CULTURĂ
Centenarul, un exerciţiu de exorcizare - conferinţă susţinută de Ana Blandiana la TNB Duminică 2 decembrie 2018, de la ora 11.00, la Sala Pictura a TNB, poeta Ana Blandiana va susţine conferinţa cu tema Centenarul, un exerciţiu de exorcizare. "Centenarul nu este o festivitate, el este prilejul care ne obligă şi ne dă şansa să optăm pe cine vrem să continuăm, cui vrem să semănăm în continuare, care sunt modelele pe care vrem să le urmăm. Dar asta presupune înainte de toate cunoaşterea conţinutului celor 100 de ani şi asumarea istoriei pe care o cuprind” - spune Ana Blandiana.
Origini. Povestea științifică a creației de Jim Baggott - lansare de carte și dezbatere cu cercetători în fizică, genetică și paleontologie Nu există o versiune „autorizată” sau „oficială” a poveștii științifice a creației, dar dacă ar exista, ea ar semănă cu cartea Origini. Povestea științifică a creației de Jim Baggott. Volumul, care ne poartă de la big bang la apariția conștiinței umane, a fost publicat recent în colecția de știință a Editurii Humanitas și va fi lansat luni, 26 noiembrie, la ora 19.00, în librăria Humanitas de la Cișmigiu.
Gala Laureatilor Concursului „Drumul spre celebritate”... la Biblioteca Națională Ediția a II-a a Stagiunii de Colecție se va încheia luni, 26 noiembrie 2018, în sala Atrium a Bibliotecii Naționale a României (Bd. Unirii nr. 22). În ultimul recital, care va începe la ora 17,30, vor evolua patru dintre cei mai buni muzicieni, recent remarcați în cadrul Concursului “Drumul spre celebritate”, ediția a IX-a, de la Palatul Mogoșoaia.
Simon Sebag Montefiore în România: dezbateri fascinante despre Romanovii (1613-1918) și celelalte cărți ale sale Astazi, 21 noiembrie, va puteti intalni cu istoricul britanic de la ora 19.00, la Biblioteca Centrală Universitară, alături de jurnalistul Ion M. Ioniță. Montefiore va vorbi despre ultimul său volum istoric, Romanovii (1613-1918), iar maine, pe 22 noiembrie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, împreună cu jurnalistul Cristian Pătrășconiu, Simon Sebag Montefiore va discuta despre romanele din Trilogia Moscova: Într-o noapte de iarnă, Sașenka și Cerul roșu al amiezii, publicate de Editura Trei.
​INTERVIU Sold-out în Italia pentru spectacolul de teatru "Soţii", despre cuplul Ceauşescu Pe 9 noiembrie a avut loc la Teatrul India de la Roma premiera spectacolului „Soţii” (Gli Sposi), despre viaţa cuplului Ceauşescu, adaptată de regizorii italieni Daniele Timpano și Elvira Frosini, după piesa originală în limba franceză „Les Epoux” de David Lescot. În cele patru zile de programare, spectacolul a fost sold – out, iar principalele ziare din Peninsulă au dedicat piesei recenzii măgulitoare. Hotnews.ro a stat de vorbă cu cei doi protagonişti, Daniele Timpano şi Elvira Frosini, care a interpretat-o pe Elena Ceauşescu. Apoi, am consemnat câteva păreri din partea unui public special: trei elevi şi o profesoară de la un liceu clasic din Roma, care au asistat la spectacol în cadrul unui proiect ministerial.
Seară italiană dedicată romanului „Tentația de a fi fericit“ de Lorenzo Marone la Librăria Humanitas de la Cișmigiu Editura Humanitas Fiction vă invită miercuri, 21 noiembrie, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la o seară italiană dedicată lansării romanului Tentația de a fi fericit de Lorenzo Marone, tradus în limba română de Gabriela Lungu, bestseller Gaudeamus 2018, recent apărut în colecția Raftul Denisei, coordonată de Denisa Comănescu.
Mariana Nicolesco: Liedul e Cântec de Dor La Muzeul Naţional George Enescu, în Aula Palatului Cantacuzino, Recitalul Extraordinar Liedul Românesc la Centenarul Marii Uniri a însemnat o încununare a manifestărilor închinate acestui gen muzical de mare rafinament iniţiate în 2003 şi a Cursurilor de Măiestrie din acest an, se arata in comunicatul remis Hotnews.ro. «Liedul e Cântec de Dor», scrie Mariana Nicolesco în caietul-program al evenimentului.
Comisarul european pentru Justiție, în vizită la București: Regulamentul pentru protecția datelor personale nu poate fi folosit ca instrument pentru a restricționa nejustificat libertatea de informare Comisarul european pentru Justiție, Vera Jourova, spune că Regulamentul pentru protecția datelor personale (GDPR) nu poate fi folosit ca instrument pentru a restricționa în mod nejustificat libertatea de informare, ea transmițând acest mesaj după ce s-a întâlnit cu președintele Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP), Ancuța Gianina Oprea.
​Premiera la Teatrul Excelsior cu spectacolul "Năpasta" Spectacolul "Năpasta", versiune regizorală a dramei omonime, scrisă I. L. Caragiale, care poartă semnătura Andrei şi Andreea Grosu, va avea primele reprezentaţii în zilele de 24 şi 25 noiembrie, respectiv 6 decembrie, de la ora 19.00, la Teatrul Excelsior.
Reacția managerului Teatrului din Constanța la scrisoarea deschisă a câtorva actori care o acuză de nereguli: Cei 7 semnatari proferează calomnii și minciuni / Cum răspunde Dana Dumitrescu fiecărei acuzații aduse Dana Dumitrescu, managerul Teatrului de Stat din Constanța, a reacționat, luni, la scrisoarea deschisă semnată de 7 actori ai teatrului și apărută săptămâna trecută în spațiul public, pe care o numește "denigratoare la adresa mea şi a instituţiei pe care o reprezint" și afirmă că cei 7 actori semnatari ai scrisorii "proferează calomnii și minciuni". Dana Dumitrescu ține să sublinieze că Teatrul de Stat din Constanța are 24 de actori angajați și 19 colaboratori, iar scrisoarea este semnată de 7 actori (din care 6 angajați și un colaborator), nefiind vorba despre jumătate dintre actorii teatrului, așa cum s-a scris în presă.
Mircea Cărtărescu a primit Premiul Thomas Mann, unul dintre cele mai mari premii ale literaturii germane Scriitorul Mircea Cărtărescu a primit, sâmbătă seara, Premiul Thomas Mann 2018, unul dintre cele mai mari premii ale literaturii germane. La ceremonia din oraşul Lubeck au participat scriitorul și traducătorul Ernest Wichner care a ţinut Laudatio, poetul și editorul Michael Kruger care a citit discursul de mulțumire, editorul austriac Herbert Ohrlinger și traducătoarea suedeză Inger Johansson. Scriitorul Mircea Cărtărescu a scris pe pagina lui de Facebook că la ceremonie au participat şi președintele Societății Thomas Mann și primarul orașului Lubeck.
Târgul Gaudeamus și-a desemnat premianții. Care a fost cea mai râvnită carte de anul acesta Ediția a 25-a a Târgului Internaţional Gaudeamus - Carte de Învăţătură a decernat duminică duminică după-amiază, premiile evenimentului. Conform Mediafax, trofeele Gaudeamus au inclus, pe baza voturilor publicului, un loc 3 pentru editura Nemira, locul 2 pentru Polirom, în timp ce locul întâi pentru prezența la Târg a fost acordat editurii Humanitas. Volumele "Povestea mea", de Michelle Obama, "Cartea de aur a Centenarului Marii Uniri", de Bogdan Bucur, "Orice om îi este teamă. Un partid, trei ani şi doi premieri", de Radu Paraschivescu şi "6 poveşti cu draci", de Igor Bergler, se situează pe locuri fruntaşe în topul celor mai vândute titluri.
​Violonistul Valeriy Sokolov și dirijorul Christian Baden, în "Concertele Centenarului la Ateneu" Pe 22 şi 23 noiembrie 2018, Filarmonica „George Enescu”, în parteneriat cu Institutul Cultural Român, a programat un nou eveniment, în seria „Concertele Centenarului la Ateneu”. Dirijor este Chistian Badea, iar solistul invitat este violonistul ucrainean Valeriy Sokolov, care a câştigat Premiul I la Concursul Internaţional „George Enescu” din Bucureşti, la ediţia din anul 2005.
Expoziţia de fotografie "Arbori Bătrâni" a artistului Florin Ghenade deschisa la MTR Expoziţia de fotografie "Arbori Bătrâni" a artistului Florin Ghenade va putea fi vizitată începând de sâmbătă, in sala Tancred Bănăţeanu a Muzeului Naţional al Ţăranului Român.
​Mircea Cărtărescu va primi sâmbătă Premiul "Thomas Mann” Scriitorul Mircea Cărtărescu va primi sâmbătă, 17 noiembrie, Premiul „Thomas Mann” în cadrul unei ceremonii ce va avea loc la Teatrul Lübeck, potrivit unui anunţ făcut de Ambasada Germaniei la Bucureşti, citat de news.ro.
Cum explică Biserica Catolică modificarea rugăciunii Tatăl Nostru: Vaticanul nu face nimic, este la latitudinea fiecărei țări dacă aduce sau nu un update rugăciunii Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice, Francis Doboș, a explicat pentru HotNews ce înseamnă "modificarea" textului rugăciunii "Tatăl Nostru", el spunând că este vorba, de fapt, despre adaptarea unui verset. Este un "update" adus acum textului de către Italia, iar anul trecut de Franța, mai explică Doboș, care afirmă că este la latitudinea episcopilor catolici din fiecare țară dacă fac această reinterpretare, pentru România nefiind acum o grabă.
Monumentul Marii Uniri de la Alba Iulia va fi terminat săptămâna viitoare / Construcția a generat discuții din cauza formei, care seamănă cu logo-ul Facebook Monumentul Marii Unirii din Alba Iulia, care a generat discuții din cauza formei ce amintește de logo-ul Facebook, va fi finalizat la începutul săptămânii viitoare, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, ministrul Culturii George Ivaşcu. Monumentul va avea o înălțime de aproximativ 22 de metri şi o greutate de circa 1.350 de tone, iar pentru realizarea acestuia Guvernul a alocat anul trecut aproape 19 milioane de lei.
Pictura de Hockney, vândută pentru 90 mil. dolari, preț record pentru un artist în viață O celebră pictură realizată în 1972 de britanicul David Hockney a fost vândută joi cu 90,3 milioane de dolari la casa de licitații Christie's, doborând clar recordul pentru o lucrare a unui pictor în viață, transmite Reuters.
Actorii teatrului din Constanța care au semnat scrisoarea în care acuză abuzuri grave ale directoarei Dana Dumitrescu au fost dați afară din distribuția unui spectacol. Consiliul Județean anunță un control la teatru Lana Moscaliuc, Luiza Martinescu, Alexandru Axente și Iulian Enache, patru dintre cei șapte actori ai Teatrului de Stat din Constanța care au semnat o scrisoare deschisă adresată președintelui Consiliului Județean, în care acuză abuzuri grave ale managerului teatrului, Dana Dumitrescu, au fost anunțați că nu vor mai face parte din distribuția unui spectacol, la câteva ore după ce scrisoarea lor deschisă a apărut în spațiul public. Între timp, Consiliul Județean Constanța a anunțat că va face un control la teatru, pentru a verifica acuzațiile pe care cei mai cunoscuți actori ai teatrului i le aduc directoarei Dana Dumitrescu.
Unul dintre cele șapte filme pierdute Oswald a fost găsit în Japonia. Arhiva Disney a confirmat că filmul este autentic Unul dintre cele mai vechi filme ale lui Walt Disney a fos Hotnews t descoperit în Japonia. Un istoric de anime a avut desenele animat vreme de 70 de ani înainte de a-și da seama că este unul din șapte filme pierdute, scriu cei de la BBC.

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version