EDUCATIE
Subiecte Română Evaluarea Națională 2018 Vezi subiectele și baremul de la examenul de Limba și literatura română susținut luni de elevii de clasa a VIII-a Subiectele de la Română pe care le-au avut de rezolvat, astăzi, elevii de clasa a VIII-a sunt construite pe două cerințe mari, cu mai multe subpuncte. La primul subiect, elevii au avut de realizat o compunere de minimum 150 de cuvinte, în care să argumenteze apartenența la genul epic a unui text la prima vedere - din romanul “Inocenţii” de Ioana Părvulescu. Al doilea subiect a avut și el ca cerință, printre altele, realizarea unei narațiuni în care absolvenții de gimnaziu să prezinte “o întâmplare petrecută într-o cetate”. Descarcă din articol Subiectele integrale de la examenul de Limba română și Baremul - clasa a VIII-a, 11 iunie 2018Participă în text la sondajul HotNews.ro: Ce notă dai subiectelor de la Evaluarea Națională - limba română?
Mesajul unui medic, către părinții cu copii în examenele de Evaluare Națională 2018: Fiți alături de copiii voștri și, indiferent de rezultate, nu treceți cu ghetele alea butucănoase peste sufletele lor “Când s-au afișat rezultatele și-am văzut nota finală, nu mi-a venit să cred. Nu numai că nu urma să intru la prima clasă de mate-info din liceul cel mai bun din oraș, ci exista riscul să nu prind mate-info. (…) Mama s-a cutremurat, așteptările erau altele, am dezamăgit, nu a mai vorbit cu mine, am făcut-o de râs”. Așa își începe povestea unul dintre cei mai îndrăgiți medici din România, care spune într-un text publicat pe Facebook ce a însemnat pentru el eșecul primului mare examen din viața sa. “Fiți alături de copiii voștri și, indiferent de rezultate, nu treceți cu ghetele alea butucănoase peste sufletele lor”, le transmite medicul cardiolog Vasi Rădulescu, părinților care zilele acestea trec prin emoțiile examenelor de Evaluare Națională.
​Evaluarea Națională 2018 Edu.ro, site-ul Ministerului Educației, este din nou funcțional, după ce a picat înainte de examenul la Limba română UPDATE ​Edu.ro, site-ul oficial al Ministerului Educației, este din nou funcțional, după ce a picat cu câteva ore înainte de primul examen de Evaluare Națională. Platforma oficială a Ministerului nu a putut fi accesată nici în prima oră de examen. Amintim că absolvenții de clasa a VIII-a susțin prima probă din Evaluarea Națională: examenul la Limba și literatura română, care a început la 9:00 și durează 2 ore. Edu.ro este site-ul pe care Ministerul Educației postează toate anunțurile importante legate de examen, regulile testării, metodologia și tot aici publică, în cursul zilei de astăzi, subiectele de la Limba română. Peste 150.000 de absolvenți de gimnaziu s-au înscris la examenele care încep astăzi.
​Evaluarea Naționala 2018 Absolvenții de clasa a VIII-a încep Evaluarea Națională cu examenul de Limba și literatura română. Ce trebuie să știe elevii și modele de subiecte și bareme ​Evaluarea Națională 2018 începe luni, la ora 9:00, cu examenul la Limba și literatura română. Elevii care au terminat clasa a VIII-a trebuie să fie în săli până cel târziu la ora 8:30, pentru proba scrisă care durează 2 ore. Elevii trebuie să vină cu buletinul sau certificatul de naștere și cu stilouri sau pixuri numai cu pastă albastră, pentru rezolvarea subiectelor. Sălile de examen sunt supravegheate cu camere video. Elevii trebuie să știe că nu au voie în examen cu telefoane mobile, culegeri, caiete sau orice fel de notițe; dacă sunt prinși cu astfel de materiale, sunt dați afară din examen și li se dă nota 1, chiar dacă nu au copiat. Vezi în articol regulile de examen, precum si modele de subiecte
​DOCUMENT A apărut proiectul de Ordonanță de Urgență privind împrumuturile pentru tineri. Pe ce pot fi cheltuiți banii și ce spun studenții Guvernul a făcut public proiectul de Ordonanță de Urgență referitor la împrumuturile pentru tineri, pe care l-a anunțat declarativ acum 3 săptămâni. Documentul reglementează acordarea de credite de maximum 40.000 de lei pe 10 ani, cu dobândă zero, pentru tineri între 16 și 26 de ani care sunt în sistemul de învățământ sau care fac cursuri de specializare autorizate. Proiectul prevede imprumuturi de 35.000 lei și pentru persoanele de 25-55 de ani. Studenții propun deduceri pentru cei care devin profesori, de exemplu, precum și ca returnarea creditului să înceapă din momentul în care beneficiarul atinge un anumit nivel salarial.Vezi în articol pentru ce ar putea face tinerii credit și care sunt avertismentele lansate de elevi și studenți
​Grădinițe deschise în vacanța mare 2018: Inspectoratul Școlar București a publicat lista grădinițelor de stat care primesc copii în vacanța de vară ​Inspectoratul școlar al Municipiului București a publicat lista grădinițelor de stat din Capitală care rămân deschise peste vară. Copiii sunt acceptați, în general, la grădinițe aflate în sectorul în care locuiesc. Sectorul 2 are cea mai scurtă perioadă în care unitățile de învățământ preșcolar primesc copii peste vară: doar 10 zile. În sectoarele 3 și 5 sunt foarte puține grădinițele de stat deschise, însă programele lor de funcționare acoperă vacanța de vară. Vezi în articol care sunt cele 86 de grădinițe care primesc copii în vacanța mare și care sunt exact perioadele în care sunt deschise.
Evaluarea Națională 2018 Cum se fac înscrierile la examen și ce subiecte s-au dat anii trecuți la Limba română și la Matematică Elevii de clasa a VIII-a se înscriu, săptămâna aceasta, la examenele de Evaluare Națională. Înscrierea se face la secretariatul școlii gimnaziale pe care elevul o urmează, în baza unei cereri. Asociația Human Catalyst a avertizat că există o practică prin care anumite școli se derobează de responsabilitatea rezultatelor: descurajează elevii cu note mici să se prezinte la examen, pentru ca în final școala să anunțe o medie mare. Ministerul Educației susține că, de la deschiderea înscrierilor și până acum, nu a primit nicio sesizare în acest sens. Amintim că Evaluarea Națională se desfașoară într-o singură sesiune pe an, iar elevii nu pot pica acest examen.
​Admitere la facultate 2018 Care sunt facultățile unde se dă examen de admitere la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca Admiterea la facultate începe în data de 11 iulie la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Calendarul admiterii se întinde până pe 29 iulie 2018 și cuprinde înscrierea la examenul de admitere la facultate, probele de concurs, afişarea rezultatelor, contestațiile și redistribuirea locurilor disponibile. Vezi în articol care sunt facultățile de la Universitatea Babeș-Bolyai unde se dă examen de admitere, precum și calendarul de admitere la diverse specializări.
PNL a sesizat Curtea Constituțională cu privire la Legea manualului școlar Liberalii au depus la Curtea Constituțională o sesizare de neconstituționalitate a legii manualului. Este vorba despre legea inițiată de guvern când Liviu Pop era ministru al Educației, aprobată de Parlament săptămâna trecută, dar care nu rezolvă problemele de legalitate ale schimbării manualelor începută de Minister, pentru că nu retroactivează.
Curtea Constituțională a publicat motivarea neconstituționalității Ordonanței care dă Editurii Didactice dreptul să editeze manualele școlare. Între timp, Ministerul depune eforturi ca EDP să treacă efectiv la editare Parlamentul avea obligația să respingă ordonanţa de urgenţă privind înfiinţarea Societăţii Editura Didactică şi Pedagogică, pentru că reorganizarea unei edituri se face prin hotărâre de guvern, nu prin ordonanță. Curtea Constituţională a României a publicat motivarea deciziei de neconstituţionalitate a Legii pentru aprobarea OUG 76/2017, prin care Editura Didactică şi Pedagogică era transformată în societate pe acţiuni care edita manuale la solicitarea Ministerului Educației. În ciuda deciziei CCR, Ministerul depune toate eforturile pentru a duce mai departe demersul de realizare de manuale prin EDP.
​EXCLUSIV Ministerul Educației vrea să instituie omerta în afacerea manualelor: declarația de confidențialitate pe care o impune autorilor înainte ca aceștia să semneze contract cu Editura Didactică ​Editura Didactică și Pedagogică a chemat astăzi autorii de manuscrise la “o discuţie organizatorică în vederea analizării şi, eventual, a semnării contractului de drepturi de autor”, pentru transformarea manuscriselor în manuale școlare. Autorilor prezenți la întâlnire li s-a înmânat, însă, o declarație de confidențialitate, care îi împiedică să ofere publicului orice informație cu privire la contracte, au declarat pentru HotNews.ro surse din domeniu. În condițiile în care Ministerul Educației nu a făcut publică nici până astăzi decizia de atribuire directă a contractului de editare a manualelor școlare către Editura Didactică și Pedagogică, semnată săptămâna trecută, autoritățile par să se asigure ca nimeni să nu divulge nicio informație cu privire la derularea afacerii manualelor. Vezi declarația de confidențialitate de care EDP condiționează semnarea contractelor și acordarea banilor către autori, potrivit surselor HotNews.ro
Evaluarea Națională 2018 Luni încep înscrierile la examenul de final de clasa a VIII-a. Care sunt regulile evaluării și modele de subiecte Evaluarea Națională 2018 începe, în mai puțin de două săptămâni, cu examenul de Limba şi literatura română programat pe 11 iunie. Însă, înainte să termine cursurile, elevii de clasa a VIII-a trebuie să se înscrie la susținerea Evaluării Naționale. Concret, în perioada 4-8 iunie toți absolvenții de gimnaziu trebuie să depună la secretariatul școlii o cerere. Vezi în articol care sunt regulile pe care elevii trebuie să le respecte în timpul examenelor de Limbă română și Matematică, ce trebuie să facă dacă au greșit și vor să corecteze în lucrare.
Studenții și elevii cer întâlnire de urgență cu Guvernul pentru programul de împrumuturi pentru tineri: Poate atrage scăderea masivă a bugetului educației și creșterea majoră a taxelor de școlarizare Cele mai mari asociații ale tinerilor avertizează Executivul că împrumuturile fără dobândă garantate de stat pot să ducă la scăderea masivă a bugetului alocat de stat pentru educație și la o creștere majoră a taxelor de școlarizare. Într-un comunicat de presă comun, studenții și elevii cer Guvernului o întrevedere de urgență pe tema Programului „Investește în tine”. “Ne exprimăm surprinderea și dezamăgirea deopotrivă că un astfel de program, cu un impact semnificativ asupra categoriilor mai sus menționate, poate să fie propus spre adoptare fără o amplă consultare prealabilă”, spun tinerii.
​Admitere facultate 2018 Care sunt condițiile de admitere la facultățile Universității din București și când încep înscrierile Universitatea din București anunță că înscrierile pentru admiterea la facultate în 2018 se desfășoară în perioada 6 - 26 iulie 2018, iar data limită de afișare a rezultatelor este 29 iulie 2018. Vezi în articol care sunt facultățile care organizează examen de admitere și care acceptă concurs de dosare. Cele mai multe locuri la buget sunt la Facultatea de Litere - 464 de locuri. Ea este urmată de Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine, cu 446 locuri bugetate, și de Facultatea de Matematică și Informatică unde sunt 439 de locuri la buget.
Comisia Europeană a început să monitorizeze practica școlilor de a descuraja elevii cu rezultate slabe să se prezinte la examenul de a VIII-a, pentru ca media pe școală să fie mare Comisia Europeană a început să monitorizeze fenomenul de excluziune practicat de școlile care îi descurajează pe elevii cu rezultate slabe să se prezinte la Evaluarea Națională, anunță Asociația Human Catalyst. Este vorba despre împiedicarea unor elevi să susțină examenul de la finalul clasei a VIII-a, pentru a prezenta apoi un fals succes: medii mari pe școală. Asociația precizează că va avea săptămâna aceasta discuții cu oficialii din Ministerul Educației. Amintim că pe 4 iunie încep înscrierile la Evaluarea Națională 2018.
Fiul preşedintelui sirian Bashar al-Assad, concurent la Olimpiada Internaţională de Matematică de la Cluj Fiul preşedintelui Siriei, Bashar al-Assad, Hafez, în vârstă de 16 ani, va participa în luna iulie la Olimpiada Internaţională de Matematică de la Cluj-Napoca, fiind inclus în lotul olimpic al ţării sale. Organizatorii pregătesc măsuri drastice de securitate, transmite Mediafax.
BAC 2018 Rezultate sesiune specială: 96 din 127 de candidați au promovat. Un singur candidat a obținut media 10 Din 127 de candidați la sesiunea specială a Bacalaureatului, dedicată absolvenţilor de liceu participanţi la loturile naţionale care se pregătesc pentru olimpiadele şi concursurile internaţionale, 96 au promovat. Un singur candidat a promovat cu media 10.
Surse - Presiuni politice la Ministerul Educației pentru încredințarea directă către EDP a contractului de editare a manualelor, în ciuda Curții Constituționale. Care ar fi valoarea contractului Presiuni politice la Ministerul Educației ca un secretar de stat să semneze decizia de atribuire directă a contractului de editare a manualelor școlare către Editura Didactică și Pedagogică, au declarat pentru HotNews.ro surse apropiate situației. Presiunile vin în contextul în care Curtea Constituțională a declarat neconstituțională Ordonanța prin care EDP putea edita toate manualele, dar publicarea motivării CCR în Monitorul Oficial întarzie. Potrivit surselor HotNews.ro, contractul este în valoare de 25 milioane lei.
​Subiecte Matematică și Științele Naturii 2018: Vezi subiectele de la evaluarea transdisciplinară a elevilor de clasa a VI-a la Matematică și Științele Naturii ​Subiectele de la Evaluarea la Matematică și Științe ale Naturii a elevilor de clasa a VI-a au fost publicate pe edu.ro. Este vorba despre prima testare transdisciplinară pe care elevii au susținut-o până acum. Subiectele de la Matematică și Științele Naturii au fost concepute pe modelul testelor internaționale, iar elevii au avut la dispoziție 60 de minute pentru a le rezolva. Scopul acestei evaluări este de a le da părinților și elevilor o primă orientare către un anumit tip de liceu sau de școală profesională duală pentru care să se pregătească.
​Admitere învățământ dual 2018 Care sunt școlile duale din București la care elevii de clasa a VIII-a se pot înscrie și obține o bursă de 400 lei lunar Elevii de clasa a VIII-a din București care vor să învețe o meserie după terminarea gimnaziului pot să se înscrie la 3 școli duale. Ei pot să aleagă între următoarele specializări: ospătar, instalator, vânzător și electrician, pe care le urmează la Colegiul Tehnic „Dinicu Golescu”, la Colegiul Tehnic „Mihai Bravu”, la Colegiul Economic „Costin C. Kiriţescu” sau la Colegiul Tehnic Energetic, cu practică la companii private. Școala duală este de 3 ani, timp în care fiecare elev primește o bursă lunară de cel puțin 400 de lei. La final, tinerii primesc un certificat de calificare profesională recunoscut în Uniunea Europeană, deci cu care se pot angaja oriunde.

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version