EDUCATIE
ISMB: Cursurile sunt suspendate parțial în 47 de școli din București, numărul cazurilor de gripă este în scădere / Firea spune însă că ”fenomenul este în creștere” și atacă Guvernul- UPDATE Cursurile sunt suspendate parțial în alte 26 de școli din Capitală, numărul total al unităților afectate ajungând miercuri la 47, potrivit Inspectoratului General al Municipiului București. UPDATE Alte unități de învățământ au fost închise parțial în județele Brăila, Sibiu, Suceava, Tulcea, Călărași, Giurgiu și Ilfov.
Simulare examene naționale: Elevii de clasa a VIII-a și cei de clasa a XII-a susțin testarea în martie Elevii de clasa a VIII-a și cei de clasa a XII-a vor susține simularea pentru examenele naționale în luna martie, înainte de vacanța de Paște, potrivit ordinului Ministerului Educației publicat marți în Monitorul Oficial. Cei de clasa a XI-a vor da, facultativ, simularea în luna mai, în cazul în care inspectoratele școlare decid organizarea simulării testelor. Ordinul nu spune nimic despre simularea de la clasa a VII-a, despre care Ministerul Educației a spus că va avea loc tot în luna mai.
O învățătoare din Sibiu își ia concedii medicale săptămânale / Copiii, care sunt nesupravegheați în cea mai mare parte a timpului, stau uneori cu femeia de serviciu (părinte) Un număr de 21 de elevi ai unei școli din Sibiu sunt lăsați nesupravegheați, din cauză că învățătoarea își ia concedii medicale săptămânale. Părinții au depus sesizări la Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, după ce cadrul didactic a lipsit din luna septembrie a anului trecut, relatează Mediafax.
UPDATE Noi școli și grădinițe din București, parțial închise din cauza gripei/ Alte 5 școli din județele Brăila, Sibiu, Călărași și Giurgiu sunt închise parțial Mai multe școli și grădinițe din București vor fi închise pentru două zile, miercuri și joi, din cauza gripei. Este vorba despre 15 unități de învățământ care se adaugă la cele închise deja de marți. În total, potrivit informațiile de la Inspectoratul Școlar al Municipiului București, sunt 25 de unități școlare în care sunt închise mai multe clase. Ministerul Educației și Cercetării anunță că, la nivel național, în afară de școlile din București, sunt închise parțial alte cinci școli. Vezi în articol lista școlilor și grădinițelor închise
Legea anti-bullying în școli- normele metodologice: Care este portretul agresorului implicat în acțiuni de tip bullying Dacă folosești apelative denigratoare, dacă tachinezi colegii sau îi insulți, dacă le pui porecle, dacă bârfești sau minți minciuna și bârfești cu privire la trăsăturile fizice sau psihice, orientarea sexuală, dizabilitate, gen, religie, etnie, naționalitate atunci te incadrezi în portretul creioiat de Ministerul Educației al agresorului din școală. Bullying-ul constituie o problemă de sănătate publică la nivel național, arată proiectul pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor legii anti – bullying, pus în dezbatere publică de Ministerul Educației și Cercetării. Proiectul arată că există 6 tipuri de bullying în spațiul școlii: bullying elev – elev, bullying elev - profesor; bullying profesor – elev; bullying părinte – elev, bullying părinte - profesor, și bullying profesor – părinte.
Universitatea "Babeş-Bolyai": Avem multe institute şi puţini cercetători Universitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca arată că în România sunt deja multe institute de cercetare, dar că sunt puţini cercetători şi că "simpla înfiinţare a unor alte institute nu este o soluţie", se arată într-un comunicat al UBB.
USR propune desființarea Inspectoratelor Școlare: PNL, pe urma PSD în Educație USR propune desființarea Inspectoratelor Școlare, potrivit Mediafax. Uniunea acuză Guvernul PNL că merge „pe urmele PSD în Educație”.
Alegeri la UMF București: Cardiologul Dragoș Vinereanu, noul președinte al Senatului/ Mircea Beuran s-a clasat pe locul 2 Noul președinte al Senatului Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București este profesorul Dragoș Vinereanu, medic cardiolog, care a obținut 73 de voturi. În total, în sala unde s-au desfășurat alegerile au fost 103 votanti. Pe locul al doilea s-a clasat Mircea Beuran, cu 17 voturi, iar pe locul trei Maria Dorobanțu, cu 13 voturi.
Cursuri suspendate parțial în opt școli și grădinițe din București: Elevii din câteva clase nu vor veni la școală în următoarele trei zile Inspectoratul Școlar al Municipiului București anunță că opt unități școlare vor avea cursurile suspendate parțial, adică numai elevii din anumite clase nu vor veni la școală, în următoarele 3 zile (28, 29 și 30 ianuarie). Vezi care sunt școlile și clasele în care vor fi suspendate cursurile.
​UPDATE București: Opt școli și o grădiniță sunt închise sau au clase închise luni din cauza gripei Opt școli și o grădiniță din București sunt închise sau au clase închise luni din cauza gripei. Părinții au fost anunțați, duminică, de către directorii școlilor să-și țină copiii acasă luni. Acolo unde sunt mai mult de trei cazuri de gripă într-o clasă sau grupă orele sunt suspendate, potrivit directivelor venite de la Direcția de Sănătate Publică.
ISU verifică Școala nr. 133 din Capitală: Dacă totul este în regulă, elevii pot reveni la cursuri Un echipaj ISU a făcut duminică verificări la Școala nr. 133 din Capitală, unitate evacuată la începutul săptămânii, după ce mai mulți elevi s-au simțit rău în urma unei deratizări. Consilierul local Cristian Zărescu a precizat că dacă rezultatele vor fi în regulă, atunci elevii vor putea reveni la școală, transmite Mediafax.
SNSPA a fost invitată să facă parte din rețeaua globală de universități anunțată de Soros la Davos Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), membră a consorțiului european CIVICA, a fost invitată să colaboreze cu cea mai nouă rețea globală de universități, anunțată joi, 23 ianuarie 2020, de George Soros, în cadrul reuniunii anuale a Forumului Economic Mondial de la Davos. Conducerea SNSPA anunță că a acceptat invitația și consideră că investițiile în educație și cercetare sunt în beneficiul studenților, al profesorilor și au un puternic impact asupra publicului larg.
George Soros anunță că va finanța cu un miliard de dolari o nouă rețea universitară / Un nou atac la adresa lui Trump: Un escroc și un narcisist Miliardarul american George Soros a anunțat că va finanța cu un miliard de dolari crearea unei noi rețele universitare care să promoveze valorile liberale și viziunea sa asupra unei societăți deschise. El a spus că este importantă finanțarea unor instituții care să contribuie la rezistența în fața creșterii autoritarismului din SUA, Rusia și China, lansând un atac nou la adresa lui Donald Trump, pe care l-a numit "escroc" și "narcisist", scrie Guardian.
Nou consilier al Monicăi Anisie: Marian Staș, profesor asociat la Harvard și expert în educație Expertul în educație Marian Staș a fost numit consilier în echipa ministrului Educației, Monica Anisie, iar informația a fost dată chiar de către el pe pagina personală de Facebook. El se va ocupa de dezvoltarea în sistem a unor unități-pilot, experimentale și de aplicație.
​VIDEO Campanie pentru integrarea elevilor cu dizabilități în învățământul de masă/ Monica Anisie: Îmi propun ca în foarte scurt timp să măresc numărul de consilieri psiho-pedagogi Doar jumătate dintre elevii cu dizabilități din România sunt școlarizați în învățământul de masă. Astfel, datele oficiale arată că din cei aproape 72.000 de copii cu dizabilități, doar 38.635 au fost integrați în școlile normale în anul școlar 2019-2020. Cu toate că Ministerul Educației susține că numărul acestora este în creștere în comparație cu ultimii 3 ani școlari, mulți dintre copii nu sunt primiți în școli, iar multe dintre acestea nu au dotările prin care să-i ajute pe elevii cu probleme să se integreze. UNICEF a lansat campania de informare „Creștem mai puternici când creștem împreună”.
Alegeri la UMF București: Mircea Beuran, ales membru al Senatului cu 447 voturi/ Cine s-a clasat pe primul loc Viorel Jinga a primit cele mai multe voturi la alegerea membrilor Senatului Universității de Medicină și Farmacie (UMF) Carol Davila din București. Jinga candidează și pentru funcția de rector al UMF București. Cu 757 de voturi, Viorel Jinga îi surclasează pe ceilalți doi contracandidați la funcția de rector, care au candidat pentru un loc în Senat: Adrian Streinu-Cercel - 451 voturi și Cătălina Poiană - 412 voturi. Pe locul 11 în lista membrilor Senatului, care provin de la Facultatea de Medicină, se află Mircea Beuran, recent implicat în scandalul pacientei arse de la Spitalul Floreasca, care ulterior a decedat. Mircea Beuran a obținut 447 voturi.
Dumitru Miron, fost secretar de stat în Ministerul Educației, ales președintele Senatului ASE Dumitru Miron este noul președinte al Senatului Academiei de Studii Economice. Fost decan la două facultăți de la Academia de Studii Economice și fost secretar de stat la Ministerul Educației, Miron este în prezent profesor pentru disciplinele Comert internațional, Politici comerciale și Mediul internațional de afaceri.
Anisie a cerut să nu mai înceapă cursurile în școli imediat după acțiunile de dezinfecție/ Ministerele Educației și Sănătății colaborează pentru combaterea gripei Ministrul Educației, Monica Anisie, a cerut, într-o videoconferință cu inspectorii școlari generali, reprezentanții organizațiilor sindicale și asociațiilor de părinți, să nu mai înceapă cursurile în școli imediat după realizarea acțiunilor de dezinfecție și dezinsecție. La videoconferință a participat și Victor Costache, ministrul sănătății, acesta spunând că este important să existe o "legătură operativă pe axa inspectorate școlare județene/școli - direcții de sănătate publică".
Opt elevi de la școala 133 unde au fost probleme după dezinfecție sunt internați în spital/ Daniel Băluță: Am reziliat contractul cu firma care a făcut dezinfecția” UPDATE Opt dintre elevii de la Școala nr. 133 din Capitală sunt internați în spital. Inspectoratul Școlar al Municipiului arată că 5 dintre 16 elevi care au fost duși la Spitalul ”Grigore Alexandrescu” sunt încă internați. La Spitalul ”Marie Curie” s-au prezentat în total 6 elevi, iar dintre aceștia 3 elevi au fost internați, iar 3 dintre ei au fost consultați de medici.
Dragoș Ciuparu, noul secretar de stat pentru Cercetare: Am ca prioritate deblocarea finanţării programelor în domeniu Noul secretar de stat pentru Cercetare, Dragoş Ciuparu, a declarat, miercuri, la preluarea portofoliului de la Ministerul Educației, că are ca prioritate deblocarea finanţării programelor, dar şi lansarea de competiţii în acest domeniu. La preluarea mandatului său a fost prezent și premierul Ludovic Orban, aflat în premieră la instalarea în funcție a unui secretar de stat, precum și mulți dintre directorii institutelor de cercetare și rectorii din România.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by