ADMINISTRATIE LOCALA
Mai multe ONG-uri cer primarului Sorin Oprescu sa puna puna in dezbatere bugetul Capitalei pe anul 2013. Ieri a fost data limita pana la care proiectul de buget putea fi aprobat conform legii Mai multe ONG-uri cer primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, printr-o scrisoare deschisa, sa puna puna in dezbatere bugetul municipiului Bucuresti pe anul 2013. Acestia sustin ca Directia Finantelor Publice Bucuresti poate dispune, incepand cu 8 aprilie, sistarea alimentarii cu cote si unele sume defalcate din bugetul de stat. Astfel ca Primaria Generala a Municipiului Bucuresti va fi nevoita sa cheltuiasca sumele pe care reuseste sa le colecteze direct, print taxe si impozite.
Bugetele sectoarelor din Bucuresti defalcate pe principalele cheltuieli: gunoiul si spatiile verzi mananca aproape 1 miliard de lei. La biserici si culte se duc 73 milioane lei Consiliile locale au aprobat, luni, bugetele primariilor de sector pe anul 2013. Sectorul 1 are cel mai mare buget - 1,2 miliarde lei, iar sectorul 4 cel mai mic - 477 milioane lei. Sectorul 2 - 892 milioane lei, sectorul 3 - 683 milioane lei, iar sectorul 6 - 993 milioane lei. Despre sectorul 5 nu detinem date deoarece institutia nu a afisat pe site, in dezbatere publica, proiectul de buget. Potrivit legii, aceasta era ultima zi in care administratiile locale isi puteau aproba bugetele. In mod normal, intai ar fi trebuit aprobat bugetul Primariei Capitalei, unde se stabileau sumele defalcate din TVA care revin primariilor de sector, insa reprezentantii administratiilor locale sustin ca au vrut sa respecte legea si sa aprobe bugetele la timp asa ca au estimat cat le revine. Daca cifrelele nu vor coincide dupa aprobarea bugetului general, vor face rectificari. Vezi pe ce chletuiesc primariile de sector banii in 2013
Primarii de sector s-au coalizat impotriva primarului general Sorin Oprescu. Piedone: Dorim sa existe o comunicare intre noi si tarul de Bucuresti. Negoita: Oprescu vorbeste despre autostrazi suspendate, dar nu termina bd Liviu Rebreanu Primarii celor sase sectoare ale Capitalei au infintat "Asociatia Primariilor de Sector", duminica avand loc sedinta de constituire a organizatiei, potrivit AGERPRES. Ideea de a se constitui intr-o astfel de organizatie apartine primarului sectorului 3, Robert negoita. Edilii sunt nemultumiti de colaborarea cu primarul genaral Sorin Oprescu, acuzand in principal faptul ca edilul sef nu comunica cu ei si nu ii consulta in legatura cu probleme care afecteaza viata tuturor bucurestenilor, cum ar fi privatizarea RADET. In realitate insa, razboiul dintre primarul general si primarii de sector a inceput cand edilul sef a vrut sa le ia primariilor de sector posibilitatea de a se imprumuta fara acordul primariei generale. De asemenea, primarul sectorului 3, Robert Negoita, a fost nemultumit ca, din acest an, taxele de inchiriere a domeniului public pentru terasele din Centrul Istoric vor fi incasate de Primaria Capitalei, nu de cea de sector cum a fost pana acum.
Oprescu vrea sa reconditioneze tunelurile de sub Centrul Istoric si sa le introduca in circuitul turistic Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat sambata ca vrea sa identidice si sa restaureze tunelurile care leaga cladirile vechi din Centrul Istoric. Edilul spune ca ar fi cam 21 de astfel de galerii subterane, dar nu se stie care sunt surpate si care nu.
FOTOGALERIE ​Lucrarile de restaurare a Hanului Gabroveni vor fi gata in decembrie 2013. Oprescu vrea sa exproprieze mai multe cladiri de patrimoniu, lasate in paragina de proprietari, si sa le reabiliteze Lucrarile de extindere si consolidare a Hanului Gabroveni din Centrul Istoric se vor finaliza in luna decembrie a acestui an, a declarat sambata primarul generaal Capitalei, Sorin Oprescu. In plus, edilul sustine ca in acest an va expropria mai multe cladiri de patrimoniu, lasate in paragina de proprietari, pe care le va restaura. Sunt vizate: Hotel Concordia, casa Mita Biciclista si Casa Mirea. In 2013 vor intra in restaurare si Arcul de Triumf, Observatorul Astronomic, Casa Cesianu si Muzeul Mina Minovici, imobile aflate in patrimoniul municipalitatii, pentru care s-au obtinut fonduri europene.
Primaria Capitalei va face un studiu de oportunitate pentru a stabili pe unde vor fi trasate noile piste pentru biciclete Primaria Capitalei va face un studiu de oportunitate pentru a stabili pe unde vor fi trasate noiele piste pentru biciclisti, potrivit unui comunicat al municipalitatii. Dupa realizarea studiului de oportunitate se va realiza un nou studiu, de aceasta data de fezabilitate, dupa care se va face licitatie pentru atribuirea lucrarilor si in final se va incepe implementarea proiectului.
HARTA INTERACTIVA Cum poate fi salvat parcul IOR? Vezi cum arata zona care a fost retrocedata si cat reprezinta ea din intregul parc Primaria Capitalei a retrocedat, in 2005, 12 ha din parcul Titan (IOR), respectiv bucata cuprinsa intre bd. Liviu Rebreanu, Nicolae Grigorescu, C-tin Brancusi si malul lacului Titan. De cateva luni, zona a devenit un focar de infectie, fiindca Primaria sectorului 3, cea care ingrijeste parcul, nu a mai putut investi niciun ban, locul fiind proprietate privata. Ce se poate face pentru salvarea unuia dintre cele mai importante parcuri din Capitala? Atat autoritatile cat si societatea civila considera ca Primaria Capitalei ar trebui sa negocieze cu proprietarul, sa rascumpere terenul, iar daca nu se inteleg pe cale amiabila, sa-l exproprieze. Fiind spatiu verde, deocamdata nu se poate construi nimic pe acel teren, iar autoritatile il pot obliga pe proprietar sa curete mizeria.HotNews.ro a masurat prin GPS suprafata retrocedata si va arata pe o harta interactiva cat reprezinta aceasta din intreg parcul IOR
RATB propune scumpirea biletelor de mai multe ori in 2013 si introducerea unui numar limitat de calatorii la abonamente. Vezi ce vrea sa faca Regia cu banii in 2013 RATB propune scumpirea biletelor de mai multe ori in 2013 si introducerea unui numar limitat de calatorii la abonamente, potrivit proiectului de buget propus pe anul 2013 obtinut de HotNews.ro. Regia propune aceste majorari pentru a spori incasarile, insa propunerea trebuie aprobata de Consiliul General al Municipiului Bucuresti. Directorul general RATB, Adrian Campurean, a declarat pentru HotNews.ro ca a cerut in fiecare an majorarea pretului biletelor, dar Consiliul General al Municipiului Bucuresti nu a aprobat acest lucru, ultima majorare fiind facuta in 2008.
FOTOGALERIE 12 hectare retrocedate din Parcul Titan, acoperite de gunoaie si populate de maidanezi si oameni fara adapost. Primaria Sectorului 3 a montat afise cu mesajul Zona Retrocedata Primaria sectorului 3 a pus de cateva zile, in parcul Alexandru Ioan Cuza (fost IOR), o serie de afise prin care anunta ca bucata de spatiu verde cuprinsa intre bd. Liviu Rebreanu, Nicolae Grigorescu,  C-tin Brancusi si malul lacului a fost retrocedata. Potrivit arhitectului sef al sectorului, Stefan Dumitrascu, Directia parcuri din cadrul Primariei a pus afisele deoarece zona respectiva din parc a ramas neingrijita, iar cetatenii fac numeroase sesizari pentru ca institutia sa curete si sa intretina zona. Acest lucru nu este posibil deoarece bucata respectiva este proprietate privata. Cele aproape 12 hectare din parcul AI Cuza au fost retrocedate in 2005 de fostul primar al Capitalei, Adriean Videanu, Mariei Cocoru.
​Primarul general, Sorin Oprescu, l-a demis pe directorul Bibliotecii Metropolitane a Municipiului Bucuresti, Florinel Rotaru Primarul general, Sorin Oprescu, l-a demis pe directorul Bibliotecii Metropolitane a Municipiului Bucuresti, Florinel Rotaru, incepand cu data de 4 aprilie 2013. Masura a fost luata ca urmare a unor nereguli descoperite de Directiei de Control si ale Directiei de Audit Intern din cadrul Primariei Capitalei.
Campanie de sterilizare a cainilor si pisicilor fara stapan din Capitala O campanie de sterilizare a cainilor si pisicilor fara stapan din Bucuresti va fi demarata de organizatia Vier Pfoten, in baza unui protocol incheiat cu Primaria Municipiului Bucuresti, informeaza Agerpres.
Asociatia ProMatache: Ii cerem primarului Oprescu sa fie in continuare un Ceausescu si sa termine acest bulevard cum a terminat Ceausescu Podul Grant, in sase luni Asociatia ProMatche, un ONG din care fac parte locuitori si mestesugari din zona Matache, cer Primariei Capitalei masuri compensatorii si reparatorii pentru cei care au avut de suferit din cauza santierului Diametralei Buzesti - Berzei - Uranus. De asemenea, acestia cer municipalitatii sa termine cat mai repede lucrarea ca sa isi poata desfasura activitatea.
Cum explica Primaria Capitalei stricaciunile aparute in Piata Universitatii dupa doar patru luni si cum vor fi remediate problemele Diferitele probleme si distrugeri semnalate de HotNews.ro in articolul "Cum arata Piata Universitatii dupa prima sa iarna: rugina, pavaj deteriorat, beton denivelat si corpuri de iluminat defecte sau distruse" vor fi remediate "in cel mai scurt timp posibil" potrivit unui raspuns primit de la Primaria Capitalei. Reprezentantii municipalitatii au explicat ce a dus la producerea pagubelor semnalate, au precizat cand si cum vor fi remediate si au amintit ca “investitia facuta in amenajarea Pietei Universitatii se afla in perioada de garantie şi a fost suportata de catre investitorul parcarii subterane”, durata lucrarilor efective de construire a parcajului, inclusiv amenajarea Pietei Universitatii, fiind de aproximativ 1 an şi 5 luni, “durata pe care noi [n.r. Primaria Capitalei] o consideram o realizare notabila”.
Circulatia pe linia de tramvai 41 din Capitala a fost oprita timp de o ora si jumatate din cauza unei defectiuni tehnice Circulatia pe linia de tramvai 41 din Capitala a fost oprita, marti, intre orele 17.15- 18.40, pe sensul de mers spre Ghencea, din cauza unei defectiuni tehnice. Calatorii au fost preluati de o linie speciala RATB care a oprit in statiile de tramvai.
Primaria Sectorului 3 va publica pe site situatia locurilor de parcare de resedinta Incepand cu luna mai, Primaria sector 3 va publica pe site situatia locurilor de parcare de resedinta din sector. Astfel, cetatenii isi vor putea verifica locul de parcare si vor afla daca mai exista locuri libere in zona in care locuiesc.
VIEO Un spatiu verde situat intre blocurile din cartierul Floreasca a fost defrisat, vecinii acuza nereguli in obtinerea avizelor Un spatiu verde de 280 metri patrati din cartierul Floreasca, strada Ghita Padureanu numarul 4, situat intre blocuri, a fost defrisat marti dimineata. Au fost taiati doi tei, un salcam, un nuc, doi brazi, trei magnolii si mai multi trandafiri.
Clientii Orange si Vodafone vor putea plati cartelele de acces la metrou prin sms Incepand cu luna aprilie, clientii Orange si Vodafone pot plati cartelele de acces la metrou printr-un sms la numarul 1700, potrivit METROREX.Confirmarea platii se va face imediat, tot prin sms. Se poate opta pentru cumpararea a doua sau 10 calatorii, trimitand textul 2C sau 10C la numarul 1700.
FOTOGALERIE Cum arata Piata Universitatii dupa prima sa iarna: rugina, pavaj deteriorat, beton denivelat si corpuri de iluminat defecte sau distruse Dupa ce a gazduit un Targ de Craciun, a fost transformata intr-o parcare publica timp de o luna si a trecut printr-o iarna blanda, Piata Universitatii a inceput sa arate semne de deteriorare. Pavajul din piatra cubica prezinta portiuni sparte sau deteriorate in urma unor lucrari edilitare, betonul alb are zone denivelate unde se aduna apa atunci cand ploua, iar mai bine de jumatate din corpurile de iluminat din jurul celor patru statui din Piata au fost deteriorate si nu mai functioneaza. Anul trecut, Primaria anunta ca vor mai face lucrari de amanejare si finisare in aceasta primavara, insa reprezentantii institutiei nu au raspuns solicitarii HotNews.ro de a detalia ce lucrari vor mai fi facute, precum si cine va repara pagubele produse.
Primaria Capitalei a platit 1,8 milioane de lei pentru proiectul care stabileste traseul autostrazii suspendate. Mai are de platit 10 milioane lei Primaria Capitalei a platit circa 1,8 milioane de lei din valoarea de proiectare pentru Planul Urbanistic Zonal care stabileste traseul autostrazii suspendate, potrivit informatiilor afisate pe site-ul institutiei. Valoarea totala de proiectare este de 12 milioane de lei, licitatia fiind castigata de un consortiu de 5 firme: Proiect Bucuresti, Eco Terra, Metroul SA, Western Outdoor si Alpha Studio. Planul Urbanistic Zonal al autostrazii suspendate nu a fost inca aprobat de Consiliul General, iar Primaria Capitalei nu a gasit finantator pentru acest proiect a carui valoare este estimata la 1,57 miliarde euro.
​FOTOGALERIE Primaria Constanta vrea sa sponsorizeze "Fashion TV Summer Festival Mamaia", eveniment care ar fi finantat din umbra de Nicu Gheara, prieten apropiat al primarului Radu Mazare Primaria din Constanta intentioneaza sa sponsorizeze "Fashion TV Summer Festival Mamaia". Presa a scris in nenumarate randuri ca finantatorul din umbra al festivalului este controversatul Nicu Gheara. In plus, prietenia dintre primarul Constantei, Radu Mazare, si Nicu Gheara nu este secreta, cei doi petrecand vacanta de iarna impreuna, in Austria, la Kitzbuhel. Imagini cu cei doi "la un gratar" au fost puse chiar pe blogul lui Nicu Gheara.

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version