EDUCATIE
Lecție online pentru Evaluarea Națională clasa a VIII-a: Verbe predicative și verbe copulative Pregătirea pentru examen este, în general, provocatoare, cu atât mai mult acum în contextul pe care îl cunoaștem cu toții. Astăzi începem un proiect Hotnews.ro și ExamenulTau.ro, în care vă oferim resurse educaționale utile în vederea pregătirii pentru Evaluarea Națională de la sfârșitul clasei a VIII-a.

După vizionarea fiecărui video, aveți Acces GRATUIT (prin creare de cont) către sute de resurse pentru limba română și matematică, resurse de calitate la care pot avea acces profesorii și elevii.
Admitere fără taxă şi examen la Universitatea Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Iași Conducerea Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară "Ion Ionescu de la Brad" (USAMV) din Iaşi a decis eliminarea taxei de înscriere la admiterea din luna iulie, precum și a examenului pentru admiterea la cele patru facultății ale universității.
Eurodeputatul Victor Negrescu a lansat o tabletă educațională adaptată învăţământului digital românesc Europarlamentarul român Victor Negrescu a anunțat, marți, că a lansat o tabletă care conține aplicații și materiale educaționale adaptate învăţământului digital românesc. Negrescu susține că dispozitivele mobile vor fi distribuite gratuit către copiii din zonele cele mai defavorizate.
Lecții online pentru clasa I și a III-a: Despre bani și despre cum să formulezi o rugăminte Copiii pot învăța în timp ce se joacă, iar dezvoltarea motivației pentru educație a copiilor este una dintre căutările esențiale ale oricărui demers educațional. Astăzi începem un proiect Hotnews.ro și ScoalaIntuitext.ro în care vă oferim, pentru clasele I-IV resurse educaționale pe placul copiilor, cu explicații clare și ușor de înțeles.
Klaus Iohannis a sesizat la CCR proiectul PSD pentru modificarea Legii Educației Naționale Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, luni, Curţii Constituţionale a României (CCR) o sesizare de neconstituţionalitate asupra unui act normativ iniţiat de PSD care completează Legea Educaţiei Naţionale nr. 1/2011.
Educația, pe perioada stării de alertă: Inspectoratele și școlile au obligația să asigure resursele educaționale pentru elevii care nu au acces la tehnologie Pe durata stării de alertă, activitățile didactice ce impun prezența fizică a antepreşcolarilor, preşcolarilor, elevilor şi studenţilor în unităţile şi instituţiile de învăţământ se poate suspenda în perioada stabilită prin hotărârea Comitetului Național pentru Situaţii Speciale de Urgenţă (CNSSU), prin ordin comun al ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății, se arată în proiectul de lege privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19 pe perioada stării de alertă.
Ministrul Educației vine cu precizări: Profesorii și elevii cu părinți peste 65 de ani nu vor avea interzis în școli pentru pregătire / Am discutat cu Arafat să luăm măsuri suplimentare Profesorii peste 65 de ani și elevii cu părinți peste această vârstă nu vor avea interzis în școli pentru pregătirea în vederea Evaluării Naționale și a Bacalaureatului. Precizările vin chiar de la ministrul Educației, Monica Anisie, după ce Institutul Național pentru Sănătate Publică (INSP) a făcut o propunere în acest sens.
Interzis în școli la pregătire pentru elevii și profesorii care suferă de afecțiuni cronice sau care locuiesc cu persoane de peste 65 de ani (proiect) Elevilor și profesorilor care suferă de afecțiuni cronice sau locuiesc împreună cu persoane care suferă de astfel de afecțiuni sau au peste 65 de ani le este interzisă participarea la activitățile de pregătire care se vor relua în școli odată cu relaxarea măsurilor impuse în perioada de urgență, se arată în proiectul propus de Institutul Național de Sănătate publică.
Școala online în vreme de pandemie: Peste 900.000 de elevi din învățământul preuniversitar din România, adică 32%, nu au acces individual la un dispozitiv dedicat funcțional - studiu IRES Peste 900.000 de copii înscriși în învățământul preuniversitar din România, adică 32%, nu au acces individual la un dispozitiv dedicat funcțional - laptop, tabletă, desktop - pentru școala online, conform unui studiu al Institutului Român pentru Evaluare și Strategie – IRES. Cifra este de 3,6 ori mai mare decât evaluarea Ministerul Educației, spun autorii studiului.
Circa 250.000 de elevi vor primi gratuit tablete Guvernul va aloca din fondul de rezervă 150 de milioane de lei pentru achiziționarea de tablete pentru 250.000 de elevi defavorizați, care acum nu au posilbitatea să participe la cursurile online la distanță, a anunțat Ionel Dancă, șeful Cancelariei prim-ministrului.
Ministrul Educației: Luăm în calcul ca probele de competenţe de la Bacalaureat să fie susținute online Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat joi seara, într-o emisiune la Realitatea Plus, că la examenul de Bacalaureat din acest an elevii vor da prima dată probele scrise, apoi pe cele de competență. „Luăm în calcul să dăm probele de competenţe de la Bacalaureat online”, a afirmat Anisie.Cum se vor desfășura examenele naţionale / Anisie: Elevilor li se va lua temperatura; ei vor parcurge un culoar bine definit de unitatea de învăţământ
Cum se vor desfășura examenele naţionale / Anisie: Elevilor li se va lua temperatura; ei vor parcurge un culoar bine definit de unitatea de învăţământ Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat joi seara, într-o emisiune la Realitatea Plus, că s-a gândit la o procedură pentru cursurile de pregătire privind examenele naţionale, menţionând că elevilor li se va lua temperatura, după care vor parcurge un culoar bine definit de unitatea de învăţământ.
Anisie: Elevii vor avea internet timp de doi ani și tablete. Vor fi alocate 150 de milioane de lei Ministrul Educației, Monica Anisie, a adus lămuriri cu privire la achiziția de tablete pentru elevii din medii defavorizate, ea spunând că ei vor beneficia și de echipamente și de internet timp de doi ani, iar din Fondul de rezervă al Guvernului vor fi alocate 150 de milioane de lei, potrivit Mediafax.Tablete pentru elevi și măști pentru categoriile vulnerabile, achiziționate din Fondul de rezervă
Universitățile, obligate să stocheze pe termen nelimitat filmările de la examenele de absolvire / Decizia, contestată de rectori Universitățile vor avea obligația, potrivit unui ordin al ministrului Educației, de a stoca o perioadă mai lungă filmările de la examenele de absolvire susținute de studenți, măsură contestată de rectori, care spun că instituțiile de învățământ nu au astfel de capacități mari de stocare.
Tablete pentru elevi și măști pentru categoriile vulnerabile, achiziționate din Fondul de rezervă Premierul Ludovic Orban a anunțat, joi seara, înaintea ședinței de guvern, că Excutivul a luat decizia de a achiziționa tablete pentru elevii care nu au acces la cursurile online, dar și măști pentru categoriile de persoane vulnerabile, banii fiind asigurați din Fondul de rezervă al Guvernului, potrivit Mediafax.
Candidații la facultățile universităților de Medicină și Farmacie din țară vor susține examenul de admitere în aceeași zi - 26 iulie / În ce condiții se va da examenul în București Candidații la facultățile universităților de Medicină și Farmacie din țară - București, Iași, Târgu Mureș, Cluj-Napoca, Timișoara și Craiova - vor da examenul de admitere în aceeași zi, respectiv duminică, 26 iulie, a declarat joi pentru HotNews.ro rectorul UMF "Carol Davila" din București Viorel Jinga. În Capitală, candidații vor susține examenul și în clădirile celorlalte universități, astfel încât să nu se înghesuie în săli.
VIDEO Schimbări majore la admiterea la facultate. La Universitatea București va fi examen doar la Drept. Nici la facultățile Universității de Vest Timișoara nu va fi examen de admitere în acest an Singura facultate de la universitatea București unde în acest an se va da examen va fi Facultatea de Drept, iar la celelalte admiterea va fi în baza mediei și a unor note obținute la bacalaureat la diferite discipline, în funcție de specificul facultății, a declarat rectorul Universității București, Marian Preda, la întâlnirile HotNews.ro #deladistanță. VIDEO Rectorii Universității Babeș-Bolyai din Cluj, Universității București și Universității de Vest Timișoara, invitați #deladistanță: Generația digitală nu este nici ea atât de bine pregătită pentru a învăța intensiv online / Nu aceasta este forma unui învățământ de calitate pe care dorim să-l facemRectorul Universității „Babeș - Bolyai”: Suntem pregătiți pentru examene online. Dacă se pune problema de a amâna câteva luni admiterea, eu prefer varianta de a amâna și de a da examen fizicUniversitatea din București: Examen doar la Facultatea de DreptUniversitatea de Vest Timișoara: La admitere vom lua în calcul doar bacalaureatulCandidații la facultățile universităților de Medicină și Farmacie din țară vor susține examenul de admitere în aceeași zi - 26 iulie / În ce condiții se va da examenul în București
Admitere facultate 2020 - Universitatea „Babeș - Bolyai”. Rector: Suntem pregătiți pentru examene online. Dacă se pune problema de a amâna câteva luni admiterea, eu prefer varianta de a amâna și de a da examen fizic Universitatea „Babes-Bolyai” din Cluj Napoca ia în calcul pentru admiterea la facultate 2020 susținerea examenului online, dar dacă se va pune problema ca examenele să poată fi susținute fizic, cu câteva luni întârziere, se va opta pentru această variantă, a declarat într-un interviu pentru HotNews.ro rectorul Daniel David.
Admitere facultate 2020 - Universitatea din București: Examen doar la Facultatea de Drept Admiterea 2020 la facultate în cadrul Universității din București va fi pe baza unui concurs de dosare, excepție făcând Facultatea de Drept unde se va da examen. La celelalte facultăți, pentru admiterea în anul universitar 2020-2021 se va ține cont de mediile de la bacalaurat sau pe o combinație a acestora cu note obținute la anumite discipline în timpul liceului.
​ Salvații Copiii cere Guvernului permisiunea de a organiza cursuri de recuperare, pe timpul verii, pentru copiii care nu au făcut lecții la distanță Salvați Copiii solicită Guvernului și autorităților locale că, în perioada verii, în funcție de evoluția pandemiei și de redefinirea restricțiilor sociale, să poată fi organizate cursuri de recuperare cu grupe mici de copii, în spații cu destinație educațională. La nivel național, în acest moment aproximativ 250.000 de elevi nu au acces la tehnologie și, deci, nu pot desfășura cursuri online, potrivit estimării făcute chiar de Ministrul Educației, Monica Anisie.
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by