CULTURĂ
O inscripție pune sub semnul îndoielii data distrugerii orașului Pompeii O inscripție descoperită recent demonstrează că orașul Pompeii nu a fost distrus pe 24 august, 79, așa cum susțin cei mai mulți istorici, ci cu două luni mai târziu, relatează Le Monde.
Teatrul Mic va avea o nouă sală în Centrul Vechi din Bucureşti Teatrul Mic invită spectatorii într-un nou spaţiu dedicat spectacolelor, Sala Studio, amenajată într-o clădire de secol XIX, recent renovată, cu o istorie impresionantă de peste 150 de ani, aflată pe strada Gabroveni nr. 57, informeaza news.ro.
​A 50-a ediție a "Serilor italiene" Humanitas, dedicată volumului Le più belle laude/Cele mai frumoase laude, de Iacopone da Todi Sunteți invitați miercuri, 17 octombrie, ora 19, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la cea de 50-a ediție a „Serilor italiene“ Humanitas, dedicată apariției volumului bilingv Le più belle laude/Cele mai frumoase laude de Iacopone da Todi.
Lansările de carte in cadrul FNT 28 Cea de-a 28-a ediție a Festivalului Naţional de Teatru propune şi în acest an o suită de evenimente dedicate aparițiilor editoriale, care vor reprezenta, ca de fiecare dată, un important centru de greutate al întregului complex de manifestări culturale derulate în Bucureşti între 19 şi 29 octombrie.
Pianistul Daniel Ciobanu debutează la Carnegie Hall ​Tânărul și carismaticul pianist român Daniel Petrică Ciobanu debuteaza cu un recital extraordinar, pe scena legendarei Carnegie Hall din New York, în data de 18 octombrie 2018.
Proiect inedit: Restaurarea capodoperei lui Rembrandt "Rondul de noapte" va fi transmisă online Rijksmuseum din Amsterdam a anunțat marți că va restaura "Rondul de noapte" al lui Rembrandt sub ochii marelui public, lucrările urmând să fie transmise în direct pe internet, scrie AFP.
Expoziţia NeoNlitic, vernisată la ICR: 15 artiști contemporani reinterpretează cultura neolitică Expoziția NeoNlitic, gazduită de Institutul Cultural Român, reunește lucrări realizate de 15 artiști din România, Ucraina și SUA. Aceştia și-au propus valorificarea patrimoniului cultural și reinterpretarea esteticii culturilor Cucuteni și Hamangia, în viziune contemporană, precum și susținerea și promovarea creației artistice.
Pe 19 octombrie, Teatrul Stela Popescu prezintă două spectacole la Sala Mică a Palatului copiilor În data de 19 octombrie, ora 9.30, Teatrul „Stela Popescu” va susţine o nouă reprezentaţie cu Lampio și grăuntele de lumină la Sala Mică a Palatului copiilor, rezervată elevilor bucureşteni. Si în aceeași zi, de la ora 19.00 tot în Sala Mică a Palatului Copiilor publicul este așteptat la Hoţul de mărgăritare, în regia Amaliei Ciolan.
Marea istorie ilustrată a României și a Republicii Moldova - colecție  în 10 volume lansata de Editura Litera Acum 100 de ani, prin puterea armelor și prin jertfă, bunicii și străbunicii noștri au creat România Mare. În an centenar, Editura Litera aduce un omagiu prin lansarea colecției în 10 volume Marea istorie ilustrată a României și a Republicii Moldova.
Cristian Bădiliță semneaza expoziția de pictura 'Semnul lui Iona', la TNB Miercuri, 17 octombrie 2018, ora 18.00, în foaierul Media al Teatrului Național ”I.L.Caragiale” (aripa Intercontinental) va avea loc vernisajul expoziției de pictură SEMNUL LUI IONA semnată de Cristian Bădiliță. Evenimentul va fi prefațat de poeta Ana Blandiana.
Spectacolul de teatru "153 de secunde", primul care pune în discuţie tragedia de la Colectiv - premiera pe 27 octombrie, la CNDB Spectacolul de teatru "153 de secunde", primul care pune în discuţie tragedia de la Colectiv din perspectiva unei generaţii, va avea premiera pe 27 octombrie, de la ora 19,30, la Centrul Naţional al Dansului Bucureşti. "153 de secunde" este realizat de o echipă de peste 20 de artişti şi profesionişti care şi-a asumat, în ultimii ani, misiunea de a discuta - prin muzică, teatru, poezie, jurnalism sau dans - cultura milenialilor.
Festivalul de pian "Moștenitorii României muzicale", la Sala Radio Florian Mitrea, Adela Liculescu, Mara Dobrescu: trei nume ale unor excepționali tineri pianiști români, care vor apărea pe scena Sălii Radio între 16 și 18 octombrie, în cadrul Festivalului de pian “Moștenitorii României muzicale”, organizat de Radio România Muzical. La finalul recitalurilor lor, pianiștii Florian Mitrea și Mara Dobrescu vor oferi autografe pe discurile Following the river, respectiv, Soleils de nuit, apărute anul acesta. Pe 18 octombrie, va fi vernisată și o expoziție de desene realizate de elevi ai liceului Tonitza din București, după audiția uneia dintre lucrările care figurează în programul recitalului susținut de Mara Dobrescu.
Trei expoziții tematice dedicate unor mari actori la TNB În perioada 15 octombrie - 14 decembrie 2018, foaierul „Tapiserie” de la etajul 1 al Sălii Mari a TNB va găzdui, succesiv,  3 expoziții tematice, dedicate unor mari actori care au marcat istoria centenară a Teatrului Național: Aristide Demetriade, Ana Luca și Ion Petrescu.
Cătălin Dorian Florescu în turneu cu romanul 'Bărbatul care aduce fericirea', la Oradea, Cluj, Brașov, Sibiu, Timișoara Cătălin Dorian Florescu, laureat al Premiului Literar Andreas Gryphius 2018 pentru întreaga operă, va fi în România în perioada 16–22 octombrie pentru turneul dedicat celui mai recent roman al său, Bărbatul care aduce fericirea, apărut la Humanitas, în traducerea Marianei Bărbulescu. Turneul va cuprinde cinci orașe din țară: Oradea, Cluj, Brașov, Sibiu și Timișoara.
La Timișoara se caută "Un bărbat pentru Sara" O comedie pur și simplu irezistibilă, regizată de Claudiu Goga și jucată savuros de o distribuție impecabilă: este tentația serii de 22 octombrie 2018, de la  ora 20:00, la Opera Națională Română Timișoara, când publicul e invitat să găsească „Un bărbat pentru Sara‟.
Două lumi literare în dialog: întâlniri hispano-române la Bucureşti În cea de-a doua parte a lunii octombrie, Institutul Cervantes din Bucureşti, în colaborare cu Rezidenţa BRD Scena 9, va organiza o serie de întâlniri între scriitori spanioli şi hispanoamericani contemporani şi scriitori români de primă mărime. Deja tradiţionala „Săptămână a Literelor“, dedicată de Institutul Cervantes din Madrid, o dată pe an, uneia dintre literaturile ţărilor în care există centre Cervantes se va extinde, în 2018 la Bucureşti, şi va reuni o serie de dialoguri, lecturi, mese rotunde şi lansări de carte între scriitori de limbă spaniolă, scriitori români şi editori din cele două spaţii culturale.
Ansamblul Musica Viva in concert la "Stagiunea de colecție" de la Biblioteca Națională Stagiunea de colecție de la Biblioteca Națională continua cu vol.2 ce va avea loc luni, 15 octombrie 2018, de la ora 17:30, la Sala Sympsoium a Bibliotecii Naționale, iar invitat va fi de această dată cunoscutul ansamblu Musica Viva.
MANKUSH JAZZ DADA, sub cerul înstelat, cu Anca Sigartău şi Manuela Cara, la Amfiteatrul TNB În seara de sâmbătă 13 octombrie, de la ora 20.00, luminile de pe acoperişul Naţionalului bucureştean se aprind pentru un nou spectacol. Anca Sigartău, Manuela Cara şi invitatul lor, percuţionistul Lucian Maxim vă propun un concert inedit, un mix aparent imposibil, MANKUSH JAZZ DADA, ceea ce înseamnă o întâlnire artistică a sonorităţilor folclorice est-europene cu jazz-ul de peste ocean şi cu poezia dadaistă.
​Micul prinț revine la Palatul Copiilor Micul prinț în versiunea scenică lansată anul acesta de Teatrul „Stela Popescu” este o producţie foarte iubită de elevii bucureşteni. În luna octombrie, spectacolul poate fi văzut vineri, 12 octombrie de la orele 9.30 şi 11 şi sâmbătă, 13 octombrie, de la ora 11, pe scena Sălii mici a Palatului copiilor.
Începând cu 12 octombrie, producătorii de film pot solicita finanțări garantate de stat Guvernul a lansat, joi, programul guvernamental „Sprijin pentru industria cinematografică”, care este destinat finanțării unor producții cinematografice româneşti și străine realizate pe teritoriul României. Producătorii de film pot aplica pentru obținerea unor finanțări garantate de stat, în cadrul acestui program, începând cu data de 12 octombrie, transmite Mediafax.

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version