CULTURĂ
Vacanță de vară cu EXCELSIOR - Teatru și film în aer liber În perioada 6 iulie - 5 august 2018, bucureștenii sunt invitați să își petreacă serile de weekend în Parcul Orășelul Copiilor din sectorul 4, în cadrul programului "Vacanța de vară cu EXCELSIOR". De vineri până duminică spectatorii se vor putea bucura de spectacole de teatru, momente coregrafice, concerte, numere de magie și proiecții de filme.
Lansare de carte: Olga sau întoarcerea la Țibănești - roman inspirat din viața Olgăi Racoviță Joi, 5 iulie, de la ora 19.00, la librăria Humanitas Cișmigiu, Henri de Grandmaison și Editura Vremea lansează cartea „Olga sau întoarcerea la Țibănești”, un roman inspirat din viața Olgăi Racoviță. La evenimentul dedicat lansării cărții vor vorbi arh. Serban Sturza, Ruxandra Racoviță si arh. Alexandru Beldiman.
TNB, între stagiuni: proiecte, pregătiri spectacole, festivaluri Cortina stagiunii 2017-2018 a coborat duminică 1 iulie la TNB lăsând locul vacanţei. Insă pregătirea noii stagiuni se face simţită în interiorul teatrului. Unul dintre cei mai buni regizori de talie internaţională, Yuri Kordonski, a revenit la TNB pentru un nou proiect ambiţios, Romeo şi Julieta de William Shakespeare, cu Crina Semciuc şi Ionuţ Toader în rolurile celebrilor îndrăgostiţi. Deschiderea noii stagiuni la TNB va avea loc la mijlocul lunii septembrie cu spectacolul Două pe faţă, două pe dos, coordonat de Ion Caramitru.
Incep concertele de jazz din Piața George Enescu la Bucharest Jazz Festival Miercuri, 4 iulie, încep concertele celei de-a șaptea ediții Bucharest Jazz Festival în Piața George Enescu. De miercuri, 4 iulie până duminică, 8 iulie, pe scena principală a festivalului din Piața George Enescu vor urca peste 50 de nume noi ale jazzului local și internațional și artiști de Grammy din America, Europa, America de Sud și Asia.
Festivalul Internațional de Literatură și Traducere Iași, ediția a VI-a, are loc în octombrie Cea de-a VI-a ediție a Festivalului Internațional de Literatură și Traducere Iași (FILIT) va avea loc în perioada 3-7 octombrie 2018, anunță organizatorii. Noutatea ediției de anul acesta, una desfășurată sub semnul Centenarului Marii Uniri, o constituie un proiect editorial amplu, constând în scrierea, editarea și lansarea la FILIT 2018 a colecției de cărți „Scriitori de poveste”, care va readuce în centrul atenției scriitorul - "patron de muzeu" din rețeaua Muzeului Național al Literaturii Române Iași: Ion Creangă, Mihai Eminescu, Mihail Sadoveanu, George Topîrceanu, Otilia Cazimir, Vasile Pogor, Nicolae Gane, Mitropolitul Dosoftei, Constantin Negruzzi, Vasile Alecsandri, Mihai Codreanu.
Descoperă poveștile orașului prin artă urbană: Expoziția Perimetru Subiectiv Elite Art Club Unesco și Elite Art Gallery vă invită vineri 06 iulie, ora 18:30, să vedeți cele mai noi intervenții de artă urbană din București. În Piața Națiunilor Unite va avea loc evenimentul de încheiere al proiectului Perimetru Subiectiv, o expoziție în spațiul public, în cadrul căreia vor fi prezente principalele rezultate ale proiectului.
Întâlnire cu Andrew Solomon, prin Skype, despre „Undeva, departe. Călătorie pe meleagurile schimbării: șase continente și un sfert de veac“, la Cărturești Verona, joi, 5 iulie, ora 19.00 Joi, 5 iulie, ora 19.00, la Librăria Cărturești Verona, sunteti invitați la o întâlnire-dialog cu Andrew Solomon, prin Skype, despre volumul „Undeva, departe. Călătorie pe meleagurile schimbării: șase continente și un sfert de veac“, recent apărut în colecția Memorii/Jurnale, a Editurii Humanitas, în traducerea Mirunei Fulgeanu. La eveniment vor participa Corina Șuteu, Elena Lăsconi, Sabina Fati și Radu Paraschivescu.
S-au afișat rezultatele: Tinerii români care vor primi bilete de tren gratis pentru a călători prin Europa Comisia Europeană a publicat, joi, rezultatele sesiunii de înscriere prin care 15.000 de tineri din Uniunea Europeană, inclsuiv din România, vor primi bilete de tren gratuite pentru a călători prin Europa, în programul DiscoverEU, finanțat cu 12 milioane de euro din bugetul UE.
Bucharest Jazz Festival - program concerte și evenimente conexe Cu cinci zile de concerte live în Piața George Enescu și șapte zile de evenimente conexe la clubul festivalului de la sediul ARCUB, Bucharest Jazz Festival revine între 2 și 8 iulie cu cea de-a șaptea ediție care îi aduce la București pe Jan Garbarek, Gonzalo Rubalcaba, Lars Danielsson și Jazzmeia Horn.
"Pân' la Rai" cu Adrian Naidin Quartet la Casa Filipescu-Cesianu Muzeul Municipiului București îi invită pe iubitorii de muzică la Concertul "Pân' la Rai", susținut de Adrian Naidin Quartet, cu Adrian Naidin (violoncel și voce), Sorin Zlat (pian), Eugen Amarandei (contrabas) și Gabriel Bălașa (percuții). Concertul va avea loc vineri, 29 iunie, ora 20.30, la Casa Filipescu-Cesianu (Calea Victoriei 151).
Jurnalul inedit al doctorului Raul Dona - lansare și dezbatere joi, 28 iunie, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu Editura Humanitas vă invită joi, 28 iunie, ora 19, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la lansarea jurnalului, absolut inedit, al doctorului Raul Dona, scris între ianuarie 1917 şi noiembrie 1918 și publicat acum, la aproape 100 de ani de la primele însemnări, cu titlul Jurnalul unui medic militar, 1917–1918. Cu acuarele și desene de Niculina Delavrancea-Dona, în îngrijirea Iuliei Vladimirov și a Vioricăi Milicescu.
​Ion Caramitru într-o ediţie estivală a Cafenelei critice, la TNB Cafeneaua critică îşi întrerupe vacanţa de vară pentru o ediţie specială, estivală, cu Ion Caramitru, anunţă TNB. Evenimentul are loc joi, 28 iunie 2018, la Sala Media a Teatrului Naţional Bucureşti.
Școală de vară la Antipa: Specii ocrotite din fauna României    ​Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa" îi invită pe copiii cu vârste cuprinse între 9 și 14 ani la „Specii ocrotite din fauna României”, un modul al Școlii de Vară de la Antipa susținut de dr. Alexandru Iftime, specialist al muzeului. Cursurile vor debuta luni, 2 iulie 2018 începând cu ora 10:15 în Sala Atelier de la Etajul Muzeului.
VIDEO Încă o restaurare nereușită într-o biserică spaniolă. Cum arată statuia Sfântului Gheorghe după ce a ajuns pe mâna unui profesor de lucru manual Timp de 500 de ani, figura pictată pe o efigie din lemn a Sfântului Gheorghe dintr-o capelă din orașul spaniol Estella a fost într-o bătălie încremenită cu balaurul, scrie Guardian.
WebPR: Concurs proiecte de arhitectură Se prelungeste pana la 23 iulie a.c. termenul de inscriere in concurs!  Plus: Video interviuri cu personalitati din lumea arhitectilor Se prelungeste pana la 23 iulie a.c. termenul de inscriere in concurs! Printr-o hotărâre recentă a UAR, perioada de înscriere a proiectelor pentru Bienala Națională de Arhitectură se prelungește până la 23 iulie a.c., față de 10 iulie, dată anterior comunicată. Această decizie este menită să dea posibilitatea finalistilor din Universitatile de Arhitectura, promotia 2018 , sa isi poata inscrie lucrarile de diploma in concurs, precum si arhitecților interesați să participe la acest eveniment important, chiar dacă, din varii motive, au nevoie de mai mult timp pentru a îndeplini toate formalitățile de participare.
Concurs de dramaturgie pentru piesa neterminată Insula de Mihail Sebastian Centrul de Cercetare și Creație Teatrală "Ion Sava”, din cadrul Teatrului Național "I.L. Caragiale”, anunță un concurs de dramaturgie pentru piesa neterminată a lui Mihail Sebastian, INSULA. Cei interesati pot trimite continuarea celor doua acte scrise de autor până la data de 30 septembrie 2018.
Dublă lansare de carte la Palatul Suţu Muzeul Municipiului Bucureşti vă invită să participaţi la evenimentul de lansare a volumelor "Monedele Ţării Româneşti în timpul domniei lui Radu I", autor Dr. Dan Pîrvulescu şi "Cultura Gumelnița pe valea Mostiștei", autor Dr. Theodor Ignat. Întâlnirea cu autorii şi invitaţii lor va avea loc la Palatul Suţu (b-dul. I.C. Brătianu, nr. 2), joi, 28 iunie 2018, începând de la ora 18.00.
Spectacolul bilingv "Antonio și Beatrix", o co-producție portughezo-română Compania de Teatru din Braga și Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ co-produc, cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Lisabona, spectacolul bilingv "Antonio și Beatrix", regizat de Rui Madeira, directorul Companiei de Teatru din Braga. Spectacolul îi are ca protagoniști pe actrița româncă Nora Covali și pe actorul mozambicano-portughez Rogério Boane, fiecare actor interpretându-și rolul în limba de origine.
​Ediție aniversară a Festivalului Internațional de Teatru de Stradă București - B-Fit in the Street! Peste 400 de artiști internaționali vin între 13 iulie și 5 august la București pentru a zecea ediție a Festivalului Internațional de Teatru de Stradă București - B-Fit in the Street! In cele patru weekend-uri dedicate festivalului, sute de artiști români și internaționali vor sustine peste 40 spectacole în zone cheie din București: Piața George Enescu, Piața Revoluției, Piațeta Teatrului Odeon, Piața Universității, Parcul Cișmigiu, Centrul Istoric.
Concert aniversar la Ateneul Român: Leonard Bernstein - 100 Filarmonica "George Enescu" sărbătoreşte centenarul naşterii celebrului muzician american Leonard Bernstein. În serile de 28 şi 29 iunie 2018, ultimele două concerte simfonice ale stagiunii 2017-2018 vor fi conduse de maestrul Christian Badea, unul dintre discipolii cei mai de seamă ai faimosului compozitor, dirijor, pianist şi pedagog.

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunal
  • 2277 zileHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version