Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a reacționat marți dimineața după ce surse din Coaliția PSD-PNL au declarat pentru HotNews.ro că liderii celor două partide au decis luni noapte, după 14 ore de negocieri, că renunță la candidatura comună a lui Cătălin Cîrstoiu și vor merge cu propuneri separate.

Nicuşor DanFoto: Inquam Photos / Saul Pop

„Decizie grea pentru mafia imobiliară. Campania cui să o finanțeze?”, a scris primarul general pe pagina sa de Facebook.

Reacția edilului a venit după ce Coaliția PSD-PNL a decis imediat după miezul nopții să renunțe la candidatura doctorului Cîrstoiu și să meargă cu candidaturi separate, respectiv Gabriela Firea - PSD și Sebastian Burduja - PNL, pentru a maximiza electoratele celor două partide, au declarat surse din Coaliție pentru HotNews.ro.

Cei doi candidați nu se vor ataca în campanie, ci vor avea o campanie constructivă pe soluții pentru București, mai spun aceleași surse.

Candidații pe sectoare rămân comuni, la fel și listele de consilii locale.

Piedone: „Blat politic prin care PSD și PNL îl susțin pe Nicușor Dan!”

Și primarul sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a reacționat marți dimineața după aflarea veștii că liderii coaliției PSD-PNL au decis retragerea susținerii pentru candidatura doctorului Cătălin Cîrstoiu.

Candidatul PUSL pentru Primăria Capitalei a catalogat decizia coaliției „o trădare a electoratului” și „un blat politic prin care îl susțin pe Nicușor Dan” în dauna sa.

Actualul primar de la Sector 5 afirmă că sondajele le-au arată liderilor coaliției că vor pierde cursa pentru București, motiv pentru care s-au temut că o victorie a sa în alegerile locale va duce la „distrugerea lor prin vot la alegerile parlamentare din toamnă”.

„Dacă susținătorii din București ai lui Piedone dau vot negativ coaliției în București, la toamnă se va ridica împotriva PSD și PNL tot poporul pe care această coaliție l-a umilit și l-a batjocorit în ultimii patru ani!”, scrie Piedone pe Facebook.

Piedone mai afirmă că „mazilirea doctorului Cîrstoiu este un „blat politic prin care PSD și PNL îl susțin pe Nicușor Dan”.

„Ca să elimine valul de susținători ai candidatului Cristian Popescu Piedone, șefii alianței toxice își trădează electoratul și îl susțin public pe Nicușor Dan! În mințile lor negre de ură, dacă Piedone pierde, alianța toxică are șanse mari să câștige alegerile parlamentare din toamnă! Și mai poate umili poporul încă patru ani!”, mai scrie candidatul PUSL.

În final, el dă asigurări că va merge până la capăt cu lupta pentru a deveni primar al Capitalei. „Așa cum Sfântul Gheorghe nu s-a speriat și a învins balaurul, așa vom învinge și noi balaurul politic toxic pentru țară!”, conchide Piedone.

Cîrstoiu, retras după o ședință-marton a Coaliției PSD-PNL

Întruniți luni dimineață, la ora 10, în ședința conducerii Coaliției care guvernează România, liderii PSD și PNL au decis să renunțe la candidatura dr. Cătălin Cîrstoiu.

Motivul, așa cum a fost el explicat de surse politice pentru Hotnews, a fost: slabele șanse în cursă, așa cum au reieșit din sondaje și cum au fost resimțite, „la firul ierbii”, de către social-democrații și liberalii angrenați în campania de București. O investigație HotNews.ro a expus faptul că managerul spitalului public lucra și la clinica privată a familiei sale.

Legea interzice acest lucru, pentru directorii spitalelor de stat. Practic, pacienții nu mai beneficiau de gratuitate, banii mergeau la familia Cîrstoiu, iar spitalul public condus de acesta încasa sume mai mici de la Casa de Sănătate.

Liderii PSD și PNL au decis să meargă pe candidaturi separate la Primăria Capitalei: Gabriela Firea pentru PSD și Sebastian Burduja pentru PNL și să păstreze candidații comuni la sectoare și în țară, acolo unde se ajunge la consens.