul printr-un mesaj: copiii să se "relaxeze activ", adică să nu "stea toată ziua" și "să mai citească câte o carte". Sondaj HotNews.ro: E ok să învețe copiii, pentru școală, chiar și în vacanțe?
Evaluare națională 2019. Subiectele la Română, comentate de un profesor Cristina Tunegaru, profesoară de Limba română, a comentat pentru HotNews.ro dificultatea subiectelor pe care elevii de clasa a VIII-a le-au primit la Evaluarea Națională. Ea spune că nu au fost subiecte la care candidații să nu se fi așteptat, dar că textul de la primul subiect i se pare greu de înțeles.
Barem română Evaluare Națională 2019. Cum sunt corectate subiectele la română la Evaluare Națională 2019 Barem Română Evaluare Națională 2019. Ministerul Educației a publicat baremul de corectare pentru subiectele la română la Evaluare Națională 2019. 154.956 de absolvenți ai clasei a VIII-a au susținut marți proba scrisă la limba română, în cadrul Evaluării Naționale 2019.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by
mobile version