EDUCATIE
Vacanțe școlare decalate, în sprijinul turismului? Ministrul Educației: „Ar afecta șansele elevilor de a performa” / Ce spun ceilalți actori din sistem „Deciziile privind modul în care se organizează învățarea trebuie să fie bazate exclusiv pe criterii educaționale, criteriile non-educaționale nu trebuie să afecteze în niciun fel interesul superior al copilului”, afirmă ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, într-o opinie transmisă la solicitarea HotNews.ro privind proiectul legislativ al deputatului USR-PLUS Alin Apostol, care prevede decalarea vacanțelor școlare pe zone geografice, respectiv pe ani de studiu, cu scopul stimulării turismului. Am stat de vorbă cu principalii actori din sistem despre acest proiect. „Ce facem cu o familie care are doi sau trei copii care provin din cicluri diferite?”, se întreabă președintele Federației asociațiilor de părinți, Iulian Cristache, în timp ce liderul FSLI afirmă că nu crede că proiectul are șanse să treacă de Parlament.
Cîmpeanu vrea ca elevii din clasele terminale aflate în scenariul roşu să revină la cursuri cu efective complete. „Am explicat că nu are niciun fel de logică” Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat joi seară, la Digi 24, că a solicitat să fie analizată posibilitatea ca elevii din clasele terminale, a VIII-a şi a XII-a, aflate în scenariul roşu să revină cu efective complete la cursuri după vacanţa de Paşte.
Profesorii supraveghetori la examenele naționale, doar dintre cei vaccinați. Cîmpeanu, despre propunere: S-ar putea să avem tarife foarte motivante pentru supraveghere, cred că e corect să intre în sală doar cei vaccinați Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu spune că la examenele naționale ar putea fi impusă condiția ca profesorii supraveghetori să fie vaccinați anti-Covid. El spune că se are în vedere mai multe propuneri pentru impulsionarea vaccinării în rândul personalului didactic, printre acestea numărându-se și acordarea unor „tarife foarte motivante pentru supraveghere” la examenele naționale. „Iar pentru a intra în sală să supraveghezi elevii, cred că este corect să se pună condiția de a intra doar acei profesori care sunt vaccinați”, a afirmat Cîmpeanu.Sorin Cîmpeanu: A fost inexistentă testarea în şcoliCîmpeanu vrea ca elevii din clasele terminale aflate în scenariul roşu să revină la cursuri cu efective complete. „Am explicat că nu are niciun fel de logică”
Cîmpeanu: Pe 27 iulie vom organiza primul concurs național pentru directorii de școli / Va urma apoi etapa interviului Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a declarat joi seară că pe 27 iulie se va organiza concursurile naționale pentru directori de școli, iar cei care trec acest examen cu nota minimă 7 vor participa la o a doua etapă, cea a interviurilor urmând să aibă garantat un mandat de 4 ani de zile.Ministrul Educației, propunere pentru concursurile pentru directorii de școli: Cei cu nota 10 să își poată alege orice școală din România, pe modelul rezidențiatului
USR-PLUS a lansat proiectul „Salvează o școală” de reconversie a școlilor închise / PSD vrea eliminarea avizului ministrului Educației pentru transformarea școlilor abandonate USR PLUS a anunțat lansarea proiectului național „Salvează o școală” prin care propune reconversia, la inițiativele comunităților locale, a clădirilor în care au funcționat școli dar care au fost închise și abandonate. Între timp, PSD a depus în Parlament un proiect prin care se elimină avizul ministrului Educației necesar transformării școlilor abandonate în spații cu un alt uz.
”Buzăul citește”. Un proiect prin care 20.000 de elevi primesc câte 4 cărți, aprobat joi de consilierii municipali Consilierii locali municipali au votat, joi, implementarea unui program intitulat "Buzăul citeşte" prin care circa 20.000 de elevi vor primi pachete cu câte patru cărţi, proiectul având drept scop încurajarea lecturii.
Universitatea Româno-Americană – o poveste despre succes, performanță și dăruire Istoria celor 30 de ani ai Universității Româno-Americane însumează efortul celor care au avut viziune comună și care au păstrat valorile fundamentale pentru a construi o instituție de învățământ privat de prim rang în societatea românească.
Times Higher Education Impact Rankings 2021: nicio universitate din România în primele 300; cea mai bine plasată - Universitatea București, pe locurile 301-400 Zece universități din România apar în clasamentul Times Higher Education Impact Rankings 2021, care evaluează performanțele a peste 1100 de instituții de învățământ superior din lume potrivit obiectivelor de dezvoltare durabilă a Națiunilor Unite. Cea mai bine clasată însă este Universitatea din București, pe segmentul locurilor 301-400, urmată de Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, Academia de Studii Economice București și Universitatea Politehnică București, pe locurile 401-600.
Pas important pentru înființarea școlilor pilot, unde se pot testa noi metode de predare - comisia de evaluare, aprobată prin ordin de ministru Secretarul de stat în Ministerul Educației Radu Szekely a anunțat înființarea comisiei pentru evaluarea și aprobarea propunerilor de școli pilot, unde se vor putea testa noi metode de predare sau un nou curriculum. Decizia înființării unor școli pilot a fost luată de Guvern în iulie 2020, de câtre ministrul Educației de atunci, Monica Anisie.
Elevii de clasele primare vor putea beneficia de transport gratuit la şcoală - proiect adoptat de Camera Deputaților Elevii din învăţământul primar vor putea beneficia de transport specializat de la și până la școală, cheltuielile fiind asigurate din bugetul de stat, prin transfer, către unităţile administrativ-teritoriale, prevede un proiect de lege care completează Legea Educaţiei naţionale nr. 1/2011, modificat și adoptat miercuri de Camera Deputaților.
Evaluare Națională 2021 - Descarcă testul de antrenament numărul 7 la matematică, folosit ca subiect la simulare în localități care nu au susținut la timp probele Marți a fost publicat testul de antrenament cu numărul șapte pentru evaluarea națională la matematică, care reprezintă și subiectul pentru simularea susținută în unele localități care au fost carantinate la momentul simulărilor organizate de Ministerul Educației.
Elevii vor putea da feedback profesorilor începând cu anul școlar 2021-2022; feedback-ul nu va afecta calificativele și salariile - secretar de stat în Ministerul Educației Începând din toamnă, odată cu anul școlar 2021-2022, elevii vor putea oferi feedback profesorilor de la clasă, chestionarul urmând să fie realizat în cadrul Ministerului Educației, a precizat pe Facebook secretarul de stat Radu Szekely. Potrivit acestuia, feedback-ul se va discuta doar intern și nu va avea impact asupra calificativelor sau salariilor cadrelor didactice.
Vacanțe școlare decalate pe regiuni geografice și cicluri de învățământ, pentru stimularea turismului din țară - proiect de lege USR-PLUS Deputatul USR-PLUS Alin Apostol a depus o inițiativă legislativă pentru decalarea vacanțelor școlare pe zone geografice, respectiv pe ani de studiu, despre care spune că vine în beneficiul industriei turismului din România și ajută „la confortul celor care merg în vacanță prin descongestionarea traficului din zonele cu grad ridicat de vizitare”, se arată într-un comunicat de presă.
ANOSR cere revocarea deciziei Universității Naționale de Arte București prin care lucrările realizate de studenți devin bunurile universității / Poziția UNArte ​Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) anunță că se alătură demersurilor întreprinse de către studenții Universității Naționale de Arte din București și solicită revocarea deciziei luate de universitate, prin care lucrările artistice realizate de studenți la facultate „sunt considerate bunuri aflate în proprietatea universității” și, în plus, dacă ajung să fie vândute, UNArte „va stabili o cotă procentuală de 30% din prețul vânzării, care va fi virată autorului.”Poziția UNArte: Universitatea Națională de Arte nu intenționează să preia în proprietate efectivă lucrările studenților săi
Evaluare Națională 2021: Descarcă testul de antrenament la limba română, folosit ca subiect la simularea organizată luni Luni a fost publicat testul de antrenament la limba română cu numărul șapte, care reprezintă și subiectul la română pentru simularea susținută în localități care au fost carantinate la momentul simulărilor organizate de Ministerul Educației.
SONDAJ Federația asociațiilor de părinți: Părinții nu vor revenirea la trimestre / 68% dintre părinți vor școală în format fizic și la o rată de infectare de peste 3 la mie / Ce spun depre testele cu salivă Peste 68.000 de părinți au răspuns unui chestionar online realizat de Federația asociațiilor de părinți din învățământul preuniversitar, iar rezultatele arată că aproape 70 la sută dintre părinți vor școală față în față și în scenariul roșu - rată de infectare cu Covid-19 de peste 3 la mie, dar mulți sunt reticenți și la testele non-invazive, cu salivă, și care ar dori tot ca personalul medical să le administreze.
Consiliul Naţional al Elevilor propune Ministerului Educației un mecanism de feedback semestrial față de activitatea profesorilor Consiliul Național al Elevilor (CNE) propune Ministerului Educației un mecanism de feedback semestrial, iar printre posibilele întrebări se numără itemi privind încurajarea, de către profesor, a participării elevilor la oră, utilizarea metodelor inovative de predare sau atmosfera generală din cadrul orelor de curs.
O școală din Botoșani a avut o promovabilitate de doar 7,69% la simularea Evaluării Naționale. Media notelor din școală a fost mai mică de 4 O şcoală din municipiul Botoşani a avut cel mai scăzut procent la simularea Evaluării Naţionale pentru clasa a VIII-a, potrivit datelor centralizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani, citate de Agerpres.
INTERVIU Cum vede educația o elevă româncă admisă la Oxford. Mara Pîndaru: Trebuie introdusă mai mult tehnologia în procesul de învățare / Care este principala problema a sistemului de învățământ din România „Lipsa de flexibilitate pe care o avem în alegerea materiilor la liceu duce la o lipsă de individualitate în gândire, cred că suntem puțin uniformizați”. Este ceea ce crede Mara Pîndaru, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național „Andrei Șaguna” din Brașov, care la începutul anului a aflat că este printre elevii români acceptați la Oxford, unde ar urma să studieze informatica, în drumul său spre visul de a lucra la o companie mare precum Apple sau Intel și, cândva, de a „face ceva care să ajute lumea din jur”. Află din interviul HotNews.ro ce ar schimba la sistemul de învățământ dacă ar fi ministru al Educației pentru o lună, cum vede problema meditațiilor și ce spune despre prejudecățile legate de faptul că „sunt fată și vreau să studiez info”.
Cîmpeanu: Rezultatele obţinute la simularea Evaluării Naţionale, absolut remarcabile Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a apreciat sâmbătă că rezultatele obţinute de către elevii de clasa a VIII-a, care au susţinut simularea probelor Evaluării Naţionale, au fost „absolut remarcabile”, fiind surprinzătoare chiar şi pentru Ministerul Educaţiei.
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by