CULTURĂ
Revolta poveştilor în premieră la Teatrul „Stela Popescu” Spectacolul Revolta poveştilor, adaptare după un text de Sînziana Popescu, producţie a Teatrului „Stela Popescu”, va fi prezentat în premieră pe 31 martie 2019, ora 19, la Sala Mică a Palatului Naţional al Copiilor. Revolta Poveștilor un spectacol despre pierderea plăcerii de a ține în mână o carte, de a o răsfoi și de a desena cu mintea povești pline de magie, personaje și culoare - o poveste terapeutică care ne îndeamnă să medităm asupra mesajului pe care îl transmite.
Dezbatere cu tema „Și eu am trăit în comunism“ și vizionarea fimului Cadoul de Crăciun, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu Joi, 21 martie, de la ora 19, sunteti invitati la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la dezbaterea cu tema „Și eu am trăit în comunism“, pornind de la antologia omonimă realizată de Ioana Pârvulescu și apărută la Editura Humanitas, și de la scurtmetrajul Cadoul de Crăciun, câștigătorul Marelui Premiu la Festivalul de Film Clermont-Ferrand 2019, regizat de Bogdan Mureşanu.
"Ascultă 5 minute de muzică clasică” cu violonistul Alexandru Tomescu și Corul de Copii Radio România Duminică, 24 martie, ziua în care Radio România Muzical împlinește 22 ani de existență, violonistul Alexandru Tomescu și Corul de Copii Radio România, dirijor Răzvan Rădos, la pian Madgalena Faur, vor cânta la ParkLake Shopping Center din București, într-un eveniment din cadrul campaniei “Ascultă 5 minute de muzică clasică”.
​Sase tineri artiști invitați ai Stagiunii de colecție de la Biblioteca Națională a României Biblioteca Națională a României (Bd. Unirii nr. 22), găzduiește luni, 25 martie 2019, de la ora 17:30, penultimul eveniment al acestui sezon din Stagiunea de colecție, o seară în care publicul va fi invitat să descopere arta interpretativă a șase tineri artiști care uimesc juriile de specialitate la concursuri naționale și internaționale.
Cum se săruta la 1700 Sighișoara. Școala din Deal. Gimnaziul care poartă astăzi numele celebrului filolog și asiduu culegător de povești și poezii populare săsești, Josef Haltrich, a fost atestat pentru prima oară în 1522. Atunci, Sfatul orașului regal a donat rectorului școlii o haină în valoare de 4 florini ca să dovedească "străduință în munca cu tineretul".
Premianții Galei Radio România Cultural 2019 Gala Premiilor Radio România Cultural, ediţia a XIX-a, şi-a desemnat căştigătorii‚ luni, 18 martie 2019, la Teatrul Odeon. Moment aşteptat de lumea culturală, evenimentul s-a bucurat de prezenţa multor personalităţi ale lumii culturale şi artistice, a jurnaliştilor și criticilor, dar şi a unui numeros public.
Spectacolul "Am iubit, am purtat, am pierdut" se joaca din nou la ARCUB În cadrul stagiunii de teatru 2018-2019 pe scena ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului București, revine după patru luni de pauză, un spectacol emoționant, Am iubit, am purtat, am pierdut, montat de regizorul și actorul Emil Hoștină. Cu un text scris de celebra scenaristă de la Hollywood Nora Ephron și de sora sa, Delia Ephron, spectacolul se va juca în data de 25 martie, de la ora 20:00, în Sala Mare.
Pianistul Florian Mitrea în concert 100% Beethoven, la Sala Radio Vineri, 22 martie, de la ora 19.00, la Sala Radio, sunteti invitati la un concert dedicat 100% ”titanului” BEETHOVEN, sustinut de pianistul multipremiat internațional Florian Mitrea - care în 2018 a câștigat Festivalul Internațional de Pian de la New York, ceea ce a dus la debutul său în celebra sală de concerte Carnegie Hall - și dirijorul Ladislau Horvath - concertmaestru al orchestrei italiene Maggio Musicale Fiorentino.
Volume inspirate de corespondenţa dintre Pallady şi Matisse, romane de ficţiune şi poliţiste la standul României de la Salonul Cărţii de la Paris A doua zi a la standul României de la Salonul Cărţii de la Paris, ediţia a 39-a, a fost dedicată legăturilor dintre artă şi literatură, dintre cei importanţi artişti români Andrei Cădere şi Constantin Brâncuşi, Theodor Pallady şi Henri Matisse. Spaţiul românesc a fost animat la fiecare lansare de carte şi dezbatere, publicul fiind unul select, format din critici de artă, scriitori, poeţi, artişti care au asistat la întâlniri, informeaza ICR.
După o îndelungată absenţă, comedia PREŞUL de Ion Băieşu revine pe afişul bucureştean Teatrul Naţional din Bucureşti anunţă premiera spectacolului "Preșul" de Ion Băieşu, în regia lui Mircea Cornişteanu, care va avea loc joi 21 martie şi vineri 22 martie 2019, de la ora 19.00, la Sala Studio. Un nou pariu cu un titlu longeviv pe scenele româneşti şi cu o lume colorată care se încăpăţânează să nu dispară, şi nu doar de la bloc… Următoarele reprezentații sunt programate pentru zilele de 31 martie și 3 aprilie 2019, de la ora 19.00, anunţă instituţia teatrală.
Noutati editoriale Corint: ​O printesa americana. Povestea de dragoste dintre Meghan Markle si Printul Harry de Leslie Carroll Editura Corint anunță apariția unui nou titlu în portofoliul său: O prințesă americană. Povestea de dragoste dintre Meghan Markle și Prințul Harry de Leslie Carroll. Editura are, de asemenea, în pregătire un alt volum despre monarhia britanică, ELISABETA a II-a, semnat de cunoscutul autor Jean des Cars.
O premieră în Festivalul Internațional "George Enescu": Festivalul Copiilor Ediția din 2019 a Festivalului „George Enescu” aduce o nouă premieră - Festivalul „George Enescu” pentru Copii - eveniment organizat in parteneriat cu Opera Comică pentru Copii din București. Opera Comică pentru Copii va reproduce, în oglindă, la matineu, programul festivalului din fiecare week-end. Copiii, cu vârste între 3 și 12 ani, vor putea intra și ei, alături de adulți, în lumea fascinantă a celui mai mare eveniment cultural internațional organizat în România.
Prof. Viorel Barbu vorbeste despre Matematica și Arta, la Conferinţele TNB Ediţia de duminica, 24 martie, a Conferinţelor Teatrului Naţional il va avea ca invitat pe Prof. Viorel Barbu. Incepand cu ora 11.00, in Sala Atelier a TNB, prof. Viorel Barbu va susţine conferinţa cu tema "Matematica și Arta".
Festivalul Nowruz la Muzeul Satului Apropierea echinocțiului de primăvară - 21 martie - este prilej de sărbătoare la Muzeul Satului din București. Pe 17 martie 2019 sunteți așteptați la sărbătorirea Zilei Internaționale Nowruz, eveniment organizat de Ambasada Republicii Islamice Iran, Ambasada Republicii Kazakhstan și Ambasada Republicii Turkmenistan.
Alina Pavelescu publică un nou roman, Sindromul Stavroghin, în colecția Scriitori români contemporani a Editurii Humanitas Sindromul Stavroghin, noul roman al Alinei Pavelescu publicat în colecția coordonată de Andreea Răsuceanu la Editura Humanitas, 821.135.1 - Scriitori români contemporani, va fi lansat marți, 19 martie, la ora 19.00, în librăria Humanitas de la Cișmigiu. La evenimentul moderat de Andreea Răsuceanu sunt invitați: Alina Pavelescu, Radu Paraschivescu, Angelo Mitchievici. După lansare va avea loc o sesiune de autografe.
Analia Selis și "Tango Simfonic" la Sala Radio Ritmuri de tango, parfum de Argentina, sonoritatea inedită a bandoneón-ului și vocea Analia Selis, toate acestea sunt ”ingredientele” concertului programat miercuri, 20 martie (19.00), la Sala Radio, în cadrul celei de-a doua ediții a proiectului "Tango Simfonic", ce poartă titlul Milonga de mis amores. Cunoscuta solistă argentiniană propune o abordare autentică a tangoului și a valsurilor argentiene - aranjamentele fiind realizate pentru orchestră de cameră, bandoneón și voce.
​Prezenţa României la Salonul Cărţii de la Paris sub sloganul "Anul României în Europa" România va fi prezentă la ediţia din acest an la Livre Paris/ Salonul Cărţii de la Paris, în perioada 15-18 martie 2019, cu o serie de evenimente organizate la standul Institutului Cultural Român. Sloganul sub care se vor desfăşura proiectele propuse de ICR este „2019 - L’année de la Roumanie en Europe / Anul României în Europa”.
Expoziţie Recorriendo Perú, de Ximena Heraud, la Bucureşti Joi, 21 martie, la ora 18.30, în sala de expoziții a Institutului Cervantes din Bucureşti (Bd. Regina Elisabeta, 38), va avea loc vernisajul expoziţiei individuale Recorriendo Perú , de Ximena Heraud, în prezența artistei.
Stagiunea "Eufonii" la MNLR - eveniment dedicat lui Alexandru Macedonski; concert Koszika şi lectură din opera scriitorului Solista Koszika şi chitaristul Szasz Csaba vor concerta, vineri, de la ora 19,00, la Muzeul Naţional al Literaturii Române, în cadrul stagiunii de jazz şi literatură "Eufonii la MNLR", la un eveniment prin care se vor marca 165 de ani de la naşterea scriitorului Alexandru Macedonski, anunță Agerpres.
Despre literatura si film - Istoricul Ian Buruma în dialog cu Cătălin Ștefănescu în librăria Humanitas de la Cișmigiu Editura Humanitas și One World România vă invită duminică, 17 martie, la ora 17.00, în librăria Humanitas de la Cișmigiu la o întâlnire specială cu istoricul și eseistul anglo-olandez Ian Buruma, considerat unul dintre cei mai importanți intelectuali europeni contemporani. Dialogul cu Cătălin Ștefănescu din librărie se va opri atât asupra subiectelor celor două cărți publicate până acum în limba română, cât și asupra pasiunii pentru cinematografie. Festivalul One World România va include o selecție de film documentar realizată de Ian Buruma care va participa, între 16 și 22 martie, la o serie de proiecții și dezbateri.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version