PERSPEKTIVA
Cum se pot păstra tradițiile în viață? Paradoxal doar schimbându-le, altfel se mumifică și mor și rămân niște măști mortuare și atât - profesorul Vintilă Mihăilescu la evenimentul România Tradițiilor Creative Comunitatea România Tradițiilor Creative a desfășurat o conferința despre modalitatea în care educația contribuie prin inovație și creativitate la valorificarea patrimoniului cultural, precum și la formarea unor baze și direcții de dezvoltare în rândul comunităților. Aflați în Anul European al Patrimoniului Cultural, evenimentul ‘’Școala trecut de educație nouă, teme de când lumea’’ organizat de DC Communication în parteneriat cu Muzeul Național Cotroceni, a reunit o serie de exponenți relevanți ai comunității România Tradițiilor Creative care au ridicat întrebări cu privire la implicările activităților lor în rândul comunităților, precum și prezentarea unor metode creative de identificare, valorificare și încurajare a tradițiilor locale ca resurse de viitor în dezvoltara socială și economică zonală.
4-6 mai. Fericiri de weekend: "Ace si Opiu" cu Lepage/ "Cațavencii și tribul lor"/ Max Belciug și Febra Spaniolă/ Licitație: bolul cu pasăre magică, de pe vremea lui Hongzhi  Weekend. Ce faci? Vezi: piesa de teatru "Ace și Opiu" a lui Lepage, de la Festivalul Shakespeare, de Teatru - Craiova. Citește: cartea mea "Cațavencii și tribul lor". Despre cum se face umorul. Cum se apără. Este istoria mea în grupul de satiră Cațavencu. Ascultă: chitaristul Max Belciug la Fotocabinet în Febra spaniolă. Licitează: un bol desenat cu o misterioasă pasăre și din secolul 16. Împodobește-te: bijuterii de la AUTOR. Bea: Mud rose.
Doina Cornea a murit. Dizidența, acea tăcere care ustură și înnebunește. Poporul laș După mine, viața Doinei Cornea a însemnat tăcerea care ustură, care dă ulcerații, înnebunește. O tăcere pe care, poporul și foarte limbut și laș și plin de el, a înjurat-o copios. Iată anunțul morții ei și biografia sa pe Hotnews. Vezi explicația mea.
Starea Nației și "Capetele de porc" - când umorul are și el demnitatea lui. Nație, tu taci? ​​​​​​Gașca de la "Starea Nației" are hazul ei. Are poveste și punctează, uneori de place și dușmanilor. Azi, Starea este, ca umor, peste Badea și Banciu. La Antena 3 și la B1TV, aceștia au decăzut din ringul ironiei, în lumea ștampilelor. Ăsta-i prost, și ăla la fel. Io-s deștept! Cam așa arată stand-up-urile lor. Starea Nației a impus și puțintică morală. O conduită morală pe piața televiziunii românești. Badea și Banciu au încremenit în proiecte. Aparițiile lor garantează imoralitatea patronilor. Voiculescu și Păunescu. "Starea Nației" a schimbat doi finanțatori (nu e de laudă). I-a schimbat când aceștia le-au pus băieților pumnu-n gură. TVR. DIGI 24 și temătorul Prelipceanu. Astăzi situația-i albastră. Doina Gradea, șefa TVR a fost înregistrată făcându-și albie de porci subordonații și slujindu-și stăpânul, Puterea politică. Pătraru, cel care a înregistrat dejecțiile șefei TVR, pe blogul lui tace. Și ne vorbește, în interes public, despre capetele de porc din TVR. Da, asta înseamnă să ai etică în instalație, în mai 2018.
Catedrala Neamului nu va fi un lăcaş de cult ortodox tradiţional / Cei tineri pleacă dintr-o ţară căzută - interviu cu Augustin Ioan, profesor și arhitect   Uite-l cerut în America. Seminarul Teologic Ortodox Sfântul Photios-California, pe 3 ani. Are Premiul Academiei Române 2017 pentru Arhitectură, Honoris Causa în teologie ortodoxă. Este Augustin Ioan, arhitectul și profesorul Universității de Arhitectură București. Pe un om cu asemenea palmares, l-am tras în hățișurile românești: cum arată Bucureștiul? Reușite în mlaștina sălcie a prostului gust. Lipscaniul? Pradă proastei administrații. Catedrala Neamului? "Va fi mereu comparată cu Casa Republicii, dar nu va fi un lăcaş de cult ortodox tradiţional. Păcat…" Epoca noastră? A mediocrităţii, a cinismului corupt şi al vanităţii fără consistenţă.
Armand Assante: Trăim un 9/11 zilnic. Te poți sinucide instant, drogurile sunt la îndemâna oricui - interviu la lansarea filmului "Vânătorul de spirite" ​Filmul Vânătorul de spirite este cu Assante. L-am prins la premiera filmului si l-am întrebat despre demonii lui. Și despre scandalul metoo, cea mai mare decădere a omului. Și despre lumea terifiantă de astăzi, în care te poți sinucide instant. Citește un interviu Perspektiva,  o lecție de omorât demonii și de dezvoltare personală.
Astăzi, Acheffuita si Appasionata - dialog cu Sorin Ioniță, ExpertForum la Cabinetul de Perspektive de la Fotocabinet. Despre - Chef de razboi mondial si pasiune pentru statul paralel Sorin Ionita, EXPERTFORUM, este invitatul Cabinetului de Perspektive. Astăzi, joi, ora 19,30 la FotoCabinet. Dialogăm, pentru că putem, despre toanele politicienilor nostri. De la Trump care-i gata sa declanseze razboaie mondiale cu un simplu twitter. La Dragnea omul pasiunilor: statul paralel, reformele, referendum-ul pentru familia tradițională.
În douăzeci optișpe.  Universitățile nu stau în genunche - Sau cum se răzbună Disciplinele Socio-Umane pe ministrul Educației Ministrul Educației a tăiat bugetul domeniilor Socio-Umane din Universitățile de tradiție din România. Citește de ce sunt aceste discipline importante în educația ta. Pornește cu acest text: “Universitățile cu tradiție din România nu stau în genunche în fața ministrului Educației. Acest lucru au repercursiuni serioase. Practic le este interzise accesul la finanțare. România, această ținut binecuvântat de Dumnezeu, va trăi fără acești celălanți cetățeni rectori și decani de la Universitățile din București, Cluj, Iași, Timișoara. Ei plâng că nu taie nicio pamblică în anul viitor. În prima rând, un adevăr: școala e gratuită pentru copil, părintele fiind cel care plăteşte. În a doua rândă: De ce Suceava, Târgoviște și alte astea mai noi nu au resursă bună bine pregătite? Să știe revoltații care că greşelile se pot corecta, erorile nu. În douăzeci optișpe.”
"​Sitta – povestea unui divorț regal", conferința Simonei Preda la Fotocabinet, București. Eveniment "Povești din București"  Luni 23 aprilie 2018, ora 19, la FotoCabinet, Povești din București și Perspektiva prezintă conferința “Sitta – povestea unui divorț regal”. Istoricul Simona Preda va supune dezbaterii perioada istorică 1921-1932 a României și, bineînțeles, nefericitul mariaj dintre regina Elena și Carol al II-lea.
20-22 aprilie. Fericiri de weekend: Ce-nseamnă când o lingură de bătut albușul se tocește. Dar când bei o Licornă? În rest, Telemea, ceapă, Jazz in church, Vânătorul de spirite și CinePolitica. Love pe Netflix.  Tu ce faci în weekend? Uite aici, de n-ai idee. Ca să citești, să dansezi, să asculți Jazz, să vânezi spirite. Recomandările Perspektiva. Și nu uita, pe unde vezi cultură, fă-ți un selfie cu ea și trimite-mi-l pe Facebook. 
“Nicky, la 80 de ani, să nu uiți să mă serbezi!” - Alegeri la Uniunea Scriitorilor sau de ce se “mușcă” Lungu și Manolescu - reportaj Herta Muller a fost suspendată din Uniunea Scriitorilor. Noua ordine financiară Manolescu&Vosganian presupune ca neplata cotizației să ducă la suspendare. Este una din practicile reclamate de către Lungu în confruntarea cu Manolescu. Practică având rezultat și alte suspendări, precum Eugen Simion, Nicolae Breban. Suspendările au creat imagine proastă, dihonie și nervi. Stare în care se află Uniunea astăzi în plină campanie de alegeri. Am fost aproape de această luptă. Duminică. Ca membru al Uniunii, am fost la alegerea șefului filialei București-proză. Am văzut pe viu boxul verbal dintre Dan Lungu și Nicolae Manolescu. Dintre prozatorul generației 2000 și criticul literar al generațiilor 1970-1990. Citește ce cred eu că-i face să se războiască.
Emotiile si sentimentele care te fac sa fii alaturi de cineva, probabil ca dureaza 3 ani. Ce ramane-n urma, dacă ramane, e dragoste. Istoricul Constanta Vintila-Ghitulescu la Cabinetul de Perspektive. VIDEO Constanta Vintila – Ghitulescu scrie despre dragoste, cu toate valentele: “patima si desfatare”, “focul amorului” sau casnicie & divort. In fapt, tocmai din documentarea divorturilor a inceput sa studieze dragostea din secolele al XVIII-lea si al XIX-lea. De la un act judiciar care vorbea de divort, de separare, suferinta, de problemele pe care oamenii le aveau in secolele trecute. “Intodeauna preotii, cei care se ocupau de astfel de cazuri, recomandau dragostea. Atunci m-am intrebat ce semnificatia putea sa aiba cuvantul <dragoste> la 1800, inceput de secol XIX pentru acei oameni.” Constanta Vintila – Ghitulescu a fost la Cabinetul de Perspektive de la Fotocabinet. Aici este LIVE-ul Perspektiva. Cititi aici un rezumat al cercetărilor istoricului și temelor abordate in intalnirea de la Fotocabinet.
Peluza Rapid a înjurat mai aproape de miracol. Cronica meciului de fotbal, Steaua - Academia Rapid 1-3 Citesc GSP, PROSPORT. Au dreptate, ​pe Arena Națională am auzit în seara asta atâtea cuvinte cu m, morți, cu pi, cu p, cât n-am prins o viață. Și atâtea trimiteri la origini și atâtea violențe. Și câte petarde! Un lucru însă uită cronicarii. Se-njură degeaba fotbalul și Giuleștiul și Steaua și Ferentariul și Militariul. Mereu, fotbalul este luptă cocoșească. Fără vreo cruțare. Fotbalul altfel în 14 aprilie 2018 nu are sens. De aceea, o să vă spun simplu. În seara asta, față de alte seri, s-a înjurat mai aproape de miracol. Citește o cronica de meci, în care și înjurăturile aduc victoria.
Milos Forman a murit. Omul care mi-a arătat că totul e cum te Bine-dispui în viață Milos Forman. Regizorul ceh are o cheie de înțelegere a filmelor sale. Cheia este filmul Taking Off.  O puștoaică pleacă de acasă. Inexplicabil pentru familie. I s-a dat tot ce-a cerut. Are toate condițiile. Așa sună consiliul Adulților. Doar că acest consiliu se adună și începe să-și vadă de propriile obsesii. Urmează drog, băutură și erotizare. Puștoaica revine acasă. Părinții sunt prinși în flagrant. Ce morală să mai tragi copilului, când tu ești "cu chiloții în vine"? Milos Forman asta spunea cu fiecare film. Bine-dispune-te în viață. Alege o poziție potrivită/moderată în a judeca pe oricine. Te faci de râs cu orice încrâncenare, extremism, radicalism. Bine-dispune-te, tovarășe! Poți. Forman este un mic diavol în privința asta. Vezi filmele lui.
13-15 aprilie. Fericiri de weekend. Sunt omida din "România neîmblânzită". Trăiesc patima neagră la fotbal, meciul Steaua-Rapid. Licitez vin din 1959. Imi fac ciorbă de salată. Tu? Tu ce faci în weekendul ăsta? Uite, fixurile mele. Filmul "România neîmblânzită". Festivalul Spotlight. Plantare de salcâm în Videle. Fotbal Steaua-Rapid. SubCarpați la București, Helge Lien Trio la Cluj. Licitația unui vin din 1959 și o ciorbă de salată cu afumătură. Da, pentru "Les Amoureuses".
Facebook. TOP 10 ce să înțelegem din audierea lui Zuckerberg ​Zuckerberg e anchetat. Niciodată invidia, ura, zdreanța care sunt, nu ți-au fost mai aproape. Și niciodată nu ți-au fost mai dragi mizeria, prostia, fărădelegea, Revoluția. Dar vreodată te-ai gândit chiar "La ce te gândești?", la "What's up?, bre? O analiză sociologică a frazei: "Facebook te-a făcut animal social, ce-ți mai place acum să-i cânți prohodul".
Banii mulți n-aduc avuție; contează doar puterea lor de cumpărare - VIDEOinterviu cu Adrian Vasilescu, consultant de strategie la Banca Națională. Partea întâi O istorie a banului românesc vine de la Adrian Vasilescu, consultant strategie BNR. Este omul căruia îi trec prin minte prea mulți bani ca să țină socoteală. Adrian Vasilescu crede că n-are sens atâta calcul. Oricâți ban ai avea, nu-i deajuns. Cel mai mult contează ce cumperi cu leul ăla. Și, jocul nu se termină aici, ce se alege în timp de shoppingul tău. Într-o lume mânată de inflație și derută. Video din seria de interviuri despre educația financiară a românilor.
2 minute la Înviere, 32 la șaorma cu "de toate". Perspektiva creștin-șaormerie 2018 Și preotul de la biserică ne-a zis-o: "Veniți de luați Luminăăăă!". Și n-a cântat cocoșul a doua oară: "Hristos a-nviat!" că deja era îmbulzeală la ieșire. După slujbă, am lăsat și eu biserica în urmă. Și, pe drum, am văzut. La șaormeria din drum era coadă de jumătate de oră și mai mult. Nu cumva românul, PostOmul, și-a schimbat tabieturile de Paște 2018? Trăim creștin-șaormerie ? Veniți să luați lumină durează 2 minute max. Veniți de luați șaormă, cu mult mai mult?
Pe pământ sunt păcălit de niște pungași și nimeni nu face nimic - interviu cu Ioan Pânzaru, profesor Universitatea București La fel ești și tu, cetățean Lambda. Soldat în Războiul Interpretărilor. Ai doar cuceriri: bula, moralitatea Facebook, statul-paralel, Social-Media. Dar în fapt ce-nseamnă toate astea, în viziunea lui  Ioan Pânzaru, profesor al Universității București, specializat în știința interpretării, hermeneutica. “Trăim o societate concurențială, care încurajează patima, dorința de a fi primul, de a avea, de a conduce, și competiția actuală ne duce în direcția excesului pe toate planurile.” Fiind fără educație, doar tare în gură, stai la mâna Păpușarilor și Circarilor. Seria PSD, Erdogan, Putin, Trump. Soluția? Citește și dă share interviului. Fii eficient, cum numai tu știi, pune întrebări, intră în dialog.
30 Martie - 1 aprilie. Fericiri de weekend: Psihologia sărăntocului. SIAB. BIEFF. Florii. Pește durabil. Șansonetă. Dom Perignon din 1966 De weekend, tu cum ești? Citește despre călătoria ca fudulie și cea din care-nțelegi controlul. Ieși la Târg de Florii în București sau la un “pește durabil” în Sibiu. Dă-te pe net și bagă-te în licitații cu Dom Perignon din 1966 și cu o nebună oglindă cu suport de umbrele din anii 1920, ca-n James Joyce. Mănâncă gulie-hrean și bea Ulise. Nu mai poți fără motorizări? Mergi la BIEFF să vezi drăcii născute de capul omului și la SIAB să vezi drăcii cu patru roți născute de mâna omului. Vorba aia, ce face weekend-ul ăsta din tine?

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by