Fostul deputat Viorel Hrebenciuc a pierdut definitiv, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procesul cu Agenţia Naţională de Integritate, el fiind obligat de judecători să plătească suma de 42.000 de euro, considerată avere nejustificată, transmite Agerpres.

Viorel HrebenciucFoto: Agerpres

În februarie 2016, ANI anunţa că a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate, în cuantum de 189.813 lei (42.511 euro), între averea dobândită şi veniturile realizate de către fostul deputat Viorel Hrebenciuc.

ANI a sesizat atunci Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Bucureşti, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate împreună cu familia de Viorel Hrebenciuc, în perioada exercitării mandatului de deputat.

În februarie 2023, Curtea de Apel Bucureşti a dispus confiscarea sumei de 42.511 de euro de la Viorel Hrebenciuc şi soţia acestuia, Edit-Letiţia Hrebenciuc, decizia rămasă definitivă, după ce Instanţa supremă a respins recursul soţilor Hrebenciuc.