CULTURĂ
O operă digitală (NFT) a artistului Beeple a fost vândută cu suma record de 69,3 milioane de dolari O operă integral digitală (NFT) a artistului american Beeple a fost vândută joi cu 69,3 milioane de dolari de casa de licitații Christie's, un record care stă mărturie pentru revoluția care are loc pe această piață, scrie AFP.
Love Around the World: concert de jazz, live de la Sala Radio Joi, 11 martie 2021, de la ora 19.00, sunteti invitati la o călătorie virtuală în jurul lumii, prin cântecele de dragoste propuse într-o abordare inedită. Concertul Love Around the World (concert fără public) este un cadou muzical, dedicat Zilei Internaționale a Femeii.
Accesul la concertele în aer liber ar putea fi posibil cu adeverință de vaccinare sau test COVID - ministrul Culturii Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, propune ca accesul spectatorilor la evenimentele în aer liber să se poată face în baza unei adeverinţe de vaccinare împotriva COVID 19, a unui test negativ sau a unui document care să ateste că persoane respectivă a trecut prin boală.
Acuzații dure între Ana Blandiana şi Mircea Dinescu: "I-a numit „Hitlerjungend” pe tinerii morţi la Revoluție" / "Plutind pe aripile amneziei, continuă să-şi reşapeze trecutul" Ana Blandiana scrie în cartea "Soră lume", publicată recent de editura Humanitas, că Mircea Dinescu i-ar fi numit "Hitlerjungend" ("Tineretul lui Hitler") pe tinerii morţi la Intercontinental în zilele Revoluţiei. Poetul a reacționat dur, susținând despre Ana Blandiana că "suferă de amnezie" şi "continuă să-şi reşapeze trecutul".
Crinul din Pietrari O bibliotecă sătească, în Oltenia? Încăperea întunecoasă, prăfuită, are un perete de cărți obosite și o bibliotecară, la fel de prăfuită și de obosită, îmbrăcată cu o flanea vișinie, ce stă lipită de soba rece de teracotă și tricotează șosete de lână pentru nepoțică. Ridică privirea deasupra ochelarilor, mijește ochii și întreabă ce dorești, pe tonul ”da’ tu ce-ai pierdut aici?”, scrie Anca Popa pe blogul personal.
Andrei Cornea în dialog cu Cristian Pătrășconiu despre „Excepția. O încercare de antropologie filozofică“ ”Oare ce înțelegem atunci când spunem „Mi‐e rușine de ceea ce am făcut“, sau chiar „Mi‐e rușine că am fost așa sau altfel (rău, laș, egoist, corupt, înșelător, fără onoare, ridicol etc.)“? ” cu această întrebare începe cel mai recent volum al lui Andrei Cornea, un eseu alert si provocator despre soarta sau destinul omului pe Pământ. Marți, 9 martie, ora 19.30, puteti afla mai multe la o întâlnire #Live #Online cu Andrei Cornea și Cristian Pătrășconiu despre volumul Excepția. O încercare de antropologie filozofică, recent apărut la Humanitas.
Cele mai valoroase flori Vestitorii „Primăverii” la Casa de Licitații A10 by Artmark sunt marii maeștri ai artei românești și capodoperele acestora. Expoziția celui mai mare eveniment de artă al sezonului – Licitația de Primăvară, programată marți, 23 martie, și-a deschis astăzi porțile și surprinde cu aproximativ 200 de opere de importanță muzeală și nume de referință pentru piața românească de artă.
29 de ani de la izbucnirea conflictului din Transnistria În urmă cu 29 de ani, pe 2 martie începea „oficial” războiul moldo-rus de pe Nistru, deşi primele ciocniri între voluntarii Republicii Moldova şi armata a 14-a Rusiei avuseseră loc încă de la finele anului 1991. La 29 de ani distanţă de la acest episod sângeros, umbra conflictului secesionist dăinuie asupra foştilor combatanţi.
Expoziția "Haplea - bandă desenată interbelică" (partea a II-a), la Casa Filipescu-Cesianu Seria expozițiilor „Maeștri ai benzii desenate românești” revine și anul acesta la Muzeul Municipiului București cu expoziția "Haplea - bandă desenată interbelică" (partea a II-a), care va fi deschisă la Casa Filipescu Cesianu (Calea Victoriei nr. 151), în perioada 3 martie - 30 aprilie 2021.
Filarmonica "George Enescu" reia stagiunea cu public - Lecția de jazz. De primăvară... Filarmonica "George Enescu" și Asociația „Clasic e fantastic” anunță reluarea concertelor în stagiunea 2020-2021. Publicul este invitat, din nou, în Sala mare a Ateneului Român, pentru seria de concerte Clasic e fantastic. Cum să înțelegem muzica, în patru dimineți de sâmbătă din lunile martie, aprilie, mai și iunie. Din păcate, la dispoziția publicului stau doar 210 locuri.
Angelina Jolie a obținut un preț record pentru un tablou rar pictat de Winston Churchill Un tablou rar pictat de Winston Churchill și dăruit președintelui american Franklin Delano Roosevelt în timpul celui de-al Doilea Război Mondial a devenit luni cel mai scump tablou al fostului premier britanic vândut vreodată la o licitație, relatează CNN.
Ana Blandiana în dialog cu Gabriel Liiceanu despre volumul "Soră lume" Sunteti invitati marți, 2 martie, ora 19.30 la o întâlnire #live #online cu Ana Blandiana în dialog cu Gabriel Liiceanu despre Soră lume, volum publicat recent la Humanitas și devenit bestseller la scurt timp de la apariție.
VIDEO Un videoclip de 10 secunde despre Trump a fost vândut pentru 6,6 milioane de dolari În octombrie 2020, un colecționar de artă din Miami, Pablo Rodriguez-Fraile, a cheltuit aproape 67.000 de dolari pe o lucrare video de 10 secunde pe care ar fi putut să o urmărească gratuit online. Săptămâna trecută, el a vândut-o cu 6,6 milioane de dolari, relatează Reuters și Mediafax.
Cinemateca Astra Film revine în luna martie cu o serie de filme care celebrează femeile regizor Cinemateca Astra Film își redeschide porțile pentru public și revine în luna martie cu filme care celebrează femeile regizor. Seria “Filmul documentar la genul feminin” le oferă iubitorilor de film documetar, în perioada 4 – 25 martie, filmele Josefin și Florin (Ellen Fiske, Joanna Karlberg, Suedia, 2019), Școala seducției / School of seduction (Alina Rudnitskaya, Danemarca, 2019), Hai să vorbim despre adulter / Talking about adultery (Bára Jíchová Tyson, SUA, Cehia, 2019), Autoportret / Self portrait (Margreth Olin, Norvegia, 2020), Una primavera (Valentina Primavera, Italy, 2019).
Cronicile Curs de guvernare nr 91: ”T Zero” – avem doar 3 ani la dispoziție să ne înscriem ca jucători în economia viitorului post-Covid Avem la dispoziție 3 ani, să intrăm în marșul viitoarei economii a UE. Apoi nimeni nu va mai avea răbdare să ne aștepte: noua paradigmă economică occidentală e deja desenată – nu avem decât să privim pe hartă și să băgăm și noi o fisă. Teoretic, nici n-am avea nevoie de mai mult. Practic, riscăm să o pierdem în cercul vicios al mizelor mici în chiar momentul marii resetări a economiei mondiale. Momentul e sensibil: putem folosi planul de 30 de miliarde de euro - PNRR - ca să astupăm golurile încasate în anul 2020 din cauza pandemiei, sau putem să facem din acest plan scânteia care să ne propulseze în economia europeană de peste 5 ani: care va fi mai diferită de ce ne-am putea imagina, și în care cea mai mică neatenție se poate transforma în divergență.
Ritualul botezului NU se va schimba, a hotărât Sinodul BOR / Preotul trebuie să cunoască starea de sănătate a copilului Sinodul Bisericii Ortodoxe Române a decis joi că ritualul Botezului nu va fi schimbat, dar le cere preoților să aibă ”mai multă responsabilitate” în săvărșirea Sfintelor Taine și să aibă întâlniri cu părinții și nașii copilului, care să-l informeze despre starea copilului, după consultarea cu pediatrul. De asemenea, se vor începe demersurile de canonizare a unor mărturisitori şi mari duhovnici misionari români din timpul comunismului.
Radu Paraschivescu, Valentin Naumescu, Ioana Pârvulescu, Sorin Ioniță - conferențiari la cea de-a patra ediție a festivalului Despre lumea în care trăim Festivalul Despre lumea în care trăim, seria anuală de conferințe și dialoguri culturale şi ştiinţifice pe teme de actualitate organizată de Fundaţia Humanitas Aqua Forte, în parteneriat cu Editura Humanitas și Asociația ARCCA, a ajuns la a patra ediție și va aduce și anul acesta în fața publicului subiecte importante, care descriu vremurile prin care trecem, neuitând de contextul care ne-a adus aici, și invitați care propun perspective noi, foarte bine documentate. Conferintele din acest an vor fi sustinute de Radu Paraschivescu, Valentin Naumescu, Ioana Pârvulescu si Sorin Ioniță.
De Mărțișor, expozitia artistului Ion Olaru în Foaierul Media al TNB Începând cu data de 1 Martie 2021, spațiul expozițional din Foaierul Media al TNB (aripa dinspre Intercontinental) se va anima din nou, găzduind o amplă expoziție cu lucrările artistului ION OLARU, scenograful-pictor, autorul a zeci de scenografii de televiziune, de teatru, dar și de scenografie pentru filme de animație, totodată pictor, făuritor de icoane sau de surprinzătoare "micro-monumente ale armoniei universale" (cf. Corneliu Antim, critic de artă), elaborate dintr-un material inedit… tărtăcuța!
Caligrafii tematice, ediția a III-a Muzeul Național al Literaturii Române Iași, în parteneriat cu Asociația "Patrimoniu pentru comunitate" Iași, lansează ediția a III-a a proiectului Caligrafii tematice, în 2021 el devenind parte din seria de evenimente care marchează Bicentenarul Alecsandri: 200 de ani de la nașterea scriitorului și diplomatului Vasile Alecsandri, deținătorul primului premiu internațional pentru literatura română.
"The Ladies Sing Jazz" cu Irina Sârbu și Nadia Trohin - LIVE de la Sala Radio Două voci speciale ale scenei de jazz din România - Irina Sârbu și Nadia Trohin - alături de un ansamblu ca BIG BAND-ul Radio, sub conducerea muzicală a cunoscutului dirijor și compozitor Ionel Tudor, sunt "argumentele" unei seri de JAZZ LIVE cum nu ați mai ascultat poate dinainte de pandemie! Joi, 25 februarie (19.00), concertul sugestiv intitulat "The Ladies Sing Jazz" va fi transmis în direct de la Sala Radio și va fi prezentat de Cristian Marica.

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by