ADMINISTRATIE LOCALA
Cum si-a rezolvat Stockholm problemele de trafic In Bucuresti, pentru a rezolva problemele de trafic, Primaria Capitalei construieste pasaje si drumuri costisitoare, o parte dintre ele incurajand automobilele sa tranziteze centrul orasului (Pasajul de peste bd. Barbu Vacarescu, Pasajul de la Piata Charles de Gaulle, Diametrala Buzesti-Berzei-Uranus). Autoritatile din Stockholm, unul dintre cele mai civilizate orase ale lumii, pentru a reduce traficul, au pus inca din 2006 taxa pentru masinile care tranziteaza centrul, construiesc parcari "park&ride", dezvolta transportul in comun si construiesc piste pentru biciclete. Unde conduc masurile luate de cele doua capitale? In 2010 Stockholm-ul a fost desemnat de Comisia Europeana "European Green Capital". In acelasi an Bucurestiul s-a clasat pe pozitia a doua in topul celor mai poluate capitale europene. Citeste in articol cum si-a rezolvat Stockholm-ul problemele de trafic si de ce a ajuns capitala verde.
​​EXCLUSIV Millenium Building Development cere Primariei Capitalei sa introduca in legalitate turnul de 18 etaje de langa Cathedrala Sfantul Iosif Compania Millenium Building Development cere Primariei Capitalei sa introduca in legalitate celebrul turn de 18 etaje de langa Cathedrala Sfantul Iosif. Pentru a sustine intrarea in legalitate, proprietarii cladirii au depus la Primarie cateva memorii care le sustin cauza. Autorizatia de construire a cladirii a fost anulata de instanta in iunie 2011, la cererea Arhiepiscopiei Romano Catolice, iar acum se afla pe rol mai multe procese care au ca scop demolare a imobilului. La inceputul lunii septembrie Tribunalul Dambovita a decis demolarea turnului, insa sentinta nu este definitiva.
​​VIDEO FOTOGALERIE S-a redeschis parcul "Oraselul Copiilor". Vezi cum arata dupa ce Primaria sectorului 4 a investit acolo 19 milioane de lei Primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a inaugurat duminica parcul "Oraselul Copiilor" din Capitala, dupa ce spatiul verde s-a aflat timp de aproape un an in lucrari de reamenajare. Au fost plantati 500 de copaci, s-au construit o cascada artificiala, o fantana arteziana in forma de floare, canale navigabile, o roata si o biblioteca suspendata unde vizitatorii vor avea acces la internet wireless, vor putea inchiria carti sau eBooks. Pentru cei mici s-a amenajat "Casa indienilor", unde copiii se vor putea plimba cu poneii. Piedone spune ca acesta este doar inceputul, duminica fiind deschis doar 30% din parc.Da click pe imagine pentru a vedea FOTOGALERIA
​DEZBATERE PUBLICA Lucrarile de amenajare a Pietei Universitatii au intrat pe ultima suta de metri. Ce parere aveti despre felul cum arata cel mai important spatiu public din oras? Lucrarile de amenajare a Pietei Universitatii au intrat pe ultima suta de metri. Intrarile in parcajul subteran au fost construite, iar muncitorii aproape au terminat de pus pavajul si stalpisorii care delimiteaza trotuarele de spatiul carosabil. Ceea ce s-a realizat nu seamana insa nici pe departe cu proiectul care a castigat concursul organizat de municipalitate impreuna cu Ordinul Arhitectilor Bucuresti pentru reamenajarea spatiului public. In primul rand, toata suprafata este betonata, nefiind plantat niciun copac. Corpurile de iluminat propuse de arhitecti lipsesc, iar intrarile in parcarea subterana se suprapun peste cladirile istorice. In mijlocul pietei au fost puse aerisirile de la parcare.Da click pe FOTOGALERIE pentru a vedea cum arata in prezent Piata Universitatii
Demolarea casei de pe Kiseleff 39 si ce pateste un primar care emite ilegal o autorizatie de demolare Curtea de apel Bucuresti a anulat autorizatia de demolare semnata de primarul Capitalei, Sorin Oprescu, pentru cladirea de pe Soseaua Kiselef nr. 39 pe motiv ca aceasta nu a fost emisa legal, procesul fiind intentat de Asociatia Salvati Bucurestiul. Imobilul, construit in perioada interbelica - o casa frumoasa dupa cum spun majoritatea celor care o stiau - a fost demolat insa in urma cu 2 ani, imediat dupa emiterea autorizatiei de demolare. Principala intrebare este ce se intampla mai departe si cum vor plati cei vinovati. Pana acum, in alte cazuri similare, nimeni nu a patit nimic.
Curtea de Apel Bucuresti il obliga pe primarul sectorului 4 sa aprobe construirea unui cartier rezidential pe un spatiu verde de 20.000 mp, parte din Parcul Tineretului Curtea de Apel Bucuresti il obliga pe primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, sa semneze o autorizatie de construire pentru un cartier rezidential cu cladiri de 2 etaje si mansarda pe un spatiu verde de circa 20.000 mp (str. Pridvorului nr.28). Acest teren a facut parte pana in 2007 din Parcul Tineretului, dupa care a fost retrocedat. Sentinta este definitiva si irevocabila. Proprietarul terenului este Marioara Micsunescu.  Potrivit Primariei sector 4, pe teren sunt circa 500 de copaci care ar urma sa fie taiati.
Decizie Curtea de Apel Bucuresti: Primarul Capitalei Sorin Oprescu a emis ilegal autorizatia de demolare pentru o casa construita in perioada interbelica pe Soseaua Kiseleff. Casa a fost demolata in baza acelei autorizatii Primarul Sorin Oprescu a emis ilegal autorizatia de demolare pentru un imobil construit in perioada interbelica pe Soseaua Kiseleff nr. 39. Decizia a fost data de Curtea de Apel Bucuresti pe 8 octombrie 2012 si este definitiva si irevocabila, se arata intr-un comunicat al Asociatiei Salvati Bucurestiul, ong-ul care a cerut in instanta anularea actului administrativ. In baza autorizatiei de demolare emise de primarul general, casa a fost demolata in septembrie 2010.
​​FOTOREPORTAJ Capitala in bezna. De ce nu sunt iluminate zeci de strazi din Bucuresti In ultimele luni tot mai multe strazi din centru Bucurestiului raman in bezna dupa lasarea serii. Strada Mihai Eminescu, Calea Grivitei, strada Eremia Grigorescu, strada Tudor Arghezi sunt doar cateva dintre exemplele care ies la iveala dupa o scurta plimbare. Desi pe strada sunt stalpi de iluminat, iar Primaria Capitalei ar trebui sa se ocupe ca sistemul de iluminat public stradal sa fie functional, singura sursa de lumina o constituie semafoarele, becurile din casele oamenilor si reclamele luminoase amplasate pe cladiri. Municipalitatea da vina pentru acesta situatie pe Consiliul General, care ar fi alocat in ultimii 2 ani doar 30% din suma necesara...
VIDEO RADET Bucuresti: Din 15 octombrie incep probele pentru incalzirea locuintelor RADET a anuntat ca incepand cu 15 octombrie va initia efectuarea probelor la cald in sistemul centralizat de incalzire, avand in vedere scaderea accentuata a temperaturilor exterioare si prognozele meteorologice pentru municipiul Bucuresti, informeaza Agerpres citand un comunicat de presa al regiei de termoficare.
Primarul Sorin Oprescu cauta investitori pentru autostrada suspendata. Valoarea proiectului: 1,57 miliarde de euro Primarul Sorin Oprescu cauta investitori care sa finanteze construirea autostrazii suspendate. Potrivit unui comunicat trimis de Primaria Capitalei, edilul s-a intalnit, vineri, cu o compania chineza si una turca pentru a le prezenta proiectul. Municipalitatea sustine ca ambele firme au fost interesate insa deocamdata nu s-a stabilit nimic concret. Potrivit estimarilor facute de Primaria Capitalei, construirea acestui drum costa 1,57 miliarde de euro.
Primaria Capitalei a pus de la inceputul anului pana acum borduri de jumatate de milion de euro Primaria Capitalei, prin Administratia Strazilor, a schimbat de la inceputul anului pana in prezent borduri de jumatate de milion de euro. Potrivit informatiilor furnizate de institutie la solicitarea HotNews.ro au fost inlocuite bordurile deteriorate de pe 43 de strazi, insumand  in total circa 19.000 metri liniari de bordura (19 km). Printre arterele unde a avut loc borduriada se numara bd. Expozitiei, str. Averescu,  Calea Grivitei, Calea Victoriei.
Aproape toate pistele din Bucuresti au fost declarate ilegale de Politia Rutiera Aproximativ 80 la suta dintre pistele pentru biciclete din Bucuresti au fost declarate ilegale de Politia Rutiera, se arata intr-un comunicat al Organizatiei pentru Promovarea Transportului Alternativ in Romania (OPTAR). Politia a inceput sa verifice daca pistele sunt corect amplasate in urma cu un an, dupa ce societatea civila a sesizat in mai multe randuri ca viata biciclistilor este in pericol deoarece municipalitatea nu le-a amenajat corespunzator. OPTAR ii invita pe bucuresteni pe 27 octombrie la un mars pe bicicleta pentru a atrage atentia autoritatilor asupra acestor probleme.
La lucrari edilitare fiecare dupa cum il taie capul De mai bine de un an, zona in care locuiesc este scena unor variate lucrari edilitare: primul val de ingropare a unor cabluri (Netcity, cred); nesfarsite defectiuni si prin urmare reparatii la reteaua de apa rece, care au condus la decizia de a inlocui intreaga retea pe mai multe strazi; reabilitarea termica a blocurilor; mai multe serii de reparatii la reteaua de termoficare; noul val de ingropare a unor cabluri (poate fi diferentiat de primul val prin 'tehnologia' santurilor inguste, de 15-20 cm); iar intre ele, sporadic, asfaltarea strazilor principale, scrie Ovidiu, pe blogul La coltu' strazii.
Guvernul permite autoritatilor locale sa elibereze pasaport simplu, inclusiv in comune si orase mici Guvernul va permite autoritatilor locale sa elibereze pasapoarte simple electronice oriunde este absolut necesar, chiar si la nivelul unor comune si orase mici, decizia urmand sa apartina prefectului, cu acceptul Directiei Pasapoarte, a anuntat ministrul delegat pentru Administratie, Radu Stroe, citat de Mediafax.
VIDEO Noi modificari la Legea urbanismului: investitorii privati vor putea cere sa construiasca cu maxim 20 la suta mai mult decat prevede regulamentul Comisia de Administratie Publica de pe langa Camera Deputatilor a aprobat, marti, o serie de modificari la Legea Urbanismului. Principala schimbare consta in faptul ca investitorii privati vor putea initia Planuri Urbanistice Zonale (PUZ) prin care sa ceara derogari de la Planul Urbanistic General(PUG), insa aceste modificari nu vor putea depasi cu mai mult de 20 la suta Coeficientul de Utilizare al Terenului (CUT). Investitorii pot cere majorarea CUT-ului cu mai mult de 20 la suta, dar acesta sa nu fie mai mare de 4, in cazul in care doresc sa construiasca parcuri tehnologice, industriale, comerciale si zonele de servicii.
Inca 16 linii RATB vor avea controlor permanent la bord RATB a extins la inca16 linii de autobuze proiectul care prevede prezenta permanenta a unui controlor la bord,  aceasta masura urmand sa fie aplicat la toate mijloacele de transport ale Regiei. In acest fel, RATB spera ca va scapa de calatorii care circula fara bilet. Deocamdata RATB, nu a dat publicitatii liniile cu cotrolor permanent pentru ca bucurestenii sa nu fie tentati sa "fenteze sistemul". Implementarea acestui program a demarat in luna iulie 2012, pe liniile expres 780 si 783, fiind ulterior extins pe liniile 254 si 422.
​​VIDEO Protest impotriva mutarii Halei Matache. Manifestantii au fost ridicati de jandarmi si dusi la sectie Cica 50 de persoane au protestat sambata, in fata Halei Matache, impotriva deciziei municipalitatii de a muta cladirea monument istoric cu aproximativ 40 de metri mai in spate. Jumatate dintre protestatari au fost saltati de jandarmi si dusi la sectie. Protestul a fost unul spontan, anuntat pe Facebook, printre participanti numarandu-se ONG-isti dar si simpli cetateni. Acestia au acuzat ca jandarmii au refuzat sa se legitimeze, iar atunci cand i-au bagat in duba au folosit violenta si nu le-au spus unde ii duc.
De luni, in Capitala, va fi introdusa Patrula Calare a Municipiului Bucuresti Patrula Calare va fi introdusa de luni, in Capitala, un numar de 24 de echipaje - unitati calare - fiind pregatite pentru a sprijini Politia Locala in mentinerea ordinii si linistii publice, in combaterea faptelor antisociale si aplanarea violentelor.
Sorin Oprescu: Fiecare sector cheltuieste 22 mil. euro pe an pentru curatenie; vrem licitatie internationala Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat miercuri, la Comisia de industrii a Camerei, ca fiecare sector cheltuieste anual 22 milioane de euro pentru serviciile de salubrizare, el aratand ca doreste ca PMB sa organizeze o licitatie internationala, serviciile viitorului operator fiind decontate ulterior de sectoare, transmite Mediafax.
VIDEO Sorin Oprescu: Nu pot face fata cu subventia la caldura; cei cu venituri peste 2.500 lei sa plateasca 328 de lei pentru gigacalorie Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat miercuri la Comisia de Industrii din Camera ca nu mai poate face cu subventia si ca a cerut o lista de la ANAF cu veniturile bucurestenilor, astfel incat cei cu venituri peste 2.500 de lei pe cap de familie sa plateasca 328 de lei pentru gigacalorie, transmite Mediafax.

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version