EDUCATIE
Cât i-a costat pe părinți școala online? 95% dintre părinți au suportat costuri ascunse ale educației În primul an de pandemie, când școala s-a desfăsurat preponderent online, 95% dintre părinți afirmă că au suportat costuri ascunse ale educației, pe care le estimează la 4200 lei, cu 1000 de lei decât cel estimat de părinți în 2018, arată un sondaj online realizat de Salvați Copiii România. Cheltuielile ajung însă la 6.798 de lei, după însumarea răspunsurilor privind cheltuieli specifice (meditații, rechizite, manuale).
Sindicatele din învățământ acuză Ministerul Educației că impune școlilor să comită „ilegalități” prin stabilirea concediilor pentru profesori în vacanța prelungită / Ce prevede adresa de la minister Ministerul Educației a trimis miercuri către școli o adresă privind concediile profesorilor și educatorilor pentru vacanța prelungită de primăvară, în care anunță că cei care nu predau ore la clasele terminale intră automat în concediu de odihnă în perioada 2 aprilie - 4 mai. Federațiile sindicale acuză însă ministerul că obligă școlile să recurgă la „ilegalități” și cer ministerul modificarea adresei.
Achiziția testelor din salivă care ar urma să ajungă în școli, pasată între ministerul Educației și cel al Sănătății / Specialist chimist: Nu aș avea încredere ca fiul meu să își facă singur testul / Ce spune despre performanța testelor din salivă După vacanța prelungită de primăvară, în școli ar urma să ajungă teste non-invazive, din salivă, mai ușor de administrat și de acceptat de părinți decât cele antigen, cu recoltare din nas sau din gât, potrivit celor mai recente declarații ale ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu. Nu este însă clar în acest moment cine se va ocupa de achiziționarea acestora, când și câte astfel de teste vor fi disponibile. Atât ministrul Educației, cât și cel al Sănătății, Vlad Voiculescu, au afirmat pentru HotNews.ro că ministerele pe care le conduc nu au baza legală pentru a face această achiziție. Citește în articol punctul de vedere al Georgetei Sorescu, vicepreședinte al Ordinului Biochimistilor, Biologilor și Chimiștilor despre testele rapide cu salivă: „Au caracteristici de performanță comparabile cu testele rapide recoltate din nas sau gât”
Rezultate simulare bacalaureat 2021: rata de promovare de puțin peste 40%, mai mică decât în 2019 / Câti elevi au luat media 10 Ministerul Educației a anunțat miercuri statistica pentru rezultatele la simularea examenului de bacalaureat 2021. Procentul de promovare general, adică medii mai mari sau egale cu 6, este de 40,71%, față de 42,15% cât a fost în 2019. Anul trecut nu au fost organizate simulări.
Apelul mai multor organizații din educație: Anul școlar să fie mai lung și să înceapă la 1 septembrie Societatea Academică din România, alături de asociații de elevi și de Federația asociațiilor de părinți, dar și de organizații precum Salvați Copiii și World Vision România, fac un apel public către premierul României și ministrul Educației pentru începerea cursurilor din anul școlar 2021-2022 în data de 1 septembrie 2021 și un an școlar mai lung decât are România în prezent.
Simulare Bacalaureat 2021. Școlile afișează miercuri rezultatele la simulările examenului de BAC 2021. Ministerul Educației va publica o statistică Elevii de clasa a XII-a și a XIII-a vor afla miercuri rezultatele la simulările examenului de bacalaureat 2021, care vor fi afișate de fiecare școală. Rezultatele la simulare BAC 2021 nu vor fi făcute publice, ci comunicate fiecărui elev. Ministerul Educației va centraliza rezultatele și va publica o statistică a acestora.
Simulare Evaluare Națională 2021. Baremul la matematică a fost publicat Ministerul educației a publicat subiectele și baremul de corectare la simularea examenului de evaluare națională, proba de matematică pentru clasa a opta. Amintim că rezultatele obținute la simulările naționale nu se afișează public, nu se contestă și notele nu se trec în catalog, decât la cererea expresă a elevului sau părintelui.
Scrisoare deschisă a Consiliului Elevilor, susținută de asociațiile de studenți și părinți: Solicităm reluarea dezbaterilor pentru planurile-cadru de la liceu Consiliul Național al Elevilor solicită, într-o scrisoare deschisă semnată și de organizațiile de studenți și de părinți, reluarea dezbaterilor în cadrul grupului de lucru pentru elaborarea planurilor-cadru pentru liceu, despre care ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, afirma că vor fi gata abia la toamnă, astfel că elevii claselor a noua, care au avut în fiecare an de studiu o programă nouă, vor învăța după planurile-cadru vechi.
Simulare evaluare națională 2021. Ce subiecte au picat la matematică marți FOTO Elevii de clasa a opta au susținut marți proba la matematică de la simularea examenului de evaluare națională 2021. Simularea a început la ora 09.00, moment din care elevii au avut două ore pentru a rezolva subiectele la matematică la simulare evaluare națională 2021. În mai multe localități din țară aflate în carantină nu s-au organizat simulările, urmând ca acestea să fie organizate local, ulterior.
Simulare Evaluare Națională 2021. Subiectele primite marți de elevi la matematică, a doua probă de la simulare UPDATE Elevii de clasa a opta au susținut marți proba la matematică de la simularea examenului de evaluare națională 2021. Simularea a început la ora 09.00, moment din care elevii au avut două ore pentru a rezolva subiectele la matematică la simulare evaluare națională 2021. În 149 de localități din țară aflate în carantină luni nu s-au organizat simulările. UPDATE Vezi subiectele fotogafiate în articol
Simularea Evaluării naţionale pentru clasa a VIII-a continuă cu proba la Matematică Elevii de clasa a VIII-a susţin, marţi, proba la Matematică, a doua din cadrul simulării pentru Evaluarea naţională, scrie Agerpres. Elevii din partea minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă vor susţine pe 31 martie simularea probei la Limba şi literatura maternă. Luni a fost proba la Limba şi literatura română. Elevii înmatriculaţi în unităţile de învăţământ din localităţile carantinate vor putea susţine simulări ale examenelor naţionale, cu prezenţă fizică, după încetarea măsurilor de carantinare, conform unui calendar aprobat de inspectoratele şcolare, dar nu mai târziu de 15 mai 2021.
Simulare Evaluare Națională 2021. A fost publicat baremul la proba de limba română - DOCUMENT / Elevii de clasa a opta au avut de rezumat un fragment din „Solenoid” de Mircea Cărtărescu Ministerul Educației a publicat subiectele primite de elevii de clasa a opta la simularea examenului de evaluare națională 2021, limba și literatura română, și baremul de corectare.
Simulare Evaluarea Națională. Peste 6.000 de elevi de clasa a opta nu au putut participa la simulare limba română / Câți elevi au fost eliminați pentru fraudă Ministerul Educației a anunțat că 90,5% dintre elevii de clasa a opta care nu merg la școală în localități carantinate au participat la simularea examenului de evluare națională la limba română.
Cum se modifică structura anului școlar după prelungirea vacanței de primăvară / Se pot organiza activități în grădinițe în timpul vacanței și se pot face ore remediale Luni va fi publicat ordinul de ministru privind modificarea structurii anului școlar, conform deciziilor luate săptămâna trecută, când s-a stabilit ca vacanța de primăvară să se prelungească în perioada 2 aprilie - 4 mai pentru toți elevii exceptând cei din clasele a opta și a douăsprezecea. Ministrul educației a anunțat că se vor putea organiza ore remediale și în perioada vacanțelor, acolo unde rata de infectare cu Covid-19 nu depășește 6 la mia de locuitori. Mai mult, se pot organiza activități în grădinițe și pe perioada vacanței, cu avizul DSP. Vezi modificările aduse la structura anului școlar așa cum vor apărea luni în Monitorul Oficial
Simularea Evaluării Naționale 2021. Subiectele la română primite azi de elevi. UPDATE Elevii de clasa a opta au susținut luni proba la limba și literatura română de la simularea examenului de evaluare națională 2021. Simularea a început la ora 09.00, moment din care elevii au avut două ore pentru a rezolva subiectele la română la simulare evaluare națională 2021. Simularea nu s-a putut organiza în 141 de școli din cele 5576 de școli in care există elevi de clasa a 8-a, a declarat luni ministrul Sorin Cîmpeanu.
Simularea examenului de Evaluare Naţională pentru clasa a VIII-a începe astăzi, cu proba scrisă la Limba şi literatura română Simularea examenului de Evaluare Naţională pentru elevii din clasa a VIII-a începe astăzi, cu proba scrisă la Limba şi literatura română, notează news.ro. Notele obţinute la simulare nu sunt trecute în catalog. Elevii din şcolile aflate în localităţi carantinate vor putea fi organizate după ieşirea din carantină. Conform calendarului, simularea Evaluării naţionale pentru clasa a VIII-a începe, în 29 martie, cu proba scrisă la Limba şi literatura română.
Luni încep înscrierile la clasa pregătitoare în anul școlar 2021-2022 / Calendarul și cererile-tip de înscriere De luni, 29 martie, încep înscrierile propriu-zise la clasa pregătitoare în anul școlar 2021-2022. Pentru al doilea an la rând, părinții nu își vor putea alege învățătorii la care își înscriu copiii, după ce legea a fost modificată, astfel că repartizarea va fi făcută aleatoriu. Părinţii pot depune și online cererile de înscriere, în perioada 29 martie - 28 aprilie.
INTERVIU Rareș Avram, băiatul din Ploiești admis la Harvard: Nu sunt de acord că sistemul educațional din România este în colaps / Ce ar face mai întâi dacă ar fi ministrul Educației ​​În primăvara anului trecut, când România se confrunta cu începutul pandemiei de Covid-19, Rareș Avram, elev atunci în clasa a unsprezecea, a creat împreună cu colegii săi 2400 de viziere cu o imprimanta 3D pe care le-au donat spitalelor din județul Prahova. Câteva luni mai târziu, elevul de la Colegiul Național „Ion Luca Caragiale” din Ploiești, premiant la olimpiadele naționale de informatică, a aflat că este unul dintre cei doi români acceptați la Harvard încă din runda întâi a admiterilor. El a povestit într-un interviu pentru HotNews.ro ce își dorește să facă după studiile de la Harvard și spune că ar vrea să poată să găsească remediul pentru o boală incurabilă cu ajutorul informaticii. Află de la Rareș cât de complicat este procesul de a ajunge acolo, dacă s-ar întoarce în România, dar și ce măsuri ar lua dacă ar fi ministru al Educației.
Simulare Evaluare Națională 2021. Ce subiecte la română au picat la simularea Evaluării Naționale 2021. UPDATE Elevii de clasa a opta susțin luni proba la limba și literatura română de la simularea examenului de evaluare națională 2021. Simularea începe la ora 09.00, moment din care elevii vor avea două ore pentru a rezolva subiectele la română la simulare evaluare națională 2021. În mai multe localități din țară aflate în carantină nu se vor organiza simulările, urmând ca acestea să fie organizate local, ulterior.
Simulare bacalaureat 2021. Câți elevi au fost dați afară din cauza tentativelor de fraudă Ministerul Educației a publicat cifrele privind simularea examenului de bacalaureat 2021, care a avut loc în perioada 2 - 25 martie. Potrivit ministerului, în total 15 elevi au fost eliminați din cauza unor tentative de fraudare a examenului. Cea mai ridicată prezență a fost la prima probă, cea de limba română.
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by