Universitatea din Bucuresti a trimis Ministerului Educatiei rapoartele privind plagiatul lui Victor Ponta si a cerut ministrului "sa ia masurile legale care se impun" / Ecaterina Andronescu: Lasati-ma sa le citesc si sa gandesc un raspuns

de Raluca Pantazi     HotNews.ro
Joi, 18 octombrie 2012, 14:04 Actualitate | Esenţial


Mircea Dumitru
Foto: Agerpres
Universitatea din Bucuresti a trimis miercuri, 17 octombrie, catre Ministerul Educatiei rapoartele Comisiei de Etica si pe cel al specialistilor in drept care arata ca Victor Ponta a plagiat in teza sa de doctorat, a anuntat rectorul Universitatii din Bucuresti, Mircea Dumitru. Cele doua documente sunt insotite de o scrisoare prin care "am solicitat doamnei ministru sa examineze situatia si sa ia masurile legale care se impun", a declarat Mircea Dumitru, care a precizat ca "nu am putut cere explicit niciun fel de masura". Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat ca nu a apucat sa citeasca rapoartele. 

"In luna septembrie, Senatul Universitatii din Bucuresti a luat la cunostinta si a dezbatut cele doua documente - unul care a fost prezentat chiar in vara, raportul Comisiei de Etica al UB, si un al doilea document care a fost elaborat de trei juristi. Toate aceste documente au fost inaintate Ministerului Educatiei printr-o adresa oficiala pe care am semnat-o in calitate de rector, ieri", a declarat Mircea Dumitru, rectorul Universitatii din Bucuresti.

Potrivit acestuia, "oficiul juridic al MECTS urmeaza sa studieze cazul si sa se pronunte. Numai Ministerul este in masura, in acord cu legislatia actuala romaneasca, sa decida daca se impun anumite masuri legale. Universitatea din Bucuresti si in general universitatile din Romania nu au aceste prerogative legale. In scrisoare am solicitat Ministerului Educatiei, doamnei ministru, sa examineze situatia si sa ia masurile legale care se impun. Nu am putut cere explicit niciun fel de masura". 

Ecaterina Andronescu, ministrul Educatiei: Stiu ca l-a trimis, dar nu am apucat sa il citesc

Ecaterina Andronescu
Foto: Agerpres
De cealalta parte, Ecaterina Andronescu, ministrul Educatiei, a declarat ca nu a apucat sa vada raportul trimis de rectorul Universitatii. "Nu l-am vazut, va marturisesc. Stiu ca l-a trimis, dar nu am apucat. L-a trimis cred ca ieri. Nu am apucat sa ma ocup de el pentru ca si ieri, si azi am avut doua zile destul de complicate. Nu cred ca am de ce sa il tin, dar lasati-ma sa il citesc si sa gandesc un raspuns. S-ar putea sa nu fie o corespondenta totala intre ceea ce scrie in scrisoare si ceea ce s-a spus public, asa incat eu sunt om al stiintelor exacte si nu imi place sa vorbesc in necunostinta de cauza niciodata", a sustinut ministrul Educatiei.

Declaratiile au fost facute joi, 18 octombrie, dupa ce ambasadorul Frantei, Philippe Gustin, a predat cheile Vilei Noel, fost sediu al Serviciului de cooperare al Ambasadei Frantei, rectorului Universitatii din Bucuresti, Mircea Dumitru, in vederea transformarii acesteia intr-un spatiu de excelenta pentru studiul stiintelor sociale francofone. La eveniment a participat si ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu.

Raportul stiintific cerut de Universitatea Bucuresti asupra tezei de doctorat a premierului Victor Ponta: Teza constituie un plagiat vadit

Amintim ca pe 12 septembrie Universitatea din Bucuresti a facut publica expertiza stiintifica a tezei de doctorat semnata de prim-ministrul Victor Ponta. Acest raport de expertiza stiintifica a fost realizat de trei specialisti in drept, "personalitati de talie nationala si internationala, la solicitarea rectorului Universitatii din Bucuresti", fiind vorba despre prof. dr. Simina Tanasescu - Facultatea de Drept, Universitatea din Bucuresti,  prof. dr. Vlad Constantinesco - Facultatea de Drept, Universitatea din Strasbourg, conf. dr. Claudia Ghica-Lemarchand - prodecan al Facultatii de Drept, Universitatea Sorbona Paris XII.

Concluziile expertiezei stiintifice arata ca "autorul a plagiat patru surse majore" si ca "lectura tezei domnului Victor Ponta supusa expertizei noastre a facut sa apara, de o maniera clara si indiscutabila, numeroase incalcari ale eticii universitare, constituind un plagiat vadit".
Expertiza Stiintifica Ceruta de UB

Anterior, pe 20 iulie, Comisia de Etica a Universitatii din Bucuresti anuntase de asemenea ca Victor Ponta a plagiat. "Comisia nu a facut decat sa certifice incalcarea normelor de integritate academica. UB a anuntat in primul ei comunicat faptul ca va apela la experti. Lucrul acesta se intampla. (…) Comisia de Etica s-a ocupat de forma, ori expertii se uita la continut", explica pe 20 iulie Marian Popescu, presedintele Comisiei de Etica.

Universitatea din Bucuresti s-a autosesizat in cazul Victor Ponta pe 22 iunie, cand a anuntat printr-un comunicat de presa ca teza de doctorat a prim-ministrului va fi analizata de Comisia de Etica a universitatii si de catre o comisie formata din experti internationali. Aceasta din urma trebuia sa fie constituita de Facultatea de Drept, care a decis insa ca "nu are competenta legala sa verifice acuzatiile de plagiat la adresa prim-ministrului Victor Ponta". 

Si raportul Comisiei de Etica a UB, precum si raportul celor trei experti in drept cerut de asemenea de UB au concluzionat ca "Victor Ponta a plagiat" in lucrarea sa de doctorat. In prezent, ambele documente au fost inaintate ministrului Educatiei pentru a lua "masurile legale care se impun".

Mircea Dumitru, rectorul Universitatii din Bucuresti, a declarat la finalul sedintei Senatului UB din 12 septembrie ca "Ministerul Educatiei este singurul indreptatit sa ia o decizie care sa aiba efect juridic". "Nu vom putea cere noi insine retragerea titlului de doctor. Universitatea, potrivit legii, nu poate sa ia nicio masura pentru ca exista reglementari juridice in vigoare care impiedica luarea oricarei decizii atunci cand este vorba despre demnitari. Exista prevederi in ce priveste comunitatea academica si premierul Ponta fiind un absolvent al universitatii este alumni al Universitatii Bucuresti, deci din punctul asta de vedere ramane in comunitatea academica in sens larg, dar carta nu prevede sanctiuni avand in vedere statutul sau de demnitar", a declarat Mircea Dumitru.

Cadrul legal la care face referire rectorul UB este OG 28/2011 privind modificarea si completarea Legii 206/2004 privind buna conduita in cercetarea stiintifica, dezvoltarea tehnologica si inovare. Art 4, alin 3, din OG 28/2011 arata ca: "Se excepteaza de la prevederile alin. (1) lit. a) sesizarile sau contestatiile care vizeaza conducatori de institutii si unitati de cercetare-dezvoltare ori de institutii publice, membri ai consiliilor de administratie, ai comitetelor de directie, ai consiliilor stiintifice sau ai comisiilor de etica ale institutiilor si unitatilor de cercetare-dezvoltare ori persoane cu functii de demnitate publica, care sunt analizate direct de Consiliul National de Etica".

In baza acestei prevederi, Consiliul National de Etica (aflat in subordinea Ministerului Educatiei si care a decis ca Victor Ponta NU a plagiat) a anuntat ca este singura institutie indreptatita sa analizeze acuzatiile de plagiat la adresa prim-ministrului Victor Ponta. Analiza tezei de doctorat a avut loc, insa, in afara cadrului legal, cum rezulta din declaratiile purtatorului de cuvant al institutiei. Mai exact, legea spune ca in acest caz Consiliul National de Etica trebuie sesizat de cineva din Universitatea Bucuresti. In realitate, CNE a fost sesizat de Victor Ponta si de o persoana care nu si-a declinat profesia.

Citeste si:
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

9384 vizualizari

 • +51 (53 voturi)    
  respect (Joi, 18 octombrie 2012, 14:09)

  alip [utilizator]

  Tot respectul pentru Universitatea din Bucuresti. Ma intreb cum de a fost posibil sa dovedeasca atata curaj. Oare sub guvernul Nastase ar fi fost posibil?
  • -17 (19 voturi)    
   ioi (Joi, 18 octombrie 2012, 15:17)

   andreiandrei [utilizator] i-a raspuns lui alip

   cand ponta fura basescu e de vina atunci ar fi normal ca daca basescu fura ponta sa fie de vina !!!
  • +15 (17 voturi)    
   nu ar fi fost.... (Joi, 18 octombrie 2012, 17:59)

   translativus [utilizator] i-a raspuns lui alip

   ....posibil nici acum daca perioada de "victorii socialiste" nu ar fi fost intrerupta de bruma de "dreapta" iar valorile autentice din justitie si invatamant nu ar fi realizat astfel, ca a demasca si condamna infractorii, de orice fel, nu este doar posibila ci si obligatorie.
   Din nefericire, sunt sanse mari ca "binefacerile socialismului" sa revina la putere si astfel, lupta celor onesti va deveni mai grea.
   Cand inghesuitii la pomana decid, smecherii castiga.
 • +44 (46 voturi)    
  Si la cat de repede citeste ii trebuie un deceniu (Joi, 18 octombrie 2012, 14:11)

  Bogdan_1 [utilizator]

  Un ministru care sa isi bata joc de educatie mai mult decat ratacita de la usl nu a existat. Doctoratelke si diplomele nu vor mai fi recunoscute mai departe de judetul Ilfov deoarece standardele de calitate sunt nule atat timp cat un plagiator dovedit este acoperit de ministru, bacalaureatul e o gluma si nimeni nu stie ce si cate universitati sunt. In schimb banii de la fabricile private de diplome circula ca pe autostrada.
  • +10 (14 voturi)    
   concurenta mare (Joi, 18 octombrie 2012, 16:11)

   anonim3 [utilizator] i-a raspuns lui Bogdan_1

   Ba da. Liviu Pop - Terminator. Desi, gurile rele spun ca la butoane era si atunci tot actuala doamna ministru.
 • +33 (37 voturi)    
  Nu cred (Joi, 18 octombrie 2012, 14:17)

  skanda7 [utilizator]

  Facem pariu ca-l citeste doar dupa alegeri?
  • +21 (23 voturi)    
   Facem pariu ca l-a citit deja... (Joi, 18 octombrie 2012, 15:56)

   Geo6101 [utilizator] i-a raspuns lui skanda7

   ...macar din curiozitate? Restul... mai tarziu (cat mai tarziu)!
   • +4 (6 voturi)    
    De acord (Vineri, 19 octombrie 2012, 9:28)

    Mihai1901 [utilizator] i-a raspuns lui Geo6101

    Ok. L-a citit. De ce trebuie sa "gandeasca un raspuns"...? Se asteapta sa fie luate MASURI. Nu sa "gandeasca un raspuns".
    • +2 (2 voturi)    
     un nou titlu de doctor (Vineri, 19 octombrie 2012, 12:44)

     AntonPann [utilizator] i-a raspuns lui Mihai1901

     o sa-i anuleze titlul de doctor in drept dar imediat o sa-i acorde un alt titlu de doctor (onorific fara doar si poate) pentru intreaga lui activitate academica si inalta sa contributie la dezvolatarea invatamantului superior in Romania :D
  • +18 (20 voturi)    
   Nu este valabil (Joi, 18 octombrie 2012, 16:15)

   Cel [anonim] i-a raspuns lui skanda7

   Raportul nu este valabil are un colt indoit
 • +45 (47 voturi)    
  Degeaba (Joi, 18 octombrie 2012, 14:32)

  motanu_ranjila [utilizator]

  Votantii USL sunt prea saraci cu duhul ca sa se lase impresionati de o furaciune atat de mica, cum e un plagiat.

  Cel mai tare doare nesimtirea electoratului, nu a alesilor.
  • -8 (12 voturi)    
   Sunt cinstit (Joi, 18 octombrie 2012, 16:41)

   Con_stan_tin [utilizator] i-a raspuns lui motanu_ranjila

   fiindca am fost un hot. Asta sper si de la Ponta cand il votez.
   Cel care se da cinstit din prima minte cu nerusinare!
   • +11 (13 voturi)    
    Ceea ce esti tu se termina tot cu it (Joi, 18 octombrie 2012, 19:40)

    Je2 [utilizator] i-a raspuns lui Con_stan_tin

    dar incepe cu tamp.

    Imi cer scuze celorlalti comentatori, dar o asemenea argumentatie aiuritoare nu merita alt epitet.
 • +23 (25 voturi)    
  Min Educatiei sa ceara revizuirea raportului CNE (Joi, 18 octombrie 2012, 14:44)

  calfa [utilizator]

  Singura decizie care-l "exonereaza" pe plagiator este luata in mod dubios de un CNE confectionat de tristul personaj Liviu Pop. Inainte de aceasta decizie si mai ales dupa au aparut rapoarte foarte serioase, inclusiv cele doua ale UNIBUC, care demonstreaza plagiatul. Min. Educatiei are obligatia sa puna la indoiala decizia CNE si sa ceara revizuirea modului in care s-a obtinut. Mai ales ca CNE actual are o alta structura.
 • +29 (31 voturi)    
  ...dupa ani si ani... (Joi, 18 octombrie 2012, 14:53)

  T34 [utilizator]

  Eu zic ca o sa dureze cam mult pana la o eventuala decizie a Abramburicai... Nu de alta dar, pana va reusi sa citeasca, va trece oarece vreme, ca aia scriu in limbaj academic, nu in graiul de lemn PSD-ist cu care e obisnuita. Ar trebui sugerat Universitatii Bucuresti sa trimita si un dictionar explicativ al limbii romane la minister, la pachet cu raportul. Cat despre "gandirea unui raspuns", cred totusi ca e cam mult, nu? Cum se poate cere asa ceva unui demnitar? :)
 • +26 (28 voturi)    
  demintarii deasupra oamenilor de rand (Joi, 18 octombrie 2012, 15:08)

  slakeritul [utilizator]

  Mama lor de demnitari! Sa inteleg ca Universitatea ar avea dreptul de retragere a titlului altor oameni "de rand" fara nicio problema, dar cand vine vorba de demnitar, ei fiind mai speciali bineinteles si deasupra legilor pentru muritorii de rand, este nevoie de inca o comitzie parlamentara/ministeriala alcatuita bineinteles din experti dovedeti si extrem de obiectivi in decizie, comisie care sa-si dea acordul privind retragerea titlului sau nu. Bataie de joc... :(
 • +25 (29 voturi)    
  W Churchill (Joi, 18 octombrie 2012, 15:11)

  Rasmus [utilizator]

  fiecare popor are conducatorii pe care ii merita!
  si noi ii meritam din plin
  • +2 (4 voturi)    
   /sigh (Vineri, 19 octombrie 2012, 9:19)

   Laurentiu78 [utilizator] i-a raspuns lui Rasmus

   ...

   ce ma doare cel mai tare este ca acest citat este atat de actual si adevarat pentru noi....
 • +24 (26 voturi)    
  Asta voteaza poporul (Joi, 18 octombrie 2012, 15:15)

  bogdan1477 [utilizator]

  Vinovata nu e abramburica, ci poporul care voteaza/legitimeaza specimene din astea.

  Pentru milogul manelist roman plagiatul e oricum ceva ambiguu, asha ca nu contreaza. pentru el conteaza un mic sh-o bere si ceva pomana de la stat sa aiba cu ce le achita.
 • +25 (27 voturi)    
  IZOLAREA ROMANIEI (Joi, 18 octombrie 2012, 15:18)

  SRA [utilizator]

  Si chiar credeti ca raportul va fi acceptat, Hramburica va gasi o FACATURA sa infirme PLAGIATUL.

  Daca ar fi numai Plagiatul la acest PONTA nu ar fi nimic mai GRAV acest individ este un PERICOL in FORTA pentru ROMANIA.

  Pericol pentru faptul ca impreuna cu celalant bolnav duc ROMANIA in IZOLARE !!!
  • -8 (12 voturi)    
   Ne izoleaza fata de criza (Joi, 18 octombrie 2012, 16:56)

   Con_stan_tin [utilizator] i-a raspuns lui SRA

   care vine din vest. Mai la est nu e criza, economiile cresc.
 • +18 (20 voturi)    
  Rectorul (Joi, 18 octombrie 2012, 15:22)

  zizi_m [utilizator]

  asta si cu restul comisiei sunt niste basisti care nu inteleg ca e ok sa copiezi zeci de pagini.
  Dar ii va lamuri Abramburica, si pe ei, si pe Basescu, si pe Funeriu, si pe revista Natura, si pe cine o mai fi nevoie....
 • +17 (19 voturi)    
  Trist (Joi, 18 octombrie 2012, 15:27)

  robert.b [utilizator]

  Nu am nici cea mai mica urma de indoiala ca nu are ABSOLUT niciun dubiu ca este hotie ordinara. Dar trebuie sa aleaga intre constiinta si periere. Se pune la pacate! Si, prin prisma efectelor, nu se spala cu o spovedanie sau o donatie...
 • +18 (20 voturi)    
  nedumerire (Joi, 18 octombrie 2012, 15:40)

  mircearh [utilizator]

  Hai sa ma fac ca nu inteleg :
  De ce atata procedura si codeala sa taxezi un caz de plagit clar, tipic, grosolan si evident ?
 • +14 (16 voturi)    
  baba absoluta (Joi, 18 octombrie 2012, 16:06)

  paolalaan [utilizator]

  se preface ca habar nu are ,minte de ingheata apele si , bineinteles ca va gasi o minciuna ca sa-l scape ,cu toate dovezile .
 • +11 (13 voturi)    
  o intrebare (Joi, 18 octombrie 2012, 16:16)

  anonim3 [utilizator]

  Interesant. Cu atat mai mult cu cat presedintele Senatului UB este Vlad Nistor, anuntat candidat USL la Camera Deputatilor. Sa fie o lucratura a liberalilor la adresa primului-ministru? Oare Ponta va semna lista cu Nistor candidat, sau va cere epurarea?
  • -18 (20 voturi)    
   ghici ghicitoarea mea (Joi, 18 octombrie 2012, 16:38)

   Montesquieu [utilizator] i-a raspuns lui anonim3

   iar o dezgropati p-asta cu plagiatu'? :))

   romanii vor avea de ales intre unul care a furat o casa bucurestenilor si o flota intreaga (FLOTA!!!) romanilor pe de o parte si unu' care a copiat cateva zeci de pagini pe de alta parte

   hmmm, oare ce vor alege?

   PS cremuitu' ala amator de vita de kobe si aftershave pt piele sensibila nici nu intra-n calcul ;)
   • +13 (15 voturi)    
    Toate trebuie pedepsite (Joi, 18 octombrie 2012, 17:15)

    Parzivall [utilizator] i-a raspuns lui Montesquieu

    Asta cu plagiatul e acum de conjunctura, dar nu inseamna ca fapta nu trebuie pedepsita. Nu cred ca ai habar cat de grav e plagiatul intr-o tara normala. Pe langa faptul ca e furt, e si o dovada de MARE NESIMTIRE.
    Ai tras ca nesimtitul la xerox munca altora si mai esti si ca, capra raioasa, cu coada pe sus, conduci un guvern. Demisia nesimtitu' dracului, ca esti caz penal, nu ai dreptul sa conduci un guvern.
 • +10 (12 voturi)    
  Universitatea s-a spalt pe miini...mai vedem... (Joi, 18 octombrie 2012, 17:34)

  andreesanu [utilizator]

  Unde ati vazut voi ca ABRAMBURICA are ceva in pantaloni ???,de unde atita curaj sa-l execute pe Ponta ???,mai bine-s da demisia ,ea nu se va ridica niciodata impotriva lui Ponta.In rest totul e fum.
 • +10 (12 voturi)    
  nu v-ati prins... (Joi, 18 octombrie 2012, 18:24)

  PedaGogu [utilizator]

  Problema nu e daca a citit sau nu raportul, ci ca trebuie sa se gandeasca la un raspuns!!! Adica sa ticluiasca o ABRAM-ABUREALA ca sa o scalde... in genul o fi fost plagiat, dar nu se pune pe motiv de offside.
 • +9 (11 voturi)    
  RESPECT ! (Joi, 18 octombrie 2012, 19:37)

  fosta zoezoe [utilizator]

  UNIVERSITATII BUC, nu uitam nici prima comisie si dlui.Dumitru pentru ca au avut curajul sa spuna adevarul.Va fi nevoie de tot mai mult curaj sa spui orice adevar nu convine acestei puteri .Societatea civila zice ceva ? Ei isi fac un unic obiectiv din guvernare :alungarea dictatorului care nu exista , pe care-l vor realiza fie si in 2014, dar noi ceilalti ,100,un milion , oricati , ce avem curajul sa afirmam din ce credem (altfel decat aici) ?
 • +8 (10 voturi)    
  De ce Doamnă Ministreasă... (Joi, 18 octombrie 2012, 20:35)

  gabbi [utilizator]

  Nu vi se pare important să vă faceţi timp să citiţi aşa ceva?!
  Sau vă încurcă programul personal...
  Vă somăm, noi sistemul universitar, noi DOCTORII adevăraţi ai ROMÂNIEI (care au muncit pentru titlul lor) să ne respectaţi munca.
  Dacă nu vă faceţi corect treaba... aşa cum se pare, PLECAŢI, e simplu, plecaţi din sistem şi faceţi numai politică.
  Şi nu mai îndrăzniţi să vă legaţi de legea noastră, aşa cum a creat-o dl. FUNERIU şi echipa sa.
  NU VĂ VOM LĂSA!
 • +6 (8 voturi)    
  doctorat plagiat (Joi, 18 octombrie 2012, 21:45)

  plagiarism [utilizator]

  Ce spuneti despre alte doctorate plagiate?
  De exemplu, teza sustinuta la UMF Iasi in 2010, a dl dr in stiinte medicale Eva L., in prezent manager al spitalului de neurochirurgie Iasi, sef de lucrari la universitatea Apollonia - aveti aici toata documentatia, comparatia intre teza si surse, puse in paralel.
  doctorplagiat.wix.com/eval
  Dl Dr a copiat pana si din referatele scolare de pe internet.
  Si credeti ca o sa se rezolve ceva vreodata? Toti vor face ca dottore V.P.
 • +7 (9 voturi)    
  Abramburica a raspuns (Vineri, 19 octombrie 2012, 1:31)

  Leon_Magnificul [utilizator]

  Gindind un raspuns, si nicidecum o eventuala masura, madam s-a antepronuntat. Singura ei problema e cum s-o intoarca din condei ca sa ramina ca la Ploiesti. E singurul lucru la care se pricep prapaditii astia.
 • +6 (8 voturi)    
  eeeei (Vineri, 19 octombrie 2012, 2:40)

  luci30 [utilizator]

  si cine o mai face ministereasa pe abramburica,daca ea spune adevarul????si cu o temeinica gindire si razgindire.....menopauzista fara coloana vertebrala
 • +6 (8 voturi)    
  Lasati-ma sa il citesc ..... (Vineri, 19 octombrie 2012, 8:52)

  Ronin [utilizator]

  ....si sa gandesc un raspuns!?!?! Femeia asta stie ce vorbeste???? Cum adica, "sa gandesc un raspuns"??? Din cate stiu io`, pentru cazuri d`astea exista legi in Romania, nu tre` sa gandeasca ministru raspunsuri. E clar ca va gandi un raspuns ca sa-l albeasca pe Plagiator!!! Rusine!!!!!
 • +1 (1 vot)    
  Nu-i nimic ... (Vineri, 19 octombrie 2012, 14:00)

  puricelu [utilizator]

  N-a ajunge sa-si citeasca nici propria-i lucrare de diploma, facuta dupa execrabil spionaj industrial, pe vremea lui nea Ceasca ...
 • 0 (0 voturi)    
  Concediază-ți șeful (Duminică, 21 octombrie 2012, 0:25)

  Paul.Oprea [utilizator]

  Noa bene: nu am un grăunte de îndoială asupra plagiatului.
  Moralitate, caracter la nefrecventabilul Ponta? așijderea - aș, monșer.

  Dar cât de practic este, ca angajat în orice post de pe lumea asta, să acționezi disciplinar împotriva șefului tău direct - dacă nu ți se dau mijloacele?

  Ar fi interesant să înțeleg ce poate face practic d-na Andronescu în situația dată.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by