EDUCATIE
Ministerul Educaţiei a fost dat în judecată pentru cazul unei eleve cu dizabilități din județul Covasna căruia nu i-a acordat profesor de sprijin la clasă Ministerul Educaţiei este chemat în judecată de către Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități (CEDCD) pentru "refuzul nelegal și îndelungat" de a aloca unei eleve cu dizabilități din județul Covasna profesor de sprijin la clasă. De asemenea, alături de Ministerul Educaţiei mai este chemat în instanță şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Covasna.
Noua OUG: Fără 6% din PIB pentru educație până în 2021. Impactul bugetar ar fi fost de 39,6 miliarde lei, în 2019 Educația nu va primi 6% din produsul intern brut până în 2021, iar cercetarea științifică nu va avea 1% din PIB, conform noului proiect de Ordonanță de Urgență publicat de Ministerul Finanțelor Publice.
Amendă pentru cantina Universității din Bucureşti. 101 kilograme de carne au fost confiscate Cantina Universității din București are probleme sanitare, anunţă Direcția pentru Siguranța Alimentelor, precizând că unitatea de învăţământ a fost amendată, iar 101 kilograme de carne de pui au fost confiscate, potrivit Mediafax. Universitatea spune că nu a pus în pericol viaţa studenţilor şi că în această cantină mânâncă şi rectorul, dar şi prorectorul universităţii.
Elevii intră vineri în vacanța de iarnă. Când se reiau cursurile semestrului I: structura anului școlar Elevii intră în vacanţa de iarnă pe 22 decembrie şi reiau cursurile şcolare peste trei săptămâni, pe 14 ianuarie. Va fi una din cele mai lungi vacanţe de iarnă, de 23 de zile, la fel cum a fost şi în anii 2015-2016 şi 2017-2018.
Toate şcolile din judeţul Timiş rămân închise marţi. În Mehedinţi şi Arad, în alte zeci de şcoli nu se vor ţine cursuri Şcolile din judeţul Timiş vor rămâne închise şi marţi din cauza ninsorilor, anunţă Ministerul Educaţiei. De asemenea, marți nu se vor ține ore în 40 de unități de învățământ din județul Arad, în 24 de şcoli din judeţul Mehedinți, în timp ce în Vâlcea va fi închisă o școală.
UPDATE Școli din opt județe vor fi închise luni și marți din cauza vremii Ninsorile și viscolul din ultimele zile afectează desfășurarea cursurilor școlare în opt județe din vestul țării. Astfel, cursurile vor fi suspendate integral luni, 17 decembrie, în județele Arad, Timiș, Mehedinți și Gorj, dar și în zeci de școli din Caraș-Severin, Hunedoara și Bihor, care au rămas fără curent electric. În Timiș, cursurile școlare sunt suspendate complet și marți, 18 decembrie, din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Alte zeci de școli din Arad, dar și una din Satu Mare, vor rămâne închise inclusiv marți, din cauza avariilor la rețeaua de energie electrică.
VIDEO ​Nicolae Hurduc, despre teoria evoluționismului: "Faptul că ADN-ul nostru este apropiat de ADN-ul altor supravieţuitoare de pe pământ nu înseamnă că avem o origine comună neapărat" Ministrul Cercetării, Nicolae Hurduc, a explicat într-un interviu pentru HotNews.ro de ce este adeptul teoriei lumilor paralele şi ce crede despre teoria evoluţionismului. Reamintim că, în urmă cu două luni de zile, când a fost numit ministru al Cercetării, Nicolae Hurduc a explicat într-o conferință de presă de ce a spus că nu crede că omul se trage din maimuță.
VIDEO INTERVIU Ministrul Cercetării, Nicolae Hurduc, despre „exodul creierelor”: Problema nu este plecarea, ci cum îi motivezi să se întoarcă. Totul ține de finanțare / În ce stadiu sunt lucrările la Laserul de la Măgurele și ce probleme au apărut Plecarea în străinătate a tinerilor cercetători nu este adevărata problemă pentru România, ci faptul că aceștia nu sunt motivați să se întoarcă. Iar acest lucru ține de finanțarea care ar asigura infrastructura necesară unei cercetări eficiente în România. O spune chiar ministrul Cercetării şi Inovării, Nicolae Hurduc, într-un interviu pentru HotNews.ro. Ministrul vorbește și despre situaţia Laserului de la Măgurele şi despre ce poate face România pentru a debloca situaţia echipamentelor pe care un consorţiu european condus de italieni nu mai vrea să le aducă.„Faptul că ADN-ul nostru este apropiat de ADN-ul altor supravieţuitoare de pe pământ nu înseamnă că avem o origine comună neapărat”
Cum va arăta Cetatea Alba Iulia în anul 2118. Proiectele elevilor câştigători ai Concursului Național Minecraft pentru Educație În anul 2118, Cetatea Alba Carolina și situl arheologic din Alba Iulia vor avea un muzeu modern Minecraft, sală de istorie, sală de arte plastice. Aşa şi-au închipuit elevii câştigători ai primei ediţii a Concursului Național Minecraft pentru Educație că se va întâmpla peste 100 de ani, atunci când românii vor sărbători 200 de ani de la Marea Unire.
Ecaterina Andronescu vrea să introducă ore suplimentare pentru elevii care „pierd ritmul” / Procedura de achiziție a manualelor va fi schimbată Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a anunțat joi seară, la România TV, că intenționează ca din semestrul II să introducă ”ore remediale” pentru elevii care, în urma evaluărilor naționale de la clasele a II-a, IV-a și a VI-a, dovedesc că au pierdut ritmul. De asemenea, Andronescu a spus că procedura de achiziție a manualelor va fi schimbată, în sensul că într-o primă etapă vor fi analizate elementele de conținut și corectitudine științifică, iar apoi va fi stabilit prețul.
Şase medalii pentru elevii români la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe Elevii români au obţinut cinci medalii de argint și o medalie de bronz la a XV-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe (IJSO), desfăşurată în perioada 2-11 decembrie, în Botswana (Gaborone).
Topul universităţilor din România. Clujul şi Bucureştiul pe primele locuri Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca se clasează pe primul loc în clasamentul universităţilor din România 2018, realizat de experţi independenţi cu sprijinul Asociației Cercetătorilor Ad Astra. În top urmează Universitatea din București și Universitatea Politehnică din București.
Unul din șapte studenți la Universitatea Politehnică din București va fi străin. În 2019, din Maroc vor veni 1.500 Universitatea Politehnică din Bucureşti va avea peste 1.500 de studenţi proveniţi din Maroc începând cu anul universitar 2019-2020. Mihnea Costoiu, rectorul Universităţii Politehnica, a declarat că, în total, universitatea va avea 3.500 de studenţi străini.
Românii sunt ultimii în Europa în topul participării la cursuri de formare profesională. Cine e pe primul loc Angajaţii români sunt pe ultimul loc în Europa privind participarea la educaţia formală sau non-formală, arată ultimul studiu Eurostat cu privire la educaţie şi training. Numai 7% dintre românii care sunt angajaţi au participat la o formă de educaţie şi formare profesională pe parcursul anului 2016, procent ce ne situează la distanţă de Grecia unde participarea la training este tot printre cele mai scăzute – 16,7%.
Demisii în cadrul CNATDCU din cauza standardelor minime de acordare a titlului de doctor Președintele, vicepreședintelui și şapte membri ai Comisiei de Biologie și Biochimie din cadrul CNATDCU au demisionat, anunţă Asociaţia Ad Astra, asociaţia cercetătorilor.
VIDEO Mihai Șora a participat alături de copiii din familii de refugiați la Ora de Caligrafie “Acasă, în România” Mihai Șora a participat, sâmbătă, la Ora de Caligrafie „Acasă, în România”, eveniment care a adus împreună copiii din familii de refugiaţi și mai multe personalități culturale. “Caligrafia este o disciplină interioară. Trebuie să încerci să scrii frumos și citeț, ca un semn de respect pentru cel care încearcă să descifreze ce ai scris acolo. Așa am învățat eu la școală. Spre deosebire de unii dintre copii pentru care școala e o pacoste, pentru mine școala a fost o bucurie”, le-a spus Mihai Șora copiilor care au participat la Ora de Caligrafie.
​VIDEO Andronescu vrea să schimbe Legea Educației. „Vreau să lansez un draft spre sfârșitul lui ianuarie, să fie în dezbatere până în martie” Ecaterina Andronescu, ministrul Educației, a declarat sâmbătă, la Universitatea Politehnică din București, că va pune în dezbatere publică o nouă lege a educației până la finalul lunii ianuarie. Documentul va sta în dezbatere publică timp de două luni.
Cele două scenarii din proiectul „România educată”, lansat de Iohannis: studii liceale de trei sau patru ani, bacalaureat teoretic, aplicat sau internațional, licența profesională Proiectul „România Educată”, lansat miercuri de președintele Klaus Iohannis, propune două scenarii pentru structura sistemului educațional, vizând toate ciclurile de învățământ. Ambele scenarii au în comun tranziții mai flexibile între cicluri, opțiuni suplimentare pentru tinerii din învățământul profesional, dezvoltarea învățământului de tip dual și prevăd, totodată, un rol crescut al consilierilor și portofoliilor educaționale, care devin operaționale. Iohannis: Proiectul România Educată este unul strategic, este nevoie de schimbare
VIDEO Mihai Şora, Victor Rebengiuc, Oana Pellea și Andreea Răducan promovează proiectul "România Educată" al lui Klaus Iohannis Preşedintele Klaus Iohannis lansează, miercuri, ora 17.00, la Palatul Cotroceni, proiectul "România Educată". Înainte cu câteva ore, Klaus Iohannis a distribuit pe contul lui de Facebook un video de promovare a proiectului, în care vorbesc despre educaţie mai multe personalităţi ale vieţii publice, printre care filosoful Mihai Şora, actorul Victor Rebengiuc, actriţa Oana Pellea şi sportiva Andreea Răducan.
Proiectul "România Educată", lansat astăzi de Klaus Iohannis Preşedintele Klaus Iohannis lansează, miercuri, ora 17.00, la Palatul Cotroceni, rezultatele proiectului "România Educată" iniţiat de şeful statului, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version