EDUCATIE
Noi reguli pentru înscrierea copiilor la clasa pregătitoare, în București: Repartizări în ordine alfabetică și tragere la sorți pentru învățătoare Elevii din București vor fi înscriși în clasa pregătitoare în ordine alfabetică, iar învățătoarele vor fi trase la sorți, susțin inspectorii de la Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB), care vor să evite astfel listele interminabile doar pentru anumite învățătoare și nemulțumirile părinților. Școlile din Capitală vor trebui să aibă criterii clare de înscriere a elevilor la clasa pregătitoare, pe care să le trimită spre aprobare la inspectorat. Potrivit ISMB, anul trecut, de exemplu, au fost 16.100 de elevi pentru 578 de clase pregătitoare, pentru că "așa funcționează unele învățătoare și unele școli- cu liste prestabilite, apoi cu presiuni din partea tuturor".
Elevii vor să facă parte din comisia de concurs pentru funcțiile de inspectori școlari Consiliul Național al Elevilor (CNE) solicită Ministerului Educației și Cercetării ca în comisia de concurs pentru funcțiile de inspectori școlari să se afle un elev, cu rol de observator, anunță CNE, într-un comunicat transmis luni.
33 de școli închise integral și parțial din cauza gripei Trei școli sunt închise integral și alte 30 de școli sunt închise parțial astăzi, potrivit unei informări de la Ministerul Educației. Cele mai multe școli închise parțial sunt în București, unde mulți dintre elevii de la clasele de la 23 de școli stau acasă. În total, la nivel național, 3.466 de elevi sunt afectați de suspendarea cursurilor din unitățile de învățământ unde învață.
Profesorul de filosofie Valentin Mureșan a murit Profesorul Valentin Mureșan de la Facultatea de Filosofie a Universității din București a încetat din viață în noaptea de duminică spre luni, în urma unui infarct. Anunțul a fost făcut de unii dintre colegii săi profesori. Valentin Mureşan avea 68 de ani și a fost profesor de filosofie morală şi etică aplicată la Facultatea de Filosofie, unde a înființat Centrul de Cercetare în Etică Aplicată.
Elevii critică încadrarea agresiunii sexuale şi fizice în sfera comportamentului de bullying profesor-elev Consiliul Naţional al Elevilor a criticat, vineri, decizia de a încadra agresiunea sexuală şi cea fizică în sfera comportamentului de bullying profesor-elev, acest lucru, consideră elevii, având drept consecinţă "diminuarea" gravităţii acestor fapte în viziunea opiniei publice.
FSLI cere patru măsuri urgente pentru combaterea violenței din școli Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ cere Ministerului Educației și Cercetării, Guvernului României și Parlamentului aplicarea de urgență a patru măsuri pentru combaterea fenomenului de violență în școli. Sindicaliștii cer pază și protecție în unitățile de învățământ, legea de protecție a cadrelor didactice, punerea în aplicare de urgență a modificărilor din Legea educației naționale privind combaterea bullying - ului și urgentarea procedurii privind stabilirea incompatibilităților de ordin medical cu funcția didactică. Cererea a venit în urma unui nou incidentul de violență, petrecut joi la Școala din Todirești, județul Iași, unde un bărbat a recurs la amenințări cu moartea la adresa copiilor directoarei unității de învățământ și a amenințat că va distruge mașinile profesorilor.
Ministerul Educației: 12 școli din toată țara sunt închise din cauza gripei/ Peste 5.500 de copii stau acasă Un număr de 12 școli din toată țara sunt inchise în totalitate din cauza cazurilor de gripă înregistrate, șapte din acestea fiind din București. 59 de școli din mai multe județe sunt închise parțial, adică numai anumite clase. În total, 5.530 de elevi stau vineri acasă din cauză că în clasele lor sunt suspendate cursurile, a transmis vineri Ministerul Educației.
Criteriile pentru ocuparea funcției de inspector școlar sau inspector școlar general: Minim 7 ani în învățământ și calificativ "foarte bine" în ultimii 5 ani- Proiect Absolvent de studii superioare de lungă durată, diplomă de licență sau de ciclu II Bologna cu diplomă de master, titular cu contract de muncă individual pe perioadă nedeterminată în învățământul preuniversitar, cu gradul didactic I sau titlul științific de doctor, cu vechime efectivă la catedră de minimum 7 ani în învățământul preuniversitar, acestea sunt condițiile obligatorii pe care trebuie să le îndeplinească un profesor care vrea să ocupe funcția de inspector școlar, potrivit proiectului de metodologie pentru ocuparea funcțiilor în sistemul de educație preuniversitar.
Un liceean din Pitești, câștigătorul din partea României la concursul de traducere al Comisiei Europene Andrei Iulian Vișoiu, elev al Colegiului Național „Ion C. Brătianu” din Pitești, este câștigătorul din partea României al concursului de traducere Juvenes Translatores adresat liceelor, anunță Comisia Europeană. Tema din acest an pentru concurs a fost ce pot face tinerii pentru a contribui la conturarea viitorului Europei. Traducătorii Comisiei Europene au selectat câștigătorii din rândul a 3 116 participanți din școlile din întreaga Europă.
Alegeri la UMF București: Cătălina Poiană, președintele Colegiului Medicilor din București, s-a retras din cursa pentru funcția de rector/ ”După o analiză și o reflecție atentă, am decis să îmi retrag candidatura” UPDATE Cătălina Poiană, președintele Colgiului Medicilor din București și prorector pe probleme de învățământ postuniversitar la Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila", a anunțat că se retrage din cursa pentru funcția de rector. Primul tur al alegerilor va avea loc pe 10 februarie. În cazul în care nu se întrunește cvorumul și niciunul dintre candidați nu câștigă cel puțin jumătate plus unu din voturile exprimate va avea loc și al doilea tur de scrutin pe 13 februarie.
Fosta directoare de la Colegiul ”Gheorghe Șincai”, care s-a ridicat în fața „micilor Dumnezei” din primării, numită consilier la Educație Silvia Mușătoiu, directoarea Colegiului Național ”Gheorghe Șincai” din București, care anul trecut s-a ridicat în fața „micilor Dumnezei” din primării este consilier la Ministerul Educației. Profesoară de matematică, Silvia Musătoiu se va ocupa de coordonarea disciplinei matematică la nivelul ministerului, în lipsa unui inspector de specialitate pentru matematică. Directoarea a demisionat din funcția de director al Colegiului Național ”Gheorghe Șincai” în iunie 2019.
Cursuri suspendate parţial în 58 de școli din toată țara Ministerul Educației anunță că 58 de școli din toată țara au cursurile parțial suspendate din cauza numărului mare de cazuri de gripă. 50 dintre aceste școli sunt din București. Școlile vor fi închise până luni. În total, 4.048 de elevi nu merg la cursuri, dar nu toți sunt bolnavi, ci din cauză că sunt suspendate cursurile la clasele lor.
O elevă față în față cu trei miniștri: Să nu mai tolerăm această lipsă de responsabilitate pentru educație/ Mă aștept la mai mult decât să facem comisii În cadrul dezbaterii ”România Educată”, care a avut loc miercuri la Palatul Cotroceni, elevii au cerut ca educația să fie mult mai bine finanțată, iar ei să primească burse de la bugetul educației, și nu de la primării cum se întâmplă în prezent. Antonia Pup, președintele Consiliului Național al Elevilor, le-a cerut celor trei miniștri prezenți să nu mai tolereze situații în care guvernanții pleacă de la întâlnirile cu elevii. Aceasta a povestit cum a plecat de la o astfel de întâlnire, în momentul în care a auzit cuvântul 'bani', secretarul de stat la Ministerul Finanțelor Sebastian Burduja. Vezi ce i-au răspuns elevei doi dintre miniștri.
Consiliul Național al Elevilor: Problema transportului elevilor nu va fi rezolvată nici după decizia Curții Constituționale Curtea Constituțională a admis astăzi obiecția de neconstituționalitate asupra legii prin care Guvernul României și-a asumat răspunderea pentru a rezolva efectele Ordonanței de urgență cu numărul 51/2019 prin care se elimina transportul elevilor din sfera serviciilor publice. ​Cu toate acestea, reprezentanții Consiliului Național al Elevilor cred că problema transportului elevilor va rămâne nerezolvată până când serviciile de transport nu vor redeveni servicii publice.
Poliţia verifică certificatele de concedii medicale date de un medic din Argeș unei învăţătoare din Sibiu care lipseşte de la ore din septembrie Poliţiştii verifică certificatele de concedii medicale, eliberate de un medic din judeţul Argeş, în ultimele cinci luni, unei învăţătoare care lipseşte din luna septembrie 2019 de la ore, iar şcoala unde este angajată nu poate să angajeze un alt om să o înlocuiască, din cauza legislaţiei în vigoare, a anunţat miercuri, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sibiu, Tiberiu Ivancea, potrivit Agerpres.
Klaus Iohannis: Lipsa unei educații de calitate devine o amenințare pentru dezvoltarea României/ Eforturile trebuie orientate cu precădere spre sectoarele neglijate în trecut, ca educația profesională În epoca inteligenței artificiale, nu putem să avem o problemă endemică de analfabetism funcțional în rândul populației noastre, a declarat miercuri președintele Klaus Iohannis, la conferinţa "România Educată - politici publice şi coordonarea surselor de finanţare", organizată la Palatul Cotroceni. Iohannis spune că nu pot fi rezolvate "toate problemele din educație peste noapte", iar eforturile trebuie îndreptate cu precădere către sectoare neglijate în trecut, precum educația profesională.
ISMB: Cursurile sunt suspendate parțial în 47 de școli din București, numărul cazurilor de gripă este în scădere / Firea spune însă că ”fenomenul este în creștere” și atacă Guvernul- UPDATE Cursurile sunt suspendate parțial în alte 26 de școli din Capitală, numărul total al unităților afectate ajungând miercuri la 47, potrivit Inspectoratului General al Municipiului București. UPDATE Alte unități de învățământ au fost închise parțial în județele Brăila, Sibiu, Suceava, Tulcea, Călărași, Giurgiu și Ilfov.
Simulare examene naționale: Elevii de clasa a VIII-a și cei de clasa a XII-a susțin testarea în martie Elevii de clasa a VIII-a și cei de clasa a XII-a vor susține simularea pentru examenele naționale în luna martie, înainte de vacanța de Paște, potrivit ordinului Ministerului Educației publicat marți în Monitorul Oficial. Cei de clasa a XI-a vor da, facultativ, simularea în luna mai, în cazul în care inspectoratele școlare decid organizarea simulării testelor. Ordinul nu spune nimic despre simularea de la clasa a VII-a, despre care Ministerul Educației a spus că va avea loc tot în luna mai.
O învățătoare din Sibiu își ia concedii medicale săptămânale / Copiii, care sunt nesupravegheați în cea mai mare parte a timpului, stau uneori cu femeia de serviciu (părinte) Un număr de 21 de elevi ai unei școli din Sibiu sunt lăsați nesupravegheați, din cauză că învățătoarea își ia concedii medicale săptămânale. Părinții au depus sesizări la Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, după ce cadrul didactic a lipsit din luna septembrie a anului trecut, relatează Mediafax.
UPDATE Noi școli și grădinițe din București, parțial închise din cauza gripei/ Alte 5 școli din județele Brăila, Sibiu, Călărași și Giurgiu sunt închise parțial Mai multe școli și grădinițe din București vor fi închise pentru două zile, miercuri și joi, din cauza gripei. Este vorba despre 15 unități de învățământ care se adaugă la cele închise deja de marți. În total, potrivit informațiile de la Inspectoratul Școlar al Municipiului București, sunt 25 de unități școlare în care sunt închise mai multe clase. Ministerul Educației și Cercetării anunță că, la nivel național, în afară de școlile din București, sunt închise parțial alte cinci școli. Vezi în articol lista școlilor și grădinițelor închise

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by