PERSPEKTIVA
Avem de toate. Voluptatea naturii în luna iulie e-n piață, în grădină. UĂ ghimbirul! Nu te face că-nțelegi. trăiești FRESH numai dacă mănânci fresh. Uită de office. Lasă dracului casoleta și comanda prin Glovo. Lasă-ncolo grătarul cu carnea sfârâindă. Fă shopping în orice piață. Ieși din casă în orice piață. Viața adevărată este acum a legumelor și florilor, pe care le putem culege, lua, cumpără din grădina bunicilor sau prietenilor. Primăvara dă frunza. Priveliște rară. Dar în iulie avem apogeul, desfrâul legumelor și fructelor. Avem di toate! Și legumele și fructele sunt delicioase. Se gătesc singure, doar să pui mâna pe ele și, supuse și gustoase, se pregătesc singure de festinul tău. Sunt bucuroase să se supună, să fie mâncate.
Primăria Capitalei: Ajutorul Firea-Țațichi pentru vacanțe în Grecia ​E COVID sau vacanță? Din această teroare ne scoate primarul Gabriela Firea. Primarul a dat ieri, de la sine putere, un test=200 de lei, bucureștenilor care pleacă în Grecia și oriunde-n lumea asta. În fapt, ce-i așa rău? Mergeee! Caști nara la București pentru un test, caști gura în Grecia la gyros și tzatzichi.
De ce cad statuile? De bătrânețe Când scriu aceste rânduri sunt iremediabil expirat. L-am admirat pe Columb. Lui Churchill, ziceam, îi datorez viața fără război. Washington, domle, era libertatea americană, adică supremă. Toți sunt la pământ. Ce să-i explic eu tânărului? Cu ce cuvinte, cu ce tupeu? Uite, într-o seară am devenit așa o capră încăpățânată. M-am inflamat, am drăcuit. Apoi, totuși mi-am zis: vor să dărâme statuile, de ce să nu se dărâme statuile? Băiete, fato, it-ule, dă jos toate statuile lumii! Da-le jos! Chiar așa. Ce-o să se întâmple? În fapt, întrebarea este: ce-o să mi se întâmple? O să mi se dea în cap. Foarte bine! Apoi, ce-o să mi se întâmple? Poate vine o lume mai bune, în care și bătrânii vor avea locul lor. #metoo #blm
Românul. Hoț/nostalgic/inocent? Teiul, liliacul jupuiți, caisul, dudul, corcodușul devalizați De vreo lună vremea culesului prin mahalale a început. Românul rupe liliacul din grădina unuia sau din parcuri și e-ncântat. Parcă e trofeul vieții. Românul trage de crengile de pe marginea drumului și îl auzi: din copilărie n-am mai mâncat dude și corcodușe. Românul e plin de sine: uite, mâncam caise cu burta. Și trage și rupe săracul cais. Copilăriile astea sunt însoțite de devalizarea tufelor, copacilor. Se-ncarcă sacoșele cu flori de tei.
Coronavirus. Românii - dovada aclimatizării și dezvoltării tulpinilor letale Regula este simplă: îți pui masca. Prețul măștii este maxim un leu. Ba, sigur a căzut sub un leu. Nemții nu discută această regulă și țin în balans virusul, economia. Românii demolează legile, invocă castrarea, teroarea, se bat în șaormerii, magazine, la primării, în parlament. Trăncănesc. Doar că fiecare cuvânt în situații de criză perpetuează modele, influențează comportamente. Cuvintele în criză, repetate, precum COVIZII, au o putere mortală. Românii trăncănesc. Nu respectă regulile. Este dovada aclimatizării COVID-ului în România. Ba, chiar este dovada că acesta dezvoltă rădăcini. Ce pot fi letale.
Izolarea a dat cel mai mare maraton cultural mondial. Românii s-au făcut că participă Da, nu am avut timp pe vremea asta de COVID. Am trăit, nu numai eu, cea mai efervescentă perioadă culturală. Un festin, sau mai degrabă, o orgie. Dacă te ținea fizicul, practic, puteai urmări 24/7 creații artistice, de la bune la geniale, pe care le-a dat omenirea în ultimii 60-70 de ani în artele spectacolului. Teatru, operă, concerte muzică clasică, balet, musical, pop, apoi, tururi virtuale în cele mai mari muzee de artă și colecții, etc, la care s-au adăugat evenimente create ad-hoc și transmise live/înregistrate sau cursuri de balet, canto, actorie susținute de nume grele. Ceva la care nu ar fi visat nimeni, niciodată. Oricine a profitat de dar, a ieșit din pandemie cu cel puțin 10% mai deștept. Și asta pe 0 LEI!
A murit domn Mitică din Titan. A murit ca prostul. De anxietatea Coronavirusului Unii se ceartă că e coronavirus, alții că nu-i. Dar există un domn Mitică din Titan București. Omul a murit nu de corona, nu. A murit din cauza incertitudinii. Nea Mitică avea multe co-morbidități pe el. Toate bolile. Incertitudinea ca COVIDul i-a răscolit bolile și incertitudinea l-a omorât. Din cauza anxietății date de coronavirus. Îngrozitor. Scriu despre omul ăsta ca și cum mi s-ar fi întâmplat mie. Așa am simțit moartea omului. Și eu am fost doborât de incertitudine. De aceea, am scris de domn Mitică.
Am plâns după un pui crescut natural, pe care l-am făcut supă. Asta-i ​chiar tragedia mâncării aruncate la gunoi Am mare problemă. Arunc mâncarea la gunoi. Prima oară după cele 2 luni de stare de urgență. Este grav, este imoral. 2 luni de COVID acut nu mi-am permis așa ceva. Acum vreo două săptămâni cumpăr un pui crescut la țară. Acum două zile l-am aruncat la coș, plângând. Efectul consumerismului, prea multor alegeri. Efectul post-traumatic COVID. Plâng
Criză agricultură? Murim de foame la anu’? Gogoașă! Cică mori de foame peste un an. Cică anul ăsta mănânci și gata, coronavirusul a lovit adânc. Nicio plantă nu mai crește. Anu’ ăsta te mai ghiftuiești și gata! peste un an o să stai cu burta-n sus, o să mori, mori de foame, moarte groaznică, în chinuri. Să fim serioși. Toate astea se adresează unui creier “fără greutate”, light, creier îngrășat cu prostii. Uite de ce nu murim de foame într-un an. Și cred eu nici în eșpe ani.
13, 14, 15 iunie 1990. Bucureștiul ca măcelărie. Povestea Golanilor care și-au văzut visul cu ochii Închipuiește-ți, omule, trei zile în care legea să nu funcționeze. Asta a fost în 13-15 iunie 1990. București-ul a devenit o măcelărie de oameni. Puterea politică, cu tradiție în PSD-ul de astăzi, a închis ochii. Iar oamenii, după fragilitatea lor, au fost făcuți șnițele, tranșați în organe, de către mineri, populația civilă, dar și de către organele statului: Poliția, SRI-ul. Era finalul sălbatic al celei mai importante manifestări anticomuniste de după 1989 până astăzi. Era începutul unei lumi noi, visul unei generații care și-a îndeplinit obiectivele pe viață. Asta-i povestea generației care a trăit și și-a văzut visul cu ochii.
“Pe aripile vântului”. Ăsta este al treilea război mondial. Între copii și bătrânii lor părinți “Pe aripile vântului” film despre anii 1860-80 din sudul SUA a fost retras de către HBO. Serialul “Little Britain” și el a avut aceeași soartă la BBC și Netflix. “Pe aripile vântului” este socotit prea romantic privind problemele rasiste. “Little Britain” își bate joc crunt de britanici și de prejudecățile lor de întreținuți ai soartei. Afro-americanii edulcorați și englezii cretinizați - două ștampile puse unor filme. Și cu aceste ștampile filmele sunt “evacuate” pe scara de incendiu ca niște spectatori care se țin de prostii. CLICK aici pentru explicații. Pe Hotnews Și pe contul Facebook Mona Nicoară.
Avem cu toții un sex. Ce-i cu el? / Din ce lume vin referendumul pentru Familie, vloggerul arestat Colo și hăhăitul Mihai Bendeac ​Ce-i de făcut cu sexul? Asta-i singura întrebare valabilă. Nicio lege, nicio tocmeală, nicio vrăjeală, nicio stânjeneală n-au importanță. Esențial este sexul și esențială este puțintică educație. Coaliția pentru familie, vloggerul Colo sau hăhăitul Bendeac ar fi gândit de două ori, n-ar fi aruncat cuvinte aiurea. Violul n-ar fi prostituție și violul n-ar fi normal. Chiar elevul, însuși omul are un sex. De aici începe viața, realitatea pragmatică, orice poveste frumoasă, mitologie fabuloasă.
Care-i sensul vieții? Niciunul Oricât ne-am lăudat cu banii. Oricât ne-am număra kilele de whisky single malt. Oricâte șampanii am bea din pantofi cui de femeie. Oricâte masturbări, mecanice sau manuale, am produce. Oricâte cărți am străbate și cu oricâte seriale am face bungee jumping. Oricâte rachete am trimite pe lună, sau spre soare. Oricâte premiere, breaking newsuri am produce. Pe scurt orice am face, oricâte am face, un lucru minunat se-ntâmplă. Sensul vieții noastre rămâne același: niciunul. Sau, mă rog, unul esențial, dar pe care preferăm să-l călcăm în picioare: să facem bine celui de lângă noi. Sau dacă nu putem să-i facem BINE, să nu-i facem rău, foarte-foarte rău.
Livius Ciocârlie, scriitor: “De altfel, să mori la vârsta mea nu e un scandal” / interviu Perspektiva Acest om este bătrân. O spune cu fiecare rând în acest interviu. Acest om a scris despre bătrânețe și moarte. “Batranete si moarte in mileniul trei”, Humanitas. Oricât de bătrân se crede, de câte ori îi recitesc cuvintele din cărțile sale, îl simt mai viu decât mine. Recunosc preferată mi-este cartea “Cu dinţii de lână: Jurnal 1978-1983.” Cum să nu-l iau la întrebări așadar pe vremurile astea în care 2 luni și de acum mult timp încolo bătrânețea și moartea au fost și vor fi obsesiile noastre de căpătâi?
Marea aventură / cum am cumpărat mentă + foi de viță + carne tocată și voi mânca sărmăluțe-n foi de viță Shoppingul are ceva irațional. Am pornit fără plan în piață ș-am ajuns să cumpăr ingredientele sărmăluțelor în foi de viță. Așa ceva nu mi s-a mai întâmplat. Azi dimineață la opt am fost în piață. La Râmnicu-Sărat. La ora 8 o coadă bloca intrarea dinspre Dristor. Era o dugheană-măcelărie. Era coadă. Era greu să intri în piață. Distanța dintre persoane nu era regulamentară. Presupunea un frecuș, o “strecurare” printre oamenii din coadă. Însemna o apropiere de cinci-zece centimetri față de fiecare persoană fără mască.
Viața cu urși, cai, pisici și câini. Pe vremea COVID 19 Binecuvântatele animale ne-au însoțit COVID-ul. Mărturiile lui Barbara Promberger despre cai și urși. Ale lui Bogdan Alexandru Stănescu despre lupta sa cu pisicile mușcătoare de plante. Ale lui Claudiu Istodor despre Dog, câinele luat acasă de la teatru. Șerban Foarță crede că ne-am câinit în perioada COVID, iar Augustin Ioan îi dă dreptate, plimbările îndelungi pe COVID le-a făcut cu Bonnie.
Frica. Pe vreme de coronavirus Peste 2 luni de stare de urgență. Zilnic frică. Cum m-am vindecat? Zilnic mi-am ținut jurnal anti-Covid 19. Am stat de vorbă cu prietenii, le-am intrat în casă, în suflet. Da, prin Zoom. Le mulțumesc tuturor. Am dobândit Peste 101 dialoguri, reacții, emoții, fețe ale vieții. De urmărit pe YouTube Perspektiva. Stările mele față-n față cu stările sufletești ale celorlalți. Iată acum o primă vedere spre sufletul oamenilor.
Vaccinurile în secolul 19 erau magice ca şi acum, şi ca şi cel împotriva COVID-19, lipseau aproape cu desăvârşire - Constantin Bărbulescu, conferențiar istorie Babes Bolyai Cluj "În primul rând secolul al 19-lea este lung şi meseria în sine se transformă profund la 1900 faţă de 1800. Dar esenţa rămâne – medicul este şi la începutul secolului, şi la sfârşitul lui un vindecător. Doar că la 1900 el reuşeşte să fie mult mai eficient decât la 1800. Ce s-a întâmplat între timp? Multe, enorm de multe." Citește despre statutul profesiei de medic în România secolului 19 pentru a înțelege sensul ei astăzi, pe Covid 19. Interviu cu autorul cărții "România medicilor", Constantin Bărbulescu, conferențiar al Facultății de Istorie Babeș-Bolyai Cluj. Vezi toate interviurile pe Youtube Perspektiva .
Ce se schimbă după 15 mai? Cine își dă jos masca minciunii? VIDEO Ticăloșii rămân la fel. La fel și turbații, haidamacii, tablagii, pușlamalele, orgolioșii, vitezomanii, gâzii, autostrăzile, spitalele, politicienii, funcționarii, sinucigașii, oboarele. Ghișeele, birocrația, trenurile jegoase, prețurile exorbitante la mare. Va fi ca după Colectiv. S-a întâmplat ceva după Colectiv? Nu. Mânia a fost cu mult mai prezentă. Și naivii cu mult mai cinici. Și cei mai mulți ne-am refugiat încleștați în spatele unor ideologii, idiosincrazii, găști.
Constantin Vică, lector universitar Filosofie: "Mi-am început cariera de ajutor de bucătar. Mă inspira geniul gastronomic al partenerei. Semnificația? Că fără dragoste ți-ar sta mâncarea în gât" Constantin Vică este doctor în filosofie al Universităţii din Bucureşti din anul 2011, cu o teză de filosofie practică în domeniul internetului şi al tehnologiei web. Viața lui era oricum ca a unui "salam de biscuiți", acasă, astfel încât COVID-ul nu i-a schimbat tabieturile. Despre fake-urile rusești crede că seamănă cu ciocolată rusească. La început zici că e din Elveția, dar la final are gust de pământ. Urmăriți zilnic jurnalul anti-Covid 19. Youtube-Perspektiva.

Top 10 articole cele mai ...





Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by