Olaf Scholz
Foto: Odd ANDERSEN / AFP / Profimedia

Social democrații au învins la limită coaliția lui Merkel în alegerile din Germania / Cel mai slab rezultat din istoria CDU-CSU

de DP HotNews.ro
Social democrații germani au obținut majoritatea voturilor în alegerile naționale, care au avut loc duminică, impunându-se la limită în fața coaliției de centru-dreapta a Angelei Merkel în cursa în care va fi decis cine îi va urma în funcția de cancelar al celei mai mari economii europene, scrie AP și news.ro. Candidatul de centru-stânga Olaf Scholz, vicecancelar demisionar și ministru de finanțe, care și-a ridicat partidul dintr-un declin tot mai accentuat în ultimii ani, a spus că rezultatul este „un mandat foarte clar pentru a asigura că punem laolaltă un guvern bun, pragmatic pentru Germania”.
Ioan Stanomir
Foto: Arhiva personala

România, septembrie 2021: peisaj după Congres

de Ioan Stanomir Contributors.ro
În cele din urmă, “ echipa câștigătoare” a învins, iar Klaus Iohannis își are partidul prezidențial pe care și l-a dorit. Este aceasta o victorie obținută prin tenacitatea presiunii guvernamentale și prin intervenția, directă, a șefului de stat. Este aceasta o victorie obținută prin sacrificarea, vreme de câteva luni, a oricărui act de guvernare.
DX Craiova - Pitesti - Montarea tablierului la Podul peste Old
Foto: Captura YouTube

​VIDEO Drumul Expres Craiova - Pitești: Ultima piesă din „puzzle” la tronsonul care va fi gata anul acesta / Cum au fost montate grinzile principale la lungul pod peste Olt

de Victor Cozmei HotNews.ro
Lucrările la cei circa 40 de kilometri din Drumul Expres DX12 Craiova - Pitești, lot ce reprezintă practic ocolitoare pentru orașele Balș și Slatina și care ar putea fi gata până la finalul acestui an, au ajuns la un moment decisivi: ridicarea tablierului central al podului peste Râul Olt. Tablierele metalice sunt lungi de 53 de metri și au o greutate de peste 160 de fiecare.
Orban, la Congresul PNL
Foto: Hotnews

Orban își trimite la partid demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților / Ce variante are PNL pentru a-și menține funcția

de Luminita Pirvu HotNews.ro
Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, urmează să își depună demisia din funcție la biroul noul președinte al PNL, Florin Cîțu. Pentru a produce efecte, demisia trebuie înregistrată la secretariatul Camerei Deputaților, iar Florin Cîțu este cel care va decide acest lucru. Acum,, nu există o Coaliție pentru susținerea unui nou șef al deputaților, iar pentru a menține funcția PNL are două variante de negociere: fie reface Coaliția cu USR-PLUS, fie face o înțelegere cu PSD.
Ursula von der Leyen
Foto: Comisia Europeana

Președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen vine luni la București pentru a prezenta evaluarea PNRR / Întrevederi cu șeful statului Klaus Iohannis și cu premierul Florin Cîțu

de DP HotNews.ro
Președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen va face luni o vizită oficială la București pentru a prezenta evaluarea privind Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) al României în cadrul NextGenerationEU. Ursula von der Leyen va avea întrevederi cu președintele Klaus Iohannis și cu premierul Florin Cîțu, scrie news.ro. Ursula von der Leyen va merge mai întâi la Palatul Cotroceni, unde are programată o întâlnire cu președintele Klaus Iohannis. Apoi șefa CE se va afla la Palatul Victoria, la ora 17:00, unde va fi întâmpinată de către premierul Florin Cîțu, care îi va prezenta membrii Guvernului, după care vor avea o întâlnire tête-a-tête, conform anunțului făcut de Executiv.


Catel culcat, jucarie de pluș, 22 cm
Foto: Hotnews
VĂZUT CU OCHII MEI

Pet abandon ieri Unirii București. Copilul: “pa, cățel”. Tatăl: “marș, potaie!”

de Eugen Istodor HotNews.ro
Pet abandon văzut ieri de mine. Mă plimbam printre mandanele de la Unirii București. O mașină oprește. Geamul se întredeschide. Câinele e aruncat pe crăpătură. Copilul face pa cățelului. Tatăl furios că javra se prinsese cu gheara dreaptă de reverul său îi spune: marș javră. Coronavirusul i-a pus pe unii să-și ia însoțitori de viață grea. Acum, că a trecut anul, însoțitorii de vreme rea sunt aruncați la groapa de gunoi. Pet abandon.
Miron Damian
Foto: Contributors.ro

Sistem căutând kriptonită

de Miron Damian Contributors.ro
Premierul Cîțu are deplină dreptate să se prezinte drept Superman, fără niciun fel de glumă. Deși calificativul nu-l privește personal, ci privește postul pe care-l ocupă vremelnic și în urma unei conjuncturi. Sau, ca să ne păstrăm în metaforă, puterile nu le are el, îi vin de la costum. Orișicât, prim-ministrul român are o putere de decizie la care alți demnitari, ba chiar omologii din alte state democratice pot doar să viseze.
Albert Bourla, CEO-ul Pfizer
Foto: JOHN THYS / AFP / Profimedia

Șeful Pfizer: Într-un an cred că vom putea reveni la viața normală. Există însă și o condiție

de D.D. HotNews.ro
Directorul general și președintele Pfizer, Albert Bourla , anticipează că lumea va reveni la viața normală în decurs de un an, el adăugând că probabil va fi necesară vaccinarea anuală împotriva Covid-19, relatează CNBC.
Statistici îngrijorătoare - pandemia a dat peste cap ratele de diagnosticare a cancerului
Foto: FABC
Articol susținut de FABC

Statistici îngrijorătoare - pandemia a dat peste cap ratele de diagnosticare a cancerului

de Smile Media
Pandemia de COVID-19 a marcat întreaga lume în ultimul an și jumătate și va continua să o facă, după cum arată estimările specialiștilor în sănătate. Noul coronavirus, SARS-CoV-2, a făcut peste 4,7 milioane de victime la nivel mondial, potrivit datelor centralizate până la 21 septembrie 2021. În România, până la aceeași data, erau confirmate 1.158.841 persoane infectate și 35.721 decese cauzate de coronavirus.
carantina de noapte
Foto: Facebook

Restricții în 31 din cele 40 de localități din Ilfov, începând de luni. Carantină de noapte pe toată durata săptămânii în 3 localități din jurul Capitalei

de Redactia HotNews.ro
Duminică, 26 Sept 2021 Actualitate | Esențial
Începând de luni, în 31 din cele 40 de localități din județul Ilfov vor fi instituite restricții. În trei dintre acestea va fi instituită carantina de noapte pe tot parcursul săptămânii, în cinci localități va fi carantină de noapte doar în weekend, iar în 23 de localități devine obligatoriu certificatul verde COVID.
Accident Baia Mare
Foto: Captura video

Orbit de gelozie, un tânăr din Baia Mare a provocat un accident mortal după ce a confundat o tânără cu iubita sa

de D.D. HotNews.ro
Un tânăr din Baia mare a provocat un accident mortal după ce a confundat o tânără cu iubita sa și a pornit în urmărirea mașinii în care aceasta se afla.
Business report
Foto: Colaj foto

​Business report ​​Teoria absurdului. Vulcanii care pot destabiliza Europa. Am stat la coadă la benzină la Londra. Contraselecția în PNL, Congresul fake și ce urmează. Germania ar putea răscumpăra 240.000 de apartamente

de DP HotNews.ro
Teoria absurdului ● Vulcanii care pot destabiliza Europa ● Devenit șeful PNL, Cîțu anunță creșteri de pensii, salarii și alocații ale copiilor de la 1 ianuarie ● Am stat la coadă la benzină la Londra, pe fondul crizei de șoferi de aprovizionare cu carburanți ● Contraselecția în PNL, Congresul fake și ce urmează ● Peste jumătate dintre consumatorii de electricitate și 90% dintre cei de gaze vor avea facturi compensate ● Referendum în Berlin pentru exproprierea celor care dețin mai mult de 3.000 de locuințe: 240.000 de apartamente ar putea fi răscumpărate de stat ● Mașina personală rămâne principala preferință pentru mobilitate. Platformele alternative rămân un concurent destul de limitat pe termen lung ● Premierul Cîțu, adevăratul Orban al României ● Pandemia de intervenționism ● Rețetele europene de producție a electricității, la startul ”Fit for 55”: România – una dintre cele mai echilibrate.
Intarzie trecerea Directiei de Solutionare a Contestatiilor la MF
Foto: Pixabay

Autorităților le place să mențină un climat abuziv, care să chinuie contribuabilul onest. Se apropie 1 octombrie și întârzie modificarea promisă de autorități

de Florin Barbuta HotNews.ro
Astăzi ar fi trebuit ca, dacă un contribuabil a fost abuzat de ANAF, de exemplu, să nu să facă contestația la "colegul de birou" al acelui inspector care a făcut respectivele verificări și a interpretat cum a dorit legislația. Mai mult, nu am mai fi avut situații în care ANAF dintr-un județ sa interpreteze diferit legislația de cel din alt județ. Ei bine, asta nu se întâmplă pentru că până astăzi Guvernul a amânat trecerea Direcției de Soluționare a Contestațiilor de la ANAF la Ministerul Finanțelor. Termenul de 1 octombrie și l-a dat chiar Guvernul printr-o OUG anul acesta. Explicăm în ultima parte a textului de ce este bună pentru contribuabili această schimbare, adică rezolvare a acestei aberații.
Refugiati din diferite tari, la granita sarbo-croata
Foto: dreamstime.com

​Dezbatere VIDEO: Ar trebui România să primească refugiați Afgani? Ce spun 2 europarlamentari români: „Trebuie să facem și noi un amar de bine. (...) Este creștinește” / „România este obligată din motive umanitare”

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Europarlamentarii români Vlad Nistor (PNL/PPE) și Nicolae Ștefănuță (USR-PLUS/Renew Europe) consideră că România ar trebui să primească refugiați afgani, în limita capacităților sale de primire, dar aceștia ar trebui să fie verificați foarte bine de serviciile speciale românești.
Ancheta WSJ despre rolul nociv al Instagram
Foto: Captura WSJ

Facebook critică investigația Wall Street Journal care spunea că rețeaua Instagram este ”toxică” pentru adolescente

de Vlad Barza HotNews.ro
​La două săptămâni de la investigația Wall Street Journal despre modul în care aplicația Instagram este ”toxică” pentru adolescente, Facebook a publicat o postare în care contrazice concluziile articolului. Facebook spune că datele au fost greșit interpretate și că acuratețea lipsește. Ancheta jurnalistică a determinat Senatul american să cheme la audieri oficiali ai companiei, fiindcă este vorba despre o chestiune gravă.
Alegeri federale in Germania
Foto: Action Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

VIDEO Alegeri federale 2021. Se încheie era Merkel. Când va avea Germania un nou cancelar / SPD revendică victoria și formarea viitorului Guvern german / Primele prognoze

de Dani Rockhoff HotNews.ro
Duminică, 26 Sept 2021 Actualitate | Internațional
Alegerile generale din Germania au avut loc duminică, iar zeci de milioane de alegători decid asupra viitoarei majorități din Bundestagul german. Influența lor este decisivă în privința desemnării cancelarul federal, deși acesta nu e ales direct de electorat. După închiderea secțiilor de votare apar primele prognoze. Dar când vor fi disponibile primele rezultate ale alegerilor federale din 2021? Și când se va ști care e succesorul sau succesoarea Angelei Merkel, care nu a mai candidat, după 16 ani la cârma țării?
Scientific American despre Star Wars si Jedi
Foto: Captura de ecran

Articol halucinant în Scientific American: Cavalerii Jedi reprezintă „masculinitatea toxică” / Star Wars, pus la zid pentru rasism, sexism și discriminarea persoanelor cu dizabilități

de S.J. HotNews.ro
Prestigioasa publicație Scientific American, cea mai veche revistă lunară din Statele Unite pentru care de-a lungul timpului au scris oameni de știință renumiți ca Albert Einstein, a publicat un articol halucinant în care acuză franciza Star Wars de rasism, sexism și discriminare a persoanelor cu dizabilități, în timp ce cavalerii Jedi sunt atacați din cauza „masculinității toxice”.
Simona Halep
Foto: Canadian Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

Simona Halep, la 30 de ani - Căsătoria cu Toni Iuruc, despărțirea de Darren Cahill și accidentările care nu i-au dat pace în 2021

de A.I. HotNews.ro
Simona Halep a împlinit luni 30 de ani. Sezonul în curs nu a fost unul prea fericit pentru sportiva noastră, ea absentând o perioadă îndelungată din circuitul WTA din cauza unei accidentări. De asemenea, 2021 i-a adus căsătoria cu Toni Iuruc, dar și despărțirea de antrenorul Darren Cahill, cel alături de care a reușit cele mai importante rezultate ale carierei.
Benzinariile din UK au ramas fara combustibili
Foto: Profimedia Images

Marea Britanie suspendă legile concurenței pentru a permite benzinăriilor să se alimenteze

de DP HotNews.ro
Guvernul UK a suspendat legile concurenței pentru a permite companiilor petroliere să oferteze benzinăriile rămase fără combustibili ca urmare a crizei de șoferi din Regatul Unit, scrie standard.co.uk. Lipsa șoferilor a provocat „probleme serioase” la stațiile de benzină, cel puțin jumătate din stațiile care nu sunt pe autostradă declarând că nu mai au combustibili. Ministrul pentru Afaceri, Energie și Strategie Industrială Kwasi Kwarteng s-a întâlnit duminică cu companiile petroliere și cu comercianții pentru a căuta soluții.
Taliban pe strazile din Kabul
Foto: Digi24 / Profimedia Images

Talibanii au interzis frizerilor din provincia afgană Helmand să radă și să fasoneze bărbile

de DP HotNews.ro
Talibanii au interzis frizerilor din provincia afgană Helmand să radă și să fasoneze bărbile, susținând că acest lucru încalcă interpretarea lor a legii islamice, relatează BBC și news.ro. Poliția religioasă talibană a spus că oricine va încălca noua regulă va fi pedepsit. Unii bărberi din capitala Kabul au spus că au primit de asemenea ordine similare. Instrucțiunile sugerează o revenire la restricțiile dure din timpul primei perioade în care gruparea a condus țara, 1996 - 2001, în ciuda faptului că a promis o guvernare mai blândă. De când au preluat puterea, la jumătatea lunii august, talibanii și-au pedepsit aspru oponenții.
Mbappe si atacul la adresa lui Neymar
Foto: Captura Twitter

VIDEO PSG, butoi cu pulbere: Kylian Mbappe, atac dur la adresa lui Neymar - Cum l-au surprins camerele tv

de A.I. HotNews.ro
PSG a trecut de Montpellier (scor 2-0) și are victorii pe linie în debutul sezonului din Ligue 1. Succesul nu a asigurat însă liniștea în tabăra pariziană, Kylian Mbappe având o ieșire nervoasă la adresa lui Neymar în momentul în care a fost înlocuit.
Vlad Voiculescu
Foto: AGERPRES

Vlad Voiculescu acuză că peste 4.000 de teste pozitive au dispărut din raportările COVID înaintea congresului PNL / Șefa DSP București: "Nu am alocat cazurile din lipsă de personal, nu le-am ascuns"

de Redactia HotNews.ro
Duminică, 26 Sept 2021 Actualitate | Sanatate
Fostul ministru USR-PLUS al Sănătății Vlad Voiculescu a acuzat că peste 4.000 de teste pozitive au dispărut din raportările COVID în cele trei zile dinaintea congresului PNL din Capitală, astfel că rata de infectare raportată ar fi fost mai mică. De asemenea, școlile ar urma să treacă în online săptămâna viitoare "aproape 100%", afirmă Vlad Voiculescu. Șefa DSP București admite că, într-adevăr, nu au fost făcute alocări pe fiecare sector din lipsă de personal la DSP, însă aceste cazuri figurează totuși în aplicația CoronaForms. Șefa DSP mai susține că cele trei zile la care face referire Voiculescu nu se regăsesc în rata de incidență decât începând din 26 septembrie pentru că modul de calcul al ratei de infectare a fost schimbat chiar de către fostul ministru.
New York
Foto: pixabay.com

Statul New York ar putea folosi Garda Națională pentru a înlocui lucrătorii din sectorul medical nevaccinați împotriva Covid-19

de DP HotNews.ro
Guvernatorul New York-ului, Kathy Hochul, are în vedere angajarea Gărzii Naționale și a unor lucrători medicali din afara statului pentru a compensa lipsa de personal din spitale, în condițiile în care zeci de mii de lucrători își pot pierde locul de muncă pentru că nu au respectat termenul pentru vaccinarea obligatorie împotriva Covid-19, care expiră luni, transmit Reuters și news.ro. Planul, prezentat sâmbătă într-un comunicat, i-ar permite lui Hochul să declare starea de urgență pentru a crește oferta de lucrători din domeniul sănătății, incluzând profesioniști autorizați din alte state și țări, precum și asistenți medicali pensionari.
Simona Halep-Iuruc
Foto: Twitter

Simona Halep, încă o coborâre în clasamentul WTA

de A.I. HotNews.ro
Simona Halep a înregistrat încă o coborâre în ierarhia WTA, sportiva noastră aflându-se în acest moment pe locul 15 în ierarhia mondială. România are patru jucătoare în TOP 100. Lider se menține Ashleigh Barty, iar podiumul este completat de Aryna Sabalenka și Karolina Pliskova.
Migranti salvati in Canalul Manecii
Foto: Gary Stone / News Licensing / Profimedia

Numărul migranților care au traversat clandestin Canalul Mânecii în Marea Britanie s-a dublat anul acesta

de S.J. HotNews.ro
Numărul migranților care au traversat Canalul Mânecii în 2021 s-a dublat față de anul trecut, peste 16.400 persoane au parcurgând această rută periculoasă de la începutul anului până pe 24 septembrie, relatează agenția DPA și The Evening Standard, potrivit Agerpres.
Dacian Cioloș
Foto: Facebook

Dacian Cioloș: Nu am discutat nimic cu Florin Cîțu după congresul PNL: Revenim la guvernare doar cu alt premier / Ce spune Dan Barna

de Redactia HotNews.ro
Duminică, 26 Sept 2021 Actualitate | Politic
Co-președintele USR-PLUS Dacian Cioloș spune că nu a discutat nici cu Florin Cîțu, nici cu altcineva din conducerea PNL după congresul acestui partid și anunță din nou că USR-PLUS se întoarce la guvernare doar cu alt premier.
Palestinieni primind-o pe Khalida Jarrar
Foto: Profimedia Images

O deputată palestiniană a fost eliberată după doi ani de închisoare în Israel

de DP HotNews.ro
Deputata palestiniană Khalida Jarrar, una dintre reprezentantele cele mai cunoscute ale Frontului Popular pentru Eliberarea Palestinei (FPLP), a fost pusă în libertate duminică după ce a stat doi ani în detenție într-o închisoare israeliană, transmit France Presse și Agerpres. Jarrar (58 de ani) fusese arestată în octombrie 2019 de către forțele israeliene la domiciliul său din Ramallah, sediul Autorității Palestiniene în Cisiordania, în timpul unei operațiuni care viza diferite personalități palestiniene.
Restrictii
Foto: Pixabay

Lista localităților din România în care rata de infectare depășește 3 la mia de locuitori - 86 de orașe și municipii reședință de județ sunt în scenariul roșu

de V.M. HotNews.ro
Duminică, 26 Sept 2021 Actualitate | Esențial
În 540 de localități din România (față de 493 sâmbătă) incidența cumulată a cazurilor de COVID-19 la mia de locuitori a depășit pragul de 3, ceea ce înseamnă că sunt în scenariul roșu, potrivit datelor oficiale transmise duminică. Lista include și 86 de orașe și municipii reședință de județ (22).
Florin Citu, ales presedinte PNL 2
Foto: Facebook PNL

VIDEO Rareș Bogdan, Iulian Dumitrescu, Lucian Bode și Gheorghe Flutur, aleși prim-vicepreședinți ai PNL. Dan Vîlceanu, secretar general / Care este echipa lui Florin Cîțu / Mare parte din oamenii lui Orban și-au retras candidaturile

de Redactia HotNews.ro
Duminică, 26 Sept 2021 Actualitate | Politic
Rareș Bogdan, Iulian Dumitrescu, Lucian Bode și Gheorghe Flutur au fost aleși, duminică, de Consiliul Național al PNL, prim-vicepreședinți ai partidului, iar Dan Vîlceanu - secretar general. Rareș Bogdan este singurul care a avut contracandidat, pe Adrian Veștea, din echipa lui Ludovic Orban, după ce mare parte dintre oamenii propuși de fostul lider al PNL pentru funcții de conducere în partid și-au retras candidaturile, duminică.
Angela Merkel
Foto: Ludovic MARIN / AFP / Profimedia

Epoca Merkel s-a încheiat. Ce lasă în urmă?

de V.M. HotNews.ro
Au trecut 16 ani de când este cancelar. Există o întreagă generație de germani care nu cunosc un alt șef de guvern. Dincolo de reformele pe care le lasă în așteptare în Germania, cum ar fi digitalizarea, Angela Merkel a fost, fără îndoială, una dintre figurile cheie din știrile internaționale din ultimii ani. Ascultată, admirată și temută, conducerea sa a influențat și condiționat cursul Europei și, de asemenea, al unei bune părți a lumii.
Referendum la Berlin
Foto: Profimedia Images via Digi24

Digi24: Referendum la Berlin. Exasperați de prețul chiriilor, alegătorii decid dacă îi expropriază pe mega-proprietari

de ​Digi24 Digi24.ro
Alegerile de duminică din Germania, care vor stabili cine va lua locul Angelei Merkel după ce a fost cancelar timp de 16 ani, au dominat discuțiile despre politica germană, însă alegătorii din Berlin nu-l vor vota duminică numai pe succesorul lui Merkel. Pe buletinul lor de vot se află și un referendum ce ar putea trimite o undă de șoc în întreaga Europă.
Sala polivalenta din Mioveni
Foto: Sport Pictures / DigiSport

DigiSport: Sală polivalentă de 5 milioane de euro, într-un oraș cu 30.000 de locuitori. Primarul exultă: „E cea mai modernă din țară”

de ​Digisport Digisport.ro
Sâmbătă a fost inaugurată noua sală polivalentă din orașul Mioveni, cu ocazia meciului de handbal feminin CS Dacia Mioveni - HC Zalău, scor 16-18, în Liga Florilor.
Printesele Mako (stanga) și Kako (dreapta), fiicele printului Akishino
Foto: Hotnews

Mako, prințesa japoneză îndrăgostită de un burghez, renunță la titlu și la bani

de DP HotNews.ro
Agenția japoneză a Casei Regale evaluează decizia prințesei Mako - nepoata actualului împărat Naruhito - de a nu primi compensația guvernamentală care i se cuvine de drept după căsătorie. Anunțul a fost făcut de mass-media japoneză, care a menționat că, în acest caz, ar fi prima dată de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial când nu va fi plătită compensația, notează La Stampa, citată de Rador. Prințesa de 29 de ani se pregătește să se căsătorească cu iubitul ei de aceeași vârstă, fost coleg de facultate, Kei Komuro, motiv pentru care va pierde titlul regal. Compensația - estimată la aproximativ 152 de milioane de yeni (1,17 milioane de euro) - a fost concepută pentru a asigura „menținerea unei vieți demne” și după îndepărtarea de familie.
Masca de protectie
Foto: pixabay.com

Deruta Prefecturii Capitalei privind obligativitatea măștii de protecție în aer liber

de Redactia HotNews.ro
Duminică, 26 Sept 2021 Actualitate | Esențial
Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență București a adoptat duminică o hotărâre prin care a stabilit mai multe măsuri după ce rata de incidență în Capitală a ajuns la 4,35 la mie. Prefectura Capitalei a transmis însă un comunicat care a generat confuzie privind obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile deschise. Jurnaliștii au încercat timp de aproape o oră și jumătate să afle de la subprefectul Antonela Ghiță, care conduce Prefectura, dacă masca de protecție va fi obligatorie sau nu pe stradă. "Reglementarea este cea din Hotărârea de Guvern. Eu apreciez că este peste tot" - este unul dintre răspunsurile subprefectului. Lămuririle au venit de la DSP București: masca este obligatorie în piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, stații pentru transportul în comun, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun, așa cum este și acum, de altfel. Masca va fi obligatorie și la locul de muncă.
Luminita Matei Gheorghiu si Darius Stănescu, unul dintre olimpicii ei ll latină
Foto: Hotnews
​Om pentru o lume mai bună

Luminița Matei Gheorghiu - profa de latină și română de la Liceul Gheorghe Șincai

de Eugen Istodor HotNews.ro
Duminică, 26 Sept 2021 Actualitate | PERSPEKTIVA
Pe Luminița am cunoscut-o bătută. În 1990 Piața Universității. Și cred că dacă nu-l cunoști pe om atunci, în absurdul și amarul întâmplărilor, nu-l cunoști de loc. Apoi, m-am bucurat în anii ce-au fost de limba ei latină, pe care n-a lăsat-o deoparte, decât după ce Ministerul a tăiat orele precum măcelărul vaca 2 miliarde. De fiecare dată Luminița a avut tonul egal și capul ei a stat sus ca să-nțeleagă lucrurile în profundul lor. Adică, dece s-a-ntâmplat? Asta este Luminița Matei Gheorghiu, pentru mine, cea mai mișto profă pe care o cunosc. Că tot vorbim de profesori, de deschiderea noului An Școlar.
China
Foto: Needpix.com

China cere firmelor din sectorul energetic majorarea producției pentru încălzirea locuințelor în perioada iernii

de DP HotNews.ro
Administrația națională chineză a energiei (NEA) a anunțat că le-a cerut companiilor care livrează gaze și cărbune să-și majoreze producția pentru a se asigura că țara este suficient de alimentată cu energie pentru încălzirea locuințelor în perioada iernii, transmit Reuters și Agerpres. În perioada 23-25 septembrie au avut loc întâlniri cu firmele din domeniul energiei, precum și cu companii petroliere și operatorii conductelor de transport, pentru accelerarea livrărilor, a precizat NEA.
Minge de fotbal
Foto: premierleague.com
Pontul zilei

Liga 1: CS Universitatea Craiova - Dinamo București: Reghe n-are milă de „câini”

de D.S. HotNews.ro
După rivalitatea dintre Steaua (cu versiunea adaptată, FCSB) și Dinamo, a doua mare dușmănie dintre fanii echipelor din Liga 1 este cea dintre craioveni și dinamoviști. Etapa a 10-a se încheie în Bănie, de la ora 21:00, le pune față în față.
Mircea Morariu
Foto: Arhiva personala

Despre o parte dintre femeile din literatura română

de Mircea Morariu Contributors.ro
Alfabetul doamnelor. De la doamna B. La doamna T. (Editura Humanitas, București, 2021 reprezintă ediția a doua, revăzută și adăugită, a unei cărți a Ioanei Pârvulescu. Una din vremea începuturilor editoriale ale autoarei. Carte apărută prima oară în 1999 la editura Crater. Variantei inițiale i s-au adăugat acum, conform mărturiei scriitoarei, încă trei capitole, plus un indice de personaje feminine.
Olaf Scholz
Foto: Odd ANDERSEN / AFP / Profimedia

Alegeri Germania: Social-democratul Olaf Scholz își revendică dreptul de a forma rapid viitorul guvern

de V.M. HotNews.ro
Duminică, 26 Sept 2021 Actualitate | Internațional
Olaf Scholz, candidatul social-democraților (SPD) la funcția de cancelar al Germaniei, este de părere că estimările privind rezultatul alegerilor legislative de duminică îi conferă partidului său mandatul de a forma viitorul guvern.
Abecedar de colorat
Foto: Hotnews
Recomandare prescolari

Abecedar de Colorat si Abecedar Poveste

de A.V. HotNews.ro
Abecedarul poveste reprezintă fericita întâlnire a textului izbutit cu imaginile atent elaborate și sugestive. Copiii vor adora cartea și datorită galeriei diverse de personaje simpatice și hazlii ce aduc o încărcătură proaspătă de culoare și dinamism.
Abecedarul de Colorat conține diversele activități distractive ce îi vor ajuta pe cei mici să se obișnuiască cu fiecare literă în parte, într-un format perfect adaptat copiilor ce îi va sprijini să-și dezvolte spiritul de atenție, creativitatea și inteligența.
Benzinarie
Foto: Stirile ProTV

Aproape o treime din benzinăriile grupului BP din Marea Britanie au rămas fără carburanți duminică

de DP HotNews.ro
Aproape o treime din benzinăriile grupului BP din Marea Britanie au rămas fără carburanți duminică, din cauza panicii cumpărătorilor, chiar dacă guvernul a cerut automobiliștilor să se comporte normal, insistând că nu există un deficit fundamental, transmit Reuters și news.ro. Cozi lungi s-au format la benzinării pentru a treia zi consecutiv, unii șoferi așteptând ore în șir pentru a face plinul, după ce firmele petroliere au spus că lipsa șoferilor de camioane provoacă probleme pentru transporturile de carburanți de la rafinării.
Banca Nationala a Romaniei - BNR
Foto: Hotnews

UPDATE România va avea în acest an prima bancnotă pe care apare chipul unei femei

de Redactia HotNews.ro
Duminică, 26 Sept 2021 Actualitate | Esențial
Banca Națională a României va lansa, în această toamnă, prima bancnotă pe care apare chipul unei femei - o bancnotă în valoare de 20 de lei, care o va ilustra pe Ecaterina Teodoroiu, a anunțat europarlamentarul Corina Crețu. Purtătorul de cuvânt al BNR, Dan Suciu, a precizat pentru HotNews.ro că lansarea acestei bancnote de 20 de lei a fost amânată de Banca Națională din cauza pandemiei și că, probabil, aceasta va fi pusă în circulație spre finalul anului.
Armin Laschet
Foto: Marcel Kusch / AFP / Profimedia Images

​​Alegeri Germania: Conservatorii vor face tot posibilul pentru a forma viitorul guvern, spune Armin Laschet

de V.M. HotNews.ro
Duminică, 26 Sept 2021 Actualitate | Internațional
Candidatul CDU la funcția de cancelar la Germaniei, Armin Laschet, a declarat duminică seară că nu poate fi mulțumit de rezultatul obținut de conservatori la alegerile legislative, dar și-a exprimat speranța că va putea exista, în premieră, un guvern de coaliție cu trei partide, condus de creștin-democrați
Terapie Intensiva COVID-19
Foto: Profimedia Images

Doar 10 paturi libere în toată țara la ATI COVID-19 / Capitala, Timiș, Iași, Cluj sau Dolj, niciun loc disponibil la terapie intensivă pentru pacienții cu COVID-19

de Redactia HotNews.ro
Duminică, 26 Sept 2021 Actualitate | Coronavirus
În spitalele din România erau disponibile, duminică, doar 10 paturi la ATI COVID. În Capitală și în județe precum Timiș, Iași, Cluj sau Dolj nu mai este liber la acest moment niciun loc la terapie intensivă pentru pacienții cu COVID-19, conform ultimelor date transmise de autorități.
Florin Citu si Ludovic Orban
Foto: Facebook

Ludovic Orban își lasă funcția de președinte al Camerei Deputaților la mâna lui Cîțu / Ce spune noul președinte al PNL

de Redactia HotNews.ro
Duminică, 26 Sept 2021 Actualitate | Politic
Ludovic Orban spune că luni dimineață la ora 9.00 îi va înainta lui Florin Cîțu demisia sa din funcția de președinte al Camerei Deputaților, el explicând că nu își depune demisia la secretariatul Camerei pentru că, dacă ar face asta, ar fi organizate imediat alegeri pentru acest post și ar exista riscul ca PNL să piardă această funcție și să fie ales cineva de la PSD.
Vasile Dincu
Foto: Facebook

Vasile Dîncu: Acest Guvern va cădea. PSD nu își poate permite în acest moment să facă niciun fel de înțelegere cu PNL, nici pe față, nici pe la spate

de V.M. HotNews.ro
Duminică, 26 Sept 2021 Revista Presei | Radio TV
Președintele Consiliului Național al Partidului Social Democrat, Vasile Dîncu, a anunțat că Guvernul Florin Cîțu va cădea deoarece PSD nu își permite să facă niciun fel de înțelegere “nici pe față, nici pe la spate” cu Partidul Național Liberal.
Clarice Dinu
Foto: Facebook

Cine-l iubește pe Florin Cîțu

de Clarice Dinu HotNews.ro
Sâmbătă, 25 Sept 2021 Actualitate | Opinii
În final, Congresul PNL s-a încheiat fără vreo surpriză majoră. Florin Cîțu a fost ales președinte al Partidului Național Liberal. Planul scoaterii din scenă a lui Ludovic Orban a funcționat, chiar dacă unii au crezut că poate fi răsturnat, entuziasmați de huiduielile de peluză care au răsunat toată ziua în pavilionul Romexpo.
Elke Kahr
Foto: Facebook

Austria: Victorie surprinzătoare a Partidului Comunist la alegerile locale din orașul Graz

de V.M. HotNews.ro
Duminică, 26 Sept 2021 Actualitate | Internațional
O candidată comunistă a câștigat duminică lejer alegerile municipale din Graz, al doilea oraș din Austria, o victorie surprinzătoare, chiar și pentru învingătoare, în contextul în care partidul său este slab cotat în restul țării.
Piata Operei, Timisoara
Foto: AGERPRES

Timișoara a depășit rata de infectare de 6 la mie / Legea prevede carantină de noapte în weekend

de Redactia HotNews.ro
Duminică, 26 Sept 2021 Actualitate | Esențial
Rata de infectare în Timișoara a depășit 6 la mia de locuitori, ajungând duminică la 6,58. Conform unei Hotărâri adoptate joi de către guvern, în localitățile în care rata de infectare trece de 6 la mie, dar nu depășește 7,5, va fi instituită carantina de noapte în zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Sunt exceptate însă persoanele vaccinate anti-COVID, care vor putea ieși din casă și în intervalul 05.00-20.00.
Florin Citu si Ludovic Orban
Foto: Agerpres

Cîțu îi cere lui Orban să dea explicații conducerii PNL pentru afirmația privind parteneriatul cu Iohannis: Dacă nu, o clarificăm noi pentru el

de Redactia HotNews.ro
Duminică, 26 Sept 2021 Actualitate | Politic
În prima zi de președinte al PNL, Florin Cîțu spune că îi va cere explicații lui Ludovic Orban pentru afirmația făcută la finalul Congresului PNL, când anunța că parteneriatul său cu președintele Klaus Iohannis s-a încheiat. ”Îi voi da posibilitatea domnului Ludovic Orban să clarifice această poziție, dacă nu, o clarificăm noi pentru el”, a susținut, duminică, noul lider al PNL.
Olimpiu Morutan a inscris pentru Galatasaray
Foto: Twitter - Galatasaray SK

VIDEO Olimpiu Moruțan, decisiv pentru Galatasaray - A înscris un gol minunat după ce a primit o pasă de la Alexandru Cicâldău

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Duminică, 26 Sept 2021 Sport | Fotbal
Olimpiu Moruțan a înscris golul decisiv în meciul câștigat de Galatasaray, duminică seară, pe teren propriu, cu scorul de 2-1, în fața formației Goztepe, în etapa a șaptea a campionatului Turciei.
Dario Bonetti
Foto: Dinamo

Dario Bonetti nu mai este antrenorul echipei Dinamo - Mircea Rednic, în pole position să-i ia locul italianului

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Duminică, 26 Sept 2021 Sport | Fotbal
Dario Bonetti nu mai este antrenorul echipei FC Dinamo, a anunțat, duminică seară, Răzvan Zăvăleanu, administrator judiciar al clubului bucureștean.
Adrian Luca
Foto: arhiva personala

Și așa, prieteni, vine octombrie roșu! Pe marginea unui comunicat în care nu e vorba de submarine

de Adrian Luca Contributors.ro
”Președintele Republicii Franceze, Emmanuel Macron, și președintele Statelor Unite, Joe Biden, s-au întreținut în data de 22 septembrie, la cererea celui din urmă, pentru a examina implicațiile anunțului din 15 septembrie. Cei doi lideri au convenit că situația ar fi putut fi evitată (în franceză)/ ar fi avut de câștigat (în engleză) prin consultări deschise între aliați pe chestiuni de interes strategic pentru Franța și partenerii (noștri – în engleză) europeni. Președintele Biden și-a manifestat angajamentul durabil privind acest subiect.” Ne putem imagina cât de mult trebuie să fi durat alegerea cuvintelor pentru a compune fie și acest început de comunicat
Papa Francisc
Foto: Flickr - Aleteia

​​VIDEO De ziua mondială a migrantului și refugiatului, Papa Francisc face apel la o lume „mai incluzivă”

de V.M. HotNews.ro
Duminică, 26 Sept 2021 Actualitate | Internațional
Papa Francisc a făcut apel duminică, în Piața San Pietro, la „o lume mereu mai incluzivă”, cu ocazia Zilei mondiale a migrantului și refugiatului.
Elvetienii au spus da casatoriilor intre persoane de acelasi sex
Foto: Fabrice COFFRINI / AFP / Profimedia

Referendum în Elveția: elvețienii s-au pronunțat în favoarea căsătoriilor între persoane de același sex

de V.M. HotNews.ro
Duminică, 26 Sept 2021 Actualitate | Internațional
Aproape două treimi din elvețieni (64%) s-au pronunțat în favoarea căsătoriei între persoane de același sex, potrivit estimărilor publicate de institutul de sondaje gfs.bern imediat după încheierea referendumului de duminică, dedicat și acestei teme.
Votul lui Armin Laschet, vizibil
Foto: THILO SCHMUELGEN / AFP / Profimedia

Alegeri Germania: Gafa la vot a lui Armin Laschet - VIDEO

de Dani Rockhoff HotNews.ro
Duminică, 26 Sept 2021 Actualitate | Internațional
Candidatul la funcția de cancelar al Uniunii CDU/CSU, Armin Laschet, a votat duminică dimineața, puțin după ora 11.00, la secția de votare de la locul de reședință din Aachen. Primul ministru al landului Renania de Nord-Westfalia a venit la secția de votare a unei școli catolice municipale împreună cu soția sa, Susanne. Din pacate, el și-a împăturit greșit buletinul de vot, astfel încât, la aruncarea în urnă, s-a putut vedea ce a bifat. E valabil, atunci, votul său?
Florin Citu, pacalit cu selfieul
Foto: Hotnews

​VIDEO Ce nu s-a văzut la TV la Congresul PNL

de Victor Cozmei HotNews.ro
Sâmbătă, 25 Sept 2021 Actualitate | Politic
​​Congresul PNL sau ziua când Florin Cîțu a fost huiduit în sală, dar votat la urne, iar miile de liberali veniți din țară în București s-au înghesuit la poze, la voturi și la mici. Un fost moderator TV a împărțit măști jurnalistelor, un fost președinte de partid a făcut pe MC-ul anunțurilor sanitare, un străin l-a păcălit pe Cîțu și s-a tras în selfie cu Orban, unui președinte i s-a pus sub picioare un covor proaspăt scos din țiplă, iar un liberal a agresat o jurnalistă pentru că filma haosul din fața cabinelor de vot. În timp ce în sală atmosfera semăna mai degrabă cu un meci de fotbal, afară s-a protestat cu un ciolan, iar la terase s-a sărbătorit cu un mic.
  • Vezi în articol un videoreportaj marca HotNews.ro cu imagini ce nu s-au văzut la TV de la congresul PNL.
Alegeri Germania
Foto: pixabay.com

Alegerile din Germania: Vicepremierul bavarez publică date confidențiale legate de vot înainte de încheierea alegerilor / Ce amendă riscă

de Dani Rockhoff HotNews.ro
Duminică, 26 Sept 2021 Actualitate | Internațional
Șeful Alegătorilor Liberi și vicepremier bavarez Hubert Aiwanger a publicat cifre confidențiale din sondajele post-electorale, pentru a-și promova partidul, relatează Welt.de. Secretarul general al Partidului Creștin-Social din Bavaria, Markus Blume, a calificat acest fapt drept un „caz incredibil de manipulare a alegerilor”.
Incidenta 26 septembrie
Foto: GCS

GRAFIC Rata de infectare a trecut de 3 la nivel național. Numărul de cazuri și incidența din toate județele

de G.S. HotNews.ro
Duminică, 26 Sept 2021 Actualitate | Coronavirus
Incidența cazurilor de coronavirus la nivel național a ajuns duminică la 3,05 la mia de locuitori, în condițiile în care sâmbătă era 2,83, potrivit datelor furnizate de autorități.
Gazprom
Foto: Gazprom

Răspunsul Rusiei după criticile din UE: Gazprom este gata să majoreze furnizările de gaze către Europa

de G.S. HotNews.ro
Duminică, 26 Sept 2021 Economie | Energie
Gigantul energetic Gazprom este pregătit să majoreze furnizările de gaze către Europa, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de Interfax și Reuters, vestea venind în contextul creșterii de prețuri la energie pe Bătrânul Continent.
Diana Sosoaca la un protest contra restrictiilor Covid
Foto: Cristi Croitoru / Alamy / Alamy / Profimedia

George Simion: Diana Șoșoacă ar putea candida la prezidențiale / Mulți i-au șoptit din jurul ei: ”Tu o să fii noul președinte al României"

de G.S. HotNews.ro
Duminică, 26 Sept 2021 Actualitate | Politic
Co-președintele AUR, George Simion, susține că nu este scopul său politic să ajungă președintele României, dar dacă nu se găsesc oameni mai buni, atunci el nu va refuza ”o luptă”. Simion crede că Diana Șoșoacă ar putea candida la alegerile prezidențiale.
Coronavirus in Romania
Foto: Grosescu Alberto Mihai / Shutterstock Editorial / Profimedia

Coronavirus în România: 6.333 de cazuri de COVID-19, după patru zile cu bilanț zilnic de peste 7.000 de îmbolnăviri / 111 decese în ultima zi

de Redactia HotNews.ro
Duminică, 26 Sept 2021 Actualitate | Coronavirus
În România au fost raportate, în ultimele 24 de ore, alte 6.333 de cazuri de COVID-19, potrivit datelor furnizate duminică de Grupul de Comunicare Strategică. În ultima zi s-au înregistrat 111 decese, în timp ce la terapie intensivă sunt internați 1.220 de pacienți.
George Simion, AUR
Foto: Hotnews

Liderul AUR: Toți oamenii din spațiul public întâlniți pe holurile Parlamentului sunt speriați de servicii: Sunt panicați, au chestii de ascuns

de Redactia HotNews.ro
Duminică, 26 Sept 2021 Actualitate | Politic
Liderul AUR George Simion spune că nu există control parlamentar asupra serviciilor de informații, așa cum ar trebui să fie, susținând că toți oamenii din spațiul public pe care i-a întâlnit pe holurile Parlamentului ar fi speriați de servicii: "Sunt speriați, sunt panicați, au chestii de ascuns, unii se tem să nu li se însceneze".
Orban și Iohannis
Foto: Presidency.ro

Orban, despre Iohannis: Dacă vrea să aibă parteneriat, să aibă cu președintele ales al PNL / Ce spune despre influențarea votului la congres de către șeful statului

de Redactia HotNews.ro
Duminică, 26 Sept 2021 Actualitate | Politic
Ludovic Orban își menține afirmațiile potrivit cărora parteneriatul său cu președintele Klaus Iohannis a încetat și spune că dacă șeful statului vrea să aibă un parteneriat, atunci să îl aibă cu noul președinte ales al PNL.
Alegeri in Germania pentru succesorul Angelei Merkel
Foto: Tobias SCHWARZ / AFP / Profimedia

Alegerile federale 2021: candidați, programe electorale, coaliții, surprize de ultim moment. Se înroșește Germania?

de Dani Rockhoff HotNews.ro
Duminică, 26 Sept 2021 Actualitate | Internațional
Alegerile generale din acest an aduc cu sine o noutate absolută în istoria Republicii Federale Germania: cancelarul în funcție nu va mai candida în 26 septembrie. După 16 ani la cârma țării, Angela Merkel predă ștafeta. Dar cui?
Vaccinare Romania 26 septembrie
Foto: RO Vaccinare

Vaccinarea anti-Covid în România: 11.000 de persoane vaccinate în ultima zi

de V.M. HotNews.ro
Duminică, 26 Sept 2021 Actualitate | Coronavirus
11.013 persoane au fost vaccinate anti-Covid în ultimele 24 de ore în România, iar de la debutul campaniei de imunizare s-a ajuns la un număr de 5.467.346 de persoane vaccinate, 5.327.522 dintre acestea cu schema completă.
Katrin Jakobsdottir
Foto: Tom LITTLE / AFP / Profimedia

Premieră în Islanda: Alegerile au adus în parlament mai multe femei decât bărbați

de G.S. HotNews.ro
Duminică, 26 Sept 2021 Actualitate | Internațional
Coaliția stânga-dreapta ce conduce Islanda și-a întărit majoritatea după un scrutin ce – pentru prima oară – aduce mai multe femei decât bărbați în parlament, potrivit datelor finale anunțate duminică și citate de Reuters.
Avion F-16 al Fortelor Aeriene Romane la baza aeriana Borcea
Foto: HotNews.ro / Victor Cozmei

MApN: O formațiune de F-16 va survola duminică Bucureștiul, ca ultim omagiu pentru ”Fachirul” Ion Dobran, erou al celui de-al Doilea Război Mondial

de G.S. HotNews.ro
Duminică, 26 Sept 2021 Actualitate | Esențial
O formație de avioane Fighting Falcon ale Forțelor Aeriene Române va trece duminică, în jurul orei 14.00 pe cerul Bucureștiului ca ultim omagiu pentru Ion Dobran. ultimul pilot de vânătoare român supravietuițor al celui de-al Doilea Război Mondial.
Koguan Leo (dreapta)
Foto: Twitter

Un autoproclamat „Elon fanboy” a acumulat acțiuni Tesla de 4,6 miliarde de dolari

de A.Th.C. HotNews.ro
Duminică, 26 Sept 2021 Actualitate | Internațional
În ciuda averii sale imense, Koguan Leo a reușit să fie foarte discret. Google nu vă va spune mai mult decât că este absolvent de la Columbia University și New York Law School și că a fondat SHI International Corp, o mare companie IT, scrie Electrek.
Netflix
Foto: Hotnews

Două filme științifico-fantastice distopice la Netflix care merită văzute

de A.Th.C. HotNews.ro
Nimic nu este mai înspăimântător decât să vezi versiuni teribile ale lumii noastre. Iar thrillerele distopice le prezintă foarte bine. Aceste filme despre utopii sumbre și terifiante ne permit să reexaminăm societatea la extreme – cele mai bune sunt cele care preiau o problemă existentă și „îi măresc volumul”, scrie Inverse.
Maxime Blasco, ultimul dintre cei 52 de soldati francezi ucisi in Mali
Foto: Facebook

Mali acuză Franța că a lăsat-o ”în aer” prin retragerea forței Barkhane / Moscova confirmă că africanii au contactat o forță militară privată rusească

de G.S. HotNews.ro
Duminică, 26 Sept 2021 Actualitate | Internațional
Prim-ministrul din Mali, Choguel Kokalla Maiga, a acuzat sâmbătă Franța că "i-a lăsat în aer" prin decizia sa de a retrage forța Barkhane, ceea ce justifică necesitatea ca țara sa să caute alți parteneri, informează AFP. Pe de altă parte, Moscova a confirmat că Mali a contactat o companie militară rusească privată, deși africanii negaseră informația.
Dacian Cioloș
Foto: Facebook

Dacian Cioloș: Am vrut să mă înscriu în USR în 2017, dar Nicușor Dan mi-a spus că sunt un pește prea greu de înghițit

de G.S. HotNews.ro
Duminică, 26 Sept 2021 Actualitate | Politic
Dacian Cioloș a afirmat că în urmă cu patru ani a vrut să se înscrie în USR, dar Nicușor Dan i-a spus că este ”un pește prea greu de înghițit” pentru formațiunea pe care o conducea la acea dată.
Florin Citu, ales presedinte PNL
Foto: Facebook PNL

FOTO/VIDEO Florin Cîțu este noul președinte al PNL / Cîțu: Nu a fost doar o campanie, a fost o mișcare care va schimba România în bine / Orban: Luni demisionez de la șefia Camerei Deputaților. Între Orban și Iohannis nu mai există niciun parteneriat

de Redactia HotNews.ro
Sâmbătă, 25 Sept 2021 Actualitate | Politic
Premierul Florin Cîțu este noul președinte al PNL, după ce a câștigat alegerile de sâmbătă în fața actualului lider al partidului, Ludovic Orban. Cîțu a adunat peste 60% din voturile liberalilor. "Vă promit că voi fi președintele tuturor liberalilor", a spus premierul, după anunțarea rezultatului alegerilor". Ludovic Orban a anunțat că luni va demisiona din funcția de președinte al Camerei Deputaților, spunând că din acest moment între el și președintele Iohannis nu mai există niciun parteneriat.
Incident Congres PNL
Foto: Captura video

​VIDEO Jurnalistă bruscată de un membru PNL, la Congres: „Mi-a luat telefonul, l-a dat de pământ / Robert Sighiartău, responsabil cu organizarea, a întors spatele și a plecat. La fel și Bode și Motreanu”

de V.M. HotNews.ro
Sâmbătă, 25 Sept 2021 Actualitate | Politic
O jurnalistă prezentă la Congresul PNL de sâmbătă relatează într-o postare pe Facebook cum a fost bruscată și împiedicată să filmeze, în timp ce se desfășura votul delegaților pentru alegerea președintelui partidului. Potrivit acesteia, un membru PNL „din echipa câștigătoare” i-a luat telefonul cu care filma și l-a trântit de pământ. Asta în timp ce - menționează ziarista - lideri liberali precum Robert Sighiartău, Lucian Bode și Dan Motreanu, martori la incident, au întors spatele și au plecat.
San Marino
Foto: Pixabay.com

Referendum istoric în San Marino, țară profund catolică, privind legalizarea avortului

de G.S. HotNews.ro
La 43 de ani după Italia vecină, cetățenii micii republici San Marino votează duminică, în cadrul unui referendum, pentru legalizarea avortului, un subiect extrem de controversat în acest micro-stat cu o puternică tradiție catolică, relatează AFP.
Soldati din unitatea de elita israeliana Duvdevan
Foto: ABBAS MOMANI / AFP / Profimedia

Patru palestinieni, uciși în Cisiordania de unitatea de elită a armatei israeliene / Naftali Bennett: Raidul, contra unei celule Hamas care pregătea atacuri teroriste

de G.S. HotNews.ro
Forțele israeliene au ucis cel puțin patru palestinieni în timpul unor raiduri efectuate duminică în Cisiordania, potrivit ministerului palestinian al sănătății, citat de Reuters.
Petre Opris
Foto: Arhiva personala

Troleibuzul românesc „T.V. 2E”, un proiect propus pentru „Premiul de Stat” (1958-1962) (1)

de Petre Opris Contributors.ro
În toamna anului 1959, cu câteva zile înainte de sărbătorirea Marii Revoluții Socialiste din Octombrie și a zilei naționale a Uniunii Sovietice, în gara din Cluj a sosit o garnitură specială. Pe vagoanele-platformă ale trenului se aflau primele troleibuze T.V. 2E ale orașului transilvănean. Vehiculele respective s-au realizat în producție de serie la uzinele „Tudor Vladimirescu” din București și trebuiau să asigure transportul în comun pe traseul Gară – Piața Libertății – cartierul Someșeni. Capacitatea de transport maximă a unui troleibuz T.V. 2E era de „74 de călători (34 pe scaune și 40 în picioare, la norma de 0,15 m2/căl.)”.
George Pop
Foto: Arhiva personala

Turism de Maramu’

de George Pop Contributors.ro
Vuiește presa că la iarnă o să schiem pe pârtie olimpică la Borșa. Că cea mai mare investiție din turimul Românesc, la ora actuală, va atrage mai mulți turiști în zonă, va contribui la dezvoltarea pieței forței de muncă din zonă și la dezvoltarea economică a județului Maramureș. M-aș bucura mult să fie așa pentru că Borșa are un potențial enorm, nu doar pentru sporturi de iarnă ci pentru o gamă largă de produse și servicii turistice, pe tot timpul anului.Alte titluri din Actualitate:

Post-Brexit: Londra va acorda 10.500 de vize temporare de muncă pentru a face față deficitului de mână de lucru
VIDEO Congresul PNL, în atmosferă de stadion: Cîțu, huiduit puternic pe toată durata discursului / Orban s-a proclamat "câștigătorul moral" al alegerilor din PNL: "E adevărul pe care-l știți fiecare dintre voi"
Lista școlilor și grădinițelor din București cu clase care de luni intră în sistem online din cauza cazurilor de COVID-19
Rata de infectare în Capitală continuă să crească
Marea Britanie vrea să secvențieze ADN-ul fiecărui copil la naștere / Creștere dramatică a „penelor” de operare la centralele nucleare / NASA confirmă că aselenizarea din 2024 ar putea fi amânată din cauza lui Jeff Bezos
Florin Cîțu, întrebat dacă la conducerea PNL vor fi și susținători ai lui Ludovic Orban: "Fotbalul se joacă pe goluri, iar politica e pe voturi"
Alexandru Sassu, fost președinte al TVR și fost ministru în Guvernul Radu Vasile, a murit, la 65 de ani
Reacția USR-PLUS, după ce Cîțu a vorbit despre o revenire la guvernare cu el premier: Fake news / Decizia nu se va schimba, indiferent câte minciuni încearcă să răspândească „echipa câștigătoare”
Ales președinte al PNL, premierul promite creșteri de pensii, salarii și alocații ale copiilor de la 1 ianuarie: Nu vom mai folosi aceste creșteri ca instrument politic
Afganistan: Talibanii au ucis patru presupuși răpitori și le-au atârnat cadavrele în public
Celebru gangster din India, împușcat în sala de judecată de rivali deghizați în avocați
Filosoful Mihai Șora, după ce Florin Cîțu a fost ales președinte al PNL: A mai murit un partid istoric
Urmează ”o iarnă cu adevărat dificilă” în Marea Britanie. Rafturi goale în magazine, cozi la benzinării și energie scumpă în Regatul Unit
Cum s-a schimbat viața în China ultimilor ani - Interdicții pentru tineri, cruciadă împotriva limbii engleze și partidul prezent în orice părticică a vieții


ECONOMIE

Ordonanta FGA
Foto: Monitorul Oficial

​OFICIAL Păgubiții City Insurance vor putea să-și primească banii, în limita a 500.000 de lei pe dosar, înainte ca instanța să declare definitiv falimentul acestui asigurător

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Vineri, 24 Sept 2021 Economie | Asigurari
Păgubiții City Insurance vor putea să-și primească banii, în limita a 500.000 de lei pe dosar, înainte ca instanța să declare definitiv falimentul acestui asigurător, după ce Ordonanța de urgență adoptată recent de Guvern a fost publicată vineri în Monitorul Oficial. Actul prevede că Fondul de Garantare a Asiguraților va putea face plăți către creditorii City Insurance, la 60 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial a deciziei de retragere a autorizației de funcționare a asigurătorului.


SPORT

Alexandru Chipciu, executie spectaculoasa
Foto: captura Look Tv

VIDEO Liga 1: UTA Arad vs CFR Cluj 0-1 / Alexandru Chipciu a înscris cu o execuție spectaculoasă

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Duminică, 26 Sept 2021 Sport | Fotbal
CFR Cluj s-a impus, duminică seară, cu scorul de 1-0, pe terenul echipei UTA Arad, într-un meci din etapa a zecea a Ligii 1.
Lewis Hamilton, 100 de victorii in Formula 1
Foto: Formula 1 / Twitter

Formula 1: Lewis Hamilton, victoria cu numărul 100 / Max Verstappen a pornit ultimul în MP al Rusiei, dar a terminat pe locul 2

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Duminică, 26 Sept 2021 Sport | Motor
Britanicul Lewis Hamilton (Mercedes) a câștigat, duminică, Marele Premiu al Rusiei, a 15-a etapă a Campionatului Mondial de Formula 1. Podiumul a fost completat de olandezul Max Verstappen (Red Bull Racing, a pornit ultimul în cursă) și de ibericul Carlos Sainz (Ferrari).
Mihaela Buzarnescu
Foto: John Walton / PA Images / Profimedia

Mihaela Buzărnescu, învinsă de principala favorită în finala turneului ITF de la Valencia

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Mihaela Buzărnescu a fost învinsă, duminică, în finala turneului ITF de la Valencia, dotat cu premii totale în valoare de 80.000 de dolari.


0-100.hotnews.ro

Trafic auto
Foto: AGERPRES

România, cel mai mic număr de autoturisme din UE raportat la populație

de I.B. HotNews.ro
Joi, 23 Sept 2021 Economie | Auto
Luxemburgul deține prima poziție de 30 de ani cu 681 de mașini la mia de locuitori, urmat de Italia pe locul al 2-lea cu 663 de vehicule la mia de locuitori, potrivit Rador. Datele se referă la anul 2019 și conform acestora, cele mai mici procente de autovehicule se înregistrează în România, cu 357 de mașini la mia de locuitori, urmată de Letonia cu 381 de mașini și Ungaria cu 390 de mașini.


LIFE

Elon Musk si Grimes, in 2018
Foto: ANGELA WEISS / AFP / Profimedia

Elon Musk și Grimes au confirmat că s-au despărțit

de V.M. HotNews.ro
Sâmbătă, 25 Sept 2021 Life | Showbiz
Elon Musk, fondatorul Tesla și SpaceX, și cântăreața canadiană Grimes au confirmat vineri că au pus capăt relației lor după trei ani, anunță EFE și News.ro.
The Crown
Foto: Netflix

Netflix a anunțat când va începe sezonul cinci al serialului „The Crown”

de G.S. HotNews.ro
Netflix a anunțat că sezonul cinci al serialului „The Crown” va avea premiera în noiembrie 2022, potrivit Variety, preluată de News.ro

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Noul salut la modă din iarna lui 2021
Iarna lui 2021: Se întalnește gazul cu electricitatea în iarna anului 2021: - Salut...
Bancul zilei: Dedicare totală pentru Parlamentul și guvernul tău
Un reporter îi ia un interviu unui tip de pe stradă.- Dumneavoastră ați munci gratis pentru un ministru?- Sigur că da!- Dar pentru un senator?- Fără îndoială!- Și pentru un deputat?
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by