EDUCATIE
Scandalul manualelor. Unii editori vor să conteste în instanță schimbările propuse de Minister și avertizează: elevii de clasa I s-ar putea să nu aibă manuale în septembrie Oficialii Ministerului Educației vorbesc despre manuale editate de Editura Didactică și Pedagogică și au adunat deja manuscrise de la profesori pentru noi manuale noi de clasa I, în baza unei legi care nu există, acuză editorii contactați de HotNews.ro. "Cineva de la minister și-a asumat faptul că intră pe manual unic, neavând o lege în spate. Cine este acest om? Ar trebui să avem un nume și un prenume pentru el, fiindcă va fi cel pe care îl va trage la răspundere opinia publică, când nu vor exista manualele de clasele I, a II-a și a VI-a în septembrie 2018”, a declarat pentru HotNews.ro directorul unei firme cu manuale la clasa a II-a. “Deocamdată am depus plângere prealabilă și va urma să atacăm și în instanță” decizia Ministerului, a spus coordonatorul unei edituri.
​Înscrieri clasa pregătitoare Ministerul Educației anunță ca peste 150.000 de cereri au fost depuse în prima etapă de înscriere în învățământul primar Ministerul Educaţiei anunță că a înregistrat 152.953 de cereri de înscriere în clasa pregătitoare, în cadrul primei etape de înscrieri. Aproximativ 85% dintre acestea vizează copii care au 6 ani până încep școală. Lista copiilor înmatriculaţi la școală, precum și numărul locurilor rămase libere şi situația copiilor neînscrişi vor fi afişate în fiecare școală și pe site-urile inspectoratelor şcolare, în data de 30 martie.
​SONDAJ E nevoie de refacerea abecedarelor, chiar dacă sunt noi? Ministerul Educației rescrie tot conținutul Abecedarului, fără să spună de ce nu mai sunt bune manualele de acum, introduse acum 4 ani și conforme cu programa școlară. Schimbarea lor are loc în condițiile unei legislații neclare.Participă la sondajul HotNews.ro: E nevoie de refacerea abecedarelor, chiar dacă sunt noi?
Inspectorii școlari dați afară de Pop, repuși în funcții de justiție și amenințați din nou cu demiterea au depus plângere la DNA / Ministerul caută vinovații pentru “vicierea majoră” a evaluării inspectorilor Inspectorii școlari județeni pe care Ministerul Educației a încercat de două ori să îi dea afară au depus plângere la DNA. Ei reclamă modul în care au fost evaluați de către comisia din minister, a declarat pentru HotNews.ro inspectorul general din Brăila, Cătălin Canciu. Inclusiv Ministerul a anunțat, după ce HotNews.ro a scris pe larg despre a doua încercare de demitere a celor 6 inspectori, că a anulat evaluarea lor după ce a “constatat vicii majore în organizarea procesului de evaluare, dar și în evaluarea propriu-zisă”. Însă nici până astăzi oficialii nu au comunicat cine este responsabil de această viciere sau care sunt măsurile luate. Vezi în articol cine sunt membrii Comisiei care i-a evaluat pe inspectori
Afacerea Abecedarul Ministerul Educaţiei rescrie toate manualele noi de la clasa I, fără să spună de ce nu mai sunt bune Abecedarele de acum 4 ani și în baza unei legislații neclare Ministerul Educației rescrie tot conținutul Abecedarului, pentru care în prezent există însă manuale print și digitale conforme programei școlare. În plus, reface manuale pentru mai multe discipline până la clasa a VI-a, fără să există o competiție sau o licitație lansată pe SEAP, similară cu precedentele apeluri de acest fel. Planurile Ministerului sunt ca manualele câștigătoare din cele 151 de manuscrise trimise deja de profesori să fie editate de Editura Didactică și Pedagogică, deși unii politicieni din opoziție contestă legalitatea acestor demersuri. Potrivit surselor HotNews.ro, miza centralizării o reprezintă banii pentru aparatura cu care Editura va printa anii viitori toate manualele școlare.
Presedintele Consiliului National al Rectorilor: 5.000 de studenti straini inmatriculati anual in Romania; mult sub potentialul universitatilor romanesti Presedinte Consiliului National al Rectorilor (CNR), Sorin Cimpeanu, a afirmat miercuri ca 5.000 de studenti straini sunt inmatriculati anual in Romania, cifra situata mult sub potentialul universitatilor romanesti, a caror expertiza este extrem de bine apreciata la nivel international, scrie Agerpres.
Guvernul a aprobat cifrele de scolarizare pentru 2018-2019: se majoreaza cu 1.000 locurile pentru studiile de licenta si de rezidentiat Guvernul a aprobat cifrele de scolarizare pentru invatamantul preuniversitar si superior de stat, in anul scolar/universitar 2018-2019. Executivul majoreaza cu 1.000 de locuri cifra de scolarizare pentru invatamantul obligatoriu cu frecventa redusa, inclusiv pentru cel organizat in penitenciare. Si studiile universitare de licenta primesc in plus 1.201 de locuri, la fel si studiile de rezidentiat.
Scolile vor fi inchise vineri in Ilfov, Calarasi, Olt, Ialomita si Bucuresti, din cauza conditiilor meteorologice Inspectoratele scolare judetene din Ilfov, Calarasi si Olt au decis sa inchida vineri toate scolile si gradinitele, din cauza conditiilor meteorologice. In Ialomita, vineri vor fi inchise scolile, insa raman deschise gradinitele cu program scolar prelungit. Amintim ca si in Bucuresti scolile si gradinitele se inchid vineri, dupa cum a anuntat in urma cu o zi primarul general Gabriela Firea.
Subiecte Simulare BAC 2018 Subiectele de la simularea la Matematica si Istorie, clasele a XI-a si a XII-a, si baremul de corectare Subiectele de la simularea examenului de Matematica si a examenului de Istorie, sustinuta astazi de elevii claselor a XI-a si a XII-a, au fost construite pe modelul cerintelor de la examenul propriu-zis de Bacalareat. Liceenii de la Real au dat testarea la Matematica, in timp ce elevii de la Uman au sustinut simularea la Istorie. Simularea a avut loc in conditii similare celor de examen, a inceput la ora 9:00 si a durat 3 ore.Descarca din articol subiectele integrale si baremul aferent de la simularea la Matematica si Istorie, clasele a XI-a si a XII-a
Simulare BAC 2018 Elevii de clasele a XI-a si a XII-a au sustinut simularea examenului de Matematica si Istorie Liceenii din clasele a XI-a si a XII-a au sustinut astazi simularea examenului de Matematica sau Istorie, in functie de profilul studiilor liceale. Cei de la Real au avut simulare la Matematica, in timp ce elevii de la Uman au sustinut testarea la Istorie. Simularea a inceput la ora 9:00 si a durat 3 ore. Subiectele sunt realizate de centrul care concepe si testele de examen. HotNews.ro va publica subiectele si baremul de la simularea de astazi, in jurul orei 15:30.
Ministerul Educatiei a reconfigurat calendarul olimpiadelor nationale la Matematica, Fizica, Informatica si Chimie si a aprobat suplimentarea locurilor cu 10% Calendarul privind olimpiadele scolare nationale la Matematica, Fizica, Informatica (gimnaziu) si Chimie a fost reconfigurat, anunta Ministerul Educatiei care precizeaza ca modificarea s-a facut la solicitarea Prim-Ministrului si dupa consultarea cu reprezentanti ai parintilor. Reorganizarea calendarului a fost facuta pentru a da posibilitatea elevilor care s-au calificat la mai multe discipline sa participe la etapele nationale, potrivit Ministerului Educatiei.
Primul pas catre manualul unic Camera Deputatilor a adoptat proiectul de lege privind transformarea Editurii Didactice si Pedagogice in societate pe actiuni Camera Deputatilor a adoptat Ordonanta de Urgenta a Guvernului 76/2017 prin care Editura Didactica si Pedagogica se transforma in societate pe actiuni, care are scopul de a edita manualele scolare obligatorii. Camera Deputatilor este for decizional. Amintim ca aproape 200 de personalitati din mediul cultural si educational au facut apel, in urma cu jumatate de an, la fostul ministru al educatiei, Liviu Pop, sa renunte "imediat la monopolizarea manualelor, la impunerea manualului unic sau la cosmetizarea acestei actiuni sub fardul gros al asa zisei licitatii de autori, organizata de editura de casa a statului".
Analiza Anul scolar actual este cel mai scurt din ultimii 10 ani. Cate zile merg la scoala elevii in Romania si cate in Japonia. Comparatie pe materii Elevii au anul acesta cele mai putine zile de scoala din ultimii 10 ani. Anul scolar 2017-2018 marcheaza recordul din ultima decada cu 167 de zile de scoala. Afectate si acestea de suspendarile cauzate de vreme, dar si de reorganizarile orelor pricinuite de simularile de la BAC si Evaluarea Nationala. Scaderea a inceput de anul trecut, cu aproximativ o saptamana fata de ceilalti ani. Spre comparatie, elevii din Japonia invata 200 de zile lucratoare anul acesta. Ambasada Japoniei la Bucuresti ne-a ajutat sa intelegem ce anume invata copiii niponi, in cele 850 de ore pe care le fac la 6 ani. Japonia este pe locul 2 in topul PISA. Romania, pe 48.
Administratia Prezidentiala: Primele rezultate ale Proiectului Romania Educata, lansate in dezbatere cel tarziu in luna iunie Administratia Prezidentiala anunta ca va "putea lansa in dezbatere publica primele rezultate ale Proiectului 'Romania Educata' cel mai probabil pana la inceputul lunii iunie". Intr-un raspuns la solicitarea HotNews.ro, presedintia precizeaza ca anul acesta se va axa, printre altele, pe "medierea dialogului cu factorul politic si cu institutiile cu rol legislativ si executiv, concomitent cu definirea aspectelor ce tin de sprijinirea implementarii strategiei (ex: curriculum, finantare si guvernanta in sistemul de educatie), prin dezbateri si evenimente dedicate". Amintim ca ministrul Educatiei a declarat ca vrea o noua lege a educatiei, bazata si pe "marele proiect care este coordonat de Presedintia Romaniei".
Subiecte Simulare BAC 2018 Subiectele si baremul de la simularea la Limba si literatura romana, sustinuta de elevii de clasele a XI-a si a XII-a Subiectele de la simularea examenului de Limba si literatura romana, sustinuta astazi de elevii claselor a XI-a si a XII-a, au fost publicate de Ministerul Educatiei. Subiectele au fost realizate de catre centrul care concepe si subiectele de examen, iar liceenii au avut la dispozitie 3 ore pentru a le rezolva. Marian Banu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Bucuresti, a declarat pentru HotNews.ro ca 2 elevi au fost eliminati din testare, pentru ca au incalcat metodologia de Bacalaureat. "Nu exista consecinte anume pentru eliminarea lor din simulare, dar astfel stiu ce ii asteapta la bacalaureatul autentic", a precizat Banu.Descarca din articol subiectele si baremul de la simularea la Limba si literatura romana
FOTO Inscrieri invatamantul primar 2018: 97.021 de cereri au fost depuse in prima saptamana In prima saptamana din calendarul de inscriere in invatamantul primar au fost completate si depuse, la nivel national, 97.021 de cereri, potrivit datelor centralizate de Ministerul Educatiei. Dintre acestea, 84.697 de cereri (87,3%) vizeaza copii cu varsta de 6 ani (impliniti pana la data de 31 august 2018, inclusiv), iar 12.324 de cereri (12,7%), copii cu varsta de 6 ani (impliniti incepand cu data de 1 septembrie 2018).
SONDAJ ​Doi din trei elevi de a 8-a au luat sub 5 la simularea la matematica. De ce? Doar  33% dintre elevii de a VIII-a au luat note peste 5 la matematica, la simularea examenelor de evaluare nationala, a anuntat Ministerul Educatiei. Procentul este mult inferior celor inregistrate la limba romana si la limba materna. Cum se explica acest rezultat la matematica?Participa la sondajul HotNews.ro
UPDATE Rezultate partiale simulari Evaluarea Nationala 2018 Ministerul Educatiei: doar 33,1 la suta dintre elevii de clasa a VIII-a au note peste 5 la simularea la matematica Ministerul educatiei a anuntat rezultatele partiale, la nivel national, ale simularilor examenelor de evaluare nationala. Dupa centralizarea a 99,4 la suta dintre lucrari, rezultatele arata in modul urmator: 63,1 la suta dintre elevii de clasa a VIII-a au luat note peste 5 la simularea examenului de Limba si literatura romana, 33,1 la suta la Matematica si 82,6 la suta la Limba materna.Participa in text la sondajul HotNews.ro: Cum se explica rezultatul la matematica?
Simulare Evaluare Nationala 2018 Profesorii anunta astazi rezultatele pe care le-au obtinut elevii de clasa a VIII-a la simulari Elevii de clasa a VIII-a afla astazi rezultatele de la simularea examenelor de evaluare nationala. Notele de la simulari nu pot sa fie contestate si, ca regula, nu vor fi trecute nici in catalog, spune Ministerul Educatiei. Corectarea lucrarilor a fost facuta de catre doi profesori din scolile in care elevii au dat simularea.Vezi in articol subiectele pe care le-au avut de rezolvat elevii de clasa a VIII-a la simularea examenelor de Matematica si Limba romana
Ministrul Educatiei da curs BOR in cazul Religiei in scoli: inscrierile elevilor la ora de Religie nu se mai fac anual, ci o data, permanent, pana la eventuala schimbare a optiunii Inscrierea la ora de Religie a elevilor care vor sa urmeze aceasta disciplina se face o data, pentru toata perioada de scolarizare sau pana la schimbarea optiunii, si nu anual ca pana acum. Modificarea a fost facuta de ministrul Educatiei, Valentin Popa. Amintim ca dupa ce Curtea Constitutionala a decis ca Religia nu mai este obligatorie in scoli, s-a iscat o adevarata dezbatere referitoare la modul de inscriere a elevilor la aceasta materie. Ministerul a decis in 2015 ca cei care vor se inscriu anual, insa BOR a contrazis atunci Ministerul si a spus ca "inscrierea la ora de Religie se face o singura data si este valabila permanent pana la o eventuala schimbare a optiunii". Adica exact modificarea operata acum de ministru.

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă