CULTURĂ
In seara aceasta la Libraria Humanitas de la Cismigiu: Creative Talking cu Svetlana Carstean si Andreea Rasuceanu - marti, 24 aprilie, ora 19, Libraria Humanitas de la Cismigiu Astazi, 24 aprilie, ora 19, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu puteti veni la o nouă ediție a întâlnirilor despre literatura română contemporană „Creative Talking cu Andreea Răsuceanu și invitații săi“. Invitata acestei seri va fi poeta Svetlana Cârstean.
Guzel Iahina, autoarea romanului "Zuleiha deschide ochii", marea revelație a literaturii ruse din ultimii ani, vine la București Editura Humanitas Fiction vă invită miercuri, 25 aprilie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bld. Regina Elisabeta nr.38) la o întâlnire cu Guzel Iahina, o nouă voce impresionantă a literaturii ruse contemporane, prilejuită de lansarea romanului Zuleiha deschide ochii, recent apărut în traducerea Luanei Schidu în colectia "Raftul Denisei", coordonată de Denisa Comănescu. Marea revelație a literaturii ruse din 2015, romanul Zuleiha deschide ochii, salutat cu entuziasm la apariție de Ludmila Ulițkaia și Evgheni Vodolazkin, a fost recompensat cu cele mai importante premii literare din Rusia - Bolșaia Kniga, Iasnaia Poliana (Lev Tolstoi) și Kniga Goda - și este în curs de traducere în peste treizeci de limbi.
Vestitorii primăverii... în partituri tenorale - Careul de tenori ai Operetei în partituri memorabile Patru tenori, Alfredo Pascu, Andrei Pleşca, Daniel Madia și Florin Budnaru vă invită la concertul extraordinar de muzică de operetă, musical și canțonete “Vestitorii primăverii... în partituri tenorale”. Sub bagheta dirijorului Lucian Vlădescu, cei patru tenori acompaniați de orchestra Teatrului Național de Operetă și Musical "Ion Dacian", vor interpreta fragmente din arii celebre, spre bucuria publicului.
Gala ARTfel 2018. Gala unor artiști neconvenționali! ARTfel este un concept neconvențional al unei companii tinere care în ultimii ani a reușit să producă de la zero spectacole de teatru, lansări de carte și concerte simfonice la un nivel înalt. Pe 14 mai, la Teatrul Național București, va avea loc Gala ARTfel 2018 care va sintetiza pentru publicul prezent toate proiectele culturale trecute, prezente și viitoare. Din programul Galei: muzica Atheneului, cel mai vizionat spectacol de teatru neconventional in 2017-2018, lansare de carte si lansarea unui proiect de film.
Vernisaj expoziție Iosif Király, la MNAC Joi, 26 aprilie, de la ora 19:00, are loc vernisajul expoziției 'Uși Închise, Plicuri Deschise. Iosif Király – Lucrări timpurii, 1975 – 2000' ce va fi gazduita de Muzeul Național de Artă Contemporană Bucuresti. Potrivit curatorului Ruxandra Demetrescu expozitia propune prezentarea activității artistice timpurii a artistului Iosif Király sub semnul recuperării și al unei revizitări critice. Expozitia va ramane deschisa publicului pana in data de 30 septembrie.
Duet-ul corzilor... la Palatul Mogoșoaia Duminică 29 aprilie 2018, de la ora 12, Palatul Brâncovenesc de la Mogoşoaia găzduiește, un recital inedit înscris în cadrul ediției a VII-a a Mogoşoaia ClasicFest. Duo Adeo, formație unică în peisajul muzical românesc, va interpreta opusuri scrise pentru duetul vioară - violă de: Johann Sebastian Bach, Wolfgang Amadeus Mozart, Louis Spohr sau Haendel/Halvorsen. 
La Craiova, se ridica cortina pentru cea de-a XI-a ediție a Festivalului Internațional Shakespeare Cea de-a XI-a ediție a Festivalului Internațional Shakespeare va debuta luni, 23 aprilie, la Craiova, cu spectacolul "Poveștile africane ale lui Shakespeare", prezentat de Teatrul Nou din Varşovia (Polonia), în regia lui Krzysztof Warlikowski. Timp de 2 săptămâni, Craiova va găzdui unul dintre cele mai importante festivaluri Shakespeare ale lumii. Trupe din Polonia, Marea Britanie, Coreea de Sud, Africa de Sud, România, Belgia, Franța, Japonia, Australia, Canada și SUA vor urca pe scena Teatrului Național ”Marin Sorescu”. Ediția din acest an, cea de-a XI-a, se desfășoară sub genericul ”Planeta Shakespeare”.
Albumul "Geta Caragiu-Sculptura", lansat la ICR Albumul „Geta Caragiu-Sculptura“ va fi lansat luni, 23 aprilie 2018, orele 18.30, în Sala Mare a Institutului Cultural Român. Albumul cuprinde pe lângă cele 75 de imagini ale sculpturilor realizate în lemn, piatră, ghips, bronz, si reproduceri ale unor desene semnate de Geta Caragiu. Albumul include, de asemenea, fotografii din arhiva familiei Caragiu, articole și documente de epocă relevante pentru parcursul artistei.
S-a deschis sesiunea de inscrieri pentru un nou concurs de proiecte 9G la TNB - ediția a V-a Teatrul Național "I. L. Caragiale" din București, prin Centrul de Cercetare și Creație Teatrală "Ion Sava", lansează a V-a ediție a programului 9G la TNB (Noua Generație) care se adresează tinerilor creatori de teatru, absolvenți ai facultăților de profil, cu vârsta de până în 35 de ani, neangajați în instituții de spectacol.
​​INTERACTIV România în Primul Război Mondial - Locuri ale memoriei. Mausolee din țară și lagărele de prizonieri din străinătate În august 1916 România a intrat în Primul Război Mondial, iar pe parcursul conflagrației peste 600.000 de români, civili și militari, și-au pierdut viața, iar alți zeci de mii au fost duși prizonieri în lagăre. La finalul războiului, în 1918, românii au reușit să înfăptuiască Marea Unire. HotNews.ro vă propune o HARTĂ INTERACTIVĂ cu monumentele și mausoleele din țară ridicate în amintirea celor care s-au jertfit, precum și a lagărelor unde au fost duși mulți dintre prizonieri.
Săptămâna cervantină la Bucureşti Institutul Cervantes din Bucureşti, cu sprijinul Ambasadei Spaniei în România, în colaborare cu Universitatea din Bucureşti şi cu Ambasada Republicii Peru în România, organizează în perioada 23-27 aprilie 2018 o serie de evenimente culturale menite să aducă un omagiu lui Miguel de Cervantes, cărţii şi literelor în general. Săptămâna cervantină debutează în ziua morţii lui Cervantes și a lui Shakespeare (23 aprilie), Ziua Mondială a Cărții și a Drepturilor de Autor.
Reacția Hertei Muller, după ce a fost suspendată din Uniunea Scriitorilor: Glumiți? Nu știam că fac parte din Uniunea Scriitorilor Herta Muller spune că suspendarea sa din Uniunea Scriitorilor este un "teatru absurd". Într-un răspuns la întrebările HotNews.ro, scriitoarea laureată cu premiul Nobel pentru Literatură afirmă următoarele: ”Glumiți? Nu știam că fac parte din Uniunea Scriitorilor din România. Nu m-a intrebat nimeni dacă vreau să fac parte din Uniune şi nimeni nu m-a anunţat că sunt membru. Când s-o fi întâmplat asta? Și nu am primit niciodată vreo cerere să plătesc cotizaţia."Vezi în articol răspunsul integral al Hertei Muller la întrebările HotNews.ro
Eveniment Victor Ieronim Stoichiță: lansarea volumului Imaginea celuilalt. Negri, evrei, musulmani și țigani în arta occidentală în zorii epocii moderne, 1453-1800 Sâmbătă, 21 aprilie, la ora 17.30, librăria Humanitas de la Cișmigiu va găzdui o întâlnire cu  reputatul istoric de artă și profesor la Universitatea din Fribourg Victor Ieronim Stoichiță, care revine în fața cititorilor din București pentru prezentarea volumului Imaginea celuilalt. Negri evrei, musulmani și țigani în arta occidentală în zorii epocii moderne. 1453-1800, cea mai recentă carte publicată în seria de autor de la Editura Humanitas.
TNB: Silvia Colfescu prezintă conferinţa cu tema Povesti din Bucuresti - un oras cu vocatia supravietuirii Duminică 29 aprilie 2018, de la ora 11.00, la Sala Atelier a TNB, în cadrul programului Conferintele Teatrului National este invitata conferentiar Silvia Colfescu. Cu Povesti din Bucuresti, tema conferintei, dna Silvia Colfescu arata ca "asimilarea este una dintre căile de supraviețuire ale unui oraș care, de sute de ani, găsește mereu căi de supraviețuire. Și de înflorire. Pentru că lucrurile care nu cresc, mor. Iar București, mereu rănit, deseori disprețuit, în mare parte neîngrijit, este viu”.
Lansare de carte: "Visul numărul 9" de David Mitchell - odiseea urbană a unui tânăr cu o imaginație debordantă, inspirată de cântectul legendarului John Lennon Editura Humanitas Fiction vă așteaptă joi, 19 aprilie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bld. Regina Elisabeta nr. 38) la lansarea romanului Visul numărul 9 de David Mitchell, recent apărut în traducerea lui Mihnea Gafița. Într-un registru stilistic uimitor, scriitorul britanic ne poartă în acest roman prin lumea halucinantă a metropolei Tōkyō, și, mai mult, prin cele mai misterioase peisaje ale viselor noastre. Romanul preia titlul cântecului #9 Dream de John Lennon, compozitorul preferat al personajului central.
De Ziua Cărții, Pierce Brown​, autorul volumului "Furia roșie"​, sosește în România La începutul săptămânii viitoare, în perioada 23-25 aprilie, Pierce Brown​, unul dintre numele în ascensiune ale literaturii SF & Fantasy, vine în România, la învitația editorului său roman, Editura Paladin, imprint al Grupului Editorial ART. Scriitorul american se va intalni cu publicul roman miercuri, 25 aprilie, începând cu ora 14.00, la Apollo 111 (Palatul Universul, str. Actor Ion Brezoianu nr 23-25).
Scriitoarea Herta Muller, laureată cu Premiul Nobel pentru Literatură, a fost suspendată din Uniunea Scriitorilor din România pentru că nu și-a plătit cotizația Scriitoarea Herta Muller, laureată cu premiul Nobel pentru Literatură în 2009, a fost suspendată din Uniunea Scriitorilor din România pentru că nu și-a plătit cotizația de 150 de lei pe an, a confirmat pentru HotNews.ro președintele USR, Nicolae Manolescu. Informația a fost publicată inițial de Libertatea. „Este suspendată, asta înseamnă că nu are drept de vot, atâta tot. În rest ea este membră”, a spus Manolescu. În prezent, se desfășoară alegerile pentru poziția de preşedinte al Uniunii Scriitorilor din România, iar Herta Muller "nici nu a venit la alegeri, acum o săptămână", a adăugat Manolescu.
Participare romaneasca la Targul International de Carte de la Bialystok Pentru al doilea an consecutiv Romania este va fi prezenta, cu un stand propriu, la Târgul Internațional de Carte de la Białystok, singura manifestare de gen din partea de răsărit a Poloniei. La ediția din acest an, care va avea loc în perioada 20-22 aprilie, la standul romanesc vor fi prezentate cele mai noi volume apărute pe piața poloneză dintre care amintim Cea mai frumoasă poveste, de Adrian Cioroianu, Celelalte poveşti de dragoste, de Lucian Dan Teodorovici, Fetiţa care se juca de-a Dumnezeu, de Dan Lungu şi Falsul Dimitrie, de Dumitru Crudu, poet nominalizat în acest an în Polonia la Premiul Poetul European al Libertății 2018.
​Jacques Offenbach și Johann Strauss-fiul în spectacolele Operetei bucureștene Pentru sfarsitul saptamanii Teatrul Național de Operetă și Musical "Ion Dacian" aduce in atentia publicului bucurestean doua dintre cele mai indragite spectacole puse in scena de Opereta bucuresteana: „Povestirile lui… Offenbach” de Jacques Offenbach si “Voievodul Țiganilor” de Johann Strauss-fiul.
Opera Inedita... la Palatul Mogoșoaia Palatul Brâncovenesc de la Mogoşoaia găzduiește duminică 22 aprilie 2018, de la ora 12, un surprinzător recital înscris în cadrul ediției a VII-a a Mogoşoaia ClasicFest. Sub genericul "Opera... Inedita", publicul va putea recunoște teme celebre din opere ca: Rigoletto, Don Carlos, Freischütz, Evgheni Oneghin, Mignon, în fantezii originale scrise pentru flaut și pian de: Giulio Briccialdi, Wilhelm Popp, Paul Taffanel și Emmanuel Pahud.

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică