EDUCATIE
Două grădiniţe din Sectorul 4 au primit amendă de 10.000 lei fiecare/ ANPC le-a pus în vedere să părăsească spaţiul în care funcţionează temporar Grădiniţa ''101 Dalmaţieni'' şi grădiniţa afiliată Şcolii Gimnaziale ''Avram Iancu'' din Sectorul 4 au primit din partea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) amendă de câte 10.000 de lei şi notificare de părăsire a spaţiului în care funcţionează temporar, a anunţat, marţi, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (IŞMB).
Cum a reușit un colegiu tehnic să-și dubleze procentul de promovare la bacalaureat/ În liceele care fac ore remediale, rata de promovare la BAC a crescut cu 4,41% Până în 2018, Colegiul Tehnic ”Dinicu Golescu” din Capitală reușea să obțină un procent de promovare la bacalaureat de aproximativ 30%. Anul trecut, ceva s-a schimbat și procentul de promovare de la examenul de maturitate a ajuns la 60%. Profesorii spun că rezultatele au apărut după ce liceul a intrat în proiectul ROSE (Romania Second Education Project), finanțat cu 200 de milioane de euro de Banca Mondială, prin care elevii se pregătesc suplimentar.
Peste 2.200 de elevi stau acasă din cauza suspendării cursurilor/ Lista școlilor unde nu se fac ore Ministerul Educației anunță că luni, 2.233 de elevi stau acasă din cauza suspendării cursurilor din școlile lor în urma cazurilor de gripă. Cursurile sunt suspendate integral în trei grădinițe din București, Sibiu și Iași.
Consiliul Național al Elevilor: Tarifele maximale stabilite de Ministerul Educației nu vor acoperi toată naveta elevilor Reprezentanții Consiliului Național al Elevilor spun că, vineri, au discutat la Ministerul Educației o hotărâre de guvern privind aprobarea procedurii de decontare a cheltuielilor aferente transportului elevilor navetiști, dar că acest document conține noi tarife maximale care nu vor permite decontarea integrală a navetei elevilor.
Campanie pentru promovarea lecturii printre elevi/ De Ziua Îndrăgostiților, elevii de la ”Colegiul Gheorghe Lazăr” au primit câte o carte Elevii de la Colegiul Național ”Gheorghe Lazăr” din București au avut parte de o surpriză de Ziua Îndrăgostiților. Toți elevii au primit câte o carte în cadrul unei campanii pentru promovarea cititului în rândul tinerilor. Mai mulți angajați de la o firmă de curierat le-au livrat elevilor, direct în sălile de clasă, 750 de cărți cu povești clasice de iubire scrise de autori celebri.
VIDEO Drumul zilnic spre școală al unei fetițe de clasa a doua dintr-un sat din Cluj: Doi kilometri și jumătate pe jos, prin noroi Copiii dintr-un sat din județul Cluj sunt nevoiți să parcurgă zilnic drumul spre școală pe jos, pe un drumeag plin de noroi, situația fiind semnalată de mama unei fetițe de clasa a II-a, care a postat mai multe imagini pe Facebook. "Nu vă gândiți ca noi înotam în noroi și suntem izolați de toate mijloacele de transport", este mesajul femeii către autoritățile locale.
Elevii pot primi ajutor financiar de 200 de euro să-și cumpere calculatoare/ Calendarul pentru acordarea unui ajutor financiar (proiect) Elevii care nu au posibilități materiale vor primi un ajutor financiar în valoare de 200 de euro pentru cumpărarea unui calculator sau a unei tablete, arată un proiect hotărâre pus în dezbatere publică de Ministerul Educației. Actul normativ actualizează normele metodologice pentru aplicarea Legii nr. 269/2004 pentru acordarea unui ajutor financiar în vederea stimulării achiziţionării de calculatoare. Condiția este ca venitul brut lunar pe membru de familie să fie de maxim 250 lei.
Cum se face înscrierea în clasa pregătitoare: fiecare inspectorat își elaborează o procedură/ Calendarul complet al încrierii în anul școlar 2020- 2021 Clasele pregătitoare vor fi alcătuite după o procedură clară elaborată de fiecare inspectorat în parte, arată metodologia de înscriere discutată vineri în Consiliul pentru Dialog Social de la Ministerul Educației. Clasele vor fi alcătuite astfel încât să fie respectate criteriile de transparență, echitate, nondiscriminatorie și incluziune.
Ministerul Educației a modificat din nou data olimpiadei naționale de Matematică și a decalat cu o zi data pentru olimpiada de Fizică/ Calendarul complet al olimpiadelor Ministerul Educației a modificat din nou calendarul olimpiadelor naționale, revenind la datele stabilite de anul trecut. Astfel, Olimpiada de Matematică va avea loc între 5-10 aprilie pentru clasele VII-XII și 5-9 aprilie 2020 pentru clasele V-VI. Pentru Olimpiada de Fizică a fost modificată data începerii concursului, nu mai începe pe 12 aprilie, ci pe 13 aprilie. Olimpiada la Limba Rromani va avea loc între 8-11 aprilie 2020, fiind cu 2 zile mai devreme decât se stabilise la începutul acestei săptămâni.
Toți copiii de la grădiniță și învățământul primar vor primi masă caldă la școală/ Programul ”Școală după școală” va fi extins la toate școlile până în 2030 Toți copiii de la grădiniță, preşcolarii şi elevii din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat, respectiv acreditat confesional şi particular, vor primi o masă caldă la școală, arată legea adoptată de Senat care a modificat masiv legea educației și care acum se află la promulgare la președintele Klaus Iohannis. Actul normativ schimbă complet articolul 58 din legea educației prin care în prezent este reglementat programul ”Școală după școală”. Atât programul „Masă caldă la şcoală”, cât și programul ”Școală după școală” vor fi generalizate pentru întregul sistem de învăţământ preuniversitar până în anul 2030. Modificări importante la legea educației: Scade numărul de copii dintr-o clasă/ Transportul va fi gratuit pentru elevi/ Se elimină numărul maxim de mandate pentru rectori
Ministerul Educației: Peste 3.800 de elevi stau acasă, joi, din cauza cazurilor de gripă/ Lista școlilor închise parțial și integral Ministerul Educației anunță că ​3.839 de elevi stau acasă din cauza suspendării cursurilor din școlilor lor, în urma mai multor cazuri de gripă. 106 școli din toată țara sunt închise parțial, iar una singură este închisă integral.
20 de milioane de euro pentru un nou program-pilot „Școală după Școală”, începând cu luna septembrie Guvernul va lansa în dezbatere publică un nou apel pentru un proiect-pilot de tipul after-school, din bani europeni, 20 de milioane de euro fiind destinați proiectului care vizează elevi care provin din zone defavorizate și familii dezavantajate și care sunt expuși riscului de abandon școlar.
Elevii susțin că ordonanța corectată privind transportul nu le rezolvă problema Ordonanța de urgență modificată în urma unei erori materiale reprezintă tentativa prin care Guvernul României încearcă să rezolve problema transportului elevilor continuă să discrimineze elevii, arată Consiliul Național al Elevilor într-un comunicat de presă. Ordonanța privind decontarea navetei elevilor a fost corectată în Monitorul Oficial
Ordonanța privind decontarea navetei elevilor a fost corectată în Monitorul Oficial Ordonanța de Urgență privind decontarea transportului elevilor, publicată marți cu o eroare în Monitorul Oficial, a fost fost corectată. Astfel, miercuri seara, a fost publicată în Monitorul Oficial o rectificare prin care se precizează că în loc de "emise de operatorii de transport rutier" se va citi: "emise de operatorii de transport".
Cum vor fi evaluate școlile doctorale: Etica în cercetarea științifică va fi disciplină obligatorie/ Ce prevede metodologia aprobată de Ministerul Educației (document) Școlile doctorale vor fi evaluate la fiecare 5 ani în vederea acreditării, iar acest lucru se va face de regulă în cadrul evalurării universității care coordonează această școală, potrivit metodologiei de evaluare a școlilor doctorale obținută de HotNews. Un conducător de doctorat nu va avea mai mult de 3 studenți doctoranzi, iar obligatoriu una dintre disciplinele studiate la doctorat va fi etica în cercetarea științifică și a proprietății intelectuale. Echipele care vor face evaluarea școlilor doctorale vor avea în componeță un expert internațional.
Anisie: Peste 7.000 de teze de doctorat vor fi făcute publice. Școlile doctorale, evaluate Peste 7.000 de teze de doctorat vor fi făcute publice, în curând, de Ministerul Educației, iar școlile doctorale vor fi analizate de evaluatori internaționali, a anunțat, miercuri, ministrul Educației, Monica Anisie.
Profesoară ASE: Vedem în Universități. Calitatea studenților scade de la an la an Un procent foarte mare de copii nu pot învăța din cauza sistemului educațional care este precar, a declarat Cristina Boboc, prof. univ. dr. la Academia de Studii Economice (ASE), într-o conferință pe tema pieței muncii.
Ministerul Educației: 104 școli sunt închise parțial miercuri, din cauza gripei Ministerul Educației anunță că, miercuri, ​3.653 de elevi stau acasă din cauza suspendării cursurilor în școlile lor. În total, 104 școli sunt închise parțial din cauza gripei.
Dolj: 17 copii din Dăneți și 9 din Dăbuleni s-au simțit rău la școală. În primul caz ar fi vorba despre o intoxicație de la substanțele folosite în școală pentru curățenie - UPDATE Mai mulți elevi de la școala din comuna Daneți, județul Dolj, au fost duşi la dispensarul din localitate, după ce s-au simțit rău la școală. Primele informații arătau că o posibilă cauză ar fi deratizarea care ar fi fost făcută la școală, însă viceprimarul comunei susține că deratizarea a fost făcută cu mult timp în urmă și că ar fi vorba despre o intoxicație de la substanțele de curățenie folosite de femeile de serviciu de la școală, potrivit Mediafax.
Eroare la publicarea în Monitorul Oficial a ordonanței privind decontarea navetei elevilor/ Monica Anisie: Miercuri apare forma rectificată, cea corectă, aprobată de Guvern Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat pentru Hotnews că ordonanța privind decontarea transportului elevilor publicată marți în Monitorul Oficial nu este cea aprobată de Guvern în ședința din 4 februarie 2020, ci o variantă inițială care ulterior a fost schimbată.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by