Două eleve s-au luat la bătaie în fața unui liceu din Bârlad, unde s-au lovit cu pumnii și picoarele și s-au tras de păr, iar în altercaţie au intervenit şi mama și o verișoară a celor două, care au continuat bătaia. La incident au asistat și alți elevi, care au filmat scenele.

Masina de politieFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Incidentul s-a produs miercuri, în imediata apropiere a Liceului „Mihai Eminescu” din Bârlad, unde învață cele două eleve. O postare pe rețelele de socializare ar fi dus la escaladarea conflictului între acestea, pe fondul unor tensiuni mai vechi.

În momentul în care, cele două fete au început să se lovească pe trotuarul de lângă școală, mai mulți colegi ai acestora au început să le filmeze. În imaginile publicate de Vremea Nouă se poate vedea cum acestea se lovesc cu picioarele și se trag de păr reciproc. La un moment dat, una dintre eleve și-a sunat mama, care a venit imediat, însă nu a aplanat conflictul, ci a început să o lovească și ea pe cea care îi agresase fiica. În conflict a intervenit și o verișoară a uneia dintre fete, care a continuat și ea bătaia.

În imagini se observă cum mai mulți elevi, aflați pe trotuar, asistă la scenele violente, fără că vreunul să intervină. În cele din urmă, un bărbat aflat în zonă a reușit cu greu să le despartă pe fete și pe rudele acestora.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Vaslui au anunțat că în acest caz a fost deschis un dosar penal pentru loviri și alte violențe, respectiv tulburarea liniștii și ordinii publice.

„În urma primelor cercetări efectuate, polițiștii bârlădeni au stabilit că în data de 20 martie, pe fondul unui conflict anterior, mai multe persoane, cu vârste cuprinse între 16 si 39 de ani, s-au agresat reciproc. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice, fiind efectuate cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs evenimentul sesizat și dispunerea măsurilor legale”, a precizat Oana Șopu, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

În paralel cu ancheta polițiștilor, și la școală se fac verificări, au anunțat oficialii Inspectoratului Școlar Județean Vaslui.

„Au fost chemați la școală părinții părților implicate, rămâne să vedem ce soluții se impun pentru aplanarea acestui conflict”, a precizat inspectorul școlar general adjunct Andrei Huiban.