EDUCATIE
Ministerul Educației, după ce premierul Dăncilă a spus că bugetarii vor lua banii săptămâna aceasta: Salariile vor fi plătite vineri, 13 aprilie Pentru Ministerul Educației Naționale, la fel ca pentru toate unitățile aflate în subordine/coordonare, finanțate de la bugetul de stat, prin bugetul MEN, data de primire a salariilor este 14 din luna curentă, pentru munca prestată în luna anterioară, însă având în vedere că data de 14 aprilie este anul acesta într-o zi de sâmbătă, salariile vor fi plătite vineri, 13 aprilie, arată un comunicat al instituției.
Federația Sindicatelor Libere din Învățământ: Premierul Dăncilă să își asume că face declarații fără să se asigure că poate să pună în practică ce promite Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ cere Guvernului să rezolve problema plăţii salariilor pentru angajaţii din sistemul de educaţie. “Altfel, Prim-ministrul Viorica Dăncilă trebuie să îşi asume că face declaraţii, fără să se asigure că poate să pună în practică ceea ce promite”, susține federația, care amintește că șeful Executivului a anunţat că salariile bugetărilor vor fi plătite în această săptămână.
Învățământ dual 2018 Prima clasă cu învățământ profesional dual din județul Botoșani se deschide în septembrie / Care este calendarul de admitere în învățământul dual Învățământul profesional dual este inclus pentru prima dată, din septembrie 2018, în oferta școlară din județul Botoșani. Elevii de clasa a VIII-a care vor să devină electricieni trebuie să se înscrie în clasa de învățământ dual din Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi din municipiul Botoşani. Ei vor primi bursa lunară de 200 de lei de la stat, plus alți 200 de lei de la agentul economic. La nivel național, înscrierile în învățământul dual încep pe 15 iunie 2018.Toți copiii care intră în școlile duale, indiferent de orașul în care este școala, primesc bursa de minimum 400 de lei pe lună
Federația Sindicatelor din Educație Spiru Haret: Angajații din învățământ nu își vor primi salariile înainte de Paște Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret“ cere Guvernului să anunțe clar care sunt categoriile de bugetari care vor primi salariile înainte de Sărbătorile Pascale, pentru că profesorii nu vor beneficia de această facilitate. „S-a indus ideea în spațiul public că toți bugetarii își vor primi salariile în această săptămână, lucru total neadevărat”, a declarat Marius Nistor, președintele federației.
Ministerul Educației a vrut să cumpere de la o editură privată, fără licitație, panouri interactiv-educative de peste 2 milioane de lei, cu ocazia Centenarului. După întrebările HotNews.ro, anunțul a fost retras Ministerul Educației a anunțat ieri cumpărarea de la editura privată Eurodidactica de panouri interactiv-educative, în valoare de peste 2 milioane de lei, pentru toate școlile din țară. După ce HotNews.ro a întrebat oficial prin ce procedură a achiziționat aceste panouri, Ministerul a retras de pe site întreaga listă a “acțiunilor și proiectelor de aniversare a Centenarului României”, printre care se află și acest proiect numit “Prin jertfă s-a născut Unirea”. “A fost o eroare”, au declarat pentru HotNews.ro reprezentanții instituției, cu promisiunea ca vor reveni cu detalii. Pana la ora publicarii articolului, Ministerul nu a raspuns intrebarilor HotNews.ro.Vezi în articol documentul retras de pe site-ul Ministerului Educației
FOTO ​Enciclopedia digitală România 1918, cu fotografii rare de pe front, în varianta animată - un proiect “la liber” pentru elevi și profesori Elevii pot vedea cum arăta România acum 100 de ani, imagini de pe front, unele dintre ele animate, în cadrul Enciclopediei digitale “România 1918. Oameni, momente și imagini”. Construită sub forma unei aplicații, enciclopedia poate fi descărcată gratuit începând de astăzi de pe platforma românia1918.eu. Una dintre imaginile cele mai impresionante prezintă, probabil, ultima masă a unui soldat înainte de bătălie, pe Dealul Porcului în 1917.
Paza școlilor este "o prioritate", afirmă Ministerul Educației la o zi după ce o elevă din Vaslui a fost rănită cu cuțitul în cancelaria școlii Paza unităților de învățământ este o prioritate pentru Ministerul Educației Naționale, reprezentanții acestuia analizând și căutând în mod constant modalitățile prin care, cu sprijinul autorităților publice locale, cât mai multe școli și licee din România să beneficieze de servicii de pază și protecție, se arată într-un comunicat al instituției.
Elevii cer număr redus de discipline și un mai mare accent pe conținuturi diversificate și interconectate Consiliul Național al Elevilor cere, în cadrul unei întâlniri cu ministrul Educației, Valentin Popa, ca numărul de discipline să fie redus, iar accentul să fie pus pe conținuturi diversificate și interconectate. Elevii au subliniat astfel necesitatea elaborării unor planuri-cadru pentru învățământul preuniversitar care să fie centrate pe nevoile specifice ale fiecărui elev în parte, astfel încât să nu conducă la o uniformizare a elevilor și să asigure atractivitatea orelor.
Rezultate simulare Bacalaureat 2018 Sub 40 la sută dintre elevii de clasa a XII-a au obținut medii de promovare Ministerul Educației a anunțat, vineri, rezultatele pațiale, la nivel național, ale simulărilor probelor scrise ale examenului de Bacalaureat. După centralizarea a 99,9% dintre lucrari, rezultatele arata in modul următor: 39,5 la sută dintre elevii de clasa a XII-a și 33,73 la sută dintre elevii de clasa a XI-a au obținut medii egale sau mai mari de 6, medie necesară pentru a promova.
Ministerul Educației organizează concurs de selecție de profesori pentru Şcoala Europeană de la Bruxelles. Condiție de participare: să cunoască foarte bine engleza sau franceza Ministerul Educației organizează concurs pentru mai multe posturi didactice la Şcoala Europeană de la Bruxelles. Profesorii care vor să predea aici trebuie să cunoască obligatoriu foarte bine limba engleză sau franceză și să aibă un certificat internațional care să le dovedească nivelul lingvistic, potrivit noii metodologii. Amintim că HotNews.ro a relatat pe larg cazul unui profesor care a ajuns aici fără să știe bine nici o limbă străină și care a stârnit nemulțumirea părinților. Înscrierea la concurs este pe 25-26 aprilie, iar salariile sunt între 4.000 şi 6.000 de euro, potrivit Agerpres.
UPDATE Șeful consiliului care propune cifrele de școlarizare, pe baza căruia se alocă banii pentru universități, susține că a fost schimbat abuziv / Ministerul Educației: Motivul îl reprezintă dezacordul public exprimat de către universități Istoricul Bogdan Murgescu a depus plângere prealabilă la Ministerul Educației și are în vedere să meargă în instanță, pentru revocarea ordinului prin care ministrul Valentin Popa a schimbat Consiliul Național de Statistică și Prognoză a Învățământului Superior (CNSPIS). Este vorba despre ultimul consiliu a cărui componență rămăsese în forma numită de Mircea Dumitru. “Nu a fost realizată niciodată o evaluare a activității Consiliului”, a declarat pentru HotNews.ro Murgescu. De cealaltă parte, Ministerul Educației susține că a schimbat consiliul din cauza unui dezacord “public exprimat de către universități cu privire la viziunea membrilor CNSPIS referitoare la domeniile de interes strategic asumate de România la nivel național și european”.
Evaluările de la finalul clasei a II-a, a IV-a și VI-a 2018: Cum îi ajută pe copii și părinți și ce spune despre ele ministrul Educației, Valentin Popa Evaluarea de la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a începe în 7 mai, cu testarea la Română a elevilor de a II-a. Rezultatele nu se trec în catalog, testările sunt făcute pe model PISA și sunt menite să îi ajute pe părinți să vadă dacă învățătorul de la clasa îl supra sau subevaluează pe copil, să afle încă de la început care sunt lacunele elevului și cum să îl ajute peste vară, iar pe copil să nu resimtă șocul primului examen din viața sa la 14 ani. Rezultatele Nu sunt publicate, însă, tot pe model PISA, astfel că nimeni nu știe, de fapt, care e nivelul mediu național. Ministrul Educației, Valentin Popa, susține pentru HotNews.ro ca “are în vedere îmbunătățirea legislației și a instrumentelor de evaluare”, fără a da însă nici un alt detaliu. Ministrul a anunțat că portofoliul educaţional al elevului va deveni operațional cu generaţia de elevi care acum sunt în clasa a V-a, însă documentul nu e gata, ci e în lucru la Minister. Vezi în articol Calendarul evaluărilor și declarațiile integrale ale ministrului Educației pe această temă
SONDAJ Studenții vor putea merge gratis cu trenul, indiferent de vârstă. E ok? Senatul a adoptat o propunere legislativă prin care toți studenții la învățământul superior cu frecvență, indiferent de vârstă, vor putea merge gratuit cu trenul, pe curse interne. Până acum, gratuitatea era acordată doar studenților de până la 26 de ani.Participă la sondajul HotNews.ro: Studenții vor putea merge gratis cu trenul, indiferent de vârstă. E ok?
SONDAJ ​E normal să devină obligatorie grădinița? Camera Deputaților a adoptat un proiect de lege care prevede că învățământul e obligatoriu de la 4 ani, adica incepând din grupa mijlocie, urmând ca până în 2020 toată grădinița să devină obligatorie. Camera decizională este Senatul. Printre motivele invocate de inițiatori: inegalitățile în educație, între copiii de la oraș și cei din zona rurală.Participă la sondajul HotNews.ro: E normal să devină obligatorie grădinița?
INTERVIU cu Ministrul Educației, Valentin Popa, despre scandalul manualelor: Ministerul pune de acum accentul pe calitatea manualelor, motiv pentru care a lansat o competiție la care pot participa și autorii manualelor aprobate în 2014 Ministerul Educației nu mai are obligația să cumpere “exact aceleași manuale care au fost achiziționate prin procedura ‘manualul cel mai avantajos din punct de vedere economic’”, pentru că au expirat contractele încheiate acum 4 ani cu câștigătorii de atunci ai licitației pentru manuale, a răspuns ministrul Valentin Popa, la întrebările HotNews.ro. Ministrul nu a spus care este bugetul estimat nici pentru scrierea manualelor, nici pentru printarea lor. În ceea ce privește legislația pe care își bazează demersul de realizare de noi manuale, lucrurile sunt în continuare neclare. Popa a declarat, însă, că documentele care privesc manualele nu au fost semnate și de directorul direcției juridice.
Scandalul manualelor. Unii editori vor să conteste în instanță schimbările propuse de Minister și avertizează: elevii de clasa I s-ar putea să nu aibă manuale în septembrie Oficialii Ministerului Educației vorbesc despre manuale editate de Editura Didactică și Pedagogică și au adunat deja manuscrise de la profesori pentru noi manuale noi de clasa I, în baza unei legi care nu există, acuză editorii contactați de HotNews.ro. "Cineva de la minister și-a asumat faptul că intră pe manual unic, neavând o lege în spate. Cine este acest om? Ar trebui să avem un nume și un prenume pentru el, fiindcă va fi cel pe care îl va trage la răspundere opinia publică, când nu vor exista manualele de clasele I, a II-a și a VI-a în septembrie 2018”, a declarat pentru HotNews.ro directorul unei firme cu manuale la clasa a II-a. “Deocamdată am depus plângere prealabilă și va urma să atacăm și în instanță” decizia Ministerului, a spus coordonatorul unei edituri.
​Înscrieri clasa pregătitoare Ministerul Educației anunță ca peste 150.000 de cereri au fost depuse în prima etapă de înscriere în învățământul primar Ministerul Educaţiei anunță că a înregistrat 152.953 de cereri de înscriere în clasa pregătitoare, în cadrul primei etape de înscrieri. Aproximativ 85% dintre acestea vizează copii care au 6 ani până încep școală. Lista copiilor înmatriculaţi la școală, precum și numărul locurilor rămase libere şi situația copiilor neînscrişi vor fi afişate în fiecare școală și pe site-urile inspectoratelor şcolare, în data de 30 martie.
​SONDAJ E nevoie de refacerea abecedarelor, chiar dacă sunt noi? Ministerul Educației rescrie tot conținutul Abecedarului, fără să spună de ce nu mai sunt bune manualele de acum, introduse acum 4 ani și conforme cu programa școlară. Schimbarea lor are loc în condițiile unei legislații neclare.Participă la sondajul HotNews.ro: E nevoie de refacerea abecedarelor, chiar dacă sunt noi?
Inspectorii școlari dați afară de Pop, repuși în funcții de justiție și amenințați din nou cu demiterea au depus plângere la DNA / Ministerul caută vinovații pentru “vicierea majoră” a evaluării inspectorilor Inspectorii școlari județeni pe care Ministerul Educației a încercat de două ori să îi dea afară au depus plângere la DNA. Ei reclamă modul în care au fost evaluați de către comisia din minister, a declarat pentru HotNews.ro inspectorul general din Brăila, Cătălin Canciu. Inclusiv Ministerul a anunțat, după ce HotNews.ro a scris pe larg despre a doua încercare de demitere a celor 6 inspectori, că a anulat evaluarea lor după ce a “constatat vicii majore în organizarea procesului de evaluare, dar și în evaluarea propriu-zisă”. Însă nici până astăzi oficialii nu au comunicat cine este responsabil de această viciere sau care sunt măsurile luate. Vezi în articol cine sunt membrii Comisiei care i-a evaluat pe inspectori
Afacerea Abecedarul Ministerul Educaţiei rescrie toate manualele noi de la clasa I, fără să spună de ce nu mai sunt bune Abecedarele de acum 4 ani și în baza unei legislații neclare Ministerul Educației rescrie tot conținutul Abecedarului, pentru care în prezent există însă manuale print și digitale conforme programei școlare. În plus, reface manuale pentru mai multe discipline până la clasa a VI-a, fără să există o competiție sau o licitație lansată pe SEAP, similară cu precedentele apeluri de acest fel. Planurile Ministerului sunt ca manualele câștigătoare din cele 151 de manuscrise trimise deja de profesori să fie editate de Editura Didactică și Pedagogică, deși unii politicieni din opoziție contestă legalitatea acestor demersuri. Potrivit surselor HotNews.ro, miza centralizării o reprezintă banii pentru aparatura cu care Editura va printa anii viitori toate manualele școlare.

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version