Testare coronavirus
Foto: Utrecht Robin/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Certificatul COVID la locul de muncă. Florin Cîțu spune că în coaliție s-a convenit ca angajații nevaccinați să poată fi testați gratuit timp de 45 de zile: ”Nu poți să susții nelimitat o astfel de cheltuială”

de G.S. HotNews.ro
Florin Cîțu a declarat că PNL nu poate fi de acord cu susținerea testării de către stat, pe termen nelimitat, pentru cei care nu se vaccinează, mai ales când scopul este limitarea pandemiei și există un vaccin gratuit. Președintele PNL afirmă că s-a agreat în coaliție ca testarea să fie suportată doar 45 de zile: ”Nu înțeleg de ce ne-am duce mai departe”.
Tulpina Omicron
Foto: Dreamstime.com

Un nou caz cu varianta Omicron a fost confirmat în România

de C.V. HotNews.ro
Un nou caz cu varianta OMICRON a virusului SARS-CoV-2 a fost confirmat în România, a anunțat joi Grupul de Comunicare Strategică. Este vorba despre un contact de familie cu una din persoanele infectate în Africa de Sud.
Test de saliva
Foto: Bruno Bebert / Bestimage / Profimedia Images

Lipsa testelor de salivă pentru elevi. Cîmpeanu: Fiecare inspectorat județean are circa jumătate din testele necesare pentru ziua de luni / Părinții, anunțați că nu mai există teste, după doar o săptămână de administrare

de I.R. HotNews.ro
​În a doua zi de administrare a testelor de salivă, ministrul Educației anunță că pentru ziua de luni, 13 decembrie, fiecare inspectorat școlar județean are aproximativ jumătate din numărul total de teste necesare și afirmă că „nu este interesat „în niciun fel de aspecte relative la firme furnizoare de teste/materiale medicale sau alte aspecte ce țin de organizarea licitației de către ONAC, și nici de aspecte ce țin de încheierea/executarea contractele semnate între IGSU și furnizori”.
Victor Babes
Foto: spitalulbabes.ro

Un discurs al lui Victor Babeș de acum 110 de ani despre ce trebuie să facă statul pentru a combate o pandemie / Cum ar fi arătat CNCAV-ul vremii în viziunea savantului bacteriolog

de DP HotNews.ro
Și atunci, la fel ca acum, oamenii protestau în privința intervenției statului în viața privată. ”Se naște deci întrebarea: în ce mod ar trebui să proceadă guvernele pentru a asigura sănătatea publică pe baza descoperirilor științelor sanitare moderne? Înainte de toate, măsurile de luat trebue să fie prevăzute prin măsuri legale, bazate pe rezultatele știintei și legea trebue să poarte garanția că va fi executată, căci de obicei, printre toate măsurile legale, cele ce privesc sănătatea publică sunt cele mai rău executate”, spunea Victor Babeș în 1911, într-un discurs numit ”Dispozitiunile legale în vederea combaterii boalelor infectioase”. El compara pandemia cu un război și solicita înființarea unui Comitet Superior. ”Ca și conducătorul suprem în timp de răsboiu, așa și conducătorul luptei sanitare trebue să aibă înainte de toate mâna liberă, trebue să dispună de mijloacele necesare și toata armata sanitară trebue să fie pusă la dispozițiunea sa", mai susținea savantul român.
Coronavirus in Romania
Foto: Daniel MIHAILESCU / AFP / Profimedia

Coronavirus în România - Date complete: 95% din cei morți de COVID în ultima zi nu erau vaccinați / Aproape 750 de bolnavi sunt în stare gravă la spital. Câți dintre ei sunt vaccinați

de C.V. HotNews.ro
Nu mai puțin de 1.032 cazuri noi de coronavirus au fost raportate în ultimele 24 de ore. În ultima zi au fost raportate 39.776 de teste efectuate - 13.740 teste RT-PCR și 26.036 teste rapide antigen - ceea ce înseamnă o rată de pozitivare de 2,59%, potrivit datelor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică. În ultima zi au fost 74 decese, dintre care 2 anterioare. Dintre cei morți de COVID, 70 erau nevaccinați.
Florin Roman
Foto: Facebook

Cum se apără ministrul Florin Roman de acuzația că ar fi plagiat: „E ultima mea intervenție pe acest subiect. Am lucruri mult mai importante de făcut”

de C.V. HotNews.ro
Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Florin Roman a ținut să răspundă, printr-o postare pe Facebook, la acuzațiile care i se aduc privind plagierea lucrării de masterat. Roman spune că „plagiat înseamnă să îți asumi parțial sau integral o lucrare științifică, ceea ce nu a făcut niciodată. Drept urmare, acuzația de plagiat la adresa mea este nefondată”.


Florin Citu
Foto: Guvernul Romaniei

Florin Cîțu, săgeți către ministrul Sănătății (PSD) pe marginea măsurilor de relaxare: „Am fost criticat în vară pentru măsurile de relaxare deși erau mai puține cazuri pe zi / Cei care ne criticau sunt acum foarte relaxați”

de C.V. HotNews.ro
Președintele PNL Florin Cîțu a lansat joi câteva săgeți la adresa lui Alexandru Rafila, ministrul Sănătății de la PSD, pe tema relaxărilor de măsuri anti-COVID pentru Sărbătorile de Iarnă. Cîțu a zis că își aduce aminte că a fost criticat când în vară au fost măsuri de relaxare, când erau mai puțin de câteva zeci de cazuri pe zi. „Astăzi vorbim de o mie de cazuri pe zi și vedem că se relaxează”, a spus Cîțu, precizând că unii care îl criticau în vară acum sunt foarte relaxați.
Hyperclinica Medlife Sibiu
Foto: MedLife

VIDEO Imagini de la lansarea Hyperclinicii MedLife Sibiu: 4 arii de excelență, 26 de specialități medicale pentru copii și adulți și peste 50 de medici

de HotNews.ro
MedLife a inaugurat marți, 7 decembrie, cea mai mare clinică medicală din Sibiu, care va pune la dispoziția pacienților 26 de specialități medicale, centre integrate de recuperare, diabetologie, medicina muncii, recoltare și un departament de imagistica și senologie.
Află secretele culinare și poveștile unor renumiți chefi români
Foto: Evensys
Articol susținut de Evensys

LIVEVIDEO Află secretele culinare și poveștile unor renumiți chefi români

de Smile Media
Te invităm într-o călătorie inedită în lumea gastronomiei, alături de chefs renumiți și bloggeri îndrăgiți. Timp de o zi, ți-am pregătit sesiuni de Live Demo care iți vor surprinde simțurile, dar și discuții captivante despre bucătăria românească, succes și motivație.
Webinar "Deloitte Technology Fast 50 EC"
Foto: Deloitte Romania
Webinar Deloitte

VIDEO Startup-urile locale de tehnologie recunoscute la nivel regional - care este rețeta succesului?

de Deloitte Romania
Care sunt poveștile companiilor românești recunoscute în cadrul competiției Deloitte Technology Fast 50 Europa Centrală și care au fost etapele definitorii în dezvoltarea lor? Care a fost impactul pandemiei de COVID-19 asupra companiilor și ecosistemului din industria de tehnologie la nivel local și regional? Răspunsul la aceste întrebări le putea afla umărind înregistrarea video a conferinței „Startup-urile locale de tehnologie recunoscute la nivel regional - care este rețeta succesului?”, organizată de Deloitte România și transmisă live pe www.hotnews.ro și pe conturile de Facebook ale Deloitte România și ale publicației Hotnews.ro.
Sebastian Nicolau, SIRIS și Codin Negovan, ING
Foto: ING Bank
Articol susținut de ING Bank

Variabile în business - Interviu cu Sebastian Nicolau, SIRIS: "Am pornit în 2009, în plină criză economică, o afacere în domeniul maselor plastice și a cauciucului." Cum s-a dezvoltat și a depășit două crize

de Smile Media
Sebastian Nicolau, administratorul companiei SIRIS Trading & Consulting, povestește cum a pus bazele afacerii sale în 2009, în plină criză economică. Deși începutul a fost provocator, compania a crescut într-un ritm susținut, iar astăzi este un furnizor important de soluții prietenoase cu mediul în industria prelucrătoare de mase plastice și cauciuc.
Mircea Bogdan Popescu
Foto: STOICA & Asociatii
Dosare Juridice - ÎCCJ

RIL admis - obligația instanței care soluționează cererea de suspendare provizorie a executării de a-și verifica propria competență

de Mircea Bogdan Popescu STOICA & Asociatii
În data de 6 decembrie 2021, Înalta Curte de Casație și Justiție - completul competent să judece recursul în interesul legii - a pronunțat Decizia nr. 27/06.12.2021. Conform minutei deciziei, instanța supremă a admis recursul în interesul legii (RIL) formulat de Colegiul de conducere al Curții de Apel București.
Conferința "Berea face cinste României" - ediția 2021
Foto: Asociatia Berarii Romaniei
Articol susținut de Asociația Berarii României

​VIDEO Paul Barnett - președintele ABR: România este a 8-a piață de bere din Europa / Adrian Câciu - ministrul Finanțelor: Teama de taxare să o aibă cei care greșesc față de economie, pentru ei va fi toleranță zero

de Narcis Anton Smile Media
Industria berii se află în al doilea an de pandemie, iar creșterea generalizată a prețurilor, restricțiile din HoReCa, criza sanitară și alți factori externi, au pus o presiune fără precedent pe tot acest lanț de producție și desfacere. În cadrul conferinței “Berea face cinste României”, organizată de către Asociația Berarii României, invitații au încercat să ofere o radiografie cât mai completă a industriei, dar și ce soluții trebuie găsite pentru a încuraja o industrie care este una dintre principalele contribuitoare la bugetul de stat.
Daniele Iacona
Foto: Schoenherr si Asociatii
Dosare Juridice - Energie​

Profilul noilor investitori italieni în sectorul energiei regenerabile din România și așteptările lor

de Daniele Iacona Schoenherr si Asociatii
Italia este al patrulea cel mai mare investitor străin în România, conform datelor publice privind ponderea în valoarea totală a investițiilor străine directe pentru anul trecut. Similar cu perioada 2012-2013, sectorul energiei regenerabile, și în special proiectele fotovoltaice, reprezintă una dintre zonele de interes pentru investitorii italieni. Ca și atunci, un număr important dintre clienții pe care îi asistăm în această perioadă în domeniul investițiilor și dezvoltărilor în regenerabile sunt companii italiene.
Student Consulting - Studiază în Olanda
Foto: Student Consulting
Articol susținut de Student Consulting

Student Consulting pune în legatură directă elevii de liceu cu universitățile de top din Olanda, printr-un eveniment online interactiv

de Smile Media
Miercuri, 8 Dec 2021 Actualitate | Educatie
Între 8 și 11 decembrie 2021, firma de consultanță educațională organizează a doua ediție a evenimentului Studiază în Olanda. Sute de liceeni interesați să studieze la facultate în străinătate vor avea șansa să discute LIVE cu reprezentanți ai universităților olandeze.
Fonduri fermieri
Foto: DreamsTime

​VIDEO. Fonduri europene de max. 100.000 Euro pentru tineri fermieri și pentru cei care au peste 40 de ani

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Fondurile europene pentru tineri fermieri vor crește de la maximum 70.000 de euro fiecare la 100.000 de euro, granturi de aceeași valoare urmând să fie disponibile și de românii care au peste 40 de ani și vor să se instaleze la sate și să dezvolte afaceri în agricultură, prin noua Politică Agricolă Comună (PAC) 2021-2027, a declarat, pentru HotNews.ro, europarlamentarul Daniel Buda, vicepreședinte al Comisiei pentru Agricultură din Parlamentul European.
Unitatea Medicală Mobilă MedLife oferă consultații gratuite pacienților din zonele rurale cu acces deficitar la servicii medicale
Foto: MedLife
#RoMâine

VIDEO Pentru un mâine mai bun: Unitatea Medicală Mobilă MedLife oferă consultații gratuite pacienților din zonele rurale cu acces deficitar la servicii medicale / Cum poți susține dezvoltarea rețelei de clinici mobile

de HotNews.ro
Miercuri, 8 Dec 2021 RoMaine MedLife
MedLife, prin intermediul platformei RoMâine, a demarat, în contextul valului 4 al pandemiei, un demers nou pe piața din România: Unitatea Mobilă MedLife s-a deplasat împreună cu personal medical specializat în zonele rurale pentru a oferi servicii medicale persoanelor vulnerabile, care nu pot ajunge la medic.
Icoană pe glajă, ''Maica Domnului Îndurerată'', oferită de părintele Arsenie Boca părintelui Ieronim Grovu de la Sâmbăta de Sus, purtând pe verso dedicația și semnătura lui Arsenie Boca
Foto: Artmark
Articol susținut de A10 by Artmark

17.000 de euro pentru icoana semnată de Arsenie Boca/ Licitație record pentru artă sacră

de HotNews.ro
Icoana pe glajă „Maica Domnului Îndurerată”, semnată de părintele Arsenie Boca, a fost adjudecată aseară, în cadrul Licitației de Artă Sacră, pentru 17.000 de euro, fiind cea mai disputată piesă a evenimentului. Peste 30 de pasionați de artă sacră și colecționari au fost interesați de piesa de colecție, oferind, timp de 15 minute, 49 de pași de licitație. Raritatea absolută, apărută în piața românească de artă, a avut un preț de pornire de doar 350 de euro.
George Mitea - blogger şi pasionat de vin
Foto: Captura YouTube

VIDEO INTERVIU George Mitea: „Dacă vorbim de vinuri românești, cred că 50 de lei pentru o sticlă e un preț care ne ferește de surprize neplăcute / Noțiunea de «vin scump» înseamnă cu totul altceva, pentru fiecare categorie de consumatori”

de Razvan Avram HotNews.ro
Miercuri, 8 Dec 2021 Drink Insider
Un dialog cu George Mitea - blogger și pasionat de vin, despre prețul vinului, în România. Am încercat să aflăm care este prețul sub care e riscant să cumpărăm vin îmbuteliat și prețul peste care, teoretic, nu mai putem avea surprize neplăcute, achiziționând o sticlă de vin. În dezbatere a intrat și definirea sintagmei «vinuri scumpe», de ce cumpără clienții aceste vinuri, dacă le consumă, le fac cadou, sau le colecționează.
Tech talks la Adobe România
Foto: Adobe România
Articol susținut de Adobe

Tech talks la Adobe România: schimburi de idei și o comunitate care se dezvoltă continuu

de Smile Media
Când vorbești despre echipe de programatori, printre cuvintele care-ți vin în minte sunt front-end, back-end, DevOps, Javascript, big data, infrastructură cloud și altele. Mai puțin: comunitate, povești, dezvoltare. Însă la Adobe România acestea se împletesc. Astfel, comunitățile tech fac parte din ADN-ul nostru: echipele discută, își împărtășesc ideile, proiectele, atât între membri acestora, cât și cu alți experți. Mai mult decât atât, evenimentele sunt deschise către cei care-și doresc să experimenteze mediul de lucru în Adobe, cultura companiei și felul în care echipele răspund provocărilor.
Direcția Generală de Impozite și Taxe Locale Sector 4 va implementa un nou sistem de plată
Foto: Direcția Generală de Impozite și Taxe Locale Sector 4

[P] Direcția Generală de Impozite și Taxe Locale Sector 4 va implementa un nou sistem de plată, ce va deveni funcțional din data de 1 ianuarie 2022

de Smile Media
Luni, 13 decembrie 2021, toate casieriile Direcției Generale de Impozite și Taxe Locale Sector 4 vor fi închise pentru implementarea noului sistem de plată ce va deveni funcțional din data de 1 ianuarie 2022.
Deșeuri arse
Foto: Ecopolis
Articol realizat în parteneriat cu Ecopolis

#AerArs deasupra Capitalei: Cum oprim fenomenul arderilor de deșeuri

de Oana Neneciu Ecopolis
Odată cu senzorii independenți de măsurare a calității aerului a devenit vizibil fenomenul arderilor ilegale de deșeuri. Acestea au loc atât în cadrul unor rețele infracționale, pe câmpuri, dar și în gospodării, unde oamenii ard diferite materiale pentru a se încălzi. Toxicitatea fumului este foarte ridicată, efectele pentru sănătate, pe măsură.
Dragos Tudorache
Foto: Agerpres

VIDEO Cum vrea UE să reglementeze Inteligența Artificială? Europarlamentarul Dragoș Tudorache la interviurile Hotnews.ro: Trebuie adaptată curricula școlară. Copiii să fie pregătiți pentru o piață a muncii schimbată / Cum poate ajunge AI să discrimineze

de Gabriel Bejan HotNews.ro
Miercuri, 8 Dec 2021 Actualitate | MEET Your MEP
Aplicațiile de Inteligență Artificială au fost împărțite în patru categorii de risc, de la cele care nu au niciun impact asupra vieții private, deci nu vor fi reglementate, până la cele cum ar fi sistemele de „scoring social” care sunt considerate inacceptabile în Uniunea Europeană, a declarat, în cadrul unei întâlniri online din seria HotNews.ro „Meet your MEP”, Dragoș Tudorache, președintele Comisiei privind Inteligența Artificială din Parlamentul European și raportor pentru AI Act.
Annalena Baerbock
Foto: Kay Nietfeld / AFP / Profimedia

Noul guvern german va continua linia lui Merkel în privința energiei nucleare în UE: „Nu este energie verde”

de S.J. HotNews.ro
Germania va continua să se opună intențiilor Franței de a clasifica energia nucleară ca „energie verde”, a declarat joi la Paris ministrul de externe Annalena Baerbock, potrivit dpa și Agerpres.
Victor Ponta, Liviu Dragnea, Sebastian Ghita, Viorel Hrebenciuc, Adrian Nastase si Ilie Sarbu
Foto: Colaj / Sursa foto: Agerpres
PERSPEKTIVA

Adrian Năstase și "fiul lui", Victor Ponta, reabilitați! O istorie cu pitici de grădină și Pitici pe creier

de Eugen Istodor HotNews.ro
Miercuri, 8 Dec 2021 Actualitate | PERSPEKTIVA
Adrian Năstase are la viața lui 2 condamnări. Una e pentru "Trofeul Calității". A luat bani, prin intermediari, pentru campania electorală. Donație "voluntară" pentru ȘEFU'. A doua condamnare a fost mai simplă. A fost prins cu pitici în grădina sa. Pitici luați dintr-o vizită din China. "Fi-su" politic, Victor Ponta, a copiat cărți pentru titlul de doctor universitar. Teza de doctorat a fost îndrumată de "ta-su" Adrian Năstase. Poveștile lor văzute de la distanță au rămas ca niște Pitici pe creier pentru contemporani.
Povestea lui Filip Cristian, puștiul care a ajuns milionar la 19 ani!
Foto: fanatik.ro

fanatik.ro: Povestea lui Filip Cristian, puștiul care a ajuns milionar la 19 ani/ "Visul meu este să devin primul trilionar"

de fanatik.ro
Acum 4 ani, în preajma Crăciunului, Filip Cristian mergea la colindat, împreună cu fratele său, pentru a strânge bani pentru un calculator. Acum, are 20 de ani și tocmai a cumpărat 16 calculatoare pentru clienții lui. În ultimii ani, viața lui s-a schimbat enorm: a devenit milionar în euro și mulți oameni de afaceri spun despre el că este un puști talentat în zona investițiilor de bursă. Secretul succesului său îl defineste simplu, în Revista Forbes, de luna aceasta: "Mi-am setat mereu targeturi foarte ridicate și muncesc în fiecare zi pentru a fi cât mai aproape de realizarea lor".
armata spionaj si economie in romania1945-1991
Foto: Hotnews

Armată, spionaj și economie în România (1945-1991). Ediție specială Giftbooks cu mesajul și autograful autorului!

de A.V. HotNews.ro
Luni, 22 Nov 2021 Actualitate | Cultură
Aceasta este poate cea mai spectaculoasă carte de pană acum a istoricului Petre Opriș. Când începi să analizezi industria din perioada comunistă, inevitabil trebuie să intri în zona spionajului industrial și a proiectelor militare. Spionajul, mai ales pe vremea lui Ceaușescu, a fost un element esențial al dezvoltării industriei românești. Și astfel începi să înțelegi cum luau Ceaușescu sau diverși ministri decizii. - Lucian Popescu, editor Contributors.ro
Ediție specială, exclusiv pentru GiftBooks, cartonată și cu mesaj din partea autorului și autograf! Număr limitat de exemplare!
Cum a ascuns regimul Ceaușescu numărul morților din explozia de la Livezeni
Foto: editiadedimineata.ro

editiadedimineata.ro: Cum a ascuns regimul Ceaușescu numărul morților din explozia de la Livezeni, unul dintre cele mai grave accidente din istoria mineritului românesc

de editiadedimineata.ro
Într-o zi de 29 noiembrie, din urmă cu 41 de ani, la întreprinderea minieră Livezeni două explozii succesive în subteran au dus la moartea a 53 de mineri, salvatori minieri și militari în termen care lucrau în mină (54, conform unor surse), iar alte 77 de persoane au fost grav rănite. Explozia din mina Livezeni, din anul 1980, este considerată cel mai cumplit accident produs în minele de cărbune din România în ultima jumătate de secol.
Joacă responsabil!
Foto: playresponsibly.ro
Joacă responsabil!

eSports nu mai sunt considerate jocuri de noroc în Franța

de playresponsibly.ro
Esports este o piață cu o creștere fulminantă. O creștere atât de rapidă încât ridică probleme semnificative prin faptul că nu există prevederi legale destinate reglementării acestora. Unele se costruiesc abia acum, din mers. Piața reclamă reguli clare și consecvente, pentru a defini aspectele legate de organizarea de turnee, dopaj, sponsorizări, acorduri de transmisie și angajamente ale sportivilor (adesea minori). Este nevoie de un cadru concret de sancționare, cu adevărat capabil să descurajeze comportamentele care încalcă regulile stabilite. În primul rând, însă, există un lucru de făcut: recunoașterea autonomiei eSports. Și asta se poate întâmpla cu intervenția statului, așa cum se întâmplă în Franța.
o istorie data naibii
Foto: Hotnews

O istorie dată naibii. 111 povești pe care ar fi trebuit să le afli la școală

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Oamenii din trecut au fost fix ca noi, așa că învață de la cei mai mari ratați și calcă pe urmele șmecherilor. Vezi cum e adusă la viață istoria în această colecție amuzantă, inteligentă, brutal de onestă si directă de evenimente care s-au petrecut cu mult înainte ca vreunul dintre noi să se fi născut.
omul care a rezolvat piata
Foto: Hotnews

Secretele celebrei Renaissance Capital: Omul care a rezolvat piața

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Povestea captivanta a lui Jim Simons, un matematician de clasa mondiala si fost spargator de coduri care a reusit sa fie mai tare decat piata. Cand Jim Simons a angajat fizicieni, matematicieni si informaticieni ca sa infiinteze un fond speculativ de investitii pe piata de capital, expertii l-au luat in deradere. Dar acesti oameni aveau sa ajunga sa se numere printre cei mai bogati din lume, adunand munti de date si construind algoritmi care urmau sa dezvaluie tiparele de evolutie ascunse in adancurile pietelor globale.
Un vlogger care face scufundari a rezolvat misterul disparitiei a doi adolescenti din Tennessee despre care nu se mai stia nimic de 21 de ani
Foto: Captura YouTube

Digi24: Un vlogger care făcea scufundări a rezolvat misterul dispariției unui cuplu de adolescenți, acum 21 de ani

de Redactia Digi24
Un vlogger care face scufundări a rezolvat misterul dispariției a doi adolescenți din Tennessee despre care nu se mai știa nimic de 21 de ani. El a descoperit mașina în care au fost văzuți ultima dată cei doi, pe fundul unui râu din zonă, relatează NBC News.
Kingsley Coman și Clement Lenglet
Foto: Profimedia Images via Digisport

Digisport: FOTO ”De ce?”. Indignare în Spania: cum a fost surprins Clement Lenglet după umilința trăită de Barcelona cu Bayern

de Digisport Digisport.ro
FC Barcelona a fost învinsă de Bayern Munchen cu 0-3 și a ratat, pentru prima dată în ultimii 21 de ani, calificarea dintr-o grupă de Champions League.
Malloch-Brown, Michelle Bachelet, Darren Walker
Foto: arhiva Daniel Apostol

Protejarea societății civile și a democrației

Cum liderii mondiali se adună virtual în perioada 9-10 decembrie pentru Summit-ul pentru democrație al președintelui american Joe Biden, aceștia ar trebui să își pună o întrebare simplă: ce putem face pentru a-i ajuta pe cei mai curajoși susținători ai democrației, precum protestatarii care își riscă propriile vieți în Sudan? De luni de zile, sute de mii de oameni au inundat străzile Sudanului, cerând un guvern responsabil și încetarea guvernării militare, în ciuda faptului că forțele de securitate sudaneze i-au întâmpinat cu gloanțe. Zeci de protestatari au murit.
mafia bombardierelor
Foto: Hotnews

Mafia bombardierelor

de Adrian Vasilache HotNews.ro
In Mafia bombardierelor, Malcolm Gladwell impleteste mai multe povesti — a unui olandez genial si computerul sau conceput in casa, a unor frati din centrul Alabamei, a unui psihopat britanic si a unor chimisti piromani de la Harvard —, pentru a analiza una dintre cele mai importante provocari morale din istoria americana moderna.
Vin Sarbatorile
Foto: USER UPLOADED

Sărbători în pandemie: 92% dintre români se pregătesc să petreacă Sărbătorile acasă, 48% și-au redus bugetul față de anul trecut

de DP HotNews.ro
Românii se pregătesc pentru al doilea an consecutiv să-și petreacă Sărbătorile în condiții de pandemie: mai mult acasă, decât în deplasări și cu bugete în scădere, rezultă dintr-un sondaj realizat de CEC Bank. Astfel, 92% dintre români spun că vor petrece sărbătorile acasă, cu familia, și doar 3,5% au planuri să plece în vacanță, în timp ce 4,6% plănuiesc ieșiri în oraș. Bugetul mediu pe care românii vor să-l cheltuie cu ocazia sărbătorilor – incluzând cadouri și masa de Crăciun, este 1.017 lei, în condițiile în care 29% dintre respondenți spun că vor cheltui sub 500 de lei și doar 4,13% își permit să cheltuie de sărbători mai mult de 3.000 de lei. 48% dintre respondenți spun că își vor reduce cheltuielile de sărbători față de anul trecut, iar la polul opus, doar 18% își permit să cheltuie mai mult decât anul trecut.
\sah online
Foto: Hotnews

Curs de sah online pentru copii

de redactia HotNews.ro
Sâmbătă, 25 Apr 2020 Sport | Alte sporturi
Invata sah online prin metoda fascinatiei cu "Profu' de Sah"
Curs rapid de sah pentru copii. Incepatori si avansati.
Cursurile pot fi organizate si in scoli si gradinite sau individual.
Cabinetul lui Olaf Scholz
Foto: Michael Kappeler / AFP / Profimedia

Prima acțiune pe plan extern a noului guvern german: Un „nu” ferm pentru Polonia în gestionarea crizei migranților de la granița cu Belarus

de S.J. HotNews.ro
Noul guvern german a subliniat joi că standardele legale privind respectarea drepturilor migranților trebuie respectate la granița Uniunii Europene cu Belarusul în contextul în care miniștrii de interne ai blocului comunitar se reunesc pentru a discuta măsuri de contracarare a atacului hibrid lansat de Minsk, relatează Reuters.
AstraZeneca
Foto: Paul ELLIS / AFP / Profimedia

Covid-19: Terapia cu anticorpi a AstraZeneca, autorizată în SUA pentru cei care nu reacționează bine la vaccinuri

de G.S. HotNews.ro
Autoritățile sanitare americane au autorizat miercuri administrarea de anticorpi de sinteză dezvoltați de AstraZeneca la anumite persoane care nu reacționează bine la vaccinuri din motive medicale, pentru a le proteja împotriva COVID-19 înainte de orice expunere la virus, relatează AFP, preluată de Agerpres.
Yusaku Maezawa a ajuns pe SSI
Foto: Captura YouTube

VIDEO Excentricul miliardar nipon Yusaku Maezawa și-a început șederea de 12 zile pe Stația Spațială Internațională. Pentru aventură a plătit în jur de 60 milioane dolari

de Vlad Barza HotNews.ro
Yusaku Maezawa, miliardarul fondator al brand-ului de haine Zozo, a ajuns cu bine la bordul Stației Spațiale Internaționale cu o rachetă Soyuz ce a fost lansată de la cosmodromul Baikonur. 12 zile va sta japonezul, împreună cu asistentul său Yozo Hirano și cu cosmonautul rus Alexander Misurkin. Rusia își anunță revenirea în turismul spațial și biletul plătit de japonez nu a fost deloc ieftin: undeva pe la 50-60 milioane dolari.
Abecedar de colorat
Foto: Hotnews
Recomandare prescolari

Abecedar de Colorat si Abecedar Poveste

de A.V. HotNews.ro
Abecedarul poveste reprezintă fericita întâlnire a textului izbutit cu imaginile atent elaborate și sugestive. Copiii vor adora cartea și datorită galeriei diverse de personaje simpatice și hazlii ce aduc o încărcătură proaspătă de culoare și dinamism.
Abecedarul de Colorat conține diversele activități distractive ce îi vor ajuta pe cei mici să se obișnuiască cu fiecare literă în parte, într-un format perfect adaptat copiilor ce îi va sprijini să-și dezvolte spiritul de atenție, creativitatea și inteligența.
Roland Garros
Foto: Hotnews

Turneul de la Roland Garros are un nou director - Un fost lider WTA îi ia locul lui Guy Forget

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Amelie Mauresmo, fost lider WTA și câștigătoare a două titluri de Grand Slam, a fost desemnată în funcția de director al turneului de la Roland Garros, a anunțat, joi, Federația Franceză de Tenis.
Intalnire Nicolae Ciuca-Natalia Gavrilita
Foto: Captura Guvern

​VIDEO Premierul Republicii Moldova, la București: O prioritate absolută este ca până în 2024 să realizăm interconectarea sistemelor energetice dintre România și Republica Moldova / Reducerea tarifelor de roaming - o altă prioritate

de Adrian Vasilache HotNews.ro
"Drumul spre Europa este în mod natural prin România și o prioritate absolută este ca până în 2024 să realizăm interconectarea sistemelor energetice dintre România și Republica Moldova", a declarat joi la București premierul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, după o întâlnire cu premierul Nicolae Ciucă. Implementarea proiectelor de infrastructură rutieră care să lege cele două țări și reducerea tarifelor de roaming sunt alte două priorități discutate, a spus premierul român.
Silvio Berlusconi la externarea din spital
Foto: Massimo Alberico / Shutterstock Editorial / Profimedia

Berlusconi anunță că vrea să fie președintele Italiei / Miliardarul nu pare descurajat de scandalul sexual ”Bunga bunga”, de problemele de sănătate și de vârsta înaintată

de G.S. HotNews.ro
Fără să fie descurajat de problemele de sănătate, de scandalurile sexuale și de vârsta înaintată, fostul premier italian Silvio Berlusconi își urmărește cu perseverență o promisiune pe care i-a făcut-o demult mamei sale: aceea că într-o zi va deveni președinte, transmite Reuters.
Vladimir Putin
Foto: Profimedia Images

Inegalitate extremă: Oligarhii ruși s-au îmbogățit spectaculos în 2021 în timp ce oamenii de rând n-au bani pentru sărbătorile de iarnă

de S.J. HotNews.ro
Averea totală a miliardarilor din Rusia a crescut cu 145 de miliarde de dolari până acum în 2021, un salt de 30% față de anul trecut, în contextul în care rușii de rând se confruntă cu una dintre cele mai severe crize inflaționiste din ultimii ani, relatează The Moscow Times.
Danezii s-au bucurat de revenirea la normalitate timp de 3 luni
Foto: Francis Joseph Dean-Deanpictures / Alamy / Profimedia Images

„Revenirea la normalitate” a durat 3 luni în Danemarca / Noile restricții anunțate de guvern

de S.J. HotNews.ro
Guvernul danez a decis ca elevii de până în clasa a X-a să treacă la învățământul online în zilele rămase până la Crăciun și a ordonat cluburilor de noapte, barurilor și restaurantelor să se închidă la miezul nopții pentru a contracara creșterea numărului de infecții cu coronavirusul, relatează Bloomberg.
Novak Djokovic
Foto: Marco Alpozzi / LaPresse / Profimedia

Novak Djokovic nu va beneficia de tratament preferențial pentru a participa la Australian Open

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Novak Djokovic, ​liderul clasamentului ATP nu va beneficia de vreun tratament preferențial în vederea participării la Australian Open, a asigurat premierul Scott Morrison, potrivit skynews.com.au.
Florin Roman
Foto: Guvern

USR cere demiterea lui Florin Roman pentru plagiat și pentru că ar fi mințit că a scris o carte / Cioloș: ”Circulă o vorbă prin târg că PNL e un PSD mai puțin descurcăreț”

de G.S. HotNews.ro
USR cere demiterea ”de urgență” a ministrului digitalizarii, Florin Roman, acuzat că și-a plagiat lucrarea de masterat și că a mințit că a scris o carte.
Mirel Radoi
Foto: Paul ELLIS / AFP / Profimedia

Mirel Rădoi, mesaj pentru jucători la despărțirea de echipa națională

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Mirel Rădoi a părăsit banca echipei naționale de fotbal a României, după ce nu a reușit să termine pe locul de baraj în Grupa J a preliminariilor Campionatului Mondial 2022. Ajuns la finalul mandatului, fostul internațional a dorit să transmită o scrisoare deschisă, prin intermediul FRF, în care le cere jucătorilor să aibă încredere în ei și să nu lase pe nimeni să le spună că nu au valoare.
Mircea Morariu
Foto: Arhiva personala

Cronică de teatru. O lume în care toți umblă cu cioara vopsită

de Mircea Morariu Contributors.ro
La data de 21 mai 1943, marele poet și important gazetar Tudor Arghezi publica o tabletă intitulată Caragialismul. Citez aici din ea doar câteva fragmente. “De la un timp, s-a introdus în vocabular cioară vopsită care indică în politică și relații spiritul diplomatic cu pungășie, două valori pentru analiza populară egale. E fostul șahăr-mahăr dintr-un limbaj mai vechi, echilibrul pe două luntri sau frăția cu dracul până la trecerea punții, formule relevând de momentele istorice și de un optimism tradițional”.
Angela Merkel
Foto: Odd ANDERSEN / AFP / Profimedia

Moștenirea lui Merkel pentru Germania în 5 grafice: De la „omul bolnav al Europei” la motorul economic al UE (și problemele)

de S.J. HotNews.ro
Pare aproape greu de crezut acum că Germania, cea mai mare și de succes economie din Europa, era cunoscută drept „bolnavul Europei” la sfârșitul anilor 1990 și începutul anilor 2000. Economia germană a cunoscut o creștere constantă sub conducerea Angelei Merkel, cancelarul conservator care a fost timp de 16 ani cel mai puternic om al țării și, adesea, al Uniunii Europene, scrie CNBC.
Joe Biden
Foto: Shutterstock Editorial / Profimedia Images

Joe Biden are joi consultări cu liderii celor 9 țări din Grupul de la București

de G.S. HotNews.ro
Președintele american Joe Biden va avea joi consultări cu nouă țări est-europene membre ale NATO despre convorbirea pe care a avut-o cu președintele rus Vladimir Putin și despre temerile legate de o invazie în Ucraina, a anunțat miercuri Casa Albă, potrivit AFP.
UPDATE 11.44 Președintele Klaus Iohannis participă la Summitul Democrației (Summit for Democracy), organizat de Președintele Statelor Unite ale Americii, Joseph R. Biden, în sistem videoconferință, precizează joi Cotroceniul.
Carrie si Boris Johnson
Foto: Alessandro Serrano'/AGF / Shutterstock Editorial / Profimedia

Boris Johnson a anunță că a devenit din nou tată. Este al șaptelea copil al premierului britanic

de G.S. HotNews.ro
Premierul britanic Boris Johnson și soția sa Carrie au anunțat joi nașterea celui de-al doilea copil al lor, o fetiță, informează Sky News.
Tom Brady
Foto: Captura Instagram

Sports Illustrated: Tom Brady a fost desemnat sportivul anului pentru a doua oară în carieră

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Tom Brady, ​jucător de fotbal american la echipa Tampa Bay Buccaneers, a fost desemnat, pentru a doua oară în carieră, sportivul anului de revista Sports Illustrated, distincție acordată din 1954.
JO Beijing 2022
Foto: GK Images / Alamy / Alamy / Profimedia

JO 2022 Beijing: Franța nu se va alia boicotului diplomatic

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Jean-Michel Blanquer, ministrul francez al Educației și Sporturilor, a afirmat, joi, că Franța nu va boicota diplomatic Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing din 2022, contrar deciziei Statelor Unite, Canadei, Australiei și Marii Britanii, informează AFP.
Florin Andrei
Foto: facebook

În aprilie 2022 este posibil să vedem inflația din nou la 8%, după ce expiră pachetul de sprijin la energie. Anul viitor, ROBOR la 3 luni poate depăși 3% - economist

de F.B. HotNews.ro
Avem un pachet de sprijin al consumatorilor vulnerabili în ceea ce privește prețurile la energie: gaze și electricitate, spune Florin Andrei, macroeconomist, profesor asociat ASE, fost secretar de stat Ministerul de Finanțe. „Nu știm încă care va fi impactul în temperarea inflației. Foarte probabil vom vedea o temperare a inflației în următoarele luni, până în aprilie când expiră acest pachet de sprijin, însă în aprilie este la fel de probabil să vedem inflația din nou la 8% sau poate peste”, a spus el, în cadrul unei conferințe Oxygen Events.
Armata americana
Foto: Wikimedia Commons - The U.S. Army

SUA și-au încheiat oficial misiunea de luptă în Irak, înainte de termenul oficial

de S.J. HotNews.ro
Consilierul pentru securitate națională a anunțat joi că forțele armate ale Statelor Unite și-au încheiat misiunea de luptă în țară, o mutare care va transfera toate trupele rămase în roluri de antrenare și consiliere, relatează Reuters.
Allview
Foto: Allview

Compania care deține brand-ul Allview va vinde și mașini electrice

de Vlad Barza HotNews.ro
Visual Fan SA, compania ce deține brand-ul Allview, anunță intrarea pe o nouă piață, cea a mașinilor electrice. Demararea acestui proiect se va realiza prin deschiderea unei companii noi, ce va avea ca obiect de activitate principal distribuția de mașini electrice – Visual EV S.R.L. și al cărei capital este deținut în proporție de 95% de către Visual Fan S.A. Primul model va fi prezentat la jumătatea acestei luni.
Coronavirus Romania
Foto: Geopix / Alamy / Alamy / Profimedia

Starea de alertă se prelungește cu încă 30 de zile, de astăzi. Noile măsuri care intră în vigoare: Fără carantină de noapte pentru nevaccinați, acces în mall sau la restaurant și cu test COVID, liber la petreceri de Crăciun și Revelion

de Redactia HotNews.ro
Starea de alertă în România este prelungită cu încă 30 de zile, începând de astăzi, când intră în vigoare noi măsuri de relaxare a unor restricții: eliminarea carantinei pe timpul nopții pentru persoanele nevaccinate împotriva COVID, permiterea accesului în hoteluri, restaurante, mall-uri sau săli de sport și celor care fac test rapid sau RT-PCR, obligativitatea purtării măștii în aer liber doar în zonele aglomerate. Barurile, cluburile și discotecile rămân închise și sunt interzise în continuare evenimentele private, precum nunți sau botezuri.
Constructii locuinte
Foto: Hotnews

Bugetul Noua casă a fost epuizat de o lună/ Guvernul va aloca 5 miliarde lei pentru Agro IMM Invest în 2022

de F.B. HotNews.ro
Fără Noua casă, piața imobiliară consider că ar avea probleme foarte mari, a declarat Cristian Cosmin, director general adjunct la FNGCIMM, într-o conferință organizată de Oxygen Events. „A avut anul acest un buget de 1,5 miliarde. A fost epuizat cam de o lună”, a spus el.
Taylor Swift
Foto: Flickr

Forbes: Taylor Swift, Rihana și Beyoncé, printre cele mai puternice femei din lume în 2021 / Surpriza de pe locul 1 după retragerea Angelei Merkel

de S.J. HotNews.ro
11:50 Magazin
Revista americană Forbes, care dezvăluie de 18 ani lista anuală a celor mai puternice 100 de femei din lume, a inclus și câteva artiste: Rihanna (locul 68), Beyoncé (76) și Taylor Swift (78), dar și pe regizoarea Ava DuVernay (80), actrița Reese Witherspoon (74) și prezentatoarea vedetă Oprah Winfrey (23), relatează Billboard și News.ro.
Autostrada A3 Comarnic - Brasov (Rasnov)
Foto: Hotnews

Proiectarea autostrăzii Ploiești - Comarnic - Brașov este blocată, acuză Cătălin Drulă: „Cât am fost la minister, contractorii erau ținuți din scurt. Acum consultantul își face de cap”

de C.V. HotNews.ro
Contractul de proiectare a Autostrăzii A3 pe Valea Prahovei și până la Brașov este blocat, acuză fostul ministru al Transporturilor Cătălin Drulă. „De 3 luni nu se mai întâmplă nimic pe acest proiect, pentru care am semnat contractul de proiectare în februarie”, spune Drulă care amintește că deja trebuia să fie aprobat și bătut în cuie traseul autostrăzii, lucru ce nu s-a întâmplat încă.
Roamingul ramane inca 10 ani in UE
Foto: Dreamstime

Acord în UE pentru prelungirea cu încă 10 ani a roaming-ului gratuit / Acordul este valabil și în 3 țări din afara Uniunii

de G.S. HotNews.ro
Statele membre și negociatorii Parlamentului European au anunțat că au ajuns în noaptea de miercuri spre joi la un acord pentru a prelungi cu zece ani, până în 2032, eliminarea tarifelor de roaming pentru comunicațiile mobile între țările UE, transmite AFP.
Nicu Stefanuta, europarlamentar
Foto: Facebook

Eurodeputatul USR Nicu Ștefănuță a fost numit raportor general pentru bugetul UE

de S.J. HotNews.ro
Europarlamentarul USR (Renew Europe) Nicu Ștefănuță a fost numit ieri, 08 decembrie, raportorul general din partea Parlamentului European pentru bugetul Uniunii Europene pe anul 2023.
Simona Halep
Foto: Rob Prange / Shutterstock Editorial / Profimedia

Simona Halep a confirmat prezența la un turneu important pe zgură

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Simona Halep, locul 20 în ierarhia mondială, a confirmat că va participa pentru prima oară la turneul de la Charleston (SUA), competiție de categorie "WTA 500" care va avea loc în perioada 2-10 aprilie.
JO Beijing 2022
Foto: GK Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Reacția Chinei după ce SUA, Marea Britanie și Australia au anunțat că vor boicota diplomatic Olimpiada: ”Vor trebui să plătească prețul pentru acțiunile lor”

de G.S. HotNews.ro
Australia, Marea Britanie și Statele Unite vor plăti un preț pentru "acțiunile lor greșite" după ce au decis să nu trimită delegații guvernamentale la Jocurile Olimpice de iarnă din februarie de la Beijing, a transmis joi ministerul chinez de externe, potrivit Reuters.
Nicușor Dan
Foto: PMB

Nicușor Dan spune că s-a vaccinat anti-COVID

de Redactia HotNews.ro
Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, spune că a făcut prima doză de vaccin anti-COVID. El a fost criticat în spațiul public pentru că amână momentul vaccinării, spunând în mai multe rânduri că a trecut prin boală și că va face vaccinul când îi va recomanda medicul.
Alergie
Foto: Dreamstime.com

Semnal de alarmă tras de medici: Un sfert din populația României suferă de o formă de alergie / Cât de afectați sunt copiii

de Redactia HotNews.ro
Un sfert din populația României suferă de o formă de alergie, iar incidența bolilor alergice este în creștere, la fel ca în toate țările europene, avertizează reprezentanții Societății Române de Alergologie și Imunologie Clinică.
Camila
Foto: ImageSource / Profimedia Images

Zeci de cămile au fost descalificate de la un concurs de frumusețe fiindcă au fost injectate cu botox

de S.J. HotNews.ro
10:26 Magazin
Peste 40 de cămile din Arabia Saudită au fost descalificate de la un concurs de frumusețe după ce judecătorii au descoperit că crescătorii lor le-au injectat fețele cu Botox pentru a le face mai atrăgătoare, relatează Insider.
Logo Amazon
Foto: Andreistanescu | Dreamstime.com

Amazon a fost amendată în Italia cu 1,13 miliarde euro

de Vlad Barza HotNews.ro
Amazon a fost amendată cu 1,13 miliarde euro de autoritatea italiană din domeniul concurenței, pentru abuz de poziție dominantă în piață. În motivarea deciziei, autoritatea spune că prin practicile sale, gigantul american a afectat companiile concurente în domeniul serviciilor de logistică din e-commerce, scrie Reuters.
Marcel Ciolacu si Florin Citu
Foto: AGERPRES

PSD va da prefectul Bucureștiului. Cum s-au împărțit posturile în Coaliție

de D.D. HotNews.ro
Miercuri, 8 Dec 2021 Actualitate | Politic
PSD, PNL și UDMR și-au împărțit posturile de prefecți, cel de la București revenind social-democraților. „​Acolo unde este președinte de Consiliu Județean va fi si un prefect de la același partid. Pot să existe una sau două excepții. La București va fi prefect de la PSD”, a declarat la finalul ședinței Coaliției președintele PNL, Florin Cîțu.
Putin
Foto: Profimedia Images via Digi24

Putin: Pentru Rusia, intrarea Ucrainei în NATO e inadmisibilă. Ar fi criminal să nu reacționăm

de Redactia HotNews.ro
Miercuri, 8 Dec 2021 Actualitate | Internațional
Rusia are o politică externă pașnică, dar ea trebuie să-și garanteze securitatea, a afirmat miercuri președintele rus Vladimir Putin, făcând aluzie la o eventuală aderare la NATO a Ucrainei, declarația sa intervenind la o zi după întrevederea online cu omologul său american Joe Biden în contextul tensiunilor între Moscova și Ucraina, țară sprijinită de NATO, relatează AFP și EFE.
Fumezi? Nu, multumesc.
Foto: Dreamstime

”Generația nefumătoare”. Noua Zeelandă va introduce o interdicție pe viață la achiziția de țigări pentru cei sub 14 ani

de G.S. HotNews.ro
Noua Zeelandă intenționează să interzică tinerilor să cumpere țigări în timpul întregii lor vieți viitoare, în cadrul unuia dintre cele mai dure pachete de măsuri de combatere a industriei tutunului din lume, argumentând că alte eforturi de combatere a fumatului durează prea mult, transmite Reuters.
Florin Roman
Foto: Guvern

Libertatea: Ministrul Florin Roman a trimis ziarului 10 pagini din lucrarea de master, care sunt 100% copiate

de G.S. HotNews.ro
Ministrul digitalizării, Florin Roman, și-a plagiat disertația de master susținută la Facultatea de Psihologie a Universității Titu Maiorescu, în 2012, scrie Libertatea.
Calea Serban Voda 39
Foto: Hotnews

București: Instanța a anulat autorizația de construire pentru blocul din Șerban Vodă 39 care avea pe hârtie 6 etaje, iar în realitate 8

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Tribunalul București a anulat autorizația de construire pentru blocul de pe Calea Șerban Vodă nr. 39 care a obținut autorizație de construire pentru 6 etaje, dar s-au construit 8, pe motiv că ultimele 4 etaje sunt duplexuri și se consideră un duplex drept un etaj. Procesul a fost intentat de vecinii care s-au trezit cu ditamai blocul la fereastră. Decizia poate fi atacată cu recurs. HotNews.ro a prezentat cazul în 2019.
Instagram
Foto: M A Soliman, Dreamstime.com

Instagram va permite în 2022 user-ilor să vadă postările în ordine invers cronologică

de Vlad Barza HotNews.ro
​Instagram a anunțat, prin vocea șefului său, Adam Mosseri, că din 2022 va fi introdusă opțiunea de a vedea postările în ordine invers cronologică și nu doar în funcție de cum le aranjează algoritmii rețelei. Mosseri a fost audiat în Congresul SUA în legătură cu efectele pe care Instagram le are supra sănătății mentale a adolescenților, iar compania a promis o serie de lucruri, ca răspuns la acuzațiile ce i se aduc.
Tarile cu cei mai multi jurnalisti arestati
Foto: CPJ.com

Numărul jurnaliștilor încarcerați în toată lumea a atins un nivel record anul acesta / Cel puțin 24 au fost uciși pentru că și-au făcut meseria - raport

de G.S. HotNews.ro
Numărul jurnaliștilor din întreaga lume care se află în spatele gratiilor a atins un nivel record la nivel mondial în 2021, potrivit unui nou raport al organizației ”Committee to Protect Journalists” (CPJ), care precizează că 293 de reporteri erau încarcerați la 1 decembrie anul acesta, transmite Reuters.
Alexandru Rafila
Foto: Guvern

VIDEO Măsurile de relaxare în România, adoptate de guvern. Rafila: Sunt mulți care fac paralele cu relaxarea restricțiilor din cursul verii / Anunță o campanie pentru "comportament preventiv"

de Redactia HotNews.ro
Miercuri, 8 Dec 2021 Actualitate | Esențial
Guvernul a adoptat miercuri hotărârea cu noile măsuri de relaxare care urmează să intre în vigoare în România. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, spune că măsurile au fost luate pentru că în România trendul cazurilor COVID-19 este descendent: "Sunt mulți care fac paralele cu măsurile de relaxare din cursul verii. Noi nu o să facem niciodată acest lucru, să luăm măsuri de relaxare pe trend crescător".
Tanczos Barna
Foto: Agerpres

Ministrul Mediului anunță posibile majorări de taxe: În continuare sunt mai multe mașini second hand înmatriculate în România decât mașini noi

de I.B. HotNews.ro
Miercuri, 8 Dec 2021 Revista Presei | Radio TV
Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a afirmat miercuri seară, la B1 TV, că în pofida "efortul uriaș" din punct de vedere financiar făcut de statul român prin implementarea programelor Rabla Clasic și Rabla Plus, în România numărul mașinilor vechi nou înmatriculate este mai mare decât cel al autoturismelor noi. Comisia Europeană a impus României să scoată din circulație, până în 2026, un sfert de milion de autovehicule vechi și poluante, în acest context ministrul avansând ca soluție majorarea unor taxe existente deja, potrivit News.ro.
Dacia Spring, doar o stea la testele EuroNCAP
Foto: EuroNCAP

​VIDEO Dacia Spring a obținut doar o stea la testele de impact EuroNCAP

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 8 Dec 2021 Economie | Auto
Dacia Spring, primul model electric al mărcii, a primit doar o stea din cinci la cunoscutele teste EuroNCAP. Organizația critică dur compania pentru că a pus în vânzare o mașină care pune ocupanții în pericol și spune că modul în care s-a comportat mașina în testele de impact este problematic, putând apărea răniri grave. De precizat că EuroNCAP a testat acum și noul Renault Zoe, mașină electrică ce a primit zero (0) stele.
Carambol cu masini pe pasajul Niciolae Grigorescu
Foto: Captura Digi 24

​Accident în Capitală pe pasajul Nicolae Grigorescu: Carambol cu 20 de mașini din cauza poleiului de pe carosabil

de C.V. HotNews.ro
Traficul rutier a fost restricționat în Capitală după ce 20 de mașini s-au ciocnit pe pasajul Nicolae Grigorescu. Din primele informații, accidentul nu s-a soldat cu victime. Șoferii circulau în coloană, așa că nu aveau viteză foarte mare.
Mircea Lucescu
Foto: Ukrinform / Shutterstock Editorial / Profimedia

Explicațiile lui Mircea Lucescu după ce Dinamo Kiev a obținut un singur punct în grupele Champions League

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Mircea Lucescu nu a reușit să îi dea o mână de ajutor Barcelonei: Dinamo Kiev a pierdut pe terenul Benficăi Lisabona, scor 2-0, și a terminat pe ultima poziție în Grupa E din Champions League, cu un singur punct. După meci, antrenorul român s-a declarat mulțumit de evoluția echipei sale, nu însă și de rezultatele înregistrate.
Irinel Popescu
Foto: Agerpres

Medicul Irinel Popescu reacționează după ce a fost trimis în judecată de DNA: O înscenare pusă la punct extrem de minuțios / Nu am promis, oferit sau dat bani pentru a obține soluții favorabile

de D.D. HotNews.ro
Miercuri, 8 Dec 2021 Actualitate | Esențial
Medicul Irinel Popescu susține că dosarul în care a fost trimis în judecată de DNA este „o încenare pusă la punct extrem de minuțios” de reprezentanții instituției, susținând că nu a promis sau a dat bani pentru a obține soluții favorabile din partea organelor de urmărire penală.
Lira turceasca se tot prabuseste
Foto: Freepik

WSJ: De ce lira turcească cade precum o stâncă?

de I.B. HotNews.ro
În timp ce guvernul încheie acorduri cu țările din Golf pentru a putea ridica în picioare lira turcească, care pierde din valoare, situația economiei turce continuă să fie sub lupa presei străine.
Champions League
Foto: Uefa.com

Champions League: După 21 de ani, FC Barcelona nu trece de faza grupelor (0-3 vs Bayern Munchen) - Lista echipelor calificate în optimi

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Bayern Munchen nu a avut milă de FC Barcelona: campioana Germaniei a surclasat din nou formația catalană, scor 3-0, și trupa lui Xavi Hernandez va continua în Europa League. Tot în Grupa E, Benfica Lisabona a trecut de Dinamo Kiev, formația antrenată de Mircea Lucescu, și s-a calificat în optimile Champions League.
Dr. Florin Rosu
Foto: AGERPRES

Medic din prima linie COVID: Tulpina Omicron, transmisibilitate mult mai mare decât Delta, virulență mult mai mică. Ar putea fi începutul sfârșitului pandemiei

de Redactia HotNews.ro
Miercuri, 8 Dec 2021 Actualitate | Coronavirus
Managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, medicul ATI Florin Roșu, vorbește de "începutul sfârșitului pandemiei de COVID", în condițiile în care datele științifice de până acum arată că tulpina Omicron are transmisibilitate mult mai mare decât Delta, însă virulența ar fi mult mai mică. Procesul va fi însă unul de durată.
Certificatul verde covid-dezbatere europarlamentri
Foto: Dreamstime.com

​​VIDEO. Europarlamentari români despre certificatul verde COVID: Totul a ajuns într-o logică de sectă/ Propaganda rusă infectează mințile părinților și bunicilor noștri

Europarlamentarul PSD (S&D) Dragoș Benea, vicepreședinte al Comisiei de Dezvoltare Regională din Parlamentul European, a declarat, într-o dezbatere video MeetYourMEP, pe HotNews, că dezbaterea în jurul certificatului verde COVID „a ajuns acum într-o logică de sectă - dacă certificatul verde e pretextul pentru a fi excomunicat, discriminat, tratat ca cetățean de mâna a doua”, el considerând că vaccinarea trebuie să rămână „un act de voință personală”. În replică, europarlamentarul USR (RE) Nicolae Ștefănuță, membru al Comisiei de Sănătate Publică din Parlamentul European, a acuzat „propaganda rusă” pentru dezbinarea din societatea românească și a spus că decidenții politici trebuie să fie „de partea științei și, dacă vaccinurile și boosterurile reduc incidența virusului semnificativ, păi aceea este calea acum”.
Testare RT-PCR
Foto: Hotnews

​DOCUMENT Cele 132 de laboratoare autorizate care vor putea emite de joi rezultate la testarea Covid-19 cu validare rapidă / Rețeaua va fi extinsă la nivelul farmaciilor și medicilor de familie

de V.M. HotNews.ro
Ministerul Sănătății și Departamentul pentru Situații de Urgență anunță că începând de joi, 9 decembrie, un număr de 132 de laboratoare autorizate vor putea emite, la nivel național, rezultate la testarea Covid-19 cu validare rapidă. Până la finalul lunii, spun autoritățile, rețeaua centrelor care vor putea emite rezultate cu validare rapidă va fi extinsă la nivelul farmaciilor și medicilor de familie.
Reprezentare artistica a planetei b Centauri (AB)
Foto: European Southern Observatory / L. Calcada

Science Report: Un „super-Jupiter” extraterestru a spulberat toate preconcepțiile legate de locul unde pot exista planete

de S.J. HotNews.ro
Miercuri, 8 Dec 2021 Science - Spatiul
Una dintre cele mai mari planete observate vreodată orbitează la o distanță enormă două stele cu o masă combinată de până la 10 ori mai mare decât cea a soarelui nostru, familia cosmică extremă spulberând toate supozițiile cu privire la locurile în care planetele pot exista, relatează Reuters.
Max Goldstein, autorul atentatului
Foto: Facebook

8 decembrie 1920: Primul atentat cu bombă din România

de I.B. HotNews.ro
În ziua de 8 decembrie 1920 a avut loc primul atac cu bombă pe teritoriul țării noastre. Actul a fost pus la cale de o celulă radicală comunistă, condusă de Max Goldstein, Saul Osias și Leon Lichtblau. Aceștia au instalat o bombă artizanală în Senatul României, care în urma exploziei, i-a ucis pe Ministrul de justiție, Dimitrie Greceanu (decedat la spital), pe episcopul greco-catolic Demetriu Radu și pe parlamentarul Spirea Gheorghiu (decedat la spital).
Scanarea unui certificat digital covid
Foto: dpa picture alliance / Alamy / Alamy / Profimedia

Ce presupune testarea anti-COVID inclusă în certificatul verde: Alexandru Rafila, despre cazuri concrete - acces la sala de sport sau la hotel

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Miercuri, 8 Dec 2021 Actualitate | Esențial
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat miercuri eliminarea unei discriminări care a existat până acum la accesul pe baza certificatului digital, respectiv faptul că acesta va include și dovada unui test negativ, nu doar faptul că ești vaccinat ori trecut prin boală. Măsura presupune ca testul să fie făcut în locuri conectate la sistemul informatic național, astfel încât rezultatele negative să se regăsească în baza de date. Vezi ce a răspuns Rafila întrebat de cîte ori va trebui să prezinte cineva certificatul cu test negativ la sala de sport sau la hotel în vacanță.
Fonduri ue pentru fermieri
Foto: Dreamstime.com

VIDEO Noile fonduri UE pentru fermieri și dezvoltarea satelor. Întâlnirea online cu Daniel Buda, vicepreședintele Comisiei de agricultură din Parlamentul European, s-a încheiat (update)

de CZ HotNews.ro
Spune-ți părerea în chestionarul online din articol: în comparație cu perioada 2007-2020, crezi că românii vor putea beneficia mai mult sau mai puțin de noile fonduri UE pentru agricultură și dezvoltare a satelor (2021-2027)? Adresează-i întrebări și europarlamentarului român Daniel Buda, vicepreședinte al Comisiei de agricultură din Parlamentul European, care va fi prezent LIVE, online-video, pe pagina de Facebook a HotNews, miercuri, 8 decembrie, orele 12.30- 13.30, să ofere răspunsuri.Alte titluri din Actualitate:

Verdict final în procesul pentru comoara de 1,1 milioane de bitcoini și identitatea lui Satoshi / Ce sumă va trebui să plătească bărbatul care spune că a creat criptomoneda
41 de ani de la asasinarea lui John Lennon: De ce l-a ucis cu sânge rece un creștin născut din nou pe cel mai iubit Beatles? Filmul complet al evenimentelor
Hotelul-simbol al Bucureștiului își schimbă numele. Noua identitate pe care Intercontinental o va primi la 1 ianuarie
UPDATE Miliardarul israelian Beny Steinmetz, condamnat definitiv în dosarul ”Ferma Băneasa”, reținut pe aeroportul din Atena / Ce spune ministerul român al Justiției


ECONOMIE

City Insurance
Foto: AGERPRES

​Lista păgubiților și clienților City Insurance: Peste 191.000 de dosare deschise, printre care și Ministere, Servicii de Ambulanță, SPP ori CNAIR / Fostul lider RCA are peste 3,13 milioane de polițe în vigoare

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) a publicat miercuri lista creditorilor de asigurări ale căror creanțe au rezultat din evidențele transmise de City Insurance, fostul lider RCA intrat în procedură de faliment. Datele publicate arată că momentan sunt deschise peste 191.000 de dosare (în care se solicită despăgubiri ori sume asigurate), inclusiv din partea unor Ministere, Servicii publice de Ambulanță, SPP ori CNAIR. Pe de altă parte, sunt în vigoare peste 3,13 milioane de polițe de asigurare la acest asigurător.
Lemne de foc
Foto: DreamsTime

​TVA 5% pentru livrarea lemnelor de foc. Legea a fost promulgată de Iohannis

de F.B. HotNews.ro
Miercuri, 8 Dec 2021 Economie | Finanțe & Bănci
Livrările de lemn de foc, sub formă de trunchiuri, butuci, vreascuri, ramuri sau sub forme similare, realizate către persoane juridice sau alte entități, indiferent de forma juridică de organizare a acestora, inclusiv școli, spitale, dispensare medicale și unități de asistență socială, vor avea o cotă redusă de TVA de 5%, conform legii promulgate de președintele Klaus Iohannis.


SPORT

Shuai Peng
Foto: MONIKA GRAFF / UPI / Profimedia

Care ar fi situația reală a lui Shuai Peng din China - Detalii îngrijorătoare

de A.I. HotNews.ro
Miercuri, 8 Dec 2021 Sport | Tenis
Teng Biao, expert în drepturile omului, a avut o intervenție la CNN în care a explicat care ar fi în realitate situația în care se găsește Shuai Peng. Disidentul chinez vine cu detalii îngrijorătoare despre jucătoarea de tenis despre care nu se mai știe mare lucru în ultima perioadă.


0-100.hotnews.ro

Peugeot e208
Foto: Peugeot

Peugeot va vinde în Europa doar mașini electrice după 2030

de Vlad Barza HotNews.ro
Marți, 7 Dec 2021 Economie | Auto
Marca Peugeot din grupul auto Stellantis care conține brand-uri precum Fiat, Opel și Alfa Romeo a anunțat că după 2030 va vinde doar mașini electrice în Europa, dar va păstra versiuni cu motoare convenționale pentru alte zone ale lumii. Peugeot are deja câteva modele electrice în gamă, cum ar fi e208 și e-2008.


LIFE

Mic dejun cu oua
Foto: Stocksmart / Alamy / Profimedia Images

Nutriție și sănătate: Ai peste 40 de ani și vrei să slăbești? Evită o serie de greșeli la micul dejun

de A.Th.C. HotNews.ro
Ce mănânci la micul dejun este important pentru aspectul general și succesul curelor de slăbire. EatThis, NotThat! a întrebat experți ca să-i ajute pe cei trecuți de 40 de ani și care vor să „dea jos niște kilograme” despre obiceiurile care anulează eforturile făcute și la care ar trebui să renunțe.
Monica Bellucci
Foto: Nick Zonna / IPA / Sipa Press / Profimedia

FOTO Monica Bellucci, pe coperta revistei Style - Ce spune despre bătrânețe și despre iubitul cu 18 ani mai tânăr

de I.A. HotNews.ro
Miercuri, 8 Dec 2021 Life | Showbiz
Monica Bellucci a apărut recent pe coperta revistei Sunday Times Style. În vârstă de 57 de ani, actrița a vorbit despre cum se vede bătrânețea la vârsta ei, dar și despre cum reușește să se mențină din punct de vedere fizic cu toate că nu face sport și nu ține diete riguroase.
Eugen Radulescu
Foto: Arhiva personala

Eugen Rădulescu: O parte mare a clasei politice este în zona slab alfabetizată/ Termină liceele pe la 40 de ani și fac câte o facultate de care n-a auzit nimeni. Nu putem progresa

de F.B. HotNews.ro
Din păcate, avem o parte mare a clasei politice care este în zona slab alfabetizată, a declarat Eugen Rădulescu, Directorul Direcției de Stabilitate Financiară din BNR. “Sunt oameni care își termină liceele pe la 40 de ani și fac câte o facultate din aceasta de care n-a auzit nimeni pe la 50 de ani. Aceștia sunt cei care conduc politica românească. Nu se poate așa ceva”, a spus el, fiind o opinie personală.

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Educație ca la carte
Un student din Caracal îii scrie tatălui său:- Nu mai am bani de chirie... sunt în stradă.Răspunsul...
Bancul zilei: Câteva motive suplimentare pentru vaccinare
Doi bețivi pe o bancă: - M-am vaccinat Gogule! - Eu nu!- Prostule....
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by