DEFENSE
Exercitiu militar cu parasutisti
Foto: MApN

FOTO Exercițiu militar de amploare cu 1.000 de parașutiști americani, polonezi, olandezi, germani și români la baza aeriană Boboc

de Victor Cozmei HotNews.ro
Luni, 10 Mai 2021 Actualitate | Defense
Circa 1.000 de parașutiști americani, polonezi, olandezi, germani și români au aterizat luni pe aerodromul Bazei Aeriene din Boboc, ca parte a exercițiului militar Swift Response 21/Defender Europe 21, ce se desfășoară în perioada 1 – 15 mai.
Ioana Mihaila
Foto: Captura video

Mihăilă: Există diferenţe între numărul de decese raportate în Corona Forms şi alte baze de date / Cel mai probabil este o sumă de erori umane

de V.M. HotNews.ro
Duminică, 9 Mai 2021 Actualitate | Defense
Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, susţine că există diferenţe între numărul de decese cauzate de Covid-19 raportate în Corona Forms şi alte baze de date de raportare, ea precizând că în această situaţie s-a ajuns printr-o sumă de erori umane.
Transplant
Foto: Alexander Tsiaras / Sciencephoto / Profimedia Images

Agenţia Naţională de Transplant: Un adolescent de 17 ani, intrat în moarte cerebrală, a salvat viaţa a patru oameni, după ce familia a fost de acord cu transplantul

de V.M. HotNews.ro
Duminică, 9 Mai 2021 Actualitate | Defense
Un adolescent de 17 ani intrat în moarte cerebrală a salvat viaţa a patru necunoscuţi, după ce familia a fost de acord cu transplantul. Intervenţiile de prelevare pentru ficat şi rinichi au fost realizate de echipele chirurgicale ale Institutului Clinic Fundeni, acolo unde au fost realizate şi intrevenţiile de transplant. Inima a fost trimisă în Italia, în România nefiind niciun receptor compatibil.
Primii militari romani s-au intors din Afganistan
Foto: Facebook/ Ministerul Apararii Nationale, Romania - www.mapn.ro

Ministerul Apărării: Primii militari români s-au întors din Afganistan

de V.M. HotNews.ro
Sâmbătă, 8 Mai 2021 Actualitate | Defense
Primul contingent, alcătuit din aproximativ 70 de militari români care au fost în misiune în Afganistan, a sosit, sâmbătă, la Baza 90 Transport Aerian cu o aeronavă C 17 Globemaster III a partenerului american, informează Ministerul Apărării Naţionale (MApN) într-un comunicat.
Soldati rusi in Crimeea
Foto: Konstantin Mihalchevskiy / Sputnik / Profimedia

Ședința CSAT: România, extrem de preocupată de situația securității și stabilității de la Marea Neagră / Continuăm să monitorizăm mobilizarea militară nejustificată din jurul Ucrainei

de Victor Cozmei HotNews.ro
Marţi, 27 Apr 2021 Actualitate | Defense
„Tot ceea ce se întâmplă în zona Mării Negre afectează și securitatea euroatlantică”, se arată în concluziile ședinței Consiliului Suprem de Apărare a Țării, condusă marți de Președintele României, Klaus Iohannis. „Autoritățile române rămân vigilente și vor continua să monitorizeze această mobilizare nejustificată din jurul Ucrainei”, potrivit comunicatului transmis de administrația prezidențială.
Baterie de coasta cu rachete NSM
Foto: Kongsberg

OFICIAL Armata cumpără sisteme mobile cu rachete anti-navă NSM din SUA. Când vor fi livrate primele sisteme care vor păzi coasta Mării Negre

de Victor Cozmei HotNews.ro
Marţi, 27 Apr 2021 Actualitate | Defense
Ministerul Apărării Naționale a semnat, prin Direcția generală pentru armamente, acordul de tip Guvern la Guvern cu Statele Unite ale Americii aferent programului de înzestrare „Sistem de instalații mobile de lansare rachete antinavă”. Acordul aprobat și de către Parlament are o valoare de 286 de milioane de euro și se referă practic la instalații mobile și rachete anti-navă de tipul NSM de la Raytheon.
Masșina de Luptă a Infanteriei - MLI 84M Jderul
Foto: MApN - Nicusor Comanescu

10 programe noi de înzestrare ale Armatei, avizate de către Parlament: Drone tactice, blindate pe șenile, modernizarea unor sisteme antiaeriene, autovehicule tactice blindate

de Victor Cozmei HotNews.ro
Marţi, 20 Apr 2021 Actualitate | Defense
Comisiile reunite pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din Camera Deputaților și Senat au aprobat în unanimitate marți solicitarea Ministerului Apărării Naționale pentru a demara zece noi programe de înzestrare, prevăzute a se derula în următorii ani, programe care depășesc individual pragul de 100 de milioane de euro. Vezi în text care sunt noile programe de înzestrare aprobate pentru următorii ani.
„Omuleții verzi” din Crimeea
Foto: Twitter/ EuroMaidanPR

Conturul unui conflict militar Rusia - Ucraina, mai pronunțat ca niciodată: „Concentrarea de forțe rusești e mai mare ca în 2014. Nu excludem niciun scenariu, de la Putin ne putem aștepta la orice”

de Victor Cozmei HotNews.ro
Marţi, 20 Apr 2021 Actualitate | Defense
„De câteva săptămâni trupe rusești continuă să fie dislocate la granițele cu Ucraina din nord-est, est și sud. În circa o săptămână vor ajunge la o forță combinată de peste 120.000 de soldați”, a declarat ministrul afacerilor externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, într-o conferință cu presa străină la care a participat și HotNews.ro. „E îngrijorător că nu vorbim doar de simpli militari, ci de trupe aeropurtate în Crimeea, de echipamente electronice care pot bruia comunicații pe întreg teritoriul ucrainean, de rachete balistice - toate câteva semne clare ale unei capabilități ofensive”, a mai spus ministrul Kuleba.
Militari romani
Foto: MApN

MApN: 15.000 de militari români, aliaţi şi parteneri vor participa, în perioada mai-iunie, la seria de exerciţii „Dacia 21 Livex”

de V.M. HotNews.ro
Sâmbătă, 17 Apr 2021 Actualitate | Defense
Ministerul Apărării anunţă sâmbătă, într-un comunicat, că aproximativ 15.000 de militari români, aliaţi şi parteneri vor participa, în perioada mai-iunie, la seria de exerciţii „Dacia 21 Livex” desfăşurate pe teritoriul naţional, care integrează secvenţe de instruire în comun, în context aliat.
Elicopterul Airbus H145M la baza aeriana 90
Foto: Hotnews

VIDEO Demonstrație cu un elicopter de atac la București. Elicopterul multirol pe care Airbus îl propune Armatei române: „E ca un briceag elvețian, bun la toate”

de Victor Cozmei HotNews.ro
Miercuri, 14 Apr 2021 Actualitate | Defense
Airbus a adus la București, la baza aeriană 90 de la aeroportul Otopeni, unul dintre modelele sale de elicoptere pe care îl au în oferta pentru Armata română. Elicopterul ușor multi-rol H145M pe care Airbus îl propune și pentru misiunile de atac ale forțelor armate vine în completarea ofertei cu modelul mai greu H215M ce ar putea fi fabricat în întregime la Ghimbav. Ce îl face special pe H145M, care sunt punctele sale forte și de ce ar ar fi potrivit și ca elicopter de atac pentru Armata română, sunt câteva chestiuni pe care le-au detaliat reprezentanții Airbus în cadrul unei demonstrații.
Blindate Gepard pentru lupta anetiaeriana
Foto: Fortele Terestre Romane

România trimite din nou blindate anti-aeriene Gepard în Polonia

de Victor Cozmei HotNews.ro
Luni, 12 Apr 2021 Actualitate | Defense
Militarii din România care asigură cea de-a IX-a rotație națională a detașamentului de Apărare Antiaeriană participant la Grupul de Luptă NATO din Polonia au plecat luni, 12 aprilie, spre baza militară din Bemowo Piskie, pentru a participa la misiunea de asigurare a prezenței înaintate consolidate pe flancul Nord-Estic al Alianței (enhanced Forward Presence - eFP), anunță MApN.
Hermes 450 in Romania
Foto: Hotnews

VIDEO Drona militară care ar putea fi fabricată în România: Israelienii de la Elbit au adus în țară drona pe care vor s-o facă aici pentru Armată / Simultec ar putea produce la Măgurele simulatoarele pentru dronă

de Victor Cozmei HotNews.ro
Miercuri, 7 Apr 2021 Actualitate | Defense
Israelienii de la Elbit au adus în România drona militară Hermes 450 pe care o propun Armatei Române. Deja în România, la Bacău, sunt produse piese componente pentru acest tip de dronă, însă Elbit vrea să mute întreaga producție în țară și să implice și alte companii precum IAR, Romaero sau Avioane Craiova dacă MApN ar alege un astfel de contract. La Măgurele, la compania Simultec, unde a fost expusă drona și prezentată și oficialilor, ar putea fi produse și simulatoarele pentru dronele românești.
Imaginile cu conturi si parole postate pe contul de FB al ministurlui Apararii
Foto: Captura Facebook

MApN despre fotografiile publicate pe contul ministrului Ciucă unde apăreau mai multe parole: Informații de la un centru de vaccinare, nu erau clasificate, ci de uz intern. Nu au existat accesări după publicarea lor / Ministrul a dispus verificări

de Victor Cozmei HotNews.ro
Miercuri, 24 Mar 2021 Actualitate | Defense
Fotografiile publicate marți seara de către ministrul Apărării Nicolae Ciucă, în care se puteau observa în clar pe o tablă o serie de nume de utilizatori și parole, au fost realizate într-un call center deservit de personal MApN, care asigură programarea cetățenilor la vaccinare, au explicat pentru HotNews.ro reprezentanți ai MApN. „Imediat ce a fost semnalată situația, parolele au fost schimbate. În urma verificărilor efectuate, cu celeritate, în intervalul de timp dintre postarea fotografiilor și momentul schimbării parolelor nu au existat accesări sau intenții de accesare pe baza datelor de conectare afișate”, au precizat reprezentanții ministerului.
Elicopter Airbus H215M
Foto: Airbus

Fabrica de elicoptere de la Brașov, în pericol. Șeful Airbus Helicopters global: „Azi fabrica e închisă, nu există activitate. Avem nevoie de un prim contract cu România” - INTERVIU

de Victor Cozmei HotNews.ro
Joi, 18 Mar 2021 Actualitate | Defense
Fabrica de elicoptere de la Brașov, deschisă de Airbus de mai bine de patru ani, are în acest moment activitățile înghețate. „Nu pot să o susțin în contextul actual, într-o piață dificilă, nu pot susține costul unei fabrici care nu are o activitate”, a declarat CEO-ul Airbus Helicopters, Bruno Even, într-un interviu acordat HotNews.ro. Oficialul francez spune că firma încă mai așteaptă un semn clar de la Guvern, un prim contract pentru minimum 16 elicoptere pentru Armată. MApN tocmai ce precizase pentru HotNews.ro că nu are în vedere înlocuirea bătrânelor IAR 330 Puma decât abia după 2030, însă șeful Airbus crede că Guvernul poate schimba această planificare dacă vrea să impulsioneze cooperarea industrială.
Elicopter IAR 330 Puma
Foto: Baza 71 Aeriană General Emanoil Ionescu

Armata a dat peste 340 mil. de euro pe reparațiile și mentenanța vechilor elicoptere Puma în ultimii șase ani, în timp ce achiziția de elicoptere noi bate pasul pe loc / MApN: Pentru Forțele Aeriene, elicoptere noi abia după 2030

de Victor Cozmei HotNews.ro
Luni, 15 Mar 2021 Actualitate | Defense
Armata a dat în ultimii trei ani peste 208 milioane de euro pentru reparațiile, lucrările de mentenanță și service și modernizările vechilor elicoptere IAR 330 Puma și IAR316 Alouette. În total, în ultimii aproape șase ani, sumele investite în aceste elicoptere au fost de peste 340 de milioane de euro, în condițiile în care de câțiva ani se tot vorbește, fără un rezultat concret, de achiziția de noi elicoptere. Doar că MApN a precizat acum pentru HotNews.ro că nu are niciun plan până în 2030 să cumpere elicoptere noi pentru Forțele Aeriene, adică să înlocuiască bătrânele Puma ce zboară chiar și de 40 de ani deja.
Nave de patrulare pentru Poliția de Frontieră
Foto: Damen

Două nave noi de patrulare pentru Poliția de Frontieră, construite la șantierele Damen pentru circa 27 de mil. euro / Ce specificații vor avea navele

de Victor Cozmei HotNews.ro
Miercuri, 10 Mar 2021 Actualitate | Defense
Două noi nave maritime de patrulare care vor intra în dotarea Poliției de Frontieră Română, după ce MAI a semnat un contract de circa 27 de milioane de euro cu șantierul Damen Mangalia. Cele două nave au o lungime de circa 43 de metri și au ca termen de realizare decembrie 2022.
Baza de la Mihail Kogalniceanu
Foto: Google Earth

Peste 400 mil. euro pentru modernizarea bazei militare de la Mihail Kogălniceanu pentru operarea avioanelor multirol „în intervenții de apărare sau ofensive” - licitație MApN

de Victor Cozmei HotNews.ro
Luni, 8 Mar 2021 Actualitate | Defense
O licitație de peste 400 de milioane de euro a fost lansată de MApN pentru modernizarea Bazei 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu. Contractul prevede realizarea unei piste de decolare-aterizare și de căi de rulare, sistem de balizaj și radionavigație, dar și de noi clădiri, hangare și ateliere, clădire pentru simulator de zbor. Totul pentru „Forțele Aeriene Naționale și partenerii strategici, pentru operarea în siguranță și în timpi optimi a unei escadrile de avioane multirol, în intervenții de apărare sau ofensive”.
Jens Stoltenberg
Foto: Jan Van De Vel / defense.gov

Dorința de autonomie a Uniunii Europene îngrijorează NATO / Stoltenberg: UE nu poate apăra Europa

de R.M. HotNews.ro
Joi, 4 Mar 2021 Actualitate | Defense
Uniunea Europeană nu este în măsură să apere Bătrânul Continent și nu trebuie să slăbească NATO prin dorința sa de autonomie, a avertizat joi secretarul general al Alianței, norvegianul Jens Stoltenberg, într-un interviu acordat AFP.
Sistemul anetiaerian Gepard
Foto: MApN

​FOTO Militarii români, trageri reale în Polonia: „Geparzii Transilvani” au participat la operațiunea Sobiesky

de Victor Cozmei HotNews.ro
Joi, 4 Mar 2021 Actualitate | Defense
„Geparzii Transilvani”, detașamentul de peste 100 de militari români dotați cu sistemul antiaerian autopropulsat blindat Gepard, au participat la un exercițiu cu trageri reale de luptă în apropierea bazei militare din Bemowo Piskie, baza unde sunt detașați într-o misiune de șase luni și unde se antrenează alături de militari din SUA, Marea Britanie, Croația și Polonia.
Sediul NATO
Foto: Twitter/ Jens Stoltenberg

Apărare: UE își va întări autonomia de acțiune pentru a fi un "partener puternic" pentru Washington

de R.M. HotNews.ro
Vineri, 26 Feb 2021 Actualitate | Defense
Confruntați cu dezangajarea americană din mandatul lui Donald Trump și cu noi amenințări, liderii europeni, reuniți vineri în summit, au decis întărirea autonomiei de acțiune a UE pentru a-i permite să se afirme drept un "partener puternic" pentru NATO și Statele Unite, transmite AFP.

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by