Purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov, a criticat vineri rezoluția PE prin care se cere refuzul de a recunoaște rezultatele alegerilor prezidențiale din Rusia.

Dmitri PeskovFoto: Sefa Karacan / AFP / Profimedia Images

"Parlamentul European a adoptat de mult timp postura de rusofobie puternică și sistematică. Și, bineînțeles, se ține de această poziție contrară chemării principale a legiuitorilor: de a construi un dialog și de a căuta modalități de a construi un dialog. S-a transformat într-o mașinărie debordând de contradicții interne care continuă să genereze declarații grosolane", a declarat Peskov, citat de agenția rusă de stat TASS.

În rezoluția Parlamentului European adoptată în sesiunea plenară de la Strasbourg, membrii săi au cerut refuzul de a recunoaște rezultatele alegerilor prezidențiale din Rusia, pe care le-a catalogat drept nedemocratice.

De asemenea, autorii documentului au recomandat statelor UE să sprijine organizațiile independente ale societății civile, mass-media liberă, pe apărători ai drepturilor omului și să susțină opoziția democratică din Rusia, mai spune Tass.