Victor Ponta a plagiat si se va cere retragerea titlului de doctor - decizie oficiala a comisiei de profil

de Red. Stiri     HotNews.ro
Joi, 30 iunie 2016, 12:05 Actualitate | Esenţial


Victor Ponta
Foto: AGERPRES
Comisia ce analizeaza doctoratele a decis ca Victor Ponta a plagiat si a propus retragerea titlului de doctor acordat fostului premier. Decizia vine la patru ani dupa ce prestigioasa revista Nature a ridicat semne de intrebare legate de originalitatea tezei de doctorat a lui Victor Ponta.

Din cei 35 de membri prezenti au votat pentru verdictul de plagiat 34 si a existat o abtinere

Care sunt pasii urmatori inainte de retragerea tezei de doctorat:
 • Victor Ponta are la dispozitie 10 zile pentru a contesta decizia CNATDCU
 • Daca acest lucru se intampla, se formeaza o noua comisie de analiza a deciziei, din trei membri ai CNATDCU
 • In cazul in care decizia ramane in vigoare, propunerea de retragere a tezei de doctorat e inaintata ministrului Educatiei si Invatamantului, pentru a da ordinul de retragere a tezei
In urma cu o zi, Comisia Tehnica din cadrul Consiliului Nationale de Atestare a Diplomelor (CNATDCU) a stabilit ca fostul premier Victor Ponta a plagiat in lucrarea sa de doctorat, dupa cum au declarat surse din Ministerul Educatiei pentru agentia Mediafax.

Raportul final al comisiei a intrat joi dimineata in analiza Consiliul General al CNATDCU. 

"Daca lucruri vor merge normal, ministrul urmeaza sa retraga teza de doctorat", a declarat, dupa aceasta sedinta, Viorel Barbu, presedintele Consiliu general al Consiliu National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU).

Victor Ponta a negat tot timpul acuzatiile de plagiat si a incercat sa minimizeze, initial, relevanta revistei Nature, dar la sfarsitul anului 2014 a incercat sa renunte la titlul de doctor in drept acordat in anul 2003 de catre Universitatea Bucuresti.

Victor Ponta si Adrian Nastase
Indrumatorul stiintific al lui Victor Ponta pentru aceasta teza de doctorat a fost Adrian Nastase, care in 2003 era prim ministru al Romaniei. Victor Ponta era la acel moment secretar de stat in cabinetul Nastase.

"Nature a vazut documente compilate de o sursa anonima ("whistle-blower" in original - N.red.) care arata ca mai mult de jumatate din teza de 432 de pagini in limba romana a lui Ponta consta in texte duplicate", se arata in articolul din Nature, primul care a vorbit despre plagiat in cazul lui Victor Ponta."Mai mult, lucrarea a fost republicata cu foarte mici modificari intr-un volum in 2004, si de asemenea formeaza baza unei carti din 2010, al carei co-autor este o fosta studenta a lui Ponta, Daniela Coman. Parti substantiale din cele trei texte par identice sau aproape identice cu texte aparute in volumele profesorilor de drept Dumitru Diaconu (
Diaconu, D. Curtea Penală Internaţionlă, Istorie şi Realitate (Editura All Beck, 1999) si Vasile Cretu Creţu, V. Drept Internaţional Penal (Editura Tempus, 1996). De asemenea, apar traduceri in romana ale unor parti dintr-o carte publicata in limba engleza de profesorul Ion Diaconu Diaconu, I. The International Criminal Court: A New Stage (Nicolae Titulescu Romanian Inst. International Studies, 2002)", scria Nature.

In urma cu patru ani, CNATDCU mai decisese o data ca Victor Ponta a plagiat, dar, in urma unei serii de manevre legislative, nu s-a ajuns niciodata la retragerea titlului.

Iata aici principalele evenimente  in acest caz:
 • Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis pe 29 iunie 2012 caTeza de doctorat a premierului Victor Ponta este un plagiat. Detalii si aici In aceeasi zi, ministrul interimar al Educatiei Liviu Pop a schimbat componenta si regulamentul de functionare ale CNATDCU, astfel incat Consiliul nu mai are atributii in a stabili daca o teza de doctorat este sau nu plagiat.
 • Pe 19 iulie 2012, Consiliul National de Etica din subordinea Ministerului Educatiei decidea ca Victor Ponta nu a plagiat. Componenta CNE a fost schimbata din temelii de fostul ministru Liviu Pop chiar inainte de a se pronunta in cazul Ioan Mang.
 • In cazul tezei de doctor s-a autosesizat si Universitatea din Bucuresti, care a concluzionat pe 20 iulie 2012 ca Victor Ponta a plagiat
 • In august 2012, Mihail Neamtu, Adrian Papahagi si Augustin Ofiteru au depus la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie o plangere penala impotriva premierului Victor Ponta pentru plagiat. Avocatul Florin Plopeanu a declarat atunci pentru HotNews.ro ca plangerea penala se refera la lucrarea "Raspunderea in dreptul international umanitar", publicata la Editura Universul Juridic in anul 2010 si care ii are ca autori pe Victor Ponta si Daniela Coman. Cartea "include in intregime teza de doctorat a domnului Ponta", plus alte cateva capitole, a precizat avocatul. Detalii aici
 • Pe 14 martie 2013, Parchetul a dispus efectuarea unei constatari tehnico-stiintifice a cartii de catre un expert din cadrul Oficiului Roman pentru Drepturile de Autor (ORDA). Detalii aici. Pe 21 mai 2013, Parchetul General a anuntat ca a decis sa nu inceapa urmarirea penala in cazul presupusului plagiat al lui Victor Ponta.
 • In rezolutia parchetului sunt citate si concluziile expertizei ORDA: "intre lucrarea cu titlul 'Raspunderea in dreptul international umanitar' autori Daniela Coman si Victor Ponta pe de o parte si lucrarile 'Drept international penal', autor Vasile Cretu, 'Curtea Penala Internationala. Istorie si realitate' autor Dumitru Diaconu si 'Dreptul International Penal si Infractiunile Internationale' autor Dumitru Geamanu nu exista identitate totala de structura, ci doar o identitate partiala de structura". / "Nu se poate proceda la calcularea procentului de text identic preluat deoarece formatele lucrarilor, tipul caracterelor utilizate si paginatiile sunt diferite".

Scurt istoric al plagiatului lui Ponta:

Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

22825 vizualizari

 • +84 (94 voturi)    
  Caz penal (Joi, 30 iunie 2016, 12:07)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Conform legii, e caz penal si se sanctioneaza cu inchisoare. TOTI CEI CARE AU SPUS CA NU AU PLAGIAT, in frunte cu politruca ANDRONESCU si clientela ei securoida, trebuie considerati COMPLICI LA FURT si deferiti Justitie,. ALtMINTERI, Romania va ramine aceeasi tara corupta condusa de hoti.
  • +27 (33 voturi)    
   Caz penal (Joi, 30 iunie 2016, 12:22)

   HP [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

   Va rog sa-mi postati link-ul unde scrie ca plagiatul e caz penal si se sanctioneaza cu incarcerare - ca ma cert cu cineva aici care nu crede si vreau sa ii demonstrez contrariul.
   • +17 (21 voturi)    
    Wishful thinking (Joi, 30 iunie 2016, 12:39)

    fdaniel [utilizator] i-a raspuns lui HP

    Nu sunt jurist si probabil e mai mult wishful thinkig decat incriminare legala :)

    Probabil insa ca nu plagiatul in sine este pedepsit cat obtinerea de beneficii utilizandu-l, ceva de genul obtinere de foloase necuvenite, fals si uz de fals ...
    • +39 (41 voturi)    
     Da (Joi, 30 iunie 2016, 12:44)

     HP [utilizator] i-a raspuns lui fdaniel

     Sa stiti ca am gasit ! :) Articolul 141 din Legea 8 / 1996:

     "Constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amenda de la 700.000 lei la 7 milioane lei, daca nu constituie o infractiune mai grava, fapta persoanei care, fara a avea consimtamantul titularului drepturilor recunoscute prin prezenta lege:
     a) reproduce integral sau partial o opera;"

     Desi slabe sanse...
     • +19 (23 voturi)    
      Legea trebuie corectata caci plagiatul (Joi, 30 iunie 2016, 13:30)

      deval [utilizator] i-a raspuns lui HP

      exista si in prezenta acordului (tacit sau nu) al autorului ! Citatul dvs este din legea privind drepturile de autor. Prin insusirea frauduloasa a acestui doctorat plagiatorul :
      -a devenit seful corpului de control al primului ministru nascase;
      -a fost promovat ca fiind Micultitulescu -la care fundatia Titulescu (al carei fondator si sef e nascare-nu a avut nici o reactie;
      -a exercitat profesia de avocat (specializat in ...penal) ca pfa adica nu a dat examenul de acces in profesie ;
      -a incasat (pe perioada obtinerii titlului) de bursa ;
      -a incasat spor de doctorat cat a fost functionar public;
      -a fost profesor pentru mai multe generatii in universitati private.
      Acum poate redeveni ce e : nimic ! Cred ca isi va putea continua activitate ca si consilier juridic sigur daca nu-l fac gorjenii seful senatului...
      • +13 (15 voturi)    
       cine sa corecteze legea ? (Joi, 30 iunie 2016, 15:13)

       ator2050 [utilizator] i-a raspuns lui deval

       parlamentu' ?
     • +23 (29 voturi)    
      Ponta a ramas fara titlul de doctor. (Joi, 30 iunie 2016, 13:33)

      EdwardEugene [utilizator] i-a raspuns lui HP

      A ramas doar cu titlul de cel mai corupt premier dupa Adrian Nastase si inaintea tuturor la capitolul minciuna, incompetenta si prostie..Isi priveste ceasul ca sa stie cat timp mai are de mintit pe cei care il mai cred...si cat mai are pana intra in puscarie, unde ii este locul pentru raul voluntar facut Romaniei...
    • +2 (4 voturi)    
     Iar in limbaj de specialitate (Joi, 30 iunie 2016, 19:49)

     fdaniel [utilizator] i-a raspuns lui fdaniel

     ceea ce spuneam ca profan, in limbaj colocvial, pare sa se adevereasca:

     http://www.hotnews.ro/stiri-esential-21123708-efecte-juridice-produce-retragerea-titlului-doctor-cazul-lui-victor-ponta.htm
   • +29 (31 voturi)    
    ! (Joi, 30 iunie 2016, 12:42)

    tudorr [utilizator] i-a raspuns lui HP

    Daca nu e ar trebui sa fie pentru ca jegurile astea isi trag bani de la stat pe fluturasul de salariu tocmai pentru "medaliile" pe care si le flutura!
   • +17 (21 voturi)    
    Comment sters de user (Joi, 30 iunie 2016, 12:52)

    Radu-Mihai [anonim] i-a raspuns lui HP

   • +2 (6 voturi)    
    15% spor la salariu (Joi, 30 iunie 2016, 18:34)

    Alberto_Kurtyan [utilizator] i-a raspuns lui HP

    Da, este caz penal, deoarece a folosit titulatura obtinuta fraudulos pentru a obtine beneficii salariale.
  • +15 (17 voturi)    
   glumesc (Joi, 30 iunie 2016, 12:38)

   m1ha1 [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

   si cei care i-au inmanat diploma au prejudiciat imaginea institutiei unde au lucrat. Bine, Nastase nu se pune pentru că el e alaturi de Ponta, Dragnea, Voiculescu, Mazare, Constantinescu si altii ca ei, judecați politic. Adică n-au făcut nimic, și pentru asta suferă o țară întreagă (7 milioane zicea Ponta) pentru că pentru acest nimic stau maxim 3 ani la răcoare și aceștia reduși la minim (bestseller, reducere de vârstă, bună purtare, angajați de Hagi la lucruri grele, etc) pe când prejudiciul inexistent nu mai e nici amintit ca să nu fie nici recuperat. Oricum la valoarea lor, câștigurile au venit de la sine iar statul român ar trebui să le facă statui
  • +5 (9 voturi)    
   Prea multi doctori... (Joi, 30 iunie 2016, 13:14)

   DanielMarinache [anonim] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

   In miezul noptii, un om simplu s-a ales cumva cu o durere inghinala in partea stanga, fara cauza aparenta (n.a. nu spun localizarea precisa a durerii ca sa nu fiu cenzurat de Hotnews) . Durerea fiind extrema, a incercat sa gaseasca un doctor. Casa aflata peste drum de locuinta lui avea la intrare o placuta frumoasa cu litere aurii pe care scria: "Dr. Cutarescu". Disperat, omul suna la usa la miezul noptii. Intr-un final apare proprietarul. Omul spune: "-Doctore, ajuta-ma, ma doare rau stangul!" "-Dar eu sunt doctor in drept!", spune proprietarul casei trantind usa in nasul amaratului. Bietul om pleaca suparat, gandind: "Ale naibii c..., fiecare cu doctorul lui"!
  • +9 (11 voturi)    
   Dar si o palma serioasa... (Joi, 30 iunie 2016, 13:23)

   Om bun [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

   data institutiilor invatamantului romanesc, la fel de bolnave ca si societatea romaneasca contemporana.
   Daca nici in aceste institutii, profesionalismul si onoarea sa-si mai gasesc locul, inseamna ca nu mai avem mult pana la prapastie.
   Uitati cu cata seninatate, ponta si dragnea bagatelizeaza si persifleaza aceste lucruri, aruncandu-ne in fata cu acelasi populism: ce, Romania o duce mai bine daca unul sau altul isi plagiaza un doctorat?
  • -10 (14 voturi)    
   Asa si...? (Joi, 30 iunie 2016, 13:48)

   MPop [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

   Atata tam tam pentru ce? Pun pariu cu oricine ca nu va avea absolut nimic de pierdut...tot ce sa pierdut sunt banii cu care au fost platiti cei din cele 12 comisii si recomisii de analiza.

   Legile p*lii in tara asta....
   • +5 (7 voturi)    
    Tot ce sa pierdut, zici ? (Joi, 30 iunie 2016, 16:10)

    Cuca [utilizator] i-a raspuns lui MPop

    :-) A dracului cratima !

    Ai o gandire de-o profunzime abisala. Sincer, nici nu stiu de unde sa incep. Asa ca nici nu o sa o fac. O las asa cum a cazut.

    Doar o observatie - ca sa nu mai existe un astfel de caz in viitor, si ca se nu se mai piarda banii cu politia, justitia, comisiile, etc, propun scoaterea din cod a tuturor legilor de tipul "Cine si-a insusit in mod fraudulos .... ".
  • +8 (10 voturi)    
   Interesant ca.. (Joi, 30 iunie 2016, 14:00)

   Cataleya [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

   ...dupa toata aceasta daravela, o comisie formata din doar 3 persoane ar putea taragana sau chiar rasturna decizia de plagiat.
   Daca Plagiatorul contesta decizia (ceea ce sigur va face) se va forma o noua comisie din 3 membri ai CNATDCU care vor "analiza" decizia!
   Adica, dupa ce o comisie tehnica, una juridica si apoi plenul CNATDCU au decis deja ca Ponta a plagiat, in caz de "recurs" 3 persoane vor putea sa decida peste toate cele trei comisii.
   Bataie de joc pe toata linia.
  • +2 (4 voturi)    
   NU PONTA A PLAGIAT... (Vineri, 1 iulie 2016, 1:16)

   Observator roman [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

   ...ci cei carora le-a incredintat "sarcina" sa-i scrie teza de "doctorat"! Va dati seama ca nu pierdea el timpul sa scrie (fie si copiind!) ditai lucrarea...
   De-aia e Victoras suparat acum: n-a plagiat el dar nici nu poate s-o spuna, fiindca adevarul ar fi si mai grav!!
 • +26 (28 voturi)    
  Pacat...era un bun doctor. (Joi, 30 iunie 2016, 12:07)

  Johanis [utilizator]

  Unde nu e, nici Dumnezeu nu cere!
  • +7 (11 voturi)    
   Corect... (Joi, 30 iunie 2016, 13:16)

   cristian_n [utilizator] i-a raspuns lui Johanis

   A furat si tre'sa plateasca pt asta.
   Ceilalti marii conducatori,niciodata si nicidecum securisti nu vor putea sa ajunga sa scrie nici macar o foaie cu manuta lor.
   Poate doar la bulau pt reducerea pedepsei.
   Sau poate la semnat acordarea vreunei case...vreunui teren strashnic..
   Succesuri la toti!
 • +15 (17 voturi)    
  plagiat (Joi, 30 iunie 2016, 12:12)

  nimrod [utilizator]

  Nashpa. :))))
 • +32 (36 voturi)    
  Papagalul asta era mandru ca e roman :) (Joi, 30 iunie 2016, 12:15)

  Patrula10000 [utilizator]

  AAAAHAHAHAHAHA
  • +16 (20 voturi)    
   asta n-ar fi o problema (Joi, 30 iunie 2016, 13:25)

   bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui Patrula10000

   Da' pe linga el au mai fost vro 4 milioane si jumate de alegatori mindri ca pontalaul e roman. Asta e prroblema. Intr-o tara precum Germania, un specimen gen Ponta ar ajunge maxim portar pe la vro universitate, nu premier si aproape presedinte.
  • +10 (14 voturi)    
   Da! E mândru!!! (Joi, 30 iunie 2016, 13:28)

   Amoredivino [utilizator] i-a raspuns lui Patrula10000

   Românii și-au votat primari penali. Penalii și-au votat primari penali. Penalii au avut premier penal. Hoții iubesc hoții și hoția.
   De aia plagiatorul penal nu va păți absolut nimic. Suntem în România, țara tuturor posibilităților. Tuturor posibilităților penale...
 • +27 (31 voturi)    
  bine, bine...da' cind il vedem la Jilava (Joi, 30 iunie 2016, 12:23)

  linarel [utilizator]

  in mod normal ar trebui sa fie exclus si din barou....samd +bonus anisori cu executare.
 • +33 (37 voturi)    
  dosar penal (Joi, 30 iunie 2016, 12:23)

  Sorrows [utilizator]

  pentru plagierea lucrarii de doctorat ponta trebuie cercetat penal. Nu-i suficienta retragerea titului, trebuie sa dea inapoi banii incasati in baza titlului de doctor si trebuie sa ia cel putin o amenda penala.
 • +20 (22 voturi)    
  E caz PENAL (Joi, 30 iunie 2016, 12:28)

  falcoind [utilizator]

  și se cere și restituirea foloaselor necuvenite obținute pana la ultimul leu, plus penalități.

  De i-ar lua pe toți la rând, ca un titlu obținut sa însemne din nou ceva nu doar maculatura pt WC.
  • +3 (7 voturi)    
   Daca vor exista sesizari, ii vor lua ! (Joi, 30 iunie 2016, 13:14)

   deval [utilizator] i-a raspuns lui falcoind

   Deocamdata a fost in mare masura o cardasie in care cel plagiat -a fost suficient de las (desi mare avocat) incat sa nu sesizeze instanta, perimindu-si cumva "dreptul"....sigur daca si lucrarea lui, presupus originala, nu a fost la randul ei plagiata...
  • -3 (9 voturi)    
   Ai dreptate..de i-ar lua... (Joi, 30 iunie 2016, 13:23)

   cristian_n [utilizator] i-a raspuns lui falcoind

   Era o tanti aleasa de intreg boborul portocaliu dornic de reforma drept euro-parlamentara...aia cu pinguinii cand se vorbea de agricultura..
 • +23 (27 voturi)    
  ... (Joi, 30 iunie 2016, 12:29)

  a.nonim [utilizator]

  Si acum investigam cum a fost posibil ca o comisie numita peste noapte, care a deliberat in regim de urgenta, sa dea verdictul contrar? A fost evident un act de coruptie, care nu trebuie trecut cu vederea. Daca nu facem asta, n-am facut nimic.
 • +21 (25 voturi)    
  un inceput spre normalitate? (Joi, 30 iunie 2016, 12:38)

  anonim3 [utilizator]

  Ar fi nevoie pentru redresarea invatamantului superior din Romania.
  Si ma bucura votul clar 34 pentru si o abtinere. Arata si cat de grosolana a fost fortarea Androneascai si a lui Ponta ca nu a fost plagiat, ca totul a fost OK etc.
 • -28 (34 voturi)    
  ponta continua sa inspire teama... (Joi, 30 iunie 2016, 12:51)

  demaGOGU [utilizator]

  ...din moment ce uzurpatorii post-Collective continua rafuiala politica si la aproape un an de la demitere.
  • +25 (29 voturi)    
   zici tu, (Joi, 30 iunie 2016, 13:02)

   Sorrows [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   gogule? "uzurpatori", "Collective", "rafuiala politica" :)) voi sunteţi obligaţi să scrieţi postările într-un word ca să le verifice managerii de grupă, aşa-i?
   • -1 (3 voturi)    
    Sucar Collective (Joi, 30 iunie 2016, 13:33)

    fdaniel [utilizator] i-a raspuns lui Sorrows

    Obisnuinta, deh :)))))))
  • +9 (13 voturi)    
   Fireste ca ... (Joi, 30 iunie 2016, 13:06)

   Alius [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   ...Tonta continua sa inspire teama. Si el si cei ca el inspira teama, caci uite unde poate ajunge un idiot: sa conduca o tara doar pentru ca are un doctorat plagiat. Daca nu avea doctoratul, nu ajungea avocat, caci trebuia sa dea examen. Nu ajungea "mana dreapta" (aia cu care Nascase se sterge la poponet) a lui Nascase si deci nu ajungea sef TPSD, nici sef al Corpului de Control al lui Nascase si deci.. nici PM.

   La fel si papagalul ala de Oprea.

   Nimeni din politica nu trebuie iertat cu plagiatul, indiferent de partidul din care face parte.

   Asta nu este rafuiala politica, ci se numeste DREPTATE si respectarea legii. Nimeni nu este mai presus de lege. Acum hai sa-l iertam pe Tonta, ca e si el mic si daca se face dreptate, de fapt este "rafuiala politica". Nu gogule!
  • +13 (15 voturi)    
   Prostii inspira teama mereu (Joi, 30 iunie 2016, 13:19)

   Bogdan_100 [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   :-)))
  • +10 (14 voturi)    
   dar ce fel de teama :)))) (Joi, 30 iunie 2016, 13:22)

   mircearh [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   Recunosc , mi-a fost teama ca va ajunge Ponta presedinte si am pus stampila pe Iohannis.
   Mi-ar fi teama , daca as fi student la Drept, sa imi predea ceva.
   Daca Ponta ar ramane avocat, mi-ar fi frica sa ma reprezinte.
   Daca ar fi ramas prim ministru, mi-era frica de repetarea unor tepe precum Rompetrol.

   Si alte frici d astea :)
  • +8 (10 voturi)    
   Collective e magazin (Joi, 30 iunie 2016, 13:23)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   treci si plateste publicitate ....chiar esti un GOG cat o zi de post...
  • +11 (13 voturi)    
   aha (Joi, 30 iunie 2016, 13:26)

   bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   deci pentru tine demascarea furaciunilor e rafuiala politica!
  • +7 (9 voturi)    
   Mie Prostia imi inspira teama (Joi, 30 iunie 2016, 15:27)

   Parzivall [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   Si nu glumesc.
  • +2 (4 voturi)    
   esti mortul lui dragnea? (Joi, 30 iunie 2016, 18:52)

   yellowdog [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   de vorbesti de uzurpatori
 • +2 (6 voturi)    
  In articolul precedent (Joi, 30 iunie 2016, 13:04)

  StefanBalan1 [anonim]

  In articolul precedent se spunea ca votul a fost 4 la 3...
  "Daca acest lucru se intampla, se formeaza o noua comisie de analiza a deciziei, din trei membri ai CNATDCU"

  Oare care 3 membri vor face parte din a 2a comisie?
  • -1 (3 voturi)    
   Nu stiu de unde este "scorul" asta . (Joi, 30 iunie 2016, 15:24)

   Alius [utilizator] i-a raspuns lui StefanBalan1

   ..cu 4 la 3.

   " 34 din cei 35 de membri CNATDCU au dat verdict de plagiat, unul singur s-a abținut."
  • 0 (4 voturi)    
   da, asa e! (Joi, 30 iunie 2016, 16:29)

   outside_the_wall [utilizator] i-a raspuns lui StefanBalan1

   se pare ca a fost o greseala, Era cam urat scorul de 4-3. :)
 • +7 (11 voturi)    
  Rusine! (Joi, 30 iunie 2016, 13:09)

  PopescuM [utilizator]

  Sa-ti crape obrazul de rusine Victor Ponta! Sa-ti fie rusine Dragnea!
 • +2 (6 voturi)    
  Dar, Adrian Nastase? (Joi, 30 iunie 2016, 13:17)

  Supravietiutorul [utilizator]

  Dar, pe Adrian Nastase l-a verificat cineva daca nu si-a plagiat propria-i teza de doctorat. Ce ar fi sa verificam, pentru a avea tabloul complet?
 • +7 (13 voturi)    
  Ponta nu a fost niciodata Doctor in Drept ! (Joi, 30 iunie 2016, 13:18)

  Susufler0 [utilizator]

  El a fost poate "Felcer in Drept".
  "Felcer" in sensul ca, spre deosebire de alti colegi de-ai sai din Parlament, el stie sa caute textul unei infractiuni in codul penal iar nu in codul de procedura penala.

  Batalia insa nu s-a incheiat !

  De ce spun asta ? Pt ca, desi acum 2 ani Ponta a incercat sa renunte la titlul de Doctor in Drept din postura de detinator legal al acestei demnitati academice (si nu a reusit, desi si-a tras o lege intuitu personae, adica in considerarea persoanei sale), acum nu il vad asistand pasiv la retragerea
  (tot legala) a Titlului, ca urmare a constatarii oficiale a plagiatului.

  PS. Inteleg ca Plagiatorul ar fi scris pe facebook ca nu prea e momentul acum sa se ocupe guvernul cu astfel de lucruri, in timp ce tara e sub ape !

  PPS. Interesant, cum dintr-odata Ponta a inceput sa faca agenda Guvernului Ciolos !

  PPS. Ponto, tata, asta cu plagiatul e cea mai mica problema a ta. Stai ca vin dosarele penale din urma. Atunci sa te vad !
  • +5 (7 voturi)    
   Asta cu "nu e momentul".... (Joi, 30 iunie 2016, 14:58)

   Alius [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

   ..... este pentru idiotii aia care oricat de hot si corupt este, tot il voteaza (gen xrgo, gogulescu si altii ca e; se stiu ei pe-aici).

   Nu guvernul se ocupa de asta si oricum, nu Ministerul Culturii se ocupa de inundatii. Dar la idioti merge si-asa.
   • +6 (8 voturi)    
    Aia de i-ai insirat is mancurti (Joi, 30 iunie 2016, 15:29)

    Parzivall [utilizator] i-a raspuns lui Alius

    ultima veriga din Mafia pesedista, cazati intr-un beci, de unde posteaza.
  • -2 (2 voturi)    
   Dar, in stanga? (Joi, 30 iunie 2016, 15:57)

   Supravietiutorul [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

   Daca nu a fost doctor in drept, in stang a fost?
   • +3 (5 voturi)    
    Ar fi fost daca era fotbalist si tragea bine (Joi, 30 iunie 2016, 16:14)

    Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui Supravietiutorul

    cu stangul !
    Atunci i-ar fi spus-o baietii pe maidan la o miuta.

    Doar ca Ponta era fatalaul care venea de fiecare data cu basica si pe chestia asta il bagau smecherii si pe el in poarta ca sa nu planga si sa plece cu mingea.
 • +4 (8 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Joi, 30 iunie 2016, 13:20)

  [anonim]

 • +10 (14 voturi)    
  a furat ca un porc (Joi, 30 iunie 2016, 13:23)

  Ajax [utilizator]

  A inceput sa stearga TOATE comentariile contra de pe FB. A cedat nervos smecherul de ferentari, scolit de batranul criminal ilici.
 • -4 (8 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Joi, 30 iunie 2016, 13:25)

  [anonim]

  • +4 (6 voturi)    
   Despre ce intelectuali e vorba? (Joi, 30 iunie 2016, 14:13)

   Bogdan_100 [utilizator] i-a raspuns lui

   Despre cei ce au furat sau copiat la examene? albanezo-ortodoxul a mintiti si furat ca sa parvina. In nici un caz nu poate fi numit intelectual. Ar fi cu adevarat o jignire la adresa adevaratilor intelectuali ce au muncit cinstit o viata, au invatat si au dat examene curate. Daca asta il va determina pe ponta sa plece din tara Doamne Ajuta !
  • +4 (6 voturi)    
   daca la tonta te referi, (Joi, 30 iunie 2016, 14:27)

   mos ion roata [utilizator] i-a raspuns lui

   gresesti.Poate sa plece linistit,nu afecteaza intelectualitatea tarii.
  • +1 (5 voturi)    
   cred ca e o gluma nu? (Joi, 30 iunie 2016, 15:13)

   ilex2013 [utilizator] i-a raspuns lui

   ce intelectuali???Ponta, Dragnea, Nastase ? astia nu pleaca ca unde-i mai bine ca aici? pleaca aia care chiar au invatat in facultate, care chiar au un doctorat luat pe cinstite si care nu au loc de impostorii astia ...
  • -1 (1 vot)    
   corectie (Joi, 30 iunie 2016, 18:33)

   nimrod [utilizator] i-a raspuns lui

   Un atac poate fi doar sistematic, adica sustinut. Sistematizarea e aia cu Bulevardul Victoria Socialismului. Altfel , intelectualii de la noi si de aiurea nu pot fi atacati fiindca toti au conturile de FB inchise pentru critici. Treaba lor.
  • -1 (1 vot)    
   ti-am dat minus (Joi, 30 iunie 2016, 18:33)

   ras-putin [utilizator] i-a raspuns lui

   dar daca a vrut sa fie o ironie imi cer scuze. pune si tu un smiley data viitoare ca sa stim sigur.
 • +6 (8 voturi)    
  deh, curiozitatea ma indeamna sa intreb (Joi, 30 iunie 2016, 13:25)

  ..13 [utilizator]

  Si cine este persoana care s-a abtinut?

  just curiosity....
 • 0 (4 voturi)    
  Nu zic ca nu e corecta decizia, (Joi, 30 iunie 2016, 13:32)

  adi_69 [utilizator]

  dar daca in perioada imediat urmatoare comisia aceasta nu analizeaza si plagiatul lui Toba, actualul "tehnocrat " de la Interne, inseamna ca nu e decat rafuiala si circ ieftin. Sper sa nu cada in greseala DNA, care se saboteaza singur prin excese si show-uri si nici nu intelege pana acum unde greseste.
  • +1 (3 voturi)    
   Se va continua cu oprea, toba si altii pt care (Joi, 30 iunie 2016, 18:57)

   deval [utilizator] i-a raspuns lui adi_69

   exista inregistrate sesizari !
   Va rog daca se poate sa enumerati aici cateva din ceeace numiti : "greseala DNA, care se saboteaza singur prin excese si show-uri si nici nu intelege pana acum unde greseste "
   Fara indoiala ca o institutie, nu are cum sa nu greseasca insa daca va referiti la exclusiv la DNA cea care se ocupa de coruptie cu 100+50 noi sositi pentru 39+1 judete, 600 parlamentari, +5000 de reclamatii in 2015 (etcetc) si care a ambalat motoarele doar pe baza noului cod penal in care datorita nepriceperii generale a parlamentarilor (si mai ales a plagiatorului care a fost seful comisiei de cod penal) au scapat niste prevederi care daca ar fi fost intelese/citite nu ar fi fost aprobate de mafioti ...Acestea au devenit instrumente utile in combaterea coruptiei care nu se aplica cu factura , chitanta si nici cu sacosa/geanta neagra la vedere...
 • -5 (11 voturi)    
  O sa-i ridice titlul de doctor,da,si ce-o (Joi, 30 iunie 2016, 13:38)

  xrogo [utilizator]

  sa se mai intample,o sa mai gasiti oare ceva impotriva sa?
  • +4 (6 voturi)    
   Eeste de ajuns .. (Joi, 30 iunie 2016, 14:49)

   Alius [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

   .consecintele vor fi multe.
  • +3 (5 voturi)    
   Panicat babicule? (Joi, 30 iunie 2016, 21:51)

   Parzivall [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

   Iti intra stapanil la bashca?
   Delusional ca i-au "gasit"? Hahaha.
 • -11 (17 voturi)    
  militarizarea moldovei (Joi, 30 iunie 2016, 13:41)

  dorel. [utilizator]

  O fi plagiatul lui ponta "important" dar totusi nu spuneti nimic de militarizarea moldovei?

  http://www.gherlainfo.ro/un-tren-incarcat-cu-tancuri-americane-a-traversat-gherla-in-directie-necunoscuta-trenuri-asemanatoare-observate-in-moldova-video/
  • +7 (11 voturi)    
   Gresesti (Joi, 30 iunie 2016, 14:14)

   Bogdan_100 [utilizator] i-a raspuns lui dorel.

   Sunteti cativa propagandisti rusnaci inepti ce raspanditi propaganda de doi bani. E adevarat ca sunteti "nimeni".
   • -7 (11 voturi)    
    vezi conspiratii (Joi, 30 iunie 2016, 14:49)

    dorel. [utilizator] i-a raspuns lui Bogdan_100

    Omule, tancuri americane sunt duse la granita tarii, uita-te bine la fimulete, ce propaganda si rusi vezi tu aici? nu intelegi ce face un tanc? nu planteaza flori.
    Decat sa debitezi conspiratii pe forum ai fugi sa iti cumperi conserve.
    • +4 (6 voturi)    
     e bine dorele (Joi, 30 iunie 2016, 15:48)

     un domn [utilizator] i-a raspuns lui dorel.

     mujicia are frisoane...e bine dorele
     • -5 (7 voturi)    
      nu e bine postacule (Joi, 30 iunie 2016, 16:24)

      dorel. [utilizator] i-a raspuns lui un domn

      Din cate observi draga postac tancurile sunt la tine in ograda nu in "mujicia" iar tu vei fi in fata sau in spatele lor.
  • +3 (7 voturi)    
   Nu este "important".. (Joi, 30 iunie 2016, 14:48)

   Alius [utilizator] i-a raspuns lui dorel.

   ...ci este foarte IMPORTANT. Daca demisiona cand trebuia, statul avea mai multi bani acum, la ora asta. Orice plagiat al uni politician este important.

   Intelegem ca matale esti pus aici sa minimalizezi efectul deciziei de plagiat asupra "omului" politic Tonta, dar nu tine.
 • +6 (10 voturi)    
  Multumesc tehnocratilor ! Foarte lungi durerile (Joi, 30 iunie 2016, 13:44)

  deval [utilizator]

  facerii acestei comisii !!!!
  PS Oricine ataca guvernul pana in alegeri este adeptul lui ilici , al hoardelor mafiote, al mafiotilor fara frontiere (de partid) care au cancerizat Romania de 75 de ani!
  PS Oricine il ataca pe Iohannis pana in alegeri este la fel !
  Daca vrem o Romanie si o UE mai in acord cu normalitatea, cu morala, trebuie -macar prin actiune civica- sa participam si noi ! Nu ajunge sa ne vedem de treburile noastre pentru ca intr-o zi EI (nulitati tupeiste Monta) se vor "baga"si in astea .......
 • +10 (12 voturi)    
  pentru mine (Joi, 30 iunie 2016, 13:51)

  nash pandelica [utilizator]

  ramane acelasi dottore di catania, pisicutzul de la cotrocesti, tigrul de la viktoria.
  amicul lui ghitza si gen. groapa.
 • +9 (11 voturi)    
  Dmne cata tevatura... (Joi, 30 iunie 2016, 13:53)

  astronaut [utilizator]

  cata energie , cat timp pierdut ,cata manipulare (Abramburica , comisia numita de POP-tine calul lui Ponta , etc) pentru ce , ca sa se demonstreze ceea ce era clar inca de la inceput , s-anume ca Ponta a plagiat ! Dracnea zice ca ''una din comisii s-a pronuntat impotriva si alta pentru ''si ca s-ar putea ca victoras sa conteste , ma , dar putina rusine pe la nasul vostru de penali PSD-isti nu va vine bine , sau vreti sa impingeti treaba in derizoriu ?
  • +6 (8 voturi)    
   a fi Penal la P$D este o Virtute (Joi, 30 iunie 2016, 13:58)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui astronaut

   orice tzugulan P$D ist care nu fura risca sa fie EXCLUS din shezatoare...
 • +7 (9 voturi)    
  Cred ca trebuie sa organizam o sarbatoare populara (Joi, 30 iunie 2016, 13:54)

  deval [utilizator]

  , o plimbare gen "DU-TE FA ! "
 • +5 (7 voturi)    
  what?! (Joi, 30 iunie 2016, 14:08)

  mi_po [utilizator]

  Nu pot sa cred!!! Sunt stupefiat, nu ma asteptam!!
  • -1 (1 vot)    
   ! (Joi, 30 iunie 2016, 18:51)

   jaoju [utilizator] i-a raspuns lui mi_po

   nici eu ! 'dr. viorel' ramane 'dr. viorel' in memoria mea... si nu numai ! in veci !
 • +7 (9 voturi)    
  din (Joi, 30 iunie 2016, 14:18)

  mos ion roata [utilizator]

  Micultitulescu devine nimiculponta
  • -1 (1 vot)    
   Deci, da! (Joi, 30 iunie 2016, 16:30)

   LeDoyen [utilizator] i-a raspuns lui mos ion roata

   Hem öğrenilen ve yalan ile onu şişmiş, iman için daha olasıdır! Aksi takdirde hava monger, palyaço, Marlan, yalancı, şımarık, derinden bozuk!
 • +5 (9 voturi)    
  CE ARE SCULA SI CU PREFECTURA? (Joi, 30 iunie 2016, 14:38)

  spin [utilizator]

  dar daca tot ai amintit de 2012 i-a de aici_Filologul și profesorul universitar Rodica Zafiu a analizat lucrarea și și-a exprimat dezaprobarea față de plagiatul săvârșit de Ponta, afirmând ca un astfel de tip de copiere cu minime modificări nu poate fi decât un plagiat. Rodica Zafiu a făcut parte din Consiliul General al Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) până când acesta a fost desființat prin ordinul ministrului interimar al Educației din guvernul Ponta, Liviu Pop.
 • -4 (6 voturi)    
  Au (Joi, 30 iunie 2016, 14:38)

  cu5clase [utilizator]

  rotit-o pana au tras apa la wc. Orice "umanist" isi plagiaza fituica de doctorat, ghilimelele si sursa specificata denota exact la fel copierea altor idei. Si atat.
 • +2 (6 voturi)    
  Bursa doctorala Victor Ponta et al. (Joi, 30 iunie 2016, 16:20)

  MaryRevery1 [anonim]

  Dati mai departe! Petitie pentru Constituirea bursei doctorale "Victor Ponta et al." din banii de amendare a plagiatului:
  http://www.petitieonline.com/constituirea_bursei_doctorale_victor_ponta_din_amenda_plagiatului#form
 • +3 (5 voturi)    
  4 ani a reusit prin abuz de putere sa se fofileze (Joi, 30 iunie 2016, 22:49)

  hopsinoi [utilizator]

  daca era putin barbat si-ar fi dat demisia in secunda 0, dar impuberul etern ponta PSD a vrut sa-si dovedeasca lasitatea.

  imi aduc aminte cu ce tupeu incerca sa manipulaze legand dovada plagiatul (furtul) de lupta politica.
 • +1 (3 voturi)    
  Plagiat (Vineri, 1 iulie 2016, 8:15)

  giotto [utilizator]

  S-au desfiintat comisii de control a doctoratelor si s-au reinfiintat altele pentru a demonstra ca "doctoratul" lui VP este corect. In sfarsit dupa cativa ani s-a demonstrat ca 1+1=2. E un mare pas inainte. Intrebare: Cate doctorate de acest fel exista in Romania?
 • +2 (2 voturi)    
  parere (Vineri, 1 iulie 2016, 8:27)

  StefanCrintea [anonim]

  Din 1991 toate lucrarile de doctorat, sa fie verificate de catre comisia nationala , altfel va fi ceva cu paritinire, cu culoare politica, adica o curvasarie. Invingatorii au totdeauna dreptate.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by