CULTURĂ
Krzysztof Warlikowski deschide Festivalul Internațional Shakespeare de la Craiova cu Poveștile africane ale lui Shakespeare Cea de-a XI-a ediție a Festivalului Internațional Shakespeare va avea loc în perioada 23 aprlie - 6 mai 2018 la Craiova. Ediția din acest an, cea de-a XI-a, desfășurată sub genericul "Planeta Shakespeare", se va deschide în data de 23 aprilie, ziua nașterii și morții lui William Shakespeare, cu spectacolul "Poveștile africane ale lui Shakespeare", prezentat de Teatrul Nou din Varşovia (Polonia), în regia lui Krzysztof Warlikowski.
Peste 150 de poeți, din peste 30 de țări, participă în luna mai la Festivalul Internațional de Poezie București In luna mai, în Capitală debutează cea de-a IX-a ediție a Festivalului Internaţional de Poezie Bucureşti. Timp de o săptămână, în perioada 14 - 20 mai, peste 150 de poeţi din peste 30 de ţări se vor reuni la Bucureşti, prilejuind publicului iubitor de poezie ocazia de a participa la mai mult de 30 de evenimente organizate în 10 spații culturale cunoscute din oraș: cele două sedii ale Muzeul Național al Literaturii Române (str. Nicolae Crețulescu 8 și Calea Griviței 64-66), Biblioteca Centrală Universitară "Carol I" (Calea Victoriei 88), Librăria Humanitas Cișmigiu (Bulevardul Regina Elisabeta 38), Cărturești Verona (Strada Pictor Arthur Verona 13-15), Apollo 111 (Str. Ion Brezoianu 23-25 - Palatul Universul, Corp B, subsol), Tramvaiul 26 (Strada Cercului 6c), Casa Memorială "Tudor Arghezi - Mărțișor" (Strada Mărțișor 26).
Noutati editoriale Polirom: Homo deus. Scurtă istorie a viitorului, de Yuval Noah Harari Homo deus. Scurtă istorie a viitorului, de Yuval Noah Harari a aparut recent în traducerea Luciei Popovici, în colecţia "Historia" (coordonator Mihai-Răzvan Ungureanu) a Editurii Polirom. Yuval Noah Harari explorează proiectele, visurile şi coşmarurile care ne vor marca viitorul. Omul va încerca să devină asemenea zeilor, învingînd moartea şi creînd viaţa artificială. Este chiar următorul stadiu al evoluţiei - Homo deus. "Istoria a început cînd oamenii au inventat zeii şi se va sfîrşi cînd oamenii vor deveni zei." (Yuval Noah Harari)
"Mai are politica vreun sens? Instrumentele democrației și povara populismului" - lansare de carte si dezbatere la Librăria Humanitas de la Cișmigiu Sunteti invitati marți, 17 aprilie, ora 19, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la lansarea cărții "Mai are politica vreun sens? Instrumentele democrației și povara populismului" de Radu Carp, apărută recent la Editura Humanitas. La evenimentul de lansare si dezbaterile pe marginea volumului vor participa, alături de autor, Teodor Baconschi, scriitor și diplomat, Ioan Stanomir, politolog și publicist, și Alexandru Gussi, politolog.
​Un concert clasic Gluck - Mozart - Haydn cu Orchestra de Camerã Radio Orchestra de Cameră Radio propune publicului miercuri, 18 aprilie 2018, de la ora 19.00, la Sala Radio, un concert tipic pentru misiunea sa, cu un program Gluck - Mozart - Haydn dirijat de Gian Luigi Zampieri, un nume cunoscut melomanilor pentru echilibrul intrerpretărilor. Alături de Dansul furiilor din opera Orfeu şi Euridice de Ch. W. Gluck și Simfonia nr. 44 în mi minor, Trauersinfonie de J. Haydn, programul serii va mai oferi în interpretarea solistei concertiste a Orchestrelor Radio, Dana Borșan, Concertul nr. 27 în si bemol major pentru pian şi orchestră, KV 595 de W. A. Mozart.
Discutii despre ediția în limba spaniolă a 'Solenoidului', cu Mircea Cărtărescu și invitații săi Miercuri, 18 aprilie, de la ora 19, Librăria Humanitas de la Cișmigiu va fi gazda unei discuții-eveniment despre ediția în limba spaniolă a romanului Solenoid de Mircea Cărtărescu, publicată la editura madrilenă Impedimenta la scurt timp după apariția în limba română, în traducerea lui Marian Ochoa de Eribe, cu o postfață semnată de criticul literar Marius Chivu.
​Duminică începe LIKE CNDB 2018! Centrul Național al Dansului București (CNDB) îi așteaptă pe iubitorii artelor performative la a cincea ediție a Festivalului LIKE CNDB, organizat în 2018 sub deviza You are the context/ Tu faci contextul. Cel mai important festival de dans contemporan al anului va debuta pe 15 aprilie la Centrul Național al Dansului București.
Prima expoziţie personală a scriitorului Dumitru Ţepeneag, la Paris Galeria Institutului Cultural Român de la Paris găzduiește în perioada 11 aprilie - 7 mai 2018 expoziţia "Mes rêves" (Visurile mele) - prima expoziţie personală semnată de scriitorul și, acum, artistul Dumitru Ţepeneag. Folosind un procedeu inedit de creaţie plastică, cu ajutorul imprimantei, artistul scanează «compoziţii - instalaţii» pe care le organizează chiar pe suportul pentru fotocopiere: flori, legume, hârtie de toate tipurile, propriul cap, diverse fragmente de lemn, fier sau plastic sunt elementele pe care artistul le folosește pentru a-și transpune propria viziune.
"Festivalul Internaţional Shakespeare" se desfasoara intre 23 aprilie si 6 mai, la Craiova Cea de-a XI-a ediție a Festivalului Internațional Shakespeare va avea loc în perioada 23 aprilie - 6 mai 2018 la Craiova. Ediția din 2018 a Festivalului Internațional Shakespeare se desfășoară sub genericul "Planeta Shakespeare" si va aduce la Craiova peste 25 de spectacole din 13 țări. Festivalul se va deschide în data de 23 aprilie, ziua nașterii și morții lui William Shakespeare, cu spectacolul "Poveștile africane ale lui Shakespeare", prezentat de Teatrul Nou din Varşovia (Polonia).
Iluzia comica, de Pierre Coreneille, în premieră la Teatrul EXCELSIOR Teatrul EXCELSIOR prezintă, joi 19 aprilie 2018, de la ora 19:00, la Sala „Ion Lucian”, premiera oficială a spectacolului Iluzia comică, o adaptare a piesei omonime a lui Pierre Corneille, în versiunea regizorală a Ancăi Ciuclaru. Iluzia comică degajă o libertate de expresie care amintește de estetica barocului: o comedie imperfectă sau o invenție bizară și extravagantă, așa cum autorul însuși își definea piesa, Iluzia comică farmecă spectatorul prin caracterul ei bizar, neconvențional: oscilând între dramă și comedie, între tragedie și bufonerie, sub semnul întrebării: Dacă realitatea în sine nu este altceva decât iluzie, teatru?
Actriţa Carmen Stănescu a murit la vârsta de 92 de ani Actriţa Carmen Stănescu a murit în noaptea de miercuri spre joi, la vârsta de 92 de ani. Informaţia a fost confirmată, pentru Agerpres, de actriţa Ilinca Tomoroveanu, director adjunct al Teatrului Naţional 'I. L. Caragiale' din Bucureşti. Carmen Stănescu a debutat pe scena Teatrului Național în urmă cu 73 de ani, în anul 1945.
Corul de Copii Radio în The Sound of... Musical la Sala Radio Sâmbătă, 14 aprilie 2016, ora 19.00, scena Sălii Radio va găzdui mult așteptatul concert de primăvară al Corului de Copii Radio, pregătit de dirijorul Voicu Popescu asistat de Răzvan Rădos, într-un spectacol ce are ca temă repertoriul de musical adaptat pentru cor de copii. Corul de Copii Radio va trece prin cele mai importante hituri ale genului din musicaluri precum West Side Story al lui Leonard Bernstein (1957), Mary Poppins (1964) de Richard M. & Robert B. Sherman, Buch Cassidy and Sundance Kid (1969) de Hal David, Burt Bacharach, The Phantom of The Opera (1986) de Andrew Lloyd Webber, Sister Act (1992) de Marc Shaiman/Traditional - Medley, Chicago (2002) de John Kander,  Pich Perfect 2 (2015) de A.P. Carter, L. Gerstein, H. Tunstall-Behens.
Spectacole selectate la Festivalul Shakespeare jucate pe scena Teatrului Nottara intre 27 aprilie si 6 mai Spectacole selectate la Festivalul Shakespeare vor fi jucate pe scena Teatrului Nottara, în perioada 27 aprilie - 6 mai, în cadrul Fest(in) pe Bulevard, informează un comunicat al instituţiei de spectacole, citat de Agerpres.
Cantecele lui John Cage si acordurile muzicii lui Beethoven, in premiera, in Stagiunea de jazz Artist in Residence de la Arcub Joi, 26 aprilie, ora 20:00 puteti asculta jazz inspirat de John Cage, cântat la vibrafon, contrabas și percuții în interpretarea artiștilor internaționali Maurice de Martin, Christopher Dell și Pedro Negrescu. Concertul de jazz "John Cage, Ludwig van B. and a Cowbell" face parte din cel de-al doilea sezon Artist in Residence de la ARCUB și prezintă în premieră un omagiu adus unuia dintre cei mai importanți compozitori ai secolului XX, John Cage.
​Centenarul Bojdeucii "Ion Creangă", primul muzeu literar din România Muzeul Național al Literaturii Române Iași aniversează anul acesta Centenarul Bojdeucii, 100 de ani de la atestarea muzeală a Bojdeucii "Ion Creangă" - primul muzeu literar din România. În perioada 13-15 aprilie 2018, în cadrul Zilelor Bojdeucii, vor avea loc mai multe evenimente care vor marca acest moment din istoria muzeului, anunta institutia muzeala. 
​Teatru cu păpuși din Argentina și Chile, în premieră, pe scena Teatrului Gong din Sibiu Teatrul pentru Copii și Tineret "Gong" Sibiu prezintă marți, 17 aprilie, de la orele 10:00 și 18:00, spectacolul "Aventurile lui Clott" al Companiei "Arriba las Hu!Manos". Laura Mac Laughlin (Argentina) și Enrique Crohare (Chile) aduc pentru prima dată în România spectacolul "Aventurile lui Clott", un proiect de teatru cu păpuși ce a făcut înconjurul lumii.
Expoziţie personală a artistului Dragoș Bădiță, la Stockholm Sediul ICR Stockholm va găzdui în perioada 13 - 20 Aprilie 2018 prima expoziţie personală a artistului Dragoș Bădiță în Suedia. Expoziţia, cu numele "Tip of the Iris", constă într-o serie de picturi realizate în ultimii doi ani care, pornind de la interesul fenomenologic al artistului pentru percepția vizuală, explorează procesele fizice, biologice și mentale care merg împreună în generarea lumii văzute, însoțite de o lucrare video. Expoziţia constă într-o serie de picturi de ulei pe hârtie, fiind o selecţie din seria Meditation on perception (Meditaţie asupra percepţiei).
Deschiderea oficială SPOTLIGHT - Bucharest International Light Festival, joi in Piata George Enescu Joi, 12 aprilie, ora 20:30 se dă startul celei de-a patra ediții Spotlight - Bucharest International Light Festival cu un spectacol de amploare susținut de două trupe internaționale în Piața George Enescu. Spotlight este singurul festival internațional al luminii din București și este organizat de Primăria Capitalei prin ARCUB. Timp de patru zile (12 - 15 aprilie 2018) Spotlight schimbă peisajul urban al Capitalei.
Gala Premiilor revistei Observator cultural, luni 16 aprilie, la Teatrul Odeon ​Luni, 16 aprilie, de la ora 19.00, la Teatrul Odeon, va avea loc cea de-a XII-a ediţie a Galei Premiilor revistei Observator cultural, în cadrul căreia vor fi acordate premii la șase categorii: "Critică/Istorie şi teorie literară", "Proză", "Poezie", "Eseistică/Publicistică", "Memorialistică" și "Debut".
LYSISTRATA, jucată de greci, pe scena TNB cu două reprezentaţii Vineri 27 aprilie şi vineri 4 mai 2018, de la ora 19.30, la Sala Studio a TNB, Trupa de teatru a Asociației Culturale Grecești din România - NOSTOS, în colaborare cu Teatrul Național "I. L. Caragiale" din București și sub egida Ambasadei Republicii Elene din București prezintă LYSISTRATA de ARISTOFAN, în traducerea lui  Giannis Varveris. Regia spectacolului este semnată de  Afroditi Ioannidou, coregrafia de Amalia Strinopoulou.

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică