POLITIC
D��ncil�� a anun��at c�� va discuta luni cu T��riceanu ��i Ponta: Îmi doresc o coali��ie pentru a sus��ine candidatul la preziden��iale Pre��edintele PSD Viorica D��ncil�� a anun��at c�� se va întâlni, luni, cu liderii Pro România ��i ALDE, respectiv Victor Ponta ��i C��lin Popescu T��riceanu, pentru a discuta despre alegerile preziden��iale, relateaz�� Mediafax.
Florin Iordache vrea ca judec��torii Cur��ii Constitu��ionale s�� cenzureze întreb��rile de la referendum Deputatul PSD Florin Iordache a depus, vineri, la Senat, un proiect de modificare a legii referendumului care prevede c�� întreb��rile sunt verificate de Curtea Constitu��ional��, care trebuie s�� decid�� dac�� acestea respect�� limitele revizuirii, inclusiv cele referitoare la drepturile ��i libert����ile fundamentale ale cet����enilor.
PMP face sondaj pentru desemnarea candidatului la pre��edin��ie: Toader Paleologu, Robert Turcescu, Eugen Tomac ��i Mihai Neam��u variantele luate în calcul Eugen Tomac a anun��at, vineri, c�� PMP va comanda un sondaj de opinie pentru a vedea care este cea mai potrivit�� persoan�� care s�� candideze la preziden��iale din partea forma��iunii. Cinci persoane vor fi testate, printre care Eugen Tomac, Toader Palologu, Robert Turcescu ��i Mihai Neam��u, acesta din urm�� fiind în prezent la PNL.
USR ��i PLUS au decis: Dan Barna, candidat la preziden��iale. Ciolo��, propunerea de premier Dan Barna va fi candidatul USR-PLUS la preziden��iale, iar Dacian Ciolo�� este propunerea de premier, au stabilit vineri liderii celor dou�� partide. Decizia urmeaz�� a fi validat�� ��i de forurile de conducere ale forma��iunilor.
Un senator PSD propune impozitarea cu 90% a sumelor din pensii care dep����esc 10.000 de lei Un proiect de lege depus de senatorul PSD Liviu Pop prevede impozitarea cu 90% a sumelor ce dep����esc 10.000 de lei din pensia lunar��. Sumele de pân�� în 10.000 de lei din pensia lunar�� sunt impozitate cu 10%, potrivit aceluia��i proiect, citat de Mediafax ��i aflat în lucru la Comisiile din Senat. Teodorovici: Taxa de solidaritate se va aplica tuturor pensiilor peste un anumit plafon, nu doar pensiilor speciale
Nicu��or Dan insist�� pentru un candidat unic al Opozi��iei la Prim��rie: Într-un sondaj pe care eu l-am v��zut, acel om e Nicu��or Dan Nicu��or Dan crede c�� singura solu��ie pentru ca Opozi��ia s�� câ��tige Prim��ria Capitalei este s�� aib�� un candidat unic. Din sondaje, spune Nicu��or Dan, omul potrivit în acest moment ar fi chiar el.
��eful CJ Ilfov: Unui cercet��tor str��in venit în jude�� i s-a f��cut r��u, ambulan��a a venit dup�� 30 minute / E nevoie de o suplimentare a personalului Pre��edintele Consiliului Jude��ean Ilfov, Marian Petrache, avertizeaz��, joi, c�� Ambulan��a Bucure��ti-Ilfov are nevoie de suplimentarea personalului, dând exemplul unui cercet��tor str��in venit la munc�� în Ilfov c��ruia i s-a f��cut r��u ��i care a a��teptat mai bine de jum��tate de or��, noteaz�� Mediafax.
���Firea, întrebat�� unde a primit vestea condamn��rii lui Dragnea: M�� aflam într-o biseric�� (...) unde este o icoan�� f��c��toare de minuni (...) ��i nu-mi venea a crede Gabriela Firea a declarat joi, într-un interviu pentru Marius Tuc��, c�� a avut „o senza��ie de fior fizic” ��i nu i-a venit s�� cread�� atunci când a aflat, într-o biseric�� din centrul Bucure��tiului, „unde este o icoan�� f��c��toare de minuni”, c�� Liviu Dragnea a fost condamnat la închisoare.
Orban: Constitu��ia nu prevede dreptul fundamental de a fi gra��iat ��i amnistiat. Decizia CCR este inexplicabil�� Liberalii consider�� inexplicabil�� decizia Cur��ii Constitu��ionale de a respinge ini��iativa de revizuire în sensul introducerii interdic��iei amnistiei ��i gra��ierii pentru faptele de corup��ie.
Gabriela Firea anun���� c�� ar candida la preziden��iale dac�� e considerat�� solu��ia optim�� de c��tre PSD-ALDE-Pro România Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anun��at, la "Marius Tuc�� Show", c�� ar candida la alegerile preziden��iale dac�� ar fi considerat�� o solu��ie optim�� de c��tre colegii din PSD, de c��tre partenerul de coali��ie ALDE, condus de T��riceanu, dar ��i de c��tre fo��tii colegi de la Pro România, scrie Mediafax.
Firea: Au fost persoane importante care s-au interesat în zona medical�� dac�� afec��iunea mea e real�� ��i dac�� pot fi scoas�� din joc din acest motiv Primarul general al Capitalei Gabriela Firea a declarat, joi, la "Marius Tuc�� Show", c�� au existat oameni din politic�� importan��i care s-au interesat dac�� afec��iunea de care sufer�� este real��, cât de grav�� este ��i dac�� aceste probleme de s��n��tate o pot scoate din joc, transmite Mediafax.
T��riceanu: Ursula von der Leyen s�� nu închid�� ochii la abuzurile din anumite state est-europene C��lin Popescu T��riceanu a declarat c�� sper�� ca Ursula von der Leyen, votat�� de Parlamentul European pentru numirea în func��ia de pre��edinte al Comisiei Europene, s�� în��eleaga sintagma „stat de drept” ��i s�� nu mai fac�� gre��eala Comisiei Juncker de a închide ochii la abuzurile din unele state est-europene.
Digi 24: Ce leg��tur�� are scandalul uria�� de la CCR pe codurile penale cu ie��irea PSD de la guvernare Curtea Constitu��ional�� a amânat pentru 29 iulie deciziile pe Codul Penal ��i Codul de Procedur�� Penal�� în urma sesiz��rilor de neconstitu��ionalitate depuse de opozi��ie ��i de pre��edintele Klaus Iohannis.
VIDEO Interviu. Dacian Ciolo��, mesaj pentru „colegii din USR, care vorbesc foarte mult de Pre��edin��ie”: „Noi trebuie s�� guvern��m România”/ „Am avut o discu��ie cu dl. Macron” despre Kovesi Dacian Ciolo��, liderul Renew Europe, cel de-al treilea grup de eurodeputa��i din Parlamentul European, a declarat, miercuri, într-un interviu pentru HotNews.ro, c�� a discutat cu pre��edintele Fran��ei ��i c�� Emanuel Macron i-a spus c�� vrea s�� o sus��in�� pe Laura Codru��a Kovesi la func��ia de procuror-��ef european.
Negoi����, dup�� întâlnirea cu Teodorovici: Ce exemplu dau guvernan��ii, când se vede la lumina zilei c�� mint cu neru��inare? / O s�� venim cu cet����enii în fa��a Guvernului Primarul Sectorului 3 al Capitalei, Robert Negoi����, a declarat, miercuri, dup�� întâlnirea cu ministrul Finan��elor, Eugen Teodorovici, c�� în cazul în care administra��iile locale nu-��i vor recupera sumele restante din impozite, edilii vor protesta cu cet����enii în fa��a Guvernului, transmite Mediafax.
D��ncil�� l-a sunat pe Iohannis s�� vorbeasc�� despre remaniere: „A��tept��m r��spunsul” Premierul Viorica D��ncil�� l-a sunat pe pre��edintele Klaus Iohannis pentru a discuta despre noile propuneri de mini��tri pentru Externe, Interne, dar ��i despre propunerea pentru func��ia de vicepremier.
���VIDEO 4 idei despre noul „premier” desemnat al UE: Migran��ii ��i România, fondurile europene ��i statul de drept Vicepre��edintele grupului popularilor europeni (PPE) din Parlamentul European, Siegfried Mure��an, a t��lm��cit, într-un interviu acordat HotNews la Strasbourg, principalele idei legate de Ursula von der Leyen, pre��edintele desemnat al Comisiei Europene. Migran��ii din afara UE ��i România, fondurile europene, statul de drept - ce va face viitorul „prim-ministru” al Europei.
Robert Negoi���� vrea un nou mandat ��i va candida independent. Ce spune despre Prim��ria General�� Robert Negoi���� a declarat mar��i, în premier��, într-un interviu acordat Mediafax ��i Gândul, c�� va candida pentru un nou mandat la Prim��ria Sectorului 3, indiferent de sus��inerea PSD, ��i c�� opteaz�� pentru o candidatur�� independent��.
Primele reac��ii, dup�� ce Ursula von der Leyen a primit votul de încredere al PE. Iohannis: A��tept cu ner��bdare o cooperare strâns�� / Orban: Pentru noi e o victorie Pre��edintele Klaus Iohannis a felicitat-o, într-un mesaj pe Twitter, pe Ursula von der Leyen pentru ob��inerea func��iei de pre��edinte al Comisiei Europene, subliniind c�� a��teapt�� cu ner��bdare o strâns�� colaborare pentru o ”Europ�� mai puternic��”. Totodat��, Ludovic Orban a declarat c�� alegerea acesteai în Parlamentul Eruopean este o victorie, precizând c�� acum PNL va putea avea o rela��ie de parteneriat cu aceasta pentru a sus��ine interesele României.
Ioan Mircea Pa��cu risc�� o amânare de 2 luni cu numirea în func��ia de comisar european. Ce salariu pierde Nu vin ve��ti bune de la Strasbourg pentru PSD-istul Ioan Mircea Pa��cu: risc�� s��-i fie întârziat�� numirea în func��ia de comisar european cu cel pu��in dou�� luni ��i implicit s�� piard�� dou�� salarii mari, aferente acestui post.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunal
  • 2580 zileHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version