EDUCATIE
Elevi de la un liceu din Blaj au primit subiecte greșite la bacalaureat. Inspector: Nu s-a întâmplat o tragedie așa de mare Elevii de la uman de la un liceu din Blaj s-au trezit ieri, la proba scrisă de limba română, cu alte subiecte decât cele pe care trebuiau să le primească pentru profilul studiat, scrie alba24.ro. Concret, elevii de la Colegiul Național „Inochenție Micu Clain” din Blaj de la Uman au primit un set de subiecte care erau destinate profilului Real.
Evaluare Națională 2019: După contestații, procentul mediilor de 5 sau mai mari a crescut la 73,2% Procentul mediilor mai mari sau egale cu 5, la Evaluarea Națională 2019, a crescut la 73,2% de la 73,1%, arată datele de la Ministerul Educației în urma reevaluării lucrărilor contestate. Astfel, numărul candidaților cu medii mai mari sau egale cu 5 a crescut cu 0,10% (de la 106.838 la 106.999). A crescut, de asemenea, şi numărul candidaților cu media generală 10: de la 429 la 459.
Barem română BAC 2019. Cum se notează subiectele la română la bacalaureat 2019 Barem română BAC 2019. Ministerul Educației a publicat la ora 15.00 baremul de corectare pentru subiectele la română la bacalaureat 2019. Un număr de 136.087 de absolvenţi de liceu au susținut luni proba scrisă la limba și literatura română în cadrul examenului de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2019.
BAC 2019. Subiecte română la bacalaureat 2019, uman și real BAC 2019 Subiecte Română. Absolvenții de clasa a XII-a au susținut astăzi prima proba scrisă la limba și literatura română. Candidații au primit subiecte la română la bacalaureat 2019 în funcție de profilul urmat la liceu, uman sau real. HotNews publică subiecte la română la BAC 2019 şi baremul de corectare imediat ce acestea vor fi disponibile.
Rezultate finale Evaluare Națională 2019. Notele după contestații au fost publicate Rezultate finale Evaluare Națională 2019. Ministerul Educațieiau a publicat sâmbătă notele după contestații la Evaluare Națională 2019, acestea fiind rezultatele finale în baza cărora se face admiterea la liceu. În total, la nivel național, au fost depuse 21.515 contestații. Vezi în text rezultatele finale la Evaluare Națională 2019, după contestații, județ cu județ.
BAC 2019. Modele de subiecte la română la bacalaureat 2019, uman și real BAC 2019 subiecte română. Încep probele de foc pentru absolvenții de liceu care luni susțin prima probă scrisă, cea de română, la bacalaureat 2019. Ministerul Educației a publicat modele de subiecte la română pentru bacalaureat 2019 pe site-ul subiecte.edu.ro. HotNews.ro vă prezintă modele de subiecte la română pentru BAC 2019, precum și subiectele primite la simulare, dar și la bacalaureat anul trecut.
Raport pe educație: Cât ar trebui să fie costul standard per elev până în 2022 Cheltuielile fundamentale pentru școală nu sunt diferențiate în funcție de filieră, profil sau specializare, cu toate că nevoile elevilor diferă în funcție de aceste criterii, arată un raport alternativ privind starea învățământului preuniversitar, întocmit în cadrul proiectului ”Școli Curate” de către Societatea Academică Română. Raportul a fost realizat în baza informațiilor strânse din fiecare județ și arată că școlile din zonele sărace sunt subfinanțate. Acestea primesc mai puțini bani decât cele din zonele dezvoltatate economic.
Actrița Dorina Chiriac: Ce se întâmplă de sunt atâția copii de 14 ani care nu știu să scrie, să citească? E clar că școala le face ceva” Actrița Dorina Chiriac face o analiză a sistemului de evaluare din învățământului românesc și povestește cum a intrat ea liceu, în urmă cu mulți ani, pe vremea când exista admiterea la liceu. Actrița susține că se pregătise pentru Liceul Pedagogic, unde a picat cu notă mare și a fost distribuită după medie la Liceul "Ion Luca Caragiale". Dorina Chiriac spune că dacă pe vremea ei ar fi existat același sistem de admitere, poate că ea nu ar fi reușit să intre la liceu.
Rezultatele referendumului de la „Cuza”. „Testul” pe care trebuie să-l treacă Tudorel Toader dacă mai vrea un mandat de rector Senatul Univeristății „Al. I. Cuza” din Iași a validat, joi, rezultatele referendumului privind modalitatea de alegere a rectorului, 88,09% dintre cei care au participat optând pentru varianta alegerii prin vot universal, direct și secret.
Singurul elev din România care a obținut 10 pe linie la cele trei probe de la Evaluare Națională: Foarte mulți elevi nu au curajul să întrebe profesorul când nu știu / Din perspectiva mea, nu ai cum să ajungi să ai succes în viață numai învățând până la 12 noaptea Eduard Mastalier – Manolescu este singurul elev pe țară care a luat 10 la toate cele trei discipline pe care le-a avut la Evaluarea Națională: limba română, matematică și limba germană. Eduard este absolvent al Colegiului Național ”Goethe” din Capitală și vrea să-și continue studiile tot aici. Într-un interviu pentru HotNews.ro, Eduard a povestit cum a ajuns să ia media maximă la primul examen din viața lui.
UPDATE Președintele Consiliului de Administrație al Universității "Titu Maiorescu", reținut după ce ar fi dat unor candidați subiectele de licență / Au fost reținute și alte două cadre didactice Președintele Universității Titu Maiorescu, Iosif Urs, a fost reținut de procurori. Alături de el au fost reținute și alte două cadre didactice din aceeași instituție de învățământ. Iosif Urs este suspectat că, în calitate de președinte al comisiei de întocmirea subiectelor la licență în Drept, ar fi dat subiectele la proba scrisă unor candidați.
Trei universități din România au fost selectate pentru a primi finanțare în cadrul alianțelor ”Universități Europene” Comisia Europeană a anunțat miercuri instituțiile de învățământ superior din întreaga Europă care vor face parte din primele alianțe "universități europene", se arată într-un comunicat al Comisiei Europene. Printre acestea se află trei universități din România care au fost declarate câștigătoare.
Rezultate Evaluare Națională 2019. Câte contestații au fost depuse după afișarea mediilor Rezultate Evaluare Națională 2019. Numărul total de contestații este anul acesta 21.515, mai puține decât în 2018 când au fost 23.761. Pe discipline, 11.044 de candidați au depus contestații la limba și literatura română, 10.115 la matematică și 316 la limba maternă. Rezultatele finale vor fi afişate în data de 29 iunie. Nota obținută la contestații este nota definitivă, indiferent de punctajul obținut, în plus sau în minus, față de nota acordată, initial, la evaluarea lucrării.
Rezultate Evaluare Națională 2019. Situația mediilor de peste 5 în fiecare județ/ Teleorman și Giurgiu – codașe Rezultate Evaluare Națională 2019. Bucureștiul și județele Brăila, Cluj, Prahova și Galați au înregistrat cele mai mari procente de elevi cu medii mai mari sau egale cu 5, depășind 80%. În schimb, Teleorman și Giurgiu sunt județele care au avut cele mai multe medii sub 5, la fel ca și în ceilalți ani. Statisticile strânse de HotNews arată că procente de peste 70% cu medii egale sau mai mari de 5 au fost înregistrate în 19 județe.
Rezultate Evaluare Națională 2019 București. Care sunt sectoarele cu cele mai mari procente de promovare Rezultate Evaluare Națională 2019 București. Capitala are unul dintre cele mai mari procente de promovare din țară la Evaluarea Națională 2019. Din cei 13.757 de candidați prezenți la examen, 84,94%(11.684 de absolvenți) au luat medii egale sau mai mari de 5, procent comparabil cu anul trecut când a fost de 85,30%. Vezi situația pe sectoare.
Evaluarea a trecut, urmează admiterea. Liceele unde anul trecut ultima medie de admitere a fost mai mare de 9.50 Peste 73% dintre candidații de la Evaluarea Națională din 2019 au obținut medii egale cu 5 sau mai mari decât 5. Pe baza acestor medii se va calcula media de admitere la liceu. Anul trecut, cea mai mare ultimă medie de intrare la liceu a fost de 9.91, la Colegiul Naţional "Sfântul Sava" București, specializarea Matematică-Informatică în Limba Engleză. Hotnews vă prezintă specializările și liceele unde în 2018 ultima medie de admitere a fost de peste 9.50.
Ecaterina Andronescu, despre rezultatele de la Evaluarea Națională: Va trebui să găsim o formulă să-i încurajăm pe cei care iau note mari Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a declarat, pentru HotNews.ro, că rezultatele de la Evaluare Națională arată că mulți dintre elevi au luat examenul în serios și că se gândește să găsească o formulă să-i încurajeze pe cei care iau note mari la examen. Anul acesta procentul de promovare este de 73,12%.
Rezultate Evaluare Națională 2019: peste 73% dintre elevi au obținut medii peste 5, înainte de contestații Rezultate Evaluare Națională 2019. Aproximativ 73,12% dintre elevii care au susținut examenul de evaluare națională au obținut medii mai mari sau egale cu 5 (cinci), arată datele oficiale de la Ministerul Educației. Astfel, dintre cei 146.105 candidaţi prezenți, 106.838 de candidați au obţinut medii mai mari sau egale cu 5 (cinci). Dintre aceștia, 429 de candidați au încheiat examenul cu media generală 10 (zece). Rezultatul este comparabil cu anul trecut când procentul mediilor de 5 și peste 5 a fost de 73,5% înainte de contestații.
Rezultate Evaluare Națională 2019. Topul județelor unde s-au obținut cele mai multe medii de 10: București pe primul loc, Covasna pe ultimul Rezultate Evaluare Națională 2019. Bucureștiul și județul Iași sunt județele unde s-au obținut cele mai multe medii de 10. În București 48 de candidați au obținut media 10, iar în Iași numărul acestora a fost de 35, potrivit rezultatelor la Evaluare Națională 2019, publicate pe evaluare.edu.ro. La polul opus se află județul Covasna, unde niciun elev nu a obținut media 10, în vreme ce în Gorj, Giurgiu, Harghita, Tulcea și Teleorman a fost câte un elev care a luat nota 10 la ambele probe de la Evaluare Națională.
Elevii români, cei mai buni de la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori: cinci medalii de aur și una de argint Elevii români au obținut 5 medalii de aur și una de argint la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori (JBMO 2019), România clasându-se pe primul loc în rândul țărilor participante. Concursul s-a desfășurat în perioada 20-25 iunie 2019 la Agros, în Cipru.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by
mobile version