EDUCATIE
Consiliul Naţional al Elevilor cere Guvernului includerea în viitorul buget a fondurilor pentru programul ”Masa caldă” și ”Şcoală după şcoală” Consiliul Naţional al Elevilor (CNE) a solicitat, miercuri, Guvernului includerea în proiectul privind bugetul de stat pentru anul 2020 a unor sume pentru finanţarea unor programe precum 'Masa Caldă' în şcoli sau de dotare completă - lifturi, rampe de acces, grupuri sanitare.
Tudorel Toader vrea să candideze pentru un nou mandat de rector al Universității "Cuza" din Iași: Să nu confundăm perioada cât am fost ministru al Justiției cu funcția de rector. Tudorel Toader vrea să candideze pentru un nou mandat de rector al Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, vorbind despre reușitele sale în această calitate. El le transmite contestatarilor săi din universitate să nu confunde perioada în care a fost ministru al Justiției, fiind suspendat de la șefia Universității ieșene, cu funcția de rector. "Sunt demnități diferite, competențe diferite, perioade de exercitare diferite", a declarat fostul ministru al Justiției la postul ieșean Radio HIT.
FOTO Copiii dintr-o localitate din Bacău sunt duși cu căruța la școală Mai mulți copii îngrămădiți într-o căruță au fost fotografiați miercuri dimineață, în jurul orei 7.30, în drum spre școala din Tisa Silvestri, comuna Odobești, județul Bacău, relatează Ziarul de Bacău. Potrivit autorităților, elevii sunt transportați cu căruța pentru că microbuzul școlar face curse doar în afara localității.
Titularizare 2020. Profesorii care nu au modulele psihopedagogice finalizate nu vor putea participa la titularizare- Ordin Examenul de titularizare va avea loc pe 15 iulie 2020, se arată în ordinul privind metodologia - cadru privind mobilitatea personalului didactic de predare în învățământul preuniversitar, publicat în Monitorul Oficial. Ordinul arată că profesorii care nu au modulele psihopedagogice finalizate nu vor putea participa la titularizare.
Școlile nu mai sunt obligate să obțină autorizația ISU de incendiu/ Primăriile și proprietarii clădirilor trebuie să o obțină Școlile de stat și private nu vor mai fi obligate să obțină autorizația de incendiu atunci când sunt autorizate și acreditate, potrivit modificării legii publicate marți în Monitorul Oficial. Concret dosarul de acreditare nu va mai conţine şi autorizaţia de asigurare la incendiu, aşa cum se întâmpla până acum.
Ministerul Educației: Banii taiați de la Educație sunt de la un proiect care nu a fost scris Ministerul Educației și Cercetării precizează că cele 2 miliarde de lei, banii tăiați la rectificarea bugetară, provin de la proiectul „România modernă, România digitală”, care era cuprins în bugetul Educației și care nu a fost scris. MEC spune că pentru acest proiect nu a fost redactată și aprobată cererea de finanțare.
Rectificare bugetară Banii tăiați de la Educație sunt de la un proiect european, promis de Ecaterina Andronescu, dar care nici măcar nu ar fi fost semnat/ Andronescu: Eu când am plecat am lăsat proiectele definitivate - UPDATE Banii tăiați de la Educație, cei 2 miliarde de lei, sunt cei alocați pentru programul ”România modernă, România digitală” promis de fostul ministru Ecaterina Andronescu, dar care nu a căpătat nici măcar o formă scrisă. În februarie 2019, la susținerea bugetului în Parlament, Ecaterina Andronescu spunea că a cerut 400 de milioane de euro de la Uniunea Europeană pentru ca toate şcolile gimnaziale şi liceele din România să fie dotate cu table inteligente şi cu tablete. UPDATE Ecaterina Andronescu a declarat pentru HotNews.ro că proiectele privind digitalizarea școlilor au fost definitivate din luna august.Ministerul Educației: Banii taiați de la Educație sunt de la un proiect care nu a fost scris
Nou consilier la Educație: Daniela Vișoianu, expert care a lucrat la proiectul ”România Educată” al președintelui Iohannis Ministrul Educației, Monica Anisie, are un nou consilier pe probleme de educație. Este vorba de Daniela Vișoianu, președintele Coaliției pentru Educație, care a anunțat, pe pagina sa de Facebook, că a devenit consilier.
Legea privind organizarea reţelei şcolare, retrimisă în Parlament/ Președinția României: Această reglementare poate genera neclarităţi în învățământ Preşedintele Klaus Iohannis solicită Parlamentului reexaminarea unei legi care vizează instituirea unor dispoziţii referitoare la constituirea instituţiilor de educaţie de drept public sau privat, reorganizarea acestor instituţii, precum şi cu privire la organizarea reţelei şcolare şi la asigurarea finanţării de bază a învăţământului de către stat.
Fondurile strânse în cadrul Festivalului Brazilor de Crăciun au fost folosite pentru educația a 40.000 de copii Aproape 40.000 de copii au beneficiat de fondurile strânse în cadrul Festivalului Brazilor de Crăciun, organizat anual de Salvați Copiii, arată datele organizației. În edițiile din ultimii 20 de ani, au fost strânși 5.317.800 de euro, bani folosiți pentru programe prin care copiii sunt aduși la școală: Grădinița estivală - 8.196 de copii, Școală dupa Școală – 27.173 de copii, A Doua Șansă – 4.116 de copii.
Bistrița-Năsăud: Nou protest contra profesorului condamnat pentru că a bătut elevi. Acesta nu a reușit să intre în școală nici cu jandarmii Zeci de părinţi ai elevilor care frecventează şcoala din comuna bistriţeană Şanţ s-au adunat din nou, luni dimineaţa, în faţa unităţii de învăţământ, pentru a protesta faţă de profesorul de sport condamnat pentru purtare abuzivă, care a anunţat că se întoarce pentru a-şi relua activitatea după mai multe luni de concediu medical, transmite Agerpres.
Ministerul Educației și Cercetării va avea 4 secretari de stat/ În total, vor fi 770 de posturi Ministerul Educației și Cercetării va avea patru secretari de stat și un număr maxim de 770 de posturi, după comasarea Educației cu Cercetarea, se arată într-un proiect de Hotărâre de Guvern privind organizarea și funcționarea Ministerului Educației și Cercetării, pus în dezbatere publică pe site-ul edu.ro.
VIDEO Protest în fața Ministerului Educației/ Câțiva elevi cer rezolvarea problemei transportului școlar în mediul rural - UPDATE Câțiva reprezentanți ai Asociației Elevilor din București și Ilfov și ai Asociației Elevilor din Constanța au protestat, vineri, în fața Ministerului Educației, cerând ministrului să rezolve problema transportului elevilor din mediul rural. Elevii spun că vor ca ministrul Educației să ajute de urgență la oprirea ordonantei 51/2019, care "a desființat transportul elevilor". UPDATE ora 18.00 Elevii spun că în urma discuțiilor cu ministrul Educației nu au ajuns la niciun rezultat și că dau termen până luni Guvernului să rezolve problema lor.
Elevii care nu obțin media 5 la Evaluarea Națională 2020 vor fi primiți la liceu- proiect al Ministerului Educației Toți elevii care susțin evaluarea națională în 2020 vor putea fi admiși la liceu, nu doar cei care au obținut medie peste 5, prevede un proiect de ordin al Ministerului Educației. În ordinul dat în septembrie de fostul ministru interimar, Daniel Breaz, se arăta că elevii care nu au obținut media 5 la evaluarea națională să meargă la școlile profesionale. Modificarea propusă de Ministerul Educației vine după ce ministrul Monica Anisie a spus că nu este de acord ca elevii care nu reușesc să obțină 5 la examen să fie trimiși la școlile profesionale.
Bullying-ul, interzis în școli începând de astăzi Legea care interzice bullying-ul în școli a intrat în vigoare, vineri, iar potrivit prevederilor este interzis orice comportament care constă în violență psihologică. Profesorii vor fi instruiți astfel încât să recunoască acest fenomen și să ia măsurile potrivite.
Monica Anisie vrea aproximativ 1% din PIB pentru Ministerul Educaţiei la rectificarea bugetară Ministrul Monica Anisie a declarat joi că vrea aproximativ 1% din PIB pentru Ministerul Educaţiei la rectificarea bugetară. Întrebată la Realitatea TV dacă solicită 1% din PIB, adică 10 miliarde de lei, la rectificarea bugetară, ea a răspuns: "Am făcut solicitarea pentru această rectificare. (...) E (suma - n.r.) aproximativă, pentru că îmi doresc să mişc lucrurile".
Comisia de „tăiat hârtii” de la Ministerul Educației are termen până la începutul semestrului II să-i scape pe profesori de balast Comisia de „tăiat hărtii” din Ministerul Educației s-a întâlnit joi, pentru prima dată, pentru a stabili obiectivele și calendarul de activitate prin care să îi scape pe profesori de hărtiile care-i încurcă în activitatea de la clasă. Din comisie fac parte 32 de persoane, printre care profesori din învățământul preșcolar, primar și gimnazial, reprezentanți ai sindicatelor, reprezentanți ai ARACIP și ai societății civile. Comisia are termen ca până la începutul semestrului al II- lea să întocmească un raport privind documentele de prisos profesorilor, iar ulterior acestea vor fi eliminate printr-un ordin de ministru. Președinta grupului de lucru este ministrul Educației, Monica Anisie.
Profesorii români nu sunt pregătiți să lucreze cu elevii cu nevoi educaționale speciale, spun sindicatele din învățământ Profesorii din România nu sunt pregătiți să lucreze cu elevii cu cerinţe educaţionale speciale (CES) și consideră că în școli trebuie să existe psihologi, nu doar consilieri școlari, susține Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI). Potrivit reprezentanților FSLI, ar fi necesar "screening la intrarea în învățământul de masă", deoarece "avem nevoie să știm cu cine lucrăm, dar și părinții au nevoie să știe ce copii au, ce potențial au copiii și încotro îi îndreptăm".
Alegeri prezidențiale 2019: Nouă școli din Capitală își suspendă cursurile vineri și luni Nouă școli din București își suspendă cursurile vineri și luni pentru orgnizarea celui de-al doilea tur de scrutin la alegerile prezidențiale, anunță Inspectoratul Școlar de la București. Vezi în articol lista școlilor unde cursurile se suspendă
Fost jurnalist sportiv și masterand la Academia SRI, numit consilier la Educație/ Anisie: Aveam nevoie de câteva idei pe tema sportului în școli Bogdan Steriopol, fost ziarist sportiv și masterand la Academia Națională de Informații "Mihai Viteazul" care aparține SRI, a fost numit consilier al ministrului Educației. Monica Anisie susține că a luat această decizie pentru că avea nevoie de idei în privința educației fizice.

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunal
  • 2717 zileHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by