Comisia Europeană
Foto: HotNews.ro / Victor Cozmei

UPDATE: Raportul MCV pentru România, unul dintre cele mai dure din ultimii 10 ani. Lupta anticorupție și activitatea DNA, descreștere semnificativă (surse)

de MH HotNews.ro
Raportul Comisiei Europene privind progresele României în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV) este unul dintre cele mai critice din ultimii zece ani, au explicat pentru HotNews.ro surse oficiale care au consultat draftul documentului. Potrivit acestora, experții europeni notează că lupta anticorupție a scăzut foarte mult în intensitate, activitatea DNA cunoscând o descreștere semnificativă.
Masini parcate pe trotuar pe Calea Victoriei
Foto: Hotnews

​​Taxa Oxigen Ce se întâmplă cu bucureștenii care au mașini sub Euro 3 și stau în centru. Cum verifică Primăria dacă șoferii plătesc vinieta

de Catiusa Ivanov HotNews.ro
Bucureștenii care locuiesc în centrul Capitalei și au mașini sub Euro 3 ar putea fi amendați dacă nu renunță la mașină sau nu o înlocuiesc cu una mai nouă, potrivit proiectului prin care se dorește implementarea taxei Oxigen.
Brexit
Foto: Flickr

Scenariile posibile pentru continuarea telenovelei Brexit, după ce președintele Camerei Comunelor a respins un nou vot asupra acordului lui Boris Johnson

de N.O. HotNews.ro
Cu zece zile înainte de data prevăzută pentru ieșirea Regatului Unit din Uniunea Europeană, procesul Brexitul este din nou caracterizat de dezordine și incertitudine, după ce președintele Camerei Comunelor, John Bercow, a respins introducerea pe ordinea de zi a plenului de luni votarea acordului Brexit, argumentând că Parlamentul s-a pronunțat deja asupra subiectului în ședința de sâmbătă. În acest moment, mai multe variante sunt la fel de posibile, respectiv amânarea Brexitului, ieșirea fără acord, organizarea unui nou referendum, relatează AFP.
Luptatoare din fortele kurde YPG
Foto: Wikimedia Commons

​DOSAR SIRIA. Ce vrea Erdogan? Impredictibilitatea politicii SUA în Orientul Apropiat. Ce interese are Rusia? Ce se întâmplă cu kurzii? Se poate reface Statul Islamic?

de Armand Goșu, Dragoș C. Mateescu, Cătălin Gombos, Octavian Manea Contributors.ro
Duminică, 20 Oct 2019 Actualitate | Opinii
La 8 octombrie, Turcia a lansat o operațiune militară în nordul Siriei, împotriva milițiilor kurde. Kurzii din Siria au fost principalul aliat al Statelor Unite în războiul din Orientul Apropiat împotriva Statul Islamist. Operațiunea a fost precedată de o convorbire telefonică dintre președinții Recep Tayip Erdogan și Donald Trump. Iar faza ei fierbinte pare să se fi încheiat odată cu vizita vicepreședintelui Mike Pence la Ankara. ​
Contributors.ro a organizat o discutie între experți români de top, care pot descrifra ultimele evoluții din dosarul sirian și implicațiile acestora.La această discuție au participat Dragoș C. Mateescu, Cătălin Gombos, Octavian Manea și Armand Goșu.


Aeronava Tarom
Foto: Tarom

Ce drepturi ale pasagerilor au fost sau ar fi putut fi încălcate în scandalul TAROM-ministrul Cuc

de Gabriel Bejan HotNews.ro
Să zicem că te-ai fi aflat într-unul din avioanele TAROM care, pe 10 octombrie, făceau curse interne cu destinația București. Iar acum ai auzit că numele pasagerilor din aceste avioane au ministrul Transporturilor pentru a vedea dacă sunt parlamentari care trebuie să ajungă la moțiunea de cenzură. Mai mult, directoarea companiei susține că demnitarul PSD i-ar fi cerut și să țină avioanele la sol pentru ca parlamentarii să nu ajungă la moțiune.
John Bercow
Foto: parliament.uk

Cine este John Bercow, "speaker-ul" Camerei Comunelor care a stopat Brexitul lui Johnson / Bunicii parentali, evrei din România, au emigrat în Marea Britanie acum un secol

de R.M. HotNews.ro
Președintele conservator al Camerei Comunelor John Bercow, care a refuzat luni să supună votului deputaților acordul privind Brexitul negociat de Boris Johnson, nu este la prima inițiativă spectaculoasă, ajungând chiar să fie acuzat de părtinire în propria sa tabără, scrie AFP.
Monitorizarea auto e despre oameni, nu despre mașini
Foto: VIASAT SYSTEMS
Articol susținut de VIASAT SYSTEMS

Cum să-ți încapă întreaga flotă auto pe birou: monitorizarea auto e despre oameni, nu despre mașini

de Smile Media
Mulți își imaginează că un manager de flotă auto aleargă de la o mașină la alta, de la un șofer la altul pentru a da instrucțiuni sau a culege informații despre mașini și șoferi. Puțini sunt însă cei care știu că această imagine este cu totul denaturată: managerul de flotă lucrează de la birou utilizând aplicații de gestiune a mașinilor și șoferilor, iar instrumentul său principal de activitate este computerul sau telefonul mobil cu care poate urmări întreaga desfășurare de forțe din teren.
Mirela Nagâț
Foto: Hotnews
Astra Film Festival

​VIDEO INTERVIU: Mirela Nagâț, jurnalist cultural: ”Există un soi de antipatie față de zona culturală din partea managerilor de televiziuni”

de Smile Media
16:01
Mirela Nagâț, jurnalist cultural și realizator al emisiunii Cooltura, povestește într-un interviu pentru HotNews.ro despre ce înseamnă cultura în zilele noastre, de ce nu există mai multe pastile culturale și de unde pornește pofta pentru cultură în viața fiecăruia.
Urban Athletics Auchan
Foto: Auchan Romania

[P] Esti pasionat de mișcare? Vino duminică cu familia și prietenii la spectacolul sportiv Urban Athletics Auchan, în inima Capitalei

de Smile Media
Auchan Retail România te invită duminică, 27 octombrie, începând cu ora 9:00, la Arcul de Triumf, pentru a da startul curselor Bucharest Urban Athletics, ce vor avea loc în inima Capitalei, pe bulevardul Kiseleff, și la care sunt așteptați peste 1000 de participanți. Toți pasionații de alergat, de la copii, la începători în ale sportului sau profesioniști desăvârșiți, sunt așteptați să ia parte la acest spectacol atletic, ca participanți sau spectatori, pentru a promova împreună importanța unui stil de viață sănătos.
Worl Wide Fund for Nature
Foto: WWF
Material susținut de Uniunea Europeană

VIDEO INTERVIU: Radu Vlad, WWF România: "Mai puțin de 1% din transporturile cu lemn sunt verificate. Atunci când ești prins, ți se confiscă doar lemnul pe care îl ai în plus și primești o sancțiune modică "

de Smile Media
Într-un video-interviu acordat HotNews.ro, Radu Vlad, coordonatorul Programelor Forestiere din cadrul World Wide Fund, vorbește despre schimbările climatice, progresele făcute în combaterea tăierilor ilegale și ce ar mai trebui făcut în acest sens, dar și despre cadrul legislativ format din petice.
Alexandra Radu
Foto: ONV LAW
Dosare Juridice - Certificat de urbanism

Certificat de urbanism eliberat în format digital/ Termen de 15 zile de emitere a certificatului de urbanism/ Modificările preconizate ale legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții

de Alexandra Radu ONV LAW
Marți, 15.10.2019, Camera Deputaților a adoptat propunerea legislativă Pl-x nr. 170/2019 pentru modificarea și completarea Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții. Propunerea legislativă este menită să aducă schimbări pozitive în domeniul autorizării executării lucrărilor de construcții, printre altele prin reducerea termenelor de eliberare a certificatelor de urbanism și prin reducerea numărului de avize necesare pentru executarea anumitor categorii de construcții.
Editare genetica
Foto: Captura YouTube

Editarea primară: Un nou instrument de editare genetică ar putea să corecteze 89% din defectele genetice

de N.O. HotNews.ro
O nouă modalitate de editare a codului vieții ar putea corecta 89% din erorile din DNA care provoacă boli, spune cercetătorii americani, relatează BBC. Editarea primară ar fi mult mai precisă decât Crispr-Cas9, dar trebuie să mai treacă timp până când va putea fi folosită asupra oamenilor.
Brexit
Foto: PublicDomainPictures.net

Haos la Londra: Președintele Camerei Comunelor a respins un nou vot asupra acordului lui Boris Johnson privind Brexit-ul/ Comisia Europeană confirmă că ia în calcul amânarea LIVEVIDEO

de DG HotNews.ro
Premierul Boris Johnson a eșuat să supună acordul Brexit la vot în ședința de luni a Parlamentului britanic, după ce a fost forțat de Legislativul de la Londra să-i trimită președintelui Consiliului european Donald Tusk o scrisoare prin care cere amânarea ieșirii Regatului Unit din blocul comunitar, programată să aibă loc la 31 octombrie. Cu 10 zile înainte de expirarea termenului, divorțul de UE stârnește noi tensiuni pe scena politică de la Londra, cu dezbateri interminabile legate de aprobarea acordului, ieșirea fără acord sau organizarea celui de-al doilea referendum prin care oamenii să decidă ceea ce politicienii nu au reușit de mai bine de trei ani și jumătate.

Petre Roman
Foto: Hotnews

Dosarul Revoluției - Procurorul general cere redeschiderea urmăririi penale în cazul lui Petre Roman

de MH HotNews.ro
Procurorul general cere instanței redeschiderea urmăririi penale în cazul lui Petre Roman și al lui Teodor Brateș, cu privire la infracțiuni contra umanității în dosarul Revoluției. Mai exact, procurorul general Bogdan Licu a infirmat soluțiile de clasare dispuse de procurorii militari.
Benjamin Netanyahu
Foto: Captura YouTube

Sfârșit de epocă în Israel: Netanyahu anunță că renunță la formarea guvernului

de R.M. HotNews.ro
Benjamin Netanyahu a anunțat luni că renunță la formarea unui nou guvern, transmite AFP.
Gala de decernare a premiilor AFF 2019
Foto: Astra Film

webPR: Premiile Astra Film Festival 2019 - ”Teach”, cel mai bun documentar românesc, dezvoltat la Sibiu

de Smile Media
9:47
Premiile Astra Film Festival 2019 pleacă în Franța, Belgia, Israel, Estonia și România! Câștigătorii celei de-a XXVI-a ediții a Festivalului Internațional Astra Film de la Sibiu au fost anunțați sâmbătă, 19 octombrie, în cadrul Galei de Decernare a Premiilor, care a avut loc la Filarmonica de Stat Sibiu. Juriile celor 4 competiții au avut de ales dintr-o selecție finală de 46 de filme.
LEK3.CO inaugurează cea mai mare infrastructură publică de încărcare electrică din România
Foto: LEK3.CO

[P] LEK3.CO inaugurează cea mai mare infrastructură publică de încărcare electrică din România

de Smile Media
LEK3.CO a inaugurat la începutul lunii octombrie cea mai mare infrastructură publică de încărcare electrică din România. Charging Plaza Hub700 poate găzdui și încărca concomitent 6 vehicule electrice, furnizând o putere cumulată de 272kW, chiar în inima Timișoarei.
Lege vot
Foto: Facebook

Proiectul privind incriminarea "pornografiei din răzbunare" a fost adoptat de Senat / Ce prevede legea

de MH HotNews.ro
Inițiativa legislativă privind incriminarea "Pornografiei din răzbunare" (revenge porn) a fost adoptată luni de plenul Senatului. Proiectul, care vizează incriminarea și pedepsirea distribuirii unor imagini intime ale unei persoane fără consimțământul acesteia, aparține senatorului USR Florina Presadă și, după votul din Senat, va ajunge la Camera Deputaților.
News
Foto: Pixabay

Mediastandard.ro: Câteva aplicații pentru jurnaliști: Pushbullet, Transcribe, KineMaster și altele

de Mediastandard.ro Mediastandard.ro
Jurnalismul este un domeniu care profită de pe urma erei tehnologice, în sensul în care tot mai mulți dezvoltatori de aplicații încearcă să ușureze pe cât posibil munca ziariștilor. Mediastandard a realizat o listă de aplicații mai puțin cunoscute dar care sunt de ajutor.
Thiago Motta
Foto: psg.fr

Sky Sports: Thiago Motta ar putea fi antrenorul lui Ionuț Radu la Genoa

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Portarul Ionuț Radu va fi antrenat la echipa Genoa de Thiago Motta, a anunțat, luni, Sky Sport, fostul internațional urmând să-i ia locul lui Aurelio Andreazzoli.
Revolte in Chile
Foto: Captura YouTube

VIDEO Chile, o țară paralizată, după trei zile de revolte sângeroase soldate cu 11 morți

de R.M. HotNews.ro
Chilienii încearcă să-și reia viața normală luni, după trei zile de revolte și jafuri soldate cu 11 morți, cu lungi cozi de așteptare la benzinării și magazine și într-un climat în continuare foarte tensionat, scrie AFP.
Daniel Ghita
Foto: Digisport.ro

DigiSport: Daniel Ghiță a fost bătut! Arbitrul a fost nevoit să oprească lupta după două reprize!

de DigiSport Digisport.ro
Daniel Ghiță a fost învins astăzi de către Rizvan Kuniev, în sferturile de finală ale Campionatului Mondial de Wushu. Retras din activitate la un moment dat, Daniel Ghiță a revenit în competiții anul trecut și a avut o luptă în octombrie 2018 și una în martie 2019, pe reguli fe kickbox, ambele câștigate.
Tancuri M1A1 Abrams
Foto: Agerpres

Statele Unite amplasează trupe și tancuri un Lituania, un "mesaj adresat Rusiei"

de R.M. HotNews.ro
Statele Unite au început luni desfășurarea în Lituania a unui batalion de soldați și a zeci de tancuri pentru o rotație fără precedent de șase luni, în cadrul unei operațiuni de disuasiune adresată Rusiei, scrie AFP.
Recep Erdogan
Foto: Digi24

Digi24: Operațiunea secretă desprinsă din filmele cu James Bond prin care Erdogan își pregătește terenul pentru a construi bombe nucleare

de Redactia HotNews.ro
Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, vrea mai mult decât să controleze o mare bucată din Siria. Erdogan spune că vrea să aibă bomba nucleară, scrie New York Times.
pesta porcina
Foto: Hotnews

Comisia Europeană: UE poate extinde joi zonele de interzicere a comerțului cu carne de porc din România

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Uniunea Europeană ar putea extinde, în cadrul unui comitet de experți care va avea loc joi, zonele din România în care este interzis comerțul cu carne de porc, pe fondul situației tot mai îngrijorătoare a infecției cu pestă porcină africană, a declarat, luni, o purtătoare de cuvânt a Comisiei Europene.
Sfinx
Foto: Stirile ProTV

Știrile ProTV: Sfinxul, vandalizat de turiștii români. “Am crezut că avem voie”

de Stirile ProTV Stirile ProTV
Avem o mulțime de monumente ale naturii, dar nu știm să le prețuim. S-a ajuns astfel că Sfinxul, un simbol al Bucegilor, să fie împrejmuit.
Liga 2
Foto: frf.ro

​Liga 2: FC Argeș vs Farul Constanța 2-2 / Clasamentul după 13 etape

de Silviu Dumitru HotNews.ro
FC Argeș și Farul Constanța au terminat la egalitate, scor 1-1, partida disputată în etapa a 13-a din Liga 2. În urma acestui rezultat, cele două echipe sunt vecine în clasament (locurile 10, respectiv 9).​
einstein-viata-si-universul-sau
Foto: Hotnews

Einstein. Viata si universul sau

de A.V. HotNews.ro
Cum a functionat mintea sa? Ce a facut ca el sa fie un geniu? Biografia lui Isaacson ne arata modul in care imaginatia lui stiintifica a izvorat din natura rebela a personalitatii sale. Fascinanta sa poveste este o dovada a legaturii dintre creativitate si libertate.
Adrian Sarbu
Foto: Captura Facebook

Adrian Sârbu vinde Gândul, la pachet cu alte titluri (profit.ro)

de R.M. HotNews.ro
Radu Ioan Budeanu, fondatorul Ciao! și al Cancan, cumpără mărcile Gândul, Descoperă, CSID, Apropo TV și Go4IT, de la Adrian Sârbu, proprietarul Mediafax Group, preluând inclusiv echipamentele și angajații, anunță Profit.ro.
Darren Cahill si echipamentul pregatit pentru Shenzhen
Foto: Captura Instagram

Darren Cahill va fi alături de Simona Halep la Turneul Campioanelor

de A.I. HotNews.ro
Simona Halep a tot anunțat în ultima perioadă că Darren Cahill va reveni în echipa ei odată cu debutul noului sezon (2020). Australianul a postat însă luni pe Instagram o fotografie în care anunță că va pleca din nou la drum. Cahill va fi, până la urmă, alături de fostul lider mondial la Shenzhen, acolo unde Halep va participa la Turneul Campioanelor (a obținut a șasea calificare consecutivă).
Logo Netflix
Foto: Wikipedia

Netflix se va împrumuta cu 2 miliarde de dolari din piață, pentru noi producții

de CZ HotNews.ro
Compania americană de conținut video pe streaming online Netflix a anunțat, luni, că va împrumuta 2 miliarde de dolari, printr-o emisiune de obligațiuni, pentru a finanța noi producții și achiziții de film.
Tiger Woods
Foto: Twitter

​Golf: Tiger Woods se simte ''în grafic'' după recenta operație la genunchi

de Silviu Dumitru HotNews.ro
​Tiger Woods se simte "în grafic" după recenta operație la genunchi, a afirmat celebrul jucător american de golf înaintea competiției "The Challenge: Japan Skins", pe care a încheiat-o luni pe locul 2, informează Reuters.
Viorica Dancila
Foto: Guvernul Romaniei

Dăncilă spune că PSD va încerca să formeze o majoritate și să vină cu o propunere de premier

de N.O. HotNews.ro
Viorica Dăncilă a declarat, luni, că în momentul care șase partide care au votat moțiunea nu pot forma o majoritate parlamentară, PSD-ul va încerca să formeze o majoritate și să vină cu o propunere de premier, care să formeze un alt guvern, relatează Mediafax.


Go-Jek
Foto: Instagram

Antreprenor care a fondat un startup gen UBER, cooptat în Guvern. În Indonezia

de CZ HotNews.ro
Un antreprenor care a fondat un startup de economie colaborativă asemănător cu UBER a fost cooptat în Guvern, posibil pe un post de ministru. Nu se întâmplă în România, ci în Indonezia.
Coperta
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectura

Ambiții politice, spionaj industrial, amatorism și competență în economia romaneasca. O istorie fascinantă a industrializării comuniste

de A.V. HotNews.ro
Istoricul Petre Opris face o treaba extraordinara in aceasta carte: scoate la lumina istoria economiei romanesti din vremea comunismului, publica documente de arhiva (din Romania si din Statele Unite) extrem de interesante si arata cum se luau deciziile in organizatiile de partid si de stat. Veti gasi aici texte despre industria aeronautica, despre datoriile externe ale Romaniei sau despre industria de aparare, foarte relevante pentru vremea respectiva.

Cum arata acum Stadionul Ghencea
Foto: CNI / Facebook

PROIECT Primăria Capitalei vrea să relaxeze masiv regimul de construire în bazele sportive / Procentul de ocupare a terenului poate ajunge la 70%

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Primăria Capitalei vrea să permită ridicarea mai multor construcții în bazele sportive, iar proiectele publice să fie autorizate direct, fără aprobarea în prealabil a unui plan urbanistic zonal, dacă acestea nu sunt situate în zone protejate, cu clădiri vechi, potrivit unor proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi a următoarei ședințe de Consiliu General. De exemplu, în ceea ce privește bazele sportive, încadrate la categoria spații verzi, dacă până acum se puteau construi clădiri de maxim 2 etaje, acum nu mai este nicio restricție, iar procentul de ocupare al terenului crește de la 15-30% la 70%.
Razvan Cuc
Foto: Agerpres

Scandalul reținerii avioanelor la sol: Cuc o amenință cu plângere penală pe fosta șefă a Tarom

de MH HotNews.ro
Ministrul demis al Transporturilor Răzvan Cuc o amenință pe fosta șefă a Tarom Mădălina Mezei că ar putea formula plângere penală împotriva sa, pentru inducerea în eroare a organelor judiciare. Mezei a fost audiată luni la DNA, după ce a acuzat că ministrul Transporturilor i-a cerut reținerea avioanelor la sol în ziua moțiunii de cenzură.
Serban Pop, in 2008
Foto: AGERPRES

Un alt proces reluat de la zero - cel al fostului șef al ANAF Șerban Pop și al omului de afaceri Horia Simu. Condamnările sunt anulate

de MH HotNews.ro
Dosarul de corupție în care fostul șef al ANAF Șerban Pop și omul de afaceri Horia Simu au fost condamnați pentru trafic de influență va fi reluat de la zero, ca urmare a deciziei Curții Constituționale privind completurile de 3 judecători, a hotărât luni un complet de cinci judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție. În urma acestei decizii, condamnările primite de Șerban Pop - 5 ani de închisoare și Horia Simu - 4 ani de închisoare au fost anulate.
Camera Deputatilor
Foto: Facebook

Legile cerute de USR în schimbul susținerii Cabinetului Orban nu au fost introduse pe ordinea de zi. PSD și Pro România s-au opus

de DG HotNews.ro
Biroul permanent al Camerei Deputaților a respins introducerea pe ordinea de zi a plenului de luni a proiectelor privind alegerea primarilor în două tururi, inițiativa legislativă „Fără penali”, precum și abrogarea recursului compensatoriu, solicitarea dezbaterii acestora fiind făcută de liderul deputaților liberali Raluca Turcan. USR a condiționat discuțiile privind susținerea premierului desemnat Ludovic Orban de adoptarea acestor legi de către Parlament, invocând că astfel se poate testa majoritatea în jurul noului guvern liberal.
Ludovic Orban
Foto: Facebook

Orban îi răspunde lui Barna: Nu poți să spui că nu învestești guvernul pentru că PSD nu votează un proiect. Eu așa ceva n-am mai întâlnit

de C.D. HotNews.ro
Ludovic Orban susține că învestirea noului guvern este o „necesitate absolută” și nu vede niciun motiv serios pentru ca acest lucru să nu se întâmple. „Orice partid care nu votează guvernul menține PSD la putere și pe Viorica Dăncilă la Palatul Victoria”, a declarat premierul desemnat, întrebat fiind despre condițiile puese de USR.
TES Awards group photo
Foto: Hotnews

Două școli românești, premiate pentru excelență în educația antreprenorială, la Helsinki

de RA HotNews.ro
34 de școli primare și gimnaziale din Europa au fost recompensate pentru excelență în educația antreprenorială în cadrul evenimentului „Școala antreprenorială a anului 2019“, care a avut loc pe 16 octombrie, la Helsinki (Finlanda). Printre câștigătorii acestei ediții s-au numărat și două școli din România.
Sala Senatului
Foto: Hotnews

Ioan Talpoș, fostul senator PSD care a semnat moțiunea de cenzură trece în tabăra PNL

de L.P. HotNews.ro
Fostul senator PSD, Ioan Talpoș a anunțat, luni, în plenul Senatului că va activa în grupul PNL. ​Talpoș a fost ales senator pe lista PMP, ulterior s-a înscris la PSD și a semnat pentru moțiunea de cenzură. Exclus din PSD, senatorul de Maramureș trece în barca PNL. Mutarea are loc în contextul în care liberalii au nevoie de orice vot pentru susținerea viitorului Guvern.
Avion Tarom la Otopeni
Foto: HotNews.ro / Victor Cozmei

TAROM are un nou director general. Consiliul de Administrație l-a numit provizoriu pe șeful Școlii Superioare de Aviație Civilă

de Victor Cozmei HotNews.ro
Costin Barbu, director general al Școlii Superioare de Aviație Civilă începând cu anul 2015 până în prezent, a fost numit de către Consiliul de Administrație al TAROM drept director general provizoriu al companiei aeriene pentru un mandat de 4 luni. Decizia vine după ce pilotul Valentin Gvinda, desemnat inițial pentru conducerea TAROM, a refuzat postul.
Piata gazelor naturale
Foto: Freepik.com

Efectele OUG 114: Importuri triple de gaze/ Prețuri mai mari la gazele din producția internă

de CP HotNews.ro
Importurile de gaze au fost în august de 3,5 ori mai mari decât cele din aceeași lună a anului trecut. Importurile sunt mai mari și pe fondul scumpirii gazelor din producția internă. Spre deosebire de alți ani, gazele naturale românești au ajuns să fie mult mai scumpe decât cele din import.
Sineenat Wongvajirapakdi
Foto: Casa Regala din Thailanda

Intrigi la curtea Regelui Thailandei: Amanta a fost decăzută din drepturile nobiliare pentru că a vrut să-i ia locul reginei

de DG HotNews.ro
Regele Thailandei, Maha Vajiralongkorn, i-a retras concubinei titlul oficial de consoartă regală, la doar câteva luni după ce a introdus-o oficial la curte, apelând la o veche tradiție a monarhiei thailandeze care permitea recunoașterea concubinei. Motivul ar fi fost acela că a vrut să-i ia locul reginei.
Blog Mic-Mic-Anc
Foto: Mic-Mic-Anc

Decalogul pentru cercetare

de Octavian Micu, Mihai Miclăuș si Lucian Ancu Contributors.ro
Permiteți laureaților Nobel să evalueze proiectele de cercetare depuse de cercetătorii români. Cu alte cuvinte, reintroduceți obligativitatea ca jumătate + 1 din evaluatorii unui proiect de cercetare finanțat din bani publici (sau fonduri nerambursabile UE) să fie din străinătate, cu îndeplinirea unor standarde minimale de vizibilitate internațională. Aplicați această măsură inclusiv pentru competițiile în curs de evaluare. Alocați cel puțin 0,3 % din PIB pentru cercetare.
Dancila
Foto: Captura video

Dăncilă, despre acuzațiile aduse lui Răzvan Cuc: Am încredere în oameni și în prezumția de nevinovăție / Adevărul este mai important decât minciuna

de N.O. HotNews.ro
Prim-ministrul demis, Viorica Dăncilă, a declarat, luni la Parlament, că, în calitate de președinte PSD, îl va demite imediat pe Răzvan Cuc, dacă se adeveresc acuzațiile privind intervenția acestuia pe lânga fosta directoare a TAROM pentru a ține avioanele la sol în ziua moțiunii de cenzură. Cu toate acestea, Dăncilă a subliniat că ”nu cred că cineva și-ar permite să facă așa ceva”. Mai mult, aceasta a atras atenția jurnaliștilor că pleacă de la premisa că este adevărat”.
Steagul LGBT
Foto: Wikipedia

Lanțul de restaurante Chick-fil-A își va închide prima filială din Marea Britanie, după apelurile la boicot făcute de comunitatea LGBT

de N.O. HotNews.ro
Primul restaurant al lanțului american Chick-fil-A se va închide după ce organizația Reading Pride a organizat proteste în fața fast-food-ului, spunând că ”atitudinea etică și morală a acestuia contravine valorilor Marii Britanii”, care a legalizat căsătoria între persoane de același sex, scrie The Guardian.
Tăriceanu si Melescanu
Foto: AGERPRES

Meleșcanu, întrebat dacă s-ar înscrie în PSD: Niciodată nu trebuie să spui niciodată

de R.M. HotNews.ro
Președintele Senatului, Teodor Meleșcanu, a declarat, luni, întrebat dacă s-ar înscrie în PSD, că în politică a învățat că „niciodată nu trebuie să spui niciodată”, potrivit Mediafax.
Aeronava Tarom
Foto: Tarom

Pilotul desemnat la conducerea TAROM a refuzat postul din cauza stării generale în care e compania

de Victor Cozmei HotNews.ro
Valentin Gvinda, pilotul desemnat de Consiliul de Administrație al Tarom la conducerea companiei, după demiterea Mădălinei Mezei, ar fi refuzat postul. Gvinda a transmis o informare Consiliului de Administrație în care își argumenta refuzul printr-o analiză pe care ar fi făcut-o situației din companie de la acest moment.
Echipa de Cupa Davis a Spaniei
Foto: Twitter - Tenis Espana

Cupa Davis: Federația Spaniolă a anunțat lotul pentru turneul final - Rafael Nadal, liderul echipei

de Diana Ene HotNews.ro
Rafael Nadal (2 ATP) va fi liderul echipei Spaniei la turneul final al Cupei Davis, care va avea loc la Caja Magica din Madrid, între 18 și 24 noiembrie, a anunțat luni Federația Spaniolă de Tenis.
Radoslaw Kedzia, vicepresedinte Huawei
Foto: Hotnews

Huawei anunță că a încheiat peste 60 de contracte 5G la nivel mondial: Care este situația în România

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Vânzările de smartphone-uri și veniturile Huawei au crescut în primele nouă luni din acest an și până în prezent grupul chinez a semnat peste 60 de contracte comerciale 5G la nivel mondial, a anunțat grupul. În România, conducerea grupului chinez a cerut luna trecută o întâlnire cu autoritățile române pe tema acuzațiilor care i se aduc și a Memorandumului 5G semnat cu SUA, dar până acum nu a primit niciun răspuns. Licitația 5G de la noi este sub semnul întrebării, Guvernul a fost demis, dar ministrul interimar al Comunicațiilor asigură că nimeni nu va fi exclus de la viitoarea licitație.
Opel Astra 2019
Foto: Opel
Test Drive 0-100.ro

​VIDEO Opel Astra facelift 2019 - acum exclusiv cu motoare în trei cilindri și cu trei tipuri de cutii de viteze

de Adrian Mitrea 0-100.ro
Modelul Opel Astra K a primit un facelift acum, pe final de 2019, să fie proaspăt în tot anul 2020, când vine pe piață cel mai redutabil rival al său, Volkswagen Golf (VIII). Opel Astra primește, odată cu acest facelift, o gamă de motorizări complet nouă, absolut toate propulsoarele având acum trei cilindri. Și cutiile de viteze sunt noi, remarcându-se o transmisie Stepless (CVT), disponibilă doar pe motorul 1.4 TURBO 145 CP, și una automată (cu convertizor de cuplu), cu 9 trepte, disponibilă doar pe motorul 1.5D. Desigur, opțiunea unei cutii de viteze manuale cu 6 trepte rămâne în continuare în gamă. Am făcut test drive cu Opel Astra K cu facelift în Germania, lângă Frankfurt, și am pregătit acest review video detaliat.
vot
Foto: Hotnews

Autoritatea Electorală Permanentă a publicat lista secțiilor de votare unde diaspora va putea vota la alegerile prezidențiale

de DG HotNews.ro
Școli, centre culturale, hoteluri, restaurante sau spații de divertisment pentru copii vor găzdui secții de votare pentru românii din diaspora la alegerile prezidențiale din noiembrie, arată lista publicată de Autoritatea Electorală Permanentă. În total, AEP a aprobat 835 de secții de votare în străinătate, cele mai multe fiind în Spania - 143. Românii din diaspora, care au ales să își exprime opțiunea la urnă și nu prin corespondență, au la dispoziție câte trei zile, pentru fiecare tur de scrutin.

  • Consultați AICI lista integrală a secțiilor de votare pentru diaspora
startup IT
Foto: pixabay.com

China depășește SUA la numărul de unicorni

de Raluca Abrihan HotNews.ro
China a reușit să depășească Statele Unite la numărul de startup-uri evaluate la peste 1 miliard de dolari, adică unicorni. Chinezii dețin 206 astfel de firme, în timp ce americanii au 203 unicorni. Iată care sunt cei mai importanți.
Ofensiva Turciei in Siria
Foto: Twitter

VIDEO Trupele americane, bombardate cu cartofi de kurzii furioși că sunt abandonați în fața turcilor

de DG HotNews.ro
Trupele americane au fost bombardate cu cartofi de civilii furioși pentru că SUA se retrag din Siria. Incidentul a avut loc în zona majoritar-kurdă din apropierea orașului Qamishli, în nord-estul Siriei.
Justin Trudeau
Foto: Agerpres/EPA

Alegeri legislative strânse în Canada: Un al doilea mandat pentru Justin Trudeau sau o schimbare de direcție? / Ce spun sondajele

de N.O. HotNews.ro
Aproximativ 27,4 de milioane de canadieni sunt așteptați să decidă luni cine va forma viitorul guvern în cadrul alegerilor legislative care se anunță imprevizibile. Canadienii trebuie să aleagă 338 de deputați, după o campanie electorală tensionată. Marea bătălie se dă între Justin Trudeau, care vizează un al doilea mandat de premier, și conservatorul Andrew Scheer, care ar însemna o schimbare de direcție, relatează AFP.
Constantin Nita
Foto: AGERPRES

Procesul de corupție al fostului ministru Constantin Niță, suspendat. Instanța a sesizat Curtea de Justiție a UE

de MH HotNews.ro
Dosarul în care fostul ministru al Energiei Constantin Niță a fost condamnat la 4 ani de închisoare pentru trafic de influență a fost suspendat, a decis luni instanța supremă, care a sesizat Curtea de Justiție a Uniunii Europene în legătură cu aplicarea deciziei CCR privind rejudecarea unor dosare de corupție. Este al doilea dosar în care instanța supremă sesizează CJUE privind aplicarea deciziilor CCR, primul fiind cel al lui Darius Vâlcov.

Statia de epurare Glina
Foto: Wikimedia Commons

Primarul Gabriela Firea vrea să introducă o nouă taxă pentru apa uzată - 0,07 lei/mc

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Primarul Gabriela Firea vrea să introducă o nouă taxă pentru apa uzată, de 0.07 lei/mc pentru achitarea împrumutului contractat de la Banca Europeană de Investiții (BEI) în valoare de 75 milioana Euro, pentru lucrările de la stația de epurare de la Glina, potrivit unui proiect aflat pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General de pe 24 octombrie. Dacă proiectul va fi aprobat, taxa va fi instituită de pe 1 noiembrie 2019 și se va aplica până la finalizarea lucrărilor, data preconizată fiind finalul anului 2022.
Instanta de judecata
Foto: pixabay.com

Dosarul lui Liviu Dragnea. Un alt inculpat contestă decizia de condamnare

de MH HotNews.ro
Fostul director al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Teleorman Olguța Șefu, condamnată la 1 an de închisoare cu suspendare, contestă și ea decizia de condamnare, printr-o cale extraordinară de atac. Calea a fost deschisă de Liviu Dragnea, care a contestat prin aceeași cale de atac decizia de condamnare la trei ani și jumătate de închisoare.
Recep Erdogan
Foto: pixabay.com

Erdogan acuză Occidentul că s-a aliat cu „teroriștii”

de Redactia HotNews.ro
Recep Tayyip Erdogan, președintele Turciei, a acuzat luni țările occidentale că s-au aliat cu "teroriștii", referindu-se la grupurile kurde din Siria vizate de ofensiva militară turcă, informează cotidianului Le Figaro, citat de Mediafax.
Dan Barna
Foto: USR, Facebook

Barna ridică miza pentru susținerea guvernului PNL: adoptarea până mâine a legilor cerute de USR / Ieșirea din criză nu este mandatul USR

de C.D. HotNews.ro
USR cere punerea pe ordinea de zi a parlamentului și votarea până marți a inițiativei „Fără penali”, a legii de abrogare a recursului compensatoriu și a celei privind alegerea primarilor și șefilor de consilii județene în două tururi. „Dacă nu se va realiza, înseamnă că nu avem majoritate, înseamnă că nu avem ce să votăm”, a declarat Dan Barna.
  • Ludovic Orban a declarat că PNL susține introducerea pe ordinea de zi a proiectelor cerute de USR
Mihail Fridman
Foto: alfabank.com

Puternicul magnat rus Mihail Fridman, în fața justiției spaniole, pentru preluarea ostilă a companiei Zed / Procurorii acuză o tehnică de raid specifică mafiei rusești

de R.M. HotNews.ro
Unul dintre cei mai puternici oligarhi ruși, Mihail Fridman, s-a prezentat luni în fața unui judecător de instrucție din Spania, într-un proces în care este acuzat că a manevrat în secret pentru a asfixia economic grupul spaniol Zed, cu scopul de a-l cumpăra la un preț derizoriu, scrie AFP.
Otilia Nutu
Foto: Arhiva personala

Gabriel Dumitrașcu (fost președinte RADET). Termia are nevoie de un nou model de piață

de Otilia Nutu Contributors.ro
”Marile sisteme de termoficare din România nu s-au prăbușit, în principal, din cauza îmbătrânirii tehnologice sau a pierderilor din rețea, ci din lipsa unui model comercial de piață funcțional. Rostogolirea penalităților la întârzierea plății subvenției și neaprobarea la timp a costurilor reale ale sistemelor de termoficare a făcut mai mult rău decât rugina și îmbătrânirea,” spune Gabriel Dumitrașcu, fost președinte al Consiliului de Administrație RADET.
Madalina Mezei
Foto: Facebook/ Mezei Madalina

VIDEO Scandalul reținerii avioanelor la sol în ziua moțiunii. Fosta șefă a Tarom, audiată 4 ore la DNA

de MH HotNews.ro
Directoarea demisă a Tarom, Mădălina Mezei, a fost audiată luni la DNA timp de aproximativ patru ore, după ce l-a acuzat pe Răzvan Cuc că i-a cerut să țină avioanele la sol în ziua moțiunii de cenzură. La ieșire, ea a spus că a "spus totul autorităților" și că are încredere în justiție.
Elevi in prima zi de scoala
Foto: Hotnews

De sâmbătă, începe vacanța pentru elevii de la clasele primare

de A.O. HotNews.ro
Elevii din clasele primare și preșcolarii intră de sâmbătă în vacanța de o săptămână din semestrul I. Vacanța este programată între 26 octombrie și 3 noiembrie. Următoarea vacanță va fi cea de iarnă, care anul acesta este și cea intersemetrială și care începe pe 21 decembrie.
Mezeluri stricate
Foto: Captura video rbb24.de
Corespondență din Germania

Un român dezvăluie mizeriile de care a avut parte la o fabrică de mezeluri germană, suspectată a fi focar pentru cazuri de listerioză

de Dani Rockhoff HotNews.ro
Duminică, 20 Oct 2019 Actualitate | Internațional
În scandalul listeriozei, care a dus la trei decese în ultimii doi ani în Germania, un român face dezvăluiri uluitoare, referitor la igiena și condițiile de lucru la un producător de mezeluri din Hessa. El vorbește despre un număr excesiv de ore suplimentare care trebuiau prestate, despre condiții umilitoare de cazare și despre salamuri degradate, reambalate și vândute din nou.
Gabriele Gravina, presedinte Federatia Italiana de Fotbal
Foto: figc.it

Fotbal: Federația italiană va testa un radar antirasism

de Diana Ene HotNews.ro
Președintele Federației Italiene de Fotbal (FIGC), Gabriele Gravina, a anunțat, luni, testarea unui radar antirasism, un dispozitiv care poate ajuta la identificarea persoanelor care proferează insulte rasiste, informează lequipe.fr.
Fermieri in Asia
Foto: Pixabay

Turnurile de telefonie mobilă pot prezice când vine ploaia

de F.B. HotNews.ro
Turnurile de telefonie mobilă pot prezice când vine ploaia, spun experții din industria telecom, ceea ce înseamnă că pentru fermierii din țările în curs de dezvoltare precum India și Sri Lanka ar reprezenta un ajutor, scrie Reuters.
Ministerul Finantelor Publice
Foto: Hotnews

Ministerul Finanțelor vrea să ia bani de la ministerele Sănătății și Tineretului (DOCUMENT)

de F.B. HotNews.ro
Ministerul Finanțelor Publice (MFP) propune ca sumele pe care le-au primit Ministerul Sănătății și cel al Tineretului și Sportului din taxele și accizele aplicate la nivel național pentru țigarete, țigări și băuturi alcolice să fie virate la bugetul de stat. Acestea erau considerate venituri propii ale celor două ministere. Practic, MFP spune, cu alte cuvinte: Luăm noi banii, iar dacă aveți nevoie, vă dăm noi.
Florin Andone
Foto: Twitter - Galatasaray SK

Florin Andone, experiența la Brighton și neîncrederea în propriile forțe: "Ajunsesem să mă îndoiesc de calitățile mele"

de Diana Ene HotNews.ro
Împrumutat pentru un sezon la Galatasaray, Florin Andone a dezvăluit, într-un interviu pentru AS, că perioada petrecută la Brighton l-a făcut să nu mai aibă încredere în sine și să se îndoiască de calitățile pe care le are. Atacantul român speră să își recapete forma la Galatasaray, formație pentru care a reușit o "dublă" vineri, în victoria contra Sivasspor, scor 3-2.
Viorica Dancila, in campanie la Bogati
Foto: Facebook/ Viorica Dancila

Viorica Dăncilă s-a răzgândit și nu mai vrea suspendarea președintelui Iohannis, invocând o interdicție care nu există în Constituție

de R.M. HotNews.ro
Premierul demis Viorica Dăncilă s-a răzgândit, după ce în urmă cu o zi anunța că ia în calcul suspendarea președintelui Klaus Iohannis, afirmând luni că, „din punct de vedere al Constituției”, „cu șase luni înainte” de finalizarea mandatului prezidențial, acest lucru nu este posibil. De notat că în legea fundamentală nu este prevăzută vreo interdicție cu privire la intervalul de timp în care președintele poate fi suspendat.
Functii noi pe Google Maps
Foto: StartupCafe.ro

Noi funcții pe Google Maps: Șoferii pot semnala radarele, la fel ca pe Waze

de Adi Iacob HotNews.ro
Aplicația Google Maps va permite utilizatorilor să semnaleze radarele de poliție pe care le observă pentru a împărtăși informația cu ceilalți șoferi, după ce compania a decis să introducă această funcție care are deja succes pe alte aplicații, precum Waze – care este deținută tot de Google.
Sondaj Bucuresti Euro 5
Foto: Hotnews

SONDAJ Primăria vrea o taxă de București pentru mașinile sub Euro 5 – e ok?

de Red. Stiri HotNews.ro
Primăria Capitalei a modificat proiectul Oxigen și vrea, acum, să taxeze toate mașinile sub Euro 5 pentru a putea circula în București și să blocheze accesul în centru pentru cele sub Euro 3. Proiectul de protecție a mediului este înaintat în condițiile în care Primaria condusă de Gabriela Firea este criticată pentru starea transportului în comun și pentru lipsa de măsuri ecologice eficiente.
  • Sondaj HotNews.ro: Primăria vrea o taxă de București pentru mașinile sub Euro 5 – e ok?

atac cibernetic
Foto: Pixabay

Atacuri de spionaj cibernetic: Cum s-au folosit hackerii ruși de hackerii iranieni

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Cunoscuta grupare de hackeri ruși Turla s-a folosit de o grupare iraniană de hackeri pentru a-i deturna atacurile și a lansa o campanie de spionaj prin care ar fi atacat 35 de state, arată o anchetă a Marii Britanii și Statelor Unite, scrie Reuters.
Soldați americani în Afganistan
Foto: Wikipedia

Americanii retrag trupe, în tăcere, și din Afganistan. Mișcarea are loc în absența unui acord cu talibanii

de DG HotNews.ro
După ce decizia bruscă a lui Donald Trump de a retrage trupele americane din Siria a generat un scandal internațional, New York Times relatează în ediția electronică de luni că nu mai puțin de 2.000 de soldați au fost retrași și din Afganistan doar în acest an, în condițiile în care nu a fost semnat un acord cu talibanii.
Pădure
Foto: Flickr

BBC: Nivelul de violență a hoților de lemne din România a atins cote alarmante. Doi pădurari uciși în decurs de o lună

de DG HotNews.ro
Mafia responsabilă de jaful din pădurile României a ajuns în atenția presei internaționale, după ce un al doilea pădurar a fost ucis de hoții de lemne în mai puțin de o lună. BBC News notează că România deține mai bine de jumătate din pădurile vechi ale Europei, un ecosistem extrem de valoros pentru diverse specii de animale. Jurnaliștii atrag atenția că nivelul de violență la care sunt dispuși să recurgă hoții este alarmant.
Dan Sova
Foto: Facebook

Dosarul de corupție al lui Dan Șova, rejudecat de la zero / El fusese condamnat definitiv vara trecută la 3 ani de închisoare cu executare

de Redactia HotNews.ro
Înalta Curte de Casație și Justiție a admis, luni, rejudecarea de la zero a dosarului de corupție al lui Dan Șova la instanța de fond. Un singur judecător a cerut trimiterea unor întrebări CJUE și suspendarea cauzei.
Vladimir Putin
Foto: kremlin.ru

VIDEOUn submarin nuclear rusesc a eșuat testarea unei rachete balistice, în timpul unor exerciții supravegheate de Putin

de N.O. HotNews.ro
Un submarin nuclear rus care a participat la o serie de exerciții militare supravegheate de către președintele Vladimir Putin a eșuat în a testa, săptămâna trecută, o rachetă balistică intercontinentală, relatează ziarul Vedomosti, citat de Reuters.
Fermieri
Foto: Pixabay

Seceta, prețurile mici, lipsa spațiilor de depozitare - probleme majore ale fermierilor români

de Red HotNews.ro
În ultimele decenii, s-a remarcat o tendință de creștere a producției globale de cereale, în special a marilor culturi. Producția mondială de grâu a crescut cu 23% în ultimii 15 ani, iar cea de porumb cu 57%. Consumul a urmat aceeași tendință, în general, însă s-a menținut sub dinamica producțiilor, cu excepția ultimilor doi ani la cultura de porumb, scrie fermierinromania.ro.
Elevi in clasa
Foto: Agerpres

Propunerile elevilor pentru anul 2019-2020: anul școlar să înceapă la 1 septembrie

de A.O. HotNews.ro
Anul școlar să înceapă la 1 septembrie și să se încheie pe 1 iunie, consilierea psihologică de calitate, bursele în funcție de salariul minim net pe economie sunt câteva dintre propunerile elevilor de la Consiliul Național al Elevilor pentru anul 2019-2020.
Elevii din India
Foto: CNN

Elevi din India, puși să poarte cutii de carton pe cap în timpul unui examen

de A.O. HotNews.ro
O școală din India și-a cerut scuze public după ce au apărut mai multe fotografii cu elevii care în timpul unui examen purtau cutii de carton pe cap ca să nu copieze, potrivit CNN. Este vorba despre Colegiul preuniversitar Bhagat din Haveri, din sud-vestul statului Karnataka din India, care a luat măsura cartoanelor de pe capul elevilor miercurea trecută.
Teodorovici, Dancila si Fifor
Foto: Captura Facebook

Dăncilă acuză PNL că se opune unei fabrici Volkswagen în România. „Eu voi încerca o convorbire telefonică cu Merkel”

de C.D. HotNews.ro
Viorica Dăncilă a declarat, luni, că europarlamentarii PNL nu susțin înființarea unui sediu Volkswagen în România și că liderul grupului PPE Manfred Weber a trimis o scrisoare către conducerea Comisiei Europene în care arată susținerea unei fabrici în Bulgaria. Premierul a susținut că va încerca să vorbească la telefon cu Angela Merkel în acest sens, notează Mediafax.
Masini parcate pe trotuar pe Calea Victoriei
Foto: Hotnews

Taxa Oxigen ​Una din cinci mașini înmatriculate în București și Ilfov va avea interzis în centrul Capitalei de la 1 ianuarie

de D.D. HotNews.ro
Sâmbătă, 19 Oct 2019 Actualitate | Esențial
Una din cinci mașini înmatriculate în București și Ilfov nu va putea circula prin centrul Capitalei, iar alte peste 650.000 vor trebui să plătească vinietă pentru a circula prin oraș, dacă la 1 ianuarie intră în vigoare taxa Oxigen, promovată de primărie.
Alina Bica (foto arhiva)
Foto: Agerpres

Instanța supremă le-a cerut avocaților din dosarul Alinei Bica să pregătească pledoariile finale

de MH HotNews.ro
Completul de cinci judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) care judecă dosarul în care fosta șefă a DIICOT Alina Bica a fost condamnată în primă instanță la 4 ani de închisoare le-a solicitat avocaților, luni, ca până la termenul din 18 noiembrie să își pregătească pledoariile finale.
Horia Braun
Foto: Hotnews

Fostul economist-șef al BCR, mutat la conducerea Erste Asset Management, înlocuindu-l pe Dragoș Neacșu

de DP HotNews.ro
Conducerea Erste Asset Management GmbH l-a numit pe Horia Braun-Erdei în poziția de președinte executiv (CEO) al Erste Asset Management România, au anunțat luni reprezentanții BCR. Horia Braun (42 de ani), în prezent economist șef al BCR, are o carieră de 20 de ani în industria financiară, din care 10 pe segmentul de administrare a fondurilor, ocupând de-a lungul timpului funcții de conducere în România și în Europa Centrală și de Est.
CE Haltere pentru juniori si tineret
Foto: easywl.com

Haltere: Florina Hulpan, triplă medaliată cu bronz la CE de juniori și tineret de la București

de Diana Ene HotNews.ro
Sportiva Florina Sorina Hulpan a câștigat, luni, trei medalii de bronz la categoria 59 de kilograme (secțiunea Under-23) în cadrul Campionatelor Europene de haltere pentru juniori și tineret care se desfășoară în aceste zile la București.
Proteste in Barcelona
Foto: Twitter

Premierul Spaniei merge în inspecție la Barcelona, pe fondul protestelor violente. El îl acuză pe liderul guvernului local de încălcarea mandatului

de DG HotNews.ro
Premierul Spaniei, Pedro Sanchez, va merge luni în vizită în Barcelona urmând a se întâlni cu polițiștii care au fost răniți în protestele ce au zguduit Catalonia în ultima săptămână, el acuzându-l pe liderul guvernului regional, Quim Torra, că nu și-a îndeplinit mandatul și a întors spatele forțelor de ordine, refuzând să condamne violențele.
Boris Johnson
Foto: Wikimedia Commons

UPDATE Curtea Supremă a Scoției a amânat o decizie cu privire la o posibilă încălcare lui Boris Johnson a legii care îi cerea acestuia să solicite o amânare a Brexitului

de N.O. HotNews.ro
Curtea Supremă a Scoției a amânat o decizie cu privire la o posibilă încălcare lui Boris Johnson a legii care îi cerea acestuia să solicite o amânare a Brexitului, după ce premierul a cerut liderilor UE să ignore o scrisoare prin care Londra cerea amânarea ieșirii Marii Britanii din blocul comunitar la 31 octombrie.
Roger Federer
Foto: atp/ twitter

ATP Basel: Roger Federer va juca luni meciul cu numărul 1500 din carieră

de Diana Ene HotNews.ro
Roger Federer (3 ATP) va debuta luni la turneul de la Basel, unde va disputa meciul cu numărul 1500 din cariera sa. În vârstă de 38 de ani, Federer va începe cursa de apărare a trofeului pe care l-a câștigat de nouă ori de-a lungul timpului împotriva germanului Peter Gojowczyk (112 ATP), venit din calificări.
Moneda de 50 de bani cu chipul Reginei Maria
Foto: BNR

O nouă monedă, cu portretul Reginei Maria, va intra pe piață de lunea viitoare

de F.B. HotNews.ro
BNR pune în circulație, din 28 octombrie, o monedă care îi prezintă pe regele Ferdinand I și regina Maria vizitând trupele române pe front, se arată într-un comunicat al instituției. Aceasta este din alamă cu inscripția în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „50 BANI”, stema României și anul de emisiune „2019”. Reversul prezintă portretul reginei Maria și inscripția în arc de cerc ,,REGINA MARIA”.
Ana Birchall
Foto: Facebook/ Ana Birchall

Birchall continuă conflictul cu Savonea pe tema raportului MCV: Până la urmă fiecare o să răspundem pentru ceea ce am făcut și ce nu am făcut

de MH HotNews.ro
Ministrul Justiției, Ana Birchall, continuă controversele cu Lia Savonea, după ce CSM a acuzat-o că a clasificat raportul MCV. Ea a spus că regretă că invitația sa "de bună-credință" ca CSM să facă observații pe draftul raportului MCV "a fost tratată cu un asemenea refuz", afirmând că "până la urmă fiecare o să răspundem în dreptul nostru pentru ceea ce am făcut și ce nu am făcut".
Zaki Milhem
Foto: Arhiva personala
Medicii schimbării

Zaki Milhem, un medic care face inovație: Oricum, oriunde am merge, undeva discret o să apară un detaliu - Proudly invented and developed in Romania

de A.R. HotNews.ro
Vineri, 18 Oct 2019 Medicii schimbarii
România este pe ultimul loc în UE la inovație. Am încercat să aflu de la un medic cum a reușit să dezvolte o aplicație de sănătate în România. A descoperit o problemă: dormim prost și insuficient, ne trezim obosiți și tulburările de somn ajung să fie o problemă de sănătate publică. Apoi, a venit cu o soluție: WakeZ, o aplicație care are la bază cercetări, prin care telefonul poate să #hackyoursleep. În același timp, în cadrul UMF Cluj, încearcă să ofere un ajutor concret studenților cu inițiative de inovație în medicină.
Digitalizare
Foto: Pixabay

Compensarea datoriilor dintre firme s-ar putea face mai ușor (DOCUMENT)

de F.B. HotNews.ro
Un proiect de Hotărâre pentru aprobarea normelor metodologice în ceea ce privește monitorizarea datoriilor nerambursate la scadență ale contribuabililor, persoane juridice, în vederea diminuării blocajului financiar și a pierderilor din economie ar putea fi adoptat în curând de Guvern. Conform documentului consultat de HotNews.ro, procedura de compensare va fi mult mai ușoară prin digitalizare.
Alegeri Moldova
Foto: Publika.md

​Alegeri în R. Moldova Socialistul Ion Ceban, în turul II cu proeuropeanul Andrei Năstase. Rezultate parțiale

de Red. Știri HotNews.ro
Candidatul PSRM, Ion Ceban, a obținut 40,16%, iar cel al Blocului ACUM, Andrei Năstase-31,09%, în primul tur al alegerilor pentru Primăria Chișinăului, potrivit datelor centralizate de Comisia Electorală Centrală și citate de unimedia.info.
Peex
Foto: Instagram - PeexMusic

Aplicația prin care publicul poate să mixeze live muzica la concerte

de Adi Iacob HotNews.ro
Un startup din Marea Britanie a dezvoltat o aplicație care permite utilizatorilor să controleze și să personalizeze ceea ce aud la concertele live. Practic, fanii din public pot, în timp real, să aleagă ce instrument ascultă sau să mixeze sunetele pe smartphone-urile lor, selectând ce instrumente se aud mai tare, mai încet sau deloc.
Brexit
Foto: Twitter

Brexit Partidul Laburist se va alia altor formațiuni din Parlamentul britanic pentru a bloca acordul lui Boris Johnson

de A.Z. HotNews.ro
Membrii Partidului Laburist din Marea Britanie și-au anunțat duminică intenția de a obține sprijinul altor partide din Legislativul de la Londra pentru adoptarea amendamentelor care l-ar putea forța pe Boris Johnson să amâne procesul Brexit, scrie Mediafax, citând The Guardian.

Citiți și Londra a trimis la Bruxelles nu una, ci trei scrisori privind Brexitul. Două dintre ele se bat cap în cap. Ce vrea, de fapt, Boris Johnson
Lotus Ploiesti
Foto: MedLife

MedLife a achiziționat Spitalul Lotus din Ploiesti

de F.B. HotNews.ro
Sistemul Medical MedLife a achiziționat pachetul de 100% din actiunile Spitalului Lotus SRL din Ploiești, furnizor de servicii medicale private din judetul Prahova, care asigură servicii integrate de ambulatoriu, imagistică, laborator, spitalizare și maternitate.
alegeri Republica Moldova
Foto: Comisia Electorala Centrala

Alegeri locale în Republica Moldova: Socialiștii au câștigat în cele mai multe raioane

de MH HotNews.ro
Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) a câștigat alegerile locale de duminică în cele mai multe raioane, conform datelor publicate de Comisia Electorală Centrală (CEC).
Darius Valcov
Foto: Guvernul Romaniei

PressOne: Verdict de plagiat în cazul tezei de doctorat a lui Vâlcov. Rectorul ASE propune retragerea titlului

de D.D. HotNews.ro
​Darius Vâlcov, fost consilier de stat în aparatul de lucru al premierului Viorica Dăncilă și unul dintre cei mai apropiați colaboratori ai fostului președinte al Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a plagiat un sfert din teza de doctorat în finanțe fără să indice vreo sursă, scrie PressOne.
Traian Basescu
Foto: Hotnews

Băsescu l-a reevaluat și pe Ludovic Orban: S-a maturizat politic. Nu-i voi mai spune Sică Mandolină

de Redactia HotNews.ro
Fostul președinte Traian Băsescu a declarat, la Digi24, că Ludovic Orban s-a maturizat politic și se declară impresionat de exactitatea estimării făcute de liderul liberal în ceea ce privește numărul de voturi de la moțiunea de cenzură. „Nu o să-i mai spun Sică Mandolină”, a menționat râzând Traian Băsescu, aluzie la porecla pusă liderului liberal cu mai mulți ani în urmă.
Skoda VISION iV Concept
Foto: Skoda

Șeful Skoda își liniștește angajații după ce presa germană a scris că marca cehă va fi marele perdant după o repoziționare care ar putea s-o retrogradeze în a concura cu brand-uri precum Dacia

de Vlad Barza HotNews.ro
Publicația germană Suddeutsche Zeitung a scris recent că șefii grupului VW vor să repoziționeze mărcile de volum pentru a nu concura atât de mult cu marca de bază Volkswagen, iar Skoda ar urma să fie marele perdant, fiindcă va fi retrogradată și va ajunge să concureze cu Dacia. Într-un e-mail către angajați, șeful Skoda a încercat să-i liniștească pe angajați și spune că valorile mărcii nu se schimbă, relatează Automotive News. Skoda a ajuns să vândă anual 1,25 milioane de mașini și continuă creșterea, cele mai mari piețe fiind China și Germania.
Kristina Mladenovic
Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Kristina Mladenovic, părăsită de antrenorul Sascha Bajin

de A.I. HotNews.ro
Kristina Mladenovic a anunțat încetarea colaborării cu antrenorul Sascha Bajin, decizia fiind luată doar de Bajin. "Nu am putut să-i schimb nici părerea, nici decizia. Mi-a plăcut munca noastră. Sunt foarte dezamăgită", a precizat franțuzoaica.
Florin Citu
Foto: Digi 24

Florin Cîțu: Cabinetul Orban va trece din prima de Parlament

de Redactia HotNews.ro
Toți se înghesuie să meargă la guvernare când e bine, dar nu vrea nimeni când e greu, declară la RFI vicepreședintele PNL Florin Cîțu. Liderul senatorilor liberali spune că ar accepta postul de ministru de Finanțe, dacă i se va propune oficial, pentru că ar fi ”o onoare” să facă parte din acest Guvern.Alte titluri din Actualitate:

Financial report: Revoluția călătorilor cu metroul. Tulburările din Chile se extind. Grevă surpriză la Căile Ferate Franceze
​Sala de la etajul 3. Cum a fost oprit proiectul care-i ajuta de zece ani pe copiii din Ferentari să învețe / Valeriu Nicolae: Mi-e imposibil să înțeleg cum gândesc oamenii ăștia
Dăncilă, la Antena 3: Luăm în calcul și suspendarea președintelui
Londra a trimis la Bruxelles nu una, ci trei scrisori privind Brexitul. Două dintre ele se bat cap în cap. Ce vrea, de fapt, Boris Johnson
VIDEO Haos și violențe în Chile: Cinci oameni au murit în timpul protestelor cauzate de creșterea tarifelor
Fondatorul companiei Alibaba: Dacă aș încerca să aplic pentru un job la Alibaba, ar fi aproape imposibil
The New York Times: Victoria Turciei asupra lui Donald Trump (Editorial)
Barna, la o dezbatere de la Iași: ”Toți din alianța USR PLUS vom face tot ce depinde de ficatul nostru” / Ce replică i-a dat un fost boxer din sală


ECONOMIE

Logo CME
Foto: Hotnews

Vânzarea companiei-mamă a Pro TV, CME, către grupul ceh PPF e pe cale să se încheie - publicații cehe și bulgare / Detalii despre rezultatele afacerii din România, sub impactul OUG 114

de C. Ionescu HotNews.ro
Grupul de investiții PPF, deținut de cel mai bogat om de afaceri ceh, Petr Kellner, este pe cale să încheie negocierile pentru cumpărarea pachetului majoritar în Central European Media Enterprises - CME, compania-mamă a Pro TV - de la conglomeratul american AT&T, potrivit Reuters, care citează publicații din Cehia și Bulgaria.
  • Plus: Ce spune CME despre rezultatele din România și cât a câștigat Pro TV din publicitate și tarife aplicate cabliștilor, în trimestrul al treilea


0-100.hotnews.ro

Volkswagen Passat
Foto: Volkswagen

Uzina Volkswagen - Bulgaria joacă tare și promite dublarea subvențiilor, pentru a atrage cu orice preț gigantul german

de Vlad Barza HotNews.ro
Joi, 17 Oct 2019 Economie | Auto
Bulgaria se declară gata să ofere mai mult celor de la Volkswagen pentru ca aceștia să construiască uzina de un miliard de euro lângă Sofia, și nu în Turcia sau alte țări din regiune, scrie Reuters, citând un fost președinte al țării. Reamintim că anunțul Volkswagen, cum că suspendă alegerea Turciei pentru noua uzină, a repornit cursa între țările balcanice. Cea mai mare investiție Volkswagen Group din regiune este în Ungaria, unde Audi produce mașini și motoare și exportă anual de peste 8 miliarde euro.


SPORT

AC Milan vs Lecce
Foto: Twitter - AC Milan

​VIDEO AC Milan - Lecce 2-2 / Oaspeții au egalat în prelungiri

de Diana Ene HotNews.ro
La primul meci cu Stefano Pioli pe banca tehnică, AC Milan a obținut doar o remiză cu Lecce, pe San Siro. S-a terminat 2-2, după ce Calderoni a egalat cu un șut superb din afara careului în minutul 90+2.
Andrey Rublev
Foto: atp/ twitter

Andrey Rublev, campion acasă, la Moscova, de ziua lui / Victorie în două seturi cu Adrian Mannarino

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Andrey Rublev (31 ATP) a câștigat al doilea titlu din carieră, chiar la Moscova (locul unde s-a născut și unde locuiește), în ziua în care a împlinit 22 de ani. Rusul l-a învins pe francezul Adrian Mannarino (44 ATP), scor 6-4, 6-0, după o oră și două minute.


Bancul zilei

Bancul zilei: Detalii evidente

de A.Z. HotNews.ro
Doi cowboys intr-un bar...


REVISTA PRESEI

Caru`cu vedete
Foto: Colaj foto

Caru`cu vedete: Invitați de seamă la botezul fetiței Alessandrei Stoicescu; Miley Cyrus are un nou iubit

de Lupu Vlad-Andrei HotNews.ro
Andreea Esca, mândră de ridurile ei. Știrista e naturală din cap până-n picioare...

Jennifer Lawrence s-a căsătorit. Unde a avut loc nunta cu Cooke Maroney...
Faze tari
Foto: Colaj foto

Faze tari: Român căutat în Germania de 27 de ani pentru crimă, prins acum; Cea mai rapidă furnică din lume trăiește în Sahara

de Lupu Vlad-Andrei HotNews.ro
Capsulă a timpului veche de 132 de ani, găsită la o școală din SUA. Ce conținea...

„Tarzan” din Statele Unite are cont pe Instagram. Postează clipuri când face duș cu maimuțele și se plimbă cu elefantul prin pădure...
Utile
Foto: Colaj foto

Utile: Cea mai poluată mare din lume; Planta care îți taie pofta de mâncare. Ar trebui să fie nelipsită din casă

de Lupu Vlad-Andrei HotNews.ro
Activitatea neuronală excesivă corelată cu o scădere a speranței de viață. Un studiu recent a concluzionat că o activitate neuronală excesivă poate conduce la o speranță de viață mai mică...

Detergent pudră sau lichid, tu ce alegi? Detergentul este un produs care nu lipsește din nici o gospodărie...


ESRI

Intalniri on-line

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Detalii evidente
Doi cowboys intr-un bar...
Bancul zilei: Dragoste necondiționată
- Am sunat doar să iti spun că te iubesc ... - Cred că ați greșit numarul, noi suntem...
Bancul zilei: Probleme la drumuri și poduri
O blondă își ia o slujba la domeniul public. Trebuia să vopsească bandă de pe mijlocul unui drum de țară. Șeful ei îi spune că se află în perioada de proba și trebuie să vopsească cel puțin 2 kilometri pe zi, dacă vrea să-și păstreze serviciul. Verificând la sfârșitul zilei, el vede că în prima zi făcuse 4 kilometri, dublu față de medie. A două zi a fost puțin dezamăgit...
Bancul zilei: În Moldova se face în stil mare
Intră o doamnă într-o farmacie din Botoșani:– Buna ziua, aș dori o cutie de aspirină!Intră farmacistul pe ușa din spatele lui și apare cu o cutie cu aspirină mare cât un televizor.Vazând privirile mirate ale doamnei, farmacistul spune...
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by
mobile version