CULTURĂ
România participă la NOAPTEA IDEILOR De de trei ani, România participă la NOAPTEA IDEILOR, ale cărei cuvinte cheie sunt "libera circulație a ideilor". Joi, 31 ianuarie 2019, se vor organiza zece evenimente în patru orașe (Bucuresti, Cluj, Iași și Timișoara), pe tema „Faţă în faţă cu prezentul“, informeaza Institutul Francez din Bucuresti.
Dirijorul Horia Andreescu revine în 2019 pe scena Filarmonicii din Braşov Încă din prima lună a anului 2019, dirijorul Horia Andreescu revine la Braşov, cu un concert programat pe 31 ianuarie la Sala Patria, solist invitat fiind violoncelistul francez Frederic Audibert. Programul va cuprinde L. van Beethoven - Uvertura "Egmont" op. 84, E. Lalo - Concertul pentru violoncel și orchestră în re minor şi L. van Beethoven - Simfonia a V-a în do minor op. 67.
Thierry Wolton în dialog cu Gabriel Liiceanu și Ioan Stanomir despre volumul O istorie mondială a comunismului. Încercare de investigație istorică Jurnalistul și scriitorul francez Thierry Wolton se va afla în România în perioada 31 ianuarie–5 februarie pentru dezbateri și întâlniri dedicate primului volum al trilogiei O istorie mondială a comunismului. Încercare de investigație istorică. Sâmbătă, 2 februarie, de la ora 17, sunteti invitati la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la o întâlnire cu Thierry Wolton în dialog cu Gabriel Liiceanu și Ioan Stanomir despre volumul O istorie mondială a comunismului.
Lansarea romanului „Satul neamțului sau Jurnalul Fraților Schiller“ de Boualem Sansal, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu Editura Humanitas Fiction vă invită miercuri, 30 ianuarie, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Satul neamțului sau Jurnalul Fraților Schiller de Boualem Sansal, tradus în limba română de Bogdan Ghiu, recent apărut în colecția Raftul Denisei. Potrivit editurii, romanul Satul neamțului sau Jurnalul fraților Schiller de Boualem Sansal leagă într-un ritm halucinant, prin jurnalele alternate ale lui Rachel și Malrich Schiller, două epoci istorice și două regimuri politice: nazismul și islamismul fundamentalist, proiectându-le, ca avertisment, în viitor.
Virgil Niţulescu a câştigat procesul cu Ministerul Culturii şi a preluat conducerea Muzeului Ţăranului Român Virgil Niţulescu declarat miercuri pentru News.ro că a câştigat procesul cu Ministerul Culturii privind concursul pentru şefia Muzeului Naţional al Ţăranului Român şi că de luni a preluat conducerea instituţiei. Potrivit news.ro, Niţulescu a explicat că şi-a preluat mandatul de cinci ani pe 28 ianuarie şi că în cel mult trei săptămâni va înainta Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale un raport privind situaţia muzeului.
Liiceanu: Neagu Djuvara a fost un cal de rasă vizibil; aristocratul de serviciu; ne-a redat verticalitatea privirii Filosoful Gabriel Liiceanu consideră că regretatul istoric Neagu Djuvara, asemenea Aniţei Nandriş, Doinei Cornea sau lui Constantin Noica, face parte dintr-o familie de personalităţi care, prin prezenţa lor fizică şi spirituală, ne-au redat verticalitatea privirii după deceniile de comunism, potrivit Agerpres.
Guadalajara, volumul de povestiri cu care debutează Iulian Popa, lansat în librăria Humanitas de la Cișmigiu Pasionații de literatură și cititorii de proză actuală sunt invitați joi, 31 ianuarie, la ora 19.00, în librăria Humanitas de la Cișmigiu la o discuție despre volumul de povestiri Guadalajara de Iulian Popa, publicat recent în colecția 821.135.1 Scriitori români contemporani, la Editura Humanitas. Cartea va fi prezentată de Iulian Popa, Luminița Corneanu, critic literar, Nona Rapotan, editor coordonator bookhub.ro, și de Andreea Răsuceanu, coordonatoarea colecției 821.135.1 Scriitori români contemporani.
Frumoasa din pădurea adormită - Spectacol de caravană în premieră la Gong Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă joi, 14 februarie, de la ora 18:00, premiera spectacolului „Frumoasa din pădurea adormită”, o adaptare liberă după Frații Grimm.
Gabriel Croitoru și Răzvan Suma în Dublul concert de Brahms, la Sala Radio Prima zi a lunii februarie aduce un regal muzical pe scena Sălii Radio sustinut de Gabriel Croitoru - violonistul care cântă pe vioara lui Enescu - și violoncelistul Răzvan Suma. Cei doi muzicieni se întâlnesc vineri, 1 februarie (19.00) pe scena Sălii Radio pentru a interpreta - alături de Orchestra Nationala Radio - Dublul concert în la minor pentru vioară, violoncel şi orchestră, semnat de Brahms.
​Thierry Wolton, turneu de lansări și sesiuni de autografe la Timișoara, București și Cluj La invitația Editurii Humanitas și a Institutului Francez din Timișoara, cunoscutul jurnalist și scriitor francez Thierry Wolton se va afla în România în perioada 31 ianuarie–5 februarie pentru dezbateri și întâlniri dedicate primului volumul al trilogiei O istorie mondială a comunismului. Încercare de investigație istorică, a cărui apariție în limba română reprezintă unul dintre cele mai importante evenimente editoriale ale ultimelor luni.
Marile provocări ale lumii contemporane discutate la a doua ediție a conferințelor Despre lumea în care trăim A doua ediţie a seriei de conferinţe Despre lumea în care trăim, un festival de conferinţe și dialoguri culturale și științifice pe teme de actualitate, susţinute de specialiști și oameni de cultură de prestigiu, care va avea loc la Ateneul Român în perioada 23–27 februarie 2019. Potrivit organizatorilor, invitați de la marile universități din Marea Britanie și Statele Unite, cunoscuți oameni de cultură români și partenerii lor de dialog vor discuta despre dereglări ale lumii contemporane și sinuciderea Europei, populism în epoca digitală, povestea științifică a creării universului și a vieții inteligente, cum arată cei 50 de ani de explorări spațiale și la ce ne putem aștepta mai departe, precum și multe alte teme de actualitate.
Teatrul Ţăndărică anunţă un nou festival de animaţie dedicat tinerilor, adulţilor şi profesioniştilor independenţi Teatrul Țăndărică dă startul unui nou festival de animație dedicat tinerilor, adulților și profesioniștilor independenți din domeniul teatrului de animație, SALT - ediția I, locul de întâlnire al proiectelor câștigătoare din cadrul concursului anual cu același nume.
Jazz la Sala Radio: Remember Peter Herbolzheimer Joi, 31 ianuarie, de la ora 19.00, BIG BAND-ul RADIO prezintă la Sala Radio primul concert de JAZZ din 2019: Remember Peter Herbolzheimer, un eveniment dedicat memoriei apreciatului muzician de jazz german (trombonist și dirijor de formație de jazz).
Spectacole de week-end la Teatrul „Stela Popescu” Două spectacole a căror premieră a fost realizată în prima parte a stagiunii de Teatrul „Stela Popescu” vor fi prezentate în acest week-end la Palatul Naţional al Copiilor după cum urmează : Hoțul de mărgăritare pe 25 ianuarie, ora 19,00, la Sala Mică și Dragostea celor trei portocale pe 27 ianuarie, ora 19,00, la Sala Mare.
Tânăra pianistă Sînziana Mircea în concert 100% Beethoven, la Sala Radio Tânăra pianistă SÎNZIANA MIRCEA (26 de ani), un ”fenomen” al scenelor internaționale, va cânta miercuri, 30 ianuarie (19.00), la Sala Radio, alături de Orchestra de Cameră Radio, într-un concert 100% Beethoven. Concertul de la Sala Radio se va derula sub bagheta dirijorului italian Gian Luigi Zampieri si va avea în program Uvertura Coriolan, Concertul pentru pian nr. 4 în Sol major și Simfonia a II-a.
Cristian Pîrvulescu vorbește despre România la porțile iliberalismului. Mai este posibilă democrația astăzi? Duminică 27 ianuarie 2019, de la ora 11.00, la Sala Atelier a TNB, invitatul Conferințelor Teatrului Național este Cristian Pîrvulescu. Conferința pe care o va susține cunoscutul politolog are ca tema "România la porțile iliberalismului. Mai este posibilă democrația astăzi?"
Gala de lansare a Președinției României la Consiliul UE cu expoziția lui Silviu Orazitzan și muzică cu violoncelistul Valentin Răduțiu Miercuri va avea loc la Berlin lansarea Președinției Românei la Consiliul UE cu o Gală a culturii române având ca protagoniști două nume de referință ale culturii române, din generații diferite: maestrului Silviu Oravitzan cu expoziția Lumină și jertfe și violoncelistul Valentin Răduțiu.
Bucharest Jazz Festival se va desfășura în perioada 1- 7 iulie 2019, în Piața „George Enescu” și la ARCUB Cea de-a opta ediție a Bucharest Jazz Festival organizată de Primăria Capitalei, prin ARCUB, se va desfășura, anul acesta, în perioada 1-7 iulie 2019, în Piața „George Enescu” și la ARCUB, și îl va avea curator pe Cristian Soleanu, unul dintre cei mai importanți saxofoniști și muzicieni ai jazzului contemporan românesc.
“Armonii corale” la „Stagiunea de colecție” de la Biblioteca Națională Stagiunea de colecție de la Biblioteca Națională a României, vă invită la un nou spectacol eveniment, care va avea loc luni 28 ianuarie 2019, de la ora 17,30. Corul Canticum, dirijat de Răzvan Rădos, va interpreta bijuterii sonore din creația românească și internațională.
Dana Dumitrescu, managerul Teatrului din Constanța, va fi demisă după ce o parte dintre actori au acuzat-o de abuzuri Dana Dumitrescu, managerul Teatrului de Stat din Constanța, va fi demisă din funcție în urma unui control în cadrul instituției, dispus de președintele Consiliului Județean, Horia Țuțuianu. Consiliul Județean a realizat acest control la Teatrul din Constanța după ce, în luna noiembrie, o parte dintre actorii teatrului au acuzat-o pe Dana Dumitrescu, într-o scrisoare deschisă, de abuzuri.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version