CULTURĂ
Athenaeum Brass Quintet sau De la Antonio Vivaldi la Michael Jackson Athenaeum Brass Quintet/ ABQ este o formație camerală înființată în anul 2003, un ansamblu special și interesant în care stau alături instrumente de suflat din alamă - trompetă, corn, trombone și tubă - pe care le mânuiesc, cu talent, virtuozitate, sensibilitate și umor, instrumentisti din Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu", din Orchestra Națională Radio și de la Opera Natională București. Cu un repertoriu foarte bogat și divers, care cuprinde partituri de la baroc la jazz și pop, recitalul cameral al Athenaeum Brass Quintet de duminica, 27 mai 2018, ora 19:00, de la Ateneul Roman, va va purta pe undele sonore de la Antonio Vivaldi la Michael Jackson.
2 Vibes Symphony: un concert inedit la Sala Radio! Doi dintre cei mai cunoscuți percuționiști români - Ciprian Rogojan, fondator şi component al formaţiei Sistem - și Alexandru Anastasiu, membru al Orchestrei Naţionale Radio, organizator al primului festival internaţional de vibrafon din lume - vă invită miercuri, 30 mai, de la ora 19.00, la Sala Radio, la un concert extraordinar derulat sub numele 2 Vibes Symphony. Programul serii cuprinde mai multe lucrări pe care le veți asculta în premieră în aranjamentul muzical propus de cei doi percuționiști, alături de Orchestra de Cameră Radio: celebra Hora Staccato (compusă de Grigoraş Dinicu), piesa Fragile - interpretată de cunoscutul artist britanic Sting - sau Bohemian Rhapsody, cântată de trupa Queen și compusă de Freddie Mercury, alături de câteva partituri ce poartă chiar semnătura lui Alexandru Anastasiu.
Humanitas și Humanitas Fiction la Bookfest, 30 mai - 3 iunie 2018 Editurile Humanitas şi Humanitas Fiction vă invită în perioada 30 mai - 3 iunie la Bookfest 2018, cu peste 80 de cărți-eveniment, noi titluri de autori români și străini, ediții de colecție din literatura română și universală, ediții în limba română ale bestsellerurilor internaționale din ultimele luni. Toate cele peste 1 000 de titluri pe care editurile le aduc la Bookfest vor avea reducere de 10%, iar editiile de colecție vor putea fi cumpărate la prețuri speciale valabile numai la Bookfest.
​Șotron. Festivalul copilăriei: 3 zile și sute de activități educative gratuite Muzeul Național al Literaturii Române Iași și Asociația "Patrimoniu pentru comunitate" Iași organizează în perioada 1-3 iunie 2018, în Grădina Muzeului "Vasile Pogor" și pe strada Vasile Pogor, evenimentul Șotron. Festivalul copilăriei. Cea de-a V-a ediție a Şotron. Festivalul copilăriei va marca aniversarea Centenarului primului muzeu literar din România (Bojdeuca "Ion Creangă" din Iași, inaugurată în anul 1918) si va insuma sute de activități, într-o atmosferă relaxată și plină de surprize atat pentru cei mici cat si pentru cei mari.
Ce ne spun neuroștiințele despre creier - două cărți de David Eagleman și dialog cu Leon Zăgrean, Alexandru Babeș și Vlad Zografi Sâmbătă, 26 mai, la ora 17.00, în librăria Humanitas de la Cișmigiu, suntem atrași în lumea creierului de două cărți ale specialistului în neuroștiințe David Eagleman, Creierul Povestea noastră și Incognito. Viețile secrete ale creierului, publicate la Editura Humanitas, în colecția de știință. Și de un dialog între prof. dr. Leon Zăgrean, șeful Catedrei de Fiziologie a Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila“ din București, prof. univ. Alexandru Babeș, Facultatea de Biologie, Universitatea București, și Vlad Zografi, coordonatorul colecției de știință a Editurii Humanitas. Discuția va fi moderată de Corina Negrea, realizator de emisiuni de știință la Radio România Cultural.
Philip Roth, unul dintre cei mai mari scriitori americani, a încetat din viaţă Philip Roth, unul dintre cei mai mari scriitori americani, a încetat din viaţă marţi, la vârsta de 85 de ani, anunţă The New York Times, citat de News.ro.
Academicianul Mircea Malița a murit. A făcut parte din prima misiune a României la ONU și a fost ministru adjunct în MAE Academicianul Mircea Maliţa a murit luni la vârsta de 91 de ani, scrie Agerpres. Malița a deținut mai multe funcții în perioada regimului comunist, făcând parte și din prima misiune permanentă a României la ONU.
Muzică și poezie în locuri încărcate de istorie Stagiunea "Sunetul Muzicii" editia a X-a de la Castelul Peleș și Mogoșoaia Clasic Fest editia a VII-a, eveniment organizat la Palatul Brâncovenesc de la Mogoșoaia, vor avea un numitor comun: un eveniment muzical poetic prilejuit de împlinirea a 125 de ani de la moartea lui Piotr Ilici Ceaikovski și a 100 de ani de la trecerea în eternitate a lui George Coșbuc. Recitalul de la Sinaia va avea loc sâmbătă 26 mai 2018, de la ora 16, iar cel de la Palatul de la Mogosoaia se va desfășura duminică 27 mai 2018, de la ora 12.
Concert aniversar: Voicu Enachescu, 75 de ani! Corul de Cameră Preludiu al Centrului Național de Artă "Tinerimea Română" va susţine la Ateneul Român luni, 28 mai, de la ora 19.00 un concert dedicat sărbătoririi dirijorului Voicu Enăchescu, formatorul și dirijorul corului de peste 45 de ani, cu titlul Voicu Enachescu, 75 de ani!, eveniment organizat în colaborare cu Filarmonica "George Enescu".
Vernisajul expoziției outdoor de fotografie "Ieri și azi în București. Cartierul meu" Muzeul Municipiului București vă invită luni, 21 mai 2018, începând cu ora 10.00, să participați la vernisajul expoziției outdoor de fotografie "Ieri și azi în București. Cartierul meu". Evenimentul va avea loc la liceul teoretic Constantin Brâncoveanu (str. Pajurei, nr. 9). Pe o parte a gardului, transformat în simeză stradală, se vor vedea imagini grupate sub genericul "Ieri și azi în București" ce îndeamnă la o călătorie prin vechiul şi actualul București, iar pe partea cealaltă a gardului, imaginile va invită în "Cartierul meu" la o plimbare prin cartierele Grivița, Bucureștii Noi și Pajura în timpul configurării acestora din anii 1950 - 1960.
​Marius Manole, All inclusive, la Timisoara Comedia "All inclusive" îl readuce pe scena Operei Naționale Române din Timișoara pe unul dintre cei mai admirați actori români: Marius Manole. Spectacolul va fi jucat  în 4 iunie 2018, de la ora 20, de o excelentă  distribuție care îi reunește, alături de Marius Manole, pe Medeea Marinescu, Mirela Oprișor, Vlad Zamfirescu și Diana Roman. O comedie irezistibilă despre ingredientele cele mei intense ale vieții: - iubire, trădare, entuziasmul contagios al tinereții și crizele comice ale maturității.
​VIDEO "Jurnal de România. Confesiuni despre credinţă", o expoziție-jurnal semnată Carmen Lidia Vidu, are vernisajul sâmbătă la Mogoșoaia "Jurnal de România. Confesiuni despre credinţă", o expoziție-jurnal semnată de regizoarea Carmen Lidia Vidu, are vernisajul sâmbătă, începând cu ora 17:30, la galeria Cuhnie de la Centrul Cultural "Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului", din Mogoșoaia. Expoziția poate fi vizitată în perioada 19 mai – 14 iunie.
​VIDEO INTERVIU Mira Feticu, autoarea unui bestseller în Olanda în care tratează "jaful secolului", furtul tablourilor din Rotterdam. Cum văd olandezii literatura română și pe români? Păi, nu prea știu nimic... Mira Feticu este o tânăra scriitoare româncă de limba olandeză care s-a născut la Breaza, în 1973. În 2005 s-a căsătorit cu un olandez care a studiat literele în România și s-a mutat în Olanda. Scrie direct în olandeză, este la a treia carte publicată în țara lalelelor, iar ultimul roman, Tascha, a devenit rapid un bestseller. Asta poate si fiindcă are drept subiect "jaful secolului", furtul  unor tablouri în valoare de 18 milioane de euro din Muzeul de Artă din Rotterdam, făcut de doi români în 2012. Mira crede într-o Românie complexă, frumoasă și cu multe părți bune. Optimismul ei e molipsitor. Ce știu olandezii despre români și liteartura română? Aproape nimic. Dar e Mira Feticu acolo și îi învață."Când am [...] am mers in Olanda la bibliotecă să studiez limba, singura carte care avea legătură cu România era 'Omagiul' lui Nicolae Ceaușescu [...] Nu am încheiat-o cu comunismul atâta timp cât Iliescu nu e condamnat"
Noaptea Muzeelor 2018/ Programul complet al muzeelor din țară, pe județe Noaptea Europeană a Muzeelor are loc în 2018 între 19 şi 20 mai. Lista manifestărilor pregătite de instituţiile şi organizaţiile culturale din ţară pentru sâmbătă arată că Iaşiul, Cluj-Napoca, Prahova, Hunedoara sau Bihorul vin cu cele mai dinamice oferte, relatează Mediafax.
Lansare cu Horia-Roman Patapievici și Erwin Kessler - cartea-album Zile, opera de sertar a artistului Florin Mitroi Marți, 22 mai, la ora 19.00, în librăria Humanitas de la Cișmigiu, lumea artei își dezvăluie unul dintre secretele bine păstrate până acum. Horia-Roman Patapievici și Erwin Kessler vorbesc despre cartea-album Zile, publicată recent la Editura Humanitas, care conține opera de sertar a artistului Florin Mitroi, descoperită de istoricul de artă Erwin Kessler și însoțită de o analiză în detaliu.
Programul Nopții Muzeelor la Muzeul Municipiului București Noaptea Europeană a Muzeelor a ajuns în acest an la Ediția a XIV-a. Muzeul Municipiului București participă și la această ediție, invitând publicul la cele opt muzee din componența sa care își întâmpină vizitatorii în nocturnă. Accesul este gratuit cu ocazia Nopții Muzeelor din 19 mai 2018, începând cu ora 18.00. 
România la Târgul Internaţional de Carte de la Varşovia În perioada 17-20 mai, în capitala poloneză are loc cea de-a noua ediție a Târgului Internațional de Carte de la Varșovia. Romania participa la acest eveniment cu un stand în care va expune și oferi spre vânzare publicului o largă paletă de volume româneşti și publicații despre tara noastra, apărute în Polonia în ultimii ani, de asemenea manuale și albume. Pe rafturile standului vor fi prezentate toate traducerile din literatura română, disponibile pe piaţa poloneză, precum şi volume despre România, apărute în Polonia în ultimii ani.
Actrita Alexandra Velniciuc prezintă Gala Operetei Românești pe 20 mai Pe 20 mai, de la ora 18:30 la Palatul Național al Copiilor - sala mare, se va desfasura "Gala Extraordinară a Operetei Românești". Publicul se va putea bucura de cele mai valoroase creații ale compozitorilor români în interpretarea grandioasă a soliștilor, orchestrei, corului și baletului Teatrului Național de Operetă și Musical "Ion Dacian". Gala va fi prezentata de actrița Alexandra Velniciuc cunoscută publicului de pe scenele Teatrelor Metropolis și Elisabeta.
Camino de Santiago, drumul care a făurit Europa Asociația Prietenilor Camino de Santiago și Institutul Cervantes din Bucureşti, în colaborare cu Guvernul Autonom al Provinciei Galicia organizează marți 22 mai 2018, între orele 19.00 -20.30, la sediul Institutului Cervantes din Bd. Regina Elisabeta 38, Sala Auditorium, o seară dedicată unui complex fenomen spiritual și cultural, pelerinajul spre Santiago de Compostela.
Noaptea Muzeelor la Antipa Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa" anunţă că a pregătit pentru Noaptea Muzeelor o serie de activităţi care includ expoziţii temporare, dar şi proiecţii de filme documentare. Programul special al Nopţii Muzeelor de la Antipa va începe sâmbătă, la ora 18,00, şi se va termina la ora 24,00, în cadrul acestui eveniment accesul publicului în expoziţia permanentă a muzeului fiind gratuit.

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

15:49 BRD Bucharest Open: Irina Bara, eliminată în turul al doilea​

Top 5 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version