Premierul Marcel Ciolacu a făcut noi declarații marți, înaintea ședinței de Guvern, privind motivele retragerii candidaturii doctorului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. „În politică nu lucrez cu adevăruri, ci cu percepții. Îmi pare rău că în două săptămâni a devenit Bin Laden, că n-a omorât pe nimeni”, a declarat liderul PSD.

Marcel Ciolacu și Gabriela FireaFoto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ciolacu a reluat mesajul că susținerea Gabrielei Firea la Primăria București este „decizia cea mai bună”, susținând că „toți colegii din teritoriu” i-ar fi „dat semnal că sunt fericiți cu această decizie”.

Întrebat despre momentul depunerii candidaturii Gabrielei Firea, Ciolacu a spus că încă nu s-a stabilit și că se va întâlni pentru a discuta cu aceasta astăzi, la ora 15:00, la partid.

„O decizie dificilă”

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a avut o primă reacție după decizia de a-l retrage pe dr. Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei și de a merge în alegeri cu Gabriela Firea - PSD și Sebastian Burduja - PNL aproape de prânz, printr-un mesaj postat pe Facebook și însoțit de o fotografie cu el și cu Gabriela Firea.

În mesajul său, liderul PSD face o singură mențiune despre medicul Cîrstoiu, până luni noapte candidat PSD și PNL, căruia îi mulțumește pentru „tot efortul”.

Redăm integral mesajul lui Marcel Ciolacu:

  • „Decizia ca PSD și PNL să meargă cu proprii (sic) candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția #corectă pentru bucureștenii condamnați de patru ani la frig, mizerie, poluare și trafic blocat care, în loc de soluții, aveau de ales acum doar între incompetență și circ!
  • Bucureștiul are nevoie de un om care știe administrație și este capabil să aranjeze încă din prima zi de mandat lucrurile lăsate vraiște de Nicușor Dan. Iar aceasta nu putea fi decât Gabriela Firea, președintele organizației PSD București!
  • Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol, dar mai multe soluții la problemele zilnice cu care se confruntă.
  • Îi mulțumesc domnului doctor Cîrstoiu pentru tot efortul depus în această perioadă.
  • De astăzi, dansul în doi s-a terminat! De astăzi, bucureștenii chiar au ce alege! Succes, Gabi!”.

Întruniți luni dimineață, de la ora 10, în ședința conducerii Coaliției, liderii PSD și PNL au decis să renunțe la candidatura dr. Cătălin Cîrstoiu. Decizia a fost luată la miezul nopții, după 14 ore de discuții.

Liderii PSD și PNL au decis să meargă pe candidaturi separate la Primăria Capitalei: Gabriela Firea pentru PSD și Sebastian Burduja pentru PNL și să păstreze candidații comuni la sectoare și în țară, acolo unde se ajunge la consens.

Motivul, așa cum a fost el explicat de surse politice pentru HotNews.ro, a fost: slabele șanse în cursă, așa cum au reieșit din sondaje și cum au fost resimțite, „la firul ierbii”, de către social-democrații și liberalii angrenați în campania de București. O investigație HotNews.ro a arătat că managerul spitalului public lucra și la clinica privată a familiei sale.

Legea interzice acest lucru, pentru directorii spitalelor de stat. Practic, pacienții nu mai beneficiau de gratuitate, banii mergeau la familia Cîrstoiu, iar spitalul public condus de acesta încasa sume mai mici de la Casa de Sănătate.