EDUCATIE
Universitatea Al I. Cuza din Iaşi nu renunţă la noile criterii din Cartă privind revocarea rectorului: „Așa prevede legea educației” / Ce spune șeful Senatului Universității despre  Tudorel Toader După ce Ministerul Educaţiei i-a respins noua cartă universitară, Senatul Universității Al I. Cuza din Iaşi (UAIC) nu renunţă la introducerea unor criterii pentru revocarea rectorului. Ovidiu Gabriel Iancu, preşedintele Senatului Universităţii Al. I. Cuza din Iaşi, a declarat pentru Hotnews.ro că legea educaţiei naționale îi obligă să prevadă criteriile de revocare pentru toate funcţiile de conducere, inclusiv pentru cea de rector.
Ministerul Educației a respins noua Cartă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași al cărei rector suspendat este Tudorel Toader. MEN invocă mai multe „nereguli”, între care „o chestiune legată de demiterea rectorului” Ministerul Educației a respins carta Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, în care se spune că rectorul poate fi demis dacă afectează imaginea instituţiei. Ministerul susţine că documentul avea mai multe nereguli, printre care elemente contrare Codului de etică şi deontologie profesională. Rectorul Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi este Tudorel Toader, în prezent suspendat în condițiile în care ocupă portofoliul de la ministerul Justiției.
Reacţie dură a lui Daniel Funeriu faţă de introducerea testelor grilă la examenele naţionale. "Rovane, veorici și alți pixeli intelectuali, stați în cavernele voastre!" Fostul ministru al Educaţiei Daniel Funeriu a reacţionat dur într-o postare pe Facebook cu privire la schimbarea examenelor naţionale. El vorbeşte despre reforma bacalaureatului, începută în perioada când era ministru, reformă care a adus pierderi universităţilor particulare pe care le numeşte "dughene academice care au corupt mințile tinerilor noștri".
Rovana Plumb, ministrul interimar al Educaţiei: Vineri, la ora 14:00, voi comunica decizia privind Bacalaureatul și Evaluarea Națională 2019. Am cerut o consultare pe tema testelor grilă și de aceea am retras de pe site modelele de subiecte  Ministerul Educaţiei anunţă, mâine, la ora 14:00, decizia pe care o va lua cu privire la testele grilă la examenele naţionale de anul viitor. Rovana Plumb, ministrul interminar al Educaţiei, a declarat pentru HotNews.ro că a decis retragerea de pe site a modelelor de subiecte pentru Bacalaureat și Evaluare națională 2018 și a cerut consultarea elevilor, părinţilor şi profesorilor, care va avea loc în prima parte a zilei de mâine.
​SONDAJ E bine sau nu să fie teste grilă la Bac și evaluarea națională? Autoritățile din educație au anunțat miercuri introducerea unor teste-grilă la română și matematică, la Bacalaureat și evaluarea națională, doar ca joi să revină asupra anunțului. După reacții vehemente față de această inițiativă, lipsită de dezbatere publică, reprezentanți ai ministerului spun că modelele de subiecte au fost publicate din greșeală și de aceea au fost retrase. Detalii aiciDincolo de această dispută, ce crezi: e bine sau nu să fie teste grilă la Bac și evaluarea națională? Participă la sondajul HotNews.ro
Cercetătorii îi cer ministrului Nicolae Hurduc să revină asupra afirmațiilor despre teoria evoluționistă Cercetătorii de la Ad-Astra au luat poziţie publică faţă de afirmaţiile ministrului Cercetării, Nicolae Hurduc, cu privire la teoria evoluţiei şi îi cer printr-o scrisoare publică să revină asupra afirmaţiilor făcute săptămâna trecută.
EXCLUSIV Ministerul Educației ia în calcul să renunțe la testele grilă la bacalaureat și evaluare națională 2019, la doar o zi de la anunțarea introducerii acestora. Secretar de stat: Mâine decidem dacă mergem pe vechiul format sau introducem testele grilă  Ministerul Educației o întoarce în privința introducerii testelor grilă la română și matematică, la bacalaureat și evaluare națională, la doar o zi de la anunțul introducerii acestora și publicarea modelelor de subiecte. Florin Lixandru, secretarul de stat pentru învățământ preuniversitar, a declarat pentru Hotnews.ro că mâine Ministerul Educației va decide în ce formă vor fi subiectele de la BAC 2019 și de la Evaluarea Națională. Lixandru a spus că modelele de subiecte au fost publicate ieri dintr-o eroare a Consiliului Național de Evaluare și Examinare. Modelele de subiecte au fost retrase de pe site.
Luminița Corneanu, critic literar: „Testul grilă la literatură este irelevant. Ba mai mult, este o metodă de a ne fura căciula” Luminița Corneanu, critic literar și fost profesor de limba și literatura română, susține că testele grilă la disciplina limba și literatura română de la examenele naționale nu evaluează competențele dobândite de elev în timpul școlii.
Aproape 100.000 de copii au cel puțin unul dintre părinți plecați la muncă în străinătate. Cum le afectează asta comportamentul și randamentul la școală (studiu) La sfârșitul anului 2017, un număr de 94.896 copii din România aveau unul sau ambii părinți plecați în străinătate, iar 17.425 copii sunt afectați de migrația ambilor părinți, se arată într-un studiu experimental publicat de Institutul Național de Statistică și consultat de HotNews. Cei mai mulți asemenea copii sunt din zona Moldovei (Suceava, Bacău, Iași), iar efectele plecării părinților la muncă înafara țării țin de randamentul școlar scăzut, dificultăți de comunicare și relaționare, absentesim școlar și tulburări emoționale.
Cum vede profesorul olimpicilor testele grilă de la matematică, la BAC și Evaluare Națională. Radu Gologan: „Mi se pare o comandă de populism” Radu Gologan, coordonatorul lotului olimpic de matematică, crede că testele grilă de la bacalaureat și evaluare națională pot asigura nota de trecere candidaților, modelele de subiecte la matematică publicate de Ministerul Educație fiind foarte simple.
Din nou probleme cu ​site-ul Ministerului Educației pe care au fost publicate modelele de subiecte la BAC și Evaluare Națională 2019. Documentele nu pot fi accesate Ministerul Educației are din nou probleme cu site-ul. Imediat după ce modelele de subiecte la bacalaureat și evaluare națională 2019 au fost publicate, acestea nu au mai putut fi accesate. Ulterior, a apărut anunțul că site-ul este în mentenanță.
Guvernul a aprobat un proiect de OUG care permite și primăriilor să se implice în programul prin care se distribuie fructe și lapte în școli, nu doar consiliile locale Guvernul a aprobat miercuri un proiect de Ordonanță de Urgență care completează OG 13/2017 privind aprobarea participării României la Programul pentru școli al Uniunii Europene. Proiectul va permite primăriilor de la nivelul comunelor, orașelor și municipiilor să beneficieze de fonduri pentru implementarea programului prin hotărâre a consiliului județean sau a consiliului general al Municipiului București, după caz.
BAC 2019 Ministerul Educației a publicat modele de subiecte la bacalaureat. Cum arată testele grilă la română și matematică / Modelele de subiecte au fost retrase de pe site Modele de subiecte la Bacalaureat 2019 la română și matematică au fost publicate astăzi de ministerul Educației, pe site-ul dedicat subiecte.edu.ro. Acestea conțin teste grilă, potrivit noilor reguli după care se va desfășura examenul de BAC 2019.UPDATE Ministerul Educației a retras de pe site modelele de subiecte pentru examenele de Bacalaureat și Evaluare Națională 2019, potrivit Mediafax. Reprezentanții asociațiilor pentru părinți, ai elevilor și ai sindicatelor vor discuta, vineri, cu cei de la Ministerul Educației pe acest subiect.Ministerul Educației susține că modelele de subiecte la română și matematică la BAC 2019 și Evaluare Națională au fost publicate din greșeală și că nu s-a luat încă o decizie in privința introducerii testelor grilăCum vede profesorul olimpicilor testele grilă de la matematică, la BAC și Evaluare Națională. Radu Gologan: „Mi se pare o comandă de populism”
Daniela Vişoianu, preşedintele Coaliţiei pentru Educaţie, despre schimbarea examenelor naţionale: "E una din măsurile luate peste noapte, insuficient explicată"  Experţii în educaţie spun că introducerea testelor grilă la examenele naţionale este o măsură care ridică multe semne de întrebare asupra intenţiei decidenţilor.
Reprezentanții elevilor critică noile reguli pentru Bacalaureat și Evaluare Națională 2019: Poate să crească în mod artificial rata de promovare la BAC Elevii nu sunt de acord cu introducerea testelor grilă la bacalaureat și Evaluare Națională, la română și matematică, începând din anul şcolar curent şi spun că astfel rata de promovare va creşte artificial, iar candidații vor putea copia mai mai uşor de la colegi.
Președintele Federației Asociațiilor de Părinți: Introducerea testelor grilă la română și matematică, la BAC și Evaluare Națională, este o măsură bună, asumată în totalitate de Ministerul Educației  Iulian Cristache, președintele Federației Asociațiilor de Părinți, susține că introducerea testelor grilă la română și matematică, la examenele de Bacalaureat și Evaluare Națională, este o măsură bună, care a fost însă asumată „în totalitate” de Ministerul Educației.
Înscrierea la școală a copiilor fără CNP, adoptată de deputați Plenul Camerei Deputaţilor a modificat, miercuri, legea educaţiei naţionale, în sensul acceptării înscrierii, de către unităţile de învăţământ, a persoanelor care nu deţin cod numeric personal (CNP).
Legea anti-bullying, adoptată de deputați - violenţa psihologică, interzisă în şcoli Deputații au adoptat, miercuri, un proiect de lege care interzice violenţa psihologică - bullying - în unităţile de învăţământ şi în toate spaţiile destinate educaţiei şi formării profesionale.
Noi reguli la Bacalaureat și Evaluare Națională 2019: teste grilă la matematică și română. Modelele de subiecte au fost publicate Subiectele la matematică și la română la Bacalaureat și Evaluare Națională 2019 vor conține într-un procent de 40% teste grilă, a confirmat pentru HotNews, Marian Șuță, șeful Centrului Național de Evaluare și Examinare. Până acum testele grilă erau folosite la examenele bacalaureat la geografie și la disciplinele socio-umane.
Un deputat PNL vrea studierea în liceu a materiei „Gândire critică în contextul fake news” Deputatul PNL Ovidiu Raețchi a anunțat că lansează în dezbatere publică un proiect de lege care prevede introducerea, la liceu, în clasa a XI-a, a materiei "Gândire critică în contextul fake news și al ideologiilor extremiste".

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version