CULTURĂ
Află ce #sepoARTĂ la Elite Art Gallery În perioada 5 Decembrie 2018 - 5 Ianuarie 2019, Elite Art Gallery îți arată ce #sepoARTĂ - o expoziție dedicată omului contemporan realizată cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Inspirată de stilul de viață actual, expoziția reunește obiecte aferente mai multor medii plastice: pictură, bijuterie, ceramică și ilustrație.
Lansarea romanului „Tatuatorul de la Auschwitz“ de Heather Morris, joi, 29 noiembrie, la Librăria Humanitas Cișmigiu Editura Humanitas Fiction vă invită joi, 29 noiembrie, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Tatuatorul de la Auschwitz de Heather Morris, tradus în limba română de Luana Schidu, bestseller Gaudeamus 2018, recent apărut în colecția Raftul Denisei, coordonată de Denisa Comănescu. Roman bazat pe incredibila poveste adevărată a slovacului Lale Sokolov, tatuator la Auschwitz-Birkenau și a Gitei, femeia pe care a iubit-o, cartea lui Heather Morris s-a vândut în peste un milion de exemplare în doar nouă luni de la apariție (ianuarie-septembrie 2018).
Evenimente dedicate zilei de 1 Decembrie, la Muzeul Satului Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” invită publicul, între 30 noiembrie și 2 decembrie 2018, la seria de evenimente dedicată Zilei Naționale a României, De 1 Decembrie la Muzeul Satului. Programul va debuta cu un târg al meșterilor populari, chiar de ziua Sf. Ap. Andrei, cel Întâi Chemat, Ocrotitorul României.
Creația românească, în prim-plan la Paris, la deschiderea Sezonului România-Franța Deschiderea Sezonului România-Franța a avut loc marti, 27 noiembrie, la Paris. Peste 400 de oficiali, personalități ale mediului cultural, economic și politic au participat la evenimentele desfășurate pe tot parcursul zilei la Domul Invalizilor și Centrul Georges Pompidou. Inaugurarea oficială a avut loc în prezența președintelui României, Klaus Iohannis, și a președintelui Franței, Emmanuel Macron. Primul eveniment de deschidere a fost dedicat celebrării celor două centenare: cel al creării României moderne și cel al sfârșitului Primului Război Mondial.
România la Târgul Cărţilor Bune de la Wrocław România va fi prezentă, pentru al treilea an consecutiv la Târgul Cărţilor Bune de la Wrocław. Ediţia din acest an, a XXVII-a, se desfășoară în perioada 29 noiembrie - 2 decembrie 2018, la Hala Stulecia (Centennial Hall), una dintre capodoperele arhitecturii secolului al XX-lea şi cea mai faimoasă lucrare a modernismului din Wrocław.
Dan C. Mihăilescu în dialog cu Costion Nicolescu - "Despre cerul din noi“ Librăria Humanitas de la Cișmigiu vă așteaptă miercuri, 28 noiembrie, de la ora 19, la o nouă întâlnire "Cărțile care ne-au făcut oameni, cu Dan C. Mihăilescu". Invitatul acestei seri va fi scriitorul și teologul Costion Nicolescu, iar tema dialogului va fi „Despre cerul din noi“.
Concursul #digitaliada dă startul înscrierilor. Începând cu această ediție, se pot înscrie în competiție și elevii de peste 14 ani. Fundația Orange lansează concursul național #Digitaliada, care premiază cele mai bune materiale digitale educaționale pentru ciclul gimnazial. Concursul este structurat pe trei categorii: Aplicații software, Conținut digital de tip video și Proiecte didactice. Regulamentul de concurs poate fi consultat aici.
Vernisajul expoziției „Capriciile modei (1850 - 1950)”, la Palatul Suțu Muzeul Municipiului București anunță organizarea vernisajului expoziției „Capriciile modei (1850 - 1950)”, eveniment care va avea loc marți, 27 noiembrie 2018, ora 18.00, la Palatul Suțu (Bd Ion I. C. Brătianu, nr. 2). Expoziţia îşi propune să evidenţieze varietatea costumului femeiesc făcând o radiografie a vieţii urbane, dar şi a elitei sociale din veacul al XIX-lea. In expoziție vor fi expuse si o serie de obiecte de Artă Plastică, Mobilier, Artă decorativă aflate in patrimoniul Muzeului Municipiului Bucureşti.
Două spectacole TNB participă la Festivalul Teatrelor Naţionale de la Cluj Două spectacole ale Teatrului Naţional din Bucureşti sunt invitate la actuala ediţie a Festivalului Teatrelor Naţionale ce se desfăşoară la Cluj: Dumnezeu se îmbracă de la second-hand de Iulian Margu, regia Ion Caramitru şi ActOrchestra, regia Horia Suru, creaţie colectivă.
Odată cu sonda spațială InSight au ajuns pe Marte și numele celor patru membri ai trupei Goodbye to Gravity care au murit în incendiul din Colectiv Numele celor patru membri ai trupei Goodbye to Gravity care au murit în incendiul din clubul Colectiv au fost scrise, alături de ale altor peste 2,4 milioane de oameni, pe un microcip pus la bordul sondei spațiale InSight, care a aterizat cu succes pe Marte.
Concert extraordinar dedicat Centenarului Marii Uniri, pe scena istorică a Ateneului Român Vineri, 30 noiembrie 2018, de la ora 19.00, la Ateneul Român, pe scena cea mai încărcată de istorie a României moderne, simbol al identităţii şi culturii noastre, va avea loc un Concert dedicat Centenarului Marii Uniri. Orchestra Simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, sub bagheta maestrului Christian Badea, va oferi un concert extraordinar, ai cărui protagonişti vor fi reprezentanţii a două generaţii de mari muzicieni români, una a consacrării, cealaltă a afirmării.
Mariana Nicolesco şi Radu Varia - Membri ai Academiei Europene de Ştiinţe, Arte şi Litere Marea soprană Mariana Nicolesco, Membră de Onoare a Academiei Române, şi istoricul de artă Radu Varia, Doctor în Istoria Artei şi Civilizaţiei al Universităţii din Paris, Membru de Onoare al Royal Scottish Academy, au fost aleşi Membri ai Academiei Europene de Ştiinţe, Arte şi Litere din Paris.
O serie de critici susțin că Germania încetinește intenționat procesul de returnare a obiectelor de artă confiscate de naziști În ciuda restituirilor recente, Germania încetinește procesul de returnare a operelor de artă confiscate de naziști. Înaintea de o conferință care va avea loc în Berlin, la 20 de ani de la încheierea unui acord de urmărire a proprietății legitime a produselor artistice, țările africane solicită și ele restituirea obiectelor de artă furate, informează DW.
Rareș Bogdan își anunță revenirea la Realitatea TV: Toți invitații obișnuiți ai emisiunii “Jocuri de Putere” se întorc în platou, vom continua "lupta împotriva ciumei rosii" / Gușă: Decizia legată de Oreste rămâne Rareș Bogdan își anunță revenirea la Realitatea TV, spunând că a luat această decizie după ce a reflectat îndelung și a avut discuții cu patronatul. El afirmă că toți invitații clasici, obișnuiți, ai emisiunii “Jocuri de Putere” se întorc în platou și vor continua "lupta împotriva <<ciumei rosii>>".UPDATE Întrebat de HotNews.ro ce se întâmplă cu Oreste și cu Oana Stănciulescu, Rareș Bogdan a transmis că cei doi "se vor întâlni cu Cozmin, toate vor intra în normal". Pe de altă parte, Cozmin Gușă a spus pentru HotNews.ro că interdicția impusă celor doi rămâne valabilă și chiar se extinde la alte persoane, el făcând trimitere la declarațiile date în cursul serii la Realitatea, potrivit cărora "au existat și mesaje porcoase sau anti-Realitatea din partea altor jurnaliști și nici ei nu vor mai fi invitați".
Cartea "Oamenii mari care au făcut România Mare" de Lucia Hossu-Longin, lansată la ICR Volumul "Oamenii mari care au făcut România Mare" de Lucia Hossu-Longin va fi lansat, miercuri, 28 noiembrie 2018, de la ora 17.00, la Institutul Cultural Român. Volumul publicat la Editura Hyperliteratura este o panoplie a marilor personalități care au făurit statul național român, părinții fondatori ai Marii Uniri.
#NOVEMBarh: 300 de arhitecți și invitați intr-un maraton de idei despre spațiile în care trăim Pe 24 noiembrie 2018, de la 8:00 la 24:00, la Pentagon Events (Bd. Expoziției intrarea C, București) comunitatea arhitecților români se reunește timp de 16 ore la hackathonul #NOVEMBarh - o platformă de incubare de idei. Tema centrală a celei de-a doua editii #NOVEMBarh este "Arhitect Demn".
Expoziția „Marea Unire. De la victoria în Primul Război Mondial la Încoronarea Suveranilor României Mari” revine la Muzeul Cotroceni Muzeul Național Cotroceni organizează miercuri, 28 noiembrie 2018, la ora 18.00, în Spaţiile medievale, vernisajul expoziției „Marea Unire. De la victoria în Primul Război Mondial la Încoronarea Suveranilor României Mari”, proiect ce a deschis Anul Centenarului la MNC și care acum este prezentat într-o formă nouă, îmbogățită.
Grupul Editorial Corint lansează titlul Dinastia Vulturilor de Alessandro Baussmerth, in prezența autorului Grupul Editorial Corint lansează sâmbătă, 24 noiembrie, ora 17:00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (bd. Regina Elisabeta, nr. 38), volumul Dinastia Vulturilor de Alessandro Baussmerth. Cel de-al treilea volum publicat al autorului provoacă cititorii să reflecteze asupra unei dezbateri mereu actuale: despre conducători, putere și modul în care aceasta este folosită.
Mareşalii la Teatrul "Stela Popescu" în Anul Centenar Două reprezentaţii speciale cu spectacolul Mareşalii de Constantin Venerus Popa în regia lui Alexandru Bindea, scenografia Mihaela Popescu, producţie a Teatrului Stela Popescu realizată cu prilejul Anului Centenar vor avea loc pe 25 noiembrie si 2 decembrie, de la ora 17, la Sala Mică a Palatului Național al Copiilor, informează instituția teatrală.
Portretul pierdut al lui Charles Dickens a fost găsit în Africa de Sud după 174 de ani Un portret de tinerețe al lui Charles Dickens, despre care istoricii credeau că a fost pierdut pentru totdeauna, a fost descoperit de un colecționar de antichități în Africa de Sud. Muzeul Charles Dickens se pregătește să scoată portretul la licitație, transmite The Telegraph.

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version