EDUCATIE
Elevii din București vor avea liber pe 5 octombrie, de Ziua Mondială a Educației. Modificări în orarul școlar ar putea apărea și pe 8 octombrie, din cauza Referendumului Elevii din Capitală nu vor învăța pe 5 octombrie, de Ziua Mondială a Educaţiei, a anunțat Inspectoratul municipiului București, citat de Mediafax. Totodată instituția precizează că fiecare unitate de învățământ în care vor fi secţii de votare pentru Referendum va hotărî dacă pe 8 octombrie programul de curs va fi modificat sau nu, pentru a amenaja sălile de cursuri.
Directorul Asociației Editorilor, despre manualele EDP: S-ar potrivi României din 1987 - 1989, cel mult / Vom vedea la testele PISA, în maximum 5 ani, ce înseamnă manualul unic Directorul executiv al Asociaţiei Editorilor din România (AER), Mihai Mitrică, a declarat duminică, la Salonul de Carte Bookfest Târgu Mureş, că opinia publică s-a concentrat asupra greşelilor din manualele şcolare scoase de Editura Didactică şi Pedagogică, însă nu s-a spus nimic despre calitatea acestora, "care este sub orice standard educaţional modern".
Elevii români au obținut 9 premii la Olimpiada Internațională de Limba Franceză Elevii români au obținut nouă premii la a IV-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Limba Franceză, desfășurată în Ohrid, Macedonia, în perioada 15 - 19 septembrie, anunță Ministerul Educației.
Analiză: Cât costă un loc în căminele universităților din Capitală. Alternativa - căminele private Preţurile pentru o cameră în căminul universităţilor din Capitală porneşte de la 60 de lei şi ajunge până la 300 de lei. O alternativă pentru studenţi sunt căminele private, care oferă condiţii superioare celor de la stat, dar şi închirierea unui apartament, preţul ajungând şi până la 500 de euro, scrie Mediafax.
World Education Fair: Zeci de școli și universități din străinătate își prezintă oferta, în weekend, la București ​Zeci de instituţii de învăţământ din Marea Britanie, Olanda, Austria, Danemarca, Elveţia, Spania, SUA şi Canada vor fi prezente sâmbătă şi duminică la Bucureşti pentru a-şi face cunoscută oferta educaţională, la cea de a 29-a ediţie a World Education Fair, transmite Agerpres.
Inspectorul şcolar general din Vrancea, repus din nou în funcţie de instanță. El obține pentru a doua oară anularea ordinului de ministru, după ce a fost demis și de Liviu Pop și de Valentin Popa Dorin Cristea, fostul şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean Vrancea, va fi repus în funcţie, în urma unei decizii pronunţate, marţi, de Curtea de Apel Galaţi. Dorin Cristea a contestat în primăvara acestui an ordinul ministrului Educaţiei, Valentin Popa, privind înlocuirea sa de la şefia IŞJ Vrancea. Este pentru a doua oară când Cristea se adresează instanţei de judecată, după ce, în anul 2017, acesta a contestat și decizia de demitere din funcţia de inspector general semnată de ministrul Educaţiei de la acea vreme, Liviu Pop.
Șefa Editurii Didactice şi Pedagogice, despre greșelile din manuale: Sunt erori şi în manualele din anii trecuţi, le vom publica într-o carte împreună cu Ministerul Educației Deputatul PNL Raluca Turcan a prezentat, miercuri, mai multe erori pe care le conţine manualul de matematică de clasa a VI-a, desfăşurând pe masa Comisiei pentru învăţământ a Camerei, în timpul şedinţei în care era audiată Maria Nistor, directorul Editurii Didactice şi Pedagogice, aproximativ şapte metri de pagini cu aceste greşeli, iar în replică, Maria Nistor a anunţat că, împreună cu Ministerul Educaţiei Naţionale, va publica erorile din manualele din anii trecuţi publicate de alte edituri.
Educatoarea din Vrancea filmată în timp ce lovea un copil în clasă nu se mai poate întoarce la catedră - decizie definitivă a Curții de Apel Galați Educatoarea din Vrancea care a fost filmată anul trecut în timp ce lovea un copil în clasă și țipa la el nu se mai poate întoarce la catedră, a decis Curtea de Apel Galați, transmite Mediafax. Decizia este definitivă și confirmă sentința Judecătoriei Focșani.
VIDEO Fizicianul Cristian Presură îi răspunde senatorului Șerban Nicolae, care a declarat că nu crede în Big Bang. "Face o confuzie pe care o facem, poate, mulți dintre noi: ne imaginăm Big Bang-ul ca o explozie obișnuită" Fizicianul Cristian Presură explică pe larg teoria Big Bang-ului, după ce Șerban Nicolae a declarat că nu crede în teoria marii explozii. “Nu am întâlnit nicăieri în lume, în nicio ipostază, o explozie care să fie creat ceva”, a spus senatorul, care a adăugat, în susținerea legii care interzice căsătoriile homosexuale, că el crede că există Dumnezeu. Într-o înregistrare video, fizicianul Cristian Presură spune că senatorul “face o confuzie”: își imaginează Big Bang-ul ca o explozie într-un spațiu care există deja. “Ori, adevărul este că Big Bang-ul are de-a face mai mult cu expansiunea spațiului, decât cu a materiei”, explică fizicianul.
Rezultatele slabe de la Bacalaureat transformă majoritatea colegiilor din Tulcea în licee tehnologice Patru colegii din municipiul Tulcea au fost transformate în licee tehnologice de către ministrul Educației, din cauza procentului de promovare la Bacalaureat, transmite Agerpres. Singurele colegii din oraș au rămas Colegiul Economic "Delta Dunării" şi Colegiul Dobrogean "Spiru Haret".
Klaus Iohannis a semnat numirea vicepremierului Viorel Ştefan în funcţia de ministru interimar al Cercetării Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul privind desemnarea vicepremierului Viorel Ştefan în funcţia de ministru interimar al Cercetării şi Inovării, relatează Agerpres. Nicolae Burnete a demisionat în urmă cu două săptămâni de la șefia Ministerului Cercetării, fără a oferi vreo explicație pentru acest gest. Burnete este primul ministru care a demisionat până acum din cabinetul Dăncilă.Vezi în articol momentele cele mai importante din mandatul lui Burnete
Liceul maghiar din Târgu Mureş nu a comunicat numărul de elevi care au început cursurile - șeful Inspectoratului Şcolar Mureş Noul Liceu Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureş nu a comunicat oficial numărul elevilor care au început anul şcolar 2018-2019 şi nici numărul de clase cu care funcţionează, a declarat inspectoratul școlar general din Mureş, Ioan Macarie, pentru Agerpres. Oficialul spune că “i s-a comunicat, neoficial, că la această nouă unitate şcolară ar fi fost transferaţi 320 de elevi, de la mai multe instituţii de educaţie din Târgu Mureş, care ar urma să înveţe în 14 clase”, scrie agenția de presă citată.
​Olimpiada Internaţională de Informatică 2018 Trei medalii de argint și o medalie de bronz, pentru lotul României de informatică Elevii din lotul olimpic de informatică al României au obținut trei medalii de argint şi o medalie de bronz, la Olimpiada Internaţională de Informatică 2018. Competiția s-a desfăşurat în Japonia și a avut 335 de elevi concurenţi, din 87 de ţări. Primele trei locuri au fost ocupate Statele Unite ale Americii și China. Din lotul României, cel mai mare punctaj a fost obținut de Alex Tatomir, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Nicolae Bălcescu" din Brăila.Vezi în articol cine sunt olimpicii și la ce licee învațăDescarcă subiectele de ​la Olimpiada Internaţională de Informatică 2018
Mircea Miclea, despre reformele în educație acuzate de Iohannis că apar peste noapte: La dânsul, noaptea a ținut 4 ani și nu a făcut niciun document Avem prea multe schimbări și prea puține reforme în educație, atrage atenția Mircea Miclea, după ce președintele Klaus Iohannis a spus la deschiderea școlii că avem o meteahnă "numită reformită" și că și-a dorit ca proiectul România Educată “să nu apară «peste noapte»”. Contactat de HotNews.ro, fostul ministru a declarat "e o confuzie aberantă pe care o face președintele". "Păi, la dânsul noaptea a ținut 4 ani și nu a făcut niciun document. Mă așteptam să vină cu o analiză coerentă", a afirmat Miclea.
Daniel Funeriu, reacție la discursul lui Klaus Iohannis: Mă simt jignit de discursul prin care bagați toate schimbările din educație sub umbrela reformitei Fostul ministru al Educației Daniel Funeriu reacționează la discursul președintelui Klaus Iohannis despre “reformita” din educație. “Domnule preşedinte Iohannis: mă simt jignit de discursul dumneavoastră prin care bagați toate schimbările din educație sub umbrela bolii pe care o numiți ‘reformită’”, spune Daniel Funeriu. Acesta amintește Legea educației din 2011, aplicată în mandatul său, după o analiză și un raport al Comisiei prezidențiale conduse de Mircea Miclea. “Modernizarea aceea, fără precedent, a fost masacrată de PSD din 2012 încoace”, avertizează Funeriu, care îi cere președintelui să nu pună “semnal egal între mine şi mafiile pesediste”.
Elevii unei clase I din Galați au făcut ore pe hol, în prima zi de școală Copiii de la o clasă I a unei școli din orașul Galați au stat, luni, pe hol, în prima zi a anului școlar, deoarece clasa lor este în curățenie, relatează Mediafax. Purtătorul de cuvânt al ISJ Galați, Oana Enache, spune că banii pentru igienizări au venit târziu.
​FOTO Abecedarele editurii unice - Cum arată manualele pe care Ministerul le-a pus pe băncile elevilor de clasa I și comparație cu ce au avut copiii anul trecut Copiii de clasa I învață pentru prima dată după Abecedare făcute de editura unică a statului. Ministerul Educației nu a reușit să realizeze și manuale digitale pentru elevi și a revenit, fără dezbatere, la cartea mare ce reunește materia pentru ambele semestre. Fără să aibă greșeli grosolane, așa cum s-a întâmplat la manualele de Geografie, Istorie și Biologie de clasa a VI-a, cele două variante de manual de Comunicare în limba română scoase de Editura Didactică și Pedagogică au o calitate foarte slabă a hârtiei și a culorii, acuză președintele Federației de Părinți, care este nemulțumit și de greutatea ghiozdanelor, după renunțarea la cele două volume. Vezi cum învață copiii de clasa I despre patriotism, din noile Abecedare
Începe școala. Anul manualelor greșite, cu editură unică și în care avem, în premieră, sub 3 milioane de elevi înscriși Copiii de clasele I, a II-a și a VI-a învață pentru prima dată după manuale făcute de editura unică a Ministerului Educației. Pline de greșeli, fără variantă digitală și într-un singur volum, manualele sunt rezultatul unui contract de 24 milioane lei, atribuit direct de Minister către Editură și ținut la secret de ambele instituții. Anul 2018-2019 va fi și primul în care promovarea pe post, în universități, va fi realizată prin examen, în condiții mult mai ușor de fraudat decât concursurile de care trebuie să știe toată lumea astăzi. O modificare făcută în tăcere și care nu a stârnit aproape niciun comentariu. În premieră, toate schimbările vin în anul școlar cu cei mai puțini elevi de până acum.Vezi în articol vacanțele din 2018-2019, examenele de BAC, de Evaluare Națională în 2019 și evaluările de la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a
VIDEOREPORTAJ Școala pe smartphone - Cum predă un profesor matematica, folosindu-se de telefoanele elevilor „Toți copiii sunt mai atrași de matematică, dacă le arăt și un alt mod de a face matematică”, povestește profesorul Bogdan Enescu, primul olimpic internațional la Matematică ce are el însuși elevi medaliați la aceeași internațională. Cum le trezește interesul pentru această materie considerată de mulți rigidă și greu de priceput? Folosește softuri educaționale, vorbește direct pe limba copiilor din generația digitală și apelează fără reținere la instrumentele care fac deliciul copiilor: telefoane și Facebook. Vezi în videoreportaj cum arată un profesor care își predă zi de zi pasiunea pentru matematică și care îi încurajează pe copii să îi trimită întrebări chiar și la 11 noaptea, înainte de teză. Ascultă ce spun copiii despre folosirea digitalului în clasă.
Sute de școli desființate sau comasate în țară. Elevii, puși să parcurgă kilometri întregi pentru a ajunge la clasă Numărul tot mai mic elevi, plecarea în străinătate împreună cu părinții a celor care frecventau școala au fost printre motivele desființării și comasării a sute de școli din țară, scrie Mediafax. Părinții copiilor sunt nemulțumiți, pentru că acum trebuie să parcurgă zilnic kilometri întregi pentru a ajunge la clasă.

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version