CULTURĂ
Vioara lui George Enescu îşi continuă călătoriile din fiecare toamnă Turneul Vioara lui George Enescu revine în această toamnă pe scenele din România, în perioada 12 septembrie - 8 octombrie 2018. Gabriel Croitoru, violonistul care are privilegiul de a cânta pe vioara Guarneri del Gesu supranumită „Catedrala”, pe care a cântat George Enescu (instrument pus la dispoziție și aflându-se în patrimoniul Muzeului Naţional „George Enescu”) şi pianistul Horia Mihail vor cânta în anul Centenarului la Alba Iulia, Deva, Tecuci, Bistriţa, Timişoara, Slatina, Caracal și în mai multe recitaluri la București.
Comedia de moravuri "Două pe față, două pe dos", în premieră la TNB Teatrul Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti anunţă în zilele de 14 şi 15 septembrie 2018, ora 19.30,  premiera spectacolului Două pe față, două pe dos (Loose Knit) cu piesa americancei Theresa Rebeck, scriitoare şi scenaristă  jucată cu succes pe Broadway şi bine apreciată la Hollywood, cu realizări notabile în producţia serialelor de televiziune. Comedia americană va fi jucată la Sala Atelier a naţionalului bucureştean.
Premieră la Teatrul Gong Sibiu - spectacol pentru copii cu varsta de 1 an Teatrul pentru Copii și Tineret "Gong” Sibiu prezintă joi, 13 septembrie, de la ora 18:00, premiera spectacolului „Der Fleck/ Pata” în regia Letei Popescu. "Este pentru prima dată când montăm un spectacol pentru copii de 1 an. Majoritatea spectacolelor noastre sunt pentru cei cu vârsta peste 3 ani. A fost un pas important, ce deschide o poartă spre un program pe termen lung cu accent pe educația timpurie. Ne dorim o stimulare diferențiată a copiilor, vizând dezvoltarea intelectuală, afectivă, socială și fizică a fiecăruia dintre aceștia. Până la urmă chiar și un bebeluș e un cetățean ce are dreptul la cultură, ca orice alt adult.", a declarat Adrian Tibu, managerul Teatrului pentru Copii din Sibiu.
Balkanik Festival de vineri pana duminica, la Bucuresti A VIII-a ediţie a Balkanik Festival va debuta vineri, 7 septembrie, pe scena evenimentului de la Gara Regală Băneasa urmând să urce Fanfara Tirana meets Transglobal Underground, care va da startul unei petreceri care se va întinde până pe 9 septembrie. Anul acesta, pe scena festivalului vor mai urca Asaf Avidan, Yasmin Levy, Kroke, Light in Babylon, Manonera, Fanfara de la Valea Mare, Corina Sîrghi şi Taraful Jean Americanu.
​Spectacolul ”PLASTIC” în regia lui Theodor-Cristian Popescu, deschide stagiunea de teatru 2018-2019 de la ARCUB Primul spectacol programat al stagiunii de teatru 2018-2019 de la ARCUB este Plastic de Marius von Mayenburg, în regia lui Theodor-Cristian Popescu, și se va juca în data de 11 septembrie, ora 19:00, la Sala Mare.
"Caravane Django” - "Jazz Manouche” şi "Cineacordeon", evenimente semnate Emy Drăgoi la TNB Micro-stagiunea în aer liber din  Sala Amfiteatru a Teatrului Naţional din Bucureşti continuă în septembrie cu o serie de concerte surpriză. Vineri 14 şi sâmbătă 15 septembrie 2018, de la ora 20.30, Caravana jazz manouche a lui Emy Drăgoi, artist renumit al acordeonului, poposeşte la TNB. Concertul "Caravane Django” - Emy Drăgoi - "Jazz Manouche” va avea un invitat special, francezul Christophe Lartilleux. Duminică 23 septembrie 2018, la ora 20.00, sunteţi invitaţi să reveniţi în Sala AMFITEATRU, în compania lui Emy Drăgoi. Solistă în acest spectacol va fi îndrăgita actriţă a Teatrului Naţional din Bucureşti, Medeea Marinescu.
Turneul Muzica in Palatele Romaniei În perioada 22 – 30 septembrie 2018, va avea loc, în spații pline de istorie și frumusețe arhitecturală, ediția a VI-a a Turneului Național “Muzica Palatelor României”, organizat de Asociația Pro Valores. Protagonistul Turneului “Muzica Palatelor României” este Fernando Mihalache - la acordeon si bayan.
Dan Perjovschi "Reverse Donation" are loc joi 6 septembrie la Salonul de Proiecte în București La doi ani de la eșecul campaniei Brâncuși e al meu, Salonul de Proiecte în București va găzdui un eveniment prin care artistul Dan Perjovschi readuce în discuție Cumințenia pământului și istoria ei recentă. Sculptura a dispărut din circuitul public, nu mai avem acces la ea. Prin proiectul său artistul va returna toti banii stransi de el in cadrul subscripției pentru achizitia celebrei sculpturi.
​Week-end cu Săftița, în noul Amfiteatrul TNB! La cererea publicului, Marius Mihalache și trupa sa vor susține o a doua reprezentație cu concertul "SĂFTIȚA" (balkanic project) duminică, 9 septembrie 2018, ora 20.30, în noul AMFITEATRU de pe acoperișul TNB. Titlul concertului este Săftița și este inspirat din folclorul românesc adus pe ritmurile balcanice. Este un mix de sintetizatoare psihedelice peste un țambal, caval și flaut, și alte instrumente clasice din folclorul românesc.
Expoziția de nuduri de la Academia Regală care promovează egalitatea între sexe dupa epoca #metoo Academia Regală, care tocmai a suferit o restructurare majoră pentru a sărbători aniversarea a 250 de ani, va avea paritatea aproape exactă între picturile, sculpturile și desenele de nuduri masculine și feminine în explorarea sa ulterioară a artei renascentiste, potrivit Telegraph.
Cum a schimbat Internetul lumea artei Acum 10 ani conversațiile despre artă erau ținute în cercuri restrânse formate din cunoscători. Astăzi, iubitorii de artă se pot găsi pe tot globul, în comunități din ce în ce mai tinere și mai diverse. Era digitală a pus puterea în mâna colecționarilor de artă, aceștia putând să caute oricând informații despre operele pe care le doresc, scrie cnn.com
Concursul Internaţional "George Enescu" începe sâmbătă: 270 de tineri muzicieni, din 39 de ţări, intră în competiţie Concursul Internaţional "George Enescu" se desfăşoară în perioada 1 - 23 septembrie, reunind 270 dintre cei mai talentaţi tineri muzicieni ai lumii, din 39 de ţări, o competiţie care are ca punct final câştigarea marelui trofeu şi lansarea în lumea muzicii clasice internaţionale, relatează Agerpres.
Profesor: Cu creta și cunoștințele scrise în caiet, câteodată-i întristăm, tabletele au adus zâmbetul pe buzele elevilor ”Educația digitală este viitorul, într-adevăr. Pornind de la ceea ce facem la tablă, cu creta, facem trecerea în lumea virtuală. Este ceva deosebit, este ceva minunat, pentru că elevii vin cu plăcere la școală”.
3SOUND - Festival de muzică contemporană la Muzeul Municipiului București Muzeul Municipiului București oferă publicului o nouă oportunitate de a se apropia de istorie și artă din perspectiva contemporaneității, de această dată a sunetului, ca o simbioză perfectă între vocea umană, instrumentele de suflat și cele acționate doar prin atingere. Artiști consacrați ori tinere talente construiesc în cadrul 3SOUND Festival, vreme de 10 zile, între 14 și 23 septembrie 2018, un discurs muzical pe care îl vor rosti în incinta a patru muzee îndrăgite de bucureșteni: Palatul Suțu, Casa Filipescu-Cesianu, Muzeul Theodor Aman, Muzeul Dr. Nicolae Minovici.
Vernisaj expozitie: "Orașul subteran. Bucureștiul între sacru și profan" Muzeul Municipiului București invită publicul la vernisajul expoziției „Orașul subteran. Bucureștiul între sacru și profan”, eveniment care va avea loc joi, 30 august 2018, ora 18.00, la Casa Filipescu-Cesianu (Calea Victoriei nr. 151). Bucureștiul este un oraș eterogen, orașul vechi supraviețuind secvențial în zona sa centrală unde se afla Vechiul Târg cu principalele sale mahalale. Părți din trama stradală, fragmente de ziduri medievale sau moderne recompun împreună cu monumentele încă în picioare, un iz și un farmec aparte, atmosferă efervescentă a vechiului oraș. Efortul de aproape un deceniu, în care lucrările de reamenajare și cercetările arheologice s-au însumat într-un efort comun, se oglindește astăzi într-un concept expozițional, care îşi propune conturarea unei povești despre orașul de dedesubt, despre necropole, clădiri din cărămidă, trasee de străzi vechi - orașul subteran suprapus de cel contemporan.
Concursul Internațional "George Enescu” se deschide pe 1 septembrie Recitaluri extraordinare, concerte cu orchestră și talentați tineri muzicieni ai lumii așteaptă publicul la Ateneul Român în septembrie. Cea de-a XVI-a ediție a Concursului Internațional „George Enescu” aduce la București între 1 și 23 septembrie, 270 de tineri muzicieni din 39 de țări, 22 dintre aceștia fiind din România și din Republica Moldova - o participare cu valoare de record istoric, la 60 de ani de la prima ediție a Concursului.
Expoziția sculptorului Marian Sava "Vibrații în 3D”, la ICR Vineri, 31 august 2018, ora 18.00, se deschide, în Sala Mare a Institutului Cultural Român, expoziția sculptorului Marian Sava, "Vibrații în 3D”. Personalitate artistică recunoscută pe plan internațional și aproape necunoscută în România, sculptorul Marian Sava a primit, în luna mai a anului 2018, Premiul de Excelență în cadrul Galei "100 pentru Centenar” de la Bruxelles, distincție care răsplătește zece persoane de origine română stabilite în Belgia.
​Concert al Orchestrei de Cameră Radio în Grădina ParkLake din București Orchestra de Cameră Radio condusa de dirijorul Constantin Adrian Grigore și Irina Sârbu - solistă vor sustine un concert special pe scena instalată în Grădina ParkLake sâmbătă, 8 septembrie, de la ora 19.00 (str. Liviu Rebreanu nr. 4, sector 3, București). Muzică clasică și prelucrări în stil jazz ale unor celebre piese românești se vor împleti într-un program accesibil tuturor - de la Mozart la Johann Strauss-fiul și Dmitri Șostakovici, acele lucrări muzicale pe care toți le-am fredonat cândva sau pe care le-am ales să ne însoțească zilnic, ca sonerii de apel ale telefoanelor mobile.
Dramaturgul american Neil Simon a decedat la vârsta de 91 de ani Dramaturgul american Neil Simon, câștigător a numeroase premii internaționale cu piese de teatru ca "Amintiri din Brighton Beach", "Un cuplu ciudat" sau "Lost In Yonkers", a decedat duminică la vârsta de 91 de ani, informează presa americană. El a câștigat Premiul Pulitzer pentru dramă cu piesa Lost In Yonkers - care de altfel a fost încununată şi cu un Tony Award.
Festivalul 'Bucureștii lui Caragiale', între 27 august și 2 septembrie, în Parcul Cișmigiu Festivalul Bucureștii lui Caragiale revine între 27 august și 2 septembrie cu o edițiune nouă în stabilimentul cunoscut, în grădină la Cișmigiu. Domni, domnițe și tineri marineri sunt invitați, timp de o săptămână, să descopere un program de comédii și muzici, mofturi și surprize care transpun universul surprins în opera lui I.L.Caragiale, reputat dramaturg și cronicar al Bucureștilor de altădată, pe aleile celui mai vechi parc din Capitală, anunta Teatrul Ion Creangă.

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version