EDUCATIE
Funeriu îi dă replica lui Andronescu: Legea educației din 2011 introduce sistemul de credite pentru studenți / Ghinionul lor e că politruci ofiliți îi guvernează din 2012 încoace Daniel Funeriu, fostul ministru al Educației, o contrazice pe Ecaterina Andronescu care într-o declarație pentru HotNews a spus că vrea să relanseze un proiect privind creditele pentru finanțarea studiilor superioare, care n-a mai fost luat în considerare din 2009 încoace. Funeriu arată că în legea educației din 2011 a fost introdus sistemul de credite pentru studenți.
Admitere la facultate 2019: Concurență de 5 candidați pe loc la Universitatea din București/ 106 olimpici au fost admiși Aproape 22.000 de candidați (21.937) s-au înscris la cele 19 facultăți ale Universității din București în sesiunea de admitere din luna iulie 2019. Potrivit Universității, este cel mai mare număr de candidați din ultimii trei ani. În 2017, Universitatea din București a înregistrat peste 20.800 de înscriși la programele de studii universitare de licență, iar în 2018 un număr de circa 21.500 de candidați care au optat să studieze la una din facultățile UniBuc.
Ar trebui să plătească absolvenții care pleacă din țară după terminarea facultății? Ce spun trei foști miniștri ai Educației și un proiect vechi de 10 ani, relansat de Andronescu - creditele pentru studii Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, ar vrea ca absolvenții de facultate care pleacă din țară imediat după finalizarea studiilor să plătească investiția statului în educația lor. O idee proastă, susțin foști ministri ai Educației, în vreme ce Ecaterina Andronescu, acum în funcție, vrea să relanseze un proiect vechi de 10 ani, creditele pentru finanțarea studiilor superioare.
Ce spune o profesoară despre decizia ca cei care au luat note sub 5 la titularizare să nu mai predea: Eu voi fi nevoită să predau vreo patru materii, pentru că nu vor fi oameni în școli Decizia anunțată de ministrul Educației ca profesorii care au luat mai puțin de nota 5 la Titularizare să nu mai intre la catedră din toamnă stârnește nemulțumiri printre cadrele didactice. Profesoara Cristina Tunegaru spune că deficitul de profesor se va mări și din toamnă învățământul va fi în colaps. Într-o postare pe Facebook, profesoara spune că ea va fi nevoită să predea patru materii. ”Loviți în profesorii noi care nu pot aștepta un an fără loc de muncă și vor căuta alte cariere. De sfânta titularizare pe viață nu vă atingeți!”, scrie Cristina Tunegaru pe Facebook.
Măsură în premieră: Profesorii care au luat sub 5 la titularizare nu mai au dreptul să predea/ Ecaterina Andronescu: Scrie în metodologie! Profesorii care au primit sub nota 5 la proba scrisă de la titularizare nu vor mai fi primiți ca suplinitori. Este vorba de 4.000 de profesori în această situație. Decizia a fost luată de ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, care a declarat pentru HotNews.ro că prin astfel de măsuri ar putea crește calitatea predării în învățământul preunivesitar, după model universitar. Ministrul Educației arată că această măsură este prevăzută în metodologia privind organizarea examenului. Ecaterina Andronescu a mai declarat că nici cei 3.960 de profesori care s-au retras din examen nu vor mai fi primiți la catedră. Întrebată dacă nu va crea haos în sistem prin această măsură, Andronescu a răspuns că sunt suficienți profesori care să predea de la toamnă.
Un viceprimar din Prahova a luat bacalaureatul la 47 de ani și s-a înscris la facultate Un viceprimar din județul Prahova a luat bacalaureatul la 47 de ani, după ce a luat meditații la matematică, ajutat și de copiii săi. „Dacă Dumnezeu m-a adus în poziția asta (viceprimar - n.r.), să fac și eu ceva pentru funcția aceasta”, declară Cristian Biton, potrivit Mediafax.
Definitivat 2019. Subiectele și baremele de la proba scrisă, publicate pe edu.ro Ministerul Educației a publicat subiectele și baremele primite de candidații care au participat miercuri la proba scrisă a examenului. Peste7.400 de profesori au participat miercuri la examenul prin care capătă dreptul să-și ia gradele didactice.
Elevii români au obținut trei medalii la Olimpiada Internaţională de Biologie Echipa României a obţinut trei medalii la a XXX-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Biologie, care a avut loc în perioada 4-21 iulie, la Szeged - Ungaria. Romeo - Sebastian Pintilie (Colegiul Național „Vasile Alecsandri” din Bacău) a obținut o medalie de argint. Silvia Alda (Colegiul Național „C.D. Loga” din Timișoara) și Magdy Mekdad (Colegiul Național „Mihai Viteazul” din București) au obținut câte o medalie de bronz.
Ecaterina Andronescu despre prodecanul de la Teologie: ”Declarațiile m-au oripilat. Nu are ce căuta ca profesor într-o universitate” Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a declarat că preotul Vasile Răduca, prodecan la Facultatea de Teologie, care a făcut declarații scandaloase despre viol, nu are ce căuta la catedră. Declarația a fost făcută la Realitatea TV.
Situația manualelor pentru noul an școlar: Cei care acum intră în clasa a VII-a ar putea începe iar anul fără cărți pe bănci Doar pentru 5,73% din necesarul de manuale pentru clasa a VII-a au fost semnate acorduri cadru, deși mai sunt o lună și jumătate până la începerea noului an școlar, potrivit unei note de informare a Ministerului Educației. Elevii care intră în clasa a VII-a, la toamnă, reprezintă o generație de "sacrificiu", având în vedere că în fiecare an școlar aceștia au primit cu mari întârzieri, chiar și de câteva luni, manualele necesare.
Lecție de viață. Profesorul nevăzător care a luat 10 la titularizare: „Sper să-i inspir și pe alții” Dumitru Tudorache este unul dintre cei 92 de profesori care au luat nota 10 la examenul de titularizare. La 50 de ani, Dumitru Tudorache și-a dorit mult să lucreze în sistemul de educație. Nu a ținut cont că este aproape nevăzător. A considerat că problemele de vedere pe care le are nu sunt o piedică pentru el.
Rezultate titularizare 2019. Harta procentelor de promovare pentru fiecare județ în parte/ Cel mai mare procent în Prahova – 58,5, cel mai mic procent în Giurgiu - 26,7% Rezultate titularizare 2019. În opt județe s-au înregistrat procente de promovare mai mari de 50%, în timp ce în 7 județe procentele au fost sub 40%, arată datele oficiale de la Ministerul Educației. Cel mai mare procent de promovare s-a înregistrat în județul Prahova – 58,5%, iar cel mai mic în județul Giurgiu, unde numai 26,7% dintre candidați au luat note de minimum 7.
Rezultate Titularizare 2019. Mai puțin de jumătate dintre profesori au obținut nota 7 / Andronescu: ”​Nu e important procentul de promovare, ci să trimitem în sistem profesori bine pregătiți” Mai puțin de jumătate dintre profesorii care au dat examenul de titularizare au obținut note de peste 7, minimum necesar pentru angajarea pe perioadă nedeterminată. Datele de la Ministerul Educației arată că, înainte de contestații, rata notelor peste 7 obţinute de candidaţii care au participat la proba scrisă este de 46,86%, mai mare decât în 2018 când a fost 47,40%, respectiv 45,73% în 2017. 92 de candidaţi (0,47%) au obţinut nota 10, iar 9.072 de candidaţi (46,39%) au obţinut note între 7 şi 9,99.
Rezultate titularizare 2019. La București, peste 52% dintre candidați au luat note peste 7 Rezultate titularizare 2019. În Capitală, 52,16% dintre candidații care au participat la examenul de titularizare au luat peste nota 7, minimul cu care pot obține un post permanent, arată datele de la Inspectoratul Școlar al Municipiului București. Un număr de 11 profesori au obținut nota 10 la proba scrisă a examenului de titularizare.
Rezultate titularizare 2019. Ministerul Educației a publicat rezultatele la examen. HARTĂ Rezultate titularizare 2019. Ministerul Educației a publicat astăzi pe edu.ro rezultatele de la proba scrisă de la titularizare. Cei 23.572 de candidaţi care s-au prezentat la examen au aflat ce note au obținut.
Definitivat 2019. Examenul prin care profesorii capătă dreptul să-și ia gradele didactice are loc miercuri Definitivat 2019. Ministerul Educației organizează, miercuri, proba scrisă a examenului de definitivare în învățământ. Cei care s-au înscris la examen ar fi trebuit să treacă până acum de mai multe probe. Conform Metodologiei „pentru a se putea prezenta la proba scrisă, candidații trebuie să îndeplinească, cumulativ, următoarele condiții: efectuarea unui stagiu de predare în specialitate de cel puţin 1 an; calificativul pentru anul şcolar în curs „Bine” sau „Foarte bine”; media aritmetică a notelor obținute la cele două inspecții la clasă și la evaluarea portofoliului profesional - minimum 8, dar note nu mai mici de 7 la probele menționate anterior.
Rezultate titularizare 2019. Miercuri au fost afișate rezultatele la proba scrisă. Când se depun contestațiile Rezultate titularizare 2019. Candidații care au susținut examenul de titularizare săptămâna trecută au aflsat, marți, la ora 11, ce note au obținut la proba scrisă a examenului. Pentru susţinerea acestei probe s-au înscris 27.724 de candidaţi, dar la examen s-au prezentat numai 23.572 de candidaţi, potrivit datelor de la Ministerul Educației. La nivel naţional sunt disponibile 4.319 posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată. Dintre acestea, 3.091 de posturi didactice/catedre vacante sunt în mediul urban şi 1.228 în mediul rural.
Elevii români au obținut șase medalii la Olimpiada Internațională de Matematică Elevii români au obținut 6 medalii la Olimpiada Internațională de Matematică (OIM), care a avut loc între 10 și 22 iulie la Bath, Marea Britanie. Dintre medaliile obținute, o medalie este de aur, două sunt de argint și trei de bronz.
Elevii români au obținut trei medalii de aur și una de argint la prima ediţie a Olimpiadei Balcanice de Fizică Lotul olimpic al României a obținut trei medalii de aur și o medalie de argint la prima ediţie a Olimpiadei Balcanice de Fizică, desfășurată la Salonic, în perioada 14-18 iulie 2019, a anunțat Ministerul Educației.
Titularizare 2019. 87% dintre cei înscriși la examen au fost prezenți Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a precizat joi că din promoţia de absolvenţi din acest an s-au prezentat la titularizare 87%.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by
mobile version