CULTURĂ
VIDEO Un videoclip de 10 secunde despre Trump a fost vândut pentru 6,6 milioane de dolari În octombrie 2020, un colec��ionar de art�� din Miami, Pablo Rodriguez-Fraile, a cheltuit aproape 67.000 de dolari pe o lucrare video de 10 secunde pe care ar fi putut s�� o urm��reasc�� gratuit online. S��pt��mâna trecut��, el a vândut-o cu 6,6 milioane de dolari, relateaz�� Reuters ��i Mediafax.
Cinemateca Astra Film revine în luna martie cu o serie de filme care celebreaz�� femeile regizor Cinemateca Astra Film î��i redeschide por��ile pentru public ��i revine în luna martie cu filme care celebreaz�� femeile regizor. Seria “Filmul documentar la genul feminin” le ofer�� iubitorilor de film documetar, în perioada 4 – 25 martie, filmele Josefin ��i Florin (Ellen Fiske, Joanna Karlberg, Suedia, 2019), ��coala seduc��iei / School of seduction (Alina Rudnitskaya, Danemarca, 2019), Hai s�� vorbim despre adulter / Talking about adultery (Bára Jíchová Tyson, SUA, Cehia, 2019), Autoportret / Self portrait (Margreth Olin, Norvegia, 2020), Una primavera (Valentina Primavera, Italy, 2019).
Cronicile Curs de guvernare nr 91: ”T Zero” – avem doar 3 ani la dispozi��ie s�� ne înscriem ca juc��tori în economia viitorului post-Covid Avem la dispozi��ie 3 ani, s�� intr��m în mar��ul viitoarei economii a UE. Apoi nimeni nu va mai avea r��bdare s�� ne a��tepte: noua paradigm�� economic�� occidental�� e deja desenat�� – nu avem decât s�� privim pe hart�� ��i s�� b��g��m ��i noi o fis��. Teoretic, nici n-am avea nevoie de mai mult. Practic, risc��m s�� o pierdem în cercul vicios al mizelor mici în chiar momentul marii reset��ri a economiei mondiale. Momentul e sensibil: putem folosi planul de 30 de miliarde de euro - PNRR - ca s�� astup��m golurile încasate în anul 2020 din cauza pandemiei, sau putem s�� facem din acest plan scânteia care s�� ne propulseze în economia european�� de peste 5 ani: care va fi mai diferit�� de ce ne-am putea imagina, ��i în care cea mai mic�� neaten��ie se poate transforma în divergen����.
Ritualul botezului NU se va schimba, a hot��rât Sinodul BOR / Preotul trebuie s�� cunoasc�� starea de s��n��tate a copilului Sinodul Bisericii Ortodoxe Române a decis joi c�� ritualul Botezului nu va fi schimbat, dar le cere preo��ilor s�� aib�� ”mai mult�� responsabilitate” în s��v��r��irea Sfintelor Taine ��i s�� aib�� întâlniri cu p��rin��ii ��i na��ii copilului, care s��-l informeze despre starea copilului, dup�� consultarea cu pediatrul. De asemenea, se vor începe demersurile de canonizare a unor m��rturisitori ��i mari duhovnici misionari români din timpul comunismului.
Radu Paraschivescu, Valentin Naumescu, Ioana Pârvulescu, Sorin Ioni���� - conferen��iari la cea de-a patra edi��ie a festivalului Despre lumea în care tr��im Festivalul Despre lumea în care tr��im, seria anual�� de conferin��e ��i dialoguri culturale ��i ��tiin��ifice pe teme de actualitate organizat�� de Funda��ia Humanitas Aqua Forte, în parteneriat cu Editura Humanitas ��i Asocia��ia ARCCA, a ajuns la a patra edi��ie ��i va aduce ��i anul acesta în fa��a publicului subiecte importante, care descriu vremurile prin care trecem, neuitând de contextul care ne-a adus aici, ��i invita��i care propun perspective noi, foarte bine documentate. Conferintele din acest an vor fi sustinute de Radu Paraschivescu, Valentin Naumescu, Ioana Pârvulescu si Sorin Ioni����.
De M��r��i��or, expozitia artistului Ion Olaru în Foaierul Media al TNB Începând cu data de 1 Martie 2021, spa��iul expozi��ional din Foaierul Media al TNB (aripa dinspre Intercontinental) se va anima din nou, g��zduind o ampl�� expozi��ie cu lucr��rile artistului ION OLARU, scenograful-pictor, autorul a zeci de scenografii de televiziune, de teatru, dar ��i de scenografie pentru filme de anima��ie, totodat�� pictor, f��uritor de icoane sau de surprinz��toare "micro-monumente ale armoniei universale" (cf. Corneliu Antim, critic de art��), elaborate dintr-un material inedit… t��rt��cu��a!
Caligrafii tematice, edi��ia a III-a Muzeul Na��ional al Literaturii Române Ia��i, în parteneriat cu Asocia��ia "Patrimoniu pentru comunitate" Ia��i, lanseaz�� edi��ia a III-a a proiectului Caligrafii tematice, în 2021 el devenind parte din seria de evenimente care marcheaz�� Bicentenarul Alecsandri: 200 de ani de la na��terea scriitorului ��i diplomatului Vasile Alecsandri, de��in��torul primului premiu interna��ional pentru literatura român��.
"The Ladies Sing Jazz" cu Irina Sârbu ��i Nadia Trohin - LIVE de la Sala Radio Dou�� voci speciale ale scenei de jazz din România - Irina Sârbu ��i Nadia Trohin - al��turi de un ansamblu ca BIG BAND-ul Radio, sub conducerea muzical�� a cunoscutului dirijor ��i compozitor Ionel Tudor, sunt "argumentele" unei seri de JAZZ LIVE cum nu a��i mai ascultat poate dinainte de pandemie! Joi, 25 februarie (19.00), concertul sugestiv intitulat "The Ladies Sing Jazz" va fi transmis în direct de la Sala Radio ��i va fi prezentat de Cristian Marica.
���VIDEO Noi imagini din timpul film��rilor la trilogia cu care un regizor român vrea s�� concureze „Urzeala tronurilor” Scene spectaculoase de pe platourile de filmare ale Trilogiei Egregora. 60 de cai ��i c��l��re��i au pus în scen�� un episod istoric din anul 1456: b��t��lia lui Vlad ��epe�� cu Vladislav al II-lea, purtat�� pentu a recuceri tronul ����rii Române��ti. În film, rolul lui Vlad ��epe�� este interpretat de actorul Daniel Nu����.
Despre „O istorie a Germaniei moderne“ de Martin Kitchen, dezbatere cu istoricii Oliver Jens Schmitt, Virgiliu ��âr��u, Ottmar Tra��c�� ��i Andrei Pog��cia�� Joi, 25 februarie, ora 19.30, puteti particpa la o întâlnire online cu istoricii Oliver Jens Schmitt, Virgiliu ��âr��u, Ottmar Tra��c�� ��i Andrei Pog��cia��, care vor discuta despre volumul O istorie a Germaniei moderne de la 1800 pân�� în prezent de Martin Kitchen, ap��rut recent în colec��ia „Istorie“, în traducerea lui Mugur Butuza.
FOTO Un tablou din perioada parizian�� a lui Van Gogh va fi expus pentru prima dat�� în public Un tablou al pictorului olandez Vincent Van Gogh va fi expus pentru prima dat�� în public dup�� ce a petrecut timp de mai bine de un secol în spatele u��ilor închise în colec��ia privat�� a unei familii franceze, relateaz�� Reuters ��i The Guardian.
Concert in memoriam Camil Marinescu, LIVE de la Sala Radio Miercuri, 24 februarie (19.00), Orchestra de Camer�� Radio propune melomanilor o sear�� emo��ionant�� de muzic��, nu doar prin repertoriul ales - Ravel, Mendelssohn, Wagner, Saint-Saëns ��.a. - ci mai ales prin menirea simbolic�� a evenimentului. Concertul transmis în direct de la Sala Radio ��i derulat sub bagheta cunoscutului dirijor Cristian Mandeal este dedicat memoriei dirijorului Camil Marinescu.
"Lampio ��i gr��untele de lumin��" pentru copii, p��rin��i ��i bunici, pe 27 februarie la Teatrul Stela Popescu Sâmb��t��, 27 februarie, la Sala Mic�� a Palatului Na��ional al Copiilor, de la ora 11,00, Teatrul "Stela Popescu" prezint�� spectacolul "Lampio ��i gr��untele de lumin��", o poveste original��, adaptat�� ��i dramatizat�� pentru copii de Victoria P��tra��cu, în regia lui Tony Adam, scenografia Cristian Marin, coregrafia Ioana Macarie.
Edvard Munch a scris ”nebun” pe celebra sa pictur�� ”��ip��tul” Pictorul norvegian Edvard Munch a l��sat un mesaj misterios pe celebra sa lucrare ”��ip��tul”, arat�� o scanare cu infraro��u, relateaz�� BBC.
O gre��eal�� din partitura operei ”Sp��rg��torul de nuci” a trecut neobservat�� 130 de ani Un muzician american a consultat arhivele manuscriselor lui Ceaikovski ��i a descoperit c�� un scurt pasaj din "Dans chinez" din opera "Sp��rg��torul de nuci" trebuia cântat cu instrumente diferite, scrie Le Figaro. Totul a plecat de la o mic�� gre��eal�� de transcriere a partiturii, iar aceasta a trecut neobservat�� mai mult de un secol.
„S��rutul”, celebra sculptur�� a lui Brâncu��i, ar putea s�� fie luat�� din cimitirul Montparnasse, dup�� o decizie a justi��iei în favoarea mo��tenitorilor Tatianei Rachevskaia „S��rutul/ Le Baiser”, o celebr�� sculptur�� a lui Brâncu��i, ar putea fi înl��turat�� de pe mormântul Tatianei Rachevskaia din cimitirul parizian Montparnasse, dup�� ce mo��tenitorii tinerei rusoaice care s-a sinucis în 1910 au ob��inut o decizie favorabil�� în justi��ie, relateaz�� Le Figaro.
În c��utarea manuscrisului pierdut: Un volum considerat pierdut al lui Marcel Proust va fi publicat în premier�� în luna martie Editura francez�� Gallimard a anun��at c�� va publica, pe 18 martie, un volum apar��inând autorului francez Marcel Proust, care nu a mai v��zut lumina tiparului pân�� în prezent, relateaz�� The Guardian ��i Agerpres.
Lansare de carte #online: "Jurnalul unei iubiri pierdute" de Eric Emmanuel Schmitt Miercuri, 17 februarie, ora 19.30 sunteti invitati s�� viziona��i lansarea volumului Jurnalul unei iubiri pierdute de Eric Emmanuel Schmitt, distins în 2020 cu Premiul Jules Renard, recent ap��rut în seria de autor dedicat�� scriitorului francez, coordonat�� de Denisa Com��nescu, în traducerea lui Doru Mare��. Pendulând între evocarea trecutului fericit ��i consemnarea prezentului, cu realit����ile sale inexorabile Jurnalul unei iubiri pierdute transform�� experien��a mor��ii într-o pledoarie pentru via����.
Concert vocal-simfonic cu public ��i bilete, la Filarmonica "George Enescu" Joi, 18 ��i vineri, 19 februarie 2021, de la ora 19.00, Filarmonica "George Enescu" programeaz�� un concert vocal-simfonic cu public, în interpretarea Orchestrei simfonice ��i a Corului Filarmonicii "George Enescu", conduse de Iosif Ion Prunner.
Expozitia "Artisti la Muzeu" deschisa din 24 februarie la Muzeul de Art�� Popular�� Dr. Nicolae Minovici Muzeul Municipiului Bucure��ti v�� invit�� s�� vizita��i, începând cu data de 24 februarie 2021, expozi��ia "Arti��ti la Muzeu” (Edi��ia a II-a), care va fi deschis�� la Muzeul de Art�� Popular�� Dr. Nicolae Minovici. Expozi��ia de grup este organizat�� cu participarea arti��tilor Dinu Mihai F��lcoianu, Aida Simona Grigore, Rodica Ion, Nazen ��tefania Peligrad, Cristina Vasiliu, Marilena Murariu ��i Vasile Dobre.

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by