CULTURĂ
webPR „Grigore Antipa – 150” la Piatra-Neamț Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” și Complexul Muzeal Județean Neamț vă invită să vizitați expoziția temporară „Grigore Antipa – 150”, care va fi găzduită în perioada 12 aprilie 2019 – 30 iunie 2019 la sediul Muzeului de Istorie și Arheologie Piatra-Neamț din cadrul Complexului Muzeal Județean Neamț din strada Mihai Eminescu nr.10.
Gărâna Jazz Festival, ediţia 23, între 11 şi 14 iulie 2019 Nume importante ale jazz-ului european, nordic şi american vor urca pe scenă la cea de a 23-a ediţie a Gărâna Jazz Festival, care se va desfăşura în perioada 11 - 14 iulie. Jeff Berlin, Dennis Chambers, David Sancious, Oz Noy, dar şi John Surman, Lars Danielsson & Paolo Fresu se alătură saxofonistului norvegian Jan Garbarek în line-up-ul festivalului, informează un comunicat al organizatorilor, citat de Agerpres.
A VIII-a editie a Mogoşoaia ClasicFest debutează cu "Armonii Pascale" În perioada 21 aprilie – 26 mai 2019, Palatul Brâncovenesc de la Mogoşoaia găzduieste cea de-a VIII-a editie a Mogoşoaia ClasicFest. Primul eveniment va fi susținut de actrița Lamia Beligan și multi-instrumentistul Nicolae Szkely, care pe 21 aprilie, de la ora 18, sub genericul "Armonii Pascale", vor realiza un spectacol de intensă emoție.
John Betsch Quartet, într-un concert de jazz avangardist la ARCUB Doi muzicieni americani, un artist francez și un jazzman român vin în aprilie, la ARCUB, pentru un concert care nu ține cont de bariere stilistice și prejudecăți. John Betsch la baterie, Chris Dahlgren la contrabas, David Patrois la vibrafon și Liviu Butoi la saxofon sunt John Betsch Quartet în concertul din 18 aprilie, de la ora 20:00 de la ARCUB.
Teatrul Naţional pentru Copii ABRACADABRA serbează majoratul cu două spectacole. Povestea, continuă... Povestea Teatrului Naţional pentru Copii ABRACADABRA a început în urmă cu 18 ani, într-o zi de primăvară, mai exact în Ziua florilor. Duminică de duminică în sălile Teatrului Naţional din Bucureşti copiii şi-au putut continua joaca devenind eroii din poveşti. Pentru a sărbători acest „majorat” Magicianul Poveştilor şi echipa sa v-au pregătit două spectacole (în 14 aprilie şi 21 aprilie) - magice - legate de Poveştile şi Sărbătorile Românilor.
Baba în China și la Artmark Licitația de Artă Postbelică și Contemporană. Miercuri, 17 Aprilie 2019, 19:00 Artmark, Palatul Cesianu-Racoviță
Vicisitudinile romanului Alexăndria în cultura otomană / turcă. Conferintă la Colegiul Noua Europă Colegiul Noua Europă (NEC) – Institut de Studii Avansate din București vă invită vineri, 12 aprilie 2019, ora 18:00, la conferința istoricului Edhem Eldem, Vicisitudinile romanului Alexăndria în cultura otomană / turcă. Edhem Eldem este profesor la Universitatea Boğaziçi, Istanbul și la Collège de France, Paris.
Lansare de carte: În lume nu-s mai multe Românii (planetei noastre asta i-ar lipsi) de Radu Paraschivescu Editura Humanitas vă invită joi, 11 aprilie, ora 19, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la lansarea cărții În lume nu-s mai multe Românii (planetei noastre asta i-ar lipsi) de Radu Paraschivescu. Evenimentul de lansare va prilejui un dialog interesant pe marginea carții intre autorul acesteia si Victor Rebengiuc, Vlad Voiculescu și Cătălin Striblea.
Teatrul "Stela Popescu" prezintă două spectacole la Palatul Naţional al Copiilor pe 13 şi 14 aprilie Pe 13 şi 14 aprilie, la Palatul Naţional al Copiilor se joacă două spectacole din repertoriul Teatrului „Stela Popescu”: Femeia, eterna poveste, (13 aprilie, ora 19 la Sala mică) şi Dragostea celor trei portocale (14 aprilie, ora 19, la Sala Mare).
"Figaro, Figaro, Figaro" - premieră la Opera Comică pentru Copii Din 12 aprilie, Opera Comică pentru Copii, prezintă o nouă premieră: opera "Figaro, Figaro, Figaro”, după ”Bărbierul din Sevilla”, în regia maestrului Cristian Mihăilescu. Spectacolul se va desfășura la Sala Mare, pe 12, 13, 14, 19, 20 și 21 aprilie, fiind o adaptare după una dintre capodoperele muzicii universale scrisă de Gioachino Rossini.
Horia Mihail - Turneul „Pianul Călător” ediţia a noua - incursiune în clasicismul vienez Anul 2019, anul ediţiei a noua a turneului “Pianul călător”, este rezervat clasicismului vienez. Un popas meditativ, odihnitor, asupra unor repere ale repertoriului pianistic, Haydn, Mozart şi Beethoven, cu trei sonate pentru pian reprezentative. Turneul national “Pianul călător” ediţia a noua se va desfăşura între 11 aprilie şi 13 mai şi va cuprinde 15 recitaluri susţinute de pianistul Horia Mihail în întreaga ţară.
Lansarea romanului "Istoria lui Mayta" de Mario Vargas Llosa la Librăria Humanitas de la Cișmigiu - miercuri, 10 aprilie Editura Humanitas Fiction vă invită la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bld. Regina Elisabeta nr.38) miercuri, 10 aprilie, ora 19.00, la lansarea romanului Istoria lui Mayta de Mario Vargas Llosa, în traducerea lui Mihai Cantuniari. Vor vorbi despre carte scriitorii și jurnaliștii Ioan Stanomir și Andrei Crăciun și jurnalistul și realizatorul radio și tv Cătălin Striblea.
Grădina cu Artiști se întoarce în două locații din București În aprilie, mini-festivalul urban Grădina cu Artiști revine cu o editie cu o două ori mai mare și mai creativa. Potrivit organizatorilor, suntem invitati să dăm jos din straturile și din moleșeala iernii și să ieșim în aer liber să ne luăm doza de verde, soare și aer curat, la primele ediții ale sezonului in Grădina de Primăvară din Parcul Kiseleff (13 - 14 aprilie) și Grădina de Primăvară din Grădina Icoanei (20 - 21 aprilie).
Au început înscrierile la „Rezidenţele FILIT pentru traducători străini” - ediţia a șasea Festivalul Internațional de Literatură și Traducere Iași (FILIT) dă startul înscrierilor în programul de Rezidenţe FILIT pentru traducători. Și anul acesta, șase traducători străini din limba română într-o limbă străină vor beneficia prin intermediul acestuia de transport, cazare timp de o lună, precum și de o sumă forfetară. Perioada de înscriere este 5 aprilie - 15 mai 2019. Ediția a VII-a a Festivalului Internațional de Literatură și Traducere Iași va avea loc anul acesta în perioada 2-6 octombrie.
Selectia ediției 2019 a Festivalului TESZT Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timișoara va organiza în 19-26 mai 2019 o nouă ediție a Festivalului Euroregional de Teatru Timișoara – TESZT, evenimentul care coagulează cele mai bune spectacole din regiune, dar și din restul Europei. Organizatorii au facut publică lista spectacolelor selectate să participe la ediția din acest an a festivalului.
Proiecții de filme cubaneze, la aniversarea a 60 de ani a Institutului Cubanez de Artă și Industrie Cinematografică (ICAIC)

 Ambasada Cubei în România organizează, în perioada 8-12 aprilie, de la ora 19.00, în Sala Auditorium a Instituto Cervantes, o serie de proiecții de film cubanez. Cu prilejul recentei aniversări a 60 de ani de la crearea ICAIC, se vor prezenta 5 lungmetraje cubaneze actuale.

 Pe 24 martie 1959, la numai câteva săptămâni după 1 ianuarie 1959, lua ființă ICAIC – Institutul Cubanez de Artă și Industrie Cinematografică. Crearea, acum 60 de ani, a ICAIC a însemnat promovarea unor noi cineaști, regizori, directori de fotografie, sunetiști și producători care s-au format o dată cu această instituție.
Mick Jagger a trecut cu bine peste operația pe cord Solistul trupei Rolling Stones, Mick Jagger, în vârstă de 75 de ani, a fost supus unei intervenții chirurgicale pe cord, pentru înlocuirea unei valve, iar în prezent se recuperează, potrivit mirror.co.uk.
Gala Premiilor revistei Observator cultural: marţi, 9 aprilie, la Teatrul Odeon Pe 9 aprilie 2019, la Teatrul Odeon, incepand cu ora 19.00, va avea loc cea de-a XIII-a ediție a Galei Premiilor Observator cultural, în cadrul căreia se vor premia cele mai bune cărți din anul precedent la categoriile Proză, Poezie, Debut, Memorialistică, Eseu/Publicistică și Critică/istorie/teorie literară. Noutatea acestei ediţii constă în introducerea Premiului Observator Universitas, care se va acorda unui volum de poezie (dintre cele aflate pe lista de nominalizări), de către un juriu alcătuit din studenţi de la Facultăţi de Litere.
Artisti romani la Târgul de artă Supermarket 2019, de la Stockholm La ediția din 2019 a târgului alternativ de artă Supermarket de la Stockholm, Romania va fi prezenta cu o expoziție de grup, prezentând lucrări ale artiștilor: Alexandra Mocan, Alexandru Muraru, Andreea Anghel, Bandi Saşa Robert, Camilia Filipov, Matei Toşa, Cristian Tușinean. Expoziția (4-7 aprilie 2019) este coordonată de Alexandra Mocan, Matei Toșa, Alexandru Muraru (Matca Artspace).
Pianista Mădălina Pașol concert-omagiu Dinu Lipatti, în cadrul Stagiunii de colecție de la Biblioteca Națională a României Ediția a III-a a Stagiunii de Colecție de la Biblioteca Națională a României (Bd. Unirii nr. 22) se încheie luni, 8 aprilie 2019, de la ora 17:30, cu un eveniment extrordinar, parte a proiectului „100 de ani în 100 de concerte” organizat de Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România. Pianista Mădălina Pașol va sustine un concert-omagiu Dinu Lipatti.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version