Guvernul a adoptat vineri un memorandum care va permite angajarea a încă 88 de persoane la compania de stat UM Cugir. „Acolo se produce muniție calibru NATO, dar calibru mic, 5,6 - 12,7, contracte internaționale care necesită o productivitate mai mare. Cele 88 de persoane vor putea genera o cifră de afaceri de 1.000.000 de euro pe lună în plus pentru UM Cugir”, a declarat ministrul Economiei, Radu Oprea.

Mortiere fabricate la CugirFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Ministrul Economiei a precizat în briefingul de presă de la finalul ședinței de Guvern de vineri că UM Cugir este o companie cu capital de stat care nu mai are nicio datorie.

„La sfârșitul lunii decembrie anul trecut au plătit toate datoriile, sunt pe profit și sunt în plină dezvoltare. Memorandumul de astăzi are ca scop acela de a putea angaja încă 88 de persoane, direct productivi, pentru că au contracte, au o încărcare foarte puternică în acest moment. Acolo se produce muniție calibru NATO, dar calibru mic, 5,6 - 12,7, contracte internaționale care necesită o productivitate mai mare. Cele 88 de persoane vor putea genera o cifră de afaceri de 1.000.000 de euro pe lună în plus pentru UM Cugir.”, a spus ministrul.