Primarul general al Caitalei, Nicușor Dan, spune că el nu a susținut niciodată că oamenii care-l votează pe Cristian Piedone sunt interlopi și că, de fapt, „Piedone este interlop”. În replică, contracandidatul său la Primăria Capitalei l-a acuzat pe Nicușor Dan că s-a referit la „cei care-l votează pe Piedone”: „El, când m-a făcut interlop, susținut de interlopi, nu m-a făcut pe mine, a făcut electoratul care mă reprezintă pe mine”.

Cristian Popescu Piedone la depunerea candidaturii la Biroul Electoral al Municipiului BucureștiFoto: Inquam Photos / Octav Ganea

Nicușor Dan și Cristian Popescu Piedone au făcut aceste declarații duminică, la Digi 24.

Totul a pornit după ce vineri, la depunerea candidaturii pentru funcția de primar general al Capitalei din partea PUSL, Cristian Popescu Piedone a venit cu un tricou pe care scria „Și eu sunt interlop”, trimitere la o declarație a lui Nicușor Dan, care a spus că actualul primar al Sectorului 5 ar putea ieși primar general „susținut de interlopi”.

Sâmbătă, Nicușor Dan i-a dat replica pe Facebook, tot printr-un mesaj inscripționat pe un tricou: „Știm toți”.

Nicușor Dan: „Domnul Piedone este un interlop”

Duminică, într-o intervenție la Digi24, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a spus că „Piedone este interlop” și că este în libertate doar pentru că instituțiile statului ar fi nefuncționale.

„Am spus că Piedone e susținut de interlopi. Asta nu înseamnă că toți oamenii care îl susțin sunt interlopi. N-am spus niciodată asta. Am mult respect pentru toți bucureștenii, inclusiv oamenii care intenționează să-l voteze pe Cristian Popescu Piedone. Domnul Piedone este un interlop. Doar faptul că nu avem instituție în statul ăsta face ca dumnealui să fie în libertate. Asta e opinia mea.

În primul rând, el este un condamnat penal. Din 2018 a fost condamnat penal, într-adevăr, cu amânarea pedepsei, pentru că a semnat niște acte nelegale pentru membri ai familiei sale. Apoi a scris presa...Din păcate, suntem o țară fără instituții, sunt nefuncționale”, a declarat Nicușor Dan.

El a mai spus că dezbaterea electorală seamănă cu cele din anii ’90, „cu multe metafore, cu multe glumițe” și că „nimeni nu vorbește de bani, de fonduri europene, de proiecte, de corelări, de PUG”.

Nicușor Dan a mai spus că el a avut „un deficit de comunicare în acești ani”, iar acum încearcă să le spună bucureștenilor ce a făcut în trei ani și jumătate de mandate.

Piedone: „Mă pot vota interlopi, dar nu sunt asociat cu ei”

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a intervenit și el la Digi24 pentru a-i da replica lui Nicușor Dan.

„Raportat la acuzațiile despre interlopi, citez din Nicușor Dan: «Pare ireal, dar Cristian Popescu Piedone poate să câștige Primăria Capitalei susținut de interlopi». În 30 de ani, eu nu mă uit în urna de vot cine mă votează. Mă votează și naționalitățile care conviețuiesc în România, mă pot vota și interlopi și orice alt...dar asta nu înseamnă că sunt asociat cu ei. El, când m-a făcut interlop, susținut de interlopi, nu m-a făcut pe mine, a făcut electoratul care mă reprezintă pe mine. Îi urez succes în continuare și spunea tot el: «Suntem într-o campanie din anii ’90». A recunoscut că a avut un deficit de imagine. Eu n-am avut niciun deficit de imagine. Ăsta sunt”, a spus Piedone.