Regele Charles al Marii Britanii își va relua îndatoririle publice pe 30 aprilie, după aproape trei luni de tratament pentru cancer, a anunțat vineri Palatul Buckingham, relatează Reuters.

Regele Charles și regina Camilla au participat la slujba de PașteFoto: - / INSTAR Images / Profimedia

Regele Charles, care a anunțat la începutul lunii februarie că a fost diagnosticat cu o formă nespecifică de cancer, va reveni la îndatoririle publice în timp ce continuă tratamentul pentru cancer, după ce palatul a spus că medicii sunt „foarte încurajați” de progresul său.

  • „Majestatea Sa Regele va reveni în curând la îndatoririle publice după o perioadă de tratament și recuperare după diagnosticul recent de cancer. Pentru a marca această etapă, regele și regina vor face o vizită comună la un centru de tratament al cancerului marțea viitoare, unde se vor întâlni cu medici specialiști și pacienți. Această vizită va fi prima dintr-un număr de angajamente externe pe care Majestatea Sa le va întreprinde în săptămânile următoare”, arată un comunicat al Palatului.

În plus, Regele și Regina le vor găzdui pe Majestățile lor Împăratul și Împărăteasa Japoniei pentru o vizită de stat în iunie.

Vestea bună vine după un început de 2024 dificil pentru familia regală britanică. La șase săptămâni după dezvăluirea diagnosticului de cancer al regelui, nora lui, Kate, a spus că este supusă unei chimioterapii preventive.

Purtătorul de cuvânt al Palatului a spus că taratamentul regelui va continua, „dar medicii sunt suficient de mulțumiți de progresul de până acum, încât regele este acum capabil să reia o serie de sarcini publice”, scrie The Guardian.

Angajamentele publice vor fi adaptate pentru a minimiza orice risc pentru recuperarea sa continuă. Purtătorul de cuvânt a adăugat că este prea devreme pentru a spune cât timp va continua tratamentul lui Charles, dar echipa sa medicală este „foarte încurajată de progresul înregistrat până acum și rămâne pozitivă în ceea ce privește recuperarea continuă a regelui”.

Citește și:

Regele Charles, „mândru” de Kate pentru că a vorbit despre diagnosticul de cancer / Mesaj de la Harry și Meghan

Palatul Buckingham a anunțat că regele Charles va participa la slujba tradițională de Paște, chiar dacă este tratat pentru cancer

VIDEO Regele Charles, glumeț în prima apariție publică importantă după diagnosticul de cancer. Monarhul a mers la slujba de Paşte

Ce este chimioterapia preventivă, tratamentul pe care îl urmează Kate după ce a fost diagnosticată cu cancer