​​Amnezici cum ne-a lovit fotbalul, nu mai știm care pe unde este. Deci, repet, Rapid are antrenor pe Bergodi, italianul care a fost antrenor la CFR Cluj. Rapid are antrenor pe Bergodi care a fost la CFR Cluj. Băi, ai înțeles? Aseară s-a jucat partida CFR Cluj - Rapid. Ai înțeles? Adrian Mutu a pierdut în fața lui Bergodi. Clujul în fața Rapidului. Adrian Mutu n-a depășit momentul în care Rapidul l-a adoptat. Adrian Mutu n-a depășit momentul în care a fugit ca un închipuit de la Rapid. De aia îl ducem astăzi pe Adrian Mutu la psihanalist.

Adrian MutuFoto: Anca Tepei / Shutterstock Editorial / Profimedia

Fotbalul schimbă jucătorii și antrenorii ca pe ciorapi. Vreo doi jucători de la CFR Cluj sunt la Rapid. Așa cum Adrian Mutu este la CFR Cluj. Nu mai știi care pe unde este. Migrația asta este dată de bani. Banii ne strică nu doar echipele cât mai ales atașamentul de vreun jucător, de vreun antrenor. Nu știi domle cu cine ții, de cine să te atașezi. Asta e boala în fotbalul de azi. Cum poți ca jucător, ca antrenor să te adaptezi "din mers"? Nu știu. N-ai timp nici să cunoști jucătorii, nici să te gândești la tehnici. Patronii și galeria cer adaptare și rezultate. Acum, nu la sfântul așteaptă.

Adrian Mutu la Rapidul proaspăt promovat, vă amintiți? L-a înlocuit pe Miță al meu. Cică Miță era depășit tehnic. Tâmpenii. Nu cred. Dar ce pot eu să fac, biet cronicar și suporter? tac. Și uite așa a venit pe cai mari Adrian Mutu. Și Mutu a avut rezultate. Am intrat în play-off, am fost printre cele mai bune echipe de campionat.

Apoi, groaznică situație, galeria și patronii au murmurat împotriva lui Mutu.

Eu cred că presiunea asupra lui Mutu a fost nedreaptă. Cică Rapidul TREBUIA să ia campionatul. O eroare a managementului și chiar a galeriei. Asta e. Mutu nu a luat campionatul. Nu. Au vrut să-l dea afară, mi l-au înjurat pe Mutu. Dar cumva, pănă la urmă, Mutu a rămas la Rapid. Furiile au amuțit. Așa e la Rapid, toți sunt cu gurile mari, toți au dreptate, e anarhie la gândire. Dar până la urmă nu uită evidențele. Mutu ne-a adus Rapidul printre cele mai bune echipe de campionat.

Și când lumea se obișnuise cu ideea asta, eram gata-gata să-ncepem campionatul, hop, Mutu zice că pleacă. Un purcoi de bani îl aștepta undeva departe și Liniște, multă liniște. Unde s-a dus? La Bahu. Unde și-a înțărcat Mutu iapa? la Neftci. Incredibilă decizie. Cică n-a mai suportat!

Păi, la Rapid așa e! Nu suporți din prima! Te halesc toți. E haită. Dar sunt oameni buni, lumea e de treabă dacă treci de asalt. Mutu n-a rezistat cu psihicul la Rapid.

Aseară, a fost un meci de tehnicieni. La Cluj Bergodi și-a făcut veacul. Cunoaște echipa că el a construit-o. Clujul l-a dat afară în toamnă, Rapidul l-a luat că n-avea soluție. Plecase Mutu. Nu poți cere sentimente de la Bergodi dar uite că s-a adaptat la Rapid, bravo lui. Nu joacă mare lucru, dar are rezultate.

Bergodi, care n-are țară, a aplicat aseară tactica, i-a ieșit. Mutu a aplicat ceva, nu i-a ieșit. I-a ieșit psihanaliza prin obraji, prin pori. Cum poți Mutule să treci așa repede peste toate? Nu ești robot! Mutu n-a putut trece peste momentul din toamnă când ne-a lăsat cu ochii în soare. Ca să plece unde? La Baku. Uite, așa merge psihanaliza. Până nu te vindeci de păcatele făcute Rapidului nu învingi Rapidul, nici la Cluj, niciunde-n lume

HAI RAPID! Am zis mereu HAI RAPID!

Da, Dorinel care ne-a făcut bronzați! Rapid - Oțelul 2-1.

Rapid-Dinamo 2-1

4-3 cu Craiova lui Mititelu

Articole CENTENAR RAPID.