Regele Charles al Marii Britanii s-a declarat mândru de nora sa Kate, prinţesa de Wales, pentru curajul de a vorbi despre tratamentul pe care îl urmează după ce s-a descoperit prezenţa cancerului în urma recentei sale operaţii, a transmis vineri Palatul Buckingham, potrivit Reuters.

Regele Charles, regina Camilla și prințesa de Wales, KateFoto: Geoff Robinson / Shutterstock Editorial / Profimedia

Charles este „atât de mândru de Catherine pentru curajul ei de a vorbi aşa cum a făcut-o” şi „a rămas în legătură strânsă cu draga lui noră pe parcursul ultimelor săptămâni”, după ce au petrecut timp împreună în spital, a declarat un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham.

Charles și soția sa Camilla „vor continua să ofere dragostea și sprijinul lor întregii familii în această perioadă dificilă”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Prințesa de Wales a Marii Britanii, Catherine (42 de ani), a anunțat vineri că urmează chimioterapie preventivă, după ce teste medicale efectuate în urma intervenţiei chirurgicale abdominale suferite în ianuarie au indicat prezența cancerului.

Anunțul prințesei vine în contextul în care, recent, și monarhul Marii Britanii, regele Charles al III-lea (75 de ani), a fost diagnosticat cu cancer.

Mesaj de la Harry și Meghan

Prințul Harry și soția lui, Meghan, îi urează cumnatei lor Kate „sănătate și intimitate” după diagnosticul de cancer.

„Îi dorim sănătate și vindecare lui Kate și familiei și sperăm că vor putea face acest lucru în intimitate și în liniște”, au transmis Harry și Meghan, ducele și ducesa de Sussex, într-un comunicat.