ADMINISTRATIE LOCALA
Amendamentul care ar fi permis construirea pe spatiile verzi retrocedate, respins la Camera Deputatilor Comisia de Mediu si Echilibru Ecologic din Camera Deputatilor a respins marti amendamentul care ar fi permis construirea pe spatiile verzi retrocedate. Acest amendament a fost depus in urma cu cateva saptamani la Comisia de Administratie de la Camera Deputatilor si ar fi permis construirea pe 85% dintre spatiile verzi retrocedate.
Primaria Capitalei a afisat componenta noii Comisii Tehnice de Urbanism, forul care avizeaza cele mai importante proiecte imobiliare din Bucuresti. Sorin Gabrea ramane presedinte Primaria Capitalei a afisat componenta noii Comisii Tehnice de Urbanism, forul care avizeaza cele mai importante proiecte imobiliare din Bucuresti. Comisia va avea in mare parte aceeasi componenta ca in mandatul 2008-2013, presedinte ramanand arh. Sorin Gabrea. Reamintim ca in mandatul lui Sorin Gabrea, deciziile Comisiei au fost trecute la secret, nici pana in prezent nefiind scris pe site-ul municipalitatii daca un proiect de maxima importanta pentru oras a primit unda verde sau nu de la acest for.
Bucurestiul candideaza pentru titlul de capitala culturala europeana in 2021 Primaria Capitalei vrea sa depuna candidatura pentru ca Bucurestiul sa fie declarat capitala culturala europeana in 2021. Alaturi de Capitala si-au anuntat intentia de a candida si orasele Cluj-Napoca, Iasi, Timisoara, Craiova si Arad. Consiliul General al Municipiului Bucuresti va decide joi daca Bucurestiul isi va depune candidatura sau nu.
Bucurestiul ar putea avea o retea de  "Drumuri verzi". Vezi cum ai putea sa ajungi la serviciu cu bicicleta mergand prin parcuri si stradute pitoresti din vechiul Bucuresti Organizatia pentru Promovarea Transportului Alternativ in Romania (OPTAR) propune Primariei Capitalei realizarea unei retele de "Drumuri verzi" - piste de bicilete pe carosabil si alei pietonale - in tot Bucurestiul, astfel incat ciclistii si pietonii sa poata ajunge rapid si eco dintr-o parte in alta a orasului. Reteau de Drumuri Verzi ar urma sa fie construita prin parcuri, pe salba de lacuri a Capitalei, pe Splaiul Dambovitei, pe marile bulevarde si pe strazile secundare. Vezi ce solutii propune OPTAR pentru a impaca soferii cu biciclistii, iar Capitala sa devina mai curata
Olguta Vasilescu: Controalele ANAF in targurile din Craiova sunt deja un abuz Primarul Craiovei, Lia Olguta Vasilescu, a declarat vineri in cadrul unei conferinte de presa ca, din punctul ei de vedere, controalele prelungite ale ANAF in targurile Marlorex si Sucpi din Craiova sunt deja un abuz, in conditiile in care dureaza de aproape trei luni, transmite Agerpres. Potrivit primarului Craiovei, persoanele care isi castiga existenta din activitatea pe care o desfasoara in aceste targuri au suferit deja niste prejudicii in urma acestor abuzuri.
FOTOGALERIE O casa de circa 100 de ani de pe strada Maria Rosetti din Centrul Capitalei, in pericol de demolare. In loc ar putea fi construit un bloc de 5 etaje O casa de circa 100 de ani de pe strada Maria Rosetti nr. 4 din centrul Capitalei a fost vandalizata, in prezent avand ferestrele scoase. Imobilul se afla in zona protejata Maria Rosetti - avand grad de protectie maxim. Proprietarii doresc sa demoleze aceasta constructie si sa ridice in loc un bloc cu 5 etaje, potrivit documentelor aflate pe site-ul Primariei Capitalei.
Fantana arteziana de jumatate de milion de lei in sectorul 4, la intersectia bd. Brancoveanu cu Soseaua Oltenitei Consiliul Local sector 4 a alocat 300.000 lei din bugetul pe anul 2014 pentru amenajarea fantanii arteziene ce se construieste la intersectia bd-ului C-tin Brancoveanu cu Soseaua Oltenitei. Lucrarile de amenajare a fantanii au inceput toamna trecuta, iar viceprimarul sectorului 4, Daniel Baluta, a declarat ca vor fi gata in aceasta primavara, in urmatoarele saptamani. In total, lucrarea costa circa 550.000 lei. Arteziana va avea 150 de jeturi in forma de parabola si jocuri de lumini.
Deputatul Remus Cernea cere stoparea uciderii in masa a cainilor comunitari Deputatul Remus Cernea cere autoritatilor din Bucuresti si din toate celelalte localitati unde se eutanasiaza cainii comunitari sa opreasca aceste masacre ori sa nu treaca la astfel de actiuni. In toamna anului trecut, acesta a initiat un proiect de lege prin care se interzice eutanasierea maidanezilor, insa acesta nu a fost adoptat pana in prezent.
VIDEO Tudor Pendiuc (PSD): Constantin Nicolescu ramane presedintele CJ Arges, nu sunt motive legale pentru incetarea mandatului. Presedintele ANI spune ca Nicolaescu trebuie demis Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Arges, Constantin Nicolescu, declarat in conflict de interese printr-o decizie definitiva a Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), va ramane in functie, intrucat nu exista motive legale pentru incetarea mandatului inainte de termen, a declarat vineri prim-vicepresedintele PSD Arges, Tudor Pendiuc, citat de Agerpres. Pe 11 februarie 2014, Nicolescu (PSD), a fost declarat in conflict de interese potrivit unei sentinte definitive pronuntate de Inalta Curte de Casatie si Justitiei, iar Agentia Nationala de Integritate sustine ca potrivit legii acesta trebuie demis din functie in cazul constatarii conflictului de interese.UPDATE: Presedintele Agentiei Nationale de Integritate a declarat pentru HotNews.ro ca decizia instantei trebuie pusa in aplicare, iar Nicolescu trebuie demis din functie.
In Bucuresti a inceput eutanasierea cainilor sanatosi fara stapan. 187 de animale au fost omorate de miercuri Primaria Capitalei, prin Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor, a inceput de miercuri eutanasierea cainilor fara stapan din adaposturile municipalitatii, in doua zile fiind eutanasiati 187 de caini, potrivit datelor comunicate de institutie.
Administratia scolilor Sector 4, cu conturile blocate pentru lucrari de constructii din vremea lui Inimaroiu. Consiliul Local aloca 2,3 mil pentru deblocarea situatiei Administratia scolilor, liceelor si gradinitelor din sectorul 4 a fost la un pas de a nu mai putea plati salariile profesorilor, avand de cateva zile poprire pe conturi. Este vorba despre o hotarare judecatoreasca prin care institutia, aflata in subordinea Primariei sector 4, este obligata sa plateasca firmei General Service Grup 2,3 milioane de lei pentru lucrari de amenajare a unui corp din liceul Dacia, executate in baza unui contract incheiat in 2009, si neplatite nici pana in prezent. Decizia instantei dateaza din martie 2013, iar acum firma a pus-o in executare.
VIDEO Cluj-Napoca: Primaria vrea sa reconstruiasca Podul Traian si sa modernizeze Podul Garibaldi Primaria Cluj-Napoca a prezentat miercuri proiectele pentru reconstruirea si reabilitarea podurilor Traian si Garibaldi. Podul Traian va fi reconstruit de la zero, investitia ridicandu-se la circa 8 milioane lei plus TVA. In cazul Podului Garibaldi s-a optat pentru consolidarea structurii existente si realizarea unei structuri futuriste, in forma de cuib, peste acesta, valoarea proiectului fiind de 5 milioane de lei plus TVA. Cele doua propuneri vor fi discutate joi de consilierii locali.
Bugetul Primariei Capitalei pe 2014, estimat la 1 miliard de euro. Se aloca bani pentru largirea strazii Fabrica de Glucoza, pasajul subteran de la Piata Presei, pasajul Mihai Bravu - Splaiul Unirii si modernizarea Soselei Pantelimon Primaria Capitalei a pus in dezbatere publica bugetul pe anul 2014, estimat la 4,5 miliarde lei (1 miliard euro). Circ 1,1 miliarde lei se duc pe subventiile la RATB SI RADET, inca un miliard se duce pentru investitii, iar restul pentru cheltuielile de functionare a primariei si institutiilor din subordine - Administratia Spitalelor, Administratia Strazilor, Administratia Lacuri parcuri si Agrement. In ceea ce priveste capitolul investitii, Primaria Capitalei aloca bani pentru urmatoarele proiecte de infrastructura: Pasajul Muncii - 45 milioane, Pasajul suprateran Splaiul Unirii - Mihai Bravu - 50 milioane lei, modernizarea Soselei Pantelimon si Iancului - 30 milioane lei, largirea strazii Fabrica de Glucoza - 40 milioane lei, supralargirea strazii Brasov - 40 milioane lei, pasajul rutier subteran de la Piata Presei - 15 milioane lei. Circa 180 de milioane lei se duc pe datorii la proiecte finalizate in anii trecuti: Pasajul Basarab, bd. Buzesti-Berzei-Uranus si bd. Liviu Rebreanu.
FOTOGALERIE Ce constructie noua va aparea pe locul uneia dintre cele mai frumoase case demolate in Bucuresti, pe str. Visarion 8 Dupa ce faimoasa cladire monument istoric aflata la intersectia bd. Lascar Catargiu cu strada Visarion a fost lasata mai bine de zece ani in paragina pana a disparut, furata bucata cu bucata, acum proprietarii terenului cer Primariei Capitalei permisiunea de a construi o cladire de 16 metri inaltime - circa patru nivele. Cladirea fusese construita dupa planurile arhitectului Ion D. Berindei.
Ordinul Arhitectilor din Romania cere Camerei Deputatilor sa renunte la proiectul legislativ prin care se permite construirea pe 85% dintre spatiile verzi retrocedate Presedintele Ordinului Arhitectilor din Romania, Serban Tiganas, a declarat pentru HotNews.ro ca initiativa legislativa de la Camera Deputatilor prin care se permite construirea pe 85% dintre spatiile verzi retrocedate este defavorabila interesului public, favorizand disproportionat interesele private ale proprietarilor in contextul in care starea generala a spatiilor publice si in special a spatiilor verzi este proasta atat din punct de vedere calitativ, cat si cantitativ. Serban Tiganas le cere initiatorilor sa renunte complet la aceasta propunere.
Incep lucrarile la parcarea subterana  de 400 de locuri de la capatul Soselei Pantelimon, in zona hipermarketului Cora Primaria Capitalei va incepe in aceasta primavara lucrarile la parcarea subterana de tip park&ride de la capatul Soselei Pantelimon, a declarat pentru HotNews.ro Ion Dedu, seful Directiei de Infastructura din cadrul Primariei Capitalei. Aceasta va avea circa 400 de locuri si alaturi va fi construit un nod intermodal, adica o statie comuna pentru toate mijloacele de transport in comun care tranziteaza zona.
Primaria Capitalei a aprobat benzi unice pentru RATB pe Splaiul Independentei si Calea Dorobanti. Strazile Gheorghe Manu, Occidentului si Polizu vor avea sens unic Primaria Capitalei va introduce benzi unice pentru RATB pe Splaiul Independentei intre Piata Unirii si Podul Operei si pe Calea Dorobanti, intre Bd. Dacia si Sos. Stefan cel Mare, potrivit directorului Directiei de Infrastructura din Primaria Capitalei, Ion Dedu. In plus, s-a aprobat introducerea de sensuri unice pe str. Gheorghe Manu, Occidentului si Polizu, dinspre Lascar Catargiu spre Gara de Nord. Aceste masuri au fost aprobate de Comisia de circulatie de pe langa Primaria Capitalei si urmeaza sa se implementeze in urmatoarele saptamani.
Primaria Busteni pregateste restaurarea Crucii Caraiman, intrata in Cartea Recordurilor Un protocol privind restaurarea si conservarea Crucii Caraiman, intrata in Cartea Recordurilor ca fiind cea mai inalta cruce amplasata pe un varf de munte, a fost semnat de Consiliul Local (CL) Busteni cu doua asociatii, transmite Agerpres.
Brasovenii vor ramane pentru 24 de ore fara apa din cauza unei defectiuni la conducta de alimentare a orasului Aproape intreg municipiul Brasov va ramane, timp de 24 de ore, in cursul zilei de luni, fara apa potabila, dupa ce conducta de alimentare cu apa a orasului a suferit o avarie majora, transmite Mediafax.
FOTOGALERIE Lucrarile de restaurare a Hanului Gabroveni din Centrul Istoric se apropie de final. Vezi cum arata dupa o investitie de 8 milioane de euro Lucrarile de restaurare si extindere a hanului Gabroveni din Centrul Istoric vor fi gata pana la sfarsitul lunii aprilie a acestui an, promit autoritatile. In prezent lucrarile de construire au fost finalizate, atat restaurarea cladirii vechi cat si cladirea noua (o extindere a hanului) si se lucreaza la partea de finisaje. Cladirea trebuia terminata pana la sfarsitul anului trecut, insa acest termen nu a putut fi respectat. Investitia se ridica la 8 milioane de euro, banii venind de la Primaria Capitalei, cladirea apartinand institutiei.Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version