CULTURĂ
Dublă lansare de carte la Palatul Suţu Muzeul Municipiului Bucureşti vă invită să participaţi la evenimentul de lansare a volumelor "Monedele Ţării Româneşti în timpul domniei lui Radu I", autor Dr. Dan Pîrvulescu şi "Cultura Gumelnița pe valea Mostiștei", autor Dr. Theodor Ignat. Întâlnirea cu autorii şi invitaţii lor va avea loc la Palatul Suţu (b-dul. I.C. Brătianu, nr. 2), joi, 28 iunie 2018, începând de la ora 18.00.
Spectacolul bilingv "Antonio și Beatrix", o co-producție portughezo-română Compania de Teatru din Braga și Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ co-produc, cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Lisabona, spectacolul bilingv "Antonio și Beatrix", regizat de Rui Madeira, directorul Companiei de Teatru din Braga. Spectacolul îi are ca protagoniști pe actrița româncă Nora Covali și pe actorul mozambicano-portughez Rogério Boane, fiecare actor interpretându-și rolul în limba de origine.
​Ediție aniversară a Festivalului Internațional de Teatru de Stradă București - B-Fit in the Street! Peste 400 de artiști internaționali vin între 13 iulie și 5 august la București pentru a zecea ediție a Festivalului Internațional de Teatru de Stradă București - B-Fit in the Street! In cele patru weekend-uri dedicate festivalului, sute de artiști români și internaționali vor sustine peste 40 spectacole în zone cheie din București: Piața George Enescu, Piața Revoluției, Piațeta Teatrului Odeon, Piața Universității, Parcul Cișmigiu, Centrul Istoric.
Concert aniversar la Ateneul Român: Leonard Bernstein - 100 Filarmonica "George Enescu" sărbătoreşte centenarul naşterii celebrului muzician american Leonard Bernstein. În serile de 28 şi 29 iunie 2018, ultimele două concerte simfonice ale stagiunii 2017-2018 vor fi conduse de maestrul Christian Badea, unul dintre discipolii cei mai de seamă ai faimosului compozitor, dirijor, pianist şi pedagog.
Conferință și expoziție documentară: Insula Ada Kaleh prinde viață la o jumătate de secol de la scufundare Istoria iese din nou la suprafață. Urmașii comunității insulei Ada Kaleh (Adakale în limba turcă) se reunesc la București pentru a-și spune povestea, la 50 de ani de la evacuarea fostului paradis exotic din Clisura Dunării. În anul 1970, Insula Ada Kaleh a fost scufundată definitiv sub apele crescute ale Dunării din amonte de Barajul Porțile de Fier. Întâlnirea este organizată de Institutul turc „Yunus Emre” București și are loc marți, 26 iunie, între orele 18:00 - 21:00, la Biblioteca Națională, în Sala Palimpsest, unde va fi organizată o expoziție foto documentară precedată de o discuție la care vor participa membrii ai fostei comunități, istorici și cercetători științifici.
Final de stagiune la ARCUB cu trei dintre cele mai indrăgite spectacole din repertoriu La finalul lunii iunie, trei dintre cele mai aplaudate spectacole de teatru din repertoriul ARCUB, vor fi jucate la Sala Mare și vor marca închiderea stagiunii 2017 - 2018. Spectacolele ”Idolul și Ion Anapoda”, ”Schneider și Schuster” și „Am iubit, am purtat, am pierdut”, vor aduce la rampa unii dintre cei mai apreciați actori ai momentului spre bucuria spectatorilor iubitori de teatru.
Postul de manager al Operei Naţionale Bucureşti scos din nou la concurs Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale a anunţat că organizează un nou concurs de proiecte de management pentru Opera Naţională Bucureşti, anunta Agerpres. Data limită pentru depunerea proiectelor de management şi a dosarelor de concurs de către candidaţi este 13 iulie. Până pe 18 iulie va fi făcută selecţia dosarelor, iar în periada 19 - 26 iulie vor fi analizate proiectele.
Banksy pictează zidurile din Paris pentru a ilustra criza migranților Porte de la Chapelle sau bulevardul Flandrei sunt animate de lucrări care evocă tematica crizei migrantilor și politica franceză în ceea ce privește această problemă. Banksy, cel mai cunoscut artist stradal din lume, dar a cărui identitate rămane necunoscută, se află la Paris, relateaza Le Monde.
Studiu: Câte cuvinte trebuie să știți pentru a vorbi o nouă limbă? Pentru a afla câte cuvinte trebuie să știți pentru a putea vorbi o a două limbă, cercetătorii au analizat cât de multe cuvinte sunt cunoscute în limba engleză de către nativi. S-a ajuns la concluzia că există în prezent aproximativ 171.146 de cuvinte utilizate în limba engleză, conform dicționarului englez, fără a mai vorbi 47 156 de cuvinte învechite, potrivit BBC. 
Concert Traffic Strings în Parcul Colțea din București În cadrul Festivalului Simfonii de Vară, sâmbătă 30 iunie 2018, incepând cu orele 20.00, în Parcul Colțea din București, Traffic Strings vă invită să audiați un program de muzică cultă românească.
Antoine Laurain vine la București la lansarea romanului "Pălăria Președintelui", marți, 26 iunie, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu Editura Humanitas Fiction și Institutul Francez din București vă așteaptă marți, 26 iunie, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bld. Regina Elisabeta nr.38). la o întâlnire cu scriitorul francez Antoine Laurain, prilejuită de lansarea romanului Pălăria Președintelui, câștigător al Premiilor Landerneau Découvertes și Relay des Voyageurs, recent apărut în limba română în traducerea lui Doru Mareș. La lansare vor participa, alături de Antoine Laurain, Marius Constantinescu și Mihaela Dedeoglu, jurnaliști culturali și Adina Dinitoiu, critic literar.
Expoziția de fluturi exotici vii la Muzeul Antipa De sâmbătă, 23 iunie 2018, fluturii exotici aterizează în capitala României, poposind la Muzeul Antipa. Expoziția de fluturi exotici vii, adăpostită de sera din grădina Muzeului, vă invită să admirați o serie de specii remarcabile de fluturi, printre care fluturele împărat (Morpho peleides), fluturele cap-de-bufniță de bananier (Caligo eurilochus) și fluturele coada-rândunicii-de-smaragd (Papilio palinurus).
7.500 Euro, premiu de la Comisia Europeană, într-un concurs în care se pot înscrie și tineri regizori din România Tinerii regizori din Uniunea Europeană, inclusiv din România, se pot întrece într-un concurs organizat de Comisia Europeană, premiul cel mare fiind un grant de 7.500 de euro, pentru realizarea unui film.
Opera din Budapesta a suspendat reprezentaţiile musicalului „Billy Elliot”, după ce un ziar apropiat guvernului a scris că spectacolul „incită la homosexualitate” Opera din Budapesta a suspendat 15 reprezentaţii ale musicalului „Billy Elliot”, după ce ziarul local Magyar Idök apropiat guvernului ungar a demarat o campanie care avertiza că tinerii care vor viziona spectacolul riscă să devină homosexuali, relatează AFP, citat de News.ro.
​Întâlnire cu Katherine Verdery la Muzeul Național al Literaturii Române Katherine Verdery autoarea volumului "Viața mea ca spioană", recent apărut in traducere la Editura Vremea, se va intâlni cu publicul român joi, 21 iunie, ora 19.00, la Muzeul Național al Literaturii Române. Dezbaterea pe marginea cărții va fi moderată de Vasile Ernu.
Bucharest Jazz Festival anunță lineup-ul ediției 2018 Artiști din Cuba, Brazilia, Statele Unite, Suedia, Norvegia, Germania, Republica Moldova, India și România cântă între 4 și 8 iulie pe scena celei de-a șaptea ediții a Bucharest Jazz Festival, în Piața George Enescu.
Outline Festival prezintă operele lui Brancuși pe pereții din București A inceput Outline Festival: 8 artiști de street art pictează 660 de metri pătrați pe mai multe clădiri din București. Pană pe 30 iulie Outline Festival iși propune să pună Bucureștiul pe harta marilor capitale ale lumii în ceea ce privește arta stradală.
Studiu: ​Cum am reacționa dacă am ști când și cum vom muri Noi și toată lumea pe care o cunoaștem vom muri într-o zi. Potrivit unor psihologi, acest adevăr neplăcut se ascunde constant în spatele minții noastre și, în cele din urmă, ne influențează în tot ceea ce facem, de la a alege să mergem la biserică, să mâncăm legume și să mergem la sala de sport până la a ne motiva să avem copii, să scriem cărti și să creăm companii, potrivit BBC. 
Lansare de carte: "Băiatul cel nou" de Tracy Chevalier - interpretarea în cheie modernă a tragediei "Othello" Editura Humanitas Fiction vă aşteaptă miercuri, 20 iunie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cişmigiu (Bld. Regina Elisabeta nr. 38) la lansarea bestsellerului internațional Băiatul cel nou de Tracy Chevalier, al cincilea volum al Proiectului Hogarth Shakespeare, recent apărut în limba română în traducerea lui Vali Florescu, interpretarea în cheie modernă a piesei Othello de William Shakespeare.
Expoziţia "Românii și Marele Război", inaugurată la National Army Museum din Londra La National Army Museum din Londra, unul dintre muzeele importante ale capitalei britanice, va avea loc în 20 iunie deschiderea expoziţiei foto-documentare "Românii și Marele Război", parte a seriei aniversare concepute și derulate de ICR Londra în anul 2018 împreună cu mai mulți parteneri români și britanici. Expoziţia, cu un concept grafic semnat de Radu Manelici, cuprinde 23 de panouri foto-text și uniforme militare ale Primului Război Mondial, la care se adaugă o proiecție cu un colaj de filme de epocă. Ea va rămâne deschisă până în 15 iulie.

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

15:49 BRD Bucharest Open: Irina Bara, eliminată în turul al doilea​

Top 5 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version