Klaus Iohannis la Bruxelles
Foto: Presidency.ro

Klaus Iohannis: Cei trei candidați propuși de Predoiu la șefia parchetelor, foarte buni/ Avizul CSM, "parțial destul de superficial"

de MH HotNews.ro
Președintele Klaus Iohannis susține că cei trei candidați propuși de ministrul Cătălin Predoiu la șefia Parchetului General, DNA și DIICOT, pe care el i-a numit joi, sunt foarte buni, iar avizul CSM - negativ pentru Gabriela Scutea și Giorgiana Hosu - a fost "parțial destul de superficial".
Fumat
Foto: Hotnews

DOCUMENT Ministerul Sănătății recomandă Parlamentului să nu interzică reclamele la țigări și expunerea țigărilor în magazine

de Alina Neagu HotNews.ro
Ministerul Sănătății recomandă Parlamentului să nu interzică expunerea țigărilor în magazine, reclamele la țigări, acțiunile de promovare și distribuirea gratuită de mostre de produse din tutun, precum și sponsorizarea de evenimente de către companiile producătoare de tutun, așa cum prevede un proiect de lege inițiat anul trecut și aflat în procedură parlamentară, se arată într-un document obținut de HotNews.ro.
Scutea, Bologa, Hosu
Foto: AGERPRES

Iohannis acceptă propunerile lui Predoiu și îi numește la șefia Parchetelor pe Gabriela Scutea, Giorgiana Hosu și Crin Bologa / Scutea și Hosu aveau aviz negativ de la CSM

de MH HotNews.ro
Președintele Klaus Iohannis a semnat joi decretele pentru numirea în funcții a noilor șefi la Parchetul General, DNA și DIICOT, acceptând astfel propunerile ministrului Justiției, Cătălin Predoiu, potrivit Administrației Prezidențiale. Gabriela Scutea a fost numită în funcția de procuror general, Crin Bologa, în funcția de procuror-șef al DNA, iar Giorgiana Scutea, în funcția de procuror-șef al DIICOT. De menționat că Secția pentru procurori a CSM a dat aviz negativ pentru Gabriela Scutea și Giorgiana Hosu.
Prima Casa 2020
Foto: Pixabay

Începe Prima Casă 2020. Finanțele au transmis joi acordul de distribuire pentru 1,98 miliarde lei

de DP HotNews.ro
Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a anunțat joi lansarea Programului Prima Casă 2020, ca urmare a primirii, din partea Ministerului Finanțelor Publice, a acordului de distribuire pentru suma de 1,98 miliarde lei din plafonul total de 2 miliarde lei, alocat pentru anul 2020. Programul Prima Casă 2020 beneficiază de aceleași condiții de garantare din partea statului român, în favoarea finanțărilor acordate de către cele 14 bănci participante.


Declaratie beneficiari reali
Foto: Hotnews

Registrul Comerțului va ști beneficiarilor reali ai societăților. Termenele, amenzile și dizolvarea firmelor care nu depun declarația

de CZ HotNews.ro
Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC) subliniază joi că a operaționalizat Registrul beneficiarilor reali ai societăților, firmele din România având obligația să depună o declarație privind beneficiarul real al persoanei juridice în vederea înregistrării în noul registru prevăzut de Legea 129/2019 pentru prevenirea și combaterea spălării banilor. Termene, amenzi, dizolvări de firme, conform comunicatului oficial de astăzi al Registrului Comerțului.
Statul Islamic
Foto: Profimedia

Cum ar putea jihadiștii să justifice, cu Coranul în mână, Armaghedonul nuclear

de Cătălin Gomboș HotNews.ro
Citat din Coran: „Cel care a ucis un om care nu a ucis niciodată, care nu a semănat stricăciune pe pământ este socotit ca și cum ar fi ucis întreaga omenire, iar cel care a salvat un singur om este socotit ca și cum ar fi salvat întreaga omenire”.
Tren din Thailanda
Foto: Wikimedia Commons
Articol susținut de grupul Grampet

Thailanda și controversatul tren de viteză ce ar trebui să facă legătura între trei aeroporturi - Speranțe mari, transparență redusă

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 19 Feb 2020 Economie | Industrie Feroviara
Thailanda are o rețea feroviară dezvoltată în comparație cu vecinii săi, dar multe zone au nevoie de modernizare și nu puține vagoane au peste 50 de ani vechime. În acest context, proiectul de peste 7 miliarde dolari pentru a construi 220 km de cale ferată de mare viteză a avut mulți contestatari. În articol puteți citi ce spun cei nemulțumiți, cum circulă trenurile thailandeze în prezent și ce ar putea schimba trenul de mare viteză, dacă va fi gata în câțiva ani.
Laura Elena Radu, Marius Chelaru
Foto: STOICA & Asociatii
Dosare Juridice - PUG

Criza spațiilor verzi din București

de Laura Elena Radu, Marius Chelaru STOICA & Asociatii
Calitatea aerului este un subiect de actualitate în București, în contextul în care Comisia Europeană a lansat în urmă cu câțiva ani procedura de infringement împotriva României, din cauza poluării cu particule fine (praf, PM 10), cauzate și de insuficiența spațiilor verzi. În același timp însă, lupta împotriva insuficienței spațiilor verzi a dat naștere unei alte crize: cea a proprietarilor de terenuri încadrate în zona spațiilor verzi, care se găsesc în imposibilitatea de a-și exercita dreptul de proprietate garantat de Constituție și de CEDO.
Functionarea ADR, in dezbatere publica
Foto: Hotnews

Autoritatea pentru Digitalizarea României funcționează și va fi depozitar al codului-sursă pentru aplicațiile IT dezvoltate, la cerere, pentru administrația publică centrală

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR), despre care unii au atenționat că ar putea fi doar un chihuahua, iar alții au susținut că va fi un tigru, tocmai a început să funcționeze, după ce Hotărârea de Guvern privind organizarea și funcționarea acesteia a fost publicată în data de 13 februarie 2020 în Monitorul Oficial. Noua autoritate, creată de Guvernarea PNL, va gestiona sistemele IT de servcii publice electronice și fonduri UE de miliarde de euro pentru proiectele de digitalizare ale administrației publice.
ORIGIN
Foto: ORIGIN
Articol susținut de Factory by Raiffeisen Bank

Centru de ecoturism cu tehnologie de ultimă oră "în cel mai frumos sat din România": Ne-am călit în tranșee bucureștene, pentru business în munți

de Alexandra Ciordas Smile Media
Miercuri, 19 Feb 2020
Povestea ORIGIN pare a-și fi urmat cursul natural, însă o să descoperiți în articolul de mai jos că a fost nevoie de multă muncă, pasiune, viziune și dorința de a construi ceva sustenabil, care “să capete aripi puternice în mai multe generații”. Ideea unui centru de ecoturism, care să ofere o experiență autentică, dar adaptată nevoilor turistului de astăzi, este a Monei, care la 6 ani s-a îndrăgostit de Măgura, iar 25 de ani mai târziu vrea să ofere celor care vor trece pragul ORIGIN o recepție virtuală, o aplicație care să îi pună în contact cu ghizii locali, jacuzzi exterior, alimentare gratuită a mașinilor electrice, toate îmbinate cu o experiență autentică în locul în care “soarele răsare din Bucegi și adoarme în Crai”.
Alex Slujitoru
Foto: EY Romania
Articol susținut de EY România

Stingerea eronată a debitelor stabilite prin decizii de impunere sau cum ne-am întors la o practică nelegală, abandonată de ANAF acum mai bine de 5 ani

de Alex Slujitoru EY Romania
La finele anului 2019 și începutul anului 2020 au reapărut cazurile în care ANAF alocă eronat plățile contribuabililor. De obicei, este vorba de sumele achitate cu titlu de contribuții sociale și impozit pe salarii care sunt folosite de ANAF pentru a stinge debite stabilite prin decizii de impunere, debite ce nu sunt încă scadente.
Daniel Daianu
Foto: Agerpres

Daniel Dăianu: Dacă mai trecem printr-o criză ne vom confrunta cu un exod accentuat de oameni. Tinerii nu mai au răbdare. Consecințele politicii bugetare pot fi dramatice

de F.B. HotNews.ro
Realizarea unui deficit bugetar de 3,6% din PIB în 2020 ar fi o performanță, susține Daniel Dăianu, președintele Consiliului Fiscal. „Ar fi grozav să reușim să colectăm mult mai bine, însă a crede că 2020 și 2021 numai printr-o colectarea mai bună și o scădere a cheltuielilor pot să conducă la țintele de deficit buget, în opinia mea este o ipoteză eroică. Adică nu este realistă”, spune el.
Tren Renfe
Foto: RENFE

SUA ar putea avea prima linie de tren de mare viteză, în statul Texas. Spaniolii de la Renfe au anunțat un contract de 6 miliarde dolari

de Vlad Barza HotNews.ro
Compania de stat Renfe din Spania a anunțat că a semnat un contract cu statul american Texas pentru a dezvolta o linie ferată de mare viteză, prima de acest fel din SUA. Linia va avea 386 km și ar trebui să fie gata în 2026, trenurile urmând să facă 90 de minute. Despre trenuri de mare viteză se vorbește în SUA de cel puțin 40 de ani, dar nu s-au construit din mai multe motive: costurile mari, distanțele uriașe, popularitatea mașinilor.
Ufuk Tandoğan
Foto: Garanti BBVA România
Articol recomandat de Superbrands

Viitorul sistemului bancar este acum - Interviu cu Ufuk Tandoğan - CEO Garanti BBVA România

de Smile Media
Miercuri, 19 Feb 2020 SuperBrands
Cum vedeți adoptarea de noi tehnonogii în sectorul bancar românesc? "Trebuie să privim în perspectivă pentru a răspunde în mod corespunzător la această întrebare. În doar câțiva ani, între 1990 și începutul anilor 2000, băncile românești au adoptat inovații globale, lansate în ultimii nu mai puțin de 50 de ani. ATM-ul, cardul și POS-ul, de exemplu, au apărut într-un interval de câțiva ani, nu zeci de ani, așa cum s-a întâmplat în țările dezvoltate. Ȋn România, primul card a fost emis în 1995, la 45 de ani după lansarea globală inițială. Același lucru s-a întâmplat și cu primul bancomat. Pentru băncile care activează pe piața din România, adopția acestor tehnologii într-o perioadă atât de scurtă de timp nu a fost o călătorie ușoară. Prin urmare, aș spune că băncile locale sunt acum la același nivel tehnologic cu cele occidentale".
Garbine Muguruza
Foto: wta/ twitter

WTA Dubai: Încă o favorită părăsește competiția - Garbine Muguruza, învinsă în sferturi

de A.I. HotNews.ro
Jennifer Brady a mai făcut o "victimă" importantă la Dubai, americanca trecând în trei seturi, scor 6-7(5), 6-3, 6-4, de Garbine Muguruza (favorită numărul 9). Jennifer (locul 52 în lume) s-a calificat în semifinale, acolo unde se va duela cu învingătoarea partidei dintre Simona Halep și Aryna Sabalenka.
Robert Cazanciuc
Foto: Facebook

PSD: Klaus Iohannis a încălcat recomandările MCV prin numirea unor procurori șefi care au aviz negativ de la CSM

de R.M. HotNews.ro
Senatorul PSD Robert Cazanciuc a afirmat joi că președintele Klaus Iohannis nu a ținut cont de recomandările MCV și GRECO atunci când a numit în funcții de procurori șefi persoane care au primit aviz negativ de la Secția pentru Procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii.
Wantsome
Foto: Wantsome

[P] Noi cursuri IT acreditate & sesiuni demonstrative gratuite, la Wantsome București

de Smile Media
Noi serii de cursanți vor începe din martie, la Wantsome București, cursuri de Testare Manuală, Programare Front-End, Programare Java, Programare Python și Testare Automată. Wantsome organizează și 2 sesiuni demonstrative cu participare gratuită, la Impact Hub – Universitate (strada Tudor Arghezi, nr. 8-10): pe 22 februarie (14:00 - 17:00) pentru cursul de Testare Manuală, alături de trainerii Daniela Burghelea și Roxana Poraicu, și pe 23 februarie (14:00 - 17:00) pentru cursul de Programare Front-End, alături de trainerii Robert Diaconeasa și Andrei Soporean.
Constantin Brâncuşi
Foto: Mira Kaliani

Edițiadedimineață.ro: Cu simplitatea și plasticitatea țăranului. Constantin Brâncuși, sculptorul esenței românești: „Fără inimă, nu-i artă”

de Edițiadedimineață.ro ​Edițiadedimineață.ro
„Nu-mi place să vorbesc despre mine sau despre arta mea. Operele mele vorbesc singure și nu au nevoie de nici o explicație”, spunea Constantin Brâncuși într-o convorbire cu istoricul de artă Ionel Jianu.
Ton uriaș în Japonia
Foto: Profimedia

HOTNEWS PODCASTS. „Caia și Bejan. Călătorii”. Episodul 4: Mâncare locală sau doar atracții turistice? Bouillabaisse (Marsilia), Tikka masala (India), Sushi (Japonia)

Luni, 17 Feb 2020
În episodul 4 al podcastului „Caia și Bejan. Călătorii” vorbim despre câteva feluri celebre din bucătăria locală despre care turiștii cred că ar fi exact mâncarea preferată a localnicilor. Ce sunt, în realitate, bouillabaisse (Marsilia), tikka masala (India) sau sushi (Japonia), mâncare locală sau doar atracții turistice?

Spital privat
Foto: Hotnews

Reprezentanții spitalelor private: Ordonanța adoptată recent "nu rezolvă problema accesului pacientului la servicii medicale", în forma sa actuală

de Alina Neagu HotNews.ro
Reprezentanții spitalelor private avertizează că Ordonanța de Urgență adoptată recent "nu rezolvă problema accesului pacientului la servicii medicale, în forma sa actuală". Cele mai cunoscute spitale și clinici private din România - Medlife, Sanador, Regina Maria, Polisano, Monza, Medicover, Ponderas, Synevo - cer ca serviciile medicale să fie decontate "la valoarea lor reală". CNAS decontează în acest moment serviciile medicale la prețul din spitalul de stat, iar în spitalele private, prețul serviciului este de câteva ori mai mare. În aceste condiții, nu este clar cum poate funcționa OUG privind spitalele private și de unde va fi acoperită diferența de bani.
Coronavirus
Foto: Pixabay.com

VIDEO De ce au devenit un fenomen viral jocurile și filmele pe tema epidemiilor, în perioada exploziei coronavirusului: De la eliberarea de stres până la nevoia de informare

de N.O. HotNews.ro
Peste tot în lume, epidemia cu noul tip de coronavirus a trezit temeri, dar și un apetit real pentru filme, jocuri video și seriale anxiogene pe tema maladiei. De ce a crescut numărul spectatorilor pentru filme precum ”Contagion” sau numărul persoanelor care joacă ”Plague Inc”, încearcă să explice AFP într-un material care prezintă opinii ale unui sociolog medical, dar și ale unei companii creatoare de jocuri.
Coperta
Foto: Hotnews
Recomandare de lectura

Epoca intunecarii. Cum a distrus crestinismul lumea clasica

de A.V. HotNews.ro
Vreme indelungata, istoria distrugerilor provocate de fanatismul crestinilor din primele veacuri a fost ocultata cu buna-stiinta. Catherine Nixey ne spune aceasta poveste a nimicirii lumii clasice, intr-o carte care a starnit o furtuna de polemici.
Istanbul
Foto: pixabay.com

Turcia elimină vizele pentru mai multe state UE și Marea Britanie

de DG HotNews.ro
Turcia elimină vizele pentru cetățenii mai multor state ale Uniunii Europene și pentru britanici, începând cu 2 martie, în cazul celor care călătoresc în scop turistic, pentru o perioadă maximă de trei luni. De măsură vor beneficia cei din Polonia, Austria, Belgia, Spania și Olanda, transmite Reuters.
Sigla USR
Foto: Facebook

Barna: Numirea unor șefi de parchete fără avizul CSM este o greșeală greu de explicat și dezamăgitoare / Iohannis și Predoiu să vină în fața românilor și să explice de ce atâta grabă (UPDATE)

de MH HotNews.ro
USR acuză că președintele Klaus Iohannis și ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, au încălcat recomandările MCV privind respectarea avizelor negative ale CSM cu privire la numirea procurorilor șefi, Dan Barna afirmând că numirea unor șefi de parchete fără avizul CSM este "o greșeală greu de explicat și dezamăgitoare".
Stelian Ene
Foto: Arhiva personala

Alocația copiilor prin voucher: o escrocherie de 45 de milioane de euro pe an

de Stelian Ene Contributors.ro
A fost rostogolită în spațiul public în ultimele zile o propunere din partea ministrului de Finanțe Florin Cîțu și a premierului interimar Ludovic Orban ca alocația copiilor să nu mai fie plătită cash sau prin transfer bancar, ci prin intermediului unor bonuri valorice, propunere susținută emfatic de doamna Violeta Alexandru. E o idee mai veche propusă în 2018 de deputații PSD și preluată acum de guvernul PNL.
stirileprotv
Foto: Hotnews

Știrile ProTV: Reacția unor români la vestea că investitori chinezi deschid o fabrică în comuna lor: “Să stea la ei acolo”

de Redactia HotNews.ro
Vestea că într-o comună din Prahova vor veni investitori chinezi să construiască o fabrică de frigidere e pe buzele tuturor localnicilor.
catalog
Foto: Hotnews

Doi elevi din Giurgiu au furat cataloagele școlare și le-au dat foc pentru că luaseră note mici

de N.O. HotNews.ro
Doi minori cu vârste de 12, respectiv 16 ani, din comuna Ogrezeni, județul Giurgiu, sunt cercetați pentru furt calificat după ce au pătruns pe timpul nopții în incinta școlii unde învățau, au sustras mai multe cataloage școlare și le-au dat foc pentru că luaseră note mici, relatează Agerpres.
Dominic Raab
Foto: Gov.uk

Georgia, susținută de America și Marea Britanie, acuză Rusia pentru atacul cibernetic care a paralizat în 2019 mii de site-uri și posturi TV

de n.o. HotNews.ro
Marea Britanie și Statele Unite s-au alăturat Georgiei joi în a acuza Rusia pentru atacul cibernetic la scară largă de anul trecut care a afectat site-uri georgiene și a întrerupt transmisiile televiziunii naționale, relatează Reuters.
Gigi Becali
Foto: Sport Pictures / DigiSport

Digisport: Se îngroașă gluma! FCSB, implicată de Gigi Becali în spălare de bani? DNA acuză!

de Redactia HotNews.ro
Gigi Becali (61 de ani) a dezvăluit, zilele trecute, într-o intervenție ÎN DIRECT la Digi Sport, că ia din nou în calcul varianta de a pleca din țară, după ce o bancă i-a spus că nu-i mai poate ține banii.
Orban
Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Digi24 Surse: Ce le-a cerut Klaus Iohannis liderilor PNL miercuri seara. Liberalii iau în calcul să guverneze cu USR

de Digi24 Digi24
Președintele Klaus Iohannis le-a cerut liderilor PNL convocați miercuri seara la Vila Lac la o întâlnire de lucru înaintea votului de învestire a Guvernului Orban 2 în Parlament, să nu îi mai lase singuri pe miniștri în fața atacurilor din partea Opoziției, dar să nu îi atace la rândul lor pe cei de la USR-PLUS, chiar dacă aceștia critică activitatea liberalilor. Asta după ce luni, în ședința BEx al PNL, Ludovic Orban a vorbit în fața liberalilor din conducerea partidului despre ”viitorii noștri parteneri de guvernare de la USR”
Paul Stanescu
Foto: Agerpres

Reacție agresivă a lui Paul Stănescu, întrebat despre afacerile rudelor sale: ”Sunt baron, da, baron local” / El lovește telefonul unei jurnaliste

de Redactia HotNews.ro
Un nepot al secretarului general al PSD, Paul Stanescu, este acuzat că mușamalizează neregulile de la o fermă de porci din județul Olt, iar chestionat în acest sens de către un reporter Libertatea, Paul Stănescu a avut o reacție nervoasă și a lovit telefonul jurnalistei: "Sunt baron, da, baron local! Hai, mă, lasă-mă-n pace!”.
Lucian Bondoc
Foto: Arhiva personala

"Trilogia" elitelor de facto din România (I) – Fractura din 1989/1990

de Lucian Bondoc Contributors.ro
În cunoscuta carte „Shogun” a lui James Clavell, nobilul japonez, Toranaga, are la un moment dat un dialog despre războaiele europene cu pilotul englez a cărui navă eșuase pe țărmurile nipone. Ajung să discute despre revolta Țărilor de Jos împotriva regelui Spaniei. Toranaga îi spune pe un ton dur și amenințător că “nu există nicio scuză pentru răzvrătirea împotriva suveranului de drept”. Pilotul răspunde „numai dacă nu câștigi”, stârnind râsul lui Toranaga care e de acord că, într-adevăr, aceea ar fi o excepție, singura excepție.
astronaut
Foto: Hotnews

Agenția Spațială Europeană caută voluntari care să stea două luni în pat, pentru 15.000 de euro

de Redactia HotNews.ro
Agenția Spațială Europeană caută noi voluntari care să stea întinși în pat 60 de zile, pentru a studia efectele vieții în condiții de imponderabilitate asupra corpului uman. Voluntarii vor primi pentru efort suma de 15.000 de euro, scrie Mediafax.

Parteneriat stategic între SmartTube si ARBOmedia pentru vânzarea de publicitate pe SmartTV

de A.C. HotNews.ro
La un an de la lansarea pe piață, Smart Tube și ARBOmedia anunță parteneriatul pentru vânzarea unui format de publicitate revoluționar, distribuit prin intermediul telefoanelor mobile pe smart-tv-urile din București și Ilfov.


Protest femei Argentina
Foto: Captura YouTube

VIDEO ”Marea verde”. Manifestații de amploare în Argentina pentru legalizarea avortului, în timp ce femeile încă riscă până la 4 ani de închisoare pentru întreruperea sarcinii

de N.O. HotNews.ro
Mii de femei, fluturând o eșarfă verde, au cerut din nou legalizarea avortului în Argentina, în contextul în care acum avortul se poate pedepsi cu până la patru ani de închisoare și aproximativ 400.000 de avorturi ilegale sunt înregistrate anual în țară, relatează AFP.
Ministerul Educatiei
Foto: edu.ro

DOCUMENT Angajații de la Ministerul Educației ies din instituție numai cu bilet de voie de la șefi / Ce se întâmplă dacă întârzie

de A.Ofițeru HotNews.ro
Angajații din Ministerul Educației nu mai pot ieși din clădirea din Strada General H. M. Berthelot 28-30 fără bilet de voie de la șefi. O notă privind condica de prezență, intrată în posesia HotNews.ro, arată că începând de vineri, 21 februarie 2020, toți angajații sunt obligați să semneze condica de prezență din holul instituției până la 8.30.
UiPath Lab Bucuresti
Foto: Hotnews

Unicornul românesc UiPath a ajuns la venituri de 360 milioane dolari, anul trecut

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Compania de robotizare și automatizare UiPath a încheiat 2019 cu un venit anual de 360 de milioane dolari și ajunge la peste 6.000 de clienți.
Districtul Rosu din Amsterdam
Foto: pixabay.com

Amsterdam reformează Cartierul Roșu: Vitrinele cu prostituate vor fi desființate

de DG HotNews.ro
Celebrele vitrine din Amsterdam în care prostituatele pozau pentru a-și atrage clienții ar putea să dispară, potrivit planurilor primăriei, scrie Guardian. Administrația locală ia în calcul desființarea acestor vitrine din cartierul roșu și mutarea prostituatelor într-un complex erotic, unde acestea nu vor mai putea să ademenească trecătorii de pe stradă. Tocmai acest obicei reprezintă un punct de atracție pentru foarte mulți turiști.
Veranda Mall
Foto: facebook

Alertă cu bombă de la Veranda Mall a fost falsă: Pirotehniștii nu au găsit niciun dispozitiv explozibil - UPDATE

de N.O. HotNews.ro
Alerta cu bombă de la Veranda Mall din zona Obor s-a dovedit a fi falsă, pirotehniștii negăsind niciun dispozitiv explozibil.
A-ha
Foto: Facebook

VIDEO Al doilea videoclip din anii '80 care strânge peste 1 miliard de vizualizări pe YouTube

de Redactia HotNews.ro
14:46 Magazin
Videoclipul hitului "Take on me" al trupei norvegiene A-ha a adunat peste 1 miliard de vizualizări pe YouTube, fiind al doilea clip video al unei piese din anii '80 care atinge acest prag, potrivit The Independent.
Ludovic Orban si Dan Barna
Foto: Agerpres

Orban, despre USR: Atitudinea îi plasează umăr la umăr lângă PSD / Le-am cerut colegilor mei să nu răspundă la niciun fel de atac

de I.H. HotNews.ro
Ludovic Orban se declară "mâhnit" de atitudinea USR din ultima perioadă, susținând că aceasta "îi plasează umăr la umăr lângă PSD" și că le-a cerut liberalilor să nu răspundă atacurilor USR.

Coronavirus: Sosirea persoanelor evacuate din Wuhan generează proteste în Ucraina

de R.M. HotNews.ro
Autoritățile ucrainene au trimis joi blindate și poliția într-o localitate care va găzdui circa 70 de ucraineni și străini evacuați din China, din cauza protestelor localnicilor care se tem de propagarea noului coronavirus, scrie AFP.
Karolina Pliskova
Foto: wta/ twitter

WTA Dubai: Karolina Pliskova, eliminată în sferturi

de A.I. HotNews.ro
Turneul WTA de la Dubai (de categorie Premier) a rămas și fără favorita numărul doi, Karolina Pliskova fiind eliminată în sferturi de Elena Rybakina (19 WTA). Dintre primii 4 capi de serie, Simona Halep este ultima care a rămas până în acest moment în competiție.
Andreea Antonescu
Foto: Facebook

Cântăreața Andreea Antonescu, amendată după o alarmă falsă la 112

de Redactia HotNews.ro
Andreea Antonescu, fostă membră a trupei Andre, a fost amendată pentru apelarea nejustificată a serviciului 112. Miercuri noapte, ea a sunat la 112 și a anunțat că este sechestrată într-un apartament din Iași, iar când polițiștii au ajuns la adresa indicată cântăreața a negat că a sunat la numărul de urgență.
Ludovic Orban
Foto: Stirile ProTV

UPDATE Orban, despre numirea șefilor parchetelor în pofida avizelor negative ale CSM: Reamintesc că și Laura Kovesi a avut aviz negativ de la CSM când a fost numită

de MH HotNews.ro
Premierul Ludovic Orban a fost întrebat joi despre numirile făcute de președintele Klaus Iohannis la conducerea Parchetului General și a DIICOT în pofida avizelor negative ale CSM, Orban ținând să reamintească faptul că și Laura Codruța Kovesi a avut avizul negativ al CSM și când a fost numită procuror general, și când a fost numită la șefia DNA. "Consider că propunerile sunt corecte, rezultatul unui proces de selecție obiectiv și fără partizanat", a spus Orban.


Euro depășește iar pragul de 4,78 lei

de DP HotNews.ro
Banca Națională a României (BNR) a anunțat, joi, un curs de referință de 4,7834 lei/euro, în creștere cu 0,09% față de valoarea atinsă miercuri, acesta fiind cel mai mare nivel anunțat vreodată de BNR, potrivit News.ro. În 21 noiembrie 2019, euro a atins 4.7808 lei, acesta fiind vechiul record.
Roger Federer
Foto: Australian Open / Twitter

Operat la genunchi, Roger Federer va rata mare parte din sezonul 2020

de A.I. HotNews.ro
Știrea zilei din tenis îl are în prim-plan pe Roger Federer: elvețianul a anunțat, pe pagina personală de Twitter, că a suferit, miercuri, o operație la genunchiul piciorului drept și că va rata o parte importantă din sezonul 2020.
Giuseppe Conte
Foto: Facebook

Încă un pas în Italia spre utilizarea softurilor de spionaj în anchetele privind corupția

de Redactia HotNews.ro
Guvernul italian a obținut joi votul de încredere al Senatului pe un proiect de lege care le va facilita magistraților utilizarea softurilor de spionaj în anchetele privind corupția în sectorul public, scrie agenția Reuters, preluată de Agerpres. Contestatarii noii legi spun că aceasta le va da magistraților prea multă putere de a spiona viețile private ale oamenilor.
Fondatori EcoTree_Bogdan Andronache si Alexandru Petrescu
Foto: Hotnews

O aplicație românească ce ajută la reciclarea deșeurilor primește o finanțare de 215.000 Euro

de Raluca Abrihan HotNews.ro
EcoTree, o platformă digitală inovatoare adresată domeniului economiei circulare, de reciclare a deșeurilor și dezvoltată de un start-up românesc, va primi o finanțare de 215.000 Euro pentru dezvoltare și implementare. Finanțarea este coordonată de Sparking Capital, în calitate de Lead Investor, în parteneriat cu platforma de crowdfunding Seed Blink și business angels.
Atacuri in Germania
Foto: Twitter

VIDEO Atacurile armate din Germania: 9 morți, ultimul bilanț. Atacatorul și mama sa au fost găsiți morți / Bărbatul avea convingeri de extremă-dreapta și a revendicat atacurile într-un video - UPDATE

de DG HotNews.ro
Nouă persoane au murit și alte câteva au fost grav rănite miercuri noaptea în Hanau, din apropierea Frankfurtului, în două atacuri armate la baruri arăbești din centrul orașului. Suspectul a fost găsit mort acasă, alături de un alt cadavru care s-a dovedit a fi al mamei acestuia. Atacatorul era cetățean german și avea permis de armă, potrivit presei germane citate de BBC News. El a lăsat o scrisoare în care își exprima convingeri de extremă-dreapta, transmite și Reuters, citând cotidianul Bild.
clienti Uber
Foto: Hotnews

Raport: Ce rating au românii care merg cu Uber. Topul țărilor în funcție de evaluările utilizatorilor

de Raluca Abrihan HotNews.ro
După ce a analizat ratingul primit de pasagerii săi, inclusiv cei din România, Uber a lansat un raport global de evaluare a utilizatorilor. Raportul prezintă topul țărilor și orașelor în care utilizatorii au cel mai bun rating în aplicație și momentele în care au cele mai mari șanse să obțină 5 stele.
Geoff Ralston Y Combinator Startup Grind
Foto: Hotnews

Geoff Ralston, Y Combinator: Cele mai multe startup-uri ”se sinucid”, nu mor după o ”crimă”

de Vlad Barză HotNews.ro
Cele mai multe startup-uri nu mor din cauza concurenței, ci din cauza propriilor greșeli, spune Geoff Ralston, președintele Y Combinator, acceleratorul de startup-uri legendar în SUA, care a ajutat la dezvoltarea unor companii precum Airbnb sau Dropbox. Iată ce spune el despre ce contează la un business de succes.
Ludovic Orban
Foto: Hotnews

Orban, despre înscrierea lui Chirica în PNL: Nu mai are nicio legătură cu PSD de 3 ani. A fost opozantul lui Dragnea

de DG HotNews.ro
Ludovic Orban a comentat, joi, în legătură cu cooptarea primarului Iașului Mihai Chirica în PNL, că acesta nu mai are nicio legătură cu PSD de cel puțin trei ani și a devenit opozantul lui Liviu Dragnea de când a protestat față de celebra OUG 13 privind legile justiției.
Klaus Iohannis
Foto: Presidency.ro

Iohannis: Incluziunea minorității rome trebuie îndeplinită și în plan economic și social. Rămâne o provocare pentru clasa politică

de DG HotNews.ro
Președintele Klaus Iohannis spune că incluziunea minorității rome trebuie îndeplinită și în plan economic și social, pledând pentru acces nediscriminat la educație și sănătate. Șeful statului mai spune că ridicarea calității vieții pentru această minoritate este în continuare o provocare pentru clasa politică, menționând și importanța unor politici de combatere a urii și a extremismului.
Medicamente
Foto: Inclusiv

​Investigație Inclusiv: Crima organizată se bate cu industria farmaceutică și autoritățile

de Victor Ilie HotNews.ro
Medicamentele decontate de Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) din România sunt monitorizate ineficient. O investigație Inclusiv a identificat zeci de traficanți care cumpără tratamente de sute de mii de euro de la pacienți, și le introduc din nou în farmacii și spitale, unde sunt decontate a doua oară pentru alți pacienți.
Aryna Sabalenka
Foto: wta/ twitter

Cine este Aryna Sabalenka, adversara Simonei Halep din sferturile de la Dubai

de Adrian Ilincescu HotNews.ro
S-au întâlnit în urmă cu doar câteva săptămâni, la Adelaide, iar Aryna a fost jucătoarea mai bună. Sabalenka a învins-o pe Simona, un rezultat care cu siguranță îi va da încredere înainte de duelul de joi. Halep vs Sabalenka va fi LiveText pe HotNews.ro și în direct pe Digisport 2 (undeva după ora 18:30).
Ludovic Orban în Parlament
Foto: Guvern

Orban, despre votul de învestire: PSD vrea să boicoteze o procedură constituțională

de DG HotNews.ro
Premierul Ludovic Orban a precizat, joi, referitor la faptul că PSD vrea să boicoteze votul pentru învestirea Guvernului Orban II, că social-democrații vor fi „exclusiv responsabili” pentru întrunirea cvorumului în Parlament.
Fabrica Star Assembly a Daimler de la Sebes
Foto: Star Assembly

Daimler cere conexiuni feroviare către fabrica din Sebeș. În anii trecuți Dacia și Ford au implorat autoritățile să modernizeze calea ferată, dar fără succes

de Vlad Barza HotNews.ro
Martin Schulz, șef al Mercedes-Benz România spune că Daimler are nevoie de infrastructură feroviară pentru uzina din Sebeș, fiindcă transmisiile produse acolo vor fi transportate pe tren iar compo­nentele necesare vor fi livrate tot cu trenul, scrie ZIarul Financiar. Sebeș este la 230 km de Curtici dar, din cauza lucrărilor de pe Coridorul IV, care nu se mai termină, trenurile de persoane fac 5 ore, iar cele de marfă, mult mai mult.
Mark Zuckerberg, in Congresul SUA
Foto: Captura YouTube

Mark Zuckerberg, criticat și ironizat pentru că și-ar pune angajații să-l usuce la subraț cu foehn-ul înainte de discursurile importante

de Vlad Barza HotNews.ro
Într-o carte despre șeful Facebook a apărut o informație care este comentată pe larg: Mark Zuckerberg și-ar pune angajații să-l usuce la subraț înaintea unui discurs, scrie BBC. Un purtător de cuvânt a spus că se îndoiește de adevărul informației, dar pe internet mulți au făcut glume pe seama lui Zuck și a transpirației. Alții au spus că, dacă este adevărat, acțiunea este ilegală.
Alexandru Sageteanu
Foto: Hotnews

De la școala profesională a ajuns la facultatea de inginerie/ Povestea de succes a lui Alexandru / Cum arată planul de școlarizare pentru anul școlar 2020-2021 pentru învățământ profesional și tehnic

de Andreea Ofițeru HotNews.ro
Un loc de muncă sigur, salariu în timpul liceului și posibilitatea de a-ți continua studiile, așa poate fi descris în câteva cuvinte învățământul dual. Pentru unii dintre elevi înseamnă o șansă să descopere ce vor cu adevărat. Este cazul lui Alexandru Săgețeanu din Brașov, în vârstă de 23 de ani, în prezent la student în anul III la Facultatea de Inginerie Tehnologică și Management Industrial. Alexandru spune că pentru el să meargă la școala profesională a fost o șansă în viață, pentru că altfel nu știe dacă ar fi vrut să continue cu facultatea. Acum, Alexandru este angajat la Schaeffler, loc de muncă pe care îl are de 9 ani, din Școala Profesională Kronstadt Brașov. Inițial, el intrase la un liceu economic din Brașov, dar și-a dat seama că nu-i place deloc acolo.
Nava de croaziera Diamond Princess
Foto: Twitter

Coronavirus: Doi pasageri de pe nava de croazieră Diamond Princess au murit / Bilanțul morților în China a depășit 2.000, însă numărul de noi cazuri de infecții a înregistrat cea mai accentuată scădere

de Redactia HotNews.ro
Doi pasageri de pe nava de croazieră Diamond Princess, la bordul căreia au fost depistate peste 600 de persoane infectate cu noul coronavirus, au murit, a anunțat ministrul nipon al Sănătății. Bilanțul total al morților raportat de China este de 2.118 morți, însă numărul de noi cazuri de infecții a înregistrat cea mai mare scădere de la sfârșitul lunii ianuarie și până acum.
Klaus Iohannis la Bruxelles
Foto: Presidency.ro

Liderii europeni se renunesc la Bruxelles pentru a dezbate bugetul UE. Iohannis va susține alocarea unor fonduri substanțiale pentru politica de coeziune și agricolă

de DG HotNews.ro
Președintele Klaus Iohannis participă joi la reuniunea extraordinară a Consiliului European de la Bruxelles, în care se discută Cadrul Financiar Multianual al Uniunii Europene pentru perioada 2021 - 2027. Obiectivul reuniunii extraordinare este obținerea unui acord între statele membre privind viitorul buget al Uniunii, primul după ieșirea Marii Britanii din blocul comunitar, iar dezbaterile se anunță dificile.
protest fată de candidatura lui Tudorel Toader
Foto: Facebook

Protest la Universitatea Cuza din Iași: Peste 1.000 de studenți au semnat o scrisoare prin care cer demisia lui Tudorel Toader din funcția de rector

de I.H. HotNews.ro
Un banner pe care au fost scrise aproape toate numele celor peste 1.000 de absolvenți care au semnat o scrisoare prin care i se cere demisia lui Tudorel Toader a fost afișat, joi dimineață, în fața Universității "Alexandru Ioan Cuza" din Iași. De asemenea, la registratura universității au fost depuse și peste 30.000 de semnături ale petiției prin care lui Tudorel Toader i se cere să nu mai candideze pentru un nou mandat de rector al instituției de învățământ.
Lucian Pintilie
Foto: Arhiva personala

Gust amar

de Lucian Pintilie Contributors.ro
In sfarsit, ceea ce s-a solicitat insistent de catre binefacatorii cercetarii romanesti s-a intamplat. Domnii de la MEC, sustinuti de asociatii de cercetatori si asociatii sindicale (?), au fortat mana doamnei Ministru sa semneze OM 3285 din 19 februarie 2020 si OM 326 din 19 februarie 2019 prin care: se reduce suma prevazuta pentru programe Nucleu pentru anul 2020 cu circa 80 de milioane; se plafoneaza salariile brute, dupa modelul legii salarizarii unitare 153/2017; se reduce regia la programele Nucleu la 50 %.
Insolventa
Foto: pixabay.com

Insolvențele în România au scăzut cu 22% în 2019 și se situează la minimul ultimilor 10 ani

de DP HotNews.ro
Cele mai multe insolvențe s-au înregistrat în sectorul comerțului cu ridicata și distribuție urmat de construcții și comerțul cu amănuntul, arată cel mai recent studiu Coface România, potrivit căruia numărul firmelor insolvente în anul 2019 a fost de 6.384, mai puțin cu 22% față de nivelul înregistrat în anul anterior. Datele indică și o scădere graduală a companiilor insolvente de dimensiuni medii și mari (cele cu venituri peste 0,5 milioane EUR).
Alexandru Muraru
Foto: Facebook

Lider al PNL Iași: Eventuala primire în PNL a primarului Chirica, o eroare politică majoră. Universul politic al lui Chirica arată exact ca cel al lui Radu Mazăre sau al Gabrielei Firea

de I.H. HotNews.ro
Prim-vicepreședinte PNL Iași, Alexandru Muraru, spune că eventuala primire în PNL a primarului Mihai Chirica, ales din partea PSD, este o eroare politică majoră. Mai mult, el susține că Mihai Chirica folosește abuziv numele președintelui Klaus Iohannis în eventuala sa venire în PNL, demonstrând "o mare impostură dar și disperarea cu care a căutat fără succes, vreme de doi ani, ușa de intrare în PNL și un comportament penibil". Cu o zi în urmă, deputatul liberal Marius Bodea spunea că liderii centrali ai partidului l-au anunțat că Mihai Chirica va fi cooptat în PNL și va fi desemnat candidat al partidului pentru un nou mandat la Primărie, în timp ce Chirica afirma că drumul său politic "va continua alături de președintele Iohannis".
accident Canada
Foto: Captura

VIDEO Aproximativ 200 de mașini implicate într-un accident pe o autostradă din Canada / Doi morți și zeci de răniți

de Redactia HotNews.ro
Aproximativ 200 de autovehicule au fost implicate într-un accident produs pe o autostradă din apropiere de Montreal, din cauza unei furtuni de zăpadă. Două persoane au murit, iar alte aproape 70 au fost rănite, potrivit presei canadiene.
Autostrazile din Romania - 2020
Foto: Hotnews

În ce stadiu sunt toate autostrăzile planificate spre Moldova și ce se întâmplă cu autostrada Sibiu-Pitești

de Victor Cozmei HotNews.ro
Trei mari autostrăzi sunt în prezent planificate conform MasterPlanului către Moldova, iar o a patra - Autostrada Nordului - care nu apare în strategia convenită cu Comisia Europeană, a apărut din nou în discursul politicienilor. Toate cele patru proiecte sunt în diferite stadii de implementare, a explicat la audierea din Parlament, ministrul propus al Transporturilor, Lucian Bode. Un alt proiect foarte important - autostrada Sibiu-Pitești - ar putea fi licitată pe sectoarele montane în baza unor studii vechi, criticate aspru de consultanții Comisiei Europeane.
Marcel Ciolacu
Foto: Facebook/ Marcel Ciolacu

Cum arată sondajul intern comandat de PSD și prezentat la ședința CEX

de L.P. HotNews.ro
Miercuri, 19 Feb 2020 Actualitate | Politic
Conducerea PSD le-a prezentat liderilor locali în spatele ușilor închise, la ședința Comitetului Executiv, rezultatele sondajelor comandate la începutul lunii februarie. Surse social democrate au declarat petru HotNews.ro că potrivit sondajului comandat, partidele mici gen Pro România, ALDE și PMP nu vor mai intra în Parlament iar UDMR se află la limita pragului electoral.
Marcel Ciolacu
Foto: Facebook

Ciolacu a anunțat oficial că PSD boicotează votul de învestire a Guvernului Orban II

de N.O. HotNews.ro
Miercuri, 19 Feb 2020 Actualitate | Politic
Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat oficial miercuri seară, după CEX, că formațiunea va boicota învestirea Guvernului Orban II programată pe 24 februarie prin neprezentarea parlamentarilor PSD la ședința. La nivel oficial, Ciolacu invocă hotărârea judecătorilor CCR, care trebuie să se pronunțe luni pe sesizarea PSD conform căreia propunerea din nou a lui Ludovic Orban ar fi fost făcută neconstituțional.CFR Cluj, calificata in 16-imile Europa League
Foto: Facebook/ Fotbal Club CFR 1907

​Europa League: CFR Cluj vs Sevilla (19:55) / Dan Petrescu, întâlnire cu andaluzii după 10 ani - Vor reuși ardelenii surpriza?

de Diana Ene HotNews.ro
Sorții le-au scos-o în cale celor de la CFR Cluj pe Sevilla, marea specialistă în Europa League, iar prima manșă din optimi are loc joi, în Gruia, de la ora 19:55. Dan Petrescu a învins formația andaluză pe vremea când se afla pe banca Unirii Urziceni și speră să repete "minunea". Încrederea adversarilor nu e la cote înalte, echipa lui Lopetegui fiind fără victorie în ultimele patru partide oficiale. Confruntarea va fi transmisă în direct pe Digi Sport 1, Telekom Sport 1, Look Plus și LiveText pe HotNews.ro.
Simona Halep
Foto: Twitter - Dubai Tennis Champs

​WTA Dubai: Programul zilei de joi - Când va avea loc meciul Simonei Halep cu Aryna Sabalenka

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Organizatorii turneului de la Dubai au anunțat programul zilei de joi, una în care Simona Halep va evolua în sferturile competiției de categorie Premier. Halep vs Aryna Sabalenka va fi al patrulea (ultimul) meci de pe arena centrală.
Catalin Drula
Foto: Arhiva personala

Încă un ministru al Transporturilor mâncat de sistem

de Contributors.ro
Aș fi vrut să-l întreb pe ministru de ce nu îl preocupă deloc reforma. De ce nu face schimbări la compania de drumuri CNAIR sau la cea de căi ferate CFR. De ce nu operaționalizează Compania Națională de Investiții Rutiere (CNIR), vehicul special creat în 2016 pentru proiectele de construcție de autostrăzi, abandonat de PSD timp de 3 ani de zile, scrie Cătălin Drulă, deputat USR pe Contributors.ro
politie Germania
Foto: Shutterstock

Două atacuri armate în Germania: Bilanțul morților a ajuns la 9 persoane

de S.J. HotNews.ro
Nouă persoane au murit și alte câteva au fost grav rănite miercuri noaptea în orașul Hanau, din apropierea Frankfurtului, în două atacuri armate.

UPDATE Principalul suspect al atacurilor a fost găsit mort în locuința sa
Subiectele zilei
Foto: Colaj foto

Subiectele zilei: Audieri de 7 ore in dosarul Belina: Cum a fost modificată geografia României pentru ca Dragnea sa pescuiasca linistit pe insula; "Copiii romi vânduți ai României"

de Lupu Vlad-Andrei HotNews.ro
Programul de 7.000 de vouchere pentru persoanele cu dizabilități, la patru luni de la start: 34 de cereri în toată țara, doar 12 aprobate...

Am vorbit cu Vlad Voiculescu despre cum își face campanie electorală pe Tinder. Au fost peste 70 de match-uri...
Una din cele mai faimoase fotografii ale mersului pe jos (Foto - Wikipedia)
Foto: Wikipedia

​Science Report. A mai căzut un mit: 10.000 de pași zilnic nu te fac să slăbești, afirmă un studiu științific

de A. Th. C. HotNews.ro
Miercuri, 19 Feb 2020 Science - Stiintele vietii
Poate că am fost cam naivi să credem că doar mergând pe jos vom găsi soluția la problemele noastre cu greutatea. Un studiu recent de la Brigham Young University (SUA) spune că simplul act de a merge pe jos - concret, între 10.000 și 15.000 de pași zilnic - nu a fost suficient pentru a-i face să nu câștige în greutate pe cei 120 de studenți „boboci” care au luat parte la studiu.
Business report
Foto: Colaj foto

Business report: Bucureștiul ajunge din urmă Cluj-Napoca pe piața chiriilor; Unde vor fi deschise noi fabrici și depozite în România; Jocurile de noroc atrag tot mai mulți români

de Lupu Vlad-Andrei HotNews.ro
Se dezvoltă antreprenoriatul în România! Numărul companiilor în insolvență a scăzut dramatic...

Jocurile de noroc atrag tot mai mulți români: „S-a dus soția să mă dezlege la popa. N-a ținut”...Alte titluri din Actualitate:

Ministerul Educației contrazice Autoritatea pentru Protecția Datelor privind publicarea tezelor de doctorat - UPDATE
​FOTO Locuitorii de pe o stradă din Sectorul 5, sufocați de gunoaiele aruncate pe un teren privat/ În loc să-i amendeze pe vinovați, Poliția Locală a dat avertisment vecinilor care făceau curățenie
Inventatorul comenzii „copy-paste” a murit
Marea Britanie închide ușa instalatorilor polonezi și constructorilor români. Cele 10 noi reguli pentru muncitorii străini au fost prezentate de guvernul de la Londra
Irina Rimes, discurs la Muzeul de Artă: Nu îndrăznesc și nu îmi permit niciodată să analizez opera lui Constantin Brâncuși, dar îmi permit să o simt


ECONOMIE

Fatada Ministerului Finantelor
Foto: Hotnews

După "zidul" de schele de la Ministerul Finanțelor se află un grup de gorjeni care controlează instituția din puncte cheie

de Florin Barbuta HotNews.ro
Miercuri, 19 Feb 2020 Economie | Finanțe & Bănci
De anul trecut, din vară, sediul Ministerului Finanțelor este „protejat” de un zid de schele. Ar fi trebuit să se lucreze la amenajarea fațadei. Poate e finalizată, poate mai e de lucru, asta doar un ochi avizat poate decide. E greu, prin urmare, să-ți dai seama dacă s-a terminat lucrarea sau nu pentru că schelele încă acoperă „opera”. Ar fi trebuit să fie gata din decembrie. Oamenii din minister se plâng că nu pot să se uite pe fereastră când vor să-și odihnească ochii după ce stau cu orele în fața ecranelor calculatoarelor.
CEC Bank
Foto: Wikimedia

Florin Cîțu: Ceea ce este acum la CEC Bank și la EximBank sunt sinecuri

de S.J. HotNews.ro
Miercuri, 19 Feb 2020 Economie | Finanțe & Bănci
Ministrul interimar al Finanțelor, Florin Cîțu, a declarat, miercuri seara, că este inadmisibil ca președintele CA de la CEC Bank să aibă salariul de trei ori mai mare decât președintele României. Ceea ce acum acum este la CEC Bank și la EximBank sunt sinecuri, a mai spus Cîțu
atentie la GDPR
Foto: Max Pixel

DOCUMENT ​Uniunea Europeană va revizui GDPR

de CZ HotNews.ro
Miercuri, 19 Feb 2020 Economie | Consumator
Regulamentul European de Protecție a Datelor Personale, celebrul GDPR care a adus deja amenzi de sute de mii de euro în total unor firme din România, va fi revizuit, pentru a întări „încrederea digitală”, spune Comisia Europeană în propunerea sa de Strategie europeană pentru date, publicată miercuri.
Cele mai vandute 20 de marci si top de modele in Europa, anul trecut
Foto: JATO

Ce mașini noi cumpără europenii - Niveluri record la SUV-uri, electrice, mașini pe benzină și la marca Dacia

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 19 Feb 2020 Economie | Auto
Piața europeană a mașinilor noi a continuat să se schimbe în 2019: SUV-urile au atins un record de 38%, vânzările de mașlni 100% electrice au depășit 350.000 de unități, iar dieselul a coborât la o cotă scăzută, de doar 31% din total, arată datele JATO pentru 27 de țări europene. Dacia s-a plasat foarte bine, Sandero fiind al șaptelea cel mai bine vândut model european, iar Duster a fost pe 12. Tesla Model 3 a fost numărul unu la electrice, cu 95.000 de mașini.


0-100.hotnews.ro

Ford Puma ST Line X
Foto: Ford
Review 0-100.ro

VIDEO/FOTOGALERIE ​Test Drive cu Ford Puma, felina din inima Olteniei

de Adrian Mitrea 0-100.ro
Ford Puma, fabricat exclusiv în Craiova, este un SUV (sau crossover) de segment B, la fel ca și „fratele de uzină”, Ford EcoSport. Puma se remarcă printr-un design neobișnuit în gama curentă a Ford și prin tehnologii moderne, incluzând aici și motorizare mild hybrid, instrumente de bord complet digitale, încărcare wireless pentru telefonul mobil și funcții de asistență avansate pentru șofer. Am realizat un prim test drive cu Ford Puma în Spania, în zona Malaga-Marbella, cu ocazia testelor internaționale pentru presă, iar acest clip video extins ar trebui să vă răspundă la majoritatea curiozităților pe care le aveți despre Puma, atât versiunea Titanium X, cât și ST Line X.


SPORT

Simona Halep
Foto: Australian Open / Twitter

WTA Dubai: Simona Halep vs Ons Jabeur 1-6, 6-2, 7-6(7) / Halep, cu mari emoții în sferturi - A salvat o minge de meci

de Adrian Ilincescu HotNews.ro
Miercuri, 19 Feb 2020 Sport | Tenis
Timp de două ore, Simona și-a căutat ritmul și execuțiile. A început rău meciul (a pierdut primul set cu 6-1), a găsit puterea să revină în al doilea (6-2), iar în decisiv a trecut de mai multe ori de la agonie la extaz și invers. A ratat trei mingi de meci, a salvat una a lui Ons Jabeur, iar într-un final dramatic s-a impus cu 9-7 în tiebreak, calificându-se în sferturile turneului de la Dubai (Premier). Următoarea adversară: Aryna Sabalenka.


Bancul zilei

Bancul zilei: Blonda angajată la circ

de S.J. HotNews.ro
La circ se dă anunț că se angajează dresor de lei. Se prezintă un tip și o tipă bine dotată. Directorul:

- S-o lăsăm pe domnișoara mai întâi…


REVISTA PRESEI

Caru`cu vedete
Foto: Colaj foto

Caru`cu vedete: Iubita lui Al Pacino s-a despărțit de actor deoarece este prea bătrân și zgârcit; Daniela Crudu, apariție șocantă la două săptămâni după ce a fost desfigurată de iubit

de Lupu Vlad-Andrei HotNews.ro
Femeia pe care toată lumea o confundă cu Meghan Markle. Cum arată sosia ducesei de Sussex...

Un an de la moartea lui Karl Lagerfeld. Ce trai duce Choupette, pisica moștenitoare...
Faze tari
Foto: Colaj foto

Faze tari: Cum arată primul zbor uman 100% autonom cu un costum care amintește de Iron Man; Un bărbat a mers 65 de metri pe un cablu întins între două hoteluri, la etajul 14, fără măsuri de siguranță

de Lupu Vlad-Andrei HotNews.ro
Un român este al treilea cel mai longeviv bărbat în viață. Pare că ''a descoperit'' elixirul macrobiei...

Scene virale la o cale ferată din Hunedoara. Cum a fost surprinsă o angajată CFR...
Utile
Foto: Colaj foto

Utile: Un stil de viață sedentar crește riscul de depresie în cazul adolescenților; Senzația de greață apărută imediat după ce ai mâncat poate fi semn de boală

de Lupu Vlad-Andrei HotNews.ro
3 motive pentru care ar trebui să consumi sare de Himalaya. Are efect detoxifiant și face minuni pentru organism...

Ingredientul obișnuit cu puteri nebănuite în frumusețe. Ai încercat vreodată să îți speli tenul cu apa rămasă de la orez?


ESRI

Intalniri on-line

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Blonda angajată la circ
La circ se dă anunț că se angajează dresor de lei. Se prezintă un tip și o tipă bine dotată. Directorul: - S-o lăsăm pe domnișoara mai întâi…
Bancul zilei: Cum gândește un veteran al afacerilor
Un veteran al afacerilor, de 90 de ani, se intalneste cu consilierul sau economic– Tocmai ce am aflat despre o investitie care va va...
Bancul zilei: Un băiat mămos
- Alo, mamă, nu te speria, te rog să nu intri în panică, nu e nimic grav, dar sunt la spital!- Manole...
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by