Testare medicala de laborator
Foto: Pixabay.com

Aproximativ 30.000 de români vor fi testați pentru a se vedea gradul de imunizare la coronavirus, după faza de maxim a epidemiei - secretar de stat

de Redactia HotNews.ro
Aproximativ 30.000 de români vor fi testați pentru a calcula gradul de imunizare a populației, iar această testare serologică va avea loc după faza de maxim a epidemiei de coronavirus, a declarat duminică seară secretarul de stat în Ministerul Sănătății Horațiu Moldovan.
Aeroportul Otopeni
Foto: Hotnews

UPDATE 36 de muncitori din Sri Lanka concediați de o fabrică de confecții din Botoșani, abandonați pe Aeroportul Otopeni

de Redactia HotNews.ro
Zeci de muncitori din Sri Lanka au fost abandonați pe Aeroportul Otopeni. Ei au lucrat lucrat la o fabrică de confecții din Botoșani, s-au aflat în carantină după ce unul dintre ei a fost confirmat cu COVID-19, apoi autoritățile au decis repatrierea lor. Ajunși pe aeroport cu autocare puse la dispoziție de Prefectură, ei au aflat că nu au cu ce să plece pentru că nu există niciun zbor către Sri Lanka. Mai mult, aeroportul din Colombo este închis pentru zborurile comerciale, scrie Libertatea.
Plaja Palermo
Foto: Captura YouTube

VIDEO Coronavirus Italia: Plaje, baruri și piețe, pline de tineri / Mulți nu au măști și nu păstrează distanța minimă

de N.O. HotNews.ro
Duminică, 24 Mai 2020 Actualitate | Coronavirus
În primul weekend după redeschiderea plajelor - doar pentru plimbări și activități sportive - italienii au testat limitele restricțiilor. De exemplu, plaja Mondello, din Palermo, a fost plină duminică ceea ce a făcut dificilă respectarea măsurilor de siguranță. Asta, deși nu te poți opri pe plajă, cel puțin până pe 6 iunie. În Torino, în prima sâmbătă, după redeschiderea barurilor, trotuarele erau pline de lungi șiruri de tineri. Mulți fără mască și fără să mențină distanța minimă, arată la Repubblica.
Subiectele zilei in presa occidentala
Foto: Pixabay

Financial report "Lista neagră" a aeroporturilor întocmită de UE. În biserică ca la concert: la liturghie se intră cu bilet. "Lista neagră" a aeroporturilor întocmită de UE. Eforturi pentru a dezvolta pașapoarte de imunitate

de Dan Popa HotNews.ro
Financial Times: Start-up-urile depun eforturi pentru a dezvolta pașapoarte de imunitate în cazul Covid-19 ● Națiunile bogate se confruntă cu riscul creșterii considerabile a datoriilor din cauza pandemiei.● Il Giornale: În biserică ca la concert: la liturghie se intră cu bilet. ● I Efimerida: Turism - "Lista neagră" a aeroporturilor întocmită de UE - Cele 34 de țări cu risc ridicat de transmitere a coronavirusului.● Știri pe scurt.
Reguli de călătorie anti-COVID-19. Verificarea temperaturii pe aeroportul „Leonardo da Vinci” din Roma
Foto: Roberto Monaldo/LaPress via Profimedia Images

Ce reguli anti-COVID-19 va trebui să respectăm când mergem cu avionul. Limitele verificării temperaturii

de Gabriel Bejan HotNews.ro
Duminică, 24 Mai 2020 Life | Calatorii
Pasagerii vor purta măști de la intrarea în aeroportul de plecare până la ieșirea din aeroportul de destinație, însoțitorii nu vor mai avea voie să intre în aeroport decât în cazuri excepționale, iar temperatura ridicată nu va fi mai mult decât un indiciu de simptome de COVID-19, nicidecum un motiv întemeiat pentru a refuza urcarea pasagerului în avion. Toate aceste reguli, plus multe altele, se regăsesc în protocolul întocmit de Agenția Europeană de Siguranță în Aviație (EASA) și Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC) pentru călătoriile cu avionul.
Economisire
Foto: Profimedia Images
Lumea în schimbare

Lecție de criză. Ce a învățat Andrei despre economisire în criza din 2008 și situația actuală a unui prieten

de Florin Bărbuță HotNews.ro
Joi, 21 Mai 2020 Lumea in schimbare
Românii poate vor deveni conștienți de importanța economisirii după această criză. Unii vor învăța că trebuie să aibă economii și în monedă străină, având în vedere că, dacă ne uităm pe evoluția anuală, leul se depreciază. Unii au învățat lecția crizei trecute, pentru că au fost afectați direct. Cei care au trecut ușor peste cealaltă criză și s-au blocat în aceasta, ar putea trage învățăminte. O criză te învață și te responsabilizează. Vă prezentăm o poveste adevărata. Doar numele diferă.
Coronavirus SUA
Foto: Brazil Photo Press / SplashNews.com / Splash / Profimedia
​LIVETEXT

Coronavirus în lume: SUA se apropie de 100.000 de decese / New York Times umple prima pagină cu nume ale victimelor / Directoarea laboratorului de virusologie din Wuhan neagă reponsabilitatea privind noul virus

de N.O. HotNews.ro
Duminică, 24 Mai 2020 Actualitate | Coronavirus
Numărul cazurilor de coronavirus din lume a depășit, duminică dimineața, 5,4 milioane, iar cel al deceselor asociate cu Covid-19 se apropie de 350.000, în condițiile în care peste 2,2 milioane de persoane infectate cu Sars-Cov-2 au fost declarate vindecate, potrivit centralizării de pe Worldometers.
---------
19.40: Plaje, baruri și piețe, pline de tineri în Italia / Mulți nu au măști și nu păstrează distanța
Business report
Foto: Colaj foto

​Business report: ​​Programul IMMInvest la zi. Tudor Coman are 17 ani și este cel mai tânăr angajat al Adobe România. Programul oficial de convergență 2020. Adrian Oros: N-a mai fost de 50-60 de ani o secetă ca acum

de DP HotNews.ro
​Programul IMMInvest la zi: 582 de companii au primit finanțare în valoare totală de 500 mil. lei ● Programator de la 15 ani. Tudor Coman, are 17 ani și este cel mai tânăr angajat al Adobe România. ● Programul oficial de convergență 2020: Deficit bugetar de 6,7%, contracție economică de 14,4% în T2. ● Adrian Oros: N-a mai fost de 50-60 de ani o secetă ca acum ● Carantina totală nu mai e privită ca o soluție în fața unui al doilea val al pandemiei.
Huawei MatePad Pro
Foto: Huawei

[P] Huawei MatePad Pro, tableta cu cel mai mare raport ecran-corp din lume, ideală pentru activitățile profesionale, de învățare sau de relaxare

de Narcis Anton Smile Media
Vineri, 22 Mai 2020 Economie | Consumator
Utilitatea unui dispozitiv cu un ecran mai mare decât al unui smartphone și mai portabil decât un laptop sau PC s-a văzut cel mai bine în zilele de izolare. Video call-uri, ședințe, lecții online, toate aceste lucruri au testat din plin infrastructura de internet, dar și device-urile pe care fiecare le-a folosit pentru a rămâne conectat cu activitățile obișnuite, chiar și de acasă. Vorbim despre tabletă, acest dispozitiv aflat la granița dintre laptop și telefonul mobil, care se remarcă printr-un ecran generos și o baterie puternică. În materialul de astăzi, o să discutăm despre Huawei MatePad Pro, tableta vârf de gamă recent lansată de HUAWEI și propunerea companiei pentru anul 2020 în materie de tablete.
Simona Bădoiu, Radu Derscariu
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - Declarația unică

Declarația unică - aspecte legate de amânarea termenului de depunere, de plata taxelor și de aplicarea bonificațiilor

de Simona Bădoiu, Radu Derscariu Deloitte Romania
Persoanele fizice obligate să depună declarația unică beneficiază de o nouă păsuire, a doua în acest an. Termenul pentru depunerea declarației și, implicit, pentru plata obligațiilor fiscale aferente a fost prelungit. În plus, autoritățile au reglementat și acordarea unor bonificații pentru conformarea voluntară, pentru anul 2019. Ce se întâmplă cu cei care au plătit, deja, taxele aferente veniturilor pe anul 2019, fără a beneficia de bonificații?
Iancu Guda, analist financiar-bancar
Foto: StartupCafe.ro

Întâlnire online. Vaccinare anti-criza economică, după coronavirus. Iancu Guda, președintele Asociației Analiștilor Financiar-Bancari din România (AAFBR) răspunde la întrebări #deladistanta, luni 25 mai, de la 12.00

de Ovidiu Popica HotNews.ro
Duminică, 24 Mai 2020 Economie | Companii
Cum te imunizezi, ca antreprenor, la criza economică declanșată de Covid-19 și ce poate face statul pentru ca afacerile și întreaga economie să traverseze cu succes criza economică? Iancu Guda, președintele Asociației Analiștilor Financiari-Bancari (AAFBR) propune o serie de soluții atât pentru mediul de afaceri cât și pentru decidenții de politici publice și răspunde la întrebări în dialogul LIVE #deladistanta, luni 25 mai 2020, de la 12.00.
Emmanuel Macron
Foto: GONZALO FUENTES / AFP / Profimedia

Autoritățile franceze vor ca cetățenii să își petreacă anul acesta vacanța de vară în Franța

de DP HotNews.ro
Guvernul francez nu dorește ca cetățenii săi să călătorească în străinătate în această vară și recomandă ca aceștia să își petreacă vacanțele în Franța, a afirmat duminică ministrul tranziției ecologice și solidare Elisabeth Borne, transmite Reuters, citat de Agerpres. La începutul lunii mai, președintele Emmanuel Macron a declarat că este puțin probabil ca francezii să poată efectua călătorii importante în străinătate în această vară și chiar și călătoriile în Europa ar putea fi limitate pentru a reduce riscul reapariției epidemiei COVID-19.
economia-in-vremea-coronavirusului-ghid-de-bune-practici-pentru-antreprenori-si-politicile-publice
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectura

Economia in vremea coronavirusului. Ghid de bune practici pentru antreprenori si politicile publice

de A.V. HotNews.ro
Aceasta carte propune un set de bune practici pentru antreprenori si politicile publice in vederea supravietuirii in conditii de criza. Scrisa la varful impactului epidemiologic si economic provocat de pandemia de COVID-19, masurile propuse sunt aplicabile in orice recesiune, indiferent de natura acesteia. Utilitatea ei in orice criza financiara rezida in similitudinile dintre acestea in ceea ce priveste efectele negative cauzate companiilor: scaderea vanzarilor, incasarea tardiva a facturilor, vanzarea lenta a stocurilor, dificultatile in obtinerea finantarii si foarte multe incertitudini.
Peste 8 milioane de plicuri verzi vor ajunge la participanții care contribuie la fondurile de pensii private
Foto: APAPR
Articol susținut de APAPR

În 2020, peste 8 milioane de plicuri verzi vor ajunge la participanții care contribuie la fondurile de pensii private

de Smile Media
Vineri, 22 Mai 2020 Actualitate | Esențial
Economisești la un fond de pensii private? În premieră, în acest an, primești scrisoarea anuală de informare despre valoarea contului tău de pensie privată în 2019, într-un plic verde. În această perioadă, cei peste 8 milioane de participanți care economisesc prin fondurile de pensii private - Pilonul II, pensia privată obligatorie, și Pilonul III, pensia privată facultativă, vor primi scrisoarea anuală de informare într-un plic verde, pentru a o identifica mai ușor în cutia poștală.
Mark Zuckerberg
Foto: Facebook

Ce avere are șeful Facebook, Mark Zuckerberg, după ce i-a depășit pe miliardarii Warren Buffett și Bernard Arnault

de RA HotNews.ro
Duminică, 24 Mai 2020 Economie | IT
Mark Zuckerberg, CEO al Facebook, urcă în clasamentul celor mai bogați oameni din lume și îi depășește pe miliardarii Warren Buffett, proprietarul grupului Berkshire Hathaway, și Bernard Arnault, șeful Louis Vuitton.
Teste Online gratuite pe Didactic
Foto: Intuitext
O inițiativă a Intuitext - webPR

Funcționalitate gratuită de Teste Online pe Didactic.ro

de Smile Media
Vineri, 22 Mai 2020 Actualitate | Esențial
În această perioadă de lecții online, dar și de sfârșit de an școlar, cadrele didactice evaluează activitatea elevilor și sunt interesate să observe gradul de asimilare a materiei școlare. Iată cele 3 mari avantaje ale utilizărilor testelor online de care pot beneficia gratuit toate cadrele didactice: feedback la sfârșitul lecției, temă pentru data viitoare, test de evaluare.
Catalin Haiduc
Foto: MedLife

Mituri și adevăruri despre coronavirus, sarcină și naștere. Dr. Catalin-Petru Haiduc: Ce s-a schimbat semnificativ este nașterea la pacientele care nu sunt infectate

de R.F. HotNews.ro
Miercuri, 20 Mai 2020 Izolați, dar împreună
Ce efecte are coronavirusul asupra femeilor însărcinate? Cât de frecventă e infecția în sarcină? Este adevărat că nou-născuții pot fi infectați în utero? Datele care privesc îngrijirea femeilor gravide infectate cu SARS-CoV-2 și a nou-născuților lor sunt puține și există multe necunoscute. Catalin-Petru Haiduc, medic ginecolog MedLife, ne explică ce știm și ce nu știm despre cum afectează coronavirusul sarcina și nașterea și care sunt noile provocări pentru femeile însărcinate și medicii ginecologi în această perioadă.
Coronavirus Romania
Foto: Daniel MIHAILESCU / AFP / Profimedia

Horațiu Moldovan: Dacă numărul cazurilor de COVID-19 va fi peste 200 zilnic și în perioada următoare, se poate pune problema unor măsuri mai severe

de Redactia HotNews.ro
Duminică, 24 Mai 2020 Actualitate | Coronavirus
Dacă numărul cazurilor de COVID-19 va fi peste 200 zilnic și în perioada următoare, se poate pune problema unor măsuri mai severe, a declarat duminică seară secretarul de stat în Ministerul Sănătății Horațiu Moldovan. Bilanțul cazurilor de coronavirus din România a ajuns duminică la 18.070, după raportarea a 213 cazuri noi, față de 145 de noi îmbolnăviri raportate cu o zi în urmă. Numărul îmbolnăvirilor trece de 200 după opt zile consecutive în care s-a menținut sub acest prag.
seducatorul-domn-nae-viata-lui-nae-ionescu
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectura

Seducatorul domn Nae. Viata lui Nae Ionescu

de A.V. HotNews.ro
Este deopotriva venerat si detestat: un seducator al mintilor si al inimilor, pentru care Maria Cantacuzino (Maruca), prietena reginei Maria, e gata sa se sinucida, Cu inteligenta, umorul si farmecul lui aparte isi conduce discipolii pe carari politice periculoase.
Termoscanare
Foto: Mediastandard.ro

Mediastandard.ro: Scandalul termoscanării de la un hipermarket ne arată cum funcționează manipularea

de Mediastandard.ro
Vineri, 22 Mai 2020 Actualitate | Esențial
Zilele trecute, spiritele se încinseseră în fața unui hipermarket din Capitală. Trei concetățeni, acompaniați și de alți trecători, se arată deranjați că nu pot intra în incinta magazinului fără să li se ia temperatura. În fața refuzului agentului de securitate de a-i lăsa să își continue drumul, femeia începe să aducă argumente: că luarea temperaturii este un act medical, că se încalcă ”n” și ”n” legi, printre care și Constituția României, că ”este caz penal să profesezi o meserie pentru care nu ești pregătit” și așa mai departe. Ulterior, poliția ajunge la fața locului și îi duce pe cei trei la secție.
Constantin Bărbulescu
Foto: Hotnews

Vaccinurile în secolul 19 erau magice ca și acum, și ca și cel împotriva COVID-19, lipseau aproape cu desăvârșire - Constantin Bărbulescu, conferențiar istorie Babes Bolyai Cluj

de Eugen Istodor HotNews.ro
Vineri, 22 Mai 2020 Actualitate | PERSPEKTIVA
"În primul rând secolul al 19-lea este lung și meseria în sine se transformă profund la 1900 față de 1800. Dar esența rămâne – medicul este și la începutul secolului, și la sfârșitul lui un vindecător. Doar că la 1900 el reușește să fie mult mai eficient decât la 1800. Ce s-a întâmplat între timp? Multe, enorm de multe." Citește despre statutul profesiei de medic în România secolului 19 pentru a înțelege sensul ei astăzi, pe Covid 19. Interviu cu autorul cărții "România medicilor", Constantin Bărbulescu, conferențiar al Facultății de Istorie Babeș-Bolyai Cluj. Vezi toate interviurile pe Youtube Perspektiva .
Presedintele Austriei Alexander Van der Bellen
Foto: Wikipedia

Președintele Austriei, prins când încălca măsurile de restricție

de RA HotNews.ro
Duminică, 24 Mai 2020 Actualitate | Coronavirus
Președintele Austriei, Alexander Van der Bellen, și-a prezentat în mod public scuzele duminică, după ce a fost prins de poliție alături de soția sa, Doris Schmidauer, pe terasa unui restaurant din centrul Vienei după ora de închidere, nerespectând restricțiile impuse de autorități împotriva răspândirii noului coronavirus, transmite DPA.
romanii-si-europa-o-istorie-surprinzatoare
Foto: Hotnews

Romanii si Europa. O istorie surprinzatoare

de A.V. HotNews.ro
Occidentul crede in reguli (chiar daca nici occidentalii nu le respecta intotdeauna). Romanul este destul de sceptic in privinta regulilor. Ne vom occidentaliza oare pana la capat? Poate ca nici nu mai are rost sa ne punem o asemenea intrebare. Nici Occidentul nu mai este ce-a fost. Ne indreptam cu totii, in ritm accelerat, spre o lume noua, foarte diferita de lumea de pana acum.
aeronava El Al
Foto: commons.wikimedia.org

O aeronavă din Israel a aterizat în Turcia pentru prima dată în zece ani

de RA HotNews.ro
O aeronavă aparținând companiei aeriene israeliene El Al a aterizat duminică pe pământ turcesc pentru prima dată în 10 ani, marcând primul zbor direct israelian către Turcia după o întrerupere provocată de o gravă criză diplomatică izbucnită între cele două țări în 2010, transmite dpa din Tel Aviv.
cele-sase-secrete-ale-inteligentei
Foto: Hotnews

De ce educatia moderna nu ne invata sa gandim cu propria minte

de A.V. HotNews.ro
Un ghid al principiilor fundamentale de rationament, care va schimba modul in care gandim. Un ghid al principiilor fundamentale de rationament, Cele sase secrete ale inteligentei, este un instrument esential in orice dezbatere politica, discutie filosofica sau disputa in familie.
New York Times - prima pagina
Foto: Captura Twitter

Pierdere incomensurabilă: New York Times a umplut prima pagină cu nume de persoane decedate din cauza Covid-19

de N.O. HotNews.ro
Duminică, 24 Mai 2020 Actualitate | Coronavirus
În timp ce SUA se apropie de pragul de 100.000 de decese legate de coronavirus, New York Times a umplut întreaga primă pagină a ziarului de duminică cu nume de victime ale bolii Covid-19 din întreaga țară, relatează The Guardian.
\sah online
Foto: Hotnews

Curs de sah online pentru copii

de redactia HotNews.ro
Sâmbătă, 25 Apr 2020 Sport | Alte sporturi
Invata sah online prin metoda fascinatiei cu "Profu' de Sah"
Curs rapid de sah pentru copii. Incepatori si avansati.
Testare Covid-19
Foto: pixabay.com

Focar de coronavirus la una din cele mai mari fabrici de înghețată din România. Sunt infectați 27 de angajați / DSP: Principala cauză este că angajații nu au purtat echipament de protecție

de I.H. HotNews.ro
Duminică, 24 Mai 2020 Actualitate | Coronavirus
Un focar de coronavirus a fost depistat la o fabrică de înghețată din Alba, unde 27 de angajați au fost diagnosticați cu COVID-19. Până acum au fost testate 64 de persoane, iar alte 200 urmează să facă testele, au anunțat reprezentanții Direcției de Sănătate Publică. Ei spun că principala cauză a izbucnirii focarului este că angajații nu au purtat echipament de protecție, deși au primit.
Saul Niguez, gol impotriva lui Liverpool
Foto: Twitter/ UEFA Champions League

Studiu: Meciul Liverpool - Atletico Madrid "a provocat 41 de decese suplimentare" din cauza coronavirus

de RA HotNews.ro
Duminică, 24 Mai 2020 Actualitate | Coronavirus
Un studiu realizat de Edge Health, instituție ce analizează datele Serviciului Național de sănătate din Marea Britanie, afirmă că disputarea meciului de fotbal Liverpool - Atletico Madrid, pe 11 martie, în returul optimilor de finală ale Ligii Campionilor, "a provocat 41 de decese suplimentare" cauzate de coronavirus, scrie EFE.
protest Hong Kong
Foto: Captura Twitter

SUA amenință cu sancțiuni dacă Beijingul impune în Hong Kong o lege a securitații naționale

de RA HotNews.ro
Duminică, 24 Mai 2020 Actualitate | Internațional
Consilierul american pentru securitate națională Robert O'Brien a avertizat că Washingtonul va impune sancțiuni Hong Kong-ului și Chinei dacă Beijingul impune o lege a securității naționale asupra acestui teritoriu, spunând că aceasta va însemna o preluare a acestuia, relatează dpa.

VIDEO Scandal la o mănăstire din Hunedoara: Doi bărbați agresați de un "bodyguard", după ce le-au reproșat călugărițelor că țin slujba în biserică încălcând legea

de I.H. HotNews.ro
Duminică, 24 Mai 2020 Actualitate | Coronavirus
Doi bărbați care au avut divergențe cu măicuțele de la Mănăstirea Jieț din județul Hunedoara, după ce le-au atras atenția că încalcă legea ținând slujba religioasă în biserică, au fost agresați de un bărbat de la mănăstire care a susținut că este bodyguard. În imaginile apărute pe Facebook se poate vedea cum un bărbat intră în biserică și le întreabă pe măicuțe de ce țin slujba în biserică, încălcând legea. La un moment dat, este scos cu forța din mănăstire, în timp ce celălalt filma.
Adela Toplean
Foto: Arhiva personala

Pot profesioniștii să ne facă (vreun) bine?

de Adela Toplean Contributors.ro
Duminică, 24 Mai 2020 Actualitate | Opinii
Încerc să schițez în acest text un profil al profesionistului și al rolului său într-o societate ca a noastră, complet deformată de ideologii și, de aceea, profund de-profesionalizantă. Până să vorbesc despre facerea de bine (care s-a “profesionalizat”) voi vorbi despre decizii bune și decizii proaste raportate la nevoia noastră de schimbare. După ce voi fi vorbit despre binele făcut — nu oricum, ci “profesionist” — voi vorbi despre relele neevaluabile și despre raportul lor misterios cu realitatea.
Belina
Foto: Digi 24

Digi24: Imagini în premieră din „oaza de relaxare” a Tel Drum de pe insula Belina, unde mergea Liviu Dragnea la pescuit

de Digi24 Digi24.ro
Duminică, 24 Mai 2020 Actualitate | Esențial
Un spațiu de cazare cu peste 10 camere, un heliport improvizat în mijlocul bălăriilor, pontoane de pescuit supravegheate video și un loc ferit de orice privire indiscretă.
India
Foto: Digisport.ro

DigiSport: Țara cu 6.700 de cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore, unde s-a ajuns în ”vârful pandemiei”. Anunțul de ultim moment

de DigiSport Digisport.ro
India a înregistrat 6.700 de cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore, astfel că reluarea competițiilor sportive riscă să fie amânată până spre finalul anului.
aliatul-inamic-descompunerea-armatei-ruse-si-pericolul-bolsevizarii-romaniei-19171918
Foto: Hotnews

Descompunerea armatei ruse vazuta de doi generali taristi– 1917–1918

de A.V. HotNews.ro
Soldatii au plecat de pe front in masa, luand cu ei armele si banii statului, caii si vehiculele. Au luat cu asalt trenurile, asupra carora se napusteau ca furnicile, sau au plecat pe jos. Cei care reusisera sa puna mana pe un cal sau pe un vehicul le incarcau cu rezultatele jafurilor lor, pe care uneori le vindeau la preturi de nimic… Intreaga Moldova si Basarabia erau pline de cai rusesti…


Firea
Foto: Digi24.ro

Gabriela Firea: Poate nu ar fi rău ca pacienții cu coronavirus, dar asimptomatici, să fie tratați acasă în baza unei declarații pe propria răspundere

de I.H. HotNews.ro
Duminică, 24 Mai 2020 Actualitate | Coronavirus
Primarul Capitalei, Gabriela Firea, spune că "poate nu ar fi rău” ca Ministerul Sănătății să analizeze posibilitatea ca pacienții cu COVID-19 asimptomatici sau cu simptome ușoare să fie tratați acasă, în baza unei declarații pe propria răspundere. Ea susține că mai multe persoane ar fi sunat-o și i-ar fi spus că se tem că vor ajunge în spital, iar familiile lor în izolare, dacă în urma testării vor fi confirmate cu coronavirus.
Anastasia Staicu 1
Foto: Captura YouTube

​​VIDEO REPORTAJ România solidară. Lecție din pandemie sau ce se întâmplă atunci când statul e neputincios

În fiecare zi, femeia din Giurgiu coboară în brațe cu fata sa de 16 ani, paraplegică, cele patru etaje ale blocului fără lift. Căruciorul este tras lângă scară, la parter. În alt cartier din oraș, de case, de această dată, nea' Nicu, care va împlini 91 de ani în august, spune că se roagă în fiecare zi la Dumnezeu să-l ducă "la locul său”: "Mi-a murit baba, am rămas așa, de unul singur”. Într-un alt bloc, o profesoară de pian are grijă de băiatul ei de 17 ani, care are autism. Ce îi leagă pe acești oameni?
Institutul Marius Nasta
Foto: Hotnews

Șase cadre medicale de la Institutul "Marius Nasta", confirmate cu coronavirus / O asistentă și-a infectat patru colege pentru că nu a purtat echipament de protecție

de Redactia HotNews.ro
Duminică, 24 Mai 2020 Actualitate | Coronavirus
Șase asistente medicale și infirmiere de la Institutul "Marius Nasta" din Capitală au fost confirmate cu coronavirus. Managerul spitalului spune că este vorba despre cadre medicale care nu au respectat procedura de dezechipare și că una dintre asistente și-a infectat patru colege pentru că nu a purtat echipamentul de protecție.
Aston Martin
Foto: commons.wikimedia.org

Șeful Aston Martin părăsește compania. El ar putea fi înlocuit de directorul Mercedes-AMG

de RA HotNews.ro
Duminică, 24 Mai 2020 Economie | Auto
Andy Palmer, directorul executiv al Aston Martin pleacă de la conducerea producătorului auto și ar putea fi înlocuit de Tobias Moers, CEO al Mercedes-AMG, potrivit unor surse citate de Reuters.
Testare coronavirus in laborator
Foto: Profimedia Images

De luni, vor fi testați 10.500 de bucureșteni pentru a se stabili dacă au avut coronavirus - Firea / Testarea, pe Arena Națională

de Redactia HotNews.ro
Duminică, 24 Mai 2020 Actualitate | Coronavirus
De luni, Primăria Capitalei va începe un proiect de testare a anticorpilor pentru 10.500 de bucureșteni, pentru a se stabili dacă au fost infectați cu noul tip de coronavirus, a anunțat duminică Gabriela Firea. Testele vor fi făcute pe Arena Națională.

Frizer
Foto: wallpaperflare.com

Doi frizeri din SUA infectați cu COVID-19, posibil să fi îmbolnăvit peste 140 de clienți

de RA HotNews.ro
Doi frizeri din Missouri, SUA, infectati cu noul coronavirus au continuat să lucreze și să primească clienți, în ciuda faptului că aveau simptomele virusului și e posibil să fi îmbolnăvit alte 140 de persoane, anunță CNN.
Coronavirus Spania, copil
Foto: Profimedia Images/Andreas Solaro/AFP

Coronavirus în Spania: Numărul deceselor ajunge la 28.752

de RA HotNews.ro
Numărul deceselor în Spania din cauza coronavirus a ajuns la 28.752, în creștere cu 70 de decese în ultimele 24 de ore. Până în prezent, Spania a înregistrat 235.772 de îmbolnăviri cu COVID-19.
meteorit
Foto: Facebook

VIDEO Noi imagini cu fragmentele de rocă găsite la Iași. Profesorul care le-a recuperat: Pare un corp tip meteorit descompus în atmosferă / Localnicii spun că au auzit un zgomot puternic

de Redactia HotNews.ro
Duminică, 24 Mai 2020 Actualitate | Esențial
Profesorul Silviu Gurlui de la Facultatea de Fizică a Universității "Alexandru Ioan Cuza" din Iași care a semnalat că presupuse fragmente de meteorit au căzut sâmbătă la Iași spune că a intrat în posesia acestora și prezintă noi imagini cu bucățile de rocă, afirmând că pare să fie vorba despre un corp tip meteorit descompus în atmosferă. Mai mulți localnici i-au semnalat că au auzit o bubuitură puternică din zona în care au fost găsite fragmentele.
Coronavirus in Romania
Foto: Grosescu Alberto Mihai / Shutterstock Editorial / Profimedia

Coronavirus în România: 213 cazuri noi, bilanțul ajunge la 18.070 / Este prima dată după opt zile la rând când numărul îmbolnăvirilor trece de 200

de I.H. HotNews.ro
Duminică, 24 Mai 2020 Actualitate | Coronavirus
Bilanțul cazurilor de coronavirus din România a ajuns duminică la 18.070, după raportarea a 213 cazuri noi, față de 145 de noi îmbolnăviri raportate cu o zi în urmă. Numărul îmbolnăvirilor trece de 200 după opt zile consecutive în care s-a menținut sub acest prag.
Cutit
Foto: Stirile ProTV

Un boxer turc este acuzat că și-a ucis prietena în vârstă de 25 de ani

de Redactia HotNews.ro
22:11 Sport
Boxerul turc Selim Ahmet Kemaloglu este acuzat că și-a ucis duminică prietena, pe care a înjunghiat-o cu un cuțit în piept, a anunțat canalul NTV, citat de EFE.
ISIS, alungat din Irak
Foto: Captura YouTube

Peste 100 de luptători ai ISIS s-au întors în Germania

de RA HotNews.ro
Duminică, 24 Mai 2020 Actualitate | Internațional
Autoritățile din Germania spun că o treime dintre luptătorii Statului Islamic, care au părăsit Germania pentru a ajunge în Siria, s-au întors în țară. Germania încearcă deradicalizarea și reintegrarea lor, scrie dw.com.
Mario Centeno
Foto: commons.wikimedia.org

Șeful Eurogrupului: Fondul de redresare de 500 miliarde euro este un pas important spre uniunea fiscală a UE

de RA HotNews.ro
Planul de creare a unui fond de redresare, în valoare de 500 miliarde de euro, propus de Franța și Germania pentru a ajuta UE să depășească criza provocată de pandemia de coronavirus (COVID-19), ar reprezenta un pas important spre uniunea fiscală a blocului comunitar, a declarat Mario Centeno, șeful Eurogrupului, transmite Reuters.
Ionut Stroe
Foto: cdep.ro

VIDEO Imaginile zilei: Cum a rămas ministrul Sportului în șort în direct la tv / Ionuț Stroe: N-am o problemă că am devenit viral

de Red. Life HotNews.ro
Duminică, 24 Mai 2020 Life | Prin oraș
Ionuț Stroe, Ministrul Sportului, a oferit imaginile zilei într-o intervenție la Pro X. Aflat în direct cu Mihai Mironică, moderatorul emisiunii, Stroe a putut fi văzut în șort. Motivul: a atins din greșeală camera care-l filma, iar aceasta i-a jucat o festă.
Echipament medical de testare
Foto: Pixabay.com

Italia începe luni testarea a 150.000 de persoane pentru depistarea COVID-19

de RA HotNews.ro
Italia urmează să înceapă luni testarea de tip anticorpi a 150.000 de persoane, pentru a se stabili câte au fost infectate cu noul tip de coronavirus și dacă acest număr corespunde cu cifre oficiale, informează dpa.
Vaccin Covid-19
Foto: Igor Golovniov/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Coronavirus: Când ar putea veni primele semne privind eficacitatea unui vaccin și cine ar trebui să beneficienze mai întâi de el / Șeful GAVI cere OMS reguli de distribuție

de N.O. HotNews.ro
Duminică, 24 Mai 2020 Actualitate | Coronavirus
Primele indicii cu privire la eficacitatea unui potențional vaccin împotriva coronavirusului ar putea fi disponibile în toamnă, a spus șeful Gavi, Alianța pentru Vaccinuri, pentru un ziar elvețian, preconizând un drum lung de acolo până la disponibilitatea generală, relatează Reuters.
In uzina Dacia
Foto: Dacia

Probleme la Renault: Guvernul francez cere companiei să nu mai investească în uzinele din alte țări

de RA HotNews.ro
Duminică, 24 Mai 2020 Economie | Auto
Guvernul de la Paris vrea ca Renault să nu-și mai dezvolte capacitatea de producție peste hotare, în schimbul pachetului de salvare de cinci miliarde de euro, a afirmat duminică ministrul francez al Mediului, Elisabeth Borne, transmite Reuters.
Netanyahu catre Obama: Take it back
Foto: Reuters

Israel: Începe procesul de corupție al premierului Netanyahu

de RA HotNews.ro
Duminică, 24 Mai 2020 Actualitate | Internațional
Premierul Israelului Benjamin Netanyahu a ajuns duminică la tribunalul din Ierusalim pentru procesul în care este acuzat de corupție. El se declară nevinovat și îi acuză pe adversarii săi politici de încercarea de a-l elimina prin tot acest proces, scrie Reuters.
Minge de fotbal
Foto: Twitter

Situația la zi în fotbalul european: Ce campionat nu s-a întrerupt deloc în timpul Covid-19 și ce urmează în cele mai importante țări

de A.I. HotNews.ro
Campionatul de fotbal din Belarus a fost singurul din Europa care s-a disputat neîntrerupt, în ciuda pandemiei de coronavirus. Celelalte țări au preferat să suspende competițiile și unele chiar să le anuleze, pentru a contribui la prevenirea răspândirii coronavirusului.
Astronautii Hurley si Behnken
Foto: Captura NASA

FOTO Primul zbor cu echipaj uman la bordul unei rachete SpaceX: Astronauții americani au încheiat repetițiile pentru misiunea istorică

de N.O. HotNews.ro
Duminică, 24 Mai 2020 Science - Spatiul
Astronauții NASA Doug Hurley și Bob Behnken au finalizat repetiția generală pentru zborul de miercuri spre Stația Spațială Internațională, la bordul unei rachete SpaceX, fiind primul zbor american cu echipaj uman din 2011, relatează BBC.
Covid 19
Foto: Perspektiva

Încă 8 cadre medicale și pacienți de la Spitalul de Neurochirugie Iași confirmați cu coronavirus / Sunt infectați 36 de pacienți, medici și asistenți/ Manager: Perioada de relaxare ne poate pune în dificultate

de Redactia HotNews.ro
Încă opt persoane de la Spitalul de Neurochirurgie din Iași - cinci pacienți și trei cadre medicale - au fost confirmate cu coronavirus. Numărul celor infectați ajunge la 36.
aligator
Foto: Captura

VIDEO Saturn, aligatorul care a supraviețuit celui de-al Doilea Război Mondial în Germania, a murit la Grădina Zoologică din Moscova

de Redactia HotNews.ro
Un aligator care a supraviețuit celui de-al Doilea Război Mondial la Berlin și s-a zvonit - eronat - că i-ar fi aparținut lui Adolf Hitler a murit la grădina zoologică din Moscova, scrie BBC.
Testare medicala de laborator
Foto: Pixabay.com

Focar de coronavirus în două sate din Galați: Un om a murit, alți peste 40 sunt infectați / Localitățile au intrat în carantină

de Redactia HotNews.ro
Duminică, 24 Mai 2020 Actualitate | Coronavirus
Două sate din Galați au intrat în carantină duminică, din cauza COVID-19. Un localnic a murit, alți 42 sunt infectați cu coronavirus, iar peste 280 de oameni sunt izolați la domiciliu, după ce au intrat în contact cu persoanele contaminate.
Seceta
Foto: pixabay.com

Ministrul Agriculturii: O secetă ca acum nu a mai fost în România de 50-60 de ani

de Redactia HotNews.ro
Duminică, 24 Mai 2020 Economie | Agricultura
O secetă precum cea de acum nu a mai fost în România de 50-60 de ani, până la această oră fiind afectate 1,4 milioane de hectare de culturi, afirmă ministrul Agriculturii, Adrian Oros.
Teste de laborator coronavirus
Foto: Pixabay.com

Institutul de virusologie din Wuhan are trei tulpini de coronavirus, dar niciuna nu corespunde celei care provoacă Covid-19 / Directoarea neagă responsabilitatea pentru noul virus

de N.O. HotNews.ro
Institutul chinez de virusologie din Wuhan, care este arătat cu degetul de către Washington pentru că ar sta la originea virusului, are trei tulpini de coronavirus de la lilieci, dar niciuna nu corespunde bolii Covid-19, a spus directoarea sa, relatează AFP.
Economia Chinei
Foto: Flickr / AK Rockefeller

Economiile emergente devin pacienți Corona, ducând FMI-ul la limitele sale financiare. O nouă ordine globală în frunte cu China?

de Dani Rockhoff HotNews.ro
Duminică, 24 Mai 2020 Actualitate | Coronavirus
În multe țări emergente, în special din America Latină, nu a fost încă atins vârful pandemiei de coronavirus. Consecințele economice sunt însă dramatice: cursul valutelor e în cădere liberă, unele țări nu-și mai pot returna împrumuturile. Cu cereri de finanțări din peste 90 de țări, Fondul Monetar Internațional ar putea ajunge la limitele sale financiare. Dar mai aproape de noi, și Turcia este puternic lovită. Teama unui faliment de stat crește pe Bosfor.
Stadionul Arcul de Triumf
Foto: CNI / Facebook

Dispută pe bani publici - Cine va putea folosi Stadionul Arcul de Triumf

de A.I. HotNews.ro
Duminică, 24 Mai 2020 Sport | Alte sporturi
Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a declarat că Stadionul Arcul de Triumf va fi o arenă pentru toate sporturile, nu numai pentru rugby.
China versus SUA, coronavirus
Foto: Profimedia Images

China și Statele Unite sunt ''în pragul unui nou Război Rece'', avertizează Beijingul

de Redactia HotNews.ro
Duminică, 24 Mai 2020 Actualitate | Coronavirus
China și Statele Unite sunt "în pragul unui nou Război Rece", a avertizat duminică ministrul chinez de externe Wang Yi, care a deplâns reaprinderea tensiunilor cu Washingtonul în jurul pandemiei de COVID-19, relatează AFP, citat de Agerpres.
TUI
Foto: Facebook

Cel mai mare operator de turism din lume vrea să reia până la sfârșitul lui iunie zborurile către principalele destinații de vacanță din Europa

de Redactia HotNews.ro
TUI, cel mai mare operator de turism din lume, vrea să reia până la finalul lunii iunie zborurile către principalele destinații de vacanță din Europa, a anunțat directorul general al grupului, Fritz Joussen, citat de Reuters.

Hong Kong gaze lacrimogene
Foto: Captura video

FOTO VIDEO Gloanțele de cauciuc, gazele lacrimogene și tunurile cu apă s-au întors la Hong Kong / Sute de persoane au protestat față de intenția Chinei de a impune o nouă lege a securității

de N.O. HotNews.ro
Duminică, 24 Mai 2020 Actualitate | Internațional
Poliția din Hong Kong a folosit gaze lacrimogene duminică pentru a dispersa mii de oameni care au participat la un protest neautorizat față de planul Beijingului de a impune o nouă legislație privind securitatea națională în Hong Kong după protestele pro-democrație de anul trecut, potrivit AFP. Mulți se tem că legislația ar fi ”o lovitură fatală pentru gradul ridicat de autonomie promis de Beijing”, cum a avertizat vineri Mike Pompeo.
Testare coronavirus
Foto: Utrecht Robin/ABACAPRESS.COM / Abaca Press / Profimedia

UPDATE Coronavirus în România: Alte nouă decese. Bilanțul a ajuns la 1.185 / Printre pacienți, o femeie de 45 de ani fără alte afecțiuni

de I.H. HotNews.ro
Alte nouă persoane au murit în România din cauza coronavirusului, astfel că bilanțul deceselor a ajuns duminică la 1.185. Printre pacienți se numără și o femeie de 45 de ani care nu avea alte afecțiuni.
Tren al CFR Calatori
Foto: Hotnews

Vagoane pline și pasageri fără mască de protecție într-un tren de pe ruta Brașov-București / CFR: Ține de nivelul de conștiință al fiecărui călător

de I.H. HotNews.ro
Sâmbătă, 23 Mai 2020 Actualitate | Esențial
Imagini surprinse sâmbătă seară într-un tren CFR pe ruta Brașov - București arată că vagoanele sunt pline, iar mulți călători, care stau pe scaune unul lângă celălalt, nu poartă mască de protecție, încălcând ordinele emise de autorități pentru perioada stării de alertă din cauza COVID-19. Reprezentanții CFR Călători spun că nivelul de rezervare este de 180 de locuri la peste 400 de locuri și că păstrarea distanței fizice "ține de nivelul de conștiință al fiecărui călător din acel tren".
Andrei Cornea
Foto: Hotnews

Anti-Agamben

de Andrei Cornea Contributors.ro
Mă întrebam, nerăbdător, cît va dura pînă cînd se va trece și la „deconstrucția” pandemiei actuale. Răsuflu ușurat: n-a durat mult. Descopăr, tradus pe contributors.ro, un articol al bine-cunoscutului filosof italian Giorgio Agamben. După ce a relativizat, în cartea sa, Homo sacer, distincția dintre regimurile totalitare și cele liberale (în acord cu un procedeu de tip „negaționist” al stîngii extreme, despre care a vorbește și Thierry Wolton în Negaționismul de stânga), Agamben trece „la nivelul următor”.
Militari pe timpul pandemiei de coronavirus
Foto: Profimedia

O echipă de specialiști români, printre care și 5 medici, va pleca în SUA pentru a-i ajuta pe americani în lupta cu COVID-19

de RA HotNews.ro
Duminică, 24 Mai 2020 Actualitate | Coronavirus
O echipă de 15 specialiști din Ministerul Apărării Naționale (MApN), alcătuită din cinci medici, cinci asistenți medicali și cinci militari specialiști în domeniul CBRN, va pleca, luni, în SUA, pentru a oferi sprijin autorităților statului Alabama, în contextul măsurilor de combatere a pandemiei de COVID-19.
Covid 19
Foto: Perspektiva

O asistentă medicală din Botoșani a murit din cauza COVID-19 / Femeia avea 46 de ani și nu suferea de alte afecțiuni

de Redactia HotNews.ro
Duminică, 24 Mai 2020 Actualitate | Coronavirus
Încă un deces în rândul cadrelor medicale din cauza COVID-19. O asistentă medicală din Botoșani infectată cu coronavirus a murit după câteva săptămâni de spitalizare. Potrivit medicilor, femeia de 46 de ani nu avea afecțiuni asociate.
Ludovic Orban la inaugurarea Muzeului National Bratianu
Foto: Captura video

VIDEO A fost inaugurat Muzeul "Brătianu", cu sediul în fosta reședință din Stefănești a familiei Brătianu / Muzeul a fost inființat prin lege promulgată de Iohannis în ianuarie

de Redactia HotNews.ro
Duminică, 24 Mai 2020 Actualitate | Cultură
Muzeul Național "Brătianu", care are sediul în Vila Florica, fosta reședință a familiei Brătianu din Ștefănești, a fost inaugurat duminică, la 145 de ani de la înființarea Partidului Național Liberal.
Bani
Foto: Stirile ProTV

Orban, întrebat dacă de la 1 septembrie pensiile vor fi majorate cu 40%: Vor crește, dar cu atât cât va permite economia / Ce spune despre dublarea alocațiilor

de I.H. HotNews.ro
Sâmbătă, 23 Mai 2020 Actualitate | Esențial
Pensiile vor crește cu atât cât va permite economia, a declarat sâmbătăă seară premierul Ludovic Orban, întrebat dacă pensiile vor fi majorate cu 40% de la 1 septembrie, așa cum prevede legea. Despre dublarea alocațiilor pentru copii, el spune că această decizie populistă a PSD nu are un fundament economic: "De unde să găsim o asemenea sumă?".
Kim Jong Un
Foto: KCNA

Coreea de Nord își va întări capacitatea de "descurajare nucleară"

de Redactia HotNews.ro
Duminică, 24 Mai 2020 Actualitate | Internațional
Coreea de Nord a discutat despre noi măsuri vizând să întărească "descurajarea sa nucleară" în cursul unei reuniuni prezidate de liderul său, Kim Jong Un, a anunțat duminică agenția de presă oficială KCNA, scrie AFP, potrivit Agerpres.
Jennifer Lawrence
Foto: Captura Instagram

FOTO Porția zilnică de alcool consumată în izolare de una dintre cele mai sexy actrițe de la Hollywood: "Cred că beau vin pentru ușuratice"

de Red. Life HotNews.ro
Este de câțiva ani una dintre cele mai apreciate actrițe de la Hollywood, reușind în 2012 să câștige premiul Oscar pentru rolul din "Silver Linings Playbook". Jennifer Lawrence a povestit cum se descurcă cu izolarea și care este meniul atunci când vine vorba despre alcool.
Roland Garros
Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Ultimele noutăți despre Roland Garros - Organizatorii francezi și motivele de optimism

de A.I. HotNews.ro
Guy Forget, directorul turneului de tenis de la Roland Garros, s-a arătat încrezător că această competiție de Grand Slam va avea loc între sfârșitul lui septembrie și începutul lui octombrie, relatează presa franceză.
Pacient coronavirus Germania
Foto: Profimedia Images

Coronavirus: 431 de noi cazuri de infectare și 31 de decese în Germania / Manifestații împotriva restricțiilor

de N.O. HotNews.ro
Numărul cazurilor confirmate de noul coronavirus a crescut cu 431 în ultimele 24 de ore în Germania, ajungând la un total de 178.281, relevă duminică datele Institutului Robert Koch (RKI) pentru boli infecțioase, citate de Reuters, potrivit Agerpres.
Masca de protectie
Foto: pixabay.com

Cum pot fi refolosite măștile de protecție / Ce spune medicul Alexandru Rafila

de I.H. HotNews.ro
Sâmbătă, 23 Mai 2020 Actualitate | Coronavirus
Măștile de protecție pot fi refolosite după ce sunt spălate și, cel mai important, după spălare trebuie călcate cu un fier de călcat cu aburi, spune președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila.
Testare coronavirus
Foto: LEO RAMIREZ / AFP / Profimedia

Coronavirus: Brazilia se apropie de 350.000 de cazuri de Covid, fiind țara cu al doilea cel mai mare bilanț al infectărilor din lume

de N.O. HotNews.ro
Brazilia a înregistrat sâmbătă 965 noi decese din cauza coronavirusului, numărul total al victimelor ajungând la 22.013, a spus Ministerul Sănătății, relatează Reuters.
Opera Femeia fara Umbra - Andrada Pavel
Foto: Festival Enescu

webPR: Program artistic nominalizat la International Opera Awards și o recunoaștere a curajului și competenței artiștilor care ne inspiră să trecem prin pandemie

de Smile Media
Program de excepție în cea de-a treia lună de #EnescuOnline, începând de sâmbătă 23 mai 2020: iubitorii muzicii vor putea să revadă pe www.festivalenescu.ro patru dintre spectacolele de operă din ediția 2019 care au dus la nominalizarea Festivalului Enescu de către 2020 International Opera Awards în top 5 evenimente de gen care promovează muzica de operă la nivel mondial.Alte titluri din Actualitate:

Biserica Ortodoxă reacționează: Potirul sau lingurița se curăță înainte și după folosire/ Folosirea linguriței comune la împărtășire nu a fost nici în ultimele două luni de pandemie sursă de contaminare pentru vreun credincios
Orban, despre tăierea pensiilor speciale: Se va reveni cu o modificare legislativă în acord cu motivația CCR / Cel puțin doi judecători CCR au dublă pensie specială
FOTO Actrița Elizabeth Hurley, topless la 54 de ani


ECONOMIE

Extras de carte funciara
Foto: ANCPI

Agenția de Cadastru redeschide 18 oficii pentru a permite consultarea cărților funciare vechi, neconvertite electronic: Care sunt regulile de acces pentru cei interesați

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Vineri, 22 Mai 2020 Economie | Telecom
Agenția Națională de Cadastru (ANCPI) va permite, din nou, accesul persoanelor interesate de studierea cărților funciare vechi în incinta a 18 oficii din țară, începând cu data de 25 mai, a anunțat vineri instituția. Decizia vine ca urmare a numărului mare de solicitări primite în ultima perioadă, în condițiile în care cărțile funciare vechi nu au fost convertite în totalitate în format electronic și nu pot fi accesate online. Accesul se va face cu programare, pentru un timp limitat și respectarea măsurilor de protecție.


0-100.hotnews.roSPORT

Roger Federer
Foto: Australian Open / Twitter

Roger Federer, precizare din izolare: "Nu mă antrenez în această perioadă, nu văd sensul"

de A.I. HotNews.ro
Sâmbătă, 23 Mai 2020 Sport | Tenis
Roger Federer a declarat că nu se antrenează în această perioadă, deoarece nu consideră necesar, subliniind că, în opinia sa, competițiile de tenis nu se vor relua prea curând.


Bancul zilei

Bancul zilei: Moldovenii și românii

de S.J. HotNews.ro
Un român și un moldovean stau de vorbă:

- Bre, moldovene...

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Moldovenii și românii
Un român și un moldovean stau de vorbă:- Bre, moldovene...
Bancul zilei: În holul Parlamentului
La Parlament se întâlnesc doi parlamentari ce se plimbau pe hol, privind tablourile de pe pereți.
Bancul zilei: Auzul și majorarea pensiilor
Un pensionar avea impresia că băbuța lui nu prea mai aude și se gândește să o testeze. Merge într-un colt al camerei și-i spune: – Auzi? Ne măresc pensiile!
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by