Merg cu mașina. Sunt la volan. Apăs pe accelerator. În fața mea un cârd de porumbei și ciori, o amestecătură, o adunătură, o tacla pe rutieră. Efectul: cele mai multe păsări au zburat, una a căzut lată. Roata a prăpădit-o. Ce mă fac? Sunt vinovat? Nu știu. Am înjurat. Am dat blană. Pe mine cine mă apără de mine? Dar stai că e plină rutiera de decapitări. De ce mă acuzați doar pe mine?

PasariFoto: Shutterstock

O problemă are țara asta înfrățită cu natura. Crima involuntară.

Păi, dar sunt eu vinovat că pasărea nu se dă la o parte? Mergeți cu toții cu mașina. Și mergeți. Și deodată un cârd de păsări. Pe rutieră. Ce caută? Ce vor? Sunt gunoaie aruncate din mașini, sunt resturi căzute de la oameni. Asta caută. Și se adună ciopor. Pe rutieră. Și-n oraș. Și-n afară. Și tu vii cu viteză, nu te gândești, n-ai suflet, ești pe automat. Atâta ar mai trebui, să avem suflet la volan. Și? Ce se întâmplă? Mulțimile de păsări sunt surde. Unele zboară prin simpatie. Unele stau fără probleme pe rutieră. Acum cât să încetinești? Cât? Am încetinit, dar cât să o fac?

Și, hopa, iau o fată cu roata. Nu vreau. Dar ea de ce nu se dă la o parte?

De ce? Am văzut-o, drăcoasa de ea, am schimbat priviri cred, cred, nu știu, era un cârd. Și nu m-am dat jos s-o văd care-cum este. Că m-aș fi făcut și mai vinovat. M-am uitat în retrovizoare. Am zis un: “Doamne iartă-mă! N-am vrut!” Ea e de vină că nu se dă la o parte. Ea e de vină! Doar ea! Dar mintea nu-mi dă pace. Mă gândesc cât trăiește o cioară. Adică, câtă viață am omorât? O cioară trăiește cică 20 de ani. În pădure duce 80.

Eu sunt vinovat că am decapitat cea mai inteligentă pasăre din lume, cioara!

Așa se zice. Bine, dar dacă e cea mai cea, cum, Dumnezeule, nu a plecat de pe stradă? Cum de nu m -a auzit? Dădeam colțul. Veneam. Am luat-o cu roata. Dar ce? E plină strada românească de stârvuri. Nu doar eu distrug inteligențe. Pe autostrăzi e plin de colocatare care nu mai au voce și viață. În acest mediu oameni și păsări, suntem care pe care? Nu. Dar noi automatele ucidem. Sunt vinovat? Sunt vinovat. Sunt. Ba nu, mașina e de vină. Mașina e de vină.

DIN ACEEAȘI SERIE DE mic SCANDAL CITEȘTE ȘI:

Închideți supermarketurile în weekend. Lăsați piețele fermierilor deschise. Închideți papaya și kaky, deschideți leurda și mărarul!

Omul în trening pe stradă

Am devalizat bancomat

Telefonul pe spicăr

Droguri Și de Crăciun. Și de Revelion

Mafioții și copiii lor

wOaie, ești prost? pOaie, te face cu capu’, qoae! Despre măreția dintre picioare ajunsă hit pe buzele românilor / Pe mine cine mă apără?

“Boul moralist” în oraș. Băi, stai chill în banca ta, viața mea nu e mă-ta! / Pe mine cine mă apără?

Lăsați drogații să vină la mine! / ODĂ DROGAȚILOR!

Violez, violez, Doamne iartă-mă, cum aud „Actul sexual comis de un major cu un minor sub 16 ani constituie viol…” / Pe mine cine mă apără?

Gata să ucid nepalez de la Glovo. Și un român “m-a împușcat”: “De ce nu l-ai omorât, bă, avem destui”

Porumbeii și ciorile au găinaț. Găinațul mi-a găurit mașina. Să-mpușc păsările, dar cu ce? / Pe mine cine mă apără?

Pisicile nu au suflet, bă! Și nici cățelușii suflețel! Nu au, mânca-le-ați coada! / Pe mine cine mă apără de bazaconii?

“Copiii noștri NU spun lucruri nemaipomenite”. Doar noi, părinții ne lăudăm cu “pisoiașul" din mândrie prostească / Pe mine cine mă apără de industria infantilizării?

Tu, război, javră și nenorocire faci nebuni din cuci și-mi faci creierii muci / Pe mine cine mă apără?

Ne-am încăierat de la capacul de apă îmbuteliată. SGR-ul mamelor lor! / Pe mine cine mă apără?

PIN-ul UBER m-a “spart” la gură.

CHATGPT, prostiile noastre de-o viață refulează pe CHATGPT

Suntem corciți! Să mă lăsați cu fascismele în plin război: români, ucraineni, evrei get-beget nu există / Pe mine cine mă apără?...