Cristian Popescu Piedone, candidatul PUSL pentru Primăria Capitalei, cataloghează decizia coaliției PSD-PNL de retragere a susținerii pentru candidatura doctorului Cătălin Cîrstoiu „o trădare a electoratului” și „un blat politic prin care îl susțin pe Nicușor Dan” în dauna sa.

Cristian Popescu PiedoneFoto: Inquam Photos / Octav Ganea

Actualul primar de la Sectorul 5 afirmă că sondajele le-au arătat liderilor coaliției că vor pierde cursa pentru București, motiv pentru care s-au temut că o victorie a sa în alegerile locale va duce la „distrugerea lor prin vot la alegerile parlamentare din toamnă”.

„Dacă susținătorii din București ai lui Piedone dau vot negativ coaliției în București, la toamnă se va ridica împotriva PSD și PNL tot poporul pe care această coaliție l-a umilit și l-a batjocorit în ultimii patru ani!”, scrie Piedone pe Facebook.

Piedone mai afirmă că „mazilirea doctorului Cîrstoiu este un „blat politic prin care PSD și PNL îl susțin pe Nicușor Dan”.

„Ca să elimine valul de susținători ai candidatului Cristian Popescu Piedone, șefii alianței toxice își trădează electoratul și îl susțin public pe Nicușor Dan! În mințile lor negre de ură, dacă Piedone pierde, alianța toxică are șanse mari să câștige alegerile parlamentare din toamnă! Și mai poate umili poporul încă patru ani!”, mai scrie candidatul PUSL.

În final, el dă asigări că va merge până la capăt cu lupta pentru a deveni primar al Capitalei. „Așa cum Sfântul Gheorghe nu s-a speriat și a învins balaurul, așa vom învinge și noi balaurul politic toxic pentru țară!”, conchide Piedone.

Și primarul general Nicușor Dan, candidat al Alianței Dreapta Unită în alegerile locale, a avut un scurt mesaj marți dimineață. „Decizia grea pentru mafia imobiliară. Campania cui să o finanțeze?”

Retragerea dr. Cîrstoiu

Întruniți luni dimineață, la ora 10, în ședința conducerii Coaliției care guvernează România, liderii PSD și PNL au decis să renunțe la candidatura dr. Cătălin Cîrstoiu.

Motivul, așa cum a fost el explicat de surse politice pentru Hotnews, a fost: slabele șanse în cursă, așa cum au reieșit din sondaje și cum au fost resimțite, „la firul ierbii”, de către social-democrații și liberalii angrenați în campania de București. O investigație HotNews.ro a expus faptul că managerul spitalului public lucra și la clinica privată a familiei sale.

Legea interzice acest lucru, pentru directorii spitalelor de stat. Practic, pacienții nu mai beneficiau de gratuitate, banii mergeau la familia Cîrstoiu, iar spitalul public condus de acesta încasa sume mai mici de la Casa de Sănătate.

Liderii PSD și PNL au decis să meargă pe candidaturi separate la Primăria Capitalei: Gabriela Firea pentru PSD și Sebastian Burduja pentru PNL și să păstreze candidații comuni la sectoare și în țară, acolo unde se ajunge la consens.