Cancelarul german Olaf Scholz a anunţat luni că a făcut COVID-19 şi că în zilele următoare va lucra de la distanţă, informează agenția DPA, citată de Agerpres.

Cancelarul Olaf Scholz intr-o vizita la fortele armate ale tariiFoto: Bjorn Trotzki / Imago stock and photo / Profimedia Images

„În mod clar aceasta nu este o surpriză plăcută”, a postat Scholz pe platforma X, fosta Twitter.

„Cu câteva simptome, contez pe o formă uşoară şi pentru moment lucrez doar de la birou”, a adăugat şeful executivului german.

În vârstă de 65 de ani, Olaf Scholz participă la şedinţele guvernamentale prin videoconferinţă, a declarat purtătorul său de cuvânt, Steffen Hebestreit.

Cancelarul german nu va lua parte la întâlnirile publice programate pentru luni şi marţi. O vizită a premierului slovac Robert Fico, prevăzută pentru marţi, a fost anulată, a precizat Hebestreit. Scholz și-a anulat mai multe angajamente publice și în luna septembrie, după ce a suferit un accident în timp ce se afla la alergat și a fost nevoit să poarte un petec pe ochiul drept timp de mai multe săptămâni.

La finalul lunii septembrie a anului trecut Scholz a fost testat pozitiv la COVID-19, la revenirea dintr-un turneu în Orientul Mijlociu. Şi cu acea ocazie, Olaf Scholz a fost plasat în izolare în apartamentul său de la cancelaria germană, iar timp de câteva zile întâlnirile sale au fost asigurate prin videoconferinţă.