CORONAVIRUS
Coronavirus. Apple î��i închide toate magazinele din afara Chinei pân�� pe 27 martie Apple î��i va închide temporar toate magazinele din afara Chinei pân�� pe 27 martie, iar to��i angaja��ii s��i vor lucra de la distan���� într-un efort de a reduce r��spândirea noului coronavirus, a anun��at sâmb��t�� directorul companiei, Tim Cook, transmite Bloomberg, potrivit Mediafax.
SONDAJ Coronavirus: Crede��i c�� ar trebui declarat�� starea de urgen����? Avocatul Poporului, dar ��i politicieni îi cer pre��edintelui Klaus Iohannis s�� declare starea de urgen���� din cauza epidemiei de coronavirus.Starea de urgen����: Cine o instituie, ce m��suri iau autorit����ile ��i cum sunt restrânse drepturile
Starea de urgen����: Cine o instituie, ce m��suri iau autorit����ile ��i cum sunt restrânse drepturile Avocatul Poporului, dar ��i mai multe voci din rândul politicienilor cer decretarea st��rii de urgen����, în urma r��spândirii infec��iilor cu coronavirus în România. În cazul impunerii acestei m��suri excep��ionale, drepturi care sunt garantate în mod normal de Constitu��ie sunt restrânse temporar.În contextul coronavirusului, ����ri vecine, Bulgaria ��i Ungaria, au declarat stare de urgen����.
La nivel na��ional exist�� 10.000 de teste Real Time ��i 50.000 de teste rapide pentru depistarea coronavirusului - a anun��at Victor Costache Ministrul propus al S��n��t����ii, Victor Costache, a declarat sâmb��t��, în cadrul audierilor din Parlament, c�� "în momentul de fa����, la nivel na��ional, avem peste 10.000 de tip Real Time PCR iar în paralel avem teste rapide". În depozitele UNIFARM se afl�� 50.000 teste rapide, a ad��ugat ministrul, potrivit Agerpres.
TABLOU INTERACTIV Coronavirus în România: Situa��ia actualizat�� din fiecare jude�� din ��ar��. Unde sunt cei infecta��i, câ��i sunt în carantin�� ��i câ��i sunt monitoriza��i Pân�� sâmb��t�� diminea��a în România au fost confirmate 123 cazuri de pacien��i infecta��i cu coronavirus (COVID 19), din care 34 cazuri în Capital��, iar restul în ��ar��. Nu mai pu��in de 14.500 de persoane sunt monitorizate ��i în izolare, iar peste 2.700 de persoane sunt în carantin��. Un tablou informativ realizat de c��tre Institutul Na��ional de S��n��tate Public�� arat�� situa��ia la zi, actualizat�� constant.
Un deputat USR îi cere lui Iohannis s�� declare stare de urgen���� din cauza epidemiei de coronavirus Deputatul USR Stelian Ion, membru al Comisiei juridice, apreciaz�� c�� pre��edintele Klaus Iohannis trebuie s�� decreteze starea de urgen����.
Angaja��ii FMI de la Washington vor lucra de acas��, dup�� ce a fost depistat un caz de COVID-19 Fondul Monetar Interna��ional (FMI) a recomandat tuturor angaja��ilor s��i din Washington s�� lucreze de acas�� pân�� la noi dispozi��ii, dup�� ce un angajat a fost diagnosticat cu COVID-19, a anun��at un purt��tor de cuvânt al FMI, transmite Reuters, potrivit Agerpres.
M��suri draconice în cazul în care coronavirusul va provoca decese în România: Persoana decedat�� poate fi v��zut�� de cel mult 2 membri ai familiei, îmbr��ca��i cu echipament de protec��ie. Sicriul se sigileaz��, iar înmormântarea se face în cel mai scurt timp În cazul în care infec��ia cu noul coronavirus va provoca decese în ��ara noastr��, protocolul de manipulare a trupurilor neînsufle��ite prevede m��suri draconice de protec��ie, potrivit unui Ordin al Ministerului S��n��t����ii, publicat asear�� în Monitorul Oficial ��i consultat de HotNews.ro. Trupul persoanei decedate nu va putea fi v��zut decât de cel mult doi membri ai familiei, care vor trebui s�� poarte echipament de protec��ie, ��i nu va putea fi atins decât cu m��nu��i de protec��ie. Trupul neînsufle��it se bag�� în saci, se dezinfecteaz�� cu produse biocide, apoi se introduce în sicriu, care va fi sigilat.
Cum r��spund mai multe persoane publice din România la 4 întreb��ri esen��iale despre via��a în epidemia de coronavirus Am întrebat influenceri ��i persoane publice din România cum li s-a schimbat stilul de via���� din cauza epidemiei de coronavirus: lucreaz�� de acas�� sau merg la serviciu, ��i-au f��cut provizii de alimente, de unde se informeaz�� ��i cum se protejeaz��.
Alte dou�� noi cazuri de coronavirus confirmate. Bilan��ul îmboln��virilor a ajuns la 97 Alte dou�� noi cazuri de coronavirus au fost confirmate în România. Bilan��ul îmboln��virilor a ajuns la 97.
Un miliard de euro va aloca BERD companiilor afectate de COVID-19 Banca European�� pentru Reconstruc��ie ��i Dezvoltare (BERD) a anun��at vineri c�� ac��ionarii s��i au aprobat un pachet de m��suri în valoare de un miliard de euro pentru a ajuta companiile din regiunile unde opereaz�� s�� atenueze impactul economic al extinderii epidemiei de coronavirus (Covid-19), transmite Reuters, potrivit Agerpres.
INTERACTIV Coronavirus în România: Situa��ia din fiecare jude��. Graficul îmboln��virilor, unde sunt cei infecta��i ��i câ��i s-au recuperat Situa��ia infect��rilor cu noul coronavirus se schimb�� de la un moment la altul. Vineri au fost confirmate 36 de noi îmboln��viri, ducând totalul la finalul zilei la 95 de cazuri în ��ar��, majoritatea fiind din Capital��. Vezi în articol informa��iile actualizate constant, o hart�� interactiv�� ��i un grafic al îmboln��virilor.
Arhiepiscopul Calinic, sfaturi anti-coronavirus: „Primul antibiotic, antivirus: întoarcerea la c��ile Domnului Dumnezeu! Apoi automat: sp��larea mâinilor, b��ile dese, distan��a m��rit�� între oameni" ���Arhiepiscopul Arge��ului ��i Muscelului, Calinic Arge��eanul, le transmite credincio��ilor s�� ��in�� cont de sfaturile transmise de autorit����i, s�� respecte regulile de igien�� ��i s�� p��streze "cur����ia sufletului", pentru a se feri de riscul pe care îl reprezint�� noul coronavirus.
���Coronavirus în România. 123 de cazuri de coronavirus confirmate. Printre pacien��i, un deputat PNL ��i primarul Devei, infecta��i de senatorul Chi��ac / România a intrat în scenariul 3 pentru COVID-19 Num��rul de cazuri de infectare cu coronavirus în România a ajuns la 123 , sâmb��t��, iar printre pacien��i sunt ��apte noi pacien��i - între care o femeie din Constan��a infectat�� de senatorul Vergil Chi��ac, un asistent medical de la Spitalul Gerota ��i un inginer de la ADP sector 4, care fac parte din cercul fostului ofi��er MAI - au fost confirma��i cu coronavirus sâmb��t�� sear�� . Anterior, al��i trei liberali au fost confirma��i cu COVID-19. România a intrat în scenariul 3 al epidemiei, ceea ce înseamn�� un num��r de îmboln��viri între 101 ��i 2.000. ---------------------------------------------------------------- 00:02 Ambasada României în Spania anun���� suspendarea activit����ii cu publicul la sediile oficiilor consulare 22:45 Bilan��ul ajunge la 123 de cazuri. 22:32 VIDEO O înregistrare viral�� cu un b��rbat care pare c�� fuge de echipele de carantinare este fals�� ��i a fost filmat�� pentru „divertisment” - Grupul de comunicare strategic�� 22:25 Tarom suspend�� cursele spre ��i dinspre Amman
Coronavirus. Trump s-a întâlnit cu o a doua persoan�� care mai târziu a fost testat�� pozitiv pentru coronavirus - medicul Casei Albe Pre��edintele Donald Trump s-a întâlnit cu o a doua persoan�� weekendul trecut care ulterior a fost testat�� pozitiv pentru coronavirus, dar pre��edintele nu a cerut s�� fie testat pentru virus sau s�� intre în autoizolare, a spus vineri medicul Casei Albe, relateaz�� Reuters.
Furnizorii din energie încurajeaz�� clien��ii s�� pl��teasc�� online facturile, pentru a limita r��spândirea COVID-19 Operatorul de sistem ��i de transport al energiei electrice, distribuitorii ��i furnizorii de energie electric�� ��i de gaze naturale sunt preg��ti��i s�� fac�� fa���� provoc��rilor generate de r��spândirea coronavirusului ��i s�� asigure continuitatea aliment��rii pentru popula��ie ��i agen��ii economici, afirm�� Federa��ia Asocia��iilor Companiilor de Utilit����i din Energie (ACUE). Îns��, contactul direct cu clien��ii va fi limitat.
���Coronavirus în lume: Spaniolii intr�� în carantin�� cvasitotal��, dup�� ce bilan��ul cazurilor a crescut cu 1.500 într-o zi /Fran��a închide cafenelele ��i restaurantele / China a avut cel mai mic num��r de cazuri din ianuarie Peste 152.898 de cazuri de infec��ie ��i 5.791 de decese au fost contabilizate sâmb��t�� seara în 137 de ����ri. Donald Trump a declarat vineri stare de urgen����, în timp ce pandemia de coronavirus, care a omorât cel pu��in 50 de americani ��i a infectat aproape 2.400, a împins Los Angeles ��i Chicago s�� închid�� ��colile. Num��rul cazurilor noi de coronavirus importate în China continental�� din exterior a dep����it vineri pentru prima dat�� num��rul infec��iilor transmise local. În acest moment este imposibil de determinat când va fi atins vârful pandemiei, spune Organiza��ia Mondial�� a S��n��t����ii.Vezi pe Worldometers.info situa��ia actualizat�� a cazurilor de coronavirus, pe ����ri.-----------------------02:00 Donald Trump nu este infectat cu noul coronavirus00:00 Bilant nou pe pan mondial: Peste 152.898 de cazuri de infec��ie ��i 5.791 de decese au fost contabilizate sâmb��t�� seara în 137 de ����ri.23:40 Albania î��i închide frontierele ��i intr�� în carantin�� de la miezul nop��ii 23:24 SUA: 50 de decese ��i peste 2.400 de cazuri de îmboln��vire23:00 Spania impune o carantin�� cvasitotal��, pentru a stopa coronavirusul
11 cazuri noi în China, majoritatea ''importate'' / Cel mai mic numar din ianuarie China a anun��at sâmb��t�� 11 noi contamin��ri cu noul coronavirus, dar pentru prima dat�� de la declan��area pandemiei cele mai multe sunt persoane care au venit din str��in��tate, scrie AFP.
Un copil nou n��scut din Londra este cel mai tân��r pacient cu coronavirus din lume Mama copilului a ajuns la spital, fiind suspect�� de pneumonie, cu pu��in timp înainte de na��tere. La scurt timp dup�� ce a adus copilul pe lume, femeia a fost testat�� pozitiv pentru noul coronavirus. Copilul a fost diagnosticat ��i el cu COVID-19 ��i este tratat la North Middlesex Hospital.
Datorit�� pandemiei, se pune întrebarea dac�� Olimpiada de la Tokio va mai avea loc Joi în SUA a fost una dintre cele mai extraordinare zile din istoria sportului ����rii, deoarece NBA, WNBA ��i mult a��teptate turnee de baschet pentru b��rba��i ��i femei din NCAA au fost printre evenimentele majore suspendate sau amânate, scrie CNN.Premier League, des descris�� drept cea mai bogat�� lig�� de fotbal din lume, a anun��at vineri o suspendare.

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by