Violente la protestul din 10 august
Foto: Agerpres

Dosarul 10 august: Cum ajungeau informațiile la Liviu Dragnea, care era la o petrecere la Scroviștea - surse

de MH HotNews.ro
Informațiile despre ceea ce se întâmpla în timpul manifestației din 10 august 2018 din Piața Victoriei și despre intervenția jandarmilor ajungeau la fostul lider al PSD prin subsecretarul de stat Mihai Valeriu, care făcea naveta pe motocicletă între Piața Victoriei și Ministerul de Interne, au declarat pentru HotNews.ro surse apropiate dosarului. Acestea spun că Mihai Valeriu îl ținea la curent cu tot ce se întâmpla pe fostul secretar de stat în Secretariatul Geral al Guvernului Adrian Mlădinoiu, fost șofer al lui Dragnea. La rândul lui, acesta îi transmitea informațiile lui Dragnea, aflat la o petrecere la Scroviștea, mai spun sursele citate.
Carmen Dan
Foto: Facebook - Carmen DAN

Ce aflăm din Raportul privind intervenția în forță a Jandarmeriei la mitingul din 10 august: Carmen Dan a preluat comanda în jurul orei 12:00 / Ordinele au fost date prin intermediul lui Mihai Valeriu (surse)

de R.M. HotNews.ro
Carmen Dan, care se afla în concediu în 10 august 2018, a venit la biroul de la Ministerul de Interne și a preluat comanda operațiunilor în jurul orei 12:00, arată Raportul privind intervenția în forță a Jandarmeriei la mitingul din 10 august 2018, care a fost desecretizat joi, au declarat pentru HotNews.ro surse apropiate dosarului.
Igor Dodon
Foto: Facebook

ANALIZĂ. Republica Moldova: socialiștii preiau puterea în urma unui blietzkrieg. Cine sunt „tehnocrații” lui Dodon

de Cătălin Gomboș HotNews.ro
Republica Moldova are un nou guvern, descris drept “tehnocrat” însă format din consilieri ai președintelui Igor Dodon și foști oficiali ai guvernării democrate, îndepărtate în urmă cu cinci luni, dar și din perioada în care la putere se aflau Vladimir Voronin și Partidul Comuniștilor.
Eugen Teodorovici la conferinta de joi
Foto: Hotnews

Teodorovici îl provoacă pe Cîțu la o dezbatere publică vineri la prânz la sediul ASE. Fostul ministru: Sunt Al Capone cum este Cîțu șeful FBI

de DP HotNews.ro
Într-o conferință de presă la sediul PSD, fostul ministru de Finanțe Orlando Teodorovici a negat datele oferite presei joi dimineață de actualul ministru Florin Cîțu, care anunțase că a găsit o situație mai dificilă decât se aștepta, invitându-l pe Cîțu la o dezbatere publică vineri la ora 12, la sediul ASE.


noul guvern de la Chisinau
Foto: Hotnews

Guvern pro-rus la Chișinău, după demiterea Cabinetului Maia Sandu / Noul executiv, condus de un consilier al lui Dodon, a trecut cu voturile socialiștilor și ale partidului fondat de oligarhul Plahotniuc

de Redactia HotNews.ro
La două zile de la demiterea Guvernului Maia Sandu, la Chișinău a fost instalat un nou Cabinet, condus de un consilier al președintelui Igor Dodon. Noul Executiv a trecut de Parlament cu voturile socialiștilor lui Dodon și ale parlamentarilor de la Partidul Democrat, fondat de oligarhul Vlad Plahotniuc.
Rezultate Prezidentiale 2019 vs 2014
Foto: Hotnews

​INTERACTIV Cum s-a schimbat votul românilor în ultimii cinci ani? Rezultatele din fiecare oraș și comună: Prezidențiale 2019 vs Prezidențiale 2014 vs Parlamentare 2016

de Victor Cozmei HotNews.ro
În 2014, după turul I al alegerilor prezidențiale, Victor Ponta, candidatul PSD, obținea victoria în nu mai puțin de 2.265 de orașe și comune din țară, Klaus Iohannis reușind să se impună doar în 707. Cinci ani mai târziu, Klaus Iohannis reușea să câștige în peste 1.800 de localități, cu Viorica Dăncilă (PSD) învingătoare în aproape 1.100 de orașe și comune din toată țara. Schimbarea de culoare a localităților din țară după votul majoritar se vede la fel de bine și dacă sunt comparate rezultatele de la prezidențialele de acum cu cele de la parlamentarele din 2016, când PSD-ul lui Liviu Dragnea învingea în peste 2.300 de comune și orașe.
Secțiunea Învățare și testare online - Digitaliada
Foto: Digitaliada.ro

Învățare și testare online pe platforma Digitaliada: Instrumentul prin care profesorii, elevii și părinții pot comunica mai ușor

de Redactia HotNews.ro
Fundația Orange anunță lansarea secțiunii de învățare și testareonline Digitaliada ce pune gratuit la dispoziția oricărui profesor de învățământ primar sau gimnazial din România, interesat de digitalizarea propriului proces didactic, o soluție interactivă completă. Profesorii și învățătorii pot crea teste, pot evalua online competențele elevilor, în clasă sau prin teme pentru acasă. Elevii pot parcurge materia, primesc teste și le rezolvă, chiar și de acasă atunci când lipsesc de la școală. Totodată, platforma facilitează comunicarea între directori, profesori, elevi și părinți, iar părinții primesc programarea testelor, temele și rezultatele obținute de elevi.
Laura Elena Radu, Marius Chelaru
Foto: STOICA & Asociatii
Dosare Juridice - Retrocedări

Foștii proprietari ai caselor naționalizate mai primesc o șansă

de Laura Elena Radu, Marius Chelaru STOICA & Asociatii
Conform art. 35 alin.(2) din Legea nr. 165/2013, "(2) În cazul în care entitatea învestită de lege nu emite decizia în termenele prevăzute la art. 33 și 34, persoana care se consideră îndreptățită se poate adresa instanței judecătorești prevăzute la alin. (1) în termen de 6 luni de la expirarea termenelor prevăzute de lege pentru soluționarea cererilor." Termenul de decădere de 6 luni s-a calculat în mod diferențiat, în funcție de gradul de încărcare al entităților învestite cu soluționarea notificărilor de restituire, acesta expirând cel mai târziu la 30 iunie 2017.

Adina Vălean în studioul HotNews.ro
Foto: Hotnews

VIDEO Adina Vălean, la audierea din Parlamentul European pentru postul de comisar european pe transporturi: ”Eu abia mă familiarizez cu toate aceste subiecte de care dvs vă ocupați de foarte multă vreme” -UPDATE

de Redactia HotNews.ro
Europarlamentarul Adina Vălean, propusă de Guvernul Orban pentru funcția de comisar european pentru Transporturi, este audiată, joi, în Comisia pentru Transporturi a Parlamentului European. Marți, ea a fost audiată și în comisiile reunite pentru Afaceri europene ale Parlamentului României, primind aviz favorabil pentru ocuparea postului.
Armand Gosu
Foto: Hotnews

Interviu cu analistul Armand Goșu despre încurcatele ițe politice din Moldova. De ce a picat guvernul Maia Sandu?

de Contributors.ro
S-a creat impresia, mai ales printre ziariștii și comentatorii de la Chișinău, că Maia Sandu a dorit să părăsescă guvernarea. Destul de răspândită suspiciunea asta, care cred că se bazează mai degrabă pe atitudinea unor miniștri în parlament, decât pe probe solide. Suntem în zona speculațiilor unor ziariști, nimic mai mult, spune Armand Gosu intr-un interviu Contributors.ro
Mihai Miron & Irina Anghel-Enescu
Foto: Campioni in Business

[P] Campioni în Business: clubul antreprenorilor care doresc să schimbe viitorul: 5 firme au fost premiate la Cluj

de Smile Media
Miercuri, 13 Nov 2019 Economie | Companii
De la companii bazate pe producția de lactate și brânzeturi, la soluții de securitate ce utilizează inteligența artificială, zona Transilvaniei se laudă cu antreprenori care au reușit să se remarce la nivel național cu afaceri inovatoare de succes. Aceștia au fost premiați în cadrul evenimentului Campioni în Business ce a avut loc pe 7 noiembrie la Cluj.
Madalin Voicu
Foto: Orchestrele si Corurile Radio

Ludovic Orban l-a demis pe Mădălin Voicu din funcția de secretar de stat la Ministerul Culturii

de CP HotNews.ro
Premierul Ludovic Orban a semnat, joi, decizia pentru revocarea lui Mădălin Voicu din funcția de secretar de stat la Ministerul Culturii, informează Guvernul. Deputatul USR Iulian Bulai a atras atenția joi dimineață că Mădălin Voicu e singurul secretar de stat de la Ministerul Culturii rămas în funcție după schimbarea guvernului.
Bogdan Florea
Foto: Hotnews
​Medicii schimbării

VIDEO Dr. Bogdan Florea, inițiatorul "Telemedicina în Epilepsie" din România: Epilepsia n-are chip, până când cineva drag o pățește. Cum se poate? În neamul nostru, în familia noastră, vai, cum? Atunci devii sensibil

de A.R. HotNews.ro
Marți, 12 Nov 2019 Medicii schimbarii
Foarte multe boli par a fi la limita imaginarului, departe de noi, inexistente, iar printre acestea se numără și epilepsia. Totul devine cât se poate de real atunci când această afecțiune are chipul nostru sau al unei persoane dragi nouă. Cât de frecventă este epilepsia în România? Ce se întâmplă în creier în timpul unei crize? Cât de puternică este discriminarea acestor pacienți? Cum putem ajuta un om în timpul unei crize de epilepsie? La aceste întrebări ne răspunde dr. Bogdan Florea.
povesti-corecte-politic-de-adormit-copiii
Foto: Hotnews
Recomandare de lectura

Povesti corecte politic de adormit copiii

de A.V. HotNews.ro
Corectitudinea politica este, pentru James Finn Garner si pentru cei care gandesc mai departe cu mintea lor, un amestec de ingustime vinovata si precautie lasa. Si chiar daca tenorii de pe aceasta scena vor canta mai departe, pulmonar si imperativ, „Aria sanselor egale“, publicul le va sesiza falsetul. Impotriva acestui moft devenit flagel, James Finn Garner isi ia un aliat de pret: umorul.
Metroul din Drumul Taberei
Foto: Asociatia Pro Infrastructura

Directorul general al Metrorex anunță un nou termen pentru finalizarea Magistralei 5: Metroul de la Drumul Taberei va fi finalizat în vara lui 2020

de N.O. HotNews.ro
Lucrările la Magistrala 5 vor fi finalizate în al doilea semestru al anului viitor, la acest moment acestea fiind realizate 87%, a declarat noul director general al Metrorex, Mariana Miclăuș.
Dark Cockpit. Cum să comunici, să conduci și să fii în control tot timpul, ca un comandant de aeronavă
Foto: Hotnews

Dark Cockpit. Cum să comunici, să conduci și să fii în control tot timpul, ca un comandant de aeronavă

de A.V. HotNews.ro
Luni, 11 Nov 2019 Actualitate | Cultură
Cititorii au ocazia foarte rară și fascinantă de a intra în cabina de pilotaj, de a afla mai multe decât știu de regulă pasagerii și de a înțelege mecanismele, termenii și procedurile care fac din industria aviației cea mai sigură și mai rapidă modalitate de a ajunge dintr-un punct în altul de pe glob, precum și o referință pentru multe alte industrii. Ghizi le vor fi comandantul Emil Dobrovolschi și cunoscutul trainer Octavian Pantiș, autorii carții Dark Cockpit, publicată de editura Publica.

[P] imATFIB, performanță în cercetarea medicală românească

de Smile Media
Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca derulează un proiect finanțat prin fonduri europene care își propune dezvoltarea unui instrument bazat pe imagistică medicală pentru a determina originea fibrilației atriale persistente - imATFIB. Obiectivul principal al proiectului este de a dezvolta un instrument bazat pe imagistică medicală pentru a determina originea fibrilației atriale persistente. Rezultatul preconizat al proiectului ar fi o nouă metodă de diagnosticare pentru pacienții care suferă de această boală.
Conferința ASPES
Foto: Admedia Consult

webPR: Piața de gaz natural autohton ar putea avea un rol semnificativ în dezvoltarea economiei naționale

de Smile Media
Luni, 11 Nov 2019 Economie | Consumator
Valorificarea superioară a resurselor naturale ale României reprezintă o șansă reală pentru dezvoltarea pe termen lung a economiei naționale. Aceasta a fost concluzia conferintei Modelul economic românesc: România – orizont 2040- rolul resurselor naturale, dedicată pieței de gaze naturale autohtone și rolului pe care această piață îl joacă în dezvoltarea economiei naționale, organizata de ASPES si Romania Durabila si gazduita de Banca Nationala a Romaniei.
Amber Gardens
Foto: Amber Gardens

[P] Vizitează Amber Gardens, singurul proiect rezidențial din România cu locuințe verzi, inteligente

de Smile Media
Alesonor, dezvoltatorul complexului imobiliar inovator Amber Gardens, extinde proiectul cu locuințe verzi, inteligente, cu prețuri începând cu 150.000 euro. Noile vile verzi urmează standarde înalte de eficiență energetică, calitate și durabilitate a clădirilor, design modern, confort, mediu sănătos, siguranță și intimitate.
Fake news
Foto: Pexels

Mediastandard.ro: Mizele din spatele unui fake news pe repede-înainte. Așa-zisa cască lui Iohannis, subiectul unei știri false marca PSD

de Mediastandard.ro Mediastandard.ro
În timpul conferinței de presă a lui Klaus Iohannis, o întrebare adresată de unul din reporteri avea să stârnească o adevărată campanie de manipulare în mediul online, dusă de partidul Vioricăi Dăncilă împotriva contra-candidatului său. Eforturile social-democraților, deși orchestrate pe repede-înainte, arată până unde este dispus să meargă partidul ce a avut cel mai mult de pierdut în ultimele luni pentru a rămâne în continuare pe o poziție de forță.
Acces la metrou
Foto: Metrorex

Metrorex a inaugurat plata călătoriei cu cardul contactless / Noul serviciu va fi disponibil în nouă stații de metrou / Vezi în text care sunt acestea

de N.O. HotNews.ro
Clienții Metrorex își vor putea plăti acum călătoriile cu orice card contactless, cu telefonul sau cu ceasul inteligent, direct la turnicheți, dar deocamdată serviciul este disponibil în nouă stații de metrou.
Fonduri-Depositphoto
Foto: Depositphotos

Înscrieri online: Fonduri de 1 milion Euro la un concurs de startup-uri IT

de CZ HotNews.ro
Startup-urile IT din Europa Centrală și de Est, inclusiv din România, se pot înscrie online la o competiție care pune la bătaie o investiție de 1 milion de euro. Pe data de 16 decembrie 2019 vor fi anunțați 10 finaliști, iar pe 18 decembrie va fi desemnat câștigătorul.
Poluare
Foto: Getty Images

VIDEO Estimare: Românii trăiesc cu peste opt luni mai puțin din cauza poluării. Țara noastră se află în topul statelor în care cetățenii pierd cele mai multe luni din viață

de N.O. HotNews.ro
România se află în topul țărilor în care oamenii pierd luni din viață din cauza poluării, potrivit unei preconizări a raportului internațional Lancet Countdown care monitorizează evoluția sănătății și schimbărilor climatice. Astfel, românii, alături de maghiari și polonezi, pierd peste 8 luni de viață din cauza particulelor în suspensie din aer, în contextul în care media pierderii de viață pe persoană în UE este de 5,7 luni.
Inundatie Venetia
Foto: Captura video

Autoritățile din Italia vor decreta stare de urgență în urma inundațiilor din orașul Veneția

de N.O. HotNews.ro
Autoritățile italiene au anunțat că vor decreta stare de urgență în Veneția, după ce orașul a fost inundat în urma unui nivel neobișnuit de ridicat al mareei, informează postul BBC News, scrie Mediafax.
black friday in telecom
Foto: ANCOM

Black Friday 2019 Atenționări în privința reducerilor la ofertele telecom: Patru aspecte pe care ar trebui să le verifice consumatorii

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Pentru că de Black Friday piața online este inundată de oferte speciale, iar operatorii de comunicații vin cu o gamă largă de oferte speciale de telefonie, internet sau televiziune, Autoritatea de reglementare în comunicații (ANCOM) a atenționat joi utilizatorii să se informeze atent înainte de a face orice achiziție, astfel încât să aleagă produsul sau oferta telecom care corespunde cel mai bine nevoilor lor. Autoritatea a enumerat patru aspecte pe care utilizatorii ar trebui să le verifice, printre care: costul lunar al abonamentului care facilitează achiziționarea echipamentelor la prețuri reduse sau gratuite, dar și intervalul exact în care ar urma să beneficieze de reduceri.
Gigi Becali
Foto: Digisport.ro

Digisport: Reacția CNCD după declarațiile incredibile ale lui Gigi Becali la adresa Vioricăi Dăncilă

de Redactia HotNews.ro
Csaba Asztalos, președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), a reacționat după derapajul sexist al lui Gigi Becali, legat de prezența Vioricăi Dăncilă, în turul 2 al alegerilor prezidențiale 2019.
stirile protv
Foto: Hotnews

Știrile ProTV: Lift tras cu frânghii, într-un mare spital din România. 7 miniștri au urcat cu el, dar niciunul nu s-a gândit să-l modernizeze

de Redactia HotNews.ro
Cu lifturi vechi de 123 de ani - așa sunt plimbați pacienții la Spitalul Municipal Sighișoara. Dar nu toți bolnavii. Ascensoarele, acționate manual, cu frânghii, sunt folosite doar în cazuri extreme.
CTP
Foto: Digi24.ro

Digi24 CTP, despre postarea doamnei Firea cu casca președintelui: Un astfel de fake news ordinar are ca scop să rămână totuși un număr de cetățeni cu îndoieli

de Digi24 Digi24.ro
După conferințele de presă susținute miercuri de Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă s-a vorbit mai mult despre urechile celor doi contracandidați din turul al doilea al alegerilor prezidențiale, după o știre falsă cum că președintele ar avea o cască în ureche.
einstein-viata-si-universul-sau
Foto: Hotnews

Einstein. Viata si universul sau

de A.V. HotNews.ro
Cum a functionat mintea sa? Ce a facut ca el sa fie un geniu? Biografia lui Isaacson ne arata modul in care imaginatia lui stiintifica a izvorat din natura rebela a personalitatii sale. Fascinanta sa poveste este o dovada a legaturii dintre creativitate si libertate.
Mondial Caucazian
Foto: Arhiva personala

​FOTOGALERIE O istorie a României povestită prin hărți, monede vechi și arme, într-o expoziție unică, la Sighișoara

de A.T. HotNews.ro
Hărți transilvănene de acum peste 400 de ani, printre primele monede care au circulat în Țările Române și arme de colecție sunt doar câteva dintre lucrurile pe care le pot vedea cei care vor vizita o expoziție care va fi deschisă între 20 și 24 noiembrie la Sighișoara, Sala Sander. Expoziția a devenit realitate datorată antreprenorului Mihai Marcu, care de 20 de ani colecționează piese rare cumpărate de la București, dar și de la anticariate și la licitații din diverse orașe europene. Intrarea la expoziție este gratuită
Alegeri prezidentiale 2019
Foto: AGERPRES

Alegeri prezidențiale 2019. Klaus Iohannis - 37,82%, Viorica Dăncilă - 22,26%, Dan Barna - 15,02% - rezultate finale

de Redactia HotNews.ro
Prezidențiabilul PNL, președintele Klaus Iohannis, a obținut 37,82% din voturi la alagerile prezidențiale de duminică, liderul PSD, Viorica Dăncilă - 22,26%, iar candidatul USR-PLUS, Dan Barna - 15,02%. Acestea sunt rezultatele finale ale primul tur de scrutin, anunțate joi de Biroul Electoral Central.
Sondaj conferinta Iohannis
Foto: Hotnews

SONDAJ Cum apreciați prestația președintelui în prima conferință de presă din campania electorală?

de Red. Stiri HotNews.ro
​Președintele Klaus Iohannis a avut, miercuri seară, prima conferință de presă din campania electorală. El a răspuns tuturor întrebărilor presei, dar continuă să refuze o dezbatere cu Viorica Dăncilă, rivala sa din al doilea tur al alegerilor prezidențiale, întrucât ar „legitima comportamerntul mizerabil al PSD”. Spune, în schimb, că va mai avea, marți, o întâlnire cu jurnaliști și formatori de opinie și se va mai întâlni cu electoratul.
  • Sondaj HotNews.ro: Cum apreciați prestația președintelui în conferința de miercuri?
Parlamentul European
Foto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Candidatul Ungariei pentru postul de comisar european nu i-a convins pe europarlamentari. Social democrații vor să-l cheme la o nouă audiere- surse

de DG HotNews.ro
Grupul social democraților din Parlamentul european a decis să-i ceară candidatului Ungariei pentru postul de comisar european pentru extindere, Olivér Várhelyi, să răspundă unor întrebări suplimentare în cadrul unei noi audieri, potrivit unor surse oficiale citate de Politico.eu.
Violente la protestul din 10 august
Foto: Agerpres

VIDEO: Raportul privind violențele din 10 august a fost declasificat pentru anchetă. Ministrul de Interne: DIICOT ne-a comunicat că acest raport declasificat poate fi folosit acum în ancheta penală

de Redactia HotNews.ro
Raportul privind intervenția în forță a Jandarmeriei la mitingul din 10 august 2018 a fost desecretizat, a anunțat ministrul de Interne, Marcel Vela. El a precizat că DIICOT a luat act de declasificarea raportului, care poate fi folosit acum în cercetarea penală și care va putea fi făcut public la finalul anchetei procurorilor.


Cladirea TVR
Foto: TVR

Iohannis vs. Dăncilă: TVR spune că i-a invitat la dezbatere pe ambii candidați la prezidențiale, dar PNL și Președinția nu au răspuns oficial încă

de C.I. HotNews.ro
Televiziunea publică a transmis, luni, invitații ambilor candidați la prezidențiale să participe la o dezbatere electorală la TVR, a precizat joi instituția, la solicitarea HotNews.ro. Miercuri seară, în replică la conferința de presă a președintelui Klaus Iohannis, Viorica Dăncilă afirmase că a primit și acceptat o invitație de la TVR. Dar ea a fost ironizată ulterior de Ludovic Orban, care a făcut trimitere la emisiunile Televiziunii publice cu Liviu Dragnea, din campania pentru europarlamentare.
Coperta
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectura

Ambiții politice, spionaj industrial, amatorism și competență în economia romaneasca. O istorie fascinantă a industrializării comuniste

de A.V. HotNews.ro
Istoricul Petre Opris face o treaba extraordinara in aceasta carte: scoate la lumina istoria economiei romanesti din vremea comunismului, publica documente de arhiva (din Romania si din Statele Unite) extrem de interesante si arata cum se luau deciziile in organizatiile de partid si de stat. Veti gasi aici texte despre industria aeronautica, despre datoriile externe ale Romaniei sau despre industria de aparare, foarte relevante pentru vremea respectiva.

Florin Citu
Foto: Hotnews
Articol actualizat

VIDEO Florin Cîțu: La buget s-a folosit metoda lui Al Capone. Analizăm posibilitatea de sesizare a organelor competente

de Florin Barbuta HotNews.ro
Florin Cîțu, noul ministru al Finanțelor, spune că ce a găsit la Minister depășește cele mai pesimiste așteptări ale sale. A găsit două bugete, așa cum Al Capone folosea două registre, unul pentru Fisc și celălalt pentru el.
CGMB
Foto: Hotnews

Consilierii PSD au venit în ședința CGMB cu pancarte cu mesajul "Vrem dezbatere"

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Consilierii generali PSD au venit joi la ședința Consiliului General București cu pancarte pe care scrie ”Vrem dezbatere”. Demersul are loc în contextul în care președintele Klaus Iohannis a refuzat o dezbatere electorală cu Viorica Dăncilă, argumentând că astfel ar legitima comportamentul mizerabil al PSD.
Iohannis, după anunțarea rezultatelor exit-poll
Foto: Facebook

VIDEO Klaus Iohannis: Nu pot să legitimez comportamentul mizerabil al PSD acceptând o dezbatere cu Viorica Dăncilă / Despre desemnarea lui Dăncilă ca premier: Ca rezultat final, pot să spun că îmi pare rău

de C.D. HotNews.ro
Miercuri, 13 Nov 2019 Actualitate | Politic
Președintele Klaus Iohannis a reafirmat miercuri că nu va participa la nicio dezbatere cu candidatul PSD, Viorica Dăncilă, invocând ca principal argument faptul că fostul premier a fost parte activă a tuturor mârlăniilor PSD-iste” și a „sprijinit activ încercările de acaparare a Justiției”.
Catalin Radulescu
Foto: Stirile ProTV

Brigada Rutieră a Capitalei: Deputatul Rădulescu nu a trecut pe roșu sau pe galben. A fost control de rutină. A mutat mașina mai în față, motivând că în punctul de control era un jurnalist

de Redactia HotNews.ro
Deputatul PSD Cătălin Rădulescu nu a trecut pe roșu sau pe galben, fiind oprit pentru un control de rutină, a declarat la Digi 24 purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere București, Claudiu Costea. Legat de faptul că, potrivit unor imagini difuzate de Mediafax, Rădulescu a pornit mașina și a plecat de lângă polițiști, care se aud spunând "Dați cu mașina peste mine", purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere București, Claudiu Costea a declarat la Digi 24 că "pur și simplu" Rădulescu a mutat mașina mai în față, din cauza prezenței unui jurnalist, "pe care a considerat-o incomodă".
Calu Monica, Asociația Consumers United
Foto: Hotnews

Black Friday – ghid pentru consumatori. Zece lucruri pe care trebuie să le știi când vine vorba de drepturile tale

de DP HotNews.ro
Pentru consumatorul amator de cumpărături online, cea mai importantă zi din an este Black Friday. În această zi, se presupune că magazinele ar trebui să aibă cele mai mari reduceri de preț, iar tu, consumatorul, deja ai pus în lista de dorințe o mulțime de produse pe care le urmărești de ceva vreme. Totuși, când suntem pur și simplu asaltați cu oferte de reducere a prețurilor și există un timp limitat în care promoțiile sunt valabile, alegerile noastre sunt făcute sub presiune și nu știm ce să cumpărăm mai întâi, iar nu de puține ori se întâmplă să facem o achiziție pe care apoi să o regretăm!
Uli Hoeness
Foto: Agerpres

Finalul unei ere: Uli Hoeness și-a încheiat mandatul la Bayern Munchen

de A.I. HotNews.ro
Uli Hoeness și-a încheiat mandatul de președinte executiv al clubului de fotbal Bayern Munchen, dar numele său rămâne în legendă fiind legat de majoritatea succeselor bavarezilor, cu excepția titlurilor din 1932 și 1969, relatează EFE.
Denis
Foto: Facebook/ Povestea lui Denis

​Anunț umanitar: Povestea lui Denis, băiatul care vrea să se întoarcă cât mai repede la școală și la prietenii lui

de Red HotNews.ro
Denis are 9 ani și 8 luni. Este un copil vesel, căruia îi plac jocurile, filmele, dar mai ales să se joace împreună cu prietenii de la școală și de la afterschool. Pe 4 octombrie a mers la școală. În urmă cu o zi, la afterschool, se plânsese de dureri de cap în timp ce se juca în curte cu prietenii lui. În dimineața aceea a mers în clasă, s-a așezat la locul lui, și-a scos cărțile și paharul pe bancă, apoi a simțit din nou durerea de cap.
Ramasitele avionului MH17
Foto: Agerpres/Xinhua

Prăbușirea zborului MH17: Anchetatorii dezvăluie interceptări ale convorbirilor dintre rebeli pro-ruși și responsabili ruși

de R.M. HotNews.ro
Echipa internațională de anchetatori (JIT) însărcinată cu anchetarea doborârii zborului MH17 deasupra Ucrainei, în 2014, a dezvăluit joi conținutul unor conversații telefonice între suspecți și înalți oficiali ruși, scrie AFP.
Black Friday
Foto: Needpix.com

Black Friday de România - O istorie de opt ani plină de mulțumire, schimbări, dezamăgiri și supărări

de Vlad Barza HotNews.ro
În opt ani de Black Friday s-au întâmplat multe și o groază de oameni s-au trezit cu noaptea-n cap, sperând să prindă cu adevărat o mega-reducere. Prin 2012 site-urile ”picau” mereu, într-un an au fost două etape de Black Friday, iar în altul comercianții au fost ceva mai reținuți, dar de la an la an vânzările au tot crescut. În fiecare an doar cei mai rapizi și norocoși pot prinde ofertele cu adevărat grozave și alții văd supărați că produsele dorite sunt mai scumpe decât cu o lună în urmă. Dar în opt ani a crescut de câteva ori numărul celor care cumpără de pe mobil și plătesc cu cardul. În plus, acum opt ani erau la modă tabletele, dar în prezent cel mai mult se caută smartphone-uri și TV-uri, iar la capitolul produse ”la modă” pot fi incluse trotinetele electrice.

Primăria Capitalei a încasat cu 1,2 miliarde lei mai puțin decât a estimat la începutul anului. Doar 50% din banii pentru investiții au fost cheltuiți

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
În primele 9 luni ale acestui an, Primăria Capitalei a încasat cu aproape 1,2 miliarde lei mai puțin față de cât a estimat în bugetul inițial, respectiv 2,5 miliarde lei față de 3,8 miliarde lei, potrivit execuției bugetare aprobate joi de Consiliul General. Pentru cheltuielile de funcționare s-au cheltuit circa 2,2 miliarde lei din cele aproape 3 prevăzute inițial.

Florian-Emil Dumitru, numit secretar de stat la Agricultură. Fermier, Dumitru fusese unul dintre numele vehiculate pentru ministru plin

de DP HotNews.ro
Florian-Emil Dumitru a fost numit de premierul Ludovic Orban secretar de stat la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, decizia fiind publicată în Monitorul oficial. Florian-Emil Dumitru este considerat un bun specialist în problemele agriculturii, fiind și fermier, spun oficiali ai Ministerului. El este membru în cadrul Federației Naționale Pro Agro și director executiv al Organizației Naționale Interprofesionale Vitivinicole.
Noul Motorola RAZR
Foto: Motorola Mobility

VIDEO Motorola readuce pe piața RAZR, unul dintre cele mai populare telefoane din anii 2000. Acum are ecran flexibil, rulează Android 9 și costă 1700 de euro

de Vlad Barza HotNews.ro
Motorola a readus pe piață o versiune ultra-modernă a RAZR, telefon care acum 15 ani era un simbol fashion și a definit o parte din cultura pop. Pentru mulți, RAZR a fost primul telefon mobil, dar versiunea de acum nu are cum să facă volume mari. Noul Motorola RAZR este primul smartphone cu display flexibil, de tip clamshell, care se pliază complet. Motorola Mobility a fost achiziționată de Lenovo Group Holdings în 2015.
Mihai Fifor
Foto: Facebook/ Mihai Fifor

Aberații electorale, marca PSD: Fifor acuză ”cenzura” pentru că internauții au raportat fake news-ul distribuit masiv de social-democrați la adresa lui Iohannis

de DG HotNews.ro
După ce pesediștii au executat marți seara o comandă de partid distribuind masiv pe rețelele sociale un fake news potrivit căruia președintele Klaus Iohannis ar fi avut cască în timpul conferinței maraton, printre aceștia numărându-se și primarul general Gabriela Firea, acum, secretarul general al PSD, Mihai Fifor, acuză ”raportacii„ lui Iohannis care ar fi sesizat Facebook pentru blocarea postărilor.
Avarie RADET
Foto: Hotnews

Tania Haritonovici, noul administrator special al RADET

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Tania Haritonovici a fost numită de Consiliul General al Municipiului București în funcția de administrator special al RADET, până la lichidarea societății. Aceasta îl înlocuiește pe Alex Burghiu, care a fost numit director al Termoenergetica, firma municipală care preia activitatea RADET.
Economia încetinește ușor după 9 luni
Foto: sxc.hu

Economia își încetinește turația. În trimestrul al treilea, avansul PIB a fost de 3%, iar pe primele 9 luni de 4%

de DP HotNews.ro
Comparativ cu trimestrul al doilea din acest an, avansul economiei românești din această toamnă a fost, în termeni reali, mai mare cu 0,6%. Față de același trimestru din anul 2018, PIB-ul a înregistrat o creștere cu 3,0%, iar pe primele 9 luni din 2019 față de aceeași perioadă din 2018, economia a urcat cu 4,0%, potrivit datelor semnal transmise joi de Institutul Național de Statistică.
Comemorare la Colectiv
Foto: Hotnews

Dosarul Colectiv: Procesul ar putea fi reluat de la zero. Avocatul unuia dintre patronii clubului a cerut recuzarea judecătorului

de Redactia HotNews.ro
Avocatul unuia dintre patronii Clubului Colectiv a solicitat joi recuzarea judecătorului Mihai Bălănescu, cel care se ocupă de dosar la Tribunalul București, și a solicitat reluarea procesului cu un alt magistrat, transmite Agerpres.
Vicente Calderon
Foto: Wikipedia

VIDEO Ce a mai rămas din legendara arenă Vicente Calderon

de A.I. HotNews.ro
A fost casa lui "Atleti" din 1966 și până în 2017, o arenă unde gazdele erau greu de răpus, indiferent dacă adversarele se numeau Real Madrid, Barcelona sau orice altă forță din Champions League. Acum, "Vicente Calderon" își duce ultimele clipe de viață, arena madrilenă fiind demolată pentru a face loc unui complex rezidențial de lux.
Jocuri video
Foto: HotNews

TOPUL dezvoltatorilor de jocuri din România. Câți bani au făcut anul trecut

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Cifra de afaceri a industriei dezvoltatoare de jocuri video locale a înregistrat o creștere de 19,2%, în 2018 față de 2017, ajungând la 188,5 milioane de dolari, așa cum relevă raportul industriei realizat de RGDA (Asociația dezvoltatorilor de jocuri video din România). În prezent, în România, sunt active peste 100 de studiouri de game development.
Florin Cîțu, ministrul Finanțelor
Foto: Guvernul Romaniei

Ministerul Finanțelor va fi reorganizat și va avea un economist șef

de F.B. HotNews.ro
Ministerul Finanțelor va fi reorganizat și va avea un departament de economist șef, așa cum au toate ministerele de finanțe din lume, a anunțat joi, într-o conferință de presă, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, potrivit Agerpres.
Nicolae Stanciu
Foto: frf.tv

Nicolae Stanciu, despre abordarea jocului cu Suedia: "Trebuie să îi luăm tare de la început"

de Diana Ene HotNews.ro
Mijlocașul Nicolae Stanciu a vorbit, într-un interviu pentru FRF, despre cum ar trebui abordată partida decisivă cu Suedia, din preliminariile Euro 2020. Jucătorul de la Sparta Praga a declarat că tricolorii trebuie să înceapă în forță meciul de pe Arena Națională, să facă un pressing avansat și să fie agresivi.
Jorge Lorenzo
Foto: Twitter

Jorge Lorenzo, campion de trei ori în MotoGP, se retrage din motociclism

de A.I. HotNews.ro
Pilotul spaniol Jorge Lorenzo se va retrage din motociclism la finalul acestui sezon, la vârsta de 32 de ani, informează marca.com.
Virgil Popescu selfie
Foto: Facebook

Acționarii Electrica au respins o nouă politică de remunerare, care ar fi majorat bonusurile șefilor

de CP HotNews.ro
Acționarii Electrica a respins în ședința AGA de joi propunerile de modificarea a politicii de remunerare pentru administratori și directori executivi. Dacă erau acceptate aceste propuneri, administratorii și directorii ar fi avut beneficii în plus. La această ședință AGA a participat și ministrul economiei, Virgil Popescu. Acesta și-a făcut și un selfie de la ședință, după care a pus poza pe Facebook și a spus că este o premieră pentru un ministru să participe la adunarea generală a acționarilor Electrica.
Gabriela Firea
Foto: PMB

Consiliul General a aprobat transferul activității RADET către Termoenergetica. Capitalul societății a fost majorat la 645 milioane

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Consiliul General al Municipiului București a delegat serviciul de alimentare cu energie termică, pentru zece ani, către compania municipală Termoenergetica, la care este acționar municipiul București. Delegarea înseamnă practic transferul rețelei de transport și distribuție și a activității RADET, pentru care instanța a decis falimentul, către compania înființată în 2019. Totodată, Consiliul General a aprobat majorarea capitalului societății de la 120.000 lei la 645 milioane lei, dar și bugetul pe anul 2019 a acesteia - 387 milioane lei. O altă decizie luată a fost posibilitatea plății în avans a gazelor naturale pentru perioada decembrie 2019-martie 2020, dacă Guvernul dorește să aloce bani din fondul de rezervă sau un împrumut avantajos de la Trezorerie.

Fasia Gaza
Foto: Wikimedia Commons

​Opt membri ai unei familii, uciși în Fâșia Gaza după o lovitură israeliană care a vizat un comandant al Jihadului Islamic / Printre victime, cinci copii și două femei

de R.M. HotNews.ro
Opt membri ai aceleiași familii au murit în urma unei lovituri aeriene israeliene în Fâșia Gaza, înainte de intrarea în vigoare joi a unei încetări a focului, au anunțat responsabili palestinieni, citați de AFP. Israelul spune că a vizat în acest atac un "comandant al Jihadului islamic" care a fost ucis.
Noua Zeelanda
Foto: Wikimedia Commons

Referendum în Noua Zeelandă: Alegătorii vor fi chemați să se pronunțe asupra legalizării eutanasiei

de DG HotNews.ro
Parlamentarii din Noua Zeelandă au adoptat miercuri un proiect privind legalizarea eutanasiei, deschizând astfel calea către organizarea unui referendum, anul viitor, în care alegătorii vor decide asupra acestei teme, relatează Reuters. Proiectul care prevede că pacienții diagnosticați cu boli incurabile pot cere moartea asistată, a fost adoptat cu 69 de voturi ”pentru” și 51 ”împotrivă”, după ani de dezbateri aprinse și mai multe amendamente.
Trofeul Euro 2020
Foto: frf.ro

Euro 2020: Situația din fiecare grupă înaintea ultimelor două etape din preliminarii - Programul meciurilor

de Diana Ene HotNews.ro
Preliminariile pentru Euro 2020 sunt aproape de sfârșit, ultimele două etape urmând să se desfășoare în perioada 14-18 noiembrie. Șase echipe și-au asigurat deja prezența la turneul final de vara viitoare. Printre naționalele care încă luptă pentru calificare se află și România, care va juca în ultimele două runde cu Suedia (15 noiembrie) și Spania (18 noiemrbie). Intră în material pentru a vedea programul complet al meciurilor și clasamentele pentru fiecare grupă.
Florian Stoica
Foto: Captura Facebook

​VIDEO A murit Florian Stoica, unul dintre membrii fondatori ai trupei Conexiuni

de N.O. HotNews.ro
Florian Stoica, unul dintre membrii fondatori ai trupei brașovene Conexiuni, a murit miercuri seară, înmormântarea fiind programată sâmbătă la Biserica Sfinții Voievozi din Urlați, anunță familia muzicianului.
ELCEN
Foto: Hotnews

Primăria Capitalei va cumpăra energie termică pentru zonele Colentina, Fundeni, Pipera și Aviației de la alți furnizori în afară de ELCEN

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Primăria Capitalei prin compania Termoenergetica va cumpăra energie termică pentru zonele Colentina, Fundeni, Pipera și Aviației de la alți furnizori în afară de ELCEN, potrivit unui proiect de hotărâre adoptat joi de Consiliul General. Contactat de HotNews.ro, Alex Burghiu, administratorul special al RADET, a explicat că CET-urile de la care ar urma să cumpere municipalitatea energie termică nu există, dar Burghiu spune că municipalitatea va face licitație și se va obliga să cumpere energie termică de la cine va construi un CET, ceea ce va încuraja investitorii. Prețul gigacaloriei va fi reglementat de ANRE.
Veniturile si clientii DIGI in trimestrul trei 2019
Foto: Digi Communications

Venituri în creștere pentru DIGI în trimestrul trei din 2019: Avansul a fost încetinit de pierderi de clienți la serviciile TV prin satelit și telefonie fixă

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Grupul DIGI, controlat de miliardarul orădean Zoltan Teszari, a raportat venituri de 190 milioane de euro în trimestrul trei din acest an pe piața din România, în creștere cu 7,6% față de perioada similară a anului trecut, potrivit rezultatelor financiare anunțate joi de companie. Creșterea veniturilor din serviciile de telecomunicații mobile, televiziune prin cablu, internet fix și date a fost contrabalansată de o scădere a veniturilor din serviciile TV prin satelit și telefonie fixă unde compania a pierdut abonați.
Heliportul Spitalului Universitar
Foto: Spitalul Universitar

FOTO Cum arată primul heliport al unui spital din București, testat zilele acestea. Spitalul Universitar mai are un heliport din 2002, dar e folosit ca parcare pentru angajați

de Alina Neagu HotNews.ro
Spitalul Universitar, cel mai solicitat spital de urgență din București, a dat aseară startul probelor pentru noul heliport și promite că "în perioada imediat următoare vor fi finalizate documentele de închidere pentru șantier, de recepție a lucrărilor de construcție și autorizare pentru funcționarea ca heliport civil cu circuit închis". Spitalul Universitar mai are un heliport, din anul 2002, dar este folosit ca parcare pentru angajați. Spitalul Universitar va fi primul din București și al doilea din țară, după Spitalul de Urgență din Oradea, care va avea heliport.
Telefoane
Foto: DepositPhotos.com

Nou site românesc prin care se vând telefoane second hand

de CZ HotNews.ro
Un site-românesc de tip marketplace, prin care persoanele fizice vând și cumpără telefoane second hand, a primit o investiție de 120.000 de euro. Site-ul Flip.ro a fost deschis de Alin Luca (22 de ani) si George Moroianu (25 de ani) cu o investiție de 120.000 de euro.
Dancila, Tariceanu
Foto: Digi24.ro

Tăriceanu: O conferință nu poate ține loc de dezbatere. Dăncilă să ne scutească cu povestea asta că este femeie și e jignită

de DG HotNews.ro
Călin Popescu Tăriceanu consideră că o conferință de presă ca cea susținută de președintele Klaus Iohannis și de Viorica Dăncilă miercuri seara nu poate ține loc de dezbatere, iar absența acesteia reprezintă un deficit democratic. Pe de altă parte, liderul ALDE a spus că ”Viorica Dăncilă ar trebui să ne scutească cu povestea asta că este femeie și că e jignită”.
black friday
Foto: Needpix

GRAFICE Black Friday 2019: Mai multe cumpărături online de pe mobil. Cele mai căutate produse

de Raluca Abrihan HotNews.ro
2019 este primul an în care, de Black Friday, cumpărăturile pe mobil le vor surclasa pe cele de pe desktop, arată datele unei companii de performance marketing. Comanda medie este însă în continuare mai mică pe mobil decât pe desktop.
La Omu
Foto: Hotnews

Vântul a bătut cu aproape 180 km/h la vârful Omu, una dintre cele mai mari valori înregistrate vreodată acolo

de Vlad Barza HotNews.ro
La vârful Omu rafalele de vânt au atins aproape 180 km/h miercuri seara, fiind printre cele mai mari viteze înregistrate de când se fac măsurători. Nu există an în care viteza maximă a vântului să nu atingă cel puțin 120 km/h la cea mai înaltă stație meteo din țară, însă 178,2 km/h reprezintă o excepție. Miercuri a fost o zi specială și la temperaturi, fiindcă cel mai cald a fost la Făgăraș, un loc care foarte rar are ocazia să ”găzduiască” cea mai ridicată temperatură a zilei.
Dacia Logan Stepway
Foto: Dacia

Dacia lansează versiunea Stepway a berlinei Logan

de Vlad Barza HotNews.ro
Dacia lansează pe piața locală versiunea Stepway a Logan sedan, prețurile fiind între 10.250 și 12.150 euro, în funcție de motorizare. Versiunile Stepway au debutat pe Sandero, în 2009, iar în 2017 a fost lansat și Logan MCV Stepway.
Functii noi pe Google Maps
Foto: StartupCafe.ro

Text-to-speech în Google Maps: Aplicația introduce o funcționalitate de traducere, care pronunță numele locurilor și adreselor în limba locală

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Hărțile Google te ajută să ajungi în locul dorit, să explorezi o zonă înainte de a face o rezervare, să găsești restaurante în apropiere recomandate de localnici și să citești recenziile acestora, traduse automat. Un lucru care dă bătăi de cap multora dintre cei care călătoresc în străinătate este pronunțarea numelor de străzi, localități sau obiective turistice.
manager
Foto: Hotnews

eJobs: Managerii, cei mai nestatornici angajați din România. Începătorii, cei mai stabili

de CZ HotNews.ro
Managerii au fost, în 2019, candidații cei mai interesați de schimbarea jobului, iar cei mai stabili au fost lucrătorii din categoria entry-level, potrivit datelor centralizate pe site-ul de recrutare eJobs.
Dancila si Birchall
Foto: Guvernul Romaniei

Birchall o atacă pe Dăncilă: Era în fișa postului meu să vorbesc despre justiție, despre nenorocirile pe care le-am găsit în legile făcute și în timpul mandatul dvs, și nu despre broșe

de MH HotNews.ro
Ana Birchall reacționează la excluderea sa din PSD și o atacă dur pe Viorica Dăncilă, pe care o acuză de "nenorocirile făcute în legile justiției" și în mandatul acesteia de premier și de asaltul asupra justiției. "Doar nu era să vorbesc despre broșe”, afirmă Birchall, după ce Dăncilă i-a imputat că în perioada în care a fost ministru al Justiției "a ieșit în spațiul public cu teme legate de justiție.
Transplant
Foto: Pixabay

Câți români se află pe lista de așteptare pentru transplant? Agenția de Transplant promite "explicații ample" despre procedura de înscriere pe listă, după ce Irinel Popescu a admis că este "o nebuloasă"

de Alina Neagu HotNews.ro
​Peste 3.700 de pacienți români așteaptă în acest moment pe listă pentru un transplant - 30 de pacienți asteaptă o inimă nouă, 3.039 de persoane sunt în așteptarea unui transplant de rinichi, 625 de bolnavi au nevoie de un transplant de ficat și 7 pacienți de un plamân nou, potrivit datelor din Registrul Național de Transplant, publicate astăzi de Agenția Națională de Transplant. Anul acesta, în România au fost doar 65 de donatori în moarte cerebrală.
Postarea distribuita de Firea
Foto: Facebook

Postarea fake news „Iohannis a avut cască la conferință” a dispărut de pe pagina de Facebook a Gabrielei Firea

de R.M. HotNews.ro
Postarea cu fake news-ul potrivit căruia Klaus Iohannis ar fi venit la conferința de presă de miercuri cu cască în ureche a dispărut de pe pagina de Facebook a Gabrielei Firea.
Zverev, acuzat ca si-a folosit telefonul
Foto: Captura Twitter

VIDEO Zverev, acuzat că și-a folosit telefonul la meciul cu Tsitsipas: "Nu știu ce au văzut ei. Mereu îl las în vestiar"

de Diana Ene HotNews.ro
Alexander Zverev a fost acuzat că ar fi folosit telefonul mobil în timpul meciului cu grecul Stefanos Tsitsipas, de la Turneul Campionilor, pe baza unor imagini postate pe rețelele de socializare.
Gunoi în Sectorul 2
Foto: Hotnews

Licitația de 1,15 miliarde lei organizată de Primăria Sectorului 2 pentru serviciul de salubrizare: CNSC a admis contestația care reclama că se consolidează monopolul Supercom

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Consiliul Național de Soluționarea Contestațiilor a admis contestația făcută de firma Romprest la licitația de 1,15 miliarde lei organizată de Primăria Sectorului 2 pentru delegarea gestiunii activității de colectare și transport a deșeurilor municipale și deszăpezirea căilor publice, pentru următorii 7 ani. Romprest acuza că în caietul de sarcini se cere o cifră de afaceri mult prea mare, 305.000.000 lei pe ultimii 3 ani, o perioadă mult prea scurtă pentru obținerea autorizației de mediu pentru stația de sortare și pentru construirea acesteia, dar și cerințe care ar produce pierderi financiare, de exemplu că utilajele de deszăpezire să nu poată fi folosite vara în alte activități. Contestatarul este de părere că aceste condiții erau de natură să consolideze monopolul agentului economic care prestează în prezent serviciul, respectiv Supercom. CNSC a admis în mare parte toate observațiile contestatarului, iar Primăria le-a îndreptat.
Rusia
Foto: Stirile ProTV

Atac armat într-o școală din Rusia: Un tânăr de 19 ani a deschis focul: un mort și trei răniți. Atacatorul s-a sinucis

de DG HotNews.ro
Un student de 19 ani a împușcat mortal un coleg și a rănit alți trei studenți de la un colegiu din estul Rusiei, înainte de a se sinucide, potrivit anchetatorilor ruși citați de Reuters.
Rafael Nadal
Foto: atp/ twitter

Rafael Nadal, despre cum a reușit să întoarcă un meci aproape pierdut: "Trebuie să accepți că adversarul joacă mai bine"

de Diana Ene HotNews.ro
Condus cu 5-1 în decisivul confruntării cu Daniil Medvedev, Rafael Nadal a reușit o revenire epică, câștigând un meci care părea pierdut, scor 6-7(3), 6-3, 7-6(4). Ibericul a vorbit la conferința de presă despre cum a gestionat situația, precizând că nu e nevoie să îți rupi racheta când ești condus cu 5-1 și nici să-ti pierzi controlul. Liderul mondial a afirmat că nu trebuie să te consideri prea bun, să accepți că adversarul joacă mai bine și să rămâi pozitiv.
Decizia de eliberare din functie
Foto: Monitorul Oficial

Claudia Prisecaru, fostă colaboratoare a securității, eliberată din funcția de secretar general adjunct la Ministerul Finanțelor

de F.B. HotNews.ro
Premierul Ludovic Orban a demis-o pe Claudia-Florina Prisecaru din funcția de secretar general adjunct la Ministerul Finanțelor Publice (MFP). Aceasta, potrivit unor surse din instituție, ar fi o apropiată a fostului ministru Eugen Teodorovici. Ea s-a remarcat recent prin faptul că o Hotărâre (care nu e definitivă) a Curții de apel București arată că a fost colaboratoare a securității în perioada comunistă.
Mihai Marcu
Foto: MedLife

MedLife anunță o creștere de 20% în primele 9 luni ale acestui an, față de anul trecut

de A.T. HotNews.ro
MedLife, liderul pieței de servicii medicale private din România, încheie primele 9 luni din 2019 cu o cifră de afaceri pro-forma de 696 milioane lei, în creștere cu 20% față de aceeași perioadă a anului trecut. Potrivit reprezentanților companiei, clinicile și spitalele au avut cea mai mare dinamică, aceste segmente înregistrând în primele nouă luni o creștere de 30%, respectiv 20% față de aceeași perioadă a anului trecut, urmate de laboratoare si divizia corporate, cu procente de 13% și 9%.
Charles Levin
Foto: Imdb.com

Cadavrul unui bărbat descoperit în iulie, într-o râpă din Oregon, este al actorului Charles Levin, cunoscut pentru rolurile din ”Seinfeld" și "Annie Hall"

de Redactia HotNews.ro
Un cadavru descoperit în luna iulie într-o râpă din statul american Oregon a fost identificat ca aparținând actorului Charles Levin, cunoscut pentru rolurile jucate în seriale precum "Seinfeld" și filme ca "Annie Hall", potrivit Associated Press, citată de Mediafax.
Petre Opris
Foto: Arhiva personala

Acțiunile diasporei românești l-au enervat pe Nicolae Ceaușescu (iunie – noiembrie 1989)

de Petre Opris Contributors.ro
Săptămâna viitoare se vor împlini 30 de ani de la ultima realegere a lui Nicolae Ceaușescu în funcția de secretar general al Partidului Comunist Român. Unul dintre șabloanele propagandistice folosite atunci începea cu sintagma „strânși uniți în jurul conducătorului iubit”, iar în continuare nu era uitată Elena Ceaușescu – academician doctor inginer, femeie, om politic, mamă devotată ș.a.m.d. (evident, fără calificativul adevărat: impostoare). La ședințele rituale ale Congresului al XIV-lea al P.C.R. (20-24 noiembrie 1989) nu a îndrăznit absolut nimeni să critice în mod public aberantul și sinistrul cult al personalității...
Djokovic vs Federer
Foto: nittoatpfinals.com

Turneul Campionilor: Novak Djokovic vs Roger Federer - A fi sau a nu fi în semifinalele din O2 Arena

de Adrian Ilincescu HotNews.ro
S-au duelat până acum de 48 de ori, iar ultimul loc meci a fost unul greu de uitat. Roger a avut două mingi de meci în finala din acest an de la Wimbledon, dar până la urmă cumva Nole a reușit să scape din situație și să câștige trofeul. Roger Federer vs Novak Djokovic va fi meciul care va decide cine va merge în semifinalele Turneului Campionilor de la Londra.
Mihai Chirica
Foto: Hotnews

Reporter de Iași: Mihai Chirica, acuzat că deține proprietăți de 200.000 de euro, cu o biserică privată în fundul curții -VIDEO

de Redactia HotNews.ro
Primarul Iașului, Mihai Chirica, este din nou în centrul unei controverse legate de averea sa, jurnaliștii de la Reporter de Iași publicând o anchetă privind proprietățile familiei din Frasin, județul Suceava. Este vorba, potrivit sursei citate, despre o casă de 160 mp utili, pe o suprafața de 4.200 mp, patru foișoare, cramă, heleșteu și o biserică personală în curte.
Iohannis și Ponta
Foto: Captura video

Iohannis: În comparație cu dna Dăncilă, Ponta a fost chiar un politician rezonabil / Ce spune despre „marțea neagră”

de C.D. HotNews.ro
Miercuri, 13 Nov 2019 Actualitate | Politic
Candidat în turul doi la prezidențiale și în 2014, și în 2019, Klaus Iohannis își evaluează contracandidații. Pe Viorica Dăncilă o refuză acum la o dezbatere, pe Victor Ponta îl acuza, în urmă cu cinci ani, de aroganță pentru că nu vrea să vină la o discuție față în față.
Mirel Radoi si echipa nationala U21
Foto: frf.ro
Euro 2021 U21, preliminarii

România - Finlanda (20:00) / Tricolorii, în căutarea celei de-a treia victorii consecutive

de Diana Ene HotNews.ro
Echipa națională de tineret a României va disputa joi al patrulea meci din preliminariile Euro 2021, împotriva Finlandei. Cu două victorii la scor de neprezentare în ultimele două confruntări, elevii lui Mirel Rădoi vor să continue forma bună și să îi depășească pe nordici în clasament. Confruntarea va avea loc pe stadionul "Anghel Iordănescu" (Voluntari), de la ora 20:00, putând fi urmărită în direct pe Pro TV și LiveText pe HotNews.ro.
Iohannis, conferința PNL
Foto: Hotnews

​Fake news PSD: Iohannis a avut cască la conferință / Imaginile demonstrează însă contrariul. FOTO

de C.D. HotNews.ro
Miercuri, 13 Nov 2019 Actualitate | Politic
O nouă linie de atac a pesediștilor pe Facebook unde lideri ai partidului, între care Gabriela Firea, au distribuit un colaj foto susținând că președintele Klaus Iohannis purta cască în ureche la conferința de presă de la sediul PNL. O imagine surprinsă la fața locului demonstrează însă contrariul, că șeful statului nu purta cască.

UPDATE: Premierul Ludovic Orban a afirmat, miercuri, după ce Gabriela Firea l-a acuzat pe Klaus Iohannis că a purtat o cască în timpul unei conferințe de presă, că PSD face o campanie bazată pe fake-news și manipulare, fiind vizibil faptul că șeful statului nu purta cască, relatează Mediafax.
Viorica Dancila
Foto: Facebook

Dăncilă, după refuzul dur al lui Iohannis de a participa la dezbatere: Un moment de o aroganță monstruoasă

de C.D. HotNews.ro
Miercuri, 13 Nov 2019 Actualitate | Politic
Refuzul președintelui de a participa la o dezbatere pentru turul II a fost calificat de Viorica Dăncilă drept „un moment de o aroganță monstruoasă”. Candidata PSD a spus că totuși are răbdare și speră ca președintele să „găsească înțelepciunea și curajul” de a accepta invitația la dezbatere, propunând chiar ca aceasta să se desfășoare duminică, la TVR.
Subiectele zilei
Foto: Colaj foto

Subiectele zilei: Cum îți poți schimba sexul în România. Doi dintre cei care au făcut asta în ultima vreme sunt elevi de liceu; Cum s-a transformat o școală de dans într-un centru de abuzuri fizice și sexuale

de Gabriela Florea HotNews.ro
Ce salariu avea Nicolae Ceaușescu pentru funcția de președinte al României: ”Fotbaliștii de la Steaua și Dinamo câștigau de trei ori mai mult”...

Salariu de șef la firmele PMB: 3.600 de euro, fără sporuri, la Consolidări. Laurențiu Ioan Moater, directorul general, și-a angajat fiul. La doar 21 de ani, tânărul câștigă...
Nelu Barbu
Foto: gov.ro

Fostul purtător de cuvânt al Guvernului Dăncilă, despre anularea numirii sale în funcția de consul: Nu are un fundament. E o comandă politică

de Redactia HotNews.ro
Fostul purtător de cuvânt al Guvernului Dăncilă, Nelu Barbu, susține că decizia Cabinetului Orban de anulare a deciziei Vioricăi Dăncilă de a-l numi consul la Shanghai nu are un fundament solid, fiind, cel mai probabil, o comandă politică. El a mai susținut că se creează intenționat o confuzie între numire și prezentare la post.
Business
Foto: Colaj foto

​Business report: Amenzi uriașe pentru vânzarea sau oferirea de alcool minorilor. Sancțiunea merge până la suspendarea activității comerciantului; Cât câștigă un director general în România

de Gabriela Florea HotNews.ro
Tehnici de falsificare a deficitului bugetar: Cum a funcționat mecanismul întârzierii la rambursarea de TVA timp de 3 ani. Noul guvern a recunoscut că...

Acțiunile europene, în declin pe fondul reaprinderii tensiunilor comerciale. Acțiunile europene scad miercuri după ce președintele american Donald Trump a avertizat că...
Avion
Foto: Pexels

Bulgaria și alte 8 țări propun ca Uniunea Europeană să introducă o „taxă pentru aviație”

de S.J. HotNews.ro
Bulgaria și alte opt țări propun ca UE să introducă o „taxă pentru aviație” ca măsură împotriva emisiilor nocive generate de aeronave. Miniștrii de finanțe din Olanda, Germania, Franța, Suedia, Italia, Belgia, Luxemburg, Danemarca și Bulgaria au prezentat o declarație politică comună, săptămâna trecută, la Bruxelles, prin care au făcut apel la UE să ia măsuri în ceea ce privește formarea prețurilor în sectorul aviației.
Gara centrala din Varsovia
Foto: Vlad Barza / HotNews.ro

Cum ar fi fost trenurile și căile ferate din România dacă domeniul nu ar fi fost neglijat în ultimii 30 de ani

de Vlad Barza HotNews.ro
Dacă România ar fi investit decent în calea ferată, drumul București - Arad ar fi durat 5-6 ore și nu peste 10, iar de la Iași la Timișoara călătoria ar fi durat 7-9 ore, nu 15-18 ore. Dacă am fi trăit într-o țară unde infrastructura ar fi fost o prioritate s-ar fi cumpărat și în ultimii 10 ani vagoane și trenuri electrice noi și am fi avut de ani buni legătură feroviară la Otopeni, iar trenuri regio-urbane ar fi legat marile orașe din țară de comunele și satele din jur. Dacă am fi trăit într-o țară serioasă, podul de la Grădiștea ar fi fost refăcut în maxim un an și Gara de Nord ar fi arătat acum precum un mall.Alte titluri din Actualitate:

​HARTĂ INTERACTIVĂ Cum au votat românii în fiecare oraș și comună din țară. Unde au câștigat Iohannis și Dăncilă și unde au învins Diaconu, Paleologu, Kelemen sau Cumpănașu
Ce te faci când ai datorii și ajungi la mâna recuperatorilor de creanțe? Comportamentul de plată al românilor. Vezi ce spun avocații, executorii și recuperatorii
Iohannis: În ultimii doi ani nu am mai avut vacanțe deloc pentru că am stat să păzesc România de PSD
Cazul elevei căreia primarul i-a interzis să urce în microbuzul școlar, după ce fata a trântit ușa. Ministerul Educației: Reacțiile șoferului și primarului, justificate, eleva a avut un comportament neadecvat / Goțiu: Revoltător
Dăncilă spune că știe, dar nu vorbește în engleză „din teama de a nu face o anumită greșeală”


ECONOMIE

Noul CA al BNR
Foto: Hotnews

Minuta primei ședințe al noului CA al BNR: Cele 6 îngrijorări ale lui Isărescu

de DP HotNews.ro
Miercuri, 13 Nov 2019 Economie | Finanțe & Bănci
Minuta primei ședințe a membrilor noului Consiliu de Administrație al Băncii Centrale arată principalele îngrijorări ale ”corifeilor” politicii monetare. Temerile echipei lui Isărescu țin de creșterile salariale, încetinirea economiei, noul indice IRCC, investiții ș.a. Am citit minuta discuțiilor CA al BNR și am ”decupat” 6 lucruri care provoacă îngrijorare bancherilor centrali.
hn_6299796818150564761
Foto: Reuters

Isărescu: ​​Bank of China preconizează să desfășoare operațiuni în Romania din luna decembrie a acestui an

de DP HotNews.ro
Bank of China își va începe operațiunile din România în decembrie, a anunțat Guvernatorul BNR Mugur Isărescu în timpul unui discurs ținut cu ocazia aniversării a 70 de ani de relații bilaterale România - Republica Populară Chineză. ”Înființarea pe teritoriul României de către Bank of China a unei sucursale, ce preconizează să desfășoare operațiuni din luna decembrie a acestui an este rezultatul firesc al acestor evoluții pozitive. Doresc să remarc prezența domnului Guo Lixin, director general al acestei sucursale, căruia îi urez succes în activitate”, a spus Isărescu.
Cos minim de consum pentru un trai decent
Foto: Pixabay

Coșul minim de consum pentru un trai decent a crescut. De câți bani are nevoie acum o familie

de F.B. HotNews.ro
Miercuri, 13 Nov 2019 Economie | Finanțe & Bănci
Valoarea coșului minim de consum pentru un trai decent pentru o familie de doi adulți și doi copii pentru luna septembrie 2019 a urcat la 6.954 lei pe lună, de la 6.762 lei, cât era anul trecut, se arată într-un comunicat al Fundației Friedrich Ebert Stifung, referindu-se la datele unui studiu Syndex, Institutul de Cercetare a Calității Vieții realizat anul trecut, dar pentru care acum s-au actualizat datele.


0-100.hotnews.ro

Tesla Model 3
Foto: Tesla Motors

Elon Musk a anunțat unde va fi prima fabrică europeană a Tesla

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 13 Nov 2019 Economie | Auto
Elon Musk a anunțat în Germania că prima fabrică europeană a companiei va fi construită lângă Berlin. De câțiva ani se vorbește de acestă fabrică, s-a vehiculat și Slovacia, iar pe plan local au fost oameni care au sperat că România ar putea fi aleasă. Fabrica va construi noul SUV Model Y, dar și baterii pentru mașinile electrice. Tesla a reușit în două trimestre din acest an să livreze peste 90.000 de unități, iar în ultimul an a livrat peste 340.000 de mașini.


SPORTREVISTA PRESEI

Bancul Zilei: Cu cortul la munte

de Sebastian Jucan HotNews.ro
Doi tineri proaspăt căsătoriți merg la munte.
Vedete
Foto: Colaj foto

Caru' cu vedete: Owen Wilson nu și-a văzut niciodată copilul în vârstă de un an. Actorul refuză să-și cunoască fiica; Posibilă reuniune «Friends» pentru platforma HBO Max

de Gabriela Florea HotNews.ro
Elton John: "Am fost furios pe Lady Diana!". Ce dezvăluiri face artistul în autobiografia sa? Cântărețul britanic Elton John (72) și-a lansat în luna octombrie...

Irina Rimes, primele declarații după ce a cântat la un eveniment cu Adrian Minune: „El e un muzician excelent”. „Eu respect orice fel de manifestare muzicală...
Utile
Foto: Colaj foto

Utile: Cea mai puternică rețetă naturistă pentru creșterea și regenerarea părului; 10 mituri despre diabet. Tot ce trebuie să știi despre boala care afectează peste 800.000 de români

de Gabriela Florea HotNews.ro
De ce apar durerile de genunchi în timpul mersului și cum pot fi ameliorate. Conform datelor Organizatiei Mondiale a Sanatatii, bolile articulare afecteaza peste...

S-a constatat că paracetamolul diminuează teama de moarte. Popularul paracetamol, medicament folosit pe scară largă de mii de pacienți în lume, e administrat pentru...


ESRI

Intalniri on-line

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul Zilei: Cu cortul la munte
Doi tineri proaspăt căsătoriți merg la munte.
Bancul zilei: Masa în oraș
- Ospătar, fii amabil, spune clientul, am comandat...
Bancul zilei: Mândria mamelor
Trei mame evreice discută despre fiii lor...
Bancul Zilei: Bucureștenii și RADET-ul
Doi bucureșteni discută despre situația de la RADET
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by